A Pc-s játékoknak leáldozott! vol. 1
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
PSN ID: Jinchuu Twitch: http://www.twitch.tv/zadovo
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Tessék itt van egy
Még élek
De ez még él!
Hjaj dehogy él
De élek
Nah látod él ez
Hjaj mindjárt meghal, már rosszabbul van..
Hhûûhûû de jól vagyok, hûû de jol vagyok
Mikor jössz legközelebb?
Csütörtökön..
Ás az messze van nemtudsz valamit tenni?
BOOM:....kössz..
Hozzák a hallottakat, Visszük a hullákat!!!!
😊))))))))
De a nyúl bent van mi meg kínt..nah ezzel csak azt akartam mondani hogy joccakát...
erre írtam, érted?😊
csocsonak külön értelémezem: nem nem a sum of all fears trélerjáét néztem sorry

So cry me a fuckin river, bitch!
Személyes kérdés: közgazdász vagy, vagy csak gondolkozol gazdasági szinten hobbiból (nem sok, mondhatni nagyon kevés embert ismerek,aki elõképzettség nélkül tud így gondolkodni)?
nem nyálasan, hanem látszik rajtuk az inteligencia
nem ugy mint 1-2 emberen itt a forumon
Kisebb piac, tényleg kisebb kiesés a msnak. Csak azt ne felejtsd el,hogy a sony szintúgy bedolgozik a hadiiparba. Tehát megállapíthatjuk,hogy sok piacon osztozik a két mammmut. A jelenlegi gazdasági helyzet pedig most a msnak kedvez az általad említett kisebb piac, kisebb veszteség miatt, viszont a sony, ugyanúgy,mint az ms nagy lóvét akaszt a hadseregtõl. Kérdés az,hogy a sony hogyan kezeli a dekonjuktúrát egyszer, másszor,hogy az egyes cégek a baj kirobbanásakor milyen tartalékokkal rendelkeztek egymáshoz képest. Itt viszont nem bocsátkoznék jóslásba, habár az ms sok dollárt kidobott nemrég a boxra, de nem tudom a viszonyítási alapot. Jelentõs avagy nem olyan jelentõs volt az a kiadás a közlemúltban. Mit gondolsz?
csak ti nyomjátok...😊))))))
Az MS sok piaca (nem túl nagy piac) jóval kevesebbet esik vissza, vagy érintetlen marad.
Az MS szórakoztatásnak csak egy kis szegmensét uralja, szórakoztatóelektronikának is csak kis részét, de nagyon sok más piacon van ott. Különálló váráslóközönségbõl él.
Míg a Sony a PS/2-t és a TVt is ugyanannak a gazdagabb magánfelhasználónak adná el, sõt a camcordert is, stb... Addig az MS üzleti, ipari, katonai, magán, stb felhasználókat szolgáll ki sok különbözõ piacon. És többnyire közel monopolhelyzetben.
A ms koncentrálja energiáját és tõkéjét a sw piacon, ezen belül az oprendzser piacon (hmm, piac?). Én pont ebben látom a sebezhetõségét. Szó esett az alternatív piacairól,de ott nem annyira számottevõ. Itt is egy hihetetlenül erõs cégrõl beszélünk. Ami a konzolpiacon neki bukásához vezethet, az a gondolkodásmódja. Eddig. Most a rare-akció után meglátjuk mit hoz nekik a jövõ. Folyt. köv. felvásárlás, vagy nem?
A két cég vásárlóerejérõl megállapítottam,hogy majdnem azonos. Hogy tárgyalni lehessen konkrét pénzadatok nélkül a jövõjét a cégeknek felvázoltam egy dekonjuktúrális szituációt (ha jól emlékszem jelentésekre,most éppen az van), amibõl azt hoztam ki,hogy a ms fõ bevételforrása hiányt fog szenvedni.
Kicsit egyoldalú volt az elemzés,de ha érdekel tovább gondolhatom sony szemszögbõl is.
Tehát egész eddigi okfejtésem summázható abban,hogy mivel a sony több piacon érdekelt, több piacon mint az ms, ezért a sony nagyobb sikerrel tud belsõ erõforrásokat átcsoportosítani a konzolhoz. Ehhez mondjuk ismernem kéne a sony humán erõforrás politikáját, így csak a cég nagyságából következtethetek.
