A Pc-s játékoknak leáldozott! vol. 1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Na ja, néha tényleg kicsit idegesítõ a game. Én most a 12. küldinél tartok ahol egy hajóhoz kellene eljutnom, de sajna sehogy nem találom, remélem azért valamikor majd csak sikerül. 😊)))

PSN ID: Jinchuu Twitch: http://www.twitch.tv/zadovo

Krinyo
"...Nem zavar ha a TV-t pl. szarnak tartjátok, max. ne nézzétek többet a Forma1 közvetítést se, mert pixeles..." ez elég primitív példa.Köze nincs hozzá.
"...TI maradtok csak ki egy jó buliból ..." Ebben mi a buli?Sztem néha kimehetnél a friss levegõre...

Sir Quno Jedi
Megdumáltuk, ez lesz csak az igazi TerrorHáza a javából, kira ! :-)))

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Okééééé!!
Te hozod a cuccot én meg majd az embereket :-)))

Akkor holnáp ráérsz, mondjuk 7:00- kor a parlament elõtt?!?

Azért a korai idõpont, mert ha nem sikerül elintézni, akkor se késsünk el a melóból... :-)))
Sir Quno Jedi
Csimota. Ajánlatom: Kamaz+1tonna dinamit ! Bombasiker !

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Arra gondoltam, ha kollektív erõvel beadunk egy törvénymódositást és szerzünk fegyvereket, akkor...
Sir Quno Jedi
Tessék csak !

Tarkin admirális, készítse a Halálcsillagot !

Holnap dolgozom :-(

Lázadni kéne már...
Sir Quno Jedi
szega online

Üdvözlet all!
Sir Quno Jedi
Tisztelt "PC only" közönség !

Ez úton szeretném tudatni veletek, hogy:

- Sosem mondtam, hogy a PC szar és nem is fogom.
- Nekem is mindig volt/van/lesz PC-m és arra használom amire való.
- Mindig az ésszerû árú csúcstechnikát veszem a PC-mbe, mert erre kényes vagyok.
- Ergo akár még volna is jogom leszarozni a PC-t, de nem teszem.
- Mindig lesz konzolom is (nemis 1) és azt is arra használom amire való.
- Sosem akarnám, hogy a magatokfajta fajvédõ konzolt vegyen, ez felesleges kör lenne.
- Nem érdekel, hogy ki és mivel játszik.
- ÉN mindig legalább kétszer annyi gammával nyomulhatok így és mivel nemcsak a mennyiség, hanem a minõség is számít, hát abban meg legalább négyszer annyit kapok és ez most elég.
- Nem zavar ha a TV-t pl. szarnak tartjátok, max. ne nézzétek többet a Forma1 közvetítést se, mert pixeles. Én se nézem, igaz más indokból.
- Nem zavar ha a konzolokat primitív zenélõ kulcstartónak tartjátok, mert TI maradtok csak ki egy jó buliból és ennél jobban Isten sem büntethetne meg senkit a kevélysége miatt.

Még sorolhatnám, de minek...

Ennyit mára.
SQJ

Adi
Ne is lássad én csak idegbeteg leszek a getawaytõl!!

Abit NF7 /SocketA, nFORCE2/ Amd Athlon XP 2500+(Barton, 1833MHz, 2x166,512K) CLUB3D ATI 9250 128MB, DDR 512+256mb PC3200 400MHz + X-Box 360 Hitachi, Gamertag: Adi01

mohus
mindegyik TV eltol...szerintem...
az én 72cm flat-em minimálisat...nekem kb jobboldalt van 3 cm bal oldalon 1 cm tehát még belefér az egész és egy ntsc játéknál is alul felül is van még "hely"

míg a régi TV-n az ntsc játékok alja teteje is kilógott😊16/9 gombot nyomtam akkor és jó lett😊

sztem TV hiba...de a jobb TV-n is van eltolás, de az belefér még a képcsõbe😊

huu getaway..ráadásul aszzem direkte szélesvásznúra lett tervezve😊
de még nem láttam...

