Ati RadeOn 32Mb DDR/SDR
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
kb 45+fa....
dobozos gondolom
Király! A 32 mb ddr vajon oem, vagy dobozosan ennyi? Nekem dobozos kellene, 45-ért nagyon megéri.
Az ATI bejelentette, hogy a hivatalosan javasolt bolti árakat módosították: a RADEON alapú kártyáik 20 dollárral olcsóbbak lesznek. Az új árlista tehát a következõképp néz ki:
ATI RADEON 64MB VIVO - $199 (kb. 60e Ft)
ATI RADEON 32MB DDR - $149 (kb. 45e Ft)
ATI RADEON VE Dual Display 32MB DDR - $99 (kb. 30e Ft)
ATI RADEON 32MB SDR - $99 (kb. 30e Ft)
na már ideje volt
ATI RADEON 64MB VIVO - $199 (kb. 60e Ft)
ATI RADEON 32MB DDR - $149 (kb. 45e Ft)
ATI RADEON VE Dual Display 32MB DDR - $99 (kb. 30e Ft)
ATI RADEON 32MB SDR - $99 (kb. 30e Ft)
na már ideje volt
1-az SRDes radeon csak 640*480ba meg 800*600ba kap ki az MXtõl fölötte veri.....
2-csak HyperZ nincs benne
HWSW fórumon volt egy link megnézheted......
nincs idõm most csak neked kikeresni es Te inkább neki
2-csak HyperZ nincs benne
HWSW fórumon volt egy link megnézheted......
nincs idõm most csak neked kikeresni es Te inkább neki
de ez nem 64 bites hanem 128 és DDR es
Lécci Anee kopizd már ide azt a tesztet, mert egyrész a sima Radeon sem ver rá ennyit a GTSre (semmit szinte), és a MXre meg fõleg nem verhet rá ennyit egy 64bites memóriasávszélességü DDRes kártya. Én épp az ellenkezõjét láttam a Radeon VErõl, de ha idekopiznád a bizonyitékot 2-t is vennék, ha lehetne kapni itthon.
Max a 16DDR 64bites MXet ütögethette a VE.
Max a 16DDR 64bites MXet ütögethette a VE.
mert az ddr memóriás vót mármint az az LE
láttam egy tesztet - Radeon LE vs GF2MX.....
Azon a radeon le uaazon a konfigon akár 25-30%al is gyorsabb volt
Azon a radeon le uaazon a konfigon akár 25-30%al is gyorsabb volt
Az ATI titokzatos újdonsága, a RADEON LE már kapható Japánban. Annak ellenére, hogy az ATI nem közölt semmi részletet, az alábbiak tudhatók a kártyáról:
32 MB 128bit-es DDR SGRAM
150MHz-es memória és mag frekvencia
Nincs HyperZ támogatás
Így tehát a RADEON LE egy átlagos RADEON, 32MB-nyi memóriával a HyperZ technológia támogatása nélkül. A teszteredmények alapján hasonló a RADEON SDR-hez. Japánban a kártyát kb. 110 (32000 Ft)dollárért lehet megvásárolni, de ami sokkal érdekesebb, az ára az USA-ban, mely 95 dollár (27500 Ft) ! Az ATI új terméke az nVidia GeForce2 MX kártyájának valamelyest versenytársa lesz, mivel a RADEON LE olcsóbb és azért sokkal nem marad le a konkurenciától.
27 megéri ha télleg annyi lesz
32 MB 128bit-es DDR SGRAM
150MHz-es memória és mag frekvencia
Nincs HyperZ támogatás
Így tehát a RADEON LE egy átlagos RADEON, 32MB-nyi memóriával a HyperZ technológia támogatása nélkül. A teszteredmények alapján hasonló a RADEON SDR-hez. Japánban a kártyát kb. 110 (32000 Ft)dollárért lehet megvásárolni, de ami sokkal érdekesebb, az ára az USA-ban, mely 95 dollár (27500 Ft) ! Az ATI új terméke az nVidia GeForce2 MX kártyájának valamelyest versenytársa lesz, mivel a RADEON LE olcsóbb és azért sokkal nem marad le a konkurenciától.
27 megéri ha télleg annyi lesz
sikerült elérni hogy ne faggyon a TA a whqlben....ja már 5 napja megvan
Anee, és a többiek!
Új WHQL minõsítésû ATi Radeon meghajtó
20:06 (Írta: Erasmus)
A Microsoft kiadta legújabb WHQL (Windows Hardware Quality Labs) minõsítéssel rendelkezõ ATi Radeon meghajtóprogramját (ver. 4.12.7075). A driver Windows 9x/ME operációs rendszerek alatt használható.
