A Pc-s játékoknak leáldozott! vol. 1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

cyborg : Gömb utcában volt VGA Box.

WoW még mindig :P

Egyébként ezek a felsorolt játékok nem dobogtatják meg a szívem. De lesz Undying, Black and White, action Baldur's Gate 😊, HalfLife, Giants, stb : lista : http://ps2.ign.com/releases.html

elékszem=elégszem

Nekem nincs rá szükségem, hogy más véleményére alapozzak ez ügyben. Dugni is saját magam szeretek, nem elékszem meg azzal, ha más azt mondja, milyen jó.

http://www.sharkygames.com/consoles/ps2/ps2_us_dvd/4.shtml

AOE2 jön PS2-re.

Nem árt, ha nem RCA-n nézi meg a nagyrabecsült szervizes, hanem S-Video vagy RGB kábellel.

http://www.gamesfirst.com/articles/jeremyk/ps2dvd/ps2dvd.htm
http://www.dailyradar.com/features/game_feature_page_376_1.html

Egyébként meg zárjuk le ezt a DVD dolgot. Nekem van 2 asztali DVD lejátszó,. PS2-m, H+-om, nekem tehát van összehasonlítási alapom, szemben veled (egy srác már hallotta, hogy valaki említette, hogy nem jó a PS2 DVD - szinttel).

"PC-s DVD lejatszo (+ ,peg kartya) se rosszabb a PS2 DVD-nel" : ezt nem is tagadtam. A H+ képe egyáltalán nem rossz.

"mar leirta itt egy szervizes szakember" : oh, az mindjárt más.

MuERTe
ha carmackot bilgeci nem tudta rávenni a dx használatára akkor nem a sony fogja elcsábitani a pc-tõl😊
Dikkma
Humano! Ez a Warking vagy mi a szösz mikortól, hol jelenik meg? Ki csinálja?
Dikkma
Hol annyi? Írt?
CSOCSO
Arról nem is beszélve hogy ma láttam a dc emut meg a crazy taxit meg ps2 emut valamelyik star wars gamezzal...majd nézzetek meg mikor 2 év mulva itten nyomom a pc men az mgs2-t...majd nézzétek meg hogy fog akadozni😊))))))))))))))))
heheh na csumm
CSOCSO
"A GC nem rossz gép, de könnyen a Sega Dreamcast sorsára juthat a sony és az MS mellett. Csak annyi, hogy nem lesz rá elég játék és vége."
ugy nz ki lesz rá..de ha nem lesz akor is xboxt veszek ps2 helyett!!!!
CSOCSO
"CSOCSO: Biztos, hogy a DC 1.5 gigás cd-je cd formátumú (tehát alakú)? A cégnél mi optikai disket használunk,ami
2.6 gigás. De ez cartridge alakú mûanyag genya, amin olyan floppy-féle elhúzható fülecske található."
Megbocsáss de most mi a szarról beszélsz? én a GC rõl beszélek ami 8 centis optikai disc....és nem a dc nek szarjáról ami 1 gigás...a gc od meg 1.5 giga....milyen cégrõl beszélsz? jaj a copmpct discet ki találta ki a philips??már nem is tudom..segitene valaki?
CSOCSO
Igen ez igy indult de mostanában a pc nem szol másról mint a játékról!!!
a játék miatt upgradelünk meg minden nem azé hogy a win on cd meg a sound forge vagy a word fusson!!!
és 100 pc-s emberbõl jo ha 5 autocad-ezik...
a pc nagyon is húz a játék felé...
gondold el hogy az utcsó 6 év alatt csak 200 at költötté konzolra..pl.. psx majd most ps2...és ez huzza még 3-4 évig..
a 98 as pc met vettük 200 ért és hol van már az???
az egészet cserélni kellett!nem lehett upgradelni mert egyszerûen nem lehettett most 300 ezres gépem van és közép szintet teljesít!!!!
kb birja 2 évig amikor már megint olyan elavult lesz hogy azé kell pc-t cserélni mert semmi nem fut a gépemen! én ezé cseréltem pl pc-t..
mert egyik gamez sem futott már egy mmx 166 oson egy voddoo2 vel...
most egy p3 600 as gef 2 mx em van ....hm..igaz nmost lesz proci cserém nagyobbra meg több ram is jön..hogy mé?? a gamez miatt!!!!!
még jó hogy elvileg ingyen meguszom ha nem akor nem lesz semmi!!!
kiszámoltam anintendo 64 re 200-250 ezret költöttünk....a bátyám a psx ére kb 50 et költött a gépet megvette+chip + 3-4 másolt gamez meg a fénypisztoly oszt alig játszott vele..már nincs is meg...
psx re komoly gamezok is vannak de szar a grafika..
n64...kevés hely a kazin a grafika nemrosz...ködös grafika a játékok 80 % ában..a többi gamezban semmi köd de perzse azok a gamezok a best-ek!!
dc.-.jo grafika...csakhát csõdbement...
ps2...mihez képest jo grafika...nehéz prgramhazhatóság..egy csomo mindent nem tud..
max a sony üzlet politikája fogja életben tartani
GC...nintendi..hm...
nincs kazi hanem cd van amire 1.5 giga fér...cool
a hardware nagyon jonak igérkezik...
nintendonak uj üzletpolitikája van meglátjuk bevállik e...
xbox....
hm...a legerõsebb a mezõnyben mégis külföldön õ van leghátúl a 128 bites gépek között...legelõl a ps2..mert kivan.--aztán a gc majd az xbox...jo a hardware...könnyû programozhatóság....
majd meglátjuk....
csumm
Alien!
Ez tényleg vicc,csak azt felejted el,hogy kell hozzá egy pc is...ezt nem gondolhatod komolyan..ilyen egy elvakult pc-s...persze a pc-s dvd lejátszás ezerszer jobb mint bármelyik asztali..