FPS-t,RTS-t,Sturmovikot PC-n a többit konzolon![Delli7] [PS4] [Note 10.1 2014ed][iPhone6s16gb]

Adi
Ja jóvan meg van de nincs kép igazítás 😊DE mindegyik játékom elvan tolodva ez a tv hibája?Samsung és kis tv 55cm lehet!!

Abit NF7 /SocketA, nFORCE2/ Amd Athlon XP 2500+(Barton, 1833MHz, 2x166,512K) CLUB3D ATI 9250 128MB, DDR 512+256mb PC3200 400MHz + X-Box 360 Hitachi, Gamertag: Adi01

Adi
Ugyanolyan és nincsen ennek config menüje

Adi
Vki nem tudna segíteni, hogy mit kell csinálni a getawaynél a 11.missionál vagyok!!
1.Lézerek vannak az elsõn átmegyek leütöm a palit aztán a 2.lézeren nem megyek át hanem kerülök és jön két faszi lelövöm azután, még kettõ lelövöm. Ott állok a lépcsõnél, hát belefutok elkezd jönni a gáz én elfutok vissza egy kicsit és így túl élem. Ok.
Felmegyek a lépcsõn mindenkit leölök kinti résznél is.Utánam lézer zárja a csaj útját azt is megoldottam megyek fel a házban a következõ lépcsõn és elzárja a lépcsõt a lézer azt is megoldom de a következõt már nem. Néha sikerül de nagyon ritkán!! Voltam már egyel e felet is de meghaltam!!Vki írja leléci a 2.Emeltõl kezdve a lézerek kicselezését mert a 576konzolba nem írják lerendesen!!Kb.50-szer kezdtem ujra!!köszi.

mohus
vazz a PS2 tök homály😊dugd mán rá az RGB-t..vagy csak ennyit tud?😊

FPS-t,RTS-t,Sturmovikot PC-n a többit konzolon![Delli7] [PS4] [Note 10.1 2014ed][iPhone6s16gb]

mohus
hát..nekem is volt ilyen amíg 55cm Sony-n játszottam...ne RGB-n játsz...hanem sima Scart vagy RF...

mohus
Sziasztok...

A PC killer topicból jövök😊 egészen élvezetes alkalmazni az Érveléstechnika tantárgyat😊

ja és hogy oda mit írtam...ide is bevágom..nehari, de lemarad a "leáldozós topic"

„Lejjebb a PC-s "képösszetörés" dolgot rosszul írták páran. Nem akkor törik, ha nem tudja frissíteni idõben a FBufferban a kirajzolandó képet a kártya, hanem épp az ellenkezõ esetben, amikor már a monitor nem bírja a sebességet. A bekapcsolt V-sync a videokártyát fogja vissza a monitro frissítési sebességére. Egyébként meg tényleg nem stimmel valami akkor, ha ez elõjön, nekem még sohasem sikerült elõhozni.” – CVD

A kép félbevágást kezdem megérteni. Akkor ezt elkönyvelem a programozók hozzá nem értéséhez…amikor felteszem a játékot vagy kérdezze meg vagy kukkantson rá a tetves monitoromra és videokártyámra és úgy rakja fel magát, hogy a videókártya és a monitor „passzoljon”.