Letölthetõ innen.
Újabb készségek ATi Radeon tulajdonosok számára
14:11 (Írta: Erasmus)
Újabb hasznos alkalmazásokkal szeretnénk kedveskedni ATi Radeon felhasználók számára:
Windows 9x/ME meghajtó (ver. 4.13.7078): megjelent egy új, kiszivárogtatott driver Radeon videokártyákhoz. Ezt kifejezetten kísérletezõ kedvû olvasóinknak ajánljuk, hiszen semmilyen információ nem áll rendelkezésünkre az esetleges javításokról illetõleg kompatibilitási problémákról. Letölthetõ ineen.
RadeonTweaker 0.9.0: megjelent a népszerû finomhangoló program újabb verziója, melynek repertoárja néhány új funkcióval bõvült. Letölthetõ innen.
Új WHQL minõsítésû ATi Radeon meghajtó
20:06 (Írta: Erasmus)
A Microsoft kiadta legújabb WHQL (Windows Hardware Quality Labs) minõsítéssel rendelkezõ ATi Radeon meghajtóprogramját (ver. 4.12.7075). A driver Windows 9x/ME operációs rendszerek alatt használható.
Letölthetõ innen.
Újabb készségek ATi Radeon tulajdonosok számára
14:11 (Írta: Erasmus)
Windows 9x/ME meghajtó (ver. 4.13.7078): megjelent egy új, kiszivárogtatott driver Radeon videokártyákhoz. Ezt kifejezetten kísérletezõ kedvû olvasóinknak ajánljuk, hiszen semmilyen információ nem áll rendelkezésünkre az esetleges javításokról illetõleg kompatibilitási problémákról. Letölthetõ ineen.
RadeonTweaker 0.9.0: megjelent a népszerû finomhangoló program újabb verziója, melynek repertoárja néhány új funkcióval bõvült. Letölthetõ innen.
"Lehet hogy a dfx soha nem is fog menni a PIII-as assussal?"
Az ott gondolom AMD akart lenni. Remélem ... :-)
Miért nem mûködik? Nem bootol, kilép, fagy, Windows nem ismeri fel, bekapcsoláskor sipol az alaplap, mi?
Nem mindegy ám! Így elég nehéz rögtön rávágni a választ.
Az ott gondolom AMD akart lenni. Remélem ... :-)
Miért nem mûködik? Nem bootol, kilép, fagy, Windows nem ismeri fel, bekapcsoláskor sipol az alaplap, mi?
Nem mindegy ám! Így elég nehéz rögtön rávágni a választ.
mivel amd alaplap ezer sz*phatsz vele de tuti van peccs vagy valami ami segithet...meg athlon...ehhez a kartyahoz eleg lett volna egy p2 300 is😊
ense arra gondoltam.....
hát azért ennyire nem rosz a nvidia.......
jovanna adtak mar el masnak a is trabantot ajandekcsomaggal...
Ugyvan az Anee...
én se akarok kötekedni EZ a valóság....
ICd az mi?
Mire gondolsz
ICd az mi?
Mire gondolsz
icd-t meg a többit nézd meg...
ehem Kid???
Ja jóvan fijam de én nem kötexek ,csak tényleg ennyi...
Ja jóvan fijam de én nem kötexek ,csak tényleg ennyi...
csicsa a fejed kid
Az hogy a TNThez és a GF2Uhoz ua a driver kell ez azt jelnti hogy kb annyit tud(na ott van a T&L,S3TC,cB,Pixel shader....)
Ennyi 3 év alatt........
Az hogy a TNThez és a GF2Uhoz ua a driver kell ez azt jelnti hogy kb annyit tud(na ott van a T&L,S3TC,cB,Pixel shader....)
Ennyi 3 év alatt........
original post:de azok nem is 2Mbosak hanem 12Mbosak....ennyivel tud többet a radeon....
Az hogy õk nem húzzák driverbõl a bordot az nem baj
Tsak annyit ,hogy abbol a 12mb-bó a driver csak párszáz kbyte..../atöbbi csicsa ebben igényesek/
Tsak annyit ,hogy abbol a 12mb-bó a driver csak párszáz kbyte..../atöbbi csicsa ebben igényesek/
Hol a holdon?
Mert még rédzs pro hoz is irnak drivert
Meg havi 2 driver kb megjelenik(vagy nem....)
de azok nem is 2Mbosak hanem 12Mbosak....ennyivel tud többet a radeon....