"Akkor meg hoyg is van az a suket duma, hogy a kalozkodas fogja csodbe vinni a PC-s jatekipart, es a konzolok egyeduralkodova valnak? Na? Most jon a nagy csond... 😊))))))))"

Amíg kint konzolra megveszik a játékokat addig nincs gond,de pc-re már ott se fogy olyan jól...Gondolj bele,mekkora üzlet még mindig az elavult PSX,ha van olyan õrült cég,aki belekódolja a Black & White-ot....

Egyébként,szemethunyok afelett,hogy a PSX-em 6 év alatt elavult,minthogy azzal szembesüljek,hogy a tavaly vett(9 hónapos)gépem milyen szarul teljesít az új játékok alatt,és hogy mennyit vesztett az értékébõl...

PS3 Slim(120GB)+ MB 500GB,SAMSUNG LE-40C750 3D,Onkyo TX-SR606 Ps3 ID:Alien_hun(EU),sstyles(US)

Profeta2 : akárhogy is mondod, de én még egyszer, lassan elmondom : a PS2 DVD lejátszása nem rosszabb, mint egy hasonló árú asztali DVD-é (és ezt nagyon lassan és érthetõen, csak a Te kedvedért).

Alien!
"Nem igaz. A tej gyorsabban romlik. ;-)"

"Egy dragabb modellnel annyi amig kigurulsz a markakereskedotol. 😊)"

Ez mind az életbõl merített iszonyú nagy tapasztaltra utal...ja és persze mind idevág....

Hát egy éve ha vetted az Elsa-t akkor az 100 papír,biztos,hogy volt...(biztos tudja mindenki mire dobálja ki a pénzét...)De nem! A tied kamionról esett le.....
Az,hogy ki hogy upgradel az csak a saját pénztárcája szabja meg...Azt elhiszem,hogy te erre,tudsz sok pénzt fordítani,más nem biztos....
PERSZE ITT JÖN AZ,HOGY AKINEK NINCS RÁ ELÉG PÉNZE AZ NE AKARJON A LEGÚJABB JÁTÉKOKKAL JÁTSZANI!!!!
Teljesen szimpatikus,nincs evvel semmi gond...

