A Pc-s játékoknak leáldozott! vol. 1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ollie
Sajnos ez igaz.
Sajnos...

ollie
Úgy tudom már megjelent vagy hamarosan meg fog jelenni a Sims konzolra is.

Sir Quno Jedi
BUSINESS, tehát ha nincs benne pénz, akkor vége ! Mintahogy az Amigának is vége, hiába vegetál azóta is, nem jelent konkurrenciát SENKINEK ! Én is az Amigát szerettem a legjobban valamennyi gépem közül (meg a Speccyt), imádom a 68000-es procák microROM-os assembly-jét és szinte valamennyi játékot beszereztem rá anno, de idõvel nem volt más választásom, váltani kellett !!! Ez van, a legjobb dolgok is meghalnak egyszer, ha odafent a mágnások ezt eldöntik, hiába minden rajongói próbálkozás...

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Amiga
Simsrõl csak annyit, hogy minden idõk legnagyobb PC-s játékeladásait produkálta, és úgy, hogy senkinek nem kell baseballütõvel szétverni a fejét benne.

Ezt nem tudja megemészteni a sok "verjünk be még egy arcot" és "gázoljuk el még ezt a gyalogost" ember.

Végre valami a listák élén ami nem az erõszakról szól.

A pisztácia elfogyott, csokoládé nem is volt.

ollie
Na igen, a PC-s játékpiac tuti business még manapság is. Persze jobb lenne, ha nem lenne annyi kalóz...

Sir Quno Jedi
A konzolos játékokról meg jobb ha nem mondassz véleményt, HA NEM IS ISMERED ÕKET ! Thx ! Ezzel már sokan lejáratták magukat errefelé, csak szólok, hogy meg ne lepõdj ! Arról szólhatsz, amit ismersz, azért nem baszogat senki és szívesen vitatjuk meg veled az álláspontodat.

Majd ha lessz úgy 5-10 éves hardcore konzolos múltad, akkor teljes joggal állíthatsz ilyeneket, addig csak magadat égeted vele.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Amiga
Vagy nem. Most akkor a PC mégiscsak business?

ollie
Mondjuk ez tényleg ízlés kérdése.
Nekem pl teccik a Wizardry8, de nem teccik a Sims, a Black&White, etc. Ill. nem igaz hogy nem tetszenek, csak nem jöttek be...

Sir Quno Jedi
A hobbifejlesztésben nincs pénz, ne éljünk már lila ködben, EZ business only !

Sir Quno Jedi
Ennél azért talán többet szántam rá, gondolhatod ! 😄

Nekem nagyon nem jött be !

Ezzel pont úgy vagyok mint a Sim City-kkel, minél újabb verzió jön ki belõlük annál inkább a régi az etalon, az újak meg mennek a kukába !

Amiga
Az a te bajod. :-)

aabyssx
Az X-es SC-t gyakorlatilag az UT2 motor hajtja. De ne a PC-s build-et nézd!
PS2-re a régi UT motor létezik csak. (Az még a 2000 évi cucc.)
A motort kezelõ függvények/eljárások (és a felfogás is) hasonló szervezésûek az új és a régi motorban is, ezért volt célszerû/kényelmes (számukra) a PS2-nél is hasonlót használni. Így vett legkevesebb idõt a testreszabás, mivel nem kellett a kódot átültetni, csak a fényezést és az árnyékozást megoldani.
Valóban, a régi cuccot, mind hozzá kellett volna csapni, de nem kellett mind. A SC gyak. csak a jó textúráival éri el a látványt (+ a fény játékkal). És pont ez az, amit a PS2-õn eszméletlenül macerás programozni. Inkább fogtak háromszor annyi embert, akik a gyengébb motorhoz úgy ahogy van átszerkesztették a grafikát és nem vállalták be a kockázatot, hogy nem sikerül jó motort készíteni.

www.youtube.com/aabyssx

CSOCSO
mijjaza wizard 8? itt van a pc elöttem..többet játszom vele mint konzolon mégse érdekel a wizard8... azért mert neked az jön be ez van...és hol van pc-n turok4?sehol😞(((((((((((((((
CSOCSO
10 év mulva én nem igy akarok játszani hanem ugy hogy rácsatizom valamire és full élethûen játszom mintha ott lennék..full virtual reality...
CSOCSO
PiSa, GeCi.. egy helyrõl jön..😊
Csak hogy tisztázzuk: Ilyen nincs hogy "NextGen Unreal Engine". Van Unreal motor (ami a 436-os verziószámig volt), és van Unreal Warfare motor (800-valamennyitõl felfelé). Mi az hogy az interfész türhetõen hasonlít? Mihez?😊 Ígyis-úgyis a teljes kódot át kellett ültetni PS2-re, mert az "nem türhetõen hasonlít", hanem full más. Butaság lett volna az egész játékot újraírni a régi motorrral, mert az egy halom dolgot nem tud, amit így utólag pluszban kellett volna hozzácsapni még a portoláson túl.

