A Pc-s játékoknak leáldozott! vol. 1
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ha nem a kepek, es a videok tukrozi a grafikat, akkor mi? Attol, mert mozgasban van a dolog, attol meg a kepek ugyanugy tukrozik a grafikat. Az osszes uj PC-s programot kiprobaltad? Kotve hiszem... Az 1280-ra meg aszondom: VEGRE valami, ami tamogatja, de az atlag usernek sajnos marad a keseru 640xgagyi...
PyRex
| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |
Amihez nem értesz azt tényleg jobb nem erõltetni. A konzol pont neked való, maradj is annál.
"A grafikarol annyit: Ezeknel szebb jatek jelen pillanatban nincs."
Ezt k*rvara nem birom: HOGY LEHET KIJELENTENI, HOGY AZ A LEGSZEBB? Gondolod, hogy a Fold 6 milliard lakossaganak mind az a legszebb?
Max: szerinted a legszebb... Mellesleg a MGS2 nekem is rohadtul tetszik, de PC-n GRAFIKAILAG letezik nala boven szebb game is.
PyRex
"750-es proci,és 128 mb-ram mellett állandoan tölti a pályát,mint állat,na ez a szégyen a Pc-részéröl,és el is áshatja magát.A játszhatoságot totálisan megöli a töltögetés,semmi game-padrol nincs itt szo,tökéletesen megy egérrel+bill.-vel."
Na nekem meg 800-as procival tolt 10 masodperceket. Ennyi. Akkor asszem benned van a hiba, mert +50MHz nem szamit sokat... Rakj fel uj Winfost, vagy nemtom, ez most nem egy ilyen forum. De nekem, es masnak sem olyan a jatek, mint ahogy leirod. A gamepad-et pedig a DC miatt mondta, gondoltam, hogy PC-n nem azzal jatszol, bar sejtettem, hogy nem fogod fel, mire gondolok. 😊
PyRex
Ezért lesz olyan szar minden konzolos game.
ha az lenne a neve, hogy PCFILTER, azt nem venné fel egy konzolos, ezért marketing célokból a NOPCFILTER elnevezés mellett döntöttem.
De itt a NOPCFILTER2001™©®, ami a legújabb dízájn, és új tulajdonsága, hogy a TV képe már 10 cm távolságból nézve szebb mint egy monitor felbontása a szomszéd szobából. Viszik mint a zukkerot.
az 1 perc toltes kicsit tulzas, nalam kb. 10 masodperceket tolt, ami egyaltalan nem sok, sot!
Az pedig, hogy 5 percet jatszottal vele, es utana mondasz rola velemenyt, az csak teged minosit. Nezz meg egy Undying frumot, vagy olvasd el, miket irnak rola a szamitogepes lapok: mindenki halalra dicseri, es nem veletlenul! Jatssz vele fel orat, es megvaltozik a velemenyed. Ha nem, az sem baj, nem kell, hogy minden pc-s jatek tetsszen neked. A jatszhatatlant mire mondod amugy? Ja, rajottem: hozza vagy szokva, a konzolos primitiv gamepadhoz, meg a 6 gombhoz. Hat igen, valoban sok gombra van szukseg, mert iszonyu sok lehetoseg rejlik a jatekban. De nem varom el, hogy megertsd, vagy egyeterts, netan helyeselj 😊
PyRex
es osszetetebb lesz. "
Lesz? Akkor miért a ps2-re kevesebb a fejlesztési idõ? És miért nagy dolog, ha egy fél évvel késõbb megjelent játék szebb? (ha az lesz..) . Ez olyan, mint hogy a Thunderbird gyorsabb, mint a PIII. Persze, úgy tervezték, hogy a PIII hibáit javították ki benne.
Ez a hdtv-s dolog meg vicces, hiszen tv minden lakásban van, így azt a konzolhoz már nem kell venni. Lehet, hogy néha, havi 2-3 alkalommal a szülõk is használnák, de akkor is csak szépen meg kell kérni õket, és játszhatsz tovább a konzollal. És mindenhol úgy mûködik, hogy a régi tv-t, ha lecserélik egy wide screenre, akkor azt a gyerek megkapja, a régi marad a nappaliban.
Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me
amugy mi az a q3?
arrol nembeszélve hogy mostanabana konzolos jatekok is elkezdtek akadozni... mig pc n ez megoldhato a konzolon kcsit nehezkes...
amugymeg lyukmaszk... és van cserébe 2 vonal a képben...
GS:
Rakd ki a PC 640x480-as képet és a konzol hasonló felbontású képet egy TV-re! Vagy kapcsold a konzolod egy monitorra. Így egyértelmû lesz az, hogy mégiscsak kell az a nagyfelbontású textura! A PC-s játékok még 640x480-ban is jobban néznek ki mint a legtöbb hasonló konzolos progi. Ha szerinted a 20 MB-s textura is maszatos lesz, akkor nézd meg az Unreal-t (!). Ahogy közelebb mész a falhoz, egy rekurzív módon alkalmazott eljárással folyamatosan növelik a textura részletességét. Nem lecserélik a texturát, hanem a megjelenítésének a részletességét emelik! Az UT-ben ezt tovább fejlesztették és hasonló módszereket alkalmaznak a modell felépítésének módosítására is.
A textura csúszkálás nem csak a texturák távolság függõ cseréjétõl, hanem a hibás textura "ráfeszítés" miatt is jelentkezik. Ezt PC-n meg tudták oldani, konzolon miért nem?
A fûrészfogak szintúgy nem látszanak PC-s progikban. Miért nem használják az anti aliasingot konzolon? Kevés az erõforrás? Vissza esne a teljesítmény? Vagy csak azt gondolták, a TV majd megoldja? Lásd az ide is berakott MGS2 képeket!
PC-n tényleg sokan akadtak olyanok, akik psx emuval játszottak a psx progikkal is. Sõt vannak emuk más konzolokhoz is. Így PC-n játszhatsz jóformán bármely konzolos játékkal, ez fordítva viszont már nem igaz. Két progit sikerült csak felsorolnod? Rakjuk még hozzá mondjuk a MGS, GT sorhoz az FF-t is!
Az MGS-t és az FF-t is átírták PC-re. A GT-hez hasonló progi pedig akad jónéhány PC-re is. Ezzel szemben az UT és Q3:A PC-sel egyenértékû konverziójáról csak álmodhatnak a konzolosok. Az U2 pedig nem fog megjelenni PS2-re, valószínûleg a Tribes2 sem. Tehát az elsõ osztályú multiplayer FPS-rõl a konzolosok szintén csak álmodozhatnak. De nem lesz EverQuest, BG 1-2, NWN sem. Arról nem is beszélve, hogy konzolok fizikailag alkalmatlanok az ilyen jellegû multiplayer játékra. De errõl már volt szó!
Amikor "erõforrásokról" beszéltem, akkor a jól kidolgozott AI-kra gondoltam az FPS-ekben, vagy a BG részletesen kidolgozott történetének hátterét visszaadó tárgyakra, párbeszédekre. PC-ken legalább már sikerült a valódi rpg-k összetettségét megközelítõ progikat alkotni. Ezekhez a progikhoz pedig nincs szükség erõmûre, egy átlagos gépen is gond nélkül futnak.
Ezzel szemben konzolra BG-t is sikerült egy Diablo klón akciójátékká alázni. Még mielõtt ismét feldobja valaki az FF nem RPG!
Soniq:
A programozók azt is mondogatják a PS2-rõl, hogy körülményes a programozása. Hosszú távon ez pedig nem használ az üzletnek.
Az X-box késik és szerintem a japán fejlesztõk hiánya csak az egyik ok. A MS nem fogja nyíltan bevallani a technikai problémáit. De a PS2 és a GC-vel (DC-vel) szemben az X-box még élvez majd néhány elõnyt: egyrészt az MS tõkeerõsebb a SEGA-nál, másrészt az X-box könnyebben programozható. A továbbiakban csak az a kérdés, hogy az X-boxra fejlesztõ cégeket mennyire tudja visszafogni az MS attól, hogy idõ elõtt megjelenítsék PC-re a programjaikat. Vajon ez az apró késés mennyibe fog kerülni az MS-nek és a játékfejlesztõknek?