PS3 Slim(120GB)+ MB 500GB,SAMSUNG LE-40C750 3D,Onkyo TX-SR606 Ps3 ID:Alien_hun(EU),sstyles(US)

Alien!
Nem emlékszem,hogy bárkit is anyáztam volna...(ja és nem nekem nyírbálja a beszólásaimat Dikkma...)

Egyébként errõl beszélek:
Itt ez az autós példád amit úgy 16X már legalább látott mindenki(a NETPC azért még vezet)..Mennyi idõ kell ahhoz,hogy a kocsid esetleg a felét se érje már...(a Pc-nek elég 1 1/2 év...)Teljesen elismert dolog a világban(nem kell ezt szégyelni),hogy a számítógépek a leggyorsabban avuló termékek a világon...Vannak akiknek pénzük és idejük,meg persze türelmük van a fejlesztéshez,és vannak akiknek mindez nem áll rendelkezésére(vagy elõbb utóbb megunja).Mint a haverom aki az egyik legnagyobb Pc-gamer akit ismerek,tegnap teljesen kikattant,mert beleunt a pénzszórásba,bevallotta,hogy ez már tényleg:VICC.
Upgradelés után nem megy neki az új Forma 1...grafika lebutít,felbontás levesz(a kép hasonlatos egy Leonardo festményhez),így mán megy,de az irányítás reakcióideje tönkreteszi az amúgy már vizuálisan szétbarmolt játékot(mindez egy cerka 633,128MB,TN2-es gépen....)Itt a Humano féle skálázhatóság...Erre annyit tudok mondani,hogy Egészségetekre....

Humano:
"Hát jó ha sietnek, mert keményen jönnek a PS2 alázó konzolok és akkor nem sokat fognak eladni belõle"

Érdekes,hogy annak idején a PSX-re két konzolt is "rányitottak",aztán egyik sem lett olyan sikeres...

Képek (meg japán szöveg 😊 ) http://www.jp.playstation.com/linux/naiyo.html

http://ps2.ign.com/news/33873.html

A Sony piacra dobott (egyelõre Japánban) otthoni használóknak szánt fejlesztõeszközt PS2-höz. 40GB vinyó, Ethernet, USB keyboard+mouse, Linux.

MuERTe
mégegyszer a lényeg:

a PC sohasem fog kiszorulni a piacról, mert a HW utánpótlása rendkíkül jó és nagyon hamar "bejönnek" az új dolgok!
MuERTe
visszatérve egy kicsit a topik eredeti témájához:

"Carmack a GameSpy-on

Egy rövid kis riport készült a kvék mesterével (, legalábbis készítésben ô a mester :-) a GameSpy.com-on. A szokásos kérdések között felmerült, hogy akkor most hogyan tovább: PC avagy konzol? John szerint a PC sohasem fog kiszorulni a piacról, mert a HW utánpótlása rendkíkül jó és nagyon hamar "bejönnek" az új dolgok. Mindemellet nagyon jó cuccnak tartja az X-BOX-ot is. Hmm. Errôl már mi is meggyôzôdhettünk az elmúlt hónapban, ugyanis: Doom 3 - GeForce 3 - X-Box. Ezek így nagyon összefüggenek. Persze nem véletlenül... "

