A Pc-s játékoknak leáldozott! vol. 1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ember
"nem lehet csak ugy portolni egy pc-s jatekot mas platformra, legyen az konzol vagy szamitogep. A mas architektura miatt ujra kellene irni az egeszet, de az nem eri meg."

azért az egészet messze nem kell újraírni. a protolások mindig is sokkal kevesebb időt vettek igénybe, mint az eredeti engine megírása, ráadásul általában kisebb cégek csinálják, akik nem akkora ászok, mint JohnC. mégis a q3 portok teljesen 100%-osak, az engine mindenben ugyanolyan, ez nem igazán valósulna meg, ha teljesen újraírták volna.

(q3 előbb készült el Macre, a Doom3-at is azon mutatták be)

főleg ezután, hogy a 3d engine elsősorban (sőt majdnem kizárólag) a GPU-t használja, nem nehéz portolni a játékokat, nem kell újraírni nagyon (lévén a pc-s T&L egységek felépítése nem különbözik nagyon a ps2 vector unitjaitól, vagy a többi konzol T&L egységétől). Itt már egyre kisebb szerepe van az x86-os architektúrának, tehát lassan érvényét veszti az, amit írtál.
ember
Scintillation: nem csak a túlméretezett és lassú, szarul megírt programok miatt kevés a 32.
egy komolyabb audio/video/3d proginak mindenképp kevés a 32 mega ram, akárhogyan írják meg. ez nem csak a program hibája, hanem egyszerűen akkora adatmennyiséggel dolgozik, amihez kevés a 32 mega ram.
ember
viszont azért, mert utálsz egy céget, még nem kell minden termékét alapból leszarozni, és fordítva, a sonynak sem kell minden szavát szentírásként kezelni.
ember
Alien: az "elvakult pc-buzeránsok" is utálják a MS-t.

Az utobbi 7000 hozzaszolast csak olvastam, es nem irtam hozza, de az a sok hulyeseg, ami itt elhangzott, nemi korrigalasra szolgal.

narumon:
A dobozos linuxert eddig is kellett fizetni. Az mas kerdes, hogy mit kezdesz a 40GB-os hdd-vel, usb-s bill/egerrel, masolt DVD lemezzel, ha nincs VGA konvertered. Ha esetleg ebbel is lesz kinai valtozat, akkor talan megeri. Most 200 USD az egy rablas. Masreszt az XWindow eddig sem arrol volt hires, hogy keves RAM-mal beeri (az az Amiga/Atari erdeme 😊. Szoval szerintem a PS2 nagy sebessege hiaba a lassu, x86-ra optimalt, es tulmeretezett c programok miatt. 32MB keves. Hacsak valaki be nem eri a shell-el 😊
Amiga dolog: a pc "iparbol" hianyzik az innovacio. Van kb. egy tucat ceg, aki eloreviszi az egesz szamitastechnikat. Ezek koze tartozik az IBM es az Apple. Kicsit utananeznel a dolgoknak, akkor lathatnad, hogy az Intel is igen eroteljesen lopkod. A Compaqrol, Dellrol, es a kinai hordarol ne is beszeljunk. Ha nincs K+F -re koltott koltseg, akkor nem nehez nyeresegesnek lenni. A Commodorenak sok hulyesege volt, pl. a PC agazat mukodtetese. Ebbe bukott bele tulajdonkepp a ceg. Par evre ra nagyon sok "hobbi pc gyarto" is elesett, pl. Escom, Vobis, stb.
Az Amiganal a PC szekcio miatt evekre visszatartottak a fejlesztest, csak prototipus szinten maradtak meg. Meg mindig tobbre tartok egy A4000/060-at, mint egy P4-est. En valahogy az olyan gepeket nevezem szamitogepnek, ami ram var, es nem en varok ra... Neha a C64-emnek jobb a reakcioideje, mint annak a Celeron633/Linux-nak, amin most gepelek. A Windows NT szeriat meg nem is kell bemutatnom.
A Sony mar evek ota nem gyart CDROM-ot. Ha egy kicsit megfigyelnetek, Lite-On CD-kre van Sony matrica szitazva. Mivel javitottam mar CDROM-ot, elmondhatom, hogy tok gagyi mind, csak a martica kulonbozik. Valoszinuleg a DVD-k eseteben is ez a helyzet.