De mi van akkor, ha a V-Sync-et bekapcsolom és a frame rate leesik a béka segge alá?gyenge a gépem…és eljutottunk így a következõ pontig

"-talán azért kéne lekorlátozni, hogy a szemem jól érezze magát...mert így csak idegesítõ ha akár 50%-ban is megváltozhat a frame rate."-mohus

”Nem hiszem hogy barkit is zavarna ha 200rol leesik 100ra az fps, hiszen ugyse latod, inkabb az a zavaro ha 25-30 ala esik, marpedig nagy feluletu komolyabb texturak tomegenel ez elofordulhat. Konzolon azert nem nagyon latsz ilyesmit, mert kicsi a felbontas, kicsi a textura, nincs is mi megakadjon.”-magyarember

engem zavar….és nekem az a gyanúm, hogyha beállítanák pontosan a frame rate-et, akkor nem lennének kép szinkronizációs hibák, mivel a monitor állandó képfrissítéssel dolgozik, de a videokártya/számítógép ezek szerint nem…és vagy annyi adatot nyom a monitorra, hogy az nem tudja megjeleníteni csak szeletekben („képösszetörés”😉 vagy olyan keveset, hogy beszaggat…és diavetítés lesz

"Sokkal komolyabbat?...mint amit egy mostani PC elbír?akkor mi a töknek írják meg?vagy írják meg úgy, hogy ne legyen ez gond..."-mohus

„Mert a PCt bovitheted, van akinek rosszabb, van akinek jobb a gepe, minek korlatozzak le a jatekot az elavultabb hardverree? Ha van jo cuccod, vagy a kesobbiekben veszel, akkor te is a jobb minoseget kapod ugyanabbol a programbol. Akinek meg gyengebb a gepe, annak ott van a mar alapkovetelmenynek szamito skalazas, amivel a te gepeden is elfogadhato teljesitmenyure allithatod be a jatekot a grafika felaldozasaval. Ez a PC lenyege, nem kell 5 evet varni 1 uj gepre, ha most veszel jobb hardvert, most lesz szebb a jatek, ha holnap, akkor holnap.”-magyarember

Akkor jelek szerint az egész egy nagy lutri. Ma veszek egy gépet, de három hónap múlva kiderül , hogy a derék programozóknak sikerült egy új,erõsebb gépre szert tenniük, ami jobb mint az enyém és az épp megírt játékuk már az én gépemen már csak nagy áldozatok árán képes futni…ráfirkanthatnák a PC-s játékdoboz hátuljára, hogy ez a játék ilyen-ilyen konfiguráción fejlesztettük és nem azt, hogy ezt ajánljuk….mert ezek szerint az kevés…vagy ezek is ÁFA nélkül értendõk, mint az árak?és akko rmég 25% mindenbõl érdemes hozzápakolni.

Szerencsére évekkel ezelõtt kiszálltam ebbõl a mókuskerékbõl és a ha már a „parasztvakítás” szó így a köztudatban él a konzolok esetén, akkor a PC-n való játékosdi ezek szerint a „Majd megveszi az a marha a jobbat!”, hasonlóan rusztikus jelmondattal lehet leírni

Az én témám az autós játékokból indult ki, hogy mitól „szép” stb Alex-kszel való irogtás során….. és talán abból ,hogy PC-n még mindig nincsenek olyan autós gammák, mint amilyeneket elvár az ember és nem tudom ,hogy miért…a belinkelt kép akkor nem elfogadható szerinted nem szép, sõt

„eleg a 486os korban divatnak szamito 640*480 koruli (a PAL szabvany vmi 720*522) felbontason mukodnie, az se baj ha rondan nez ki, majd a gyenge tv fokuszrendszer elmossa a pixelhegyeket (nem kell kulon FSAA, es hasonlok), tehat nem egy mai PC-s jatek grafikajat kell produkalni, csak 1 konzolosat. Azt meg elbirja a nem eppen mai PC konfignak szamito xbox is.”- magyarember

talán ronda is….talán azért még emészthetõ

„Termeszetes hogy a konzol gyengebb mint a PC, hiszen nem is az a celja hogy egy PC teljesitmenyet nyujtsa, hanem hogy konnyen emesztheto jatekokat tv minosegben meghajtson.”-magyarember