idézet vége...
ennek az embernek adok a véleményére.
CSOCSO
EGY UJ TRABIT😊
CSOCSO
"175000-ert egy Abit kt7-es alaplappal, Amd Thunderbird 750 mhz-s procival, 128 mb rammal, Gf2 mx-el, 17' mintorral, cd-rommal ossze lehet hozni, esetleg +15000 a modem, es akkor mar internetezhetsz is"
Hm..okay holnap találkozunk és ha összehozod 200 bõl ezt a gépet akkor oda adom a gépet!!!!
leirom mit tudod a vaherom összerakni haveri áron:
ezt figyuz:
nem találom a papirt..de nagyjábol ezt rakta össze:
cel 2 667 vagy 677? nemtom..
128 mega ram
20 giga vinyo
tnt 2 m64
52* cd
15 monitor
és ez mind 200 ból..és hol tudja ez a ps2 szinvonalát? sehol??de szerintem nem attól lesz jo egy gamezhogy 2 millio poligonnal töbet tud kirakni...
Aquli
Mennyi is volt a ps2 amikor megjelent? 160000? Es most mennyi? 100000? +egy tv mondjuk 75000 es nem mondtam sokat, mert ebbol egy nem tul nagy, de jo minosegu tv-t lehet venni. 175000-ert egy Abit kt7-es alaplappal, Amd Thunderbird 750 mhz-s procival, 128 mb rammal, Gf2 mx-el, 17' mintorral, cd-rommal ossze lehet hozni, esetleg +15000 a modem, es akkor mar internetezhetsz is. Es a jatekon kivul meg rengeteg dolgot csinalhatsz a gepen!
Aquli

\"It was Wednesday morning. We were in the Volley playing pool. That much is true. But Begbie is playing absolutely fucking gash.\"

CSOCSO
olvasd el azt a 300 beirást abba a topciba amit irtam majd máshogy fox gondolkodni!!!
Alien!
Érdekes mert én úgylátom,hogy leginkább tényeket írkálok,és nem érzelmi alapon török ki, mint itt egyesek...Észrevettem,hogy ha valami negatív dolgot írok esetleg tényekkel alátámasztva akkor jönnek ezek az idíóta beszólásaid.Válaszoljál rendesen,vagy inkább ne írjál semmit...Egyébként a nézeteimet a környezetem alakította így,nagyos sok haverom van akik túl vannak a negyvenen,és vettek anno Pc-t,de pont az upgradelgetés miatt adták is el(persze anyáztak,hogy rá fél évre mért csak a feléért sikerült...)és konzolt vettek. És egyíktõl sem hallom,hogy igy a grafika,meg úgy a felbontás....Full elégedettek...ENNYI!

Dikkma
CSOCSO: nemrég N64 rulez volt, most sz*r, mert 64 megás a kazi. GC tök jó, de hol van az még? A GF3-ra nekünk nem szabad verni a nyálunk, mert nekünk még nincs a gépünkben, akkor mi az a GC??
Deadman:
A Doomos dolgot szinte senki nem hiszi el, pedig létezik. A menûkben nem találod meg, de parancssori opcióként el lehetett érni.

Eddig senkit nem hallotam panaszkodni a kicsatolt kép minõségére. Biztos vagyok benne, hogy ha ugyan azzal a módszerrel kötöd össze a TV-t a PC-vel vagy a konzollal nem fogsz minõségbeli különbésget tapasztalni.

Nem kiabálok, csak gondoltam az olvasási nehézségekkel küszködökre is. ;-)

OFF : sikerült 1.2-es AXIA-t szereznem a régi AXHA-s helyett, jövõ héten lecserélem a lapot egy A7V133-ra, meglátjuk, mit mutat 😊
ON

CSOCSO : nem kell mindent készpénznek venni, amit egy fórumon olvasol (mást sem egyébként). Elhiszem, hogy gyorsabban írsz így, csak nekünk tart tovább az elolvasása.

Egyébként nem kell kiabálni.

