A Pc-s játékoknak leáldozott! vol. 1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Efreet
az az FF6 volt 😊 csak az amik részére jött ki FF3 néven 😊) és szuper szórakozás volt 😊 ahogy az FF5 (amcsiknak 2) is. a nekem legjobban tetsző sztori amúgy szerintem abban volt.

amúgy az idézet: Day of The Tentacle intro

"Moderáld magad, ne nekem kelljen!"

Efreet
ez kapott el a Daggerfall-ban is... van egy Vámpír karakterem benne aki lassan az egyik gonosz klánnak a vezére lesz, a klasszikus végigjátszásra már esélyem sincs, de kegyetlenjól szórakozok, van házam, hajóm, és csak éjszaka mászkálhatok 😊 (és ez csak egy út a közel végtelenből)

ember
és honnan?
GAMECUBE
az ff3ban voltak fajok, foglalkozasok....(csak ugy megjegyzem)amik kozott valtani is lehetett asszem
Efreet
pártízezer hozzászólással ezelőtt már futott ez a topic 1-2 kört azon, hogy mi is RPG a digitális (tökmindegy hogy most épp konzol vagy pc) világban... akkor is az volt a véleményem, és most is az, hogy ami eddig az igazi RPG élményt (mozgás és cselekvésszabadság ami szerintem a leglényegesebb) hozta, az az Elder Scrolls: Daggerfall. mögötte osztoznak a BaldursGate, a Falloutok, A MightandMagic-ek, és a többi rengeteg

ember
Na ez pl tipikusan kalandjáték vonás. mármint az hogy 100%ra végig lehet nyomni. Mert pl az Arcanumban ha gonosz karaktert játszol, akkor alapból szóba sem áll veled egy csomó mindenki, egy szuperhőssel meg pl nem tudsz elvegyülni az alvilágban. De ugyanígy számít a fajod, az hogy mágus vagy technikus vagy, stb. A játékon belüli összes tetted kihatással van az egész játékmenetre, tehát lehet hogy egy bizonyos karakterrel egész városokat tudsz ki Ezért szerepjáték. Te választhatod meg hogy milyen szerepet játszol, és annak megfelelően fogod felfedezni a világot. Így sem rossz az újrajátszhatóság, mert más karakterrel más lesz a játék is, és persze játék közben is különböző irányokba terelheted a cselekményt.
Efreet
"I think I feel like I could...
like I could...
TAKE ON THE WORLD!"
egész délután azon agyaltam, hogy honnan emlékszem erre a szövegre... ÉS VÉGRE ESZEMBE JUTOTT 😄DDDDDDDDDDDDDDDD

GAMECUBE
hat nekem megfelel ez az idil😊)))
az F nem IGAZI RPG, de baszottul el vagyok bele is... beleelem magam akalandba ahogy a tobbi gamenal (ami mondjuk igazi rpg) falloutra nem mondtam, hogy nem reszletes, nekem a vilaga a kornyezete nem jon be igazan....
Efreet
nekem a Fallout nem jött be... de elismerem, hogy istenjójáték 😊 dehát... nem tetszhet mindenkinek minden 😊

""A final fantasy es hozza hasonlo gamek megnevezeseben maradjunk a akcio/kaland/rpg megnevezesnel. en igy latom.... "
ezt magyarázom már egy éve de sokan nem bírják felfogni. mindig vérig sértődnek, ha ilyet mondunk."

Na akkor itt a végén többpárti konszenzus fog kialakulni Én is egyetértek ezzel, semmi bántó nincs ebben, így van!
És a végén mnég abban is egyet fog érteni a fórum, hogy a BG, Fallout és az FF is jó játék. Valaki verje már szét ezt az idillt, nem ebbe a topicba való

Ki lakik ott keleten? Szexuális Zaklatás Panda! Ki segít, hogyha gondod van? Szexuális Zaklatás Panda! Ki mondja meg, hogy mit lehet? Szexuális Zaklatás Panda!

Efreet
minek kategorizálni? az FF az FF és kész. önmaga egy stílus. (mint sok egyéb játék is)

ember
"A final fantasy es hozza hasonlo gamek megnevezeseben maradjunk a akcio/kaland/rpg megnevezesnel. en igy latom.... "

