A Pc-s játékoknak leáldozott! vol. 1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nem tudom, hogy szándékosan nem lehet megérteni amirõl beszélek, vagy csak nem tudom értelmesen leírni vagy valami egyéb oka van, de megint nagyon komoly elbeszélés megy egymás mellett...
Eszem ágában sincs lehányni egy FF10-et az árnyékok miatt - de nem is vagyok annyira elvakult, hogy ha tetszik valami, szeretek valamit, akkor a hibáit megpróbáljam megideologizálni, nem észrevenni, elméleteket gyártani a miértekrõl, satöbbi... Ez sajnos valóban nem ment soha: lehet, hogy ezt te "lehányásnak" érzed, pedig szerintem másról van szó.

Ki lakik ott keleten? Szexuális Zaklatás Panda! Ki segít, hogyha gondod van? Szexuális Zaklatás Panda! Ki mondja meg, hogy mit lehet? Szexuális Zaklatás Panda!

Sir Quno Jedi
Én nem techdemóra vágyom, hanem játszani szeretnék !

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

aabyssx
Az SH2-ben nagyon ügyes az árnyék mert szinte minden vetíti, de csak egy fényforrás van és néha látni, ahogy kikapcsolja az árnyékot a mögötted lévõ objektumokról (így is optimalizál).
Plusz amikor lámpa nélkül gyalogolsz elég hangulatrontó tud lenni a ~hirtelen~ fényforrás váltás (pl. az apartman lépcsõházában).

A legjobb effekteket eddig a MGS2-ben láttam pl. a hajó tetején, ahol a reflektor világít (ebbõl van a vetõárnyék) és nedves a felület (ebbõl pedig tükrözõdés van).
És az árnyékon nem vettem észre, hogy egyszerûsített objektrõl jönne. Tényleg az igazi Snake objektum veti az árnyékot.

www.youtube.com/aabyssx

duc
pedig MGS2-ben néhol nagyon jó!!
cloudff7
Mi a bánatnak izgultok azon hogy milyen az "árnyék"?

Nagyon jól elvagyok az FFX-el meg az MGS2-vel meg stb de még egyszer sem gondolkodtam azon,nem is néztem hogy milyen az árnyék?! 😊
Sir Quno Jedi
Jah és hála Csípnek tegnaptól újra FF7 tulaj vagyok (kissé szakadt, drága, de term. origi) !

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Sir Quno Jedi
Itt a Wild Arms 3 ! Nem bírom abbahagyni és óráról órára egyre többet mutat a proggy ! Lassan adagolja és kábítószerként hat ! Nem akar más lenni, mint ami, nem különcködik, klasszikus játékmenet, egyedi, flawless grafika, néha már-már hihetetlenül hangulatos zene, ravasz apró újítások, iszonyú jó sztori, érdekes karakterek, idegtépõ fejtörõk, kõkemény kihívás, egyre bonyolultabb, de tanulható harcrendszer, hibátlan, bugmentes programozás, vérprofi sony/mediavision munka ! Csak ennyi. Semmi több...

Bagatel..

Pedig ott van az asztalomon:
Kingdom Hearts
Suikoden 3
Legaia 2
Run Like Hell
Onimusha 2
Grandia X

hogy csak az újakat említsem, mégis a "gagyi" WA3 pörög kicsiny PS2-mben.

JackSlater
A Mythology nagyon jó tényleg,a Devine csak egy Diablo klón,nem rpg.Rpg-k itt kezdõdnek:Baldur1,2,PlaneScape,Fallout1,2,NeverW,ArxFatalis,Morrowind,Gothic....Mostanság normális felülnézetes rpg nem nagyon jött ki...

Két dolgot utálok:1.Ha vki szidja a másik konzolját 2.a PS2-őt!!!!!

Sir Quno Jedi
Nemtom, én ha 140órát tolok egy RPG-t nem kezdem lehányni, hogy "mármegmérnincsenárnyékbennebaze", mer valahogy fura lenne, de ti tudjátok...

Laza
nemreg elkezdtem PCn a Divine Divinity-t, de kb 5ora jatek magassagaban ra kellett jonnom, hogy kva uncsi... 😊

Mondjatok valami hasonlo kirr RPGt mostansag PCre...

egyebkent 1-2 napja kezdtem el a AoM-t... na igy kell minimum kineznie egy 3Ds strategiaijateknak... (a W3 karakterei kiboritoan szogletesek, es gagyin animaltak voltak😊

Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**

Laza
a grafra gondoltam...
gondolom te is arra gondoltal, mikor a NWN - FFX parost hasonlitottad ossze, bar azt se tudom miert 😊 (mert egyebkent a 2 stilusnak semmi koze egymashoz😊... 😄

Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**

JackSlater
Végre egy hozzáértõ!!!😊 Nagyon jó ötletek voltak benne:Tetkók,szervek kicserélése stb...stb...jó kis dark feeling,nem tudom miért nem csináltak belõle folytatást😞

Igazad van, a helyesbítés: "...mint a ps2-es játékok általában."

