Space
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
De nyugodtan írhatod ide is, mert most éppen kapcsolódik ide is.
\"Az élet egy elég szar játék, de a grafikája nagyon ott van.\"
a vallasok kozott pegi azert van osszefugges, mert mine1ik nagyjabol az osi sumer kulturara vezet7o vissza. aztan jottek az egyiptomiak gorogok romaiak stb - ezek mind 1masbol taplalkoznak. ezzel el is erkeztunk a topiccal valo kapcsolodashoz, hiszen nem tudjuk, hogy a sumerek hova tuntek a tortenelem viharaban, azt pedig kivaltkeppen nem, hogy honnan szarmaznak...
Nézte vki tegnap a holdfogyatkozást?
Magyarország! Ne feledd halottaidat, mint vádlók élnek ők.
http://www.supergamez.hu/cikk.php?id=204&datum=979056025
Szerintem a távoli jövõben az ûrutazás merõben más lesz, mint ahogyan azt elképzeljük.
1. nem lesz szükség hagyományos értelemben vett hajtómûre, legfeljebb bolygóközeli mozgásokhoz, és leszálláshoz (bár ezeket is kiválthatja az antianyag). A távolsági utakat pedig térhajlítással kellene megoldani. Szerintem most ez ugyanannyira tûnik lehetetlennek, mint 1000 évvel ezelõtt a repülés gondolata. De hosszútávon kell gondolkodni most, vagy nem ?
A régi civilizációk rengeteg tudásanyagot halmoztak fel és kódolták különös módon. Ha egyszer megfejtjük õket, talán magunk is megdöbbenünk.
Spacerunner: nem vagyunk csillagászok, mondjuk én amatõrködöm néha,de ettõl függetlenül, itt a fantáziánkat mozgatjuk meg.
A legtutibb topic címért ringbe szállhat!
Van még egy problémám ezzel kapcsolatban:
A nagyon sok vallás az égben képzeli el az isteneit. Az általam ismertek közül sok emberképében ábrázolja Istent, anygyalokkal és fényekkel körülvéve (ez már a kereszténység kategória) Ez alátámasztaná az idegenek évezredekkel korábbi ittjártát. Nem vagyok vallástudós, úgyhogy lehet, hogy ez csak egy szûk körben igaz. De minden népnek van vallása. Ez miért szükségszerû?
És miért van olyan sok összefüggés az egyes vallások között?
Erre nagyon jó példa pl. a Roswell-i '' katasztrófa '' . 60 évnek kellett eltelni ahhoz, hogy azt mondhassák '' ott fenn '' hogy a mai naptól az akkor események már nem titkosak többé...
Viszont felmerül a kérdés hogyha valóban kapcsolatot létesítettünk már akkor azokkal az idegen létformákkal ( és vegyük figyelembe, hogy akkor még csak 1947-et írtunk ! ) akkor most hol tartunk vagy tartanánk ??
Mert ha tételezzük fel, hogy nem mint egy aggreszív brutális faj képviselőiként léptünk fel velük kapcsolatban hanem mondjuk '' barátságosan '' van e, vagy volt e rá esély, hogy '' beavattak '' a titkaikba.
Most lehet, hogy igencsak furcsán hangzik majd de mi van ha már '' rég '' járjuk a naprendszert ( csak ugyebár ezt nem szabad illetve lehet ) a nagy nyílvánosság elé tárni.
Mert a következmények megjósólhatatlanok lennének....
\" örökké nem eshet.... \"
Na, azt hiszem ezekhez sok mindent nem lehet most hozzáfûzni! Csak annyit kedves Spacerunner. A fórumban ûgy szokás, hogy tájékozósdsz, mirõl is van sz, mielött beugatsz valamit! Na, ha ezt megtetted volna, rájöttél volna, hogy nem tudományos eszmefuttatásokat kértem ide, mikor megcsináltam a topicot! Pont azt kaptam, amit akartam. Fantáziálgatást fajunk jövõkérõl. Rengeteg normális hozzászólás született-amiket ajánlok figyelmedbe-, erre bumm, jön a profi csillagász,s lebassza az utolsó hozzászólót, csak azért mert nem tudomyányos vita folyik ebben a topicban. Ne értsd félre, nincs harag, csak legközelebbi hozzászólásodkor fogadd meg, hogy kicsit beleolvasol a témába... Kösz!
htka.hu - harcirepulok.hu - militarypapers.hu
Igaz még évek évtizedek fognak eltelni addíg míg az első ember a Mars vörös homokját fogja taposni. De szerintem akkor mikor ez megtörténik valami '' lezárul '' és elkezdődik egy új kor illetve egy új korszak hajnala....
