A Pc-s játékoknak leáldozott! vol. 1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hustler_hu
ahhh ... mennyi Troll ... szinte RPG-be lenne jo ... lenne 1 Magyar Supergamez Trollok ceh ... eleg sokan beleillenenek ... csak azert irok ebbe a topicba hogy biztos legyek hogy az IQ -m meg nem eleg pici ...
balumaci
hidd el nem is kell annál több!!

\"You need people like me, so you can point your fucking fingers and say : that\'s the bad guy.\"

SeGa
ez igy van ahogy profeta mondja, eleg ritka konzolon a 60 feletti fps...
D3t0nat0r
Nem, én feketeruhás kommandóssal nem ugribugrizok, hanem terroristákat ölök

Miért jobb az, ha egy feketeruhás kommandósasal ugribugrizol? Mario játékok a legjobbak. Nekem a kedvencem a MarioKart.
Na igen, furcsa lenne, bár kétnaponta valaki mindig megírja habzó szájjal ide a listára, hogy mennyire akadoznak a konzolos játékok.
Én egyről tudok, ami tényleg akadozik, ez a psx-es Black&white, 15 fps-t tud, de ezt fel is vállalta a készítő (mondjuk nehéz lett volna tagadni...), mondván: ennél a játéknál ennyit bír a hardver. Ez igaz is, de más kérdés, hogy akkor talán ne csinálják meg arra az adott gépre!

Ki lakik ott keleten? Szexuális Zaklatás Panda! Ki segít, hogyha gondod van? Szexuális Zaklatás Panda! Ki mondja meg, hogy mit lehet? Szexuális Zaklatás Panda!

D3t0nat0r
Én nekem az a bajom a Gamecube al, hogy lehet hogy nagyon durva a teljesítménye, de mire megy vele, ha csak ilyen Mario ugribugri f@szságokat lehet majd rajta játszani? A PS2 re mostmár kezdenek olyan játékok megjelenni, amik engem is érdekelnek(MGS2, GTA3). De persze a Ps2 se fogja soha visszaadni annak a feelingjét, amikor 30 emberrel Wolfizok a neten

PyRex
Igeeeeeeeen! Mindeni orvendjen! Visszatertem!!

PS2 =

Most kb. ennyi 😊

PyRex

| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |

Laalee
na meg egy versenyzo aki le akarja zarni a topicot 😊

Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me

Gamecube:
PC-n a lehetőség a mérés elvégzésre adott, lévén vannak illetve lehet készíteni teszt programot erre a célre.
Ellenben konzolok esetében sem a gyártónak sem a játékok fejlesztőinek nem érdeke, hogy a valódi frame rate és a kipakolt polygonok száma nyilvánosságra kerüljön. Ebből adódik, hogy konzolra nincs szabadon hozzáférhető teszt progi, illetve a játkok sem rendelkeznek mérési lehetőségekkel. Ebből következik, hogy a konzolosok csak az elméleti adatokat szajkozzák, a valóság pedig teljesen mást mutat.

Innét erednek azok a tévhiszemek, hogy a konzolok stabil 60 fps-t nyonak ki, miközben szaggat, akadozik az adott játék. Persze ilynekor jönnek a szövegek, hogy éppen, akkor ott töltött a játék és ezért akadt meg. Ezt meg swappelésnek lehet tekinteni, pedig ilyen sincs állítólag a csodaplatformokon.

"hat azt en se hiszem hogy 70milliot tud ps2!!! max 10et, de azt mindennel!!😊))A PCsek se tudjak kimutatnia poligonszamaikat, merta Gef 3 se tud 100mittomen akarhany milliot, ez csak mese habbal."

Tegnap este nekiálltam megszámolni kézzel mind a kettőt otthon. Nos összességében elmondható, hogy a ps2 csak 18 millió 259 ezer 626 poligont tud, míg a gf3 72 millió 175 ezer 199-et. ki is dobtam rögtön a ps2-őt az ablakon, ilyen szarral ne etessenek má' vazze

Ki lakik ott keleten? Szexuális Zaklatás Panda! Ki segít, hogyha gondod van? Szexuális Zaklatás Panda! Ki mondja meg, hogy mit lehet? Szexuális Zaklatás Panda!

Félek, hogy elég parttalan vita lesz, de azért megpróbálom 😊

"A probléma ott van, hogy játékprogit, szoftvert hasonlítanak össze hardverrel."