Mert még rédzs pro hoz is irnak drivert
Meg havi 2 driver kb megjelenik(vagy nem....)
de azok nem is 2Mbosak hanem 12Mbosak....ennyivel tud többet a radeon....
jovan kotozkodj de ati mar fel ev utan baszik irni uj drivert neked.
Azért gratulálok az nVidiának:kb 3 év alatt elérték hogy 63fpssel gyorsabb legyen egy cucc
Dikkma-kb az volt de néhol segítettél köszi
6.49
Snak3
Melyik detonátort használod most?
Melyik detonátort használod most?
Nah Dikkman-t is fellehet húúúúzni..😊
Õszintén szólva, nem tudom, hogy miért raktad fel GF-hez a 2.08-ast, de mostantól nem is érdekel.
de en ugyanazon a kartyaon mertem a kulonbseget. es azalatt csak 10 p telt el mig felraktam 2.08 aztan 5.13 ugyanazon a kartyan.
Hagyjál már, igazad van! Az S3Trio64 driverrel nem adott fps-st a kártya, a Det. 6.50-essel meg 63-at! Tényleg nem mondasz hülyeséget!
Figyi, a 2.08 és a 6.50 között eltelt egy kis idõ, nem? Meg egy-két kártya!
Figyi, a 2.08 és a 6.50 között eltelt egy kis idõ, nem? Meg egy-két kártya!
dikkma ha tnt2d vagy gf kartyad van akkor tedd fel a 2.08at aztan a legujabbat ami meg normalis es merj mind2vel par fpst...
snak3:
Nem indul, miért indulna? A Detonator mindig is a legjobb driver volt a videókártya-piacon, gyors, hibátlan, gyakran frissül. Az ATi ezt sohasem mondhatta el magáról. De a Detonator nem minden eleme gyorsít, és kész, ezen most ne vitatkozzunk, a különbségek mérhetõk, és nem észrevehetõk.
Most nem arról beszélünk, hogy jó-e a Detonator, mert jó, csak nem 63 fps-t gyorsul, na. Bár régen nézegettem Diamond és referencia-driver teszteket, egy TNT-hez, és volt, hogy duplájára nõtt az fps... :-) .
Anee:
Na elolvastam azt a registry-guide-t, egész jó. Tehát, elmondom, szerintem mit kapcsoltass be a Radeon Tweakerrel. Ezek nagy része már élhet, a driver is kezeli õket:
Colorfill: 1-es, enabled - szebek lehetnek a színek.
DisableHierarchicalZ: 0-ás, enabled - gyorsít(hat), de lehet, hogy furcsa lesz a kép - ekkor értelemszerûen ki kõ kapcsolni.
HyperZ: legyen természetesen, ez biztos driverbõl be van kapcsolva
EnableUntransformedInLocalMem: hát, én bekapcsolnám, de lassíthat is, ki kell próbálni.
ExportWBuffer: persze be.
FastZClearEnabled: enabled, gyorsíthat.
PixelShaderVersion: 10-es, enabled, ha DX8-ad van.
SysMemBlts: ahogy a 4-nél, ez is a memóriából a videómemóriába írást teszi lehetõvé, mondom, ezt a kettõt tesztelni kell, csak utána hagyni-vissza kiszedni.
TCL: enabled, bár asszem be is van.
TclEnableBackFaceCulling: én kapcsolnám be.
TclEnableVertexBlend2Optimize: ezt is.
TclEnableVertexBlendUseProjMat: ki van kapcsolva egyenlõre, és nincs szerepe, ha be van kapcsolva. A jövõbeni játékokban viszont várható a sebességnövekedés, így bekapcsolnám.
Ezek d3d-ben voltak, van még néhány OpenGL:
OGLConvertTextures32To16: a 32 bites textúrákat 16-ossá alakítja, ezzel növeli a sebességet. Ha 32 bitben játszol, nem kell.
OGLEnableHWPageFlip: gyorsíthat, kapcs. be.
OGLEnableKTXBufferRegion: múltkor mondtad, hogy 3dstudiozol, kapcsold be, ha igen.
OGLEnableTextureCompression: textúratömörítés bekapcsolása, UT stb. alatt gyorsíthat, kapcsold be, ha nem okoz fagyást semmiben.
OGLMaxAnisotropy: hát 0-10-ig lehet állítnai, õk 4-ig mondják, képminõséget javítja.
Hát, nemtom segítettem-e, de néhány dolgot állíts be. Ami nem olyan, hogy "hát izé, én bekapcsolnám, õõ" azokat kapcsold. Nekem a múltkor egy napom ment el rá, hogy kiderítsem, a kb. 15 egyszerre beállított kapcsolók közül melyik a kakukktojás. Lassan haladj.
Ha elrontasz valamit, csak installáld újra a drivert.
