Space
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
htka.hu - harcirepulok.hu - militarypapers.hu
dilic: egy reaktor nehezen tesz be az emberiségnek...
\"Az élet egy elég szar játék, de a grafikája nagyon ott van.\"
Lehet, hogy jön egy másik hibás reaktorrobbanás, ki tudja.
Maradok a topic témájánál.
Szerintetek elképzelhetõ-e, egy olyan hosszútávú ûrutazás ami több generáción át tartana, hibernáció nélkül?
diegho™ vs. CybeRick
0 1
Pill! Ne csináljunk *nyázós topicot ebbõl, ok? Ez itt a legszínvonalasabb topic volt eddig, maradjon is az!
Nagyon érdekelnek az ilyen jellegû témák.
A jövõ azonban rizikósabb, ugyanis az folyamatosan változik, a múlt ellenben már el van "raktározva".
Ez kb. olyan mintha az idõ memóriáját akarnád visszaolvasni, a múlt megvan, a jövõ azonban furcsa hibákat rejthet magában. A legegyszerûbben mégis a jövõbe lehetne utazni (hibernációval). Visszaút nincs!
Néha szívesen visszamennék az idõben 2-3000 évet, kíváncsiságból.
De azért gondolj csak bele! Ha valaha is megvalósítják az idõutazást, akkor az idõutazók már rég itt vannak közöttünk!
Érdemes összehasonlítani a mai homosapienst az õs-homosapienssel. Nyilvánvaló a faj mutációja. A testszõrzet megritkulása, eltûnése, a fogazat átalakulása, a testalkat megváltozása, stb. Úgy értem nem kizárt, hogy a mai ember azzá közfelfogásban élõ ufo-képpé fog válni hosszú évezredek során. Az evolúció eddig azt bizonyította, hogy a technikai fejlõdéssel változott meg az ember biológiai felépítése. Lehet, hogy a túlzott elkényelmesedés, a fizikai munka hiánya minket is "elkorcsosít", és mivel inkább a mentális munka felé tendál az emberiség, ezért a koponya térfogata megnõ, és így tovább...
Egy biztos, félmillió év múlva nem így fogunk kinézni, mint most.
Amógy néhány száz vagy ezer év múlva a robotok olyan független fejlett fajok lesznek mint most az emberiség.
Tényleg, mi van ha az ember tovább fejlõdik? AZ evolúció nem állt meg! Az napjainkban is tart.
Lehet pl. 4000 év múlva a sok mutáció, vagy környezeti változás hatására nem is nézünk ki embernek?
Mi van ha a kis "szürkék" UFO-k, a jövõbõl jöttek, és tényleg nem ellenségesek (bolondok lennének kipusztítani a saját múltjukat:-)))?
frey: igaz, egy ilen becsapódás után, megmaradnának a patkányok, és a hasonló tûrõképességû élõlények. Az emberiség csak egy törtrésze, ha túlélné.
Ezt úgy értem, hogy szerintem már létezik ilyen, de ha nem akkor jú lenne. Vagyis ami a Deep Inpact mozifilmben is volt, hogy egy nagy hegy alatt egy nagy barlangot ki lehetne bélelni a legerõsebb acélokkal meg stb. meg kurtára erõs tartó oszlopokkal. Aztán pár évre elegnedõ élelem meg a legszükségesebb dolgok felhalmozása. Esetleg állatfajok is. Aztán ezt amikor a katasztrófa bekövetkezik akkor a katonaság álltal fentartott barlangba beköltöznének a kiválsztottak.
Ez a barlang kibírná a becsapódást és ott le lehetne élni azt a pár évet amíg kint tombol a vihar meg a porfelhõk miatti sötétség meg stb.-t.
így aztn az emberiség fennmaradna...
De ez nem fog bekövetkezni, mivel szerintem hamarosan meglesz a technológia erre a "feladatkörre". Csak az lenne szar ügy, ha mostanság jönne egy baszott nagy meteor...
Ami a piramisokat illeti: szerintem is inkább a sírrablóktól akarják megóvni, ami még maradt...
5000 évenkénti világvége? Már nem is létezne az emberiség, ha így lenne!
Ebben az 5000 évenkénti világvégérõl most nem ugrik be semmi. Csak olyat hallottam, hogy minden 100ezer vagy millió évenként egy hatalmas aszteroida csapódik be pl. Dinóknál
Abban a tiktolózásban lehet valami. Sajnos a hatalom az ilyenek kezében is van és nem engedik, hogy az átlag emberek is megéljék a titkos dolgokat.