It\'s funny. Little things used to mean so much to Shelly. I used to think they were kind of trivial. Believe me, nothing is trivial.

CSOCSO
nah ez az!!!! mirem?? a tökéletes pc-n én ugy értettem hogy játékilag, minden klappol, nem kell szarakodni semmivel, kicsit konzolosdnia kéne a pc nek mig a konzolnak pc-sednie.. egyiknek se nagyon csak egy két kis dologban...persze azt nem akarom hogy ne legyen az egyik mert mind a kettõ jo..de mekkora királyság lenne ha ugy lehetne ps2-n vagy gc-n vagy akár x en játszani a játékokkal hogy ugyanugy lehetne hozzá csinálni magyarosítást vagy uj szereplõket, auotkat pályákat stb...és mekkora királyság lenne pc-n ha betennéd a gammát nem kell mit instalálgatni és elindulna a game...akármilyen géped van nem fagy ki ezé azé stb
aabyssx
"Más. Szerintem ez az újabb EE chip nem PS2-nek készül, hanem a PS3 i/o kontrollerének és kompatibilitási procijának, á la PSX a PS2-ben."

Volt egy idõszak, amikor version naponta linkelt be ábrát a PS3 felépítésérõl, ami szerint ez így lesz.
Mindenesetre egy kicsit "komikus", hogy néhány év mega-technológiája (ami még ma is nagyon jól tartja magát) a lassú perifériák kezelõ egysége lesz. 😄

www.youtube.com/aabyssx

aabyssx
Nézd! Összességében jó a PS2 port. A PS2 verzió játszhatóbb (Sam irányítása sokkal jobb lett a normális analóg kar kezelése miatt, és az X-en gyakran már frusztráló részeket is kivették/módosították - tehát könnyebb lett a játék). A PS2-esek kaptak egy új szintet is (Power Plant), ami nincs az X-en.

A megjelenítésben (ahogy már írtam) elmarad az X-tõl, de itt is tûrhetõen kompenzáltak (hõ effektek és egy-két tükrözõdés effekt csak a PS2 változatban van).

Ha ezt mind összegzed (+jobb játszhatóság, +új szint, +látvány effektek, -kicsit kopottabb a motor miatt), akkor (kinek mi számít) még talán jobb is az X-es változatnál.
Ha nem láttad az X-est, akkor fel sem fog merülni benned, hogy látványra többet lehetett volna összehozni. De engem ZAVAR! >😞

www.youtube.com/aabyssx

CHEAPBOY_GA
szard le vannak itt meg elvakult segghulyek😊

aabyssx
A Primal-ban ami értékelhetõ (és az nagyon-nagyon értékelhetõ) az a grafikai megjelenítés technológiája. Mûvészileg sem rossz, de a motor nagyon jó.

A Primal motor egy jó példa arra, hogy a PS2-es Splinter Cell-t is (mint sok más igénytelen multijátékot) sokkal-sokkal-sokkal-sokkal tisztességesebben meg lehetett volna csinálni.

BTW így, hogy játszottam is vele (nem csak néztem) sokkal pozitívabb a tapasztalatom. De inkább technológiailag értékelem, mert amúgy SZVSZ nem nagy szám.

Szóval ez egy jó játék. Nem szuper, csak jó SZVSZ. 😉

www.youtube.com/aabyssx

aabyssx
Óh, anyám...

Igazad van: a Vice City olyan tükör simán fut, hogy még a GT3-at is megszégyeníti és a Primal-ban pedig olyan dinamikus és folyamatos a csata, hogy Dante elbújhat mögötte. Én vagyok a hülye. 😞

www.youtube.com/aabyssx

Amiga
Ha azt gondolod, akkor tuti, hogy nem láttál a játékból többet 5 percnél.

Amiga
A kocka szépen fordult, mióta beköszöntött Pc-re az "innováció" kifejezés.

Nekem a konzolos játékok zöme is kifejezetten ötlettelennek tûnik. Ugyanakkor a PC-t nem féltem, mert rengetegen szeretik.