A TV-kel kapcsolatban csak egy kérdésem lenne, egy családnak szerinted hány HDTV-je van? Vagy amikor az õsök TV-t akarnak nézni, akkor el lesznek küldve a kis szobába, a régi épphogyszínes agyonhasznált TV elé csak azért mert a gyerkõc éppen játszani akar? Vagy szerinted majd neki is megveszik a Wide-os TV-t, a Dollby-s hangfal rendszert és a asztali DVD-t? Ja és persze mindig megveszik az éppen aktuális konzolgépet is neki, a régit meg dobják a szemétbe a hozzá tartozó játékokkal együtt?Lehet, hogy újgazdagéknál ez így megy, de tõlünk nyugatabbra elterülõ jóléti társadalmaknál sem ez a jellemzõ. Térj már magadhoz!
Bud:
Azt ne mond, hogy egy komplett konzolos+HDTV+hangfal+játékok kombo olcsóbb mint egy átlagos vagy átlagnál kicsit jobb, játékon kívül még ezernyi más dologra alkalmas PC+monitor+egyebek!
Sunder:
Ha jól tudom a Max pain is Unreal engines ugyan úgy mint a Deus Ex, vagy mint a Undying is. Azért csak tudnak valamit az Epic fejlesztõi ha ilyen jó rendszer hoztak össze!
Láttad te is a riportot?
Nekem úgy rémlik mintha a Psygnosis-t emlegették volna, de mindenesetre tényleg nem volt csúnya.
Az NLF Stars-al megnyugtattál, mert az már hihetetlenül ronda volt.
Persze a GameOne is perverz egy mûsor. Aszongyák most bemutatják a 2001-es legújabb 128 bites fejlesztéseket PS2-re, erre benyomnak egy régi Amigás Shoot'em'up játékot. Mutatják vagy egy percig, az ember kezd megdöbbenni, aztán "hehe, de félre a tréfával, most lássuk az igazi fejlesztéseket".
Most informálnak vagy viccelõdnek?
Amúgy az 'igazi' fejlesztések sem voltak szépek, már vártam, hogy megint közlik, hogy vicceltek.
PS2 + HDTV
vagy
csúcs PC + 19" (vagy 21") monitor
Ez pénzben nagyjából ugyanott van, így jó vitaalap.
Volt már vita a pénz tekintetében is.
Az teljesen igaz amit írsz, de már szóba került itt az idõállóság is. Ez annyit takar, hogy késõbb ezt a drága pc-det viszonylag olcsón fejlesztgetheted, a régi játékokat meg nem kell kidobnod. Konzolon meg ha mindig a legjobb gépet szeretnéd, évente kell újat venned (az sem olcsó), a régi játékok meg mennek a kukába.
Másrészt azért a pc befektetésnek sem rossz, esetleg a játékokon kívül ragad az emberre valami, sehol nem árt manapság némi pc ismeret.
Aztán ott a vásárolt játékok ára és tartalmassága. Egy StarCraft-al évekig elvan az ember.
Szóba került már az is, hogy nem kell futni a csábító piac után, ha valaki kivárt, ma már nem olyan drága a GF2 MX változata, és ahhoz képest nem is olyan rossz. A GF3-at is majd akkor érdemes venni, ha látványosan szebb játékok jönnek ki rá.
Nem GF3-al készültek a képek? Bár lehet, hogy tévedek mert még csak bétás"
Nemtom mivel keszultek, de ha letoltod a filmet, akkor ott latsz majd 90 fps-t is.... az atlag 50 korul van.
A felmillio meg enyhen tulzas. Ahhoz, hogy 1024-ben jatssz, nem kell felmillios pc....
PyRex
PyRex
Az a legtanulságosabb!
Hát ott nagyon útálhatja mindenki a PS2-t mert a játékokról NAGYON rossz véleményt mondanak. A baj csak az, hogy a látvány(?) ezt még rendre alá is támasztja.
