A Pc-s játékoknak leáldozott! vol. 1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

CSOCSO
mivan veled de suta, csak hülyültem,közben beszéltem icq-n Gábor al, és írta hogy milyen jol elbeszélgetnek stb és ezért írtam be így
Csocso, pliz mondjár már egy jó helyet ahol N64 romokat lehet letölteni, pl. mario, zelda, concer stb. Már kb. 1 órája nézelõdök a neten, de eddig egy értelmes site-ot nem találtam. 😞(

PSN ID: Jinchuu Twitch: http://www.twitch.tv/zadovo

Sir Quno Jedi
A másik meggyõzõ darab az FFX/MGS2 páros, pont úgy néztek ki PS2-n,mintha egy még újabb generációs konzolt vettem volna (ami ugye még nincs is).

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Sir Quno Jedi
Nos ha megnézitek a Silent Hill 3 trailer-t, majdnem van olyan meggyõzõ mint a 2 és aki ezután azt állítja, hogy a PS2-ben nincsenek kihozható tartalékok, azt nagyon sajnálom. Persze felhívnám a figyelmet, hogy ez a real-time, full 3D, in-game grafixra vonatkozik...

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Gábor: csak tanítottak közgazdaságtant, de nem ez a kedvencem, de mivel számítástechnika ügyében érdekelt vagyok és szeretem átlátni a dolgok következményeit, ezért amit tanítottak használom. Érdeklõdés szintjén.
CSOCSO

CSOCSO
Nézz ki fiam az ablakon egyszer ez mind a tiéd lesz!
Mi a függöny?

Árghh😊 nah jólvan😊
CSOCSO
Hozzák a hallottakat, Visszük a hullákat!!!!Hozzák a hallottakat, Visszük a hullákat!!!!
Tessék itt van egy
Még élek
De ez még él!
Hjaj dehogy él
De élek
Nah látod él ez
Hjaj mindjárt meghal, már rosszabbul van..
Hhûûhûû de jól vagyok, hûû de jol vagyok
Mikor jössz legközelebb?
Csütörtökön..
Ás az messze van nemtudsz valamit tenni?
BOOM:....kössz..
Hozzák a hallottakat, Visszük a hullákat!!!!
😊))))))))
Na jóccakát mindenkinek! Megyek alukálni. Nagyon élvezetes eszmecsere volt TheElf! Köszönöm a lehetõséget. Bye all!

CSOCSO
Lúúzereket!!!Mocskos használt autó nepperek,Hülye angolok!!....Angol Hülyék!!!...
CSOCSO
-Lávás!
-????
Hozzátok Lávás!!
CSOCSO
Sir Lancelot , Galahed és Én kitörünk a nyúlból amikor az õrség már alszik és elfogjuk õket!
De a nyúl bent van mi meg kínt..nah ezzel csak azt akartam mondani hogy joccakát...
CSOCSO
nem sok, mondhatni nagyon kevés embert ismerek,aki elõképzettség nélkül tud így gondolkodni

erre írtam, érted?😊
Na hogy kicsit offoljak: ha amerika támad irakra irak válaszol atomra
csocsonak külön értelémezem: nem nem a sum of all fears trélerjáét néztem sorry

So cry me a fuckin river, bitch!

Érdekes lenne még annak is a vizsgálata,hogy a két cég saját hazájában hogyan befolyásolja a makrogazdasági mutatókat. Majd az arányokat összehasonlítani. Tény,hogy a két ország néhány dologban ég és föld,de mégis bolygónk vezetõ gazdasági hatalmairól beszélünk, így az ottani nagy cégek hozzájárulása eredményességükhöz érdekes lehet. Sok hasznos dolgot nem lehetne leszûrni belõle, de mégis...

CSOCSO
én értelmesebben tudnok irní de abban nincsen funny😊
Kormányzait szinten elterjedt oprendsz= az usa hatalmas bürokratikus rendszere is használja, az pedig nagyon sok vásárolt licenszt jelent

Kellene keresni a neten egy sacc/kb összehasonlító táblázatot,hogy utánajárhassunk ennek,de úgy rendesen, a téma engem legalbbis érdekel. Az,hogy csak az olajipar elõzi az msot,annak szvsz oka egyszerû: kormányzati szinten elterjedt az oprendszere. Az lenne az igazi,ha a sonynak is lenne oprendszere, akkor ott nagyon jól lehetne vizsgálni az erõviszonyukat. Konzol piacon nem kapunk reális képet a kettõ cég erõviszonyáról, hiszen itt, akárcsak a ms az oprendsz piacon, a sony évek óta dominál.
Személyes kérdés: közgazdász vagy, vagy csak gondolkozol gazdasági szinten hobbiból (nem sok, mondhatni nagyon kevés embert ismerek,aki elõképzettség nélkül tud így gondolkodni)?