Csak a kérdés az, hogy mindehez miképp fognak viszonyulni a '' többiek ''.....
Vajon az emberiséget nem csak mint '' szálkát '' fogják tekinteni a szemükben ??
Vagy talán akkor elkondolkodnak azon, hogy az a faj akit eddíg csak figyeltek, ' terelgettek ', óvtak...képesek voltak legyőzni önön korlátaikat és egy új jövő reményében elindultak a csillagok felé, az a faj megérett a kapcsolatfelvételre....
És, hogy ez az úgynevetett ' Találkozás ' milyen kihatással lesz az emberiségre és, hogy előnyünkre vagy hátrányunkra lesz nem tudhatjuk de mindenesetre bizakodóan tekintek a jövő elé és nagyon de nagyon remélem, hogy a történelem nem ismétli meg önmagát......
Spacerunner barátunk egy kicsit túllõtt a célon, nyilvánvalóan még új itt. Szerencsétlen érvényesülni akart valahogy, de azt ugye kissé kultúráltabb módon is tehett volna.
Engem kísértetiesen emlékeztett egy manapság felkapott politikai személyre, a Grespikre. 😊
Spacerunnerbõl a naiv, egyszerûséggel párosuló tudás árad...
Hát nincs mit tenni ellene sajnos. Igencsak sértõnek éreztem a hozzászólását, azt hiszem joggal.
Nyilvánvalóan te pedig egy végtelenül egyszerû emberke vagy, akit a kukacoskodás boldoggá tesz. Ha vetted volna a fáradtságot és végigolvastad volna a fórumot, láthatod, hogy ez nem egy tudományos szintû eszmefuttatás, csupán az egybegyûltek fantáziálgatása. Szóba jött itt minden. Mivel mi nem vagyunk profi csillagászok, és nem a diplomamunkámat írtam ott lejjebb, ezért engedd meg ezt a kis csapongást légyszíves és kerüld messzire el ezt a fórumot, ha csak sértegetni tudsz másokat. Graham Hancockot meg nem csillagászati szempontból ajánlottam, mert ha arról akarok olvasni, akkor tudom mit kell vennem. Tudod a fantáziálgatás miatt, hogy tudjam, hogy vannak, akik ilyen nézeteket is vallanak. Biztosíthatlak, hogy nem vagyok sci-fi rajngó tizenéves. Más tollaival ékeskedni? Nem értem igazán miért írtad... Hiszen egy szóval sem állítottam, hogy mindezt magam találtam, ki mivel ott van a végén az író neve, és két könyvének a címe, akitõl mindez származik...
Ja, hogy a többi? Te mindenre magadtól jöttél rá, és semmit sem könyvbõl tanultál, vagy olvastál? Mindenki azt írja le itt amikrõl valahonnan értesült, nem a saját agyszüleményünk mindez, de sokan vannak akik továbbviszik a gondolatmenetet és elfilozofálgatnak, ezek pedig nem tudományosan alátámasztott tények, hanem a mi agyszüleményeink.
És akkor te mondod, hogy én büszkélkedek más tollaival???
Hah, kis okoska....
Mákor messzire kerüld el az ilyen és ehhez hasonló fórumokat....
Miért szerinted soha nem fogunk kapcsolatba lépni idegenekkel. OK kivsi az esélye, de akkor pl. minek a SETI? Azok is profi csillagászok ám!
Ja, teljesen egyértelmû az idegenek hatása a közép- és dél-amerikai civilizációknál. Mással nem magyarézhatók az ott tapasztalt dolgok. Az az igazság, hogy lehet tényleg akkor léptek le, mikor megérkeztek a spanyolok, s kiírtottak mindent... Lehet adtak néhány 100 évet, hogy "felnõljön" a fajunk. Ki tudja, lehet mostanában térnek vissza, abban a reményben, hogy az emberiség egésze megért a kapcsolatfelvételre.