Nem indul, miért indulna? A Detonator mindig is a legjobb driver volt a videókártya-piacon, gyors, hibátlan, gyakran frissül. Az ATi ezt sohasem mondhatta el magáról. De a Detonator nem minden eleme gyorsít, és kész, ezen most ne vitatkozzunk, a különbségek mérhetõk, és nem észrevehetõk.
Most nem arról beszélünk, hogy jó-e a Detonator, mert jó, csak nem 63 fps-t gyorsul, na. Bár régen nézegettem Diamond és referencia-driver teszteket, egy TNT-hez, és volt, hogy duplájára nõtt az fps... :-) .
Anee:
Na elolvastam azt a registry-guide-t, egész jó. Tehát, elmondom, szerintem mit kapcsoltass be a Radeon Tweakerrel. Ezek nagy része már élhet, a driver is kezeli õket:
Colorfill: 1-es, enabled - szebek lehetnek a színek.
DisableHierarchicalZ: 0-ás, enabled - gyorsít(hat), de lehet, hogy furcsa lesz a kép - ekkor értelemszerûen ki kõ kapcsolni.
HyperZ: legyen természetesen, ez biztos driverbõl be van kapcsolva
EnableUntransformedInLocalMem: hát, én bekapcsolnám, de lassíthat is, ki kell próbálni.
ExportWBuffer: persze be.
FastZClearEnabled: enabled, gyorsíthat.
PixelShaderVersion: 10-es, enabled, ha DX8-ad van.
SysMemBlts: ahogy a 4-nél, ez is a memóriából a videómemóriába írást teszi lehetõvé, mondom, ezt a kettõt tesztelni kell, csak utána hagyni-vissza kiszedni.
TCL: enabled, bár asszem be is van.
TclEnableBackFaceCulling: én kapcsolnám be.
TclEnableVertexBlend2Optimize: ezt is.
TclEnableVertexBlendUseProjMat: ki van kapcsolva egyenlõre, és nincs szerepe, ha be van kapcsolva. A jövõbeni játékokban viszont várható a sebességnövekedés, így bekapcsolnám.
Ezek d3d-ben voltak, van még néhány OpenGL:
OGLConvertTextures32To16: a 32 bites textúrákat 16-ossá alakítja, ezzel növeli a sebességet. Ha 32 bitben játszol, nem kell.
OGLEnableHWPageFlip: gyorsíthat, kapcs. be.
OGLEnableKTXBufferRegion: múltkor mondtad, hogy 3dstudiozol, kapcsold be, ha igen.
OGLEnableTextureCompression: textúratömörítés bekapcsolása, UT stb. alatt gyorsíthat, kapcsold be, ha nem okoz fagyást semmiben.
OGLMaxAnisotropy: hát 0-10-ig lehet állítnai, õk 4-ig mondják, képminõséget javítja.
Hát, nemtom segítettem-e, de néhány dolgot állíts be. Ami nem olyan, hogy "hát izé, én bekapcsolnám, õõ" azokat kapcsold. Nekem a múltkor egy napom ment el rá, hogy kiderítsem, a kb. 15 egyszerre beállított kapcsolók közül melyik a kakukktojás. Lassan haladj.
Ha elrontasz valamit, csak installáld újra a drivert.
a kezdetiek gyorsitottak a legtobbet ez teny.viszont spec nekem eddig mindig gyorsult...es az a 63 is teny ha rohogtok ha nem.es en a 2.08 es 5.13 kozti kulonbseget mondtam nem azt hogy mind annyit gyorsit...az meg reszletkerdes hogy kozbe tnt2rol gf2m lett de a 63 az 63 volt tnt2n is meg ezenis...na anyazas indulhat😉))
snak3, ha egy játék irreálisan lassú, nem mûködik, bugzik, vagy akármi gond van vele, akkor a 63 fps meglehet, de hogy minden újabb Detonator 63 fps vigyen fel, az furcsa lenne. Márpedig te most pont azt mondod, hogy mindegyik Detonator gyorsít, és nem csak 1-2 fps-t.
63 fpst gyorsult...????EEEEEEEEHEHE
EZEN csak rehegni tudok már +bocs .szerintem kicserélék a kártyeszt is a driverrel eggyütt...
EZEN csak rehegni tudok már +bocs .szerintem kicserélék a kártyeszt is a driverrel eggyütt...
dikkma jo hogy te jobban tod mennyit gyorsult...amugy lemertem tok unalmamban meg 5.13nal hogy az en gepemen 2.08 rol 5.13ra 63 fpst gyorsult...mondjuk ez meg gf1 el volt de lathato a fejlodes😊 de ha neked csak 1-2 fps hat igyjartal😊)
Nem 20 fps-el lesz lassabb, vagy gyorsabb, a változás maximum plusz-minusz 2 fps. De mondom, ha kijön egy nagyon jó driver, utána a többi csak próbálkozás. Most jött ki a 6.50.