„Ajanlom a par 10000 hozzaszolassal elobb belinkelt GT3 2D fait, alultexturazott kocka hazait, tanulsagos”-magyarember

igen…lehet hogy a háttér nem üti meg a „középpontban” lévõ autó grafikai szintjét…és nincs elhalmozva csokis keksztúrákkal és nincs egy PAL TV-n 1600*1280 felbontása. De a programozó érdekes módon grafikai arra figyelt, amire egy autós játékban ügyelni kell. Legyen folyamatos scenery update…és stabil 60 frame/sec legyenek eredeti csillivilli autók környezeti tükrözõdéssel, amik a visszajátszáskor úgy néznek ki mintha valóban TV-t néznél…mert hol látsz általában autós közvetítést? A TV-ben….jé és ugyenezen a TV-n még DVD-znek is a marhák..és mivel eddig a ködös homályban éltek (átlagosan) a magyar televízió 2 mûholdas adása láttán, így most meghökkenve dobják el szemüvegüket…de igen csak csodálkoznának és ha mondjuk a havi 2 milláért átvett bemondó médiasztár diavetítve és néha 3 szeletben mondaná el, hogy valaki rágyújott a Nobel-díjas vacsin….vagy nem akkor szokták kiírni hogy „A hiba a közvetítõ vonalban van”

és amikor vezetsz 80%-ban az utat nézed és az ellenfeled autóit…nem a 200-zal robogó házak tetejét…. az aszfaltnak asztfalt kinézete van…tükrõzõdik a fény rajta…a meleg ahogyan felszáll róla és elhomályosodik…ha pedig vizes és esti utcai világításban autókázol minden visszatükrözõdik róla….

PC-n viszont mit látok? pl. Rallye Trophy…közelben tûéles minden….de kb 2 méterre elõttem az útra festett csík már kb 10X homályosabb, ahogy az útszéli padka…kirakása is ilyen….és akkor már azt is észreveszed, hogy az út is így rajzolódik ki és az útszéli fû is….kicsit gyengébb gépnél az ilyen homályos textúra élesre váltásásakor még be is röccenhet a dolog. Ez a modern kori scenery update….”textúrafelbontás-frissítés”, még a vak bátyám is észrevette…
Vagy valamilyen rejtélyes oknál fogva kb egy órai játék után kezd röcögetni a játék, mintha a PC-ben „megtelt” volna valami és elfogytak volna az erõforrások…valaki elfelejtette kiüríteni a szemeteskukát?….összeguberált eredeti Compaq gép…ratyi alkatrészekkel gondolom….

Lapozok….

„ezzel talán el is mondtam hogy a PC-k mire valók" – mohus
„Jatekra, fejlesztesre, mindenre.”
A játékokról volt szó itt mindig is tehát a teljes paletta 30% kb jelenleg:
FPS csak hálóban csak PC-n, stratégia-akár egyedül is csak PC-n , STURMOVIK csak neten…csak PC-n , RPG kinek mi a hasmanése….ha valaki moziszerût DVD-set , de nem tökölõset stb hangulatút akkor konzol……… a komplikáltabbat, de nem hollywood-it ,akkor PC-n

És az unicumok, meg amit nem PC-n, azaz kb 70%….hukk konzolon…ICO, MGS2, GT3, WRC2, Colin3, FFX, Vice City, Stuntman, Burnout2, NFSHP2 (ezt csak PS2-n), FIFA2003 bazi nagy TV-n kihangosított stadionnal ananlóg kontrolerrel, PES2 bazi nagy TV-n kihangosított stadionnal analóg kontrollerrel, SH2 bazi TV kihangosítva, Mario Party 4-en, Bomberman 4-en, Ace Combat 4, DOA3, VF4, Socom, Splinter Cell és az össze ugribugri muchu manga tanga😊 szóval rengeteg van…

És én megértem, hogy az elõzõ bekezdésben felsoroltak egyike sem érdekel…mondjuk téged és tele vannak „parasztvakítással”, ezért hivatalosan ahogy pl.Freak-et (bár õ meg a konzolgammákat húzza le egy magazinban kivétel a Morrowind 9.5 pont/10pont) és Narumon-t is (bár õ vett egy Xboxot) ALKALMATLANNAK nyilvánítalak konzol megvásárlására.😊

