DOOM 3 and Resurrection of Evil

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

SarkanyfuaRUSH
igazad volt 😊

csak én eléggé csodálkoztam a dolgon... egy ilyen szép játékba hogy lehet belerakni olyan textúrákat, amik pl. a Recycling Sector 2 nevû pálya zöld ajtóin vannak... egyszerûen ocsmány...
SarkanyfuaRUSH
Nálam minden be van kapcsolva és ultra-high, mégis ugyanolyanok a textúrák.... lásd 20440-es hozzászólásom
Shep
Én mondtam hogy ez ilyen közelrõl, nade mindegy

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Nem csoda, ha kikapcsoltal minden effektet 😊
Jo nagy baromsag volt a keszitok reszirûl hogy kikapcsolgatjak a texturatomoritest. Szinte semmi hatasa nincs a latvanyra, csak a hw-ra ro folosleges melot. Ertelmesebb lett volna inkabb nagyobb 4x nagyobb textura szinten tomoritve, kb 15x nezne ki jobban, ugyanolyan hw igeny mellett, persze ahhoz kellett volna grafikai melo.. De ez igy csak vakitas.
SarkanyfuaRUSH
ezt egyébként ultra-high detailen készítetted?
SarkanyfuaRUSH
egyébként a Recycling Sector 2 nevû pályán vannak ezek a zöld ajtók, amelyeknek ennyire gáz textúrája van (20403 hozzászólásom)...

csak ezt néztem meg elõször, mikor felraktam ultra high-ra és igen csodálkoztam 😊
RelakSfromhome
majd +tanulod 😉

VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)

SarkanyfuaRUSH
az is igaz 😊, na majd visszafogom magam 😊 csak mint már mondtam láma vagyok képbeszúrásilag, most csináltam elõször (meg képkonvertálás, meg ilyenek.. 😊
RelakSfromhome
(szegény rettenetesen széttolt fórum, inkább 😄)

VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)

SarkanyfuaRUSH
aha, köszi
SarkanyfuaRUSH
okok, bocsi (szegény modemesek.... én is az leszek egy átmeneti idõszakra😊
RelakSfromhome
Mellesleg ha látni is akarsz valamit, írd be a konzolba, hogy r_gamma 1.5, vagy ilyesmi

RelakSfromhome
Low detail-en randábbak <#mf1>

RelakSfromhome
Légyszives betartani a 800 széles max méretet! Köszönöm!

SarkanyfuaRUSH
igen, ez világos, a megnézem a konfig filet ennek megfelelõen változnak is, ha átállítom...
csak szerintem vannak olyan textúrák, amelyek eleve szarok és tök mindegy, hogy mit tömörítenek rajta, így ugyanúgy néznek ki minden detailen...
ilyenek vannak sokszor falakon, ajtókon, bútorokon, melyek messzirõl jól néznek, ki de ha közel mész, akkor ilyan kockások...
SarkanyfuaRUSH
na itt van tõlem is egy kép errõl a helyrõl:

RelakSfromhome
Felbontások a következõképpen alakulnak:
Ultrahihg detail: Textúra: normál méret, tömörítetlen; Normal map: normál méret, tömörítetlen
Hihg detail: Textúra: normál méret, tömörített; Normal map: normál méret, tömörítetlen
Medium detail: Textúra: normál méret, tömörített; Normal map: normál méret, tömörített
Low detail: Textúra: feleakkora méret, tömörített; Normal map: feleakkora méret, tömörített

Lehet, hogy emiatt az igen újszerû lépés miatt nem látsz változást, ugyanis a régebbi játékoknál ha lejjebb vetted a textúrát, akkor elõször felezte az oldalakat, majd az eredeti negyedére, nyolcadára stb vette.

SarkanyfuaRUSH
köszi egyébként a képet
SarkanyfuaRUSH
na, akkor lehet, hogy hülyeség, hogy azt keresem, hogy ezen hogyan lehet javítani?

csak nagyon csodálkozom rajta, hogy ultra-high detalien sincsenek nagyobb felbontású textúrák......
RelakSfromhome

Elõször azt gondoltam, hogy rém ronda. Aztán megnéztem néhány régebbi shotot, és rájöttem, hogy a doom3 a rémronda

SarkanyfuaRUSH
csinálsz nekem egy képet valahonnan, ha megkérlek?
SarkanyfuaRUSH
az lehet, de szerintem a gameban nem minden textúra felbontása egyforma...
pl. a fal textrúra közelrõl homály, de a monitorok pl kristálytiszták nekem is..
RelakSfromhome
Nálad szarabb a felbontás

SarkanyfuaRUSH
na ugyanezt csináltam a 20403-as hozzászólásomban lévõ képen... tök közel mentem egy ajtófélfához.... és az néz ki így, nem minden egyéb messzirõl is...
RelakSfromhome
Jobban megnézve a normal map-ek tömörítve vannak, sazl ez nem a legnagyobb felbontás

SarkanyfuaRUSH
igaz, nem ajtó csak egy fal 😊 de a lényeg ugyanaz 😊
RelakSfromhome
1: Bal oldalt nincs ajtó
2: ott már nagyon közel van a fal, és a doom3 ekkora felbontást használ. Asszem.