MS ott van a legnagyiobb cégek listáján, csak olajipar elõzi meg, és nagyon sok ebben a vagyonban a tartalékként kezelhetõ tõke. magyarul egyellõre jóval erõsebbek.
CSOCSO
anyád!!!
😊))))))))))))))))
nah most te jössz😊))))))
versio
csocso
nem nyálasan, hanem látszik rajtuk az inteligencia
nem ugy mint 1-2 emberen itt a forumon

Igazad van,hogy a szórakoztatótechnika globális bedõlése nagy csapás a sonyra,aki majd minden területén jelen van. Tehát,akkor azt szeretnéd,hogy nézzük a másik oldalról is:-)
Kisebb piac, tényleg kisebb kiesés a msnak. Csak azt ne felejtsd el,hogy a sony szintúgy bedolgozik a hadiiparba. Tehát megállapíthatjuk,hogy sok piacon osztozik a két mammmut. A jelenlegi gazdasági helyzet pedig most a msnak kedvez az általad említett kisebb piac, kisebb veszteség miatt, viszont a sony, ugyanúgy,mint az ms nagy lóvét akaszt a hadseregtõl. Kérdés az,hogy a sony hogyan kezeli a dekonjuktúrát egyszer, másszor,hogy az egyes cégek a baj kirobbanásakor milyen tartalékokkal rendelkeztek egymáshoz képest. Itt viszont nem bocsátkoznék jóslásba, habár az ms sok dollárt kidobott nemrég a boxra, de nem tudom a viszonyítási alapot. Jelentõs avagy nem olyan jelentõs volt az a kiadás a közlemúltban. Mit gondolsz?

CSOCSO
nah jó mostmár beanyázok ide.. emberek oylan nyálasan bírtok itt, mondhatni beszélgetni, mert ez nem veszekedés hogy senki nem szol hozzá😊))))))))))))
csak ti nyomjátok...😊))))))
Gábor: A baj az, hogy a számítástechnika húóágazat, ennek bármilyen jelentõs részének a beesése globálisan okoz gazdasági problémákat, ebben a pillanatban a teljes szórakoztatóelektronikai piac beesik. Egyszerûen azért, mert az emberek jelentõs részének hirtelen nincs pénze szórakozásra. Ezt a Sony, aki tényleg a szórakoztató elektronika több területén van jelen, nem viseli. De üzleti rendszert ettõl még el lehet adni, magyarul az MSnek marad jelentõs piaca ekkor is. Ha egy piac beesik akkor az ottani cégek és alkalmazotaik mint vásárlóerõ is leértékelõdnek a piacon. Márpedig ha pont a gazdagabb emberek, akik rendszeresen költenek high end szórakoztatóelektronikára veszítk el a vásárlóerejüket az a Sony mindeni piacán csapás.

Az MS sok piaca (nem túl nagy piac) jóval kevesebbet esik vissza, vagy érintetlen marad.

Az MS szórakoztatásnak csak egy kis szegmensét uralja, szórakoztatóelektronikának is csak kis részét, de nagyon sok más piacon van ott. Különálló váráslóközönségbõl él.

Míg a Sony a PS/2-t és a TVt is ugyanannak a gazdagabb magánfelhasználónak adná el, sõt a camcordert is, stb... Addig az MS üzleti, ipari, katonai, magán, stb felhasználókat szolgáll ki sok különbözõ piacon. És többnyire közel monopolhelyzetben.
Kieg.: két hatalmas méretû mammut cégrõl beszélünk, ami kettõ közül én a sonyt tartom nagyobb hálózatnak. Én a több lábon álló cégnek adom a hosszú távú túlélést és gyõzelmet. Ebbõl a gondolatmenetembõl kiindulva, én a sonynak adok több esélyt. Hangsúlyozom csak azért, mert több lábon álló stabil, sok helyen monopol pozícióval bíró cég=>bármelyik üzletágával gáz van a többi kompenzálhat.
A ms koncentrálja energiáját és tõkéjét a sw piacon, ezen belül az oprendzser piacon (hmm, piac?). Én pont ebben látom a sebezhetõségét. Szó esett az alternatív piacairól,de ott nem annyira számottevõ. Itt is egy hihetetlenül erõs cégrõl beszélünk. Ami a konzolpiacon neki bukásához vezethet, az a gondolkodásmódja. Eddig. Most a rare-akció után meglátjuk mit hoz nekik a jövõ. Folyt. köv. felvásárlás, vagy nem?