És a maradék…

„Azt nemtom milyen hardver kell 1 PS2 emulalasahoz, mert nem igazan erdekel, igy nem jarkalok utana, viszont a PC folyamatosan fejlodik, ha barmibol keves van, azt rakhatsz bele nagyobb mennyisegben (tobb RAM, nagyobb / tobb proci, tobb videokartya osszekotve a'la SLI), igy biztosan letezik olyan PC konfig amin leemulalhato (a PSX-re is azt mondtak annakidejen, es meg boven a fenykorat elte a PSX, mikor PC-n le volt emulalva). Lehet hogy ez a konfig ma meg draga, vagy esetleg mar egy mai korrektebb atlaggepen is megoldhato, ezt nemtom, de az teny hogy megoldhato.”-magyar ember

A ps2 3 éves…és még nem emulálták le…ez élesen elllentmond ennek

„Termeszetes hogy a konzol gyengebb mint a PC, hiszen nem is az a celja hogy egy PC teljesitmenyet nyujtsa”-magyarember

Ha a ps2 ennyivel gyengébb akkor mi a tökért nem lehet könnyedén leemulálni? (300Mhz CPU és 32MB ram és egy 128 bites sávszélesség és még egy pár kacat benne). Szerintem járj utána és mindenre fény derülne…nekem a szakkifejezések biztos gyomorrontást okoznának, de neked…nem hiszem, hisz a TV fokuszálását is te magyaraztaidnak köszönhetem…

De én tippelek megint, hogy miért nem…idézve a Rallisport futásának témájában

„De bazzeg, konzolom nincs WINFOS ami lebutítsa a gépet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”-csudri

Hát most a multigépeden vagy internetezel és szövegszerkesztesz és ahhoz jó a windows…amikor meg játszol akkor talán elég lenne egy sokkal egyszerûbb..kevesebbet „evõ” alapoprendszer, amit Billy bácsi is kitalálhatott volna a nagy DirectX és társai között…de köpött egy nagyot a tenyerébe…és a játékiparból (pénzügyileg nézve) nem akart kimaradni…és egy PC-s alkatrészekbõl (mert a pénzcsináláshoz és máshoz ugye nem nagyon ért) tákolt valamit, amit Xbox konzolnak hívnak….

Ezt kéne neked most megvenned😊 a papírforma szerint….de nem fogod.

Billy bácsi így azt a 70%-ot a teljes játékpalettából, amit konzolon érdemes játszani, és amit eddig a SEGA Nintendo és a Sony látott el, azt Xboxon szeretné látni és a maradék 30%-ot amit PC-n érdemes azt pedig az õ csodálatos Windows XP-je alatt.

Amikor te a PC-t véded akkor a Windowst véded. És ha a Windowst véded akkor egy tolvajt védesz….és amikor Version a PS2-t védi akkor õ azt a Sonyt védi, aki a SEGA-Nintendo videójáték piacot alakította át úgy az addig nem divatos módszerrel, hogy pl a SEGA third party fejlesztõit kezdte kivásárolni exclusive…egyformák vagytok…
És hadd ne mondjam, hogy Billy bácsi még kavart ezen a szaron egyet😊 és ezekért a dolgokért, meg a PC-n lévõ óriási kalózkodás miatt csodák csodájára a Vice city épp nem a PC-re jött ki októberben….Pistike meg petíciót ír és fel van háborodva, te meg azt írod hú, de recés….igaz nincs belõle olyan verzió, ami recefice nélküli lenne és 1600*1280-ban futna csak elméletben! Egy olyan ki nem adott játékról, amit ha egy idén vett PC-n futtatnál, akkor a TV minõség szintjére kell butítanod, hogy ne diavetítés legyen…mert ugye a WINfos alatt kell futtatnod😊…..JÉ a kör bezárult

