Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Magnificat
pedig megnézve, nincs olyan mentési opciója, hogy rétegek... próbáld meg .ma-ba átmenteni...

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Homeless3D
.mb es eddig en sem szivtam igy,,,,siman a save as...es bele a futo projectbe,,,,de..
az iment ujracsinaltam,,s most jo...remelem pillanatnyi elmezavar volt a progitol

Magnificat
sosem találkoztam még ilyen problémával... mibe mentessz?

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Nem ezt mondtam de mind1.

the world is mine

Homeless3D
hello!
mentes ujra betoltesenel soxor eltunnek a layerek,,,azaz mintha nem is tettem volna layereket,,,
ez igazan bosszanto,mert igy para eleve menteni,,
ez beallitasi gond?
pl egy becsontozasnal most kezdhetem elorol a layerezest...😞(((

(ver.: 2009.)

Magnificat
már megint félrebeszélsz... mocskosul nem errõl beszélek, de végülis mindegy... ha belõlem csak jó szakmunkás, de belõled zseniális mûvész lesz, akkor tényleg én kérek elnézést 😊

En nagy star trek rajongo vagyok de ketlem hogy az urben lebego nagy viztomgolyot talalnank vagy barki kepes lenne elrejteni egy bolygot. Es egy magikus ily mert ne lehetne sulytalan meg emlexem anno mikor magusoztunk pont voltak erre runak 😊
Fantazia nelkul csak egy jo szakmunkas leszel bocs.

the world is mine

Magnificat
ez már a multkor is téma volt. most is zárjuk csak annyival le, hogy attól, hogy valami fantasy vagy sci-fi, nem mentesül az alól, hogy ragaszkodjon bizonyos valóságossághoz... itt most nem arról beszélek, hogy egy íj pl ne lõhetne ki plazmalövedéket, hanem pl olyanról, hogy attól, hogy csodaíj, még lennie kell tömegének, ha valami a távolban van, az kisebbnek látszik, mint ami közelebb van. Vagy ne égjen az ûrben úgy a tûz, mintha itt a földön tenné... stb... minden igazán jó sci-fi azért is annyira jó, mert noha a jövõben játszódik, sok, még nem ismert dologgal, DE elérhetõnek tûnik, mert nem légbõl kapott a dolog. olyan, mintha a jelenlegi civilizációt elõrepörgetnénk 5, 10, 100 évvel, és megnéznénk, mit is érhettünk el... nem pedig olyan, mintha a következõ 50 évben egy tök új fajjá válnánk, és teljesen más utat választanánk, mint amit az eddigi x ezerben tettünk... Anno a star trekben is a kommunikátor még sci-fi eszköz volt, de mivel ismerték a rádiójeleket, volt alapja. tudtak az atomszerkezetrõl így onnan már csak egy gondolat volt a rádiójeleken át elküldött atomszerkezet (mégha máig nem vagyunk rá képesek). de lényeg, hogy valós törvényeken alapszik...

szóval vannak szabályok, amiket bármilyen fantasy és sci-fi esetén is be KELL tartani...

Felre erted wulfi arra celoztam hogy a filmek a fantazia vilaga altalaban folfele esnek dolgok hipper hajtomu etc szoval nekem furcsa mikor valaki azt irja egy filmre hogy " ez hihtetlen nekem" erre csak annyit tudok mondani hogy o really?
Szoval aki valos dolgokat akar annak erdemes dokumentum filmet nezni ill hirado igy gondoltam 😊
Az mar mas kerdes hogy jobb baloldali tv meg a hir hajhaszas.

the world is mine

Wearwolfff
Tegnap én is megtekintettem a GI Joe-t tegnap. Egy két színészel nem voltam megelégedve. Bár mondhattok bármit a kedvenc részem az mikor:

- vigyázz a ruhára milliókba került.
- vigyázok rá
erre a csávó kiesik a kocsiból majd elüti az autó. Holnapra valami horror, de holnapután már a Benjamin van betárazva. Na arra nagyon kíváncsi leszek.