Na egy ilyen után tök röhej itt a 'hozzáértõ' konzolosokat olvasni.
Aztán elmegyek a linken megnézni az eredményt (játékot) és röhögõgörcsöt kapok a baksziságtól, olyan gagyikat látok ami pc-n már két éve kiment a divatból.
Mikor pedig it szóvá teszem a dolgot, még meg akarjátok magyarázni, hogy a homályos az jobb, a pixeles az jobb, az ismétlõdõ egyentextúra az jobb.
Hát így tényleg nincs értelme vitázni.
Ez olyan mintha a 2 GHz-es Intel P4-hez hasonlítgatnánk a PS2-t.
Mi ez a texturatomorites 4x?
A GF3 osszesen 6 fele tomoritest tamogat, es a ratat ott is valtoztatni lehet, ha jol tudom...
PyRex
ez így rendben is van, de ha én mondjuk nem hiszem el állításod, miszerint "...ha tetszik, ha nem, egy PS2-n egy jo!!! TV-n jobb jatszani mint egy PC-n." akkor mivel tudsz meggyõzni?
Melyik momentumnál billen a mérleg a PS2 javára?
"Abban olvashatjatok, hogy a PS2 verzio joval szebb es osszetetebb lesz."
Ezt mondtak a Q3 DC-s verziojara is. Aztan meg lehet nezni 😊))
PyRex
Most hirtelen ennyit talaltam a GF3-rol:
200 MHz-es mag órajel;
230/460 MHz-es memória órajel;
4 darab pixel pipeline, 2-2 textúraegységgel;
800 millió pixeles / 1.6 gigatexeles fillrate;
egy menetben négy textúra pixelenként;
76 gigaflop teljesítményû, programozható geometriai motor;
128 bites memóriacsatoló;
legfeljebb 128 MB DDR SDRAM/SGRAM támogatása;
7.36 GB/mp memória-sávszélesség;
350 MHz-es RAMDAC;
maximális felbontás: 2048x1536, 75 Hz-es képfrissítéssel;
AGP 2x/4x (SBA, DME, Fast Writes) és PCI 2.2;
100 százalékos DirectX 8.0-kompatibilitás;
maximum 4096x4096 pixeles textúrák;
3D textúrák támogatása (legfeljebb 512x512x512 pixelig);
S3TC és mind az 5 DXTC textúratömörítési eljárás támogatása;
Environment Mapped Bump Mapping támogatása;
eljárások a memória-sávszélesség hatékonyabb kihasználására;
57 millió tranzisztor;
0.15 micronos gyártási technológia.
Es talaltam egy ilyet is: "Ugyancsak célszerû kiemelni, hogy elmúltak azok az idõk, amikor millió háromszög per másodperc mértékegységben adtuk meg egy geometriai motor teljesítményét; mostantól már az a meghatározó, hogy hány lebegõpontos mûveletet tud végrehajtani"
Vegulis ebben a formaban neked is igazad volt. De ettol meg a PS2-nel nagysagrendekkel lesz gyorsabb a GF3 grafikai teljesitmenye...
PyRex
Teljesen off, és semmi kötöszködés nincs benne, csak érdekelne.
PyRex
Igazán köszi a szép képeket, de a konzolosoknak felesleges.
Vakok
Rajtuk van a 'PS2 AZ ISTEN' szemüveg, ami sajnos pc-s képeket nem áteresztõ üvegbõl készül. NOPCFILTER™©®
En az elobb a felkesz jatekoknal termeszetesen olyanokat ertettem, amikbol mar kepeket mutattunk. A Japanokrol No Comment, de legalabb a KONAMI fejleszt rendesen 😊
PyRex
"A szoftveróriás Microsoft cég minden bizonnyal el kell hogy halassza a cég elsõ és sokak által várva várt játékkonzoljának, vagyis az Xboxnak a megjelenését.