Aki kifejezetten a játékokat és a játékélményt szereti, mint mondjuk én…és tudatában van ezeknek a dolgoknak, mert vagy utánaolvastam vagy átéltem pl. a Sony PS1 vesszõfutását, nem érdekli a háttér felbontása…az irreálisan „mûanyaghatású” PC-s grafika…és az az éktelen bumfordi doboz amiben 3 ventillátor és két winchester adja az alaphangot egy max 50cm képernyõ mellett csak azért mert valaki a kezdetekben valamit a fejében megálmodott, hogy itt bizony ezen mindent lehet játszani és jó…és minden igényt kielégít…amit játékélménynek hívnak. Mindemellett a programozók is szívükhöz kapnak amikor összerakják a játékot és várják az emailokat, hogy mi nem mûködik…kiadják a patchcd-t --- így kb eltelik még egy év mire játszhatnál--- , mivel a tesztelést már elfelejtették megvalósítani…ez igénytelenségre vall, ez egy irreálisan bonyolult tákolmány, amibe már az õskori videójátékokkal való viaskodásba is belebukna…mivel azt bekapcsoltad és ment…itt meg…..

Elkényelmesedtek a programozók…durr bele itt egy régi algoritmus…plussz hozzárakom még az én kis adalékomat…kész is az új…ja hát majd el viszi a gef4…bár ki tudja azt nem én találtam ki, de itt azt írja hardware gyártó hogy ezt vinnie kell…- „majd meg veszi az a marha!”

Egy konzol meg fix…trükközés mindenhol 3 év után meg pláne…takart elmek, hogy a gépnek maradjon ereje másra is..homály hátul..hát persze hisz a fokuszban éles csak a valódi kamera is…jé még fotorealisztikus is…és meg is fognak tapsolni….de ezt az apósom nem tudja…és még vagy másik pármillió ember, csak játszik és azt mondja jé mintha TV-t néznék – „parasztvakítás”

Én az utóbbira szavazok most…a játékok 70%-a többi 30% a PC-jé ….de ez az arány volt szerintem fordítva is…és nem tudom ,hogy megfordul-e a közeljövõben…

Adi
Config jó jó!!Köszi, hogy megnézted!!

Sir Quno Jedi
Na megnéztem neked a kézikönyvben, de ott is csak annyit írtak, hogy van valamiféle config menü, ahol pl. a vibrationt lehet állítani, szal. gondolom ott lesz !

Adi
Én ist azt kerestem de kajakra csak new gaem load game volt majd jobban megnézzem!!

Sir Quno Jedi
Nem ntsc-s ? Mind1, ha emlékeim nem csalnak, van valamiféle screen adjust benne a menükben, de lehet hogy tévedek, most nem tudom kipróbálni sajna.

Adi
Mhh vki nem tudja a final fantasy X játszok és a kép kajak arréb vann csúszva de vagy 2cm és elég idegesító és kép igazító nincs vagy én nem találok?!

Laza
ha valaki tud okossagot TV out 16:9-es kepformatum kinyeresehez, az latogasson mar el legyen szives a "Hardwer forum"-ba...

Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**

aabyssx
Szokásos. 😉

www.youtube.com/aabyssx

UNREG
mármint a narumont unod, akartad mondani...😊))

Laza
na en ezt mar kvara unom... nekem ennyi eleg volt.. 😊

Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**

Laza
pont errol volt szo eddig, hogy mi alapjan szarozik le barki barmilyen jatekot ugy, hogy nem jatszott vele (mint pl te😊... SZVSZ

ReTeK
Mijezamaaarhasááág ?? unatkozó puhakezûek....