Anee: a registry-t te ne csesztesd. megmondom, miért: mert a Radeon Tweaker megteszi helyetted. Amiket felsoroltál, az mind registry-s bejegyzés. Olvasd el azt a registry-guide-t, és ha abban azt írják, legyen bekapcsolva a fast write, akkor kapcsold be. Persze elõtte és utána is érdemes 3dmark2000-ezni.
Anee: a registry-t te ne csesztesd. megmondom, miért: mert a Radeon Tweaker megteszi helyetted. Amiket felsoroltál, az mind registry-s bejegyzés. Olvasd el azt a registry-guide-t, és ha abban azt írják, legyen bekapcsolva a fast write, akkor kapcsold be. Persze elõtte és utána is érdemes 3dmark2000-ezni.
talan merni kene...nekem volt hogy 20fpst ugrott az ujabbal.mind1 legyen igazad csak nehogy emiatt belassuljon a gepem😊)
detonator szar valoban semmi sebességnövekedés
az a registry egy kicsit nehéz számomra....
Ami a radejon twíkert illeti kicsit pontosabban be lehet állítani a cuccokat mint a driverben(legyen hyperZ-ne W-Z mindenféle buffer,Table-W-Z Fog,gyors memóriatörlés,FSAA hogy milyen legyen,T&Lmotor aktivizálása s annak beállitásai,bump mappedek aktivizálása....az overlock még nincs benne)
Hát kb ennyi s köszi hogy figyelmeztettél
Ami a radejon twíkert illeti kicsit pontosabban be lehet állítani a cuccokat mint a driverben(legyen hyperZ-ne W-Z mindenféle buffer,Table-W-Z Fog,gyors memóriatörlés,FSAA hogy milyen legyen,T&Lmotor aktivizálása s annak beállitásai,bump mappedek aktivizálása....az overlock még nincs benne)
Hát kb ennyi s köszi hogy figyelmeztettél
hát ja a detonator3 óta semmi sebességbeli növekedés nem volt...csak a hibákat javították ki
Hát, hogy hetente gyorsabb Detonatorok, az azért egy olyan mondat, amibe nem nehéz belekötni. Ha a hwsw-n írják, hogy van újabb Det., egy nap múlva jönnek a teszteredmények, én olyant még nem olvastam, ami gyorsabb lett volna elõdjénél. Mindenki vagy a 6.30-ast, vagy a 6.50-est használja, márpedig a kettõ között eltelt egy kis idpõ megjelenésben. A 7.xx meg vicces volt, senkinek nem mûködött.
Figyi Anee:
Hasznos készségek ATi Radeon tulajdonosoknak
14:22 (Írta: Erasmus)
A vállalkozó kedvû Radeon tulajdonosok szívét szeretnénk
megdobogtatni e két rövidebb hírrel:
Ichneumon a Rage3D-rõl újabb információkkal egészítette ki Radeon
Registry Article-jét. A cikkben immár alfabetikus rendben sorakoznak a
videokártya finomhangolásához elengedhetetlen regisztrációs bejegyzések.
Todd Kulesza és Dan Giralte kiadta a RadeonTweaker legújabb változatát
(ver. 0.8.3). Az 1,2 MB-os alkalmazás új szolgáltatásairól egyelõre nem áll
rendelkezésünkre információ.
Figyi Anee:
Hasznos készségek ATi Radeon tulajdonosoknak
14:22 (Írta: Erasmus)
megdobogtatni e két rövidebb hírrel:
Ichneumon a Rage3D-rõl újabb információkkal egészítette ki Radeon
Registry Article-jét. A cikkben immár alfabetikus rendben sorakoznak a
videokártya finomhangolásához elengedhetetlen regisztrációs bejegyzések.
Todd Kulesza és Dan Giralte kiadta a RadeonTweaker legújabb változatát
(ver. 0.8.3). Az 1,2 MB-os alkalmazás új szolgáltatásairól egyelõre nem áll
rendelkezésünkre információ.
ati csinalhatja az uj drivert mikozbe hetente jonnek ki nvidiahoz a gyorsabb detonatorok
Hát igen, ha Ati fejlesztõi nekilátnának és csinálnának egy normális drivert, akkor bajba kerülhet a GeForce elsõ helye a gyorsaság szempontjából. - na ez jól megszondtam.