Szerintem nem teljesen, habár tény, hogy értelmezés kérdése. Azért vonják össze a konzolokat, mert pc-seknek szóló kérdőívben azt akarják megtudni, hogy pc-s, vagy konzolos játékkal fognak-e játszani. és ilyen szempontból mindegy, hogy összevonják-e a konzolokat("nem pc-s"). Az is tény, hogy pontosabb eredményt lehetne kapni, ha szétszednék őket, de ez itt nem volt cél. Nem arra volt kiváncsi a kérdés feltevője, hogy milyen konzollal, hanem arra, hogy pc-vel vagy mással (és ezen belül arra, hogy _ha_ pc-vel, akkor mivel) - lehet persez módszertanilag kritizálni a dolgot, sőt kell is 😊
A legnagyobb hiba ott van, hog yén pl. pc-vel és ps2-vel is fogok játszani. Na most akkor mit is jelöljek? Másrészt az, hogy ki ünnepli ezt hétvégének, annak semmi köze a kérdéshez...

"A helyes megközelítés talán az lett volna, ha egyrészt külön az egyes játék platfomok választását, másrészt külön az egyes játékok választását kérdezték volna."

Ez igaz! De csak multiplatformos oldalon lehetett volna feltenni a kérdést, hogy legyen is értelme (gyak. az ign kezdőlapján, és nem a pc-s belső oldalon!).

"Ez kb. olyan, mintha arról tartottak volna szavazást, hogy ki milyen színű autot kedvel és hogy szereti-e a téli sportokat."

Nem igazán jó a példa. Ez inkább olyan, mintha megkérdeznék, hogy milyen színű autót kedvel, és ott lenne választási lehetőségnek az is, hogy nem kedveli az autókat, sokkal inkább a motorokat/bicikliket/stb (ez egyben).

"Összegzés, a lenti eredmény nem mérvadó!"

Semmilyen interneten végzett kérdőíves kutatás nem mérvadó, mert nem reprezentálja a (komplett) lehetséges válaszadók véleményét! De érdekességnek és mókának azért jók 😊

Ahh, rohadt sokat írtam, ráadásul olyan dolgokról, amik bizonyára nem sok mindenkit érdekelnek. Bocs!

GAMECUBE
hat azt en se hiszem hogy 70milliot tud ps2!!! max 10et, de azt mindennel!!😊))A PCsek se tudjak kimutatnia poligonszamaikat, merta Gef 3 se tud 100mittomen akarhany milliot, ez csak mese habbal.
Ja konzolosok nem is tudom, hogy megint ki az aki az elméleti polygonszámokkal dobálózik.

Verson:
PC ez legalább mérhető, de konzolon hogy méred meg ezt? Jah hogy a gyártoknak el hiszel mindent?

"a 4mb-os voodoo1 és a gef3 között 5 -szörös a különbség !!!"

A támogatott felbontás és features terén meg egy fényév. Okosabb lenne a néha inkább hallgatnál!

A probléma ott van, hogy játékprogit, szoftvert hasonlítanak össze hardverrel. A játékprogik bontásban vannak, ellenben a konzolokat egy kalap alá vették. A helyes megközelítés talán az lett volna, ha egyrészt külön az egyes játék platfomok választását, másrészt külön az egyes játékok választását kérdezték volna.
Ez kb. olyan, mintha arról tartottak volna szavazást, hogy ki milyen színű autot kedvel és hogy szereti-e a téli sportokat.
Összegzés, a lenti eredmény nem mérvadó!

versio
PSX(PS1):
" Renders up to 360,000 polygons per second "

PS2:
"Renders up to 75,000,000 polygons per second "

a két gép között 200 szoros különbség van !!!!!!

láttok ti ekkora különbséget a ps1 meg a ps2 között ????
nem hiszem !

de nemsokára ...

ui:
a 4mb-os voodoo1 és a gef3 között 5 -szörös a különbség !!!
ami röhejes 😊))

versio
"And even though Microsoft claims that Xbox is three more powerful than PS2, major game publishers say all three systems are in roughly the same class. ‘Although there are differences in graphical quality from platform to platform, there is no game that we have in development for Xbox that we can’t also make on PS2 or GameCube,’ says Activision CEO Robert Kotick."

