A Pc-s játékoknak leáldozott! vol. 1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Efreet
Freak: a villogó fényt 40Hzig szinte mindenki villogónak látja, és 50fölött pedig szinte senki. nekem bemérték, és frissen 44, fáradtam 41Hz-ig láttam a villogást, és nem az összemosódott szürkeséget...

"Moderáld magad, ne nekem kelljen!"

PyRex
😊))))))

Bazz, ne mondd mar, hogymegy egy jatek 100fps-sel es akkor a van olyan masodperc szerinted, ahol a 100 az ugy jon ki, hogy fel masodperc alat 1 frame meg a maradek 99 a masik fel masodperc? 😊)))))))))))))))))))) Ahh, ne farassz. FOGD FEL, EN NEM AZ ATLAG 30-ROL BESZELTEM! Hanem a folyamatos 30-rol. Annak az orvosnak, aki azt mondja, hogy 12 felett minden folyamatos, uzenem neki, hogy egy iszonyu nagy marha. Bazz meg a TV-n is lehet latni, hogy nem folyamatos a 24! Probald ki egy nagykepernyos TV-n, hogy ha valami mozog, es rakoncentralsz a korvonalaira, marhara latni fogod, hogy nem folyamatos...

"ÁTLAG 100 fps az kb. 60-140 frame per second egy adott másodpercben."

Na ez hulyeseg. Az uj fps progik nem masodpercenkent merik az FPS erteket, hanem folyamatosan. Pl. Quake3, ott is allandoan valtozik az fps ertek. Es ha megy 100-zal egy folyoson, akkor amig ott maradok, 100-zal fog menni, mondjuk 95 es 105 kozott. De 60-ra abudos eletben nem esik le OTT.

PyRex
PyRex

| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |

FREAK
Oké, máshogy fogalmazom meg :

AZ emberi szem (látóidegrendszer) tehetlensége 1/12 (egy tizenketted) másodperc. Ami ezen az időintervallumon belül történik, azt már egybemosódva tudod csak érzékelni.

Riszpekk

Efreet
a mozifilm vetítése más technológia, mint a képcsöves monitor... az nem soronként frissíti a képernyöt, hanem teljes képet cserél.
a 30 meg a 60 frame közti difire anno Voodoo1-re volt egy 3060demo... 2 labda pattogott egymás mellett 60Hz-en, de az egyik csak minden második képkockánál frissült, vagyis gyakorlatilag 30frame volt. és az 1/30ad sec alatt mondjuk a látható képernyön elmozdult 1 centit, míg a másik 2X mozdult ez alatt fél centit... láthatóan folyamatosabb a mozgás. nem csak a szembántás csökkentése miatt érdemes 85Hz fölé vinni a monitort, mert te a 60Hz-es képernyöre hajigálhatsz ki 200frame-t (VSync off), akkoris csak 60 új képet látsz, vagy látod a képkocka tetejét, de nekáll az újat kirajzolni a közepétöl, és egy harmadikat az aljától... amikor "szakad" a kép... ha sok a változás a 3 kocka alatt (mondjuk quake), akkor nagyon érdekes dolgok születnek belöle. a vsync pont a szakadást szünteti meg, viszont akkor a max framerate limitálva van a monitor frissítésénél, ami ha nincs 80-100 Hz, akkor egy gyors mozgású FPS-nél bajokat okozhat. de mindez egy kalandjátéknál, ahol egy sétáló embert nézel, nem fordul elö.

FREAK
Öszintén : volt már valakinek olyan érzése a moziban, hogy riceg a film, mert szar 24 fps-en fut? Nekem még nem.

Riszpekk

FREAK
Ezért mondtam az animációs példát, AHOL TÉNYLEGESEN tudod, hogy hány frame-et látsz, nem csak egy szám van a sarokban.

Riszpekk

FREAK
Pyrex, márpedig a szemész jót röhögne rajtam, mivel az ember 12 frame fölött MINDENT folyamatosnak lát.