Midas:
Mert a híradóban annyira reális minden. Mondjuk azt már megtudtam, hogy Zelda a kanalasverébgólya milyen röppályán halad északnak, de az esetleges burguasztáni lázongásokról valahogy nem jut el hozzánk semmi. Az mtv1 sem adta mikor ostromolták a székházát, pedig csak ki kellett volna dugni az ablakon a kamerát.

Már nekem is van galériám: wearwolfff.elementfx.com

jah 😊

the world is mine

na ez is igaz, es ott meg tobb a ver is egy jo kinai vagy orosz vagy melyik parlamenti kozvetites soran 😊
sokkal latvanyosabban szivta be a bolygot meg a furas is az volt, raadasul a cselekmenynek sem art ha bonyolodik (magyar ora gorog irodalom) De amugy aki a filmekben szerintem a realitast keresi az inkabb nezen hiradot.

the world is mine

mert default shader-e volt....
azt mondjuk nem ertettem, h a startreckben a singularitast minek kell lefurni? a fekete lyuknak nem k**ara mindegy hol van? Raadasul lefurtak es ugy szippantotta be a bolygobist, mintha csak egy iranyba hatna... azert nem volt rossz
Magnificat
Jah, az utóbbi idõk általam látott és nekem legjobban tetszõ két új filmje (ami legalábbis most az eszembe jut) A star trek és a District 9, mindkettõ JÓ osztályzatot kapott tõlem a kritikus tömegen (mondjuk én kézzel is be szoktam írni egy véleményt, + egy 10-ig terjedõ pontszámot, és mindkettõ 8/10-es nálam, tehát épphogy nem zseniális)

Montressor: hát így lövésem sincs sajna...

nem gondolkodtal meg stand-up-olason? <#smile>
hali

keresztkerdes elvtarsak 😊 az uv textura bordereket szeretnem megjeleniteni, de se az uv -zo ablakban az ikon, se a display> polygon beallitas nem csinalja, az uv ablakban a gomb meg benyomodva se marad
mi lehet a gond?
Magnificat
Az outlanderrel kapcsolatban én is Ibor véleményét osztom, nem bántam azt az idõt, amíg megnéztem, de amennyire jó volt az alapötlet, annyira nem lett semmilyen a film... A CG része pedig nem hagyott bennem mély nyomot...

mondjuk a kritikus tömegre szoktam felvinni a pontozásaimat, és megnézve nem nagyon osztottam 5 pontot egy jó ideje 😊 (a trópusi vihar magyar verziója kapott legutóbb zseniális minõsítést tõlem 😄)

Garou
Az Outlanderben nekem bejött a szörny. A sztori meg... Tulajdonképpen az emberiség kiírt egy fajt, az utolsó egyed meg bosszúra szomjazik, és ezen meg vannak lepve. Szerencsétlen állat leesik, próbál táplálkozni meg szaporodni, erre brutálisan megcsonkítják és megölik, de elõtte még végig kell nézze, ahogy az egyetlen utódját a fõhõs elõbb megvakítja, majd kivégzi...<#taps> Jó, mondjuk a vikingeknek se volt sok választása...

486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD

ibor90
2012-t még nem láttam, de itt van róla egy kis making of LINK
A Disrict 9 szerintem is nagyon nagyon jó lett, mind történetileg, mind CG terén, és errõl is itt egy érdekes making of, ha valaki még nem látta volna. LINK
Az Outlander meg....hmm...hát egyszer nézhetõ volt, nem mondom, hogy nem volak izgalmas részek, de elég kiszámítható volt a történet és volak elég lapos részek benne.

http://ibor90.webs.com &#161; &#477; &#652; &#305; &#647; &#592; &#477; &#633; &#596; ° &#477; q :)