Érvelésem 1ébként egy olyan spekuláció,ami nem feltétlenül alapszik bekövetkezésen. Konjuktúránál természetesen a fordítottja indulhat el. Ezért van még patthelyzet a konzol fronton. Remélem érthetõ voltam😊
A PocketPC oprendszer a palmtopokkal, és a mobiltelefonokkal pedig kilép a klasszikus számítástechnika határai közül, az internet is elérhetõ számítógép nélkül is.
A Microsoft sok nagy céggel csatázott már és több csatát nyert már mint amennyit elvesztett. Nagyon sok helyre teszi be a lábát, és viszonylag könnyen szerez új bevételi forrásokat. Nézd meg hányadik legnagyobb cég ma összességében. A befektetéseit amik hoznak pénzt de nem viszik a nevét, se te se én nem látjuk. De az MS néven is több mint PC, és klasszikus számítástechnika.
Én így látom, ha van kedved vitathatjuk tovább.
1. A Microsoft elsõsorban nem hardware hanem software fejlesztõ cég. Az általuk támogatott hardwarekre pedig még sokáig kell software. Amúgy az MS maga is fejleszt játékokat.
2. Az MS megy beszépen pl. Mobil eszközök piacára is, lásd PocketPC oprendszer, és a mobiltelefonok oprendszerpiacán csatázik a Nokiaval. Szerinted ez a piac is beesik?
3. X-Box fejlesztési költségek kapcsán érdekes, hogy az X-Box alapú játkok könnyen portolhatók más Windows alapú rendszerekre.
4. Igen komoly kérdés, hogy melyik cégnek mekkora tõke áll most a rendelkezésére...
5. Érdemes megnézni az MSNt. Tartalom és net szolgálltatás oldaláról is.
Tehát hiobás következtetés azt mondani, hogy az MS PC függõ, hiszen pl. Alpha procis munkaállomásra is mehet windows, ott a PocketPC oprendszer, stb. És innen a tartalékaikat súlyosan alulbecsülöd.
Na mind1, azért remélem M$ barátunk nem vesz meg minden nagyobb fejlesztõ céget mert a végén majd nekünk kell saját gamet csinálni a PS2/GC konzolunkra és az nem lenne FF minõségû. 😊)))))
PS3 Slim(120GB)+ MB 500GB,SAMSUNG LE-40C750 3D,Onkyo TX-SR606 Ps3 ID:Alien_hun(EU),sstyles(US)
Azért nem éri meg "független külsõ" fejlesztõnek lenni, mert akkor mindent neked kell finanszíroznod zsebbõl az eladás pillanatáig, házalnod kell a kész játékkal és semmi garancia nincs rá, hogy egyáltalán valaki megveszi (még az elõzetes ígéretek ellenére sem!) + nagyon nagyot kell alkotnod ahhoz, hogy BIZTOSAN megvegyék. Nem minden bokorban terem egy Hideo Kojima!
Ha viszont pl. a Microsoft megvesz egy RARE-t vagy akárkit, akkor az jó idõre biztosítja a fejlesztõcég megélhetését, értelem szerûen csak azt fejlesztik, amit ki is fognak adni, támogatják anyagilag a fejlesztést, stb...
mellesleg, már itt buktad a dolgokat, ugyanis aCapcom nem only GC se a Sega...szal akár mondhatjuk zat is hogy már most próbál elvenni dolgokat a ps2 elõl..
mert a m$ mindent felvásárol amit lehet
majd figyeld hány gamez lesz cancellálva gc-re
gc-n már csak pár átirat jelenik meg, egyedi gamez nem sok lesz
az xbox viszont ha igy folytatja be fog futni
csak kérdés mennyibe fog ez kerülni nekik
bár nem biztos hogy ez számit a m$-nak
jobb lenne ha eladnátok a gc-teket amig még ér valamit, mert nagyon hamar le fog zuhanni 0-ra az ára
Reméljük a capcom vagy sega nem adja magát olyan könnyen. Csak azt nem értem hogy nem éri meg nekik inkább külsõ fejlesztõnek maradni és sok gépre gamet csinálni?? Jobb az ha megveszik õket és csak 1 gépre csinálnak játékot?? Hosszútávon szerintem nem igazán éri meg!