A Pc-s játékoknak leáldozott! vol. 1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

CHEAPBOY
PS2re:

Megarace 3, teniszek, gagyi foci, Colin 3, Runabout 3 jottek mint ujak.

+GTA3mak is bezuhantak (10000ft ujszeruek)

www.gamestore.hu MSN: [email protected] twitter.com/gamestorehu

Persze nem errol szolt, olyannyira nem errol szolt, hogy eredetileg a GC divx -es lejatszasarol volt szo es nem filmrol hanem atvezeto videorol. Annal meg aztan plane nem kell full tokeletes minoseg. Ez az egyik. A masik meg az, hogy ha te igazan igenyes akarnal lenni akkor megszerezned az eredeti mozikopiat bedigizned egyenkent a kepkockakat ami egy 90 perces PAL-os filmnel (720x576) 25 fps 24 bites kepkockankenti kepnel =167961600000 byte! + a hang. Igy kozel kapnal egy 169 Gbyte-os allomanyt ami tartalmazza az ahitott 90 perces filmet mindenfele veszteseg nelkul. Ugyhogy ne tessek it vitazni nekem mpeg kodolasu dvd filmekrol mert azok is agyontomoritett veszteseges 'szarok'. Ha mar csak igy nezed, mar akkor sem nagy kulonbseg egy kozel 170 Gb adathalmazbol 'csak' 4 giga vagy 1 giga lesz! Es elkene mar hinni vegre hogy divx egy joval ujabb szoftver eljaras. Ennyit tud fejlodni az ember nehany ev alatt, inkabb orulni kene.
mohus
Akkor nézd meg a Burnout 2-t ps2-n...és inkább ahhoz hasonlítsd....(nem "sokkal" jött ki késõbb mint az X meg a GC-es Burnout 1)

Hasonlítgasd mondjuk az NFS HP2-t

FPS-t,RTS-t,Sturmovikot PC-n a többit konzolon![Delli7] [PS4] [Note 10.1 2014ed][iPhone6s16gb]

Sir Quno Jedi
Amúgy mint mondtam én is használok divX-et, arra amire készült.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Nem is kaptam fel rajta annyira a vizet, mint amennyire idézõjel nélkül tettem volna 😊)))

Ki lakik ott keleten? Szexuális Zaklatás Panda! Ki segít, hogyha gondod van? Szexuális Zaklatás Panda! Ki mondja meg, hogy mit lehet? Szexuális Zaklatás Panda!

Laza
en meg nem neztem meg, csak havernal lattam... 😊

Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**

Laza
persze, ertelek en... az "igenytelenseg" jelzot is idezojelbe tettem, tehat az nem verkomolysaggal ertendo... 😊
es sohasem tagadtam, hogy neha nem nezek meg en is 1-1 Divxet (neha melo kozben😊

de mint mondottam, nekem azert kellett a hazimozi, hogy full minosegben (adott technikai keretek kozott😊 elvezhessem a kedvenc filmjeimet...
persze a jatekok miatt is kellett...
nincs is annal jobb, mint GTA VC-t DTS-el jatszani... 😄

Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**

Amit írsz a trabantról, meg a tnt-krõl, abban 100%-ig igazat adok. De a hasonlatodat nem érzem helytállónak az adott kérdésre.

Ki lakik ott keleten? Szexuális Zaklatás Panda! Ki segít, hogyha gondod van? Szexuális Zaklatás Panda! Ki mondja meg, hogy mit lehet? Szexuális Zaklatás Panda!

Martin576
Az EPII sajnos kamu DVD, a kép- és hangminõsége közelébe sincs annak, ami a gyári eredetin lesz...

Norbi2K
ezen kéne inkább gondolkozniuk a köcsög parlamentben vagy hol:
A fizetõképes keresletet jellemzi, hogy míg Svájcban egyhavi átlagfizetésbõl 46-47, Németországban 40, addig Magyarországon mindössze 6-7 darab átlagos áron mozgó videojáték vásárolható meg.