Amiről te beszélsz, az egy játék, ahol a 30 nem 30 hanem ÁTLAG 30, ami lehet 10 is! ÁTLAG 100 fps az kb. 60-140 frame per second egy adott másodpercben.

Egy játékban én is látom a különbséget, ez nyilvánvaló, nekem 80 fölött szokott igazán tetszeni, de ez csak azért van, mert azok a tizedmásodpercekig tartó belassulások nem érik el a 20 alatti szintet. Érted már a különbséget egy játék grafikája és a fizikailag stabil, folyamatos képsor között?

Riszpekk

PyRex
"a 24 fps ALÁ NEM LASSULÓ játék is folyamatos."

Neked. En, aki hozzaszoktam a GF2 GTS-sel a 100 koruli fps ertekekez, nekem az mar lassu.

PyRex

FREAK
Tök mindegy, hogy a "kamera" mozog vagy mást animál a program, addig amíg a 24 frame-es mozifilm folyamatos, a 24 fps ALÁ NEM LASSULÓ játék is folyamatos.

Riszpekk

PyRex
Freak, ne szorakozz mar velem, ha te a folyamatos 30fps-t ugyanolyannak latod, mint a folyamatos 60-at, akkor mehetsz is a szemeszetre. Szerinted miert mindenhol a minimum 60-ra torekednek (pl. ugye a PS2-nel is...). Sokkal egyszerubb lenne akkor 30fps, es kesz. Hidd el, hogy van kulonbseg kozte, a 30-at folyamatosnak latod, de egy jo monitoron ha utana megnezel 60fps-t, akkor latni fogod, hogy az mennyivel folyamatosabb...

En nem azt mondom, hogy leesik 12 korulire, neeem. En arrol beszelek, hogy ha 30-cal megy valami illetve 60-nal. En meg tudom kulonboztetni, ha te nem, hat az a te bajod, de szerinted a hardcore fps jatekosok miert torekednek a 100 feletti fps-re? Nehogy azt mondd, hogy az hulyeseg.. Rajottek arra, hogy minel folyamatosabb valami, annal konnyebb celozni. Pl probalj meg 1 masodperc alatt megfordulni a sajat tengelyed korul DE PONTOSAN EGYSZER a Quake-ben mondjuk 30 ill 60 fps mellett. Szerinted melyiknel fog jobban sikerulni?

PyRex

Efreet
anno Amigán volt nagy szó, amikor egy mászkálós játék nem 25frame-re lett írva, hanem 50-re (pl. Mr Nutz)... ott az stabil annyi volt, de azon is csak akkor látszott, ha Sonic-szintü száguldozásba kezdett a játék, egy sima mászkánál a 25 se volt zavaró, mert nem változott annyit a játék 1/25-öd másodperc alatt, hogy ugrálni látszódjon a kép.

PyRex
Igen, ez pontosan igy van. Bar neha meg ha nem mozog a kamera, akkor is latszik, hogy kicsi az fps erteke, mivel ha pl jon feled egy mozgo dolog, de te allsz, akkor a mozgo dolgon ugyanigy eszre lehet venni az akadast ugye 😊

PyRex

FREAK
HA FOLYAMATOS 30 és 60, akkor a genetikai csoda sem segít. De ezt ne játékkal próbáld ki, mivel ott SOHASEM folyamatos a frame rate, hanem átlagot mérnek. SImán megmondja neked a játék, hogy az eltelz másodpercben hány frame ment le, de azt nem, hogy melyik mennyi ideig volt látható.

Valahogy csinálj egy animot, bármelyik programmal, amiben egy egyszerű mozgás látható. Pl. egy golyó pattog faltól falig. Csináld meg 30 és 60 frame-mel (ha a program tudja).

NEM fogod látni a különbséget. Hidd el.

Játékoknál a már említett lassulás miatt is látod. 30-ról adott pillanatban leeshet 12 körülre, de 60-ról még mindig csak 30-40 ezért nem látod soha ricegni.