Gabo : a mindenkin kit értesz ?
Én egyébként nem emlékszem, hogy a Doom-ban lett volna olyan opció, hogy 1 játékos 3 gépen láthatja más nézetbõl (de saját szemszögbõl) a játékot.

konzolos:
Érdekes módon a képminõségrõl mindenkinek ellentétes a véleménye a tiéddel.
És csak a Te kedvedért: A több képernyõs több gépes megjelenítés MÁR A DOOM I.-BEN BENNE VOLT!!!
Ezen kívül szimulátoroknál (nem a játékokban!) ez egy évtízedek óta alkalmazott módszer volt. Tehát ebben semmi új nincs!

konzolos:
Több millió polygonról és a röccenésmentes, fix 60 fps megjelenítésrõl olvasd el amit az SSX-rõl írtam! Az fps értékekrõl meg már volt szó, csak szerinted nincs különbség.
A jelek szerint nálatok a lakásban mindenkinek HDTV-je van (2-3 darab?). Ha meg nem, akkor a régi használt, kis TV-n hol a képminõség amirõl papolsz? Különben is rakj már egymás mellé egy normális monitort és egy TV-t, akkor talán már látni is fogod a két kép között a minõségbeli különbséget.
A TV-tunerekrõl annyit, hogy anno 10000 Ft-ért került hozzám egy miroPCTV. Aki használt már ilyet, tudja hogy nem rossz minõség. Hol kerül ez 40e-be?
Több PS2 - több TV (gondolom HDTV) - több nézõpontos megjelenítés. Van néhány felesleges milliód is erre? Mellesleg PC-n ez már a Doom I.-ben benne volt! Mikor is jött ki az?

Cyborg:
Ki mondta neked, hogy kötelezõ az új Win-re upgradelni? A 98 máig tökéletesen megfelel otthoni felhasználásra. Ha még nem mondták volna neked ez nem konzol, ahol az új típus megjelenése után át kell állni!
A 128-256 MB ram beszerzése lassan a filléres beruházások szintjére süllyed. Tõlünk nyugatabbra pedig az 1 GHz körüli procik már átlagosnak számítanak, nálunk is egyre többen akadnak akik megengedhetik maguknak. (Nem vesznek a két PS2 mellé még egy harmadikat is!)
Ismét jössz a PS2 ELMÉLETI teljesítmény adataival. De hol van a független tesztprogram amivel ez bárki számára mérhetõ?
A DX8 fejlesztõi környezetérõl írt dolgok aranyosak voltak. Csak az a furcsa, hogy a fejlesztõk ennek ellenére folyamatosan emelik a polygonszámot, a használt effektek sorát és gátlástalanul használják a multitexturázást és a nagyfelbontású texturákat is texturatömörítéssel. Te biztos jobban értesz hozzá, magyarázd már el, hogy csinálják!

Alien!
"A szokitett gazoljanak is nagyon szep eladasi statisztikai vannak, megis szarabb mint az eredeti. 😊))"

Te honnan veszed ezeket a hasonlatokat??? Hát mert ez már vicc... Bocs ne haragudj,de az irományaidból arra következtetek,hogy 18 alatt vagy(elég rendesen)....NEVETSÉGES...

MuERTe
a statisztikák szerint a magyar átlagkereser 70-90 ezer forint.
kb ennyire megbizhatoak a statisztikák.
CSOCSO
????????
CSOCSO
csocso: Mhz - - - MHz
EISO - - - EISA,

EGYIKET SEM ÉN IRTAM!!!!!!!!!!!!!!!
CSOCSO
utálok pötyögni...gyorsan berom amit akarok és kész...
CSOCSO
igen ebbõl a nintendo kurva sokat kért..de a gc nél és a GBA nál már normális árat kér...csumm
Alien!
Ja, és ne verd más faszával a csalánt...

Alien!
A Spergamezen,meg egy jópár számtech újságban olvastam...Egyébként tényleg nem tudod felmérni,hogy mekkora üzlet.Azt hiszem a SONY minden egyes eladott játék után 1 fontot kért a fejlesztõktõl...Na most gondolj bele mennyi pénz jött be csak ebbõl,ha mondjuk több millió fogyott a játékokból...És nagyon sok játék lett platinum,nem beszélve azokról amik eladási rekordokat döntögettek(FF sorozat,GT,stb),a Driver 2 angliában egy hónap alatt dupla platinum lett...Tudod mit jelent az?(2M eladott darabot)....Na errõl ennyit...