Ki lakik ott keleten? Szexuális Zaklatás Panda! Ki segít, hogyha gondod van? Szexuális Zaklatás Panda! Ki mondja meg, hogy mit lehet? Szexuális Zaklatás Panda!

Játszottam, nagyon komoly cucc volt! A Planescape hangulatot ennél jobban nehéz lett volna belõni számítógépes játékban!

Laza
"Az a gond, hogy a 99-es Nocturne is szebb árnyékokat tudott, mint a ps2 általában..."

most akkor a PS2-t minosited, avagy a programozokat?! mert nem mindegy...

NWN - BG😄A -> mármint ugye a grafika jellegérõl beszélsz most? Mert azon kívül kb. annyi hasonlóság van közötte mint a FF10 és a Mario között.

Az, hogy a karikatúra nem igényli az árnyékokat, az egy rendkívül erõs érv volt 😊))))

A példák, amiket írtál jók, és pont ez idegesít fel nagyon! Meg lehet csinálni - vannak rá nagyon-nagyon igényes példák!!! Akkor mi a szarért van az, hogy kb. 10 játékot tudunk csak felsorolni, amiben jól meg is valósították? Ennyire nem lehetnek már lusták a programozók!

Laza
lattad mar a Silent Hillt... a lappasoddal vilagits meg egy korlatot, avagy egy keritest... es lass csodat... 😄

JackSlater
Sorry,nem Laza-t akartam írni,hanem Ramza-t!!!!!!

Laza
RPG...
a NWN-hoz inkabb a BG😄A hasonlitottam volna... (egyebkent is eleg szanalmas a NWN😊

Rosszfius...
ez csunya hasonlat, mivel a GTA stilusa (karikatura) nem feltetlen igenyli az arnyekokat... 😊

de van meg a tarsolyban ICO, MGS2, SH2, FF, Socom, RLH (meg ebben is fenyforrasfuggo arnyekok vannak, nagyjabol😊, stb.

JackSlater
Planescape Torment-et nyomtad Laza? Annak milyen jó Gfx-ja volt....frankón "framés" volt a mozgás.Nekem is a 2D-s rpg jönnek be.

Nézd, visszatérve a kiindulóponthoz: engem sem érdekel, nem ezzel fekszem és kelek, eddig (egy év alatt) nem is igazán tûnt fel - de tegnap valahogy Suikoden III közben felfigyletem rá, megnéztem néhány másik játékban is - ugyanolyan eredménnyel, és feldegesedtem 😊
De le fogok csillapodni, mert olyan jó a Sui 3 😊

Sir Quno Jedi
Ja Square -> pl. a Kingdom Hearts-ban is van árnyék (egész jó, de nekem még mindig gagyi) erre is úgy 6 óra játék után jöttem rá, mert bazira nem érdekelt ! :-)))

JackSlater
A Nocturne-ben tényleg jók voltak az árnyékok "Fake" ide vagy oda,megadta a hangulatott az biztos.

Megnézni nem érdemes. Vagy játszol vele komolyan, vagy nem. A "mély" rpg-knél ez már csak így megy 😊
Amúgy a válasz: szvsz érdemes, habár nekem a gyomrom még mindig jobban szereti az Infinity (?)motoros pc-s rpg-ket (pl. Baldur's 2, IWD 2), de ez lehet, hogy csak az én hülyeségem. Sztoriban, játszhatóságban szerintem nagyon erõs a NWN, a "bõvíthetõségében" pedig egyedülálló.

Az a gond, hogy a 99-es Nocturne is szebb árnyékokat tudott, mint a ps2 általában...

A fake-árnyékokról Version és a 2000 poligonos Doom3 karakterek jutnak az eszembe. mind a kettõre ugyanaz a reakcióm: ki nem szarja le magasról, hogy milyen trükköt alkalmaznak, ha kurva szépen néz ki???

Az, hogy a FF10 sokkal szebb, mint a NWN az szerintem nem kérdéses, ebben tökéletesen egyetértünk, csak nagyvonalúan elfeledkeztél arról, hogy én az árnyékokat és nem a grafikát hasonlítottam össze...

Az utolsó mondat: már megint senki nem állította, hogy a ps2 kezd kifogyni a szuszból... légyszi ne adjál olyat a számba, amit nem mondtam. Én azt állítottam, hogy kurva idegesítõ, hogy nincsenek árnyékok, ennyi.