Riszpekk

Efreet
akkor nem látod a 20frame és a 30 közti difit, ha lassú, nem sok változás van a 2 kocka közt. egy villogó fényt pl. átlag 42-43 Hz-ig látni villogónak. egy ilyen, esetleg lassan körbeforduló kameránál böségesen elég a 20, viszont ha egy autó száguld és mondjuk lövöldöznek belöle, akkor a 40 is kevés lehet, a monitor képfrissítési technológiája miatt... egy LCD-n már az is böven folyamatosnak tünhet, mert összemosódik.

PyRex
Freak:

Mondom, lehet, hogy en genetikai csoda vagyok (kotve hiszem), de barmikor megkulonboztetem neked a 30fps-t a 60-tol... Ugyanis folyamatos es folyamatos mozgas erzekelese kozott ORIASI kulonbsegek vannak...

PyRex

FREAK
"Eleve 12 fölött nem látod a képváltást, szóval tömindegy."

?

Nem világos valami? Azért tizenkettő, mert az átlagember idegrendszerének tehetetlensége miatt a másodpercenként 12-nél több képkockát már folyamatos mozgásnak látja. CSAKHOGY!!!

Ennek vannak feltételei.
1. Minden képkocka ugyanannyi ideig látszódjon.
2. Minden képkocka különbözzön az előzőtől.

Vagyis ELVILEG egy a fenti feltételeknek megfelelő 15-20 frame-en futó játék NEKED MÁR FOLYAMATOS.
A gond a következő : 20 frame és szaggat...... Igen, én is nagyon sok ilyet láttam már. Ez azért van, mert nem teljesülnek a feltételek.
Például: kapsz egy frame-et, eltelik fél másodperc, és a maradék fél másodpercben jön a többi 19......... 20 FPS teljesen nyilvánvaló, de mégis játszhatatlan slideshow az egész..... Vagy lemarad a proci, és háromszor egymás után ugyanazt a képet kapod, ez is lehet 20 fps és mégis csak 6-7-nek tűnik...... Szóval a játékoknál ez a gond.

AMúgy én még 48 frame-es szabványról nem hallottam. Van 24, 25 (sőt 24.9), és 30 ezt lecsekkolhatod bármelyik DVD-n, vagy akár az Adobe Premier-ben.
Persze lehetséges, hogy valahol használnak ilyet, de 48 frame-mel vetített filmet még tutira nem láttál.

Riszpekk

Efreet
látod pyrex... ki kellett volna retusálni azt a feliratot onnan 😊 megint fps-mizéria kezdödött... ha nincs kiírva, ti szemre meg tudjátok állapítani, hogy mondjuk 50 frame fölött 70 vagy 200? kétségtelen, a 20 kevéske tud lenni, de a lassú, kalandjátékos mozgásnak elég tud lenni... mondjuk ez a "legyen miböl lassulni"-ban van valami.

"Hmmmmm....... Szerinted az JÓ marketing, ha nyilvánosságra kerül, hogy a fejlesztő cég szupergépein 20 fps-sel megy a játék?????"

Nem. Kiforgatod a szavaimat, vagy elbeszéltünk egymás mellett. Mivel nem hiszem, hogy a szupergépeken menne ennyivel (ha igen, az nagyon-nagyon durva), ezért szerintem átlaggépről vették a shotot. Na szerintem ez hiba. Mondjuk pont akkora, mint ha mondjuk az új Unrealben keresgélnének egy csúnyácska részt (nem nagyon lesz olyan, de a példa kedvéért), és az tennék ki a játék honlapjára shotnak. Végülis benne van a játékban, nemde? De mégis minden cég mindenből a legszebbet, legjobbat, legütősebbet mutatja meg. Ha nem így tenne, akkor piaci hátrányba kerülne az első pillanattól kezdve, mert ilyenkor még mindenki csak a grafika alapján ítél meg egy játékot.

"Szerintem nem. Viszont, ha egy átlag gépen, ilyen grafikával 20 fps, az NAGYON JÓ MARKETING."

Ezzel nagyon nem értek egyet, de akár definiálni is lehetne az átlaggép fogalmát, valamint a felbontás nagyságát, stb. és akkor lehet, hogy egyetértenénk, csak így mind a ketten másra gondolunk 😊

"És hidd el nekem, a 20 fps folyamatos egy olyan játéknál, aminél nem a gyors mozgáson van a hagsúly."