CSOCSO:
Neha esz nelkul irogatsz hulyesegeket. Normalis ervekkel talan meg lehetne gyozni masokat is. Valoszinuleg nem lattad a Resident Evil CODE: Veronica-t. Az sem fix hatteru, mint a korabbi reszek. Amugy lattam a Biohazard traileret, es meggyozott, hogy vegyek egy lila kockat 😊 (azert nem Panasonic, mert van asztali DVD-m 😊 Csak lehetne mar kapni!

Version:
Ha tenyleg az vagy, akinek mondod magad, akkor nem ertem, miert ilyen ertelmetlen dolgokra vesztegeted az idodet ahelyett, hogy konzolra jatekot vagy demot kodolnal.
A te PS2-es fanatizmusod is kisse elkepeszto. Jatszottam mar en is PS2-es uj stuffokkal, de meg annyira nem volt meggyozo, hogy a DC-t lecsereljem.

Evil:
Carmack az x86-hoz ert. Nem lehet csak ugy portolni egy pc-s jatekot mas platformra, legyen az konzol vagy szamitogep. A mas architektura miatt ujra kellene irni az egeszet, de az nem eri meg. Az eddigi eredmenyek szanalmasak, eleg megnezni egy Mac-es vagy Dreamcast-es portot. Az optimizalas nem csak egy -o opciobol all. Pedig a PPC750/PPC74x0 joval tobbet tud, mint egy x86-so proci. Ezt azert mertem leirni, mert tudom mirol van szo. (Meg Atari Falcon 030-ra kezdtuk el anno par haverral a Doom portolasat. A mi verzionk joval lassabb lett, mint amit masok 0-rol kezdtek ujra...)
narumon
"azt hiszem , tv-n ez az effect ugyse jönne ki
amugymeg számold má ki mennyibe kerul 512mega rdram
a ps2 70e"

Ki a fasznak kell az a szar RDRAM? Én DDRt pakolok kisember, az meg nem sokkal drágább mint az SDRAM.

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

narumon
"szerintem xbox-on , ez nem fog müködni,ki lesz kapcsolva
64 megaba nem fog beleférni
pc-n legalább 512 mega kell hozzá"

Bezzeg PS2n ott belenyomnák 32MB ramba. 3x annyi effektel meg mindennel. Látod legalább most beismerted hogy PS2nek esélye sincs...

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

Alien!
Mondjuk szerintem világszerte sokkla többen utálját a Microsoftot mint a Sony-t.....Csak aki elvakult Pc-buzeráns vagy esetleg Ms alkalmazott,az isteníti....

PS3 Slim(120GB)+ MB 500GB,SAMSUNG LE-40C750 3D,Onkyo TX-SR606 Ps3 ID:Alien_hun(EU),sstyles(US)

narumon
"az ö szava annyit ér mint a bill geci-é
tehát semmit !"

Ahan csak Yakoto Csing Long CSüng Wong Teng szava a mérvadó szerinted.

narumon
"majd csak figyeld
hogy sajátitja ki magának a sony a linuxot"

Az lesz a borzadály. Egy ingyenes rendszerért is fizethetünk ezután....

"az amiga is igy kezdödött ,és nagy pályát futott be
de végül felmorzsolták a "nagyok""

Akkor nem a nagyok morzsolták fel hanem éppen az indulo kicsik akikből mára nagy lett. Mert az amiga jól elbaszta a fröccsöntött kategóriával.

"pénzcsináló faszokkal
és reményeim szerint le is fogja öket nyomni"

Ja és a sony micsoda? Mert nekem az összes cég közül ő tünik a legszemetebb legpénzéhesebb, legátbaszósabb cégnek. Elég ha csak a CDRomjaikra vagy DVDromjaikra gondolsz. Utána villogjál...

narumon
"kiadták ps1-re a Black&White-ot !!!!!!"

Isonewson nem találni infot róla, szvsz elég fake szagú...

Legnagyobb HIBAJA 😊 mar koran van 😊

"irná meg a gamet ugy hogy ne szaggasson" - LATOD EZ A KONZOL Legnagyobb! Megirták a B&W-t is hogy ne szaggason! 😮) És mi lett belole??? Pc-n a legggagyibb jatekoknal is lehet 100fel beallitást alkalmazni (kis felbontas max reszletesseg) és nem kell hozzá uj hardware-t venni és megis szep és jol fut a game! A Konzolon meg szeva, ott nem szállhatnak el a programozok, hanem a megadott kereteken belul kell ugykodniuk.

CSOCSO
most mondta egy két napja hogy lehetséges hogy lesz de ha lesz akor nem kis... hja ez a playtime ban volt aszhem hogy először xboxra jön és jöhet ps2 re is de nem kis graf butitással és mindenhol azt lehet olvasni hogy az adott gamez gc-sés xbox verzi sokkal szebb mint a ps2.. szebb texturák stb... ps2 az szar hw ilag is szar nemtom mi a faszt erősködik a version
Még valami: "szerintem carmack jobban tenné
ha nem ilyen faszságokkal foglalkozna
hanem inkább irná meg a gamet ugy hogy ne szaggasson" - Version: Mennyi idős vagy? Nem birom elhinni, hogy emberek kozé engednek felugyelet nelkul. Nem szeretem a q-t meg nem fogok elaljulni a doom3-tol sem, de az bizti, hogy carmack oriasi koponya és nem kellene leszólni egy olyan seggnek, mint te!!! Ha nem tetszik irjál jobbat és akkor dumalj!

Doom3: Carmack annyit mondott hogy PS2-re nem kisziti el mert nincs benne hardware-s bump mapping, és az egesz game azert lesz oltari szép mert orba-szajba megy majd benne ez az effect!
Mivel csak szoftveres bump van abban a gánytéglában ezert néz ki rajta minden jatek muanyag hulladeknak!
Na ennyi, bye

CSOCSO
4 ezer ft 128 mega ram 10 ezer az 512.. ez elég mindenre nem?? és az áfás!!!
CSOCSO
sőt lehet hoyg ps2 re is jön csak nem kis buitással!! ez hivatalos hir!
versio
bocs az xhumano volt 😊

ember
én? hol?
versio
a ram árat te is áfa nélkül mondtad ugyhogy kvittek vagyunk

ember
szóval a tv sem az "ultimate gaming platform"... mik derülnek ki...
ember
mondjuk MO-on boltban áfával nem 70, de mindegy
versio
azt hiszem , tv-n ez az effect ugyse jönne ki
amugymeg számold má ki mennyibe kerul 512mega rdram
a ps2 70e

ember
egyelőre 128-at emlegetnek, mint optimális.

lehet hogy máshogy valósítják meg, mint azt te gondolod

(egyébként meg akkor mégiscsak túl gyér az a ps2 hw ehhez, hiszen a 32 megába meg főleg nemférne bele)
versio
szerintem xbox-on , ez nem fog müködni,ki lesz kapcsolva
64 megaba nem fog beleférni
pc-n legalább 512 mega kell hozzá

ember
meg ugyebár ha x-boxra is el akarják készíteni, kénytelenek lesznek a 64 megába belezsúfolni.

pc-n ha négyszer annyit használnak, már akkor is jó
XHumano
netto 10-ért veszek 512megát, szóval zabálja csak...
XHumano
szerintem version jobban tenné
hanem inkább elhúzna a ps2-esét csesztetni, mert már zavaróan sok időt tölt a pécéje előtt ülve (mint egy pcbuzi)
versio
a ramot tuti zabálni fogja ez az engine
mert minden texturához egy BRDF map-ot kell tárolni,ami nem kicsi
habár a ram olcso

ember
meg fogja írni.
ha meg szaggat (nem fog, de ha esetleg), majd várunk vele egy fél évet, még akkor is hatszor szebb lesz bárminél, aztán játszunk vele.

q3 engine-nel is hasonló volt. ugyan az akkori gépeken is teljesen jól futott, de később az athlon/p3-4 procikkal és gef kártyákkal még sokkal szebb látványt produkált, ráadásul irtózatosan magas fps-ekkel.
(míg a DC-s és ps2-es változat ment kb 30-40-et)

ennyiben százszor jobban van megírva mint az unreal engine, az alig gyorsult valamit az újabb gépeke, ráadásul a látvány sem változott sokat.
versio
szerintem carmack jobban tenné
hanem inkább irná meg a gamet ugy hogy ne szaggasson

versio
ez azt jelenti
hogy a feluletek különbözö irányokból nézve
máshogy tükrözik vissza a fényt
és ezt adja vissza a BEDF(bidirectional reflection)

XHumano
Azért lássuk be, tényleg csoda, hogy megjelenik...
...csoda hogy találtak rá kiadót. Bár igaz, sötét konzolosokkal minden szart meg lehet etetni, még tán nyereséges is lesz és ez itt a nem semmi!
XHumano
Na-na azért ne húzzuk le ennyire a doom-ot, kb. százszor szebb volt ennél az okádéknál, hogy nem folyik ki a szeme annak aki ezzel gamézik?

Cigányasszony mától a '...hogy follyon ki a szemed...' károgás helyett azt mondja majd, '...hogy jáccá a pléjsztísünön blekkenvájóót...'
XHumano
És ennek mi köze a B&W-hoz?
Max a dobozára rá van írva! Egy újabb citrompótló a csóringer kis konzolöcsiknek...
Igen is, meg nem is... Mivel ps2-on is csak ezzel tudnak jatszani...

XHumano
Istenem, hogy mekkora ratyi szar ez a Playstation.
XHumano
Muhhhhhhaaahaaahaaaha
Azért a táj sem kutya!!!
XHumano
Te nem lehet, hogy ez már a PS2-es verzió?
Mert túl szép, jaja ez már a ps2...
XHumano
"azt mondta carmack , hogy a fix hardver miatt döntöttek az xbox mellett"

Miért, a PS2 hardvere változó??? Max ha kifüstöl belőle a GS, mert már nem bírja a tempót szegény.
D3t0nat0r
Uhh ez valami írtózatosan ocsmány...

Kérdés: Egy jó ismerősöm mondta, hogy Carmac "BRDF megvilágítási modellt használ realtime-ban" a Doom3 ban. Fogalmam sincs mi ez, de nem tudtam vele tovább beszélni. De úgy vettem észre van itt 1-2 arc, aki járatos ilyen témákban (Ember, Version), ti tudjátok ez mit takar?

XHumano
Akkor a te szavaiddal akár játszva teremthetnénk bárhol vákumot...

Billy csávó szava nemhogy ér valamit, de azt ráadásul dollármilliárdokban mérik, mutass csak egyetlen ilyen sony buzit.

Ha meg nincs Carmack, lehet te még mindig a mariot nyomnád a szar konzolodon 2d-ben, vagy upgradelnél tv-focira...
Faradok... Eloszor doom szintu-, majd doomot megszegyenito grafikaval ellatott...

Es az utolso: a psx-es B&W meghoditotta az fps mufajt is! Ime egy Doom szintu grafikaval ellatott gyonyoruseges kep, amint egy kez el akar hajitani valami buborekot... Es mindez Doom-ot megszegyenito grafikaval fuszerezve!

De mentsegere: nem is olyan ronda...
...ha eltakarod a szemed...
(miert van az a szar erzesem, hogy a konzolosokban gyulik a duh szemetkedesem miatt? bocs, inkabb jo erzes!)

Esetleg itt a nagyfelbontasu talajt? Jah meg a kep felbontasat is erdemes figyelni! 512*410, de csodalatos latvany!

Vagy nezzuk meg ezen a kepen a tokeletesen kivitelezett, teljesen elethuen festo napot!

Na jo, ez is eleg...

Es a 15 fps mindenki kepzelje hozza!
LOL, konzolosok megint szopnak, ez megint csak nyalcsorgatas volt altaluk...

Most elodurjak neked egy eppen mindent osszehanyo smiley-t, hogy kifejezzem errol velemenyem?

Evil
na az ugy is nez ki!

Ha mindent el lehetne gondolatokban intézni, tele lennének az utcák terhes nőkkel és halott emberekkel!