Magnificat
egyetértek, nézd meg azért... lehet csak nekem nem tetszett 😊

teny hogy nem egy gyuruk ura de az efektek sztem jok lettek; amugy nezd meg a 2012 ot ne hagyd magad befolyasolni 😊

the world is mine

Peetmaya
Imp, a maya help egy hasznos dolog, ott van egy developement rész, minden script parancs fel van sorolva, csak körül kell nézni, hogy mi az, ami neked segíthet.

beállítani egy adott frame-re a jeleneted a következõ paranccsal tudod:
currentTime $i; // $i egy integer típusú változó, pl 5

ha az aktuális frame számot akarod kiolvastatni, akkor azt így tudod:
currentTime -q; // a script eredménye integer, szóval ha változóban akarod tárolni, akkor azt így:
int $curTime = `currentTime -q`;

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

Peetmaya
District 9 nálam az idei év legjobb filmje, és talán az elmúlt pár évet is hozzácsapnám, mert nálam naygon nagyot ütött. A cg olyan szinten nem volt észrevehetõ vagy tolakodó benne, hogy kizárólag a filmre figyeltem. A végefelé az akciójelenetek egy picit lehangoltak, de valahol az is kellett bele. Viszont az egész keret, a háttér, amibe beleültették, az ötlet és a megvalósítás zseniális volt.
Tegnap megnéztem az Outlander címû filmet. Igazából egy tökéletesen sablonos filmrõl van szó, amiben jók az effektek, de az egész egy butaság. Viszont legalább izgalmas volt. Helyenként ugrándozó történettel, helyenként meg felesleges elemekkel túlzsúfoltan. Aki nem tudná, alap történet annyi, hogy a 700-as években norvégiában lezuhan egy másik galaxisból érkezett ûrhajó (emberek õk is persze). Az ûrhajón volt egy lény, aki kinyírta a fél legénységet, így csak 1 ember maradt végül életben, akit meg elfognak a vikingek. Kiderül a turpisság, mert a lény elkezd gyilkolni, így a fogolyból elõször barát lesz, legyûrik a szörnyet közösen, végül meg megválasztják királyuknak....😊 Szal eléggé sablon, de legalább vicces😊
2012-t nagyon vártam, de most nagyon lehangoltatok, lehet nem is lesz kedvem megnézni. Amit viszont feltétlenül muszáj lesz, az az Up, mert nagyon jókat hallottam róla.

Ez jo <#nyes><#eljen> akkor elvezted minden pillanatat 😄

the world is mine

Garou
Imp:

Passz, jobban benne vagy mint én, már elfelejtettem anno hogyan szórakoztam ilyenekkel konkrétan, sorry...

2012:

Nekem tetszett a cg-s marhulás, de a legjobb rész az volt, mikor a repcsis meneküléskor egyidõben egy jófajta feketehajú éjjeli pillangó elsétált elõttünk a büfébõl jövet (a 8-ik sorban ültünk, elõttünk volt egy széles folyosó a 7-ik sorig), és a fél popóvágata real kilógott a minibõl, felette meg csak egy top, így a teljes 8+széksoros részleg férfitagjai egybõl lesz*ták az armageddont és bekapcsolt a legerõsebb ösztön, ment a fejnyújtogatás script rendesen. 😊

A legrosszabb rész az volt, hogy megittam egy liter kólát az elsõ 10 percben és az elnök halálánál már gomboltam ki a gatyám, hogy ne szorítsa a tartályt. Mikor meg közölték, hogy még fél óra a cunamiig hangosan felsírtam, mert tudtam, hogy nekem hamarabb megjön. De kibírtam valahogy.

same pedig emlexem vartam nagyon aztan megneztem es semmi kb az ez is meg volt esete.
Ezt tudom ajalani Outlander 2008 ( A kívülálló) kellemesen csalodtam benne egeszen jol kidolgozott muveszies beallitasok cg is rendben volt tortenete sem rossz.

the world is mine

kérdésem....az aktuális framet mivel tudom lekérdezni hogy hol állok?

http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99

hohóóóó még1 ötlet...!!!!!!!!!!! A GPS-ek helymeghatározásához is min 3 mûhold kell. ERgo csinálok 3 lokátort, amik fixek ( ezek lesznek a mûholdak ) és ezzel meg tudom határozni az elmozdulást ismét és akkor nem kell a x és x-1 -es frames megoldás.