Mellesleg ha jól tudom Óceánia térségében is vannak igen érdekes dolgok, melyek szintén idegenek segítségére utalnak...
noxon:
Biztos nem leszünk ilyen brutálisak. Lázadó csoprtok mindig lesznek. Sajnos. Ilyen az emberi természet.
Ha már az ûrháborúknál tatunk! Elég brutális harcok lesznek. Láttátok az Imperium Galactica 2 intróját? Szerintem valami hasonló mészárszékek lesznek a jõvõben. Nem lesz életbiztosítás vadászpilótának lenni-mondjuk manapság se az. De legalább katapultálhat a pilóta... Na mind1, ez már nem a mi gondunk lesz. 😞 Vagy mégis... Mikor akarod lefagyasztatni magad noxon? 😊
Megint más-bocsika, hogy így csapongok.
"Nem hinném, hogy ha egy fejlett faj ide tud jönni és az egyetlen célja, hogy kirtson minket. Vagyis itt nincs semmi olyan ami kellhet másoknak, vagy talán igen?" Nos ebbe bele lehet kötni. Persze igen kicsi a valószínûsége, de miért ne létezhetnének "élõsködõ" fajok. Itt az Independence Day -re gondolok. Vagy kicsit más formában a Kapcsolat címû film.
Na persze csak lehetõség...
A letûnt kutúrák tényleg óriási léptékkel járultak volna hozzá a modern ûrkutatáshoz, ha csak a maya, vagy az azték templomokat vesszük...
De ott vannak a már sokat emlegetett Nazca fensíki óriásrajzok. Nem mellékes tény, hogy ezeket a "rajzokat" csak a levegõbõl lehet látni. Már a létrehozásuk is képtelenség lett volna a földhözragadt ember számára, mivel olyan baromi nagyok, ja, és felismerhetõ alakokat ábrázolnak (madár, kutya, ember, stb.) Ezek igencsak a repülés feltalálása elõtt készültek, "négy számjegyû" évvel.
Ott vannak a másik õsi kultúra, az egyiptomiak építményei is... Érdekes módon a Gizai három nagy piramis az Orion csillagkép három csillagának pontos képét mutatja felülrõl. Hmmm, mennyi érdekes "véletlen".
Egyébként ilyen, és hasonló témákban én is ajánlom Graham Hancockot! (Jel és pecsét, Istenek kézjegyei)
Az Európán szerintem biztos, hogy van alul óceán. Hiszen ha van jég, akkor van víz is. És mivel a jég valamennyire hõszigetel is, ezért nem kizárt... Végül is az okosok a Marsot is úgy "fogják" lakhatóvá tenni, hogy a sarki jégsapkákat felolvasztva nyerik ki a vizet, ahonnan a levegõ meg már csak egy lépés...
Mint már mondtátok, sok kecsegtetõ hajtómû terve áll már a rendelkezésünkre, csak egy valami hiányzik: az az anyag, ami majd az ûrhajó testét adja, mert tudtommal még egyenlõre nem létezik olyan anyag, ami kibírna ekkora terhelést. De ami késik az nem múlik. És ha létre is jön ez a találkozás az idegenekkel, akkor azt hiszem már nem a belsõ "kicsinyes" háborúzgatásainkkal, és ellentéteinkkel fogunk szenvedni, hanem egy fajként és nem nemzetekként fogunk fellépni a galaktikus diplomáciában.
Hmm, azt hiszem nagyon gondolatébresztõek voltatok emberek, csak így tovább!!! 😊))
Ha nincs Vietnam, talán még most sem lennének mobiltelefonok.
Ja, az atombomba sem békés célra lett kitalálva. És az ûrkutatás?
Majd bebizonyítjuk nekik, hogy mire vagyunk képesek. Amúgy meg ha esetleg majdan találkozunk idegenekkel akkor lesznek olyan csoportok akiknek a céljuk, hogy kárt tegyenek mindkét oldalon és akkor háború lesz megint. Amúgy meg nem hinném, hogy félnünk kéne olyan lényektõl akik ki akarnak írtani. Gondoljuk csak végig logikusan. Ha létezik egy faj és olyanok az életfelfogásuk, hogy csak irtsák a gyengébb fajokat akkor nekik a tröténelmük tele van háborúval és irtással és akkor nem fejlõdnek - HHmm. ezt a gondolatot inkább nem írom tovább, mert ez az emberiség amirõl most itt elkezdtem mesélni.
