A Pc-s játékoknak leáldozott! vol. 1
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
amúgy az idézet: Day of The Tentacle intro
"Moderáld magad, ne nekem kelljen!"
like I could...
TAKE ON THE WORLD!"
egész délután azon agyaltam, hogy honnan emlékszem erre a szövegre... ÉS VÉGRE ESZEMBE JUTOTT 😄DDDDDDDDDDDDDDDD
az F nem IGAZI RPG, de baszottul el vagyok bele is... beleelem magam akalandba ahogy a tobbi gamenal (ami mondjuk igazi rpg) falloutra nem mondtam, hogy nem reszletes, nekem a vilaga a kornyezete nem jon be igazan....

nekem a Fallout nem jött be... de elismerem, hogy istenjójáték 😊 dehát... nem tetszhet mindenkinek minden 😊"Moderáld magad, ne nekem kelljen!"
ezt magyarázom már egy éve de sokan nem bírják felfogni. mindig vérig sértődnek, ha ilyet mondunk."
Na akkor itt a végén többpárti konszenzus fog kialakulni Én is egyetértek ezzel, semmi bántó nincs ebben, így van!
És a végén mnég abban is egyet fog érteni a fórum, hogy a BG, Fallout és az FF is jó játék. Valaki verje már szét ezt az idillt, nem ebbe a topicba való

