112362
Konzolosok gumiszobája
  • Davidus
    Na ezt már én se bírtam ki úgyhogy be kell copyznom:)

HomeLAN - Az E3 demo egyik jelenetében Gordon lelök egy PC monitort, mire a tudós reagál. Ugye nem-scriptelt jelenet volt, s ha igen, milyen más szituációk fordulhatnak elő a HL-ben?

Gabe Newell - Nem volt scriptelve. Lényegében nincsenek scriptek a HL1 értelmében. A magas színvonalú gondolkodás alapján vannak színészek, a színészek jelenetekben vannak, a színészek elfoglalják a helyüket, a színészek szöveget mondanak és a színészeknek improvizálniuk kell. A színészek mindig tudatában vannak hol vagy, mit nézel és mit csinálsz. A MOD SDK-ban lesz egy szoba, ahol bárhova nézel, mozogsz, illetve tevékenykedsz a karakterek reagálnak és válaszolnak. Ezáltal bemutatjuk, hogyan is használhatják a színjátszás rendszert.
  • Kou
    úgyértem ez a hét
  • Kou
    Az hogy ha jól veszem ki metál festés:)
    Apropó jövőhét vége a sulinak szal tudunk találkázni viszek mindent!
  • Kou
    Az hogy ha jól veszem ki metál festés:)
  • Krinyo
    mivel én pc-s vagyok ezért elnézhető a hiba...
    de te konzolos vagy!
    a te gémedről volt szó! :D
  • csomi
    Bazze Cheap itt votam egesz hetvegen azt baszta kihozni a PIKMIN-em. :((
  • magyar ember 2
    SZTK dizajn. :D
  • CHEAPBOY_GA
    Ez is egy izles..:))
  • CHEAPBOY_GA
    uj szinu SPk

Bar a feketenel nem tudom mi az ujitas...

• CHEAPBOY_GA
    Mert akinek irtad hogy meses a grafikaja az eppa Metroidrol beszelt, elorebb meg nem olvastam emrt igy is kurrva unalmas amirol neha elanyazgattok....

Inkabb a Te szegyened..:)
  • magyar ember 2
    "Van egyáltalán RGB bemenettel rendelkező TV-d és nappalid?:)"
    Van, de tv tuneren tvzek. :D

Engem 1 autos gameban max az erdekel hogy lehet-e torni-zuzni. :)
  • csomi
    Johogy egyenesen oda ra. Azt hiszem az lenne egy oriasi tovabblepes a jatekok teren. A totalis virtualis terbe helyezes. Najoh az agyrakotes kicsit tavoli. De egy igenyesen kialakitott VR sisakkal iszonyatosan nagyot lehetne durrantani.
    Teljesen megreformalhat(na) minden stilust. En bizok benne hogy par konzolgeneracio mulva mar menni fog a dolog.
  • magyar ember 2
    "De a halozatos biztonsagot es stabilitast ugye nem kell mondnanom melyik esetben kapod"
    A windows se annyira szar. 1 szervert meg ugyse pakolnak tele shareware cuccal, meg magat uninstallalni keptelen szirszarokkal. Persze itt a juniksze' a fo"szerep, de ki tuggya meddig.

"a kicsike kliensek meg futnak x-en egy ablakban."
    Egeszen addig amig a kollega meg nem nyom vmit, amitol lehal az egesz, vagy csak ugy magatol, aztan supportald! :) Ha neked kell, inkabb vindozt valasztasz.

"sokkel kisebb eroforrasu gepek megteszik egy linuxnak"
    1 lebutitott alapverzionak lehet, de a linuksz se 3 flopi ma mar. Meg aztan ceges kornyezetben a hw a legkisebb tenyezo (na nem a Bela Bt-ben), azt amugy se a vindozhoz igazitjak, mer ami annak kell, azt hugye'-fose' dobjak utanad, a halozati forgalom, adatbazis merete sokkal inkabb +szabja a hwt. Es itt mar tokmind1 hogy melle juniksz vagy vindoz futkos.