Ez már annyiszor, annyi helyen lezajlott ez a vita, hogy nem szívesen mennék bele.

"Eleve 12 fölött nem látod a képváltást, szóval tömindegy."

?

"Ugyebár a film is 24 és pörög"

A film 48, csak minden képkocka kétszer van. És ez nem mindegy. Vagy mégis? 😊

"hidd el az a 4 frame SEMMIT nem változtat."

Hát akkor hol húzzuk meg a határt? A négy nem változtat? Akkor a hat sem. A hat sem? Akkor a nyolc sem... Szerintem nem árt, ha egy járék (jóval) a 20 fölött teljesít, mert így nehezen lehet belekötni 😊

Ki lakik ott keleten? Szexuális Zaklatás Panda! Ki segít, hogyha gondod van? Szexuális Zaklatás Panda! Ki mondja meg, hogy mit lehet? Szexuális Zaklatás Panda!

Laalee
szerintem sokat szamit az a 4 frame ilyen kis szamoknal, és azt se felejtsuk el hogy a mozifilmeknel egybemossak a kepkockakat a folyamatosabb mozgas érdekében, tehat azert ott mas egy kicsit. az fps engem addig erdekel hogy 30 fölött legyen, e fölött en soha nem erzek semmi különbseget, a 20 at viszont mar lehet erezni hogy egy kicsit keves

Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me

FREAK
Pyrex : nyilván én sem nevezem jónak a 20 fps-t, ha a van játék, ami 100 fölött megy, de ez csak arra jó, hogy hirtelen valami nagyot kell megjeleníteni, akkor is legyen miből lassulni, és te nem veszel észre semmit.

Riszpekk

PyRex
Hi 😊

Na a 20fps-t en sem neveznem jonak, de lattam egy in-game videot a jatekbol real time arnyekokkal, stb. es siman ment a program, nem nagyon akadt. Gondolom ez valami beta elotti screenshot. De nem is erdekel.

PyRex

FREAK
Bár az Insanity engine is környékbeli, és a bugoktól eltekintve az elég jó lett (saját idejében a legjobb).

Riszpekk

Laalee
hat mondjuk az teny hogyha 640*480 ban ez 20 fps lesz akor eleg gyenge programozok csinaljak.

FREAK
Úgy kéne csinálni, hogy a keleti ötleteket (Flashpoint) amerikaiak csinálnák meg, akik értenek a programozáshoz.....

Riszpekk

FREAK
Hmmmmm....... Szerinted az JÓ marketing, ha nyilvánosságra kerül, hogy a fejlesztő cég szupergépein 20 fps-sel megy a játék????? Szerintem nem. Viszont, ha egy átlag gépen, ilyen grafikával 20 fps, az NAGYON JÓ MARKETING.

És hidd el nekem, a 20 fps folyamatos egy olyan játéknál, aminél nem a gyors mozgáson van a hagsúly. Eleve 12 fölött nem látod a képváltást, szóval tömindegy. A baj azokkal a játékokkal van, ahol folyamatosan ugrál a frame rate, és ennek az átlagát méri, ami lehet ugyan 20, de mivel közben 5 alá is lemegy, ezért te akadozva látod. Ha stabil 20, akkor semmit nem érzékelsz. Ugyebár a film is 24 és pörög, hidd el az a 4 frame SEMMIT nem változtat.

Riszpekk

😊
az a vicc, hogy az utóbbi időben a kelet-európai programozók rengetek világszínvonalú programot csináltak. És én személy szerint ennek nagyon örülök, az esetek többségében pl. a sok amerikai játékból gyakran kiveszett ÖTLETET látom megvalósulni ezekben.

Ki lakik ott keleten? Szexuális Zaklatás Panda! Ki segít, hogyha gondod van? Szexuális Zaklatás Panda! Ki mondja meg, hogy mit lehet? Szexuális Zaklatás Panda!