SeGa
GBA Dráááággggaaaaaa
Hustler_hu
tudjatok mit 😊)) a Game Boy Advance a legrulezzebb konzol 😊) mert annak van ertelme ... a tobbinek semmi ertelme sincs azon kivul hogy a sok agyas szepen dol be a marketingnek ... conzumerizmus rulez 😊) en is csinalnak 1 konzolt ... mondjuk legyen HUNconzole a neve ... es Happy End csinalja majd a Kill Opozition nevu jatekot ... es ha sikerul vegivinned akkor kapsz 1 meghivot megnezheted orban videofilmjeit ... tiszta izgalom ...
Format C:
SeGa
jaja a kep gondoltam vmi ilyesmi van
GAMECUBE
micsoda??? akep??? ja egy ideiog ki volt szedve minden😊)) mert szerkesztettem az ujat😊
SeGa
hűha akkor ezert nem jott be elobb😄DD
GAMECUBE
jaja balu GC lesz a nyero, microfos az szar lesz hidd el😊
GAMECUBE
kirááááááály😊))(csocso az elozo is jo vol, de ez jobb😊))azert koszi a kepet😊
GAMECUBE
nah most ez egy teszt😊))
SeGa
http://www.squaresoft.com/playonline/FFX/index.html
FF10...
SeGa
nah eddig manyusz voltam de most megszallt a nosztalgia 😄
ja balu ha van idod vard ki GC t es utana lesz hasonlitasi alap...
GAMECUBE
balumaci miert semmikeppen se GC??????
magusnak valaszoltam egyebkent 😄
Hát mivel választék most még csak ps2 re van akkor azt. Gondolom nem ket jatekkal akarsz jaccani...
balumaci
PS2 vagy Xbox
GC semmiképp se!
eseleg GBA

\"You need people like me, so you can point your fucking fingers and say : that\'s the bad guy.\"

magus
Najo, akkor egy vitaindito kérdés😊
ha karácsnonry bármit vehetnék? mit kéne vennem?
nem polgonszámot plz

balumaci
most fogok beszerezni PS2-t,és lehet,hogy se Xbox,GC meg semmiképpen se!!

CSOCSO
dehogy😊
Long_Gun
Hol van verzsön, kiutáltátok már megint?

Evil
A Team Xbox magazin szerkesztői hozták nyilvánosságra azt a titkos üzenetet, amelyet az Xbox operációs rendszerének programozói rejtettek el a gépben.
Az üzenet láthatóvá tételéhez be kell helyezni egy audio CD-t a meghajtóba és el kell indítani a lejátszást. A lejátszás leállítása után a CD összes számát a merevlemezre kell másolni, mégpedig egy "<>" című új állományba.

A "Done" gomb megnyomása után láthatóvá válik az üzenet, amely az xboxos játékok fejlesztőit és a játékosokat üdvözli, majd felsorolja azoknak a neveit, akik közreműködtek az Xbox fejlesztésénél.

A közelmúltban ezen felül számos érdekességre bukkantak az Xbox megszállottai. Sokan szedték szét a gépüket, és azt tapasztalták, hogy a Microsoft által hivatalosan dokumentált 8 GByte-os merevlemez helyett a készülékük nagyobb, 10 GByte kapacitású modellt tartalmaz.

Egyes játékosok rábukkantak annak a módjára, miként játszhatnak a Halo című játékkal egymás ellen az interneten. Ehhez az Xbox mellett egy PC-re, Windows 2000/XP operációs rendszerre és némi hálózati ismeretre van szükség.

Ha mindent el lehetne gondolatokban intézni, tele lennének az utcák terhes nőkkel és halott emberekkel!

CSOCSO
simán és nem az hogy ki a TSOTSO san hanem CSOCSO-san...hogyan? csocsosan..
Szerintem azért nem teljesen. Nem akarok senkit butának nézni, de szájbarágósan elmagyarázom:
Az ign fel van osztva különböző részekre (minden konzol + pc külön). Na a pc-s részben (amit _elvileg_ olyanok olvasnak, akik játszanak pc-s játékokkal) volt fent az a kérdés, hogy x időpontban melyik jáétkkal fogsz játszani. Egyszerűsítsünk:
1. Választhatod a felsorolt játékok valamelyikét
2. Választhatod azt, hogy olyan pc-s játékkal, ami nincs a felsorolt listában
3. Választhatod, hogy _nem_ fogsz pc-s játékkal játszani, mert konzolossal fogsz.
4. Nem lényeges 😊 (I don't celebrate...)

Mi ebben az elsősorban pc-seknek szóló kérdőívben az "egymáshoz nem passzoló"?

(Amúgy piackutató vagyok, és eleve rossz a kérdőív, mert nincs többszörös választás)

A lényeg az, hogy egymáshoz egyáltalán nem passzoló dolgokat kell a szavazásra bocsátani. Igaz?

Attól függ, mit értesz renderelés alatt. Ha azt a folyamatot, aminek a során egy játék a 3D-s környezetet mejeleníti, akkor ilyen alapon bármilyen polygonos/vektoros megjelenítést használó játék/program/gép renderel.
De ha pre-renderelt képek/animok elkészítéséről van szó, akkor arra a PS2 NEM képes, lévén nincs rajta 3D studio, Maya, Lightwave stb. A PS2 hardvere sem lenne képes a fenti programok futtatására.

GAMECUBE
"According to their latest figures, Nintendo has sold about 510,000 GameCube units and 710,000 units of GameCube software as of the end of September in Japan."