A két cég vásárlóerejérõl megállapítottam,hogy majdnem azonos. Hogy tárgyalni lehessen konkrét pénzadatok nélkül a jövõjét a cégeknek felvázoltam egy dekonjuktúrális szituációt (ha jól emlékszem jelentésekre,most éppen az van), amibõl azt hoztam ki,hogy a ms fõ bevételforrása hiányt fog szenvedni.
Kicsit egyoldalú volt az elemzés,de ha érdekel tovább gondolhatom sony szemszögbõl is.

Félreértés lehet, mert én ceteris paribus csak a pc hw piac dekonjuktúráját ábrázoltam volt. Természetesen más ágak dekonjuktúrája ugyanúgy magával ránthatja a sonyt is bármikor, de neki még mindig több esélye van a talpon maradásra, mint az msnek,ha közös piacuk dõl. Ha különbözõ piacuk dõl, a helyzet nem teljesen nyomonkövethetõ,lemodellezhetõ anélkül,hogy ismernénk konkrét számadatokat.
Tehát egész eddigi okfejtésem summázható abban,hogy mivel a sony több piacon érdekelt, több piacon mint az ms, ezért a sony nagyobb sikerrel tud belsõ erõforrásokat átcsoportosítani a konzolhoz. Ehhez mondjuk ismernem kéne a sony humán erõforrás politikáját, így csak a cég nagyságából következtethetek.

Gábor: A baj az, hogy nem tud egyszerre beesni és hirtelen az összes piac amin az MS ott van, anélkül, hogy a teljes szórakoztatóipari piac is beesne szinte. A Sony a szórakoztatóelektronikában van, leginább, ha valami gazdasági válság van, akkor ez beesik hogy az üzelti rendszerek, a telekommunikáció, az ipar, stb. számítástechnikai igényei egyszerre essenek be, vagy változzanak drasztikusan, az nehezen elképzelhetõ globális gazdasági vállság nélkül. Ez pedig a szórakoztatóelektronikát elõbb rántja magával, mint az ipari és üzleti rendszereket.
Kimaradt,hogy azért van patthelyzet, mert mindkét fél rendelkezik hatalmas tõkével,amit felvásárlára szánhat. Egyenlõre a mindkét fél jó pozícióban van. Amit én firtattam,az a ms sebezhetõsége esetleges piaci dekonjuktúra esetén.

Nos ezzel a gondolatmeneteddel is egyet értek, nem ismerjük a ms hátterét. Viszont a konzol-piacba szvsz azért töri bele a bicskáját, mert múltbeli tapasztalaiból kiindulva úgy gondolta,hogy csak tõkével itt is lenyomja a konkurenciát, viszont az öreg motorosok tudják mi kell ezen a piacon a sikerhez,így nagyon megizzasztják a msot. Egyébként,ismét szvsz nem olyan nagy piac a pocketpc meg a mobil (én még nem is hallottam errõl,hogy ms mobilozik),hogy ha bármi baj történne a másik fronton,addig ezek bevételei fedezni tudják a hiányt. Ezek a lábak az alternatív piacokon sehol sincsenek olyan stabilak, mint mondjuk a sonynak a zeneiparban (hifhik, stb). Tehát az én legnyomósabb érvem még mindig az,hogy a ms nincs olyan nagyon beleágyazva az alternatív piacokba,hogy ott a nevével és minõségével oligopol pozícióba kerüljön. Ennek egyenes következményeként, ha dekonjuktúra lép fel, akkor szvsz a ms vérezni fog.
Érvelésem 1ébként egy olyan spekuláció,ami nem feltétlenül alapszik bekövetkezésen. Konjuktúránál természetesen a fordítottja indulhat el. Ezért van még patthelyzet a konzol fronton. Remélem érthetõ voltam😊

Gábor: A linux nagyon offtopic téma, de amíg kulcsfontosságú programkönyvtárak GPL licencel védettek addig minden platformra olcsóbb fejleszteni. És üzleti softwarek bizonyos részének meg ugye nam szabad manipulálhatónak lenni, ez kizárja a nyílt forrást mint irányt.