Nos az 1 tengelyes megoldással nincs baj....2 tengelynél már necces..3-nál meg lehetetlen megoldani csak expressionnal.
Szóval ha nem a rákövetkezõ frame-rõl van szó akkor legyen a megelõzõ amit már kiszámolt....

Szóval az ötletem: Megnézem hol voltam 1 frammel korábban, majd megnézem az aktuális helyemet. Ebbõl ki tudom számolni az elmozdulást. Az elmozdulás egyenlõ azzal a körív hosszal, amit a keréknek meg kell tennie. Ezt meg egy egszerû képlettel át lehet fejteni fokba, hogy hány fokot kell pördülnie a keréknek és kész az expression. Végül pedig ezt berakni egy ciklusba, hogy ha lépünk 1 framet elõre megint megcsinálja ezt...

Bár ha nem is lekérni, de beállítani egy locátort ideiglenesen meg lehet oldani.

schorby
Megnéztem a gádzsód
hiába 1080p
az efektek se gyõztek meg, afilm pedig siralmas gyenge volt, nem tudtam eldönteni hogy átaludtam e egy részt vagy tényleg nem történt semmi...
egy csomó gagyi megoldás, fizikailag lehetetlen, úgyhogy én pont ellenkezõleg érzem mint MAG
Sztem rendben par helyen lasitanak be csak ugy igazan pl mikor keresztul mennek a torony hazon de az valos idoben rajuk dolt volna szoval ott muszaly volt.
Ez sztem mar az a kategoria hogy kinek milyen efektek jonnek be.
Mint a counter strike moviek kb van aki azt szereti ha agyon van efektezve van aki kozep uton halad es van aki eppen csak minimalisan.
En pl pont a Gi Joe-nal vartam tobbet nem volt rossz film de valalhogy nem volt olyan atuto szvsz nekem egyszer nezos voltak benne jo jelenetek de ilyen szuper hadseregtol valahogy nagyobb pusztitast vartam volna mint az eiffel torony 😊)

the world is mine

Magnificat
szerintem pont ezeket a megalátványos, vagy annak titulált filmeket célszerû moziban megnézni. Egy 2009-es Star Trek nagyon nagyot tud ütni (mégha nem is vagyok trekkes, de ez kétségkívül remek kis film volt), ha megfelelõ képméret (vászon) és dolby van körülötted... Én mondjuk filmektõl többet is várok, mint csak látvány, így azért más is mérlegre kerül, ha moziban való megnézésrõl gondolkodunk (ezért nem néztem meg se a 2012-t, se a becstelen brigantikat moziban), de azért havonta-kéthavonta mindig van olyan film, amire elmegyünk... ha jó a hang, nem szokott feltûnni a szürcsölés meg a rágcsálás (komolyan, egy normálisan szóló cinema cityben vagy hasonlóban a hangerõ miatt a szomszédom evését sem hallom). meg amúgy is a filmre figyelek... Ezeknek a moziknak a székei is olyanok, hogy ha valaki feláll, az általában azért nem gond...