Na komolyan. Nem hinném, hogy ha egy fejlett faj ide tud jönni és az egyetlen célja, hogy kirtson minket. Vagyis itt nincs semmi olyan ami kellhet másoknak, vagy talán igen?
a féregjárattal kapcsolatban igazad van. S ha jól tudom, nem lehetetlen, hogy akkor nyissunk, s oda, ahova akarjuk... Bár ettõl még piszok messze járunk.
A másik amit nagyon helyesen mondtál: a pénz. Ha még tartana a hidegháború, lehet az USA ebben az évtizedben a Marson lenne...
Az lesz majd az áttörés, ha a politikusok megértik, hogy az (ûr)kutatásra kell költeni a jövedelem nagy részét. No meg persze az se ártana, hogy a mi emberek, EGYKÉNT küzdjünk a közös célért. Ez a legfontosabb. Mert míg ez nem valósúl meg...
Ne hidd, hogy mi vagyunk/leszünk az ûr egytelen ragadozói. Sokkal durvább fajokkal is fogunk találkozni, akiket nem fogunk tudni egyedûl megrakni. Másrészt azt se felejtsük, hogy az emberiség milyen okok miatt különbözik a többi állatfajtól. Gondolok itt a gondolkodásra, s az emberségre. Nem hiszem, hogy elsõ dolgunk az lesz, hogy kiírtsuk az elsõ értelmes fajt, akivel találkozunk, s aki gyengébb nálunk. Nem hiszem!
Hogy jártak idegen fajok földünkön, az biztos. Hogy figyelnek-e minket, pl. valami elrejtett monolit, azt nem tudom. De hogy hamarosan minden kiderûl, az is biztos.
Azt hiszem Clark valamelyik kis mûvében olvastam-a 2001 elött írta még-, hogy a Holdon talált az emberiség egy burokba zárt monolitot. Amint el bírta pusztítani a burkot, ment a jel: eljött az idõ a kapcsolatfelvételre... Nem csodálkoznék, ha valami hasonló történne majd igazibõl is.
Csak aztán nehogy valami vadállat fajjal hozzon össze a sors 😊
Azzal is egyetértek, hogy ha nem írtjuk ki a közép és dél-amerikai civilizációkat, már sokkal, de sokkal elõbbre járnánk. Lehet azóta nem is figyelnek minket. Mi van, ha elbuktunk a vizsgán?
A Discovery, és a Spectrum valóban remek híranyaggal szolgál átltalában, de csak a számunkra elérhetõekbõl :-)
Amilyen titkos kísérletek folynak....
Génmanipuláció, antianyagkísérletek, 51-es zóna, stb...
Az idegenek itt lehetnek, nem?
De amíg látják, hogy az emberifaj, még sajátjait is elnyomja (háborúk), addig õk sem számíthatnak semmi jóra. Fõleg ha nem sokkal fejlettebbek nálunk.
Már barlangrajzokon is voltak UFO-k! És nem sokat változtak, míg az emberi technika rohamosan fejlõdik. Lehet 100 év múlva elég fejlettek leszünk a megértésükhöz, vagy az elpusztításukhoz. A kérdés csak az melyik verzió jön be?
Detonator:
én is láttam hasonló mûsorokat a Discoveryn, meg a Spektrumon-lehet egyre gondolunk. Sok alternatíva felmerûlt a hajtõmûvel kapcsolatban. A napvitorlától át az atomágylyán, az ionhajtõmûvön át az antianyag hajtõmûig. Nos az biztos, hogy kémia hajtõmûvekkel nem leszünk képesek meghódítani Naprendszerünket, az biztos. Az elsõ embereket még szerintem ilyenek vistik a Marsra, de aztán selejtezés...
A következõ lépés talán egy jól megcsinált atommáglya lesz. Az antianyag a cél, de az még odébb van egy csöppet. Sajnos...