A PocketPC oprendszer a palmtopokkal, és a mobiltelefonokkal pedig kilép a klasszikus számítástechnika határai közül, az internet is elérhetõ számítógép nélkül is.

A Microsoft sok nagy céggel csatázott már és több csatát nyert már mint amennyit elvesztett. Nagyon sok helyre teszi be a lábát, és viszonylag könnyen szerez új bevételi forrásokat. Nézd meg hányadik legnagyobb cég ma összességében. A befektetéseit amik hoznak pénzt de nem viszik a nevét, se te se én nem látjuk. De az MS néven is több mint PC, és klasszikus számítástechnika.
Igazad lehet abban,hogy alábecsülöm. Amit mondasz a pocket pckrõl, meg az msn-rõl az még mindig engem igazol annyiban,hogy a számítástechnika az, ami életben tartja a msot. Ha dekonjuktúra lesz hw piacon,az akkor viszi magával a hozzá tartozó szoftvereket, lásd oprendszer. A windows, ha nem tévedek a ms legfõbb terméke. Ez hozta meg a msnak a monopóliumot és a piacot, viszont a legjobban támadott terméke egyben. Pl itt a linux. A kódja teljesen nyílt, mindenki aki kiábrándul az instabil winból,az vált linuxra. Amennyiben a linux tért hódít,akkor a ms legfõbb bevételi forrásából veszít,amit más piaci szegmensbõl származó bevételei szvsz (mondom nem ismerek számadatokat) nem tudnak pótolni. Most nézzük a sonyt: sok piaci szegmensben küzd konkurenciával, viszont a kompetitív piacokról is jelentõs profitot realizál. Tegyük fel,hogy visszaszorul a konzol-piacon, deficites lesz. Ezt a deficitet a többi üzletág ki tudja pótolni, újra harcképessé téve azt.
Én így látom, ha van kedved vitathatjuk tovább.

Gábor: Szerintem amit mondasz több okból sem állja meg a helyét.

1. A Microsoft elsõsorban nem hardware hanem software fejlesztõ cég. Az általuk támogatott hardwarekre pedig még sokáig kell software. Amúgy az MS maga is fejleszt játékokat.

2. Az MS megy beszépen pl. Mobil eszközök piacára is, lásd PocketPC oprendszer, és a mobiltelefonok oprendszerpiacán csatázik a Nokiaval. Szerinted ez a piac is beesik?

3. X-Box fejlesztési költségek kapcsán érdekes, hogy az X-Box alapú játkok könnyen portolhatók más Windows alapú rendszerekre.

4. Igen komoly kérdés, hogy melyik cégnek mekkora tõke áll most a rendelkezésére...

5. Érdemes megnézni az MSNt. Tartalom és net szolgálltatás oldaláról is.

Tehát hiobás következtetés azt mondani, hogy az MS PC függõ, hiszen pl. Alpha procis munkaállomásra is mehet windows, ott a PocketPC oprendszer, stb. És innen a tartalékaikat súlyosan alulbecsülöd.
Hmm, ebben van valami. Erre nem is gondoltam. Csupán azért kérdeztem mert ha független fejlesztõ akkor nem csak 1 gépre fejleszthet hanem mindjárt 3-ra, és ha megcsinál 1 játékot és azt utána minimális összegen átkonvertálja a másik 2 gépre jóval több pénz áll majd a házhoz.
Na mind1, azért remélem M$ barátunk nem vesz meg minden nagyobb fejlesztõ céget mert a végén majd nekünk kell saját gamet csinálni a PS2/GC konzolunkra és az nem lenne FF minõségû. 😊)))))

CSOCSO
...
Az ms megtalálta a box életben tartásának egyetlen modját, mégpedig az exlkluzivitást. És nagyon jól csinálják, az ellenséges felvásárlás az egyik legjobb alkalmazható üzletpolitika. Csak egy hátulütõje van: NAGYON tõkeigényes! Mivel mind a sony,mind a ms nagy tõkével rendelkezik, míg a nintendo (szvsz) nem rendelkezik olyan erõs háttérrel, ezért a harc e két fél között fog eldõlni. A fegyvernem pedig felvásárlás. Nem vagyok sem gazdasági elemzõ,sem bennfentes egyik cégnél sem,ezért nem bocsátkoznék jóslásba a befutó terén. Egy dolgot azonban megemlítenék: a ms a piacnak egy szegmensébõl él, a cég csak egy lábon áll,de azon nagyon, míg a sony a szórakoztató electronikai piacnak több szegmensébõl generálja a profitját, több lábon áll. Ha a számítógép piacon beütne a krakk, vagy dekonjuktúra lépne fel, az ms a felvásárló versenyben hosszú távon (szvsz) vesztene. Ez csak egy játékrajongó semi-laikus vélemény :-) És továbbra is fenntartom,hogy ez SZIGORÚAN magánvélemény, és nem egy újabb a másik céget flamelõ érvelés, így ha lehet ész érvvel vitassátok megállapításomat, ne flammel. Kösz!