NA igy megy japanban😊))
"Hát ja, ez csak a PS2buzik utolsó kapaszkodója, az elméleti poligonteljesítmény amit még senki sem látott..."

Na akkor jól félreértetted, hogy miről beszélek. Pl. arról a különbségről, hogy a Squaresoft modjuk csak ps2-re fejleszt. Hogy a munch csak x-boxra jelenik meg (nem, nekem sem tetszik, nem ezért hoztam ezt példának). A sega játékok valószínűleg szintén. Na erre gondoltam különbségként. És nem a poligonszámra, mert azt letojom.

"miközben a szemüket kiveri a hót ronda grafika... "

Háááát, nem tudom. Odamegyek a tv-hez, nézem, és szeritem nem ronda. Biztosan bennem van a hiba.
Vagy egy igénytelen péló vagyok.

"Meg suxolják az Xboxos gamékat"

Milyen játékokról beszélsz? Vannak már játékok rá?

"a PS2-re mik voltak már, a megjelenés utáni egy évig csupa hulladék, sőt még most is, röhögőgörcs jön rám ha megnézem a 'kínálatot'."

Na másra meg nem. Tudom, hogy te vagy az igazság egyetlen letéteményese, de én azért inkább hiszek a saját szememnek. Ami nem jelenti azt, hogy más gépekre nem lesz/van jó játék! persze, hogy én is összetenném a két kezemet, ha lenne otthon csúcskategóriás pc és mindhárom konzol. És mindet használnám, mert egyik sem szar!

GAMECUBE
AHA nekem igen, szerintem... 3-4 nap is.... rajtam az iylen gamek nem fognak ki😊)))
Nem hiszem hogy lesz ps2, de penteken snes rulezzz😊)) hat kene a kube klub, de ahho lové is kőőőőőő😊))jah csocso kesz az uj emailcimem, ahogy kerted😊... hat, ja lassan kell is nekem ez a cim... bazz sneses idokben konnyu volt nintendot partolni, akkor meg az volt a kiraly😊)
emlekszem amig n64 meg nem jelent allandoan hirdettem a csoda eljovetelet.... akkor meg kisebb voltam😊 de ma mar tudom meg egy olyan hibat nem vet a ceg...
XHumano
Egy hét elég, hogy végigvidd az MGS2-t???
XHumano
1. Ki az a Tsotso San ?
2. Ma megint jót röhögtem: egy GC-fan behízeleg egy másik GC-snek, hogy aztán a végén kölcsön kérje tőle a SONY PS2-t.
3. 😊))
CSOCSO
hihiihihihihi GC RULEZ!!!!
GC!!Lassan te is megérdemled a Nintendo Szent harcosa díjat... igaz miot aitt vagy átvetted rendesen a GC dicsõitését😊 azaz Ditsõítését😊 TSOTSO-san😊))))) no mindegy... szal szoval beveszlek a The Best Nintendo Fans Club ba😊 csináljunk itthon egy GC clubbot..lendítsük fel a GC-zést itthon😊
Kéne vagy 10 milla éskircsi😊
nah légy jó
hja és pénteken SNES RuleEz!!!!
Nem adjátok oda 1 hétre a ps2-t?😊))))))))))))))))
1 ici hét😊 a másik hét vasárnap vissza is adnám😊
GAMECUBE
jaj bocsi hogy keccer ment be😊sory
GAMECUBE
szal alien te ertetted felre a dolgot😊)))))))))))heheheh
ime a realis usa szituacio😊))))))hehehe de ezt en mar elore megmondtam!!!

eco@tech, gameware
2001. november 21.

A kirobbanó sikerre való tekintettel a Nintendo a tervezettnél több GameCube konzolt szállít az amerikai boltokba
írta: Ytse, idő: 13:51

A Nintendo of America bejelentette, hogy a vállalat az év végéig az eredetileg tervezettnél 200 ezerrel több GameCube konzolt szállít a boltokba.
A vállalat szóvivője elmondta, hogy a GameCube fogadtatása annyira kedvező volt, hogy az eredetileg tervezett 1,1 millió darab helyett 1,3 millió konzolt szállítanak az üzletekbe az év végéig.

A Nintendo GameCube vasárnap, azaz november 18-án jelent meg az amerikai üzletekben. A Nintendo összesen közel 700 ezer készüléket szállított a boltokba, amelyek szinte mind egy szálig el is fogytak. A GameCube ára 199 dollár, a játékokért 49,99 dollárt kérnek.

A japán kozolgyártó újdonságából illetve a hozzá kapcsolódó játékokból és egyéb kiegészítőkből az első napon 100 millió dolláros bevételt ért el, így a GameCube az amerikai piac legsikeresebben rajtoló játékgépe.