Ja, én úgy tudom, hogy a Marsraszállást 2030 körûlre tervezik. Tök jó lesz, már alig várom.
ha minden igaz, akkor a miniatûr kis "bázist" már az asztronauták elött elküldik, meg a cuccost is, szóval nekik majd csak fel kell nyomni a fõkapcsolót, s elvégezni a kutatásokat. Na de majd meglátjuk 3 évtized múlva 😊
Megint más: aki olvasta a Ûrodüsszeia sorozatot, az tudja, hogy a mû szerint van élet az Európán, a jégpáncél alatti óceánban. Nos ez nem lehetetlen. Naprendszerünkben az egyik legnagyobb valószínûséggel ott lehet még élet a Földön kívûl. csak az a kérdés. hogy a jégréteg alatt van-e víz, vagy teljesen fagyott a Jupiter ezen holdja. Vélemény?
Amúgy nagyon tetszett mind a tied mind freya hozzászólása. Igaz, hogy egy ici picit eltértünk a témától de nem olyan könnyű meghúzni a határvonalat. Hogy hol kezdődik egy egyik, és hol végződik a másik.
Naszóval én is tudom illetve számoltam az evolúcióval mint '' tényezővel '' mikor a kis ' teóriámat ' megalkottam. Tudom, hogy sok minden szól mellette de ellene is ! Pl. mi volt illetve lehetett az az evolúciós '' csoda '' amit freya mondott ? Mitől szűntek meg a majomemberek majomembereknek lenni ? Túl '' gyorsan '' történt mindez, hogy aztmondhassuk - ez volt a normális evolúciós fejlődési folyamat - .
Miért elképzelhetetlen, hogy úgymond ' idetelepítettek ' minket ?
Amúgy én is olvastam Deniken-től és igencsak elkondolkodtatott de ez már legyen egy másik topik támája.
Bár azért kicsit néha érdemes eljátszadozni a gondolattal, hogy mi lett volna ha mondjuk az a rengeteg igen magas fejlettségi szintre jutott civilizáció ( pl. Azték, Maya, Olme..stb. ) nem tűnt volna el nyomtalanul a '' civilizáció '' sűrűjében . Milyen istenekhez imádkoznánk mostanság ? Vagy még mindíg csak elenyésző százalékát használnánk az agyunknak ?
Megannyi megválaszolatlan kérdés és a válasz. Talán a csillagokban keresendő minderre a megoldás.....
engem nem zavarnak a hosszú hozzászólások, ne izgúlj 😊
Van abban valami, amit mondasz-tiszta X-com 😊-, elképzelhetõ, de nem is tudom...
Sokkal valószínûbbnek tartom, hogy a "hazai" óceánokból származik a földi élet! Elég logikus ha végiggondolod az evolúció menetét. Vagy csak arra gondoltál, hogy minket embereket hoztak anno valamilyen formában, oszt finomítgattak az évek során? Bár azért ezt is igencsak cáfolja az evolúció...Lásd csimpánzok!
Az megint más kérdés, hogy emberi formát öltve élhetnek köztünk idegenek-akár több faj is!
Tételezzük fel teória szintjén, hogy pl. azért figyelnek minket mert kíváncsiak, hogy mivé lettünk mi emberek illetve, hogy hová is fejlődtünk vagy, hogy MENNYIT is fejlődtünk ama '' rövid '' idő alatt amit itt ezen a bolygón eltöltöttünk ezidáig.
De várj továbbmegyek ( de lehet, hogy ez most nem fog tetszeni ) mi van akkor ha csak mint '' gyermekeiket '' figyelik ?? Értem ezalatt, hogy idehoztak ( hogy most kik is abba ne menjünk bele.. ) minket erre a bolygóra és '' sorsunkra '' hagytak és kíváncsiak voltak, hogy boldogulunk itt. Aztán szép lassan tudatára ébredtek annak, hogy ez az emberi faj igenis meg tud állni a lábán és, hogy igencsak nagyiramban fejlődik.....
Lehet, hogy egy kicsit ( hogyis mondjam csak ) furcsa ez a teória de én mindenesetre jobban hiszek ebben mint pl. abban amit még annó az átkosban súlykoltak belénk a majmoktól származásunkkal kapcsolatban. Meghogy a piramisokat miképp is építették annó ( ja fagörgőkön gurigatták azokat a hatalmas kőtömböket és így épültek a piramisok 😊) ) bocsi de egy kicsit eltértem a témától.