Megkaptad az anyagot?

CSOCSO
ezt mondták a DC sek is aztán hogy megbuktak?
CSÚÚÚNYÁÁÁN!!!!!!!!!!!😊
CSOCSO
😊)))))))))
Alien!
Kiváncsi vagyok,mikor kopogtat valaki az ajtómon a MS-tól,hogy némi készpénz ellenében az X-et válasszam vásárlásnál....Mert ezekután ez jön....

PS3 Slim(120GB)+ MB 500GB,SAMSUNG LE-40C750 3D,Onkyo TX-SR606 Ps3 ID:Alien_hun(EU),sstyles(US)

Martin576
Ugye nem vagy ilyen naív, csak tetteted?

Azért nem éri meg "független külsõ" fejlesztõnek lenni, mert akkor mindent neked kell finanszíroznod zsebbõl az eladás pillanatáig, házalnod kell a kész játékkal és semmi garancia nincs rá, hogy egyáltalán valaki megveszi (még az elõzetes ígéretek ellenére sem!) + nagyon nagyot kell alkotnod ahhoz, hogy BIZTOSAN megvegyék. Nem minden bokorban terem egy Hideo Kojima!

Ha viszont pl. a Microsoft megvesz egy RARE-t vagy akárkit, akkor az jó idõre biztosítja a fejlesztõcég megélhetését, értelem szerûen csak azt fejlesztik, amit ki is fognak adni, támogatják anyagilag a fejlesztést, stb...

Védd már jobban a GC-t..
mellesleg, már itt buktad a dolgokat, ugyanis aCapcom nem only GC se a Sega...szal akár mondhatjuk zat is hogy már most próbál elvenni dolgokat a ps2 elõl..

CSOCSO
hogy fogok röhögni mikor majd a ps2 elõl fog vásárolgatni...
versio
azt várhatod:LOL

mert a m$ mindent felvásárol amit lehet
majd figyeld hány gamez lesz cancellálva gc-re
gc-n már csak pár átirat jelenik meg, egyedi gamez nem sok lesz
az xbox viszont ha igy folytatja be fog futni
csak kérdés mennyibe fog ez kerülni nekik
bár nem biztos hogy ez számit a m$-nak

jobb lenne ha eladnátok a gc-teket amig még ér valamit, mert nagyon hamar le fog zuhanni 0-ra az ára

Most olvastam hogy a capcom mellett a másik cég a sega lehet, amit az M$ meg akar venni. Kezd elég érdekes lenni a helyzet. A legtöbben ezt nem akartuk szerintem hogy az M$ idejöjjön és elkezdjen vásárolgatni.
Reméljük a capcom vagy sega nem adja magát olyan könnyen. Csak azt nem értem hogy nem éri meg nekik inkább külsõ fejlesztõnek maradni és sok gépre gamet csinálni?? Jobb az ha megveszik õket és csak 1 gépre csinálnak játékot?? Hosszútávon szerintem nem igazán éri meg!

CSOCSO
amugy nem egy gamezért vettem az GC-t, hanem azért mert N64 em volt és várom a folytatásokat.. mégha nem is N64 rõl folytatnak (pl Metroid)
A gamerõl tényleg nem sokat tudni tehát nem is mondtam hogy szar, csak ezzel szerintem nem fogják meghódítani japánt, egy jó rpg-vel esetleg, de nem egy fps-sel.

Az egyik dolog az hogy még nincs kész a másik pedig az hogy átkerült egy másik gépre és gondolom azért kell konvertálni a dolgon, nem fog egybõl menni. Emiatt lehet hogy egy-két dolog hiányzik.

CSOCSO
most akkor döntsd elé hogy nincs kész vagy átkerûlt a régi mert akkor nem lenne otta kék/fekete háttér...
CSOCSO
majd ha egy olyan gamez van X re amit annyira szeretnek mint a Mario-t akár 20 éves emberek felett akkor majd visszatértünk erre..addig mario rulez!!
A másik ugye meg az hogy ingame shot az nuku, szal nem értem miért lesz szar..