Azért nem nevezném jónak a 20 fps-t, legalább a folyamatosság legyen meg (ugyebár ahhoz hiányzik néhány képkocka), afölött számomra tényleg szinte mind1.

"a MAFIA-nál meg miért ne csinálhatták volna a shotot egy átlag gépen 😊"

Azért mert ez úgy hívják: rossz marketing 😊 Mindenki igyekszik a legjobbat mutatni a játékaiból.

Laalee
na most a igencsak hianyos tudasom azt szulte meg hogy ez a maffia egy cseh cegecske szerzemenye lehet nem 😊 lehet nem tellik nekik geforce ra meg xp re 😊

Hát igen. Amúgy most is csak a dvd-feature miatt ér annyit, amennyibe kerül és a néhány kimagasló játék miatt...

FREAK
azért a Photoshop csodákra képes...... pl. a Kreed esetében

a MAFIA-nál meg miért ne csinálhatták volna a shotot egy átlag gépen 😊 Az a 20 fps csak Q3-ban kevés, egy kalandosabb jellegű játéknál (átlag gépen) teljesen jó, pláne ha ilyen a grafika.

Riszpekk

"es meg legalabb fel ev ha nem tobb mire megjelenik"

a pc-s verzió nemsokára fog megjelenni, a ps2-es néhány hónap múlva.

"szal addigra az az fps biztos hogy magasabb lesz egy atlagos gepen is"

Ez teljesen igaz, de
1. miért átlaggépen szed le egy kiadó az amúgy gyönyörű játékról screenshotokat
2. egyáltalán miért ad ki olyan képeket, ami rá nézve negatív adatot tartalmaz
3. emlékezzünk a Kreed 120 fps-ére, na arra már fel lehetett kapni a fejet.
Szóval gyönyörű, de félek, hogy erőmű fog kelleni hozzá... mondjuk mindegy, nem az én stílusom a játék, de annyira szép, hogy le a kalappal.

FREAK
Naná. Ott halna meg az egész konzolpiac, ha fél millió lenne egy konzol. Akkor már GAMECUBE is inkább egy PC-t venne 😊)))))))))

Riszpekk

Ebben igazad van. Csak tudnám, hogy Csocso honnan szedte, hogy fél milla lenne... Lehet, hogy most azt hisszük, hogy a cuccok, amik benne lesznek fél millát érnek (lószart érnek annyit 😊, de majd ha kijön egy-két év múlva, már messze nem lesz akkora értéke, és nem is fog annyiba kerülni.

Laalee
de nem 3millioan marpedig a konzol a magas eladasi szam nelkül halott

Laalee
nemtom ezek a kepek nekem mar ismerösek legalabb fel evvel ezelött is lattam öket vagy hasonlokat, es meg legalabb fel ev ha nem tobb mire megjelenik (ez most csak tipp me gözöm sincs mikor jelenik meg 😊 lehet mar jaccotok is vele) szal addigra az az fps biztos hogy magasabb lesz egy atlagos gepen is.

GAMECUBE
Waoooooo..
NA ez aztan valami, habar Ramza altal az Fpsre valo felhivas, nem alaptalan, ehhez aztan majd kell a loero.😊
De teny csodaszep.
Ha jobban megnezzuk nem a poligonokkal (a la ps2 ) eroskodik, hanem a hihetetlen rezsletesseggel, es bika texturakkal.
Igy is lehet jo gamet kesziteni.
GAMECUBE
mar hogy ne adna ki annyit erte.
az elso ps2ot is itthon valaki (az meg csak jap. verzioju volt 300ert vette)
Sokkal tobben vesznek konzolt itthon is ,mint hinned.
Mondjuk ezt embere válogatja (persze én sem adnék ki rá ennyit, még a felét sem).
Vannak olyanok, akik otthoni dvd-zésre háromszázezeret, és vannak akik ötmilliót adnak ki. Az utóbbi is k***va nagy túlzás, mégis csinálják...

Laalee
de az ember nem ad ki 500000 azert hogy a tvn jaccon...