Laza
ebben igazad van... vannak pl olyan animek, amiket csak igy lehet beszerezni... de nem is errol szolt a fama... 😊

de pl az EPII. mar par hete beszerezheto full DVDn.. 😊 (2000-3000Ft tokkal-vonoval😊

Oké, ezzel semmi gond.
Csak nem mindenki tud olcsón beszerezni mindent, pláne nem írt dvd-n.
A hanggal kapcsolatban teljesen igazad van, ott tényleg döbbenetes a különbség.
Részemrõl nem akarom tovább ragozni a dolgot, de azért még ezt leírom: a képnél én akkor sem érzek akkora különbséget, amiért én érdemesnek tartanám a házimozi rendszer vásárlását. Lehet erre különbözõ szavakat használni - igénytelen, "trabantos" 😊 - de akkor sem fogom leszakszolni a divx-et: köszönöm, nekem tökéletesen megfelel, nem abba fogom beleölni a pénzemet, hogy egy kicsivel élesebb legyen a kép (mint ahogy nem vagyok hajlnadó két évnél gyakrabban procit/videokártyát sem cserélni azért, hogy 30 fps-el gyorsabban menjenek a játékok, és szebb legyen valamivel a képük)
---> egész egyszerûen van egy határ, ahol már az "igénytelen" úgy érzi, hogy a többletnyereség nincs egyensúlyban a többletköltségekkel, legyen szó akár a prociról, akár a dvd-rõl, akár bármi másról.

Norbi2K
😊 ülsz a gép elõtt😊

Egy 74cm-s 100hz-es Flatron Surround Toshiba HDTV eleg jo neked?
Laza
mert en dolgozok... 😄DDD

Laza
nyugi van csomi gyerek... 😊
ki mondta, hogy Sonyn nezek DVDt?! 😊

es a kepminoseget igenis meg lehet kulonboztetni... bar ha te kompositon nezel DVDt meg Divxet, talan neked nem tunik fel... es gondolom akkor az a Divxed sem egy CD mereture van grabbelve...

Norbi2K
akor összegzésképpen levonhatom hogy hamarabb tönkre megy a gépem a másolt cd-kel, szal vehetek játékot 15000-ért 😊 irigyellek laza hogy ezekre az unalomûzökre ennyi pénzed van minden héten😊
az élettartamhoz anyit még hogy a psone-om több mint két évig ment csak másolt cd-kel, utána persze elpaszoltam mert gagyi lett a grafika😊
ps2 meg ugye egy komolyab technika, lehet hamarabb meghal, meg ugysem értek hozzá 😊

Ha nem 700 megara nyomsz egy masfeloras filmet hanem 2x annyira(divx finomhangolasanal nagyon szepen meg lehet talalni a mindenkienek szajize szerinti beallitast) es ott ki lehet hozni egy filmet ugy, hogy igenis nem fogod tv-n latin a kulonbseget es igy a 4,5 gigadbol lesz 1,5 hangostol!
Sir Quno Jedi
Szerintem amúgy hasonlóképpen gondolkodunk, csak apró árnyalatnyi elrtérésekkel. A trabantos dolog arra vonatkozik, hogy pl. ha van 10db TNT2-esed, az nem fogja hozni egy GF4 speed-jét és nem is fogod tudni helyette használni, mert technológiában nem igaz, hogy 2*2=4 ! Lesz 10db már semmire sem jó TNT2-d !

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Sir Quno Jedi
A gond az, hogy vannak olyan filmek, amiket eleve szinte reménytelen beszerezni idehaza, nos azokat örül az ember ha divX-ben trade-eli valakitõl, mondjuk japánból. Erre jó a divX, erre is használom, mert net-re senki nem fog 4.3GB-s vob-okat felpakolászni !