Annak idején egy kihalóban lévõ platformmal, az Amigával kapcsolatban a Team 17 csapatfõnöke úgy nyilatkozott, hogy még veszteségesen is hajlandóak játékot fejleszteni, mert ezen nõttek fel. PC-n rengeteg a fejlesztõcég, akik szeretik a gépet és szeretik amit csinálnak. Erre a Mafia kitûnõ példa, a cseh csapat játékának minden kockáján látszik, mennyire szívvel-lélekkel csinálták meg. Ahhoz, hogy PC-re a játék kihaljon, ki kell halniuk a PC-t szeretõ fejlesztõknek is. Ez pedig valószínûtlen.

Konzol + PC együtt pedig sok családban nem lesz, játékokra mindig lesz igény.

ollie
Na, azért a Wizardry 8 igenis szuper PC-re. Melyik szerepjáték jobb nála?

Sir Quno Jedi
Úgyis kitörlik a moderátorok, mostanában nagyon aktívak és agresszívak ! 😄DD

Sir Quno Jedi
Szerencsére sehogy ! Sajna a 7 volt az utsó játszható darab PC-n is... :-(((

Amiga
Egyébként arra gondoltam, hogy nyitok még egy "A Pc-s játékoknak leáldozott!" topikot :-), most úgyis nagy divat "Half-Life xxx" topikokat nyitni. :-(

Sir Quno Jedi
Bár tök8, de megjegyzem, konzolokon nem a gép az üzlet, hanem a szoftverpiac ! Mivel ez ma már igen pénzigényes befektetés, ezért ha a programokat nem lehet értékesíteni, akkor a szoftvergyártók elpártolnak a platformtól és ezzel párhuzamosan a harware gyártók is befuccsolnak.

Más kérdés, hogy a PC alapban is létjogosult, így magát a platformot azért term. nem fenyegeti a kihalás veszélye, max. a játékpiac aljára kerül és nem fognak a gyártók a ki tud több pixelshadert heggeszteni mókuskerékbõl jól profitálni és így a PC végül marad az, ami, munkagép !

Reménykedni lehet csak, hogy idõben kitalálnak végre valamit ennek a természetes folyamatnak a visszafordítására !!!

Amiga
A lényeg az, hogy valszeg jövõre nõsülök. :-)))))))))

Amiga
Konzolon hogy megy a Wizardry 8? :-)

Sir Quno Jedi
Elõtted is le a kalappal, látom sikerült alaposan mellétrafálnod a lényeggel ! 😄

ollie
Már hiányoztál Amiga!
;DDDDDDDDD

Amiga
Ha behalna a PC, szívna az ATI, az INTEL, a NVidia, a Microsoft, a Dell, az IBM, a HP, a Logitech, a Genius, a Creative, az LG, a Maxtor, a franctudjaki.

A játékok akkor is tömegével jelennének meg PC-re, ha senki nem venné õket, mindenki csak warezolna. Miért? Mert a hardverben tízszer annyi pénz van. Márpedig a warezgame miatt is meg kell venni az új videokártyát.

Le a kalappal a konzol PC-temetõ szellemi óriásai elõtt!

Sir Quno Jedi
GIGA vagyok ! Tudom !

(á la Robur !😄)

CHEAPBOY_GA
Jol beszeltel😊

Sir Quno Jedi
Részemrõl én örülnék a legjobban, ha a PC-s gammapiac újra fénykorát élné, mivel jómagam PC-ben is utazom, de a multin kívûl már csak sírni volna okom...

ollie
ÍGY VAN! LE MINDEN PC-S JÁTÉKKAL!!!!
;DDDDDDDDd

Sir Quno Jedi
Ugye nem tévedek, ha azt mondodm, hogy tengernyi alultájékozott társadhoz hasonlóan te sem vagy egy konzolguru ?!! 😄 Akkor meg minek strapálod magad ! A PC-s játékpiac haldoklása a téma, ennek csak egyik oka a konzolok újra fellángolt térhódítása, de persze ezernyi más oka is van neki ugyebár ! De jobb ha magatokban (only PC-sek) keresitek a hibát és nem a konzolokat (és konzolosokat) okoljátok mindezért, azt hiszem ezzel közelebb juttok az igazsághoz, bár látom e téren azért sejted a csíziót, meg a tematikáját !