CSOCSO
küdd a címet megnézném mert kurva nagy hülyeség amit irnak!!!
a tc-k monitorok, hifik, walkmanak, cd-k..és még van sok milllio dolog amit õk gyártanak na ne mondja senki hogy a 40 %-át teszi ki!!
ja bocs a sok szöveg miatt...
CSOCSO
ime egy terminálos hozzászolás:
A PC egy általános célú hardware, még akkor is ha grafikai alrendszere valamivel komolyabb pl, NV15,16 GPU
Sajnos a processzornak még HW T&L mellett, is igen sok dolga van a geometriai transzformáciokkal.
A mai PC-s processzorok igen magas órajelûek, de ez nem jelenti azt, hogy gyorsak is.
Egy jónak mondott ATHLON Thunderbird-GF2 Ultra páros (1200Mhz Abit KT7 256Mb PC133 ram) még mindig nem tudja megközelíteni a PC-s szinten rég elavult Hitachi SH4 200Mhz PowerVR-DC párost.
Hiába hogy csak 200 Mhz sebességû a proci de geometriai transzformációk elvégzésére lett kihegyezve.A saját tapasztalataim alapján még mindig gyorsabb mint az 1200Mhz Athlon!

A PS2 300 Mhz Emotion Engine-rõl nem is beszélve ami mellett nevetségesnek tûnik az egyesek által oly nagyra tartott PC-s processzor NV15 GPU páros.

Miért ?

Az EE grafikai célprocesszor 10 lebegõpontos egységgel valamint két vektorprocesszorral, mindez megtámogatva
42 GB sávszélességû 2560 bites busszal, ami a összeköti a videorészt a procival. A videómemória mérete valóban kevésnek tûnik, de én ezt nem veszem észre

másik:

FecX
A PS2 hardvere erõs, de sajna nagyon rossz koncepció szerint készült. Igen sokat olvastam utána a témának (érdeklõdésbõl), és nagyon nagy marhaságokat csináltak benne. Pl. a textúrák mozgatására az EE és a grafikus chip között már csak kb. 1GB/sec sávszélesség van. Mivel alig 1 mega hely van nekik ezért szinte folyamatosan kell a mapeket stream-elni a két chip között; és nincs textúra-tömörítés se, ezért aztán még kevesebbet lehet használni. A 3D-s feature-ök terén is le van maradva a cucc, nincs mipmapping, multitextúrázás... szóval gyors, de ez sajnos kevés.
A programozási nehézségek pedig még jobban betesznek a cuccnak, mindenki áll át Dreamcastra meg várja a Gamecube-ot és az X-boxot.

Szóval a PS2-t csak a Sony marketingje mentheti meg a nagyon csúfos bukástól...

Másik:

IceMan aszhed a sony a csúcs??csak ugy elmondom hogy egy haverom a sony boltban dolgozik!na most egy ember bement és vett egy 72 cm es tv-t fél millióért!!!!!tehát ennyiért egy ilyen tvnek nem kicsit kell teljesítenie!!!!
Na másmost az emberke megvette de azonnal visszajött hogy szar a tv!kiprobálták tényleg szar volt!kapott egy másikat!az is szar volt még egyet kapott ami már mûködött!!!!!ehh szoval ennyit a sonyról is!!!ja ha nem emlékeznétek mikor megjelent a ps2 japánban minden 3.-at vissza kellett vinni mert szar volt!HEHEHE!

másik:

SONY fanok, csocso jol monda, messze nem olyan jo marka mint hiszitek.
Nem veletlen, hogy pl. TV-ben az EISO dijakat sorra a Philips/Panasonic viszi el.
Hi-Fi-ben meg sehol sincs, ugyhogy mi marad meg ???? ( EZT NEM ÉN IRTAM HA BNEM HISZITEK EL MEGADOM AZ OLDAL NEVÉT!!!)

másik:

FecX

Játékok látványvilága terén más a véleményünk. Szerintem a shading sokkal fontosabb, mint a poligonszám (egy bizonyos szint felett). Mennyit tud a PS2 papíron? 60 milliót? De ez csak üres, Gouraud shade-elt poligon. Amint textúrázni kezdik, a teljesítmény ugyanúgy zuhanni kezd. És nincsen korrekt textúrázás, nemhogy az NV2A perpixel shading effektjei. Olyasmikrõl beszélek, mint korrekt per-pixel megvilágítás (élethû fényviszonyokhoz) és bump mapping, specular highlightok, maszkolt fresnel tükrözõdések (fényviszonyokra élethûen reagáló felületek). Az Nvidia chip ebben van ott igen nagy mértékben, és szerintem ez különösen fontos.
Arra is felhívnám a figyelmed, hogy már a dual textúrázáshoz is multipass renderingre kényszerül a PS2. Ez azt jelenti, hogy minden egyes további textúrához újra ki kell számolni az adott poligont, nulláról. Ha minden poligont multitextúrázni akarsz egy jelenetben, akkor ez kapásból minimum felezi a poligonszámot... és két textúra még rettentõen kevés, és a sima multitextúrázás még mindig nagyon le van maradva a register combiner-ektõl. Az NV2X szérában minden pixel pipeline képes 4 mûveletet végezni textúrákkal órajelenként, és ebben a dot product is benne van...
Szóval szerintem az NV2X chip sokkal élethûbb látványt fog tudni produkálni, mint a PS2.

1-tõl 21-ig vannak itt a képek. Bump mapping, perpixel megvilágítás... ilyet sajnos aligha hajtanak ki a PS2-bõl.

A Gamecube szintén ebben van ott iszonyatosan. A poligonszám itt nem túl magas, de nem esik vissza a teljesítmény, ha komolyabb effekteket akarsz. Ez a cucc is textúrázásra van kihegyezve, és rettenetesen jól belõve. Pl. a Flipperben 2 mega textúracache van (1T-SRAM), amibõl egyszerre 32 textúrát tud kiolvasni, és ezek persze S3TC-vel tömörítve vannak. Ez a gép egy iszonyú okosan felépített ketyere... korántsem olyan flexibilis, mint a PS2, de amiben jó, abban elképesztõen ott van.

Aztán ott van még az FSAA, ami bizony elvárás lesz a konzoloknál is. Mondanom sem kell, hogy erre is ráment az Nvidia...

Az X-boxról meg én azt mondanám, hogy ez egy olyan PC, ahol fix (és erõs) a hardver, és ezért sokkal precízebben lehet belõni a kódot.
Ja, és mind az X-box, mind a Gamecube nagyságrendekkel könnyebben programozható, mint a PS2.

Szerintem egyébként jövõre iszonyatos harc lesz.
Ott van a pofátlanul olcsó Dreamcast, amit rengeteg ember vesz meg amikor az eladó közli vele, hogy a PS2 elfogyott, de van helyette harmadannyiért ez a stuff. És a DC-re mostanában özönlenek a fejlesztõk, a Sega pedig mindenhol nyomatja. És a már meglévõ játékok is felveszik a versenyt a jelenlegi PS2 felhozatallal.
Ott lesz az X-box az MS iszonyatos marketinggépezetével, a jó hardverével. Nagyon meglepõ lenne, ha az MS belebukna.
És ott lesz a GC, a Nintendo nevével, remek hardverrel, és elképesztõ presztízsû márkanevekkel.
Szerintem ennyi versenyzõbõl egynek buknia kell a jelen generációt. Nem akarok jóslatokba bocsátkozni, meg amúgy nem annyira a hardver teljesítményén múlik a dolog, de egyelõre a Sony tényleg csak a marketingjében bízhat. Sorra lépnek le a fejlesztõik, és a még meglévõ érdeklõdést elbukják azzal, hogy nem bírnak elég konzolt szállítani. Maga a cég persze aigha érzi meg, ha most nem jön össze a piaci siker... De az én meglátásom szerint a PS2 egyelõre nem áll túl jól.