Pedig az a gond. Nem állítottam sehol, hogy rosszabb minõségû a dvd, mint a divx. Azt sem, hogy a divx jobb mint a dvd. Lásd #80626
Amúgy a hasonlatodra (100 trabant) nem tudok mit mondani: ha ekkorának érzed a különbséget, akkor soha nem foglak meggyõni azt hiszem.

Sir Quno Jedi
Sajna meg lehet, CSAK jó TV kell hozzá ! :-(((

FREAK
ti mind buták vagytok

Riszpekk

Laza
nekem GF4es kartyam van otthon (a TVm sem egy pite talamany😊, es barmilyen Divx filmet be tudok ingye szerezni (ceges fileszerver tele van😊, meg sem nezem meg oket, mert nagy alltalanosagban a Divx filmek 1-2 CDs meretben vannak grabbelve, az pedig nem kielegito minoseg, koze sincs a DVDhez...
a DVD minosegu grabbeles (mondjuk DVDrol😊 sokkal nagyobb filemeretet eredmenyez... 😊 a hangrol nem is beszelve.. 😊
es mindent, ami Divxben megszerezheto ugyanugy meg lehet szerezni mondjuk irt DVDn... (akar meg kopiakrol leszedett filmeket is, DD5.1el DTSel😊

persze teny, hogy olcsobban josz ki, de en speciel azert vettem otthonra hazimozernyakot, hogy otthon is mozi minosegben elvezhessem a kedvenc filmjeimet...

Ide figyelj laza gyerek! Ha te igenyes vagy nem sonyn nezel DVD-d, hanem telepitesz egy normalis hazimozi cuccot, ne ba...a ma fel agyilag. Egyebkent meg divx a kepkodolasra vonatkozik, olyan hangot raksz hozza amilyet akarsz. Siman le lehet szedni a hangot AC3-ban a divx kodolashoz es akkor ott van a surroundod is. A kepminoseget meg tenyleg nem nagyon lehet megkulonboztetni tv-n.
Sir Quno Jedi
Nem az a gond, hogy mid van, vagy mire futja, de ha egy trabim van nem fogom suxxolni azokat akiknek tellik mondjuk egy Skoda Superb-re, mert az még mindig nem luxusautó és amúgy megéri az árát ! A trabantomról pedig nehéz lenne bebizonyítani, hogy jobb annál ! Hiába vehetnék 100 darabot az árából, az csak 100 trabant lenne és nem egy Superb...

Jujj! Akkor most mi legyen a büntetésem? 😊
Megvan: vesztek nekem egy 200 rugós asztali lejátszót (hangtechnika van, az nem kell), és havonta 30 filmet, mert kb. annyi a divx fogyasztásom. Ez esetben azt hiszem gyökeresen meg fog változni a véleményem 😊

Sir Quno Jedi
Ja, jókat szoktam röhögni, mikor kiscsávó kijelenti, neki "házimozija" van. Aztán mikor a részletekre terelõdik a szó, akkor szépen kiderül, hogy az egész hóbelevanc TV-stül sem kerül annyiba, mint nekem mondjuk csak az erõsítõm ! Pedig én sem vagyok nagyon eleresztve és alaposan megnézem a minõség&teljesítmény/ár hányadost !

Martin, SQJ: #80626
Erre futja. Én tökéletesen meg vagyok vele elégedve. Ennyi.

Martin576
Ja, nekem ilyen van, de csak 2 front dobozzal...

Laza
persze, jo hogy nem rogton 20eFt-ert fogjak adni... 😊

Sir Quno Jedi
Ja csalódtunk benne !