én is!
ezt magyarázom már egy éve de sokan nem bírják felfogni. mindig vérig sértődnek, ha ilyet mondunk.
Efreet
mondjuk ez is 1 olyan dolog, ami nagyon tetszik minden FFben... 1X végigjátszottam, ok. aztán nekiálltam MINDENT megkeresni benne, meg kipörgetni a partit, aztán jött legalább egy 3. végigjátszás, amikor már full leírás alapján 100%ra nyomtam végig, és.... szóval nagy játékok 😊

ember
"hihetetlen reszletes kodolgozassal, meg a sarki hentes eletutja os benne van"

na ez a Falloutra hatványozottan igaz! és még kevésbé lineáris mint a BG (mondthatni teljesen non-lineáris). Bár igaz, kicsit "rétegjátékabb" a Fallout főleg a körökre osztott harc miatt, meg nincs annyira szép grafika.
GAMECUBE
oksqa, nekem is megvoltak konnyeden, de akkor se fer... mig en nem olom meg egy lioheartal ot, addig o egy omega beammal , vagy ilyesmikkel, (plane ami az egesz teamet tamadja)hamar kiirt😊)
jah az ultimanak, aszem 5-700ezer kozott volt... de eleg az😊)
Efreet
> hol jovok 9999hpmmal, az 1millioval rendelkezo Ultima weapon ellen ugye?😊)
😊)) egyik weapon se ellenfél, ha megfelelő felszereléssel mész ki elé... simán lealázható 😄
az ff8-as omega kicsit nagyobb baj volt... (amúgy emlékeim szerint pont az Ultima Weaponnek nem volt 1 milla hpja 😊 csak az Emeraldnak meg a Ruby-nak... nem mintha ez nem lett volna elég 😄DDD

GAMECUBE
a sarkany csak poen volt😊) FF11 lesz pcre, a PS2es Baldu azegy tre hack&slash lesz, utalom is...
ember
FF11 jön pc-re is asszem.
ember
FF, Zleda stb tényleg rulez, és valóban a "konzol RPG" a megfelelő kategória.

BG konzolra csak a BG😄A lesz ami kicsit Diablo szagú (Hack&Slash). Nagyon eltolták az akció felé.

(ja és falloutban nincs egy darab sárkány se, mégis rpg)

GAMECUBE
ja es a FF11 mindenki igenyet ki fogja elegiteni szerintem... az tenyleg online Rpg lesz.... (sarkannal, mindennel😊
GAMECUBE
csak nekem sajna nincs idom egy Bg-t fullra vegigvinni😞(( mivel utalok pc elott ulve jaccani, egyszeruen nem jon be... ezert varok mar Bg es hozza hasonlo gamet konzolra...Egybekent FF, ZElda , Dragon Warrior, Star OCean, es egyeb konzol "rpg-k" rulezz😊))(marha csak a konzolt nezzuk)
GAMECUBE
NO igaz nem valodi!! RPG A FF sorozat.... de van benne ra egyket vonas, (a karakterfejlodes, kockak, stb az tenyleg elter, de teny abban is feljodnek😊 az is igaz, hogy nincs kiegyensulyozva, ugye, hol jovok 9999hpmmal, az 1millioval rendelkezo Ultima weapon ellen ugye?😊)No a lenyeg, ha igy teccik, nekem Falout nem jon be, de BG1-2, hat az fantasztikus game...hihetetlen tortenet , hihetetlen reszletes kodolgozassal, meg a sarki hentes eletutja os benne van😊), az ff ebben nem versenyezthet, de!! Nekem nagyon bejottek az FF-ek tortenetei, zene, rendezes minden... nekem az is nagyon megteszi (ha csak 1/4ed RPg is😊..mig a BG Rpg, (igaz ha korokre lenne osztva rendese a csata annak jobban orulnek, de mindket harcrendszer szerintem tokeletes egy gamehoz)
A FF6 all a legkozelebb az igazi rpg fogalmahoz...
Mar csak abban remenykedem hogy a gyuruk ura game, megjelenik konzolokre is.
A final fantasy es hozza hasonlo gamek megnevezeseben maradjunk a akcio/kaland/rpg megnevezesnel. en igy latom.... lehet szidni😊
ember
"A Fallout egy (gagyi idöelbaszó)körökre osztott kaland,a BG 1-2 (érthetetlen angol nyelvvel telepumpált-szintén gyökér)sima kaland,kis Rpg beütéssel ,ennyi"

A Fallout közelebb áll a valódi rpg-khez, mint BÁRMI ami a szaros ps2-dre valaha megjelent vagy meg fog jelenni. Mindenhol az év RPG-jének választották annak idején, és most is kultuszjátéknak számít. Persze kicsit jobban igényli a gondolkodást, mint a devil may cry, talán ezért nem tetszett neked... Javaslom, tényleg maradj annál meg a GT3-nál, azok neked valók, de szidj egy olyan játékot, ami TÉNYSZERŰEN minden idők egyik legnagyobb, leghangulatosabb(!) és legeredetibb RPG-je.

(Könyveket sem olvasol, gondolom, hiszen neked az is "időelbaszó")

Bg1-2höz leírhatom ugyanezt. Még kiegészíteném annyival, hogy attól hogy te nem érted, még lehet valami jó...