A tévhit pedig, hogy a konzol gyerkõcnekonly gyártmány azt hiszem õsibb, mint maga a piramisok ! 😄

Sir Quno Jedi
Ne játssz ilyen szarokkal és meg van oldva ! 😄

Nyomd inkább a Xenosaga-t, .hack-et, Primal-t, vagy tudomisén...

Sir Quno Jedi
SOSINCS vége a fejlõdésnek, mivel ezt már 1000x beharangozták, de valahogy sosem jött be ! Jön egy új technológiai ugrás és minden beszûkült távlat újra kinyílik és mi, mint a jólnevelt birkák, megvásároljuk éhbérünkbõl az újabb csodatechnikákat, emígyen támogatva azok fejlesztését.

Anno a vonatról is azt mondták, hogy a 40km/h-t nem bírja ki az emberi szervezet így az lehetetlen dolog, aztán tessék ! (az más dolog, hogy a barmok elfelejtették mennyi a szabadesés a lovak végsebességéhez képest és azt is túl lehet élni ugyebár :-)))

CHEAPBOY_GA
Itt a vége fuss el véle😊

Bundi
Egyik szavam üti a másikat, ahogy igy visszaolvasom. Tehát: egyenlõre nincs vége a számitóknak, még van mit feljesztgetni, de valószinûleg nincs túl messze a vége.

Emulkátor, éljen , az emulátor lett volna..
CHEAPBOY_GA
"Tényleg ilyen hülyék vagytok? Most nézek be ide elõször, mert semmi realítást nem érzek abban, hogy a számítógépes játékoknak vége."

Na akkor ki a hulye?😄D

CHEAPBOY_GA
LAtom ez ma egy ilyen kis felfedezosnap😊

NEm hivunk mi senkit sem, ennyire nem erdekel 😊)) (BTW mi van ha a Gamert hivjuk?😊))

Bundi
Tényleg ilyen hülyék vagytok? Most nézek be ide elõször, mert semmi realítást nem érzek abban, hogy a számítógépes játékoknak vége. De ez nem abban nyílvánul meg, hogy a PS2 átveszi a szerepet. Miért venné át? A grafika gyengébb, és a fizika is hát szóval gyenge. Arcade-nak jó.. A PS2 játékait is számíton tervezik, nem véletlen, hogy ugyanúgy cd-t teszünk a PS-be is. Az sem, hogy van emulkátor. Tehát a PC-s korszaknak a meghalása abban lesz, hogy az emberek a bolti vásárlás helyett a warez mellett döntenek, amivel egyáltalán nem támogatják a gyártót. Igy nemsokára már az EA is saját magának irja a Need For Speed-et, ki már nem adják, mert csak a warezról lenne meg mindenkinek. A másik, ha mégis sikerül rávenni az embereket egy kis vásárolgatásra, a grafika úgy fejlõdik, hogy az hihetetlen, 10 éven belûl maximálisan élethû fizika és grafika lesz, a filmet irányítjuk a 200 Eurosra csökkent árú, 50 colos képernyõjû gépernyõjû 500 ghz-es gépünkön. Se a technika, se a játék nem tud tovább fejlõdni, az utolsó Need For Speed-ben benne van a világ összes autója, az összes bejárható útszakasszal. Jó ez talán nem 10 év, de könnyen lehet, hogy megérjük. És bizony a számítógépes játékokat megunjuk, és csak egy 100 évig tartó csodás lánc volt az ember életében. Játék terén persze, autókat még mindíg számítón fognak tervezni, habár az meg a kezünkben el fog férni, gondoljunk csak arra, hogy 8 éve nem volt talán 400 mhz-es gép sem, most az Asus palm megy 400 Mhz-en, érintõképernyõs, és azon is megy mp3, nézhetsz rajta tv-t, internetezhetsz vele, tehát komplett.

"Csak ennyit szerettem volna.." Várom az egyetértést és a kritikákat. Az 500 Ghz-es gép már létezik, aki nem hiszi, hívja fel a Vogel-t, a Chip és PC guru terjesztõjét.
Én is elfogadnám...
CHEAPBOY_GA
BTW: Milyen a Primal?

CHEAPBOY_GA
plane hogy az Xes verzio Szvsz nem vonultat fel olyan technikai armadat amit a GC ne birna... vagy a ps2 ugyes okos kezek alatt.

CHEAPBOY_GA
Szanalmas, adnak ra sok pontot adozva halat Istenuknek hogy leglabb kijott a gepukre a Splinter Cell..... :/

CHEAPBOY_GA
Jaja, sok gyonyoru csodaszep momentumrol😊

Pl, hogy itt nem errol szol a tema😊