SarkanyfuaRUSH
ugye? 😊

ha mondok egy helyet a gameban csinálsz nekem egy shotot összehasonlításképp?
RelakSfromhome
Kitörlöd az elejérõl a http://-t!

báttyó02
mondjuk igy messzirõl szép

Pierre Van Hooijdonk - Djibril Cissé - Go Gunners - F.F.F -

SarkanyfuaRUSH
elcsesztem a linket, szóval:

ultrahigh_8af_16aa_kep
báttyó02
nekem nem jó a link

SarkanyfuaRUSH
az alábbi linken lévõ képet nem én csináltam, a linkben látszanak, hogy milyan paraméterekkel készült...

nézzétek meg bal oldalon az ajtót! ilyenekre gondolok!

nem normális, hogy ilyen textúrûk vannak?

ultrahigh_8af_16aa_kep
SarkanyfuaRUSH
milyen nem régi opengl-es játék van még? ....
SarkanyfuaRUSH
hát netudom, de berakok egy nem ilyen szélsõséges példát:

Ez a game elejen a command HQ-ben készült két kép ugyanott, ugyanakkor...

Szóval mindenhol szép a játék, csak van sok textúra falakon, bútorokon, ajtókon, stb. amelyek közelrõl csúnyák..

Szóval ez szerintetek nem normális?

Gépem: 3200+ AMD XP, 1GB ram, Radeon 9800 128Mb, utolsó ati driverek, többet próbáltam...

Milyen nem régi opengl tudtok ajánlani, hogy megnézzem?

köszi mindenkinek...

SarkanyfuaRUSH
nem piszkáltam a cfg-t 😊
Ezek annyira nem szubjektiv dolgok, ez a textura-meret a normalisnak (medium es afolotti fokozat) kb a negyede. Lowon is csak elvetve vettek lejjebb nehany texturat, es azt sem ennyire..
ranGer2
Piszkáltál a cfg hez? 😊

Ha az idegenek olyan okosak, hogy tudnak utazni az űrben, akkor miért a leghülyébbeket rabolják el?

RelakSfromhome
Ez tényleg rusnya. Milyen videókareszod van, hány mega rammal?

báttyó02
nade nem csúnyák ezek,ami nálad van,az egyértelmü hiba,mondom,nekem low-on is SOKKAL szebb,pedig nincsen jo videókarim

Gunner
Az én tudtommal is...

[email protected] | HD4890@980/1140 | 4GB@800 | W7x64 |

hell knight csak a vége felé lesz ha jól tudom..

http://thenamelessphoto.com/

Gunner
Te láttál HellKnight-ot az elsõ pálya végén? Mert én nem :| A szemem miatt manapság semmit nem látok?

Gunner
Ok, közben rájöttem, hogy Ctrl+Alt+0ás módszer is létezik 😊

Gunner
Tudom nagyon sügér vagyok, de szerintem mióta felraktam az 1.1es patch-t a Doom 3-ra valahogy képtelen vagyok elõhozni a konzolt. Tud valaki segíteni? Nézelõdtem már Google-n hogy mit lehetne tenni, tudom a legegyszerûbb az lenne, ha ujra raknám az egész Doom 3-at, de mégis... nincs egyszerûbb módszer? Mielött valaki mondaná, Alt Gr + 0-t próbálom.

SarkanyfuaRUSH
máshol is láttam már screenshot-okat ultra high detailen amiken csúny textúrák vannak, de azért nekem valami fura, lehet hogy hülység az egész ...

pl ezek:
doomultrakepek
SarkanyfuaRUSH
egyébként, ha valakinek van kedve mégnézné nekem az õ gépén ezt a helyet?

látszik a képen pumpstation 8, az a kontroll szoba ahol megnyomsz egy gombot és a képenyõkön az a faszi beszél, majd kívülrõl jön két tûzdobáló gyenya és csak az ablakon lehet kimenni...

beraknai valaki egy screenshot-ot ugyaninnen?

köszi
SarkanyfuaRUSH
na ne szomorítsatok el!! 😞((

milyen másik opengl game van mostanság, ami nem olyan régi, hogy amúgy is csúnyák benne a textúrák?

egyébként nem ez az általános, csak közelrõl ilyen, majd rakok másik képet is, egyébként kurva jól néz ki, csak vannak ilyen közelrõl csúnya textúrák benne....

szóval biztos, hogy egyes helyeken nektek sincsenek benne csúnya textúrák?
báttyó02
na ja,még low-on is jobb