District 9: nekem végig bejött, az ötletek, a világ, a hangulat és a megvalósítás miatt is... Normális párbeszédek, beleérezhetõ jelenetek. Messze nem az akciót néztem, a trükkök alapján pedig az egyik legjobb amit valaha láttam... marhára odatették magukat a grafikusok, olyan szinten vannak a lények benne, mint a fotó (még állókép alapján is nehéz néha megkülönböztetni a valós szereplõktõl õket) jó a dinamika, odafigyeltek szinte mindenre, szóval nekem kellemes film volt nagyon... Mentem haza, vasárnap jövök 😄

Wearwolfff
Nem tudom én ilyen filmeket eleve nem néznék meg moziban. Nem azért mert skót vagyok, hanem egyszerûen nekem nem élmény. Mikor filmet nézek akkor nem vágyom arra, hogy a fülembe duruzsoljanak, meg elfelejtsék kikapcsolni a mobilt, meg belelógjanak a képbe mert nem bírják ki szünetig és ki kell menniük. Pláne ha mellettem a köcsög a kukoricát rágcsál vagy szotyizik, neadjaég kólát szürcsöl szívószállal a pohár aljáról. Plusz kicseszett nagy képernyõ. Tévén vagy monitoron hamarabb észreveszem a részleteket. Arról nem is beszélve, ha lemaradok a felirat végérõl zokszó nélkül visszaugrok pár kockát. Kábé 5 éve voltam utoljára moziban. Akkor is csak azért mert egy havernõm megnyert két jegyet és el is mentek volna a férjével, de nem tudták, hol van a mozi. Én meg tudtam és elvittem oda õket aztán kibuliztuk, hogy én is bemehessek. Bár az egy 30 férõhelyes kis terem volt és az úgy jó volt.

District 9: Hát az eleje lapos volt a végére durrant. Már pont ki akartam lõni mire beindult a történet. Néha néztem nagyokat, hogy ezt most miért mondta, meg mért így mondta. De összességében jó volt.

A Star Trek is bejött. Kedvem támadt ûrhajót modellezni, de akkor is befejezem a kocsit mielõtt belekezdenék.

Már nekem is van galériám: wearwolfff.elementfx.com

Magnificat
jah, ha már trükkök: megnéztem a GI Joe-t HD-ben, és hát igen, maga a film szintén szar, de CG tekintetében sokkal jobban bejött (fõleg az Eiffel tornyos rész). kevésbé törtetõ, mégis grandiózus trükkök. még mindig nem egy District 9, de pofás 😊

Magnificat
a mátrix bullet time esete teljesen más... ott direkt jó volt... de itt a repülõ normál sebességgel haladt, csak minden más volt lassú... szóval nem az idõt lassították be... mindenesetre ha ezektõl el is tekintenék (de nem teszem), akkor is ott maradnak a szar dialógusok, szar döntések, sablonhegyek, giccsparádé és amerikazászlózás... manapság ez már annyira nem divat, kb az Armageddonig mutatott jól (azt pl imádom midnen hibája ellenére is 😊 ) Meg itt tolakodónak éreztem a cg mennyiségét. de ezt már a trailer alapján is éreztem (mondjuk abban a cuccok 80%-át el is lõtték)

Ebbol is latszik nem vagyunk egyformak 😄 Amugy sztem pont azert lett belasitva hogy lasd ahogy potyognak le a dolgok ez pont amit multkor irtam neo es a golyo esete valos idoben igen csak vadul nezett volna ki 😊)

the world is mine

Magnificat
nem moziban néztem, de ott sem hiszem, hogy gyorsabban estek volna a dolgok. ráadásul valszeg inkább felfordult volna tõle a gyomrom (nem szeretem, ha az egész látóteremet egy olyan dolog foglalja el, amiben minden mozog, legyen az egy egész látóteret beterítõ kukactömeg, ami mozog, vagy egy minden kis sarokból kõzáport zúdító összedõlõ épület) Nem a kukacokkal van a bajom, hanem az egész képet elöntõ, sok apró dolog mozgásával.

mindenesetre sokkal jobban szeretem, amikor megfelelõ mennyiségben használják a látványos dolgokat, nem igazán csípem, amikor már csak azért dõl még ez meg az is, hogy megmutassuk, mekkora janik vagyunk... Mondjuk ez is jellemzõ Emmerich-re... mint a többi sablon, amit feldobált...