"De beszeljunk inkabb arrol mikor mar az agyra lesznek kothetoek a jatekok."
    Ezt hivjak "beszelgessunk"-nek, es a baratnok kedvenc jateka. :)
  • magyar ember 2
    Najo, de nem a jatek hibajabol.
  • mohus
    " De beszeljunk inkabb arrol mikor mar az agyra lesznek kothetoek a jatekok."

nem cseszi így is szét a kis porontyok képzeletét így is a videojáték?kössük direktbe az agyukra?
  • mohus
    ámen:)ez a "nekünk" szócska megint...védőbeszédesdi...már írtam asszem többször ,hogy nem vagyok konzolos....játékos vagyok és mindenevő

én megértelek RTS meg a neked való PC-s RPG-k kielégítenek maximálisan, minőségre is...nem is érdemes konzolt venned. Van egyáltalán RGB bemenettel rendelkező TV-d és nappalid?:)

de engem is érts meg: nekem számít ,hogy egy autós gammában az RS6-os Audi összetéveszthetően hasonlít a valódira...
    de a PC-ről sem mondtam le, ezért pl. nem FPS-ezek konzolon
  • csomi
    Nem nyugszol? :) Fejlesztesz egy rendszert linuxban. A szerver oldali resz fut egy altalad felugyelt gepen a kicsike kliensek meg futnak x-en egy ablakban. Ami akar fullra olyan kinezetu lehet mintha win-en futna. Nekik ugy is csak grafikus ablakos trugymakot lehet eladni. Akkor meg tokmind1 minvan. De a halozatos biztonsagot es stabilitast ugye nem kell mondnanom melyik esetben kapod, raadasul sokkel kisebb eroforrasu gepek megteszik egy linuxnak ami ugyanolyan stabil, ami mondjuk egy win95-rol nem mondthato el. De beszeljunk inkabb arrol mikor mar az agyra lesznek kothetoek a jatekok. En azt varom mar 1000 otletem van. Csak eljem meg.
  • mohus
    velem már történt olyan a C&C ben:)

a láthatatlan kis NOD "sunyi" tankok és helikopterek szállták meg a bázisom hátsó részét...
  • magyar ember 2
    Max a konzolosok szamara, nekunk szerencsere nem kell elbucsuzni a minosegtol.
  • magyar ember 2
    Az orvosi szoftverekben nagy della van (na nem epp hazankban), de legfokepp aze' mer 1 orvos is lehet juzer, de nem valoszinu hogy pont linux gurunak fog betanulni 2 mutet kozt csak hogy hasznaljon 1 1szeru nyilvantarto szoftvert. Inkabb hasznal vindozosat.
  • mohus
    hát igen...itt kezdődtek(98-99 talán?) a PC-s játékok...és itt is fejeződtek be

Starcraft...micsoda mennyei hangulata volt(van)

emellé még odatenném a warcraft 2-t azt csókolom életem végéig elég multiban, ahogy RTS-nek nincs is értelme egyedül...
  • mohus
    ja a fénypuskás is:) az sem osztott...

mondjuk a time crisis 2 linkelve jó csak
  • mohus
    meg a fifa meg az nhl meg a pro evo soccer meg a virtua tennis meg a bomberman meg a.......sega mega drive

