A Pc-s játékoknak leáldozott! vol. 1
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
azért az egészet messze nem kell újraírni. a protolások mindig is sokkal kevesebb időt vettek igénybe, mint az eredeti engine megírása, ráadásul általában kisebb cégek csinálják, akik nem akkora ászok, mint JohnC. mégis a q3 portok teljesen 100%-osak, az engine mindenben ugyanolyan, ez nem igazán valósulna meg, ha teljesen újraírták volna.
(q3 előbb készült el Macre, a Doom3-at is azon mutatták be)
főleg ezután, hogy a 3d engine elsősorban (sőt majdnem kizárólag) a GPU-t használja, nem nehéz portolni a játékokat, nem kell újraírni nagyon (lévén a pc-s T&L egységek felépítése nem különbözik nagyon a ps2 vector unitjaitól, vagy a többi konzol T&L egységétől). Itt már egyre kisebb szerepe van az x86-os architektúrának, tehát lassan érvényét veszti az, amit írtál.
egy komolyabb audio/video/3d proginak mindenképp kevés a 32 mega ram, akárhogyan írják meg. ez nem csak a program hibája, hanem egyszerűen akkora adatmennyiséggel dolgozik, amihez kevés a 32 mega ram.
narumon:
A dobozos linuxert eddig is kellett fizetni. Az mas kerdes, hogy mit kezdesz a 40GB-os hdd-vel, usb-s bill/egerrel, masolt DVD lemezzel, ha nincs VGA konvertered. Ha esetleg ebbel is lesz kinai valtozat, akkor talan megeri. Most 200 USD az egy rablas. Masreszt az XWindow eddig sem arrol volt hires, hogy keves RAM-mal beeri (az az Amiga/Atari erdeme 😊. Szoval szerintem a PS2 nagy sebessege hiaba a lassu, x86-ra optimalt, es tulmeretezett c programok miatt. 32MB keves. Hacsak valaki be nem eri a shell-el 😊
Amiga dolog: a pc "iparbol" hianyzik az innovacio. Van kb. egy tucat ceg, aki eloreviszi az egesz szamitastechnikat. Ezek koze tartozik az IBM es az Apple. Kicsit utananeznel a dolgoknak, akkor lathatnad, hogy az Intel is igen eroteljesen lopkod. A Compaqrol, Dellrol, es a kinai hordarol ne is beszeljunk. Ha nincs K+F -re koltott koltseg, akkor nem nehez nyeresegesnek lenni. A Commodorenak sok hulyesege volt, pl. a PC agazat mukodtetese. Ebbe bukott bele tulajdonkepp a ceg. Par evre ra nagyon sok "hobbi pc gyarto" is elesett, pl. Escom, Vobis, stb.
Az Amiganal a PC szekcio miatt evekre visszatartottak a fejlesztest, csak prototipus szinten maradtak meg. Meg mindig tobbre tartok egy A4000/060-at, mint egy P4-est. En valahogy az olyan gepeket nevezem szamitogepnek, ami ram var, es nem en varok ra... Neha a C64-emnek jobb a reakcioideje, mint annak a Celeron633/Linux-nak, amin most gepelek. A Windows NT szeriat meg nem is kell bemutatnom.
A Sony mar evek ota nem gyart CDROM-ot. Ha egy kicsit megfigyelnetek, Lite-On CD-kre van Sony matrica szitazva. Mivel javitottam mar CDROM-ot, elmondhatom, hogy tok gagyi mind, csak a martica kulonbozik. Valoszinuleg a DVD-k eseteben is ez a helyzet.
CSOCSO:
Neha esz nelkul irogatsz hulyesegeket. Normalis ervekkel talan meg lehetne gyozni masokat is. Valoszinuleg nem lattad a Resident Evil CODE: Veronica-t. Az sem fix hatteru, mint a korabbi reszek. Amugy lattam a Biohazard traileret, es meggyozott, hogy vegyek egy lila kockat 😊 (azert nem Panasonic, mert van asztali DVD-m 😊 Csak lehetne mar kapni!
Version:
Ha tenyleg az vagy, akinek mondod magad, akkor nem ertem, miert ilyen ertelmetlen dolgokra vesztegeted az idodet ahelyett, hogy konzolra jatekot vagy demot kodolnal.
A te PS2-es fanatizmusod is kisse elkepeszto. Jatszottam mar en is PS2-es uj stuffokkal, de meg annyira nem volt meggyozo, hogy a DC-t lecsereljem.
Evil:
Carmack az x86-hoz ert. Nem lehet csak ugy portolni egy pc-s jatekot mas platformra, legyen az konzol vagy szamitogep. A mas architektura miatt ujra kellene irni az egeszet, de az nem eri meg. Az eddigi eredmenyek szanalmasak, eleg megnezni egy Mac-es vagy Dreamcast-es portot. Az optimizalas nem csak egy -o opciobol all. Pedig a PPC750/PPC74x0 joval tobbet tud, mint egy x86-so proci. Ezt azert mertem leirni, mert tudom mirol van szo. (Meg Atari Falcon 030-ra kezdtuk el anno par haverral a Doom portolasat. A mi verzionk joval lassabb lett, mint amit masok 0-rol kezdtek ujra...)
amugymeg számold má ki mennyibe kerul 512mega rdram
a ps2 70e"
Ki a fasznak kell az a szar RDRAM? Én DDRt pakolok kisember, az meg nem sokkal drágább mint az SDRAM.
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
64 megaba nem fog beleférni
pc-n legalább 512 mega kell hozzá"
Bezzeg PS2n ott belenyomnák 32MB ramba. 3x annyi effektel meg mindennel. Látod legalább most beismerted hogy PS2nek esélye sincs...
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
PS3 Slim(120GB)+ MB 500GB,SAMSUNG LE-40C750 3D,Onkyo TX-SR606 Ps3 ID:Alien_hun(EU),sstyles(US)
tehát semmit !"
Ahan csak Yakoto Csing Long CSüng Wong Teng szava a mérvadó szerinted.
hogy sajátitja ki magának a sony a linuxot"
Az lesz a borzadály. Egy ingyenes rendszerért is fizethetünk ezután....
"az amiga is igy kezdödött ,és nagy pályát futott be
de végül felmorzsolták a "nagyok""
Akkor nem a nagyok morzsolták fel hanem éppen az indulo kicsik akikből mára nagy lett. Mert az amiga jól elbaszta a fröccsöntött kategóriával.
"pénzcsináló faszokkal
és reményeim szerint le is fogja öket nyomni"
Ja és a sony micsoda? Mert nekem az összes cég közül ő tünik a legszemetebb legpénzéhesebb, legátbaszósabb cégnek. Elég ha csak a CDRomjaikra vagy DVDromjaikra gondolsz. Utána villogjál...
Isonewson nem találni infot róla, szvsz elég fake szagú...
ha nem ilyen faszságokkal foglalkozna
hanem inkább irná meg a gamet ugy hogy ne szaggasson" - Version: Mennyi idős vagy? Nem birom elhinni, hogy emberek kozé engednek felugyelet nelkul. Nem szeretem a q-t meg nem fogok elaljulni a doom3-tol sem, de az bizti, hogy carmack oriasi koponya és nem kellene leszólni egy olyan seggnek, mint te!!! Ha nem tetszik irjál jobbat és akkor dumalj!
Mivel csak szoftveres bump van abban a gánytéglában ezert néz ki rajta minden jatek muanyag hulladeknak!
Na ennyi, bye
amugymeg számold má ki mennyibe kerul 512mega rdram
a ps2 70e
lehet hogy máshogy valósítják meg, mint azt te gondolod
(egyébként meg akkor mégiscsak túl gyér az a ps2 hw ehhez, hiszen a 32 megába meg főleg nemférne bele)
64 megaba nem fog beleférni
pc-n legalább 512 mega kell hozzá
pc-n ha négyszer annyit használnak, már akkor is jó
hanem inkább elhúzna a ps2-esét csesztetni, mert már zavaróan sok időt tölt a pécéje előtt ülve (mint egy pcbuzi)
mert minden texturához egy BRDF map-ot kell tárolni,ami nem kicsi
habár a ram olcso
ha meg szaggat (nem fog, de ha esetleg), majd várunk vele egy fél évet, még akkor is hatszor szebb lesz bárminél, aztán játszunk vele.
q3 engine-nel is hasonló volt. ugyan az akkori gépeken is teljesen jól futott, de később az athlon/p3-4 procikkal és gef kártyákkal még sokkal szebb látványt produkált, ráadásul irtózatosan magas fps-ekkel.
(míg a DC-s és ps2-es változat ment kb 30-40-et)
ennyiben százszor jobban van megírva mint az unreal engine, az alig gyorsult valamit az újabb gépeke, ráadásul a látvány sem változott sokat.
hanem inkább irná meg a gamet ugy hogy ne szaggasson
hogy a feluletek különbözö irányokból nézve
máshogy tükrözik vissza a fényt
és ezt adja vissza a BEDF(bidirectional reflection)
...csoda hogy találtak rá kiadót. Bár igaz, sötét konzolosokkal minden szart meg lehet etetni, még tán nyereséges is lesz és ez itt a nem semmi!
Cigányasszony mától a '...hogy follyon ki a szemed...' károgás helyett azt mondja majd, '...hogy jáccá a pléjsztísünön blekkenvájóót...'
Max a dobozára rá van írva! Egy újabb citrompótló a csóringer kis konzolöcsiknek...

Miért, a PS2 hardvere változó??? Max ha kifüstöl belőle a GS, mert már nem bírja a tempót szegény.
Kérdés: Egy jó ismerősöm mondta, hogy Carmac "BRDF megvilágítási modellt használ realtime-ban" a Doom3 ban. Fogalmam sincs mi ez, de nem tudtam vele tovább beszélni. De úgy vettem észre van itt 1-2 arc, aki járatos ilyen témákban (Ember, Version), ti tudjátok ez mit takar?
Billy csávó szava nemhogy ér valamit, de azt ráadásul dollármilliárdokban mérik, mutass csak egyetlen ilyen sony buzit.
Ha meg nincs Carmack, lehet te még mindig a mariot nyomnád a szar konzolodon 2d-ben, vagy upgradelnél tv-focira...
De mentsegere: nem is olyan ronda...
...ha eltakarod a szemed...
(miert van az a szar erzesem, hogy a konzolosokban gyulik a duh szemetkedesem miatt? bocs, inkabb jo erzes!)

Es a 15 fps mindenki kepzelje hozza!
LOL, konzolosok megint szopnak, ez megint csak nyalcsorgatas volt altaluk...