Honnan tudod, hogy a pc-s verzióból vannak a képek? Nyugi, csak hülyéskedtem, tényleg gyönyörű!
De arra készülj fel, hogy fel lesz hívva a figyelmed az ötödik kép bal felső sarkára 😊

PyRex
Mafia (PC):

PyRex

CSOCSO
300 volt...de nemsok mindenkinek van ilyene hát még olyan szarja se lesz sokmindenkinek...
GAMECUBE
ez nem a psekrol szol...😊
versio
mér a pc-d mennyibe került?

CSOCSO
ps3 majd félmilla lesz..figyuzd kinek lesz olyan😊
versio
"Új operációs rendszer a láthatáron

A Sony Computer Entertainment Inc. (SCE), a Toshiba Corporation és az IBM Corporation képviselõi a napokban bejelentették, hogy cégeik vezetõi megállapodtak az ügyben, hogy egy közös fejlesztési projekt keretein belül 2005-re elkészítenek egy olyan újgenerációs operációs rendszert, melyet elsõsorban a nagysebességû interneteléréssel rendelkezõ otthoni számítógépek számára fejlesztenek ki. A három óriáscég által kifejlesztendõ új operációs rendszer a jelenlegi tervek szerint a személyi számítógépek és az egyéb otthoni szórakoztató elektronikai berendezések broadband (szélessávú) összeköttetésére lesz kihegyezve, ami többek között azt jelenti, hogy a felhasználók akár PC-jük segítségével is képesek lesznek majd a lakásukban található különbözõ elektronikus berendezések vezérlésére, és minden eddiginél egyszerûbb módon nézhetnek majd televíziós adásokat, vagy videofilmeket számítógép segítségével.

Különbözõ források szerint a Sony, a Toshiba és az IBM vezetõi az ügyben is megállapodásra jutottak, hogy amennyiben elkészül az újgenerációs operációs rendszer, akkor a konkurens cégek számára azon nyomban nyilvánosságra hozzák annak forráskódját, mely lépéssel nem titkoltan azt szeretnék elérni, hogy az új szoftver minél hamarabb széles körben elfogadott ipari szabvánnyá nõje ki magát. A napokban aláírt szerzõdésrõl ezenkívül azt is tudni lehet, hogy abban a Sony Computer Entertainment vállalta a szoftverfejlesztési munkálatok nagy részét, ugyanis a közelmúltban nagy sikereket aratott két PlayStation játékkonzol révén a cég óriási szoftverfejlesztési tapasztalatokra tett szert. A Toshiba és az IBM pedig értelemszerûen hardveroldalon fog jeleskedni, ami azt jelenti, hogy az említett két cég biztosítja majd az új operációs rendszer kifejlesztéséhez szükséges félvezetõket és egyéb számítógépes alkatrészeket. A közös fejlesztési projektrõl egyébként talán mindent elárul, hogy a három óriáscég 2005-ig több mint 400 millió dollárt kíván az új operációs rendszer fejlesztési munkálataira áldozni.

Egyes források szerint a Sony, a Toshiba és az IBM közös víziója szerint a nem is olyan távoli jövõ otthonaiban az újgenerációs operációs rendszerrel ellátott, szélessávú interneteléréssel rendelkezõ személyi számítógépek egyfajta központot képeznek majd, mely központokra helyi hálózaton keresztül kapcsolódnak majd a televíziós készülékek, videólejátszók, kéziszámítógépek, légkondícionálók, vagy akár a hûtõszekrények is."

CSOCSO
hehe ugyan ezt akartam linkelni a hardwiredről..
CSOCSO
GC lehet hoyg február elején jön EU ba!!most nyilatkozta az N... jön a race of ch. GC re is..szal jön jo rally😊
versio
"A december 16-22-ei periódusban 636 000 db Game Boy Advance, 596 000 db Playstation 2, 259 000 GameCube, és 165 000 db XBOX talált gazdára. Az XBOX egyelőre tartja vezető pozicióját a GameCube előtt, a maga 1.3 milliós példányszámával. "

versio
aki amigas lemezujságot akar olvasni az itt megtalálja :
http://www.funet.fi/pub/amiga/demos/diskmags/TopSecret/

😊)