osztottban a tenchu és a Dynasty Warriors...
  • csomi
    HOgy jon ide az orvos? Azok amugy is segghulyek a gepekhez. Nem is az a dolgouk, hogy ertsenek hozza. De hagyjuk ezt a temat mert kezd farasztani. Abba programoztok amibe akartok. Sot mindenki nekem tokmind1 vegul is barmiben lehet csodakat alkotni es nekem minden egyes jo jatek egy-egy csoda, amit szeretnek munkan kivul, csak arra koncentralva elvezni. Es ehhez az egyetlen megoldas ha beulok egy atom nagy tv ele konzol bekapcs. farok kivesz... a tobbit meg mar tudjatok.
  • Neme.
    Többek között ezért se tetszett annyira a VC.
  • magyar ember 2
    1 strategiaban milyen lenne mar hogy eltunik a fel seregem, mer nem nezek oda? :D
  • Neme.
    Ja, rájöttem, hogy félreértelmeztem az eltűnést, azt hittem, hogy a képernyő látható részéről pikk-pakk eltűnik. Igen, VC-ben még szarabb az ügy, mint GTA3-ban, könnyebben eltünedeznek a dolgok.
  • magyar ember 2
    Az amoba is. :)
  • magyar ember 2
    Nem bug, 1szeruen igy nem kell 1szerre millionyi autot, embert szamon tartani, nem kell azok mozgasat, cselekedeteit akkor is szamolgatni (prociido), amikor nincsenek a kepernyon.
  • magyar ember 2
    "Ha igazan komoly adatbazisrendszert akarsz csinalni azt sem win ala csinalod."
    Nem bzitos. Aze a win se szar annyira, karbantartani meg 1szerubb, a support plane, sok erv szol a win mellett is, foleg ha folyamatos fejlesztes alatt all a rencer (nem aze' mer sose keszul L, hanem mer mindig kell vmit valtoztatni). Az adatbaziskezelest leginkabb Oracle vagy MS SQL vegzi, C-ben a kezelofeluletet kell +irni, arra tokeletesen jo 1 ce'bilder is.

"Ha egyszer megtanulod a linuxot hasznalni, akkor mar sejteni is fox valamit a geped es az azon futo programok mileterol es nem csak verni a tamtamot mint itt sokan ugye tisztelt pc-ek."
    Viszont a felhasznalo (penzes +rendelo) az nem fog, hanem olyat irat amilyen az o" szintjenek is +felel. Es valahol ertheto is a dolog, mert 1 informatikusnak a linux belefer a szakmajaba, de 1 orvosnak, akarminek nem biztos hogy van ra felesleges x eve belefolyni a temaba.

"Amugy a propaganda szoveged feltunoen hasonlit egy anti-Linuxer ervelesere."
    Inkabb mondjuk ugy: nem vagyok vakon elszallva a Linuxtol. Az iskolaban meg azt dijaztak ha 1 feladatot szepen, "muveszien" oldott + az ember, a munkahelyen + azt, ha minel gyorsabban. Nem mindig a "muveszibb" +oldas a legjobb. Azt hogy mi a jo, a cel donti el, nem forditva.
  • Neme.
    "Vice Cityben aze' tunik el"

Az egy bug. Bugos a port, semmi köze a konzolhoz ennek a hibának.
  • Krinyo
    neten eszméletlen jó.QRVAJÓÓÓ
  • Krinyo
    mit szólsz be?k*csög totálos...
  • magyar ember 2
    tom :)
  • magyar ember 2
    Hat nemtom, SC-ben teljesen jol bevalik az hogy beallsz vhova vedekezni, oszt majd kifarad az ellenfel, totalban ilyen nincs. Na meg elore, a keszitok altal felhuzott bazis se kell a gepnek hogy ellenfel legyen. :)
  • Krinyo
    egyszerre irtunk...
  • magyar ember 2
    Ezt + magadnak irtd? :D
  • Krinyo
    csominak irtam
  • csomi
    Nem tudom mire gondolsz, nekem tokeletesen kielegito informaciot adott az osztalyaimrol a tagfuggvenyekrol adattagokrol es az orklodesrol.
    Ha igazan komoly adatbazisrendszert akarsz csinalni azt sem win ala csinalod.
    Ha egyszer megtanulod a linuxot hasznalni, akkor mar sejteni is fox valamit a geped es az azon futo programok mileterol es nem csak verni a tamtamot mint itt sokan ugye tisztelt pc-ek.
    GTA3 engninje nem a legjobb. Vice City sokat fejlodott de O meg mindgi nem dicsekedhet parades grafukus motorral, de nem is arrol szol a jatek, hogy ez nagyban befolyasolna a jatekelmenyt, ugy jo ahogy van.
    Amugy a propaganda szoveged feltunoen hasonlit egy anti-Linuxer ervelesere.
  • Krinyo
    nagyon is jó AI van...
    én neten jáccom öreg, nem kispályázom :D