Szóval én akkor is azt mondom, hogy itt vannak és köztünk élnek. Most ne kis szürkékre meg egyéb idgen lényekre gondoljatok hanem olyanvalkikre mint pl. saját magatok. Hogy miért is lehetnek még talán itt ?? Iformációgyűjtés illetve irányítás.
Tudod noxon én nem tartom furcsának, hogy azért mert fejlettebbek nálunk mégis éreklődnek irántunk. Vagy lehet, hogy csak a kapcsolatteremtésre keresik a megfelelő időpontot. Erre szerintem igencsak jó példa Spilberg mára már kalasszikusnak számító filmje a Harmadik tipusú találkozások.
Csak lehet, hogy még az emberiség nem készült fel erre sem testileg sem pedig szellemileg ki tudja?? Majd ha eljő az idő akkor mindenki megfogja tudni ez biztos.
Szóval ennyit akartam mondani...
Ja még valamit szerintem amit összehordanak az Area51-ről annak biztos, hogy kell lennie valamiféle valóságalapja. Nem hiába egy igencsak elrejtett ( értem ezalatt, hogy a föld alá ) objektum amiben biztos nem csak azzal foglalatoskodnak, hogy terveket dolgozzanak ki az óriásbálnák szaporulatnövekedésének egyensúlyban tartása végett ! ;-)
Sorry ha netán egy kicsit hosszú lettem volna.....
A szerencse tényleg az emberiség oldalán áll(t), de meddig?
Alig egy hónapja majdnem belecsapódott egy meteroit a Földbe, valami London nevû porfészektõl pár mérföldre. A tudósok szerint kozmikus méretekkel számolva súrolta a Földet :-)
Ha becsapódott volna akkor kb. 300m mély és vagy 2km átmérõjû kráter lenne a Bigband helyén. Na ennyit a szerencsérõl :-)
Az idegenek szerintem itt vannak, csak nem foglalkoznak velünk. Lehetséges okok a miértre.:
1. Mert nem avatkozhatnak be, mert fejletlenebb kultúra vagyunk, és csak káosz uralkodna el a sok buta ember elméjében (a kozmetika (kozmoszbéli etika, ehe) tiltja a beavatkozást).
2. Nem érdemes, mert vagy felnövünk a problémáinkhoz, vagy kihalunk mint a dinók.
3. Csak megfigyelnek minket, mint mi az afrikai benszülötteket, vagy mint a csimpánzokat. Az itt nyüzsgõ idegenek a Discovery Galactic tv-sei. :-)))) (ez a legviccesebb verzió, de van benne realitás).
Amúgy ez a legjobb Topic!!!
Lehet egy kérdésem ? Te melyik bolygón éltél idáig? 😊 ( méghogy nincsenek UFO-k! ) bahh..
Ez olyan mint ha azt mondanád, hogy mi és CSAK mi ( mármint az emberi faj ) létezünk a világegyetemben ! Ez olyan banális, hogy már szinte mulatságos.. 😊)
Sok hülye kering a bolygón.
Aztán meg majd kitaláljuk mit adjunk be a népnek a jövõrõl😊
A jövõ nem lesz kíméletes, a jelek már itt vannak: nézz ki az ablakon, milyen az idõ!!??
A hírekben abnormális idõjárásról hallani mindenhol. A 'Stone, az õrült város' címû film is eléggé el van találva, nem?
Az igaz, hogy a Trek filmekben van '' egy kis '' túlzás. 😊 Bár ha jobban megnézzük akkor nem is 2001-ben játszódik. ;-)
Na tréfát félretéve, hogy milyen is lesz a jövő? Szerintem van egy film ami erre igencsak választ tud adni. Szerintem a sci-fi egyik alappillére és a mai napíg az egyik ( ha nem a legjobb ) legjobb mű! A Ridley Scott által rendezett Blade Runner ről van szó. Szerintem amit ott láthatunk az maga a jövő minden köntörfalazás nélkül. Philip K. Dick valami elképesztően realista módon jelenítette meg a '' jövőnket '' az : Álmodnak e az androidok elektromos bárányokról című könyvében. Pedig mikor írta mégcsak 68-at írtunk!!
Szóval előbb vagy utóbb de beteljesedni látszik az ő '' álma ''....
A StarTrekben van egy csomó hülyeség...
Ha filmeknél tartunk, ott a nagysikerû Aliens sorozat is :-)))
A StarTrek egy kissé utópisztikus.
Na, igen. Elõször magunkkal kell szembenéznünk (odakint). Ha ez sikerült, és nem pusztul ki az emberiség, akkor az már jó jel.
A Babylon 5 is jó példa a jövõre vonatkozólag. Van benne egy-két remek jövõkép, ami még reális is.
Szándékosan hagytam befejezetlenül a mondatot és gondoljon mindenki amit csak akar oda.
És arra, hogy kozmikus létformák vagyunk e vagy sem, majd idő választ ad.
Viszont ha egy kicsit belegondoltok akkor amit mondjuk a SartTrek filmekben láttunk az nem is olyan nagy banális utópia. Nem ? Ha űrutazás meg hasonló akkor nem is elképzelhetetlen amit ott láttunk...
A másik szerintem az idegeneknél sokkalta veszélyesebb dolog a génsebészet. Gondoljatok bele, hogy hol tart ma a tudomány, s hol a társadalom! Igen durva dolgok történhetnek a közeljövõben-még a mi életünkben-, ha nem vigyázunk. S itt nem csak a tökéletes "gyilkológépekre" gondolok. Látta valaki a Gattaca címû filmet? A luxus, a tökéletes, génmanipulált embereknek jutott. Szerencsére csak altarnatíva...
Ami a szilikátokat illeti: szerintem azért elég találékonyak vagyunk, s iegen rövid idõn belûl kitalálnánk valami hatásos ellenszert 😊
Figyelõ idegenek? Lehetséges. Ha itt vannak, remélem közbelépnek, mielõtt valami ostobaságot csinálnánk. Mondjuk, amit õk pl. megtettek anno a történelmük során...
Tyí, de hosszú lett ez a kis írás 😊
Na hi!
Jelenleg feltételezik, hogy kialakulhatott máshol !Szilícium! alapú élet is (mivel a szénhez hasonlítható a funkciója szemponjából). Hát mit is csinálnánk, ha felbukkanna egy nép, ami a hõingadozásra csak legyint, a földi betegségekre passzívan reagál, és legalább olyan alávaló mint az ember (ha diplomáciáról van szó). Hááát...
Nekünk embereknek megadatott egy '' óriási '' képesség a túlélés !! És ezt a képességet olyan tökéletesre fejlesztettük, hogy idegen legyen a '' talpán '' aki megkérdőjelezi ! Ha mondjuk a harc nem jön be akkor jöhet a diplomácia ha mondjuk az sem jön be akkor jöhetnek a '' piszkos '' dolgok. A lehetőségek tárháza végtelen. Csak az emberiség elfelejt egy dolgot nem csak ŐK ( azaz mi ) létezünk az univerzumban. Vannak nálunk sokkal de sokkal intelligensebb létformák is akik jelen pillanatban is figyelnek minket. És remélem, hogy nem hagyják majd, hogy ugyanazt műveljük más bolygókkal illetve bolygókon, mint a földön illetve a földdel.
Lehet, hogy egy kicsit negatív képet festettem az emberiségről, de mentségemra legyen mondva, hogy egy igazán jó '' mentorom '' volt mégpedig a múlt...
Demeternek igaza van, az önpusztítás igencsak jellemzõ az emberiségre. De mi van ha összefutunk odakint valamilyen idegen létformával? -az ember mindig is harcolt az ismeretlen ellen, csak az a baj, hogy fegyverrel. Szerintem a Mars kolonizációt Amerika benépesítéséhez lehet majd hasonlítani (persze õslakosok nélkül). A betelepülõ népesség vegyes lesz, keveredik, egy-két generáció után saját, modern kultúrával rendelkezik, ami nehezen összeegyeztethetõ a Földivel. Nem lepõdnék meg, ha elõbb utóbb megunnák a Föld "atyai szeretetét" és önnálósodnának. Persze ez csak elmélet, de a történelem imétli önmagát.