Az új konzol piaci megjelenésének csúszásáról piaci elemzõk és a Microsoft cég vezetõi is hasonlóan gondolkodnak, így az Xbox idei japán debütálása minden valószínûség szerint a jövõ évre, vagyis 2002-re fog eltolódni. Ezek szerint a Microsoft nem csak az új szoftvereit, hanem az új hardvereit tekintve is állandó megjelenési idõpont módosításokra kényszerül."
Errol ez a velemenyem: 😊)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
milyen kar, hogy az osszes jatek, amit mar nagyon ki akarnak adni X-Boxra, mind kijon majd PC-re (GF3 rulez!), mert az MS nem tudja betartani az igeretet 😊 A szoftverfejlesztok meg egy kesz, meg majdnem kesz jatekkal nem fognak fel evet varni nyilvan. Szoval ez megint a sima, szar, PC-knek kedvez. 😊
PyRex
Ennyit a 'minõségi' cégekrõl!!!
A japánok meg minden szart megvesznek ha az mangagrafika.
Az amerikaiak minden szart megvesznek ha az agyon van reklámozva.
A minõség mércéje Európa, itt max az X-Boxnak lehet majd jövõje.
PyRex
Max Payne
Tudom, tudom ocsmanyul nez ki (persze ha PS2-re jonne ki, akkor aztan hudenagyonszep lenne.... 😊
PyRex
Aki ért hozzá, annak nem vitatéma, hogy egy pc grafikája magasan ver mindenféle konzolt.
Ez számadatokkal is bizonyítható, de legjobban akkor látszik, ha a saját szemével látja az ember.
Itt a képeken saját magatok is jól láthattátok a dolgot, ezek után még van ember aki a konzolt isteníti? Milyen alapon?
PyRex
Ezeket te irtad: "Emotion Engine 2 kulonallo procibol al. 3D CG geometric tranformation😞SCP7704CG) 66 millio polygon/sec
Graphics syntheizer😞SCP7705CG) 77millio polygon/sec. Real game, full efeckt: 20-25 millio polygon/sec." illetve "Tehat a Gforce3 nem erosebb polygonban. Viszont sokminden masban igen."
Mivel a PS2-ben, mint ahogy te is irtad, jatek kozben full effekttel 20-25 millio poligont tud (szerintem ez is tulzas), a GF3 igenis jobb poligonban (is)...
konzolos: "A képek a majdani Geforce-3 ra optimalizált játékokrol tanuskodnak,amik majd egyszer talán megjelennek,ezért nagytöbbségük még tech-demokbol valo."
Csak az emberfej valo techdemobol, a tobbi mind mar felkesz jatekokbol valo! Amik nem evek mulva jelennek meg, hanem honapokon belul!!! Hol is lesz akkor az X-Box???
"KI SEM HASZNÁLJÁK a programozok a kártya tudását,és igy lessz a Geforce 3 esetében is!"
Ezen a mondaton jot rohogtem... Nezz mar ra a kepekre! Ez neked nem hasznalja ki? 😊 Akkor milyen lesz, ha majd khasznaljak a GF3-at? 😊)) Lamer vagy, hiszen magad ellen beszelsz, mivel az X-Boxban is GF3 chip lesz, tehat ha nem hasznaljak majd ki a progik, akkor az X-Box is szar lesz? Akkor miert Istenited? 😊))) Nem kene ellent mondani magadnak...
GS:
"plane hogy az elobbi gyenge video-digitalizalas."
Mindig ezzel jottok 😊)))))) Nagyon jo szoveg. A gyenge digitalizalas miatt a texturak is megvaltoznak? 😊))))) Attol meg nem kene ilyen sivarnak lennie, nem a pixelessegre gondolok, hanem a texturak undorito minosegere.
Amugy meg a nevemet leirhatnad rendesen, koszike.
kokas:
Te meg ne szorakozz, ez nem boxmeccs, hanem egy forum... Es Profeta neveben se szorakozzon senki, legyetek mar kulturaltak!
GS:
"Egy tv-re optimalizalt jateknal nincs, es en ezt allitottam. Mivel ugysem latszana..."