Laza
"GTA Vicy ronda,rosszak a texturák,és ricegõs az egész kép.Akkorát csalódtam benne mint az állat"

mikor en is eloszor betettem, a csalodas lett urra rajtam... de miutan elkezdesz jatszani vele rendesen, rajossz, hogy nem ronda az... (egyebkent az a kaki kepeffektet ki lehet kapcsolni) 😊

Laza
ahha, mert te tudod, hogy mi a hibaja, mikor meg nem is jatszottal vele... 😄DDDDD

Laza
ahha... csak az alltalad nem ismert jatekok a szarok... 😄 ertem mar.. 😄DDDD

Sir Quno Jedi

Sir Quno Jedi

Sir Quno Jedi
Miiii, ez nem harci szellem katona, a mocsok kis sárga PC-sek mindenütt ott vannak, érted már katona ?!! A háborúnak nincs vége, csak ha én mondom !

UNREG
dehogynem!! az összes konzolost fikázzák 😊))

JackSlater
Nem vagyok kompetens a dologban...😊)

Két dolgot utálok:1.Ha vki szidja a másik konzolját 2.a PS2-őt!!!!!

UNREG
inkább gyere te is..😊))

JackSlater
Ki csinálta a "PS3 - Pc gyilkos" topic-ot? Basszus,ennyire unatkozik vki....

Két dolgot utálok:1.Ha vki szidja a másik konzolját 2.a PS2-őt!!!!!

FREAK
bazzeg Kou, tele a freemailed, törölj gyorsan valamit!

Riszpekk

Sir Quno Jedi
Ja, csak nem CD-re kéne kiírni, hanem DVD-re.

Alien!
Épp most néztem,hogy bizony Ps2+RGB párosítással a divx-jeim elég botrányosan jól néznek ki a tv-n....

PS3 Slim(120GB)+ MB 500GB,SAMSUNG LE-40C750 3D,Onkyo TX-SR606 Ps3 ID:Alien_hun(EU),sstyles(US)

Adi
Lágalább most már értem!!RGB kábelem nekem is van és sokkal szebb a kép!!

Sir Quno Jedi
bocs csak ide is beraktam

Sir Quno Jedi
TV vs. Moncsi (már uncsi)

- Elárulom, a képek félbeszakadása akkor történik, ha az elektronsugár vertikális visszafutása alatt nem sikerül felfrissíteni a képet (erre van, ha van, a csodás Enable V-Sync). Sajnos flatpanel-eknél is jelentkezik, mert ott is van képfrissítés és ha pl. még csak félig van kész a kép, akkor a két felet egyszerre fogjuk látni és ez igen illúzióromboló. Nekem személy szerint az a tapasztalatom, hogy ez halmozódva jelentkezik TV-re kivezetve a gammák képét, de hogy miért azt csak találgatni tudnám (pedig az csak 2*25Hz). Ez a fantasztikusan idegesítõ "effekt" term. pl. PS2-nél nem tud jelentkezni, hiszen ott a fix hardware-ben alapkövetelmény a képfrissítés szinkronizálása.

- A TV valóban összemos egy kissé, de ez pl. filmeknél, FPS-eknél, autóversenyeknél, verekedõs gammáknál stb. még elõnyös is. Apró feliratokat term. nem nagyon lehet így kisilabizálni, de ezt a konzolprogramozók jól tudják és megfelelõ fontokat használván a dolog magától megoldódik. Megjegyzem, nekem PC-n is gondjaim vannak a gammák hangyabetûivel, fõleg hogy kissé rövidlátóra sikeredtem, de az alap konzolgammákban ilyen problémám valahogy még nem adódott, mert egy bazi nagy TV-n, a megfelelõ méretû feliratokat még én is el tudom olvasni szemüveg nélkül. A képélességen pedig sokat segít egy RGB kábel, ami már anno az Amiga esetében is csodákat mûvelt !