JackSlater
Úr isten,tegnap úgy bealázott egy japán banda minket UT2003 ban,hogy csak néztünk a haverokkalVeszélyesen jó multi game.Kipróbálnám X-en fajhalgatóval....jól be lehetne szólni az ellenfélnek😊)

Sir Quno Jedi
Szerinted nem a legújabb generációs videókártyán nyomom ??? Értsétek már meg, hogy még az NWN-ben is totál fake az árnyék (pedig látszik, hogy nagyon próbálkoztak), játszatok vele próbálgasátok, ha magatoktól nem jöttök rá, akkor nektek megfelel így ! Nekem tök8, hogy van e, de a hibás árnyék jobban zavar néha, mintha nincs és inkább gyors legyen egy program mint überárnyékolt !

Közel igazi árnyékolást csak a 3D modellezõ szoftok. tudnak, meg az élet ! :-)))

JackSlater
Biztos veszek egy haldokló gépet+egy Marió buzi nekem ne beszéljen....😄

JackSlater
A NWN ban egy jobb videókártyával elég ütõs az árnyékeffect,az hogy félmegoldás stb...ezt nem igazán értem,miért a FFX ben jobb?Nem hinném hogy valaha lenne jobb árnyék bármely PS2 játékban.Tényleg lassít,de ha jó a géped akkor miért ne......😊

télleg', öcsém vett pc-t, milyen a nwn? érdemes megnézni?

JackSlater
A Splinter Cell ben nagyon korrekt árnyék van...és sokat dob a hangulaton.Igaz hogy én is leszarom az árnyékokat,de a SC-ben nagyon bejött.

Sir Quno Jedi
Hidd akár, hogy görcsösen ragaszkodom a PS2-mhöz, de a tény-tény marad, hogy VALÓDI elfogadható árnyékolást még nem láttunk PC-n sem. Mind félmegoldás, teli hibákkal és még sorolhatnám, a teljesítménycsökkentõ tényezõrõl már nem is beszélve ! Ne vesézzük ki inkább se az NWN-t se az UT2003-mat, mert igen gyorsan kiderülne milyen "trükkökkel" érik el, hogy elhidd ezek valóban árnyékok, csak ez nálam nem jön be (eleget játszottam/játszok velük). Az FFX meg ezerszer szebb mint az NWN az elmosott textúrás, alacsony polys figuráival, árnyékkal vagy nélkül egyaránt ! Inkább legyen mûvészi és szépen kidolgozott a grafika, mint mindenféle "engine" trükkel agyonárnyékolt szaggatós sz@rság !

Mondjuk az FFX vs. NWN összehasonlítás tényleg nagy hiba volt, mert az egyiket tátott szájjal bámulod, a másikra meg azt mondod, jó-jó. EZ a különbség ! (bocs, tudom, hogy nem állítottad melyik miért jobb, de akkor is :-)))

Lehet hogy a PS2 kezd kifogyni a szusszból szerintetek, de a gammák most is egyre impresszívebbek, ami egy 3 éves géptõl nem is rossz ! ÉS ugye csak a gammák számítanak...

engem is szíven ütött, hogy a ffx-ben csak folt az árnyék... de abban is igazad van, hogy nem ez a lényeg 😊

Laza
en szeressem oket...
pl a Voyager: Aerodynamic; Digital Love; Harder,Better,Faster most a kedvenc DaftPunk trilogiam... 😊

de persze mast is szeretek.. 😊

Laza
"az ÁRNYÉK egy ismeretlen dolog a ps2-es játékok 99%-ában"

itt mejk jatekokra gondolsz?! mert szinte mindegyikben van... (azt ne firtassuk, hogy milyen minosegben, de a jo jatekokban jo minosegu😊

pl az Onimusha2-ben olyan szinten megcsinaltak oket az animalt hatterekhez kepest, hogy meg a foldon hevero falecen is megtorik az arnyek.. 😊

aabyssx
Kommersz... :|

www.youtube.com/aabyssx

Sir Quno Jedi
Az Around the World tényleg nem rossz

Az a baj, hogy amit írsz, az nagyon jól hangzik, csak éppen nem igaz.
Tudom, hogy mindig nehéz elismerni, ha egy hozzánk közel álló dolog valamiben rosszul teljesít, de egyértelmû, hogy árnyékolásban össze nem tudsz hasonlítani egy ps2-t egy pc-vel. Ugyan már!
Szinte bármilyen stílust nézel, alulmarad a ps2, még a legszínvonalasabb játékaiban is max. "árnyékszerû", amit látsz. Azt kijelenteni, hogy nincs rá technológia, felelõtlenség. Van, alkalmazzák is, ha nem hiszed (gondolom nem), akkor itt egy kis összehasonlítás. Csak kiemelékedõ ps2-es játékokat válogattam, hogy ne lehessen belekötni ebbe.