Sir Quno Jedi
Azé ne beszéljün hülyeségeket ! Nekem is van elég divX filmem, de meg sem ütik a gyári DVD-im szintjét, merthogy azokról törik jobbára és a divX fantasztikus tulajdonságai ellenére sem egészséges, hogy 750MB-be gyömöszölsz 4.3GB-t ! Sajnos csak kompromisszumokkal megy. Az MPEG2 sajna kissé szószátyár, de ilyen sávszélességen sokkal jobb minõség, mint a divX. Az már kérdés, hogy ha a DivX-ben is VBR-rel és 4.3GB be tudnál tömöríteni egy filmet, az lenne a lényegesen jobb minõség, csakhát kinek van stúdiója, hogy az erdeti kópiákat rögtön divX-re kódolja ?!! ÉS amíg a DVD-ket törik, addig az csak minõségromláshoz vezethet. TV-n elemegy még a divX (én is azt használom), mert a VHS-nél így is jobb, dehát annál minden csak jobb lehet ! :-)))

Martin576
Ramza testvérem, nehogy már te is a gagyit hirdesd...! 😞

FREAK
mmmmmmm, jól hangzik

hogyé? 😊

Riszpekk

Laza
miert, neked ilyen van?! 😄
mert nekem nem... 😊

De azért a félreértések elkerülése végett: természetesen nem állítom, hogy ugyanolyan minõségû lenne, csak egész egyszerûenn nem annyival rosszabb az egyik, mint amennyivel drágább a másik 😛

Laza
tegyel be abba a gepbe egy DVD-ROM-ot, es probalj meg lejatszani egy DVD filmet... 😊
diavetitesnek megteszi... 😊

Martin576
Miért, az egy az egyben kapható Samsung "házimozi" szett 5 gyufásdoboznyi hangszóróval és egy cipõsdoboznyi mélynyomó ládával az az? 😄

Az Torgyán doktor 😊

Látom Te sem láttál mostanában DivX-es filmet egy jobb ATI kártyáról tv-re kikötve...
Amúgy ez kb. olyan, minthogy az igénytelenek nem hallgatnak cd-t, mert a zene bakeliten az igazi.
Én meg röhögök, úgy látszik áldott vagyok, hogy sem a szemem, sem a fülem nem érez durva különbséget egyik esetben sem, így sokkal olcsóbban jövök ki az "igénytelenségemmel".

Laza
ezt tudom nagyon jol, de a Microsoft nem $50-et bukik gepenkent, es a jatekai sem a legfelkapottak... 😊

FREAK
a mérleg nyelve 😊

Riszpekk

Ez igy igaz. Ezert mondtam, hogy sony pofatlanul magasan tartja az arat, mert igy is megveszik es eppen ezert jar rosszabbul a vasarlo bizonyos szempontbol.
Kicsit utánanéztem ennek a ps2 dvd-lejátszásnak a neten, nos kb. tíz összehasonlító teszt után érdekes eredményeket olvashattam.
Volt, ahol a 300$-os (erõs középmezõny) kategóriába sorolták - ez volt a leggyakoribb - de volt, ahol a 100$-os gagyik közé. Szóval ennyire szubjektív ez is - mint annyi minden más.

Laza
lattad mar RGBvel is PS2n a DVD filmeket?! 😊

Laza
"Ma mar mindenki Divx-et hasznal"

az igenytelenek... 😊
inkabb megnezem siraly kepminosegben DVDn DD5.1 v. DTSel...
a "hazimozi" nem egyenlo a Divxel... 😊

Martin576
Amióta világ a világ, nem a gépek árán van a haszon, hanem a programokén! Simán el lehet bukni minden gépen $50-et, ha elaott játékonként bejön $20...

Laza
"Az teny, hogy Sony akkor is nagyon magasan tartja a gepe arat. Meg mindig. Mert ott ahol a masik 2 konkurens gep (ujabb gep) meg mindig olcsobb v. ugyanannyi ez eleg pofatlansag"

szerinted miert olcsobb pl az Xboz?!
azert, mert a kutyanak sem kell.... inkabb bukik rajta a Microfos egy rakas lovet, csak hogy eladhato, a konkurenciaval versenykepes aron lokje a masinat... 😊

FREAK
ehhh, nem értek én pöstiül........

Riszpekk