Szoval szerinted nincs szukseg nagy texturakra a konzolos jatekokon? Na akkor helyben vagyunk, mert ha TV-n "ugysem latszana" meg nincs ra szukseg, akkor gondolom belatod, hogy PC-n (mivel OTT LATSZIK) ugyanaz a game sokkal szebb lehet a nagy texturak miatt. Ennyi 😊))
"Azert jatszottak a PC-sek PSX emulator alatt a gran turismoval es metal gear soliddal peldanak okaert? Es sirankoztak, hogy ez miert nincs meg PC-re? 😊))))) Miert jaratod le magadat ilyen huje beszedekkel?"
Ti konzolosok meg a Q3, meg UT, meg a tobbi PC-s jatekok miatt sirankoztok... 😊
Soniq:
Akkor meg egyszer tisztazzuk: a GF3 lazan lekorozi mindenben a PS2 graf chipjet (poligonban is), es ne mondd, hogy a programozok mast allitanak, mert egyre masra jonnek ki az inrterjuk, meg idezetek neves programozoktol, hogy ilyet, mint a GF3 meg nem lattak, mert valami brutalis, es VEGRE EGY CHIP AMIVEL meg lehet xy dolgot is csinalni... Hat ez nem igazan a PS2 mellett szol...
Mint ahogy ember is leirta: "A programozók mást állítanak? Eddig szinte minden programozó/szakértõ azt nyilatkozta, hogy a GF3 új fejezet a 3d játékokban (meg ilyesmiket)." - Ez pontosan igy van!
"Az X-box-al is ez a baj, keves a fejleszto a Sony-hoz kepest." KEVES FEJLESZTO????? Oreg, nezd mar meg a tobb 100 nevbol allo listat elobb, es aztan mondd... Hiszen a jovoben megjeleno PS2 jatekok legalabb 80%-a kijon majd X-Boxra is, de a GF3 teljesitmenye miatt rengeteg game CSAK X-Boxon, meg PC-n lesz megvalosithato... Te megint nem tudod mit beszelsz...
PyRex
És közben megjelenik rá 5 igazán jó program meg 655 ócskaság. Ez aztán a pályafutás.
(bár még mindig vitába szállnék a "több játék"-kal (nem hiszem, hogy nagyon-nagyon tájékozott lennél pc-s játékok terén - ps2-ben meg biztos én nem annyira) de nincs értelme, hagyjuk)
A mennyiség semmit nem ér minõség nélkül.
Nahát be tudtad írni, hogy Humano és még át is kopiztad az írásomat. Most már aztán biztos programozózseni lehetsz. És mire futja még kétes jellemedbõl?
Ha a konzol ilyen alakokat generál, hát én még a gyerekemet is eltiltanám tõle.
Újabb érv a PC-k mellett.
A programozók mást állítanak? Eddig szinte minden programozó/szakértõ azt nyilatkozta, hogy a GF3 új fejezet a 3d játékokban (meg ilyesmiket). A ps2 megjelenése utáni hisztéria kezd lecsengeni, és szépen jön egy rakás játék pc-re is. Egy csomó jó játék mindkét platformra jön, szerintem ez lenne az ideális.
Jobban tetted volna, ha ezutan is megallod azt, hogy irj ide...
"Nagyon amatõr vagy, ha szerinted a nagyfelbontású texturákra nincs szükség. "
- Egy tv-re optimalizalt jateknal nincs, es en ezt allitottam. Mivel ugysem latszana...
"Azt is valószínûnek tartom, hogy éltedben nem foglalkoztál komolyabban 3D-s grafikával."
- En meg azt tartom, hogy Profeta fia a testvere is egyben, megsem igaz ettol (remelem...).
"Ha bármelyik 3D-s progiba közel lépsz egy tárgyhoz vagy a falhoz és az pixel hegyekké vagy egyetlen elmaszatolt folttá esik szét akkor ne magyarázd már meg, hogy az szép. "
- Ennek van hivatalos neve is, bi- vagy trilinear filtering. Es mivel altalaban nagyitasnal kezd mukodni igy ha tul nagy a nagyitas akkor meg egy 20Mbyte-os texturanal is maszatol.