FPS
Timesplitters 2 - PS2
UT2003 - PC

RPG
FFX - PS2
NWN - PC

Rosszfiús 😊
Vice city - PS2
Maffia - PC

Jól meg lehet figyelni, hogy nem a technológia hiányzik, hanem valami más...

És még valami: mielõtt egy szemellenzõs konzolos leflémelne, szeretném elmondani, hogy természetesen egy pillanatig sem gondolom azt, hogy bármivel is jobb lenne egy játék attól, hogy szebb árnyékok vannak benne. Nem, szó sincs errõl. Csak egész egyszerûen a falra tudok mászni, amikor valaki annyira görcsösen ragaszkodik a saját maga kitalálta "PS2 heaven"-jéhez, hogy nem látja meg a külvilágot.
Meg amúgy is amondó vagyok: ne legyenek se foltárnyékok, se szaggatás!

Laza
eggelt ll...

Laza
jaja, Daft Punk rulez... 😊
mindegyik album.. 😊

Sir Quno Jedi
Ahol és amiben jól mutat vagy lényeges ott azért van, de nem minden játékban létfontosságú és tök felesleges ezzel zabáltatni a gépidõt ! Inkább legyenek foltárnyékok, mint szaggatás !

Ráadásul általában NAGYON gagyin csinálják meg az árnyékokat a gammákban (PC-n is), felesleges ezt forszírozni, amíg nincs rá megfelelõ technológia ! (még a DOOM3-ban is tök irreális, még ha ott jól is néz ki !)

Azt hiszem ennél nagyobb büntetés nem létezne a számára
Már-már haláltábornak érzek egy könyvtárat az õ számára

Az a baj vele, hogy össze sem hasonlítható a kettõ, a ps2-es sokkal reálisabb, szebb.
Ennek ellenére a játékokok többségénél nem ez a jellemzõ, kedves ps2 tulajok, ennyit azért a korrektség kedvéért el kell ismerni. De! Úgy látszik, hogy a kevésbé lusta programozók tudnak azért csodát tenni a ps2-n is, kár, hogy viszonylag ritkán. Például a faszom tele van azzal, hogy az ÁRNYÉK egy ismeretlen dolog a ps2-es játékok 99%-ában. Ez azért 2002-ben gáz.
Másik oldalról viszont ps2-n viszonylag ritka a szaggató játék 😊

Amúgy nem tudom mit nem értettél Laza hozzászólásában, teljesen kerek volt.

"erre azt irtak a box tulajok, hogy mert a PS2 csak azzal birta el a grafixot..."

Arról nem is beszélve, hogy ki lehetett kapcsolni... ezek szerint akkor mégsem csak avval bírta el a gép a grafikát?

"(kivancsi leszek a PCsre, az is itt van hamarosan😊"

Én is nagyon kiváncsian várom, az ign-en már régen tesztelték (azt hiszem 8.4-et kapott), de még nem jött ki.

aabyssx
Azt nyilatkozták a Konami-nél, hogy a ZOE2 fejlesztésére összevonták a ZOE csapat és a MGS csapat javát. 😊

www.youtube.com/aabyssx

duc
Animat-O-Matic 7.0 beta with BigTits(C) plugin.
duc
Hallgassatok HétköznaPICSAlódások-at, meg Rózsaszín Pitbullt. Az nincs soha az amcsi billboardon, de stabilan jó 😊))))
duc
Reggelt.
mohus
amúgy jóreggelt😊

FPS-t,RTS-t,Sturmovikot PC-n a többit konzolon![Delli7] [PS4] [Note 10.1 2014ed][iPhone6s16gb]

mohus
OFF

nyár elején az E3 idején, 29 -ik volt a billboardon amcsiban....rá két hétre már a negyedik

azért az elég szánalmas, hogy európában...sõt itthon csak most hallgatják az emberek...(ráadásul ide is beírod)
pedig van internet stb....de ha a buzeráns Danubius elkezdi nyomni és a videoklipp is megjelenik, akkor már hûdejó...

ilyen volt az ATB You are not alone száma is, ami már 1997-ben!!! megjelent...erre feldolgozták idén újra, klipp készült és még a csapból is az folyik...brrrr

az ilyen Madonna feldolgozásokról nem is beszélve...hányiger az egész😊))))

na jó lehet hogy erõs volt...de OFF

FPS-t,RTS-t,Sturmovikot PC-n a többit konzolon![Delli7] [PS4] [Note 10.1 2014ed][iPhone6s16gb]