azzal egyetértek, hogy hatalmas munka lehetett (200 millió dollárból készült, és alig a felét hozta eddig vissza). A GTA4 olyan 100 millióból készült, és olyan 500-at hozott eddig vissza, Modern Warfare 2 olyan 40 és 50 millió között volt gyártásilag, és az elsõ öt nap 550 millát hozott... A titanic (legsikeresebb film a világon) 250 millióba került, és a mozi olyan 600-at hozott vissza (+1,2 milliárdot azóta a dvdbõl és kölcsönzésbõl). De ez csak érdekesség 😊

schorby
midassal értek egyet
nekem durvavolt az összes efekt, nemtom moziba nézted-e...
Nekem bejott mondjuk engem mindig lenyugozott a reszleteseg, nem nagy duranas a film meg engem az utolso fel ora olt meg egsz vegig akcio es az utolso fel oraba betettek az ilyen lelkizos dolgokat.
Mondjuk nallam is a digitalis reszebol az jott be hogy ezt mind le krealni az ossze dolo hazakat varost mindent hatalmas melo lehetett.

the world is mine

Magnificat
nah sikeresen átverekedtem magamat a 2012-n... soha többet... az egy dolog, hogy jól tippeltem, hogy látványa lesz, de semmi más, de istenigazából még al átvánnyal is úgy voltam, mintha egy átkozott lassított filmet láttam volna... minden borul, az égbõl is metró zuhan, persze a pilóta nem húzná fel a gépet, de mind1... autóval is minden lassított sebességgel zuhan, 2 méter magasról is 2-3 secig minden darab épület... szóval részben nem volt rossz a látvány, de azért 2 perc után már az arcomat csikartam tõle...
5/10 (3 a film, kettõ a látvány meg a szinkronhangok)

quick selection set-ekkel lehet muveleteket vegezni? nem talaltam ilyen infot,
Garou
Imp:

Azt próbáltad, hogy létrehozol egy új attribútumot a keréknek meg a globalnak, és írsz rá egy scriptet, hogy ha pl 2 egységgel mozgatod felfelé a globalt, akkor forogjon 3-at a kerék mondjuk? Elvileg ezt akárhány tengelyre eljátszhatod. Én pár éve így csináltam egy karaktert, ha felrepült a labda, akkor felemelte a kezét. Most akarom újratanulni az ünnepek alatt...

Peetmaya
az xyz koordinátákra nekem ötletem scak az van, hogy tekintve egy objectnek ilyenje csak a transformation van, ezért azt kell lekérdezned, de a következõ framerõl szerintem nem tudsz infót gyûjteni, hisz a program azt még ki se számolta, hogy a dolgok hol lesznek.
kocsira volt valami tutor belinkelve a fórumra, ahol megcsinálták 2 tengelyre és volt a 3. tengelyre valami megoldás. Nem tudom a linket sajnos.

ibor90
fuh a kocsisba régen beleástam magam...majd ha lesz idõm megkeresem neked..remélem megvan még

http://ibor90.webs.com &#161; &#477; &#652; &#305; &#647; &#592; &#477; &#633; &#596; ° &#477; q :)

Hi all!

Hogyan lehet a jelenlegi és a rákövetkezõ frame-nél lekérni egy objektum XYZ koordinátákat lekérdezni?

Illetve tud vki valamilyen megoldást kocsiriggnél ahogy mozgatom a global kontrollerét a kocsinak a kereke ennek megfelelõen pörögjön? egy tengelyre mûködik de 3D-ben ? ehhez vmi ötlet?

Áááá, meglett......Itt van e...Ha valakit érdekel, aki még nem látta.
Hmmm, találtam régen egy tutoriált. dinamikával kapcsolatban. Egy hengertest volt ugy elporlasztva. Szóval mintha elfújta volna a szél. Ha valaki tudja esetleg mire gondolok, és tudja hogy ki(k) csinálta(ák), az kérem jelezze. Köszönöm.
Már mûködik is..😊