Ki lakik ott keleten? Szexuális Zaklatás Panda! Ki segít, hogyha gondod van? Szexuális Zaklatás Panda! Ki mondja meg, hogy mit lehet? Szexuális Zaklatás Panda!
én is!
ezt magyarázom már egy éve de sokan nem bírják felfogni. mindig vérig sértődnek, ha ilyet mondunk.
na ez a Falloutra hatványozottan igaz! és még kevésbé lineáris mint a BG (mondthatni teljesen non-lineáris). Bár igaz, kicsit "rétegjátékabb" a Fallout főleg a körökre osztott harc miatt, meg nincs annyira szép grafika.
jah az ultimanak, aszem 5-700ezer kozott volt... de eleg az😊)
😊)) egyik weapon se ellenfél, ha megfelelő felszereléssel mész ki elé... simán lealázható 😄
az ff8-as omega kicsit nagyobb baj volt... (amúgy emlékeim szerint pont az Ultima Weaponnek nem volt 1 milla hpja 😊 csak az Emeraldnak meg a Ruby-nak... nem mintha ez nem lett volna elég 😄DDD
BG konzolra csak a BG😄A lesz ami kicsit Diablo szagú (Hack&Slash). Nagyon eltolták az akció felé.
(ja és falloutban nincs egy darab sárkány se, mégis rpg)
A FF6 all a legkozelebb az igazi rpg fogalmahoz...
Mar csak abban remenykedem hogy a gyuruk ura game, megjelenik konzolokre is.
A final fantasy es hozza hasonlo gamek megnevezeseben maradjunk a akcio/kaland/rpg megnevezesnel. en igy latom.... lehet szidni😊
A Fallout közelebb áll a valódi rpg-khez, mint BÁRMI ami a szaros ps2-dre valaha megjelent vagy meg fog jelenni. Mindenhol az év RPG-jének választották annak idején, és most is kultuszjátéknak számít. Persze kicsit jobban igényli a gondolkodást, mint a devil may cry, talán ezért nem tetszett neked... Javaslom, tényleg maradj annál meg a GT3-nál, azok neked valók, de szidj egy olyan játékot, ami TÉNYSZERŰEN minden idők egyik legnagyobb, leghangulatosabb(!) és legeredetibb RPG-je.
(Könyveket sem olvasol, gondolom, hiszen neked az is "időelbaszó")
Bg1-2höz leírhatom ugyanezt. Még kiegészíteném annyival, hogy attól hogy te nem érted, még lehet valami jó...
(ahogy az FF is jó, mivel senki nem írta hogy szar lenne, csak azt hogy nem teljesen RPG - gondolom erre akartál visszavágni, de eléggé melléfogtál ezzel a két játékkal, mert ezekre épeszű ember nem mondja hogy szar - legfeljebb hogy neki nem jön be.)
Te mondtad a civilizationre is múltkor, hogy szar?
komolyan, te ne vegyél pc-t. nem neked való. akinek az RPG-k "időelbaszók", történetet lusta felfogni, angolul nem tud, annak sokkal jobb választás egy ps2, mert királyul játszható, mész előre és lősz, kardozol, kulcsokat keresel, király mozgások, motion blur, anyámkínja, jó az.
A BG-ig nem találkoztam olyan RPG-vel ahol hentelés nélkül is lehetett XP-t szerezni, vagy ahol a küldetések elfogadása nem abban merült ki, hogy a QUEST felíratra klikkeltél. Lehet, hogy van néhány kiegyensúlyozatlan része, de nem ez az elsődlegesen jelemző vonása. Nem lehet azt mondani rá, hogy egy hack&slash lenne.
A Neverwinter Nights-ot csak azért nem említettem, mert még nem jelent meg. De a multiplayer terén nyújtott lehetőségei lévén, meglehetősen közel fogja hozni a valódi szerepjátékok hangulatát. Lesz végre normális szociális inetakcióra (beszélgetés, üzletelés, szövetségek kötése stb.) is lehetőség a karakterek között.
Ha szerintetek az FF sorozat RPG, akkor életetekben nem játszottatok szerepjátékkal. Az FF nagy jó szándékkal akció/kaland kategóriába elmegy. A BG 1-2 vagy a Fallout 1-2 mellett mind story, mind játszhatóság, mind összetetség terén elbújhat.
Az FF "szabályai" valódi szerepjátéként (karakterlap, kockák, mesélő, játékosok, szabálykönyvek) soha nem állná meg a helyét a kiegyensúlyozatlansága miatt.
Hogy mire alapozom a véleményemet? Arra, hogy közel 10 éve játszom valódi, nem számítógépes szerepjátékokkal (AD&D, CP2020, M.A.G.U.S.) játékosként és játékvezetőként.
PC-re legalább megjelent/megjelenik néhány az eredetieket megközelítő RPG. De konzolra eddig és valószínűleg ez után sem fog megjelenni ilyen.
de 3-szor annyiért vettél grafot
gef2 gts 60-ért LOL"
Speciel én még ezután fogok. A kisker ára úgy 25+Áfa most, és bármilyen hihetetlen a régi kártyákat elég jó áron el lehet adni.
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
Először is a pöcsike az ami neked a lábad között van, igen amit csak nagyitóval látsz. Másrészt én speciel és a legtöbb Pcs nem költök a gépemre többet mint 3 évente 150e Ft... Ezt már anno leirtam hogyha azt akarod hogy jó géped maradjon akkor az évi 50e az reális. Ti mindig abból indultok ki hogy kell a gef3 meg 1GB RAM meg ilyenek, holott erről szó sincs, csak ti fújjátok fel. A valóság azonban hogy szerintem egy konzol semmivel sem olcsóbb, ráadásul a PS2 sem fog kibirni 3-4 évet.
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
ha annyira szükséged van szines fecnikre
vegyél a piacon egy uzit
oszt löjj széjjel egy ujságosbodét
te egy akkora fasz vagy hogy az nem igaz !
és annyi összegyült hogy a sony nem tehet mást mint hogy kiadja
pedig nem akarta
eldönthetnétek, mi van. egyszer azt mondjátok hogy jajj még a gef2-t sem használják ki és már itt a gef3, máskor meg azt hiszitek hogy mindent meg kell venni ahogy kijött. ez baromság. pontosan azért, mert nem használják ki csak kb fél éven belül, NEM kell megvenni a legújabb cuccokat. egy GTS pedig már fél éve SEM 60ezer ft volt. gef3-at sem érdemes venni mondjuk jövő februárig, addigra lemegy szépen az ára.
aki annyira sincs eleresztve, az legfeljebb nem asus-t vesz hanem valami kevésbé márkásat, ugyanúgy mennek azok is detonatorral, legfeljebb kevésbé bírják az overclockolást.
talán a ps2-be is ezért rakták bele ???????????
nem tűnt fel még, hogy mi sem fél évente járkálunk a boltba új gépért?

Már ha megéri a 3-4 évet. Nagyon úgy néz ki hogy nem. Amúgy meg hagyd, nekik csak a videokártya a kiadás, a teljesen új konzol arrafelé ingyen van.
ps2-re !!!!!!!!!!!"
Ennek osztán sok értelme van...
Szerintem ez inkább konzolra ül ez az állítás.
Hát akkor tényleg baromi rosszul mehetett át neked a dolog.
"Amúgy MP nincs még, de mindjárt megjelenik. Hogy mi a szarnak? Az FPS csak pc-n jó általában, a konzolos játékok pedig pc-n nem."
No el is telt bő félév a Pcs verzióhoz képest, és akkor a többi gaméról még nem is beszéltünk. Amúgy a Max Payne third person akciójáték és nagyon messzire van egy fps-től. Lehet hogy rosszul jött át nekem de egy Pcs játékot sem láttál még?

Ha mindent el lehetne gondolatokban intézni, tele lennének az utcák terhes nőkkel és halott emberekkel!