"Azt sem kellene megmagyarázni, hogy a 640x480 (vagy kisebb) felbontás fûrészfogas, részletszegény TV-re kipakolt kép szebb mint egy monitoron megjelenített nagyfelbontású kép, high detail texturákkal. "
- ? Es ki akarja megmagyarazni? Pont ti vagytok azok, akik szerint 1024x768 alatt nincs jatek csak gagyi fos. En azt mondom, hogy egy trinitron kepcsoves Tv-n (amiben ugye nincs arnyekmaszk - ja, hogy mi az? 😊), - aranyosan ugyanakkora tavolsagbol nezve-, a PC es a TV kepe nem kulonbozik annyira mint az ti szeretnetek. Ha ertenel a temahoz tudnad mirol beszelek.
"Más részrõl szégyen, hogy ma is megjelennek olyan programok konzolra, ahol a texturák csúszkálnak a modelleken. "
- Gondolom mire gondolsz. Ez ott latszik, ahol (direkt nem hasznalok szakszavakat) kulon meretu texturakat hasznalnak ugyanarra az objectre, mivel ha messze van akkor teljesen felesleges a nagy textura minden szempontbol. Ha kozelebb van a kamerahoz akkor egy bizonyos erteknel kicsereli az engine egy nagyobbra. Ha nincs a kod jol megirva akkor latsz "csuszkalas"-t.
"Szerencsére PC-ken még van elég erõforrás a tartalmi részre is. "
- 😊))))) 1Ghz- es athlonon, mi? Haha.
"Szerencsére a PC-s fejlesztõk többsége már túljutott azon a stádiumon, amibõl a konzolokra fejlesztõ csapatok, a célplatform hiányosságai miatt, soha nem fognak."
- Azert jatszottak a PC-sek PSX emulator alatt a gran turismoval es metal gear soliddal peldanak okaert? Es sirankoztak, hogy ez miert nincs meg PC-re? 😊))))) Miert jaratod le magadat ilyen huje beszedekkel?
"A fröcsögõ, alpári stílusodról pedig már nem tudok mit mondani... "
- Erre nem is kert meg senki.
GS
Az x-isle demóból PyRex nem a legszebb képet tette be (nem is ez volt a célja persze!), de az gyönyörûen futott GF1-gyel is már egy fél éve, tehát az engine már akkor is kész volt nagyjából, szóval ezek nem a ködös jövõbe veszõ cuccok, hanem majdnem készek.
ps: ugye mindenki látta a 3dmark 2001 trailert? Az ugyan egy "csak" techdemo (ill benchmark), de azért nem lesz semmi.
vagy mint azt hogy az emberek tobsegenek nemlesz szines tv je...
amugymeg szerintem nemcsak a konzol oldalt kellet volna szidnod az itteni oldal között is van egykét eleg primitiv
GS:
Nagyon amatõr vagy, ha szerinted a nagyfelbontású texturákra nincs szükség. Azt is valószínûnek tartom, hogy éltedben nem foglalkoztál komolyabban 3D-s grafikával.
Ha bármelyik 3D-s progiba közel lépsz egy tárgyhoz vagy a falhoz és az pixel hegyekké vagy egyetlen elmaszatolt folttá esik szét akkor ne magyarázd már meg, hogy az szép. Ha tudni akarod mit számít a jó texturázás nézd meg az Unreal Tournament PC verzióját a sima texturákkal és az S3TC-s extra texturákkal. A neten lehet találni róla jó pár képet. És az UT már nem egy mai progi, azóta csak fejlõdtek ezen a téren is.
Azt sem kellene megmagyarázni, hogy a 640x480 (vagy kisebb) felbontás fûrészfogas, részletszegény TV-re kipakolt kép szebb mint egy monitoron megjelenített nagyfelbontású kép, high detail texturákkal. Ha nem látod a különbséget vegyél szemüveget. Ráadásul ezen különbségek nem csak közelrõl nézve szembeötlõek!