- Recék ?! Nos term. ez lehet kellemetlen, de mozgás közben ezek úgy sem látszanak és ráadásképpen vannak konzolgammák, ahol használnak anti-alias-t (tudjuk, hogy ebbõl is többféle van), erre legjobb példa a PS2-es Baldur's Gate (sose láttam hasonlóan jól sikerült FSAA-t), vagy a GT3, ahol a kocsik teljesen smooth-osak (igaz a háttérre már nem pazaroltak ilyenformán erõforrást, de ez nem is volt szükséges) és még sorolhatnánk. Az anti-alias sajnos nagyon erõforrás-zabáló effekt és inkább hagyják ki, de legyen a gamma stabil(!) 60FPS, mint hogy benne legyen és diashow-t bámuljak. Személy szerint PC-n sem használok FSAA-t, kizárólag nagyon kis felbontásokban éri meg vele kísérletezni, arról nem is beszélve, hogy a legtöbb FSAA megoldás mindössze összemos és homályosít, azaz csak rontja a képminõséget, akkor meg minek !

Elárulom, hogy bizonyos gammákat PC-n is TV-re kötve használok, mert pl. egy UT2003 meccs igen ütõs egy bazi nagy TV elõtt ülve :-))) Csak mivel alapban nem köthetõk a mai videókártyeszek RGB-n a TV-re, így mindig silányabb képük lesz, mint teszem azt egy PS2-nek RGB-vel és ez fõleg jó TV-knél szembetûnõ, de nagyon ! Persze vannak trükkös forraszgatások, stb. amivel lehet RGB kimenetet varázsolni egy v.kártyeszre, de én ezt inkább kihagytam az életembõl és aranyozott SVHS kábelt használok, filmekehez, FPS-ekhez az is megteszi. Így PS2-n bámulom RGB-n a DVD-imet (aki nem látta RGB-n az nem tudja milyen állat minõség) , PC-n meg a DivX okosságokat. (Azért ehhez adalékként megjegyzem, hogy a PS2-höz adott RGB kábelek többsége DVD-lejátszáskor csak SVHS kábelként funkcionál, ezért nekem is törõkártyesszal megy a dolog és a különbség szemmel látható ! :-)))

Konklúzió, hogy én is mostanság veszek (ha a magasságos Apeh is úgy akarja :-) egy bazi nagy, három sugárcsöves ipari kivetítõt és után a PS1/PS2/PC majd szépen megférnek a 3-4 méteres képen, mind RGB-n :-))) et voilá !!!

Adi
Aha ez komoly!!

versio
Karácsonyig közel 600 ezer darab PlayStation 2 hálózati csomagot értékesített a Sony
írta: Létai János, idõ: 11:12

A Sony Computer Entertainment bejelentette, hogy karácsonyig közel 600 000 darab PlayStation 2 hálózati csomagot értékesítettek. A meglepõ a dologban, hogy míg a megszállott PlayStation-rajongásukról híres japánok csak 200 000 darabot vásároltak, addig az Egyesült Államokban 400 000 példány fogyott el. Az online játéklehetõséghez szükséges csomag egy modemet, egy merevlemezt, és a szükséges szoftvereket tartalmazza.
A cég felmérései szerint a távol-keleti játékosok kedvenc PlayStation 2 melletti idõtöltése a Final Fantasy XI világában létrehozott hõsük pátyolgatása, míg az amerikai felhasználók inkább a sport- és a lövöldözõs játékokat részesítik elõnyben.

A Sony a múlt hónapban jelentette be, hogy Európában 2003 tavaszán indítja be a PlayStation 2 konzolokhoz szánt szélessávú internetszolgáltatását. A hálózat elsõként az Egyesült Királyságban lesz elérhetõ, ezután csatlakozhatnak a német, francia, spanyol, osztrák játékosok, és a többiek. Addigra már olyan programok látnak napvilágot, mint a Destruction Derby Online, a This Is Football 2004, a World Rally Championship Online, vagy az Everquest PlayStation 2-re írt változata.

Jó reggelt all!

So cry me a fuckin river, bitch!

Ja, en mar csak tudom.