23325
  • Goodwill
    nekem is van 1 olyan sanda gyanúm....
  • Lacc
    Na nézzétek a Dikkma fajtáját, állna helyre a peace erre bejön és kavarja tovább a szart
  • Dikkma
    Mert a zombinak nincs aije a techdemóban bazmeg...
  • Dikkma
    FREAK meg Árnyvadász igenis azt mondta, szar lesz a DoomIII.
  • Lacc
    Azok kétségkívül jobbak, ez egyértelmű. De szerintem a D3 önmagában is egy veszett jó gamma lesz.
  • Dikkma
    Sztem meg úgyis nekem van igazam, szal ne hagyjuk abba :)
    És a mohaat semmivel nem találom szebbnek a q3nál. Annyival hogy 3x akkor legyen a gépigénye, meg főleg nem.
    Én egyébként azt mondom, q3 engine használhatlan szingli játék készítésére.
  • Lazarus
    Na, ő is ezt mongya!
  • Garfield
    Vagyis az eddigi id-engine-ek tapasztalatai alapján engen jobban érdekelnek azok a játékok, amelyek a D3 engine-jét használva jönnek ki.
  • Lazarus
    De ez nyilván való nem tudom ezt mér nem tudják megérteni

Senki nem azt mongya hogy a Doom egy szar!
  • Lazarus
    Hoppá, szal így kell 2x küldeni...
  • Garfield
    Itt most nem arról megy a vita, hogy az id-sek szar játékokat csinálnak, hanem arról, hogy az utánuk, az ő engine-jükkel készített játékok jobbak - szerintem legalábbis.
  • Lazarus
    World Peace!
    én már nem bírom ideggel :)
  • Lazarus
    World Peace!
  • ember
    utána is ugyanez lesz, csak mivel már megjelent, ők joggal szapulhatják, mi meg joggal dicsérhetjük...
  • Lacc
    Nagyon kérek mindenkit hogy ne hagyjuk már lesüllyedni ezt a topikot a "PC-s játékoknak leáldozott"-hoz hasonlóan ahol egymás szavait forgatják ki a hozzászólók... Ne akarjuk már ezt :((
  • Lacc
    Hiába vitatkozunk nem tudjuk egymást meggyőzni. Maradjunk szvsz annyiban hogy majd meglátjuk ha kész lesz és mindenki nyomul vele. Semmi értelme ennek a civakodásnak.
  • Garfield
    Hát végül is, tök szar lesz a Doom3, mert erőforrás-pocsékolás, a q3 engine-nel is meg lehetne ugyanazt csinálni stb.

Én inkább úgy fogalmaznék, hogy a Q3TA motorban még igencsak sok lakozik. Nem mondom, hogy nem kell továbblépni, de a Q3TA-t mostanra kezdik kihasználni igazán.

Kérdés: ha egy full játékot készítesz, engine-estül, mindenestül, vajon nehezebb dolgod van-e, mintha licenszelsz, és összedobsz pár pályát, modellt és hangot?

A lenti példák, főleg az újabbak azt mutatják, hogy a munka nem merült ki az "összedobsz pár pályát, modellt és hangot"-ban, hanem kiegészítik ilyen részecskerendszerrel, meg egyéb ingyom-bingyomokkal.

Mekkora is az fps mondjuk a mohaa-ban? És mekkroa q3-ban?

Kisebb. De mintha szebb, is lenne a MOHAA világa...
  • ember
    de a q3-at direkt multinak csinálták, tehát nem is építhettek volna bele annyi mindent mint egy SP játékba. ez nem tudom miért bizonyítja hogy nem tudnak játékot csinálni. elterveztek egy dolgot és abból a legjobbat csinálták meg (UT-sek kíméljenek). ráadásul azelőtt bebizonyították hogy SP-ben is nagyot tudnak alkotni.

az ID szerintem még nem bukott meg SP játékkal, még a Q2 is nagyon élvezhető volt, azt inkább a multi miatt húzták le.

nem értem hogy melyik játékukra alapozod azt, hogy nem tudnak jó SP-t csinálni.
  • Dikkma
    Nem is akarnak, ezért készítik el a mindent ütő, ultrabrutál Doom3-at. Ami nem engine techdemó lesz. Nyamm.
  • Garfield
    1. Azért, mert a Q3 versenyre épül (ki a jobb, ki fog győzni), a hangulat meg a játékélmény csak másodlagos. A Q3(TA) csak egy alap, amit tovább lehet fejleszteni, ami meg is történt, igen szép eredményekkel.

Az igaz, hogy kvázi egy műfajt teremtett az FPS-sel az id, csakhogy ez már elmúlt. A múlt dicsőségéből nem lehet megélni.
  • Dikkma
    Hát végül is, tök szar lesz a Doom3, mert erőforrás-pocsékolás, a q3 engine-nel is meg lehetne ugyanazt csinálni stb.

q3 vs. mohaa jk2 wolf stef? Inkább q3 vs. wolf vs. jk2 vs. mohaa vs. stef...

És mikor is jelent meg a q3? Két éve, aha? A jk2 mikor is?

Kérdés: ha egy full játékot készítesz, engine-estül, mindenestül, vajon nehezebb dolgod van-e, mintha licenszelsz, és összedobsz pár pályát, modellt és hangot?

Mekkora is az fps mondjuk a mohaa-ban? És mekkroa