A fûrészfogakat már el tudnák tüntetni, de ez teljesítmény vesztéssel járna. A részletszegénység alatt pedig azt értem, hogy hiába áll ezernyi sokszögbõl egy modell, ha a kisebb felbontás miatt ezeket a részleteket nem lehet látni. Más részrõl szégyen, hogy ma is megjelennek olyan programok konzolra, ahol a texturák csúszkálnak a modelleken. Vagy ez default egy konzol fx?
Csillogó-villogó szemétrõl beszélsz és közben a konzolokat élteted. Pont a konzolok számítanak olyan platformnak, amin ez a jellemzõ. Szerencsére PC-ken még van elég erõforrás a tartalmi részre is. A látványos skálázható grafika mellé, megfelelõ AI és tartalom is párosul. Szerencsére a PC-s fejlesztõk többsége már túljutott azon a stádiumon, amibõl a konzolokra fejlesztõ csapatok, a célplatform hiányosságai miatt, soha nem fognak.
A fröcsögõ, alpári stílusodról pedig már nem tudok mit mondani... Gondolom a netiketrõl soha nem is hallottál.
Soniq:
A 640x480 PS2-vel a múlt? Ezt csak Te hiszed. Nézz körül a világban! Az emberek többsége SOHA nem fog tudni HDTV-t vagy Wide-os TV megengedni magának.
Ráadásul még ha ez is van sokat érsz vele, ha a programokban alkalmazott grafikát nem lehet skálázni. A texturákat, modelleket továbbra is alacsonyabb felbontáshoz igazítják. Ha pedig a konzolos fejlesztõk is kénytelenek lesznek skálázható programokat készíteni, akkor a fejlesztés fog lelassulni vagy a programok lesznek bugosak.
A nagyobb felbontás pedig a teljesítmény visszaesésével is jár. Ugyanis a másodpercenként kirakható sokszögek száma erõsen függ a felbontástól is.
Hivatkozol arra is, hogy nem használják ki a PS2 graf procijait. Mikor akarják majd kihasználni?
PC-ken már jönnek sorjában a GF2 adottságit kihasználó progik. Itt a GF3 is, erre is hamarosan sorban fognak megjelenni a tulajdonságait hasznosító játékok. E mellet szépen nõ a CPU-k órajele is. Amennyire Én látom a PS2 kezd igencsak lemaradni...
Cégek belsõ információi? Azt hiszed, hogy ehhez csak Ti fértek hozzá? Szerinted az általad lenézett netes információk honnan származnak? A különféle neves web helyek sokkal jobb kapcsolatokat ápolnak a cégekkel mint egy balkánszéli ország a sorban sokadik játékújságja. A hivatalosnak tekinthetõ oldalakról nem is beszélve.
Nem gondolod, hogy nagy égés ennyi sületlenséget ide írnod?
Jó lenne, ha belinkelnéd azokat a képeket, legalább lesz mit boncolgatni!
PS2:
Olvasd el a régebbi hozzászólásokat mielõtt elkezdesz szövegelni!
konzolos:
Egy készülõ játék demoját ne keverd össze egy tech demoval! Az ide berakott GF3 képek mindegyike készülõ porgikból származtak.
Önmagaddal kerültél ellenmondásba! Egyrészrõl azzal jöttök állandóan, hogy a PS2 tulajdonságai nincsenek még kihasználva, ugyanakkor azt emlegeted, hogy a konzolok csúcsra vannak hajtva. Na most akkor mi is van?
GF-eket pedig már most kihasználják. A GF3 pedig hamarosan kapható lesz, sokkal elõbb mint az X-box. És az elsõ GF3-at is kihasználó progik is hamarosan megjelennek. De egyet ne felejts el, a GF3 tudja mindazt amit a GF2 is. Tehát a GF2-re készült progik is ki tudják használni a lehetõségeit, mégha nem is maradéktalanul. Ráadásul az X-box progik mind NV-re (GF3-ra) lesznek optimalizálva, és ezek többségét PC-re is kihozzák. Akkor mit nem fognak kihasználni?
PyRex