(ahogy az FF is jó, mivel senki nem írta hogy szar lenne, csak azt hogy nem teljesen RPG - gondolom erre akartál visszavágni, de eléggé melléfogtál ezzel a két játékkal, mert ezekre épeszű ember nem mondja hogy szar - legfeljebb hogy neki nem jön be.)

Te mondtad a civilizationre is múltkor, hogy szar?

komolyan, te ne vegyél pc-t. nem neked való. akinek az RPG-k "időelbaszók", történetet lusta felfogni, angolul nem tud, annak sokkal jobb választás egy ps2, mert királyul játszható, mész előre és lősz, kardozol, kulcsokat keresel, király mozgások, motion blur, anyámkínja, jó az.
Efreet
ilyen lista mellett kóstolj bele a Wizardry8ba... szerintem tetszeni fog (angolul kell hozzá tudni, mert mindenki folyamatosan beszél)

Azért szerintem Te is elfogadod azt, hogy a BG és a Fallout sorozat még mindig közelebb áll a szerepjátékokhoz, mint az erősen kötött, inkább akció orientált játékmenettel, valódi szerepjátékosi környezetben azonnal elvérző szabályokkal rendelkező konzolos rpg-szerűségek.
A BG-ig nem találkoztam olyan RPG-vel ahol hentelés nélkül is lehetett XP-t szerezni, vagy ahol a küldetések elfogadása nem abban merült ki, hogy a QUEST felíratra klikkeltél. Lehet, hogy van néhány kiegyensúlyozatlan része, de nem ez az elsődlegesen jelemző vonása. Nem lehet azt mondani rá, hogy egy hack&slash lenne.
A Neverwinter Nights-ot csak azért nem említettem, mert még nem jelent meg. De a multiplayer terén nyújtott lehetőségei lévén, meglehetősen közel fogja hozni a valódi szerepjátékok hangulatát. Lesz végre normális szociális inetakcióra (beszélgetés, üzletelés, szövetségek kötése stb.) is lehetőség a karakterek között.

Vigyáz öreg, mert még a végén tapad rád egy kis stratégigai érzék és műveltség.

M4nyusz, Gamecube:
Ha szerintetek az FF sorozat RPG, akkor életetekben nem játszottatok szerepjátékkal. Az FF nagy jó szándékkal akció/kaland kategóriába elmegy. A BG 1-2 vagy a Fallout 1-2 mellett mind story, mind játszhatóság, mind összetetség terén elbújhat.
Az FF "szabályai" valódi szerepjátéként (karakterlap, kockák, mesélő, játékosok, szabálykönyvek) soha nem állná meg a helyét a kiegyensúlyozatlansága miatt.
Hogy mire alapozom a véleményemet? Arra, hogy közel 10 éve játszom valódi, nem számítógépes szerepjátékokkal (AD&D, CP2020, M.A.G.U.S.) játékosként és játékvezetőként.
PC-re legalább megjelent/megjelenik néhány az eredetieket megközelítő RPG. De konzolra eddig és valószínűleg ez után sem fog megjelenni ilyen.

narumon
"te lehet hogy nem félévente csak évente

de 3-szor annyiért vettél grafot
gef2 gts 60-ért LOL"

Speciel én még ezután fogok. A kisker ára úgy 25+Áfa most, és bármilyen hihetetlen a régi kártyákat elég jó áron el lehet adni.

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

narumon
"Pöcsike,te fél év után dobhatod ki a gépedet(söt lényegében már a boltbol ha kihozol virulo arccal egy Pc-t,már akkor elavult) a gépedet ugy ahogy van,de nekem 3-4 évig kitart játékra a konzolom."

Először is a pöcsike az ami neked a lábad között van, igen amit csak nagyitóval látsz. Másrészt én speciel és a legtöbb Pcs nem költök a gépemre többet mint 3 évente 150e Ft... Ezt már anno leirtam hogyha azt akarod hogy jó géped maradjon akkor az évi 50e az reális. Ti mindig abból indultok ki hogy kell a gef3 meg 1GB RAM meg ilyenek, holott erről szó sincs, csak ti fújjátok fel. A valóság azonban hogy szerintem egy konzol semmivel sem olcsóbb, ráadásul a PS2 sem fog kibirni 3-4 évet.