Egyébként, ez bumbelepontosanoda bácsinak is szól, én már láttam PS2-t, és szerintem abszolute nem valami nagy durranás...
RAM-ot meg miért ne rakjanak bele még? Sosem volt ilyen olcsó, és sosincs belõle elég. A PS2-ben a kevés memória még okozhat gondokat, hiszen már eddig is ebben volt a legkevesebb, és most úgy hallom, a GC-t is bõvíteni fogják.
Azt meg nem értem, hogy miért bibi, ha egy jól ismert proci, és egy 3D-re kihegyezett chip van a konzolban (lásd GC, lásd DC), és nem egy rakás vektoregység, amit mind a fejlesztõnek kell egyesével felprogramozni, az adatokat szigorúan kézzel mozgatni, a mennyiségeket kézzel belõni (a GC pl. automatikusan rántja be a textúrákat, méghozzá mindig a T&L egységben lévõ poligonokhoz valókat)...

Szóval a hardverben sajna a PS2 a leggyengébb. Teljesítmény van, de nem lehet kihasználni, és a feature-ök terén iszonyat gyenge a hardver.

De persze most még nem lehet elõre látni, hogy mi lesz. Viszont felhívnám a figyelmet, hogy mikor egy éve sokan a harangot kongatták a 3dfx kapcsán, akkor se akarta senki elhinni, hogy baj lehet. És mégis... Néha a képtelen dolgok is megesnek.

Nah befejezem!!!
Nem másolom be azt a tiz oldalt! menjetek és nézzétek meg mindenki leirja hogy a ps2 mé szar és mé bukás!! na csumm az oldal itten van:
jó szorakozást!!!

http://forum.terminal.hu/messages.php?lang=hu&session_id=&group_id=29&threadselect=9273&first=0&sb=5&ow=2

na csumm
Alien!
Meg fogsz lepõdni:
A Sony bevallása szerint az össz. forgalmának a 40%-át a Playstation tette ki...Ha akarod biztos rálelsz itt a Supergamez hírein belül is...

Nem kis biznisz van benne...Hidd el...

CSOCSO
ez pl tetszik:
"Hát azért mert valamit Magyarországon gyártanak, nem jelenti azt,hogy olcsó, mivel akkor nekem is AUDI TT-m lenne... "
CSOCSO
epilepszisáok 😊)))))9
szal apilepsziások
na mégegyszer....
E
P
I
L
E
P
S
Z
I
Á
S
O
K
nah
CSOCSO
"Az általad tisztelt Nintendo"
???te mirõl beszélsz???
"A SONY KURVÁRA NEM A PSX BÕL ÉL...
Erröl csak annyit,hogy olvass utána...."
mit olvassak utánna?
na ne magyarázd be hogy a sony a psx bõl él mert esküszöm most irok egy elvelet a sonynak hogy ugyan mondják már meg hogy az összbevételbõl hány % a psx és a ps2...csak nehogy kb 10-20% ot mondjon!!!!!!
vagy még kevesebet!!!!
ez olyan mnt ha azt mondanánk hogy a sony a hifijébõl éllne meg a tvi walkmanjei meg mi minden szarjai csak egy kis pénz hoznak a háéznak!!!!
öcsém nagyon el vagy tájolva!!!!!!!
hm..na nem birom továb megkeresem azt a forumot bemásolok egy két dolgot..aztn mondhatjátok hogy azokat is epilepszisáok irták😊