Az lehet, hogy lezárják a piramisokat, de nem hinném, hogy azért, mert egy idegen fekszik odabent. Hanem, mert talán a sirrablóktól akarják így megóvni. Hát nem hinném a Nparendszerben lenne rajtunk kívül értelmes élet, de azontúl igen biztos van. Az élet nem csak ebben a formában tud létezni amit mi itt megismertünk hanem rengeteg másképpen is létrejöhet és fejlõdhet. Tehát van rá esély, hogy majd valamit találunk.
Egyvalamit azonban tudok. Akár meddig marad fenn az emberi faj, nem mi leszünk a legjobbak a legfejlettebek és a legbölcsebbek sem.
- Van e Földön kívül értelemes élet?
-" Csak Ott Van!" :-))))
Az Univerzum végtelen, és annak a lehetõsége, hogy mi vagyunk az egyetlen értelmes civilizáció egyenlõ a nulláva! Sokkal inkább valószínûbb, hogy szinte végtelen számú civilizáció létezik. Az akadály ami miatt nem léphetünk kapcsolatba velük, az a távolság, és az idõ.
Még egy elmélet!!!
Az UFO-k ittlétét megmagyarázhatjuk a párhuzamos dimenziók elméletével is.
pl.: Sliders. Persze, nem ugyanúgy kell elképzelni, hiszen az csak egy film.
Egy párhuzamos világban más feltételek voltak adottak, másmilyen civilizáció alakult ki. És szép lassan felfedezték hogyan közlekedhetnek ide-oda. Az idegenek ebben az esetben nem utaztak millió éveket, nem hódították meg a galaxisokat, csupán szomszédoltak.
"Though we may well be the only children of this particular sun, can we be egocentric enough to belive that self-styled H. sapiens is the single inteligent life-form the cosmos has produced in billions of years on trillions of worlds?
The truth is indeed out there, and obe day we'll find it-or it'll find us. Then we'll learn whether we are closer to the angels or the apes"
Arthur C. Clark National Geographic 01/2001
Alapítvány és az Alapítvány elött Asimovtól talán jobb azért...
noxon: a film nekem spec nem tetszrtt, könyvben sokkal jobb volt.
Talán 3001 Végsõ Ûrodisszeia-ra gondoltál. Az elõzõ rész is tetszett amit filmen néztem meg. Talán megrendelem ezt...
http://www.solaria.hu/cgi-bin/sol?cikk/010108monolit.htm
Ugye a mai napig nem derült ki mitõl is.
1. vagy úgy látták, hogy mostmár elég tudást adtak nekünk, és eleget segítettek
2. vagy rájöttek, hogy hibát követtek el, és próbálták eltüntetni a nyomait is (Peruban van egy kõváros fejjel lefelé, mintha megfordították volna, hogy ne lehessen felfedezni, és használni. Indiában a 4-5000 éves földrétegekben radioaktív nyomokat mutattak ki, 'ebben az idõszakban sok, hatalmas város néptelenedett el' az õsi írásokban is fellelhetõk ezzel kapcsolatban utalások)
3. Esetleg az emberek nem tartottak igényt a további segítségre, és megkérték az idegeneket a távozásra ?
4. Az idegeneknek "isteneknek" más, fontosabb dolguk akadt.
Sok a lehet, és ki tudja mi történt?
Még az is lehet, hogy egy kihalófélben lévõ idegen nép jár(t) itt, és egy új csillagközi civilizáció alapjait akarták itt lerakni (hogy utánuk miénk legyen a tudásuk).
Tegnap olyan ideges vvoltam, hogy elfelejtettem 400-as vilmet venni. A vacak kis 100-as on semmi nem fog látszani, na mind1 😞
Ha valaki esetleg hozzá tud jutni a National Geographic számaihoz, az szerezze be az idei elsõ számot. nekem ma jött meg, s nagyon megörûltem, mert a fõ téma az alábbi: 2001 The body in space. Tök jó dolgok vannak benne. Elsõsorban a Mars elérésével, s az addig elhárítandó akadályokkal foglalkozik.
Tehát réges régen az idegenek idejöttek nem tudni miért és rengeteg jót vagy roszat(?) tettek pl. piramis építés. Az akkori papok meg stb õket tisztelték, mert olyan dolgokat mûveltek amiket nem tudtak felfogni és varázslásnak meg isteneknek hitték õket. Voltak különbözõ személyiségû idegenek akik lehet, hogy hasonlítottak az emberekre ezért van emberi alakjuk az isteneknek. Tehát az idegenek istennként vettek részt abban az idõben. Aztán teltek múltak az évek és õk valamiért elmentek...