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

XHumano
Verso ez a sok felkiáltójel azért árulkodik, mér' nem írsz a saját neveddel bazz!?!?!?
versio
az ilyen nem is érdemel jo játékot

ha annyira szükséged van szines fecnikre
vegyél a piacon egy uzit
oszt löjj széjjel egy ujságosbodét

te egy akkora fasz vagy hogy az nem igaz !

versio
menj te a picsába !!!!

keress ujságfecniket pc-s játékba te barom !

versio
a ps2 felhasználok aláirást gyüjtöttek emiatt
és annyi összegyült hogy a sony nem tehet mást mint hogy kiadja
pedig nem akarta

ember
mx400-at megkapsz 20ezerért és azon sem szaggat semmi. radeon LE-ről nem is beszélve.

eldönthetnétek, mi van. egyszer azt mondjátok hogy jajj még a gef2-t sem használják ki és már itt a gef3, máskor meg azt hiszitek hogy mindent meg kell venni ahogy kijött. ez baromság. pontosan azért, mert nem használják ki csak kb fél éven belül, NEM kell megvenni a legújabb cuccokat. egy GTS pedig már fél éve SEM 60ezer ft volt. gef3-at sem érdemes venni mondjuk jövő februárig, addigra lemegy szépen az ára.

aki annyira sincs eleresztve, az legfeljebb nem asus-t vesz hanem valami kevésbé márkásat, ugyanúgy mennek azok is detonatorral, legfeljebb kevésbé bírják az overclockolást.
versio
"Ezt a trendet látszik folytatni Chandrasekher nyilatkozata is: "Én úgy látom, hogy a Rambus teljesítményére csupán a rendkívül teljesítményigényes alkalmazásoknál, főként munkaállomásokban lehet szükség. De idővel, hacsak a Rambus piaci helyzete nem változik, a DDR ebből a szegmensből is kiszorítja" -- tette hozzá."

talán a ps2-be is ezért rakták bele ???????????

Konzolos
sok diák mégcsak álmodozik GTS-röl (nagyrészt nincsenek anyagilag eleresztve az emberek)
XHumano
A minőséget (és az újdonságot) meg kell fizetni.
XHumano
Ezt csak a hülye konzolosok hiszik, hogy így van... de minek is magyarázzam.
versio
te lehet hogy nem félévente csak évente

de 3-szor annyiért vettél grafot
gef2 gts 60-ért LOL

ember
ok, mondjál már egy játékot, ami szaggat egy GTS-en (ami kinn van egy éve).

nem tűnt fel még, hogy mi sem fél évente járkálunk a boltba új gépért?
Konzolos
Pöcsike,te fél év után dobhatod ki a gépedet(söt lényegében már a boltbol ha kihozol virulo arccal egy Pc-t,már akkor elavult) a gépedet ugy ahogy van,de nekem 3-4 évig kitart játékra a konzolom.
XHumano
De most őszintén: szerinted van itthon egy Xboxom?
narumon
"Es te viszont 3-4 ev mulva baszod ki az egesz konzolt es megveszed a ps3 at nem?Akkor mirol beszelsz te kis pocs?"

Már ha megéri a 3-4 évet. Nagyon úgy néz ki hogy nem. Amúgy meg hagyd, nekik csak a videokártya a kiadás, a teljesen új konzol arrafelé ingyen van.

narumon
"a Sega MasterSystem/GameGear emulator !!!!!!!!
ps2-re !!!!!!!!!!!"

Ennek osztán sok értelme van...

narumon
"Ha nem tudod normális sebességgel futtatni a progit hajitsd ki a gépedet,és vegyél egy teljesen ujat..."

Szerintem ez inkább konzolra ül ez az állítás.

narumon
"Bocs, lehet, hogy rosszul jött át nekem a dolog, de nem úgy tűnt, mintha bármit is láttál volna konzolra eddig..."

Hát akkor tényleg baromi rosszul mehetett át neked a dolog.

"Amúgy MP nincs még, de mindjárt megjelenik. Hogy mi a szarnak? Az FPS csak pc-n jó általában, a konzolos játékok pedig pc-n nem."

No el is telt bő félév a Pcs verzióhoz képest, és akkor a többi gaméról még nem is beszéltünk. Amúgy a Max Payne third person akciójáték és nagyon messzire van egy fps-től. Lehet hogy rosszul jött át nekem de egy Pcs játékot sem láttál még?

Konzolos
Ebbe inkább nem megyek bele mélyebben,(viszont én elvileg a Humano kijelentésére válaszoltam.)

Evil
ez is barom.Proci minek ugyis mindenkinek 1ghz folott szalad legalabbis a hcgamereknek tuti.Felbontast allithatom lefele +kikapcsolhatok vagy lejebb vehetem a reszletesseget es maris szalad mint szel.Ha meg veszek vid kartyat akkor azert cserebe nem csak sebesseget kapok hanem +feature ket.Ha beszaggat a ps2 te mit csinalsz?Nyelsz egyett es betudod kulonleges ps2 effektnek.Es te viszont 3-4 ev mulva baszod ki az egesz konzolt es megveszed a ps3 at nem?Akkor mirol beszelsz te kis pocs?

Ha mindent el lehetne gondolatokban intézni, tele lennének az utcák terhes nőkkel és halott emberekkel!

ember
max payne ugyan nem fps, de egyébként igazad van
versio
a Sega MasterSystem/GameGear emulator !!!!!!!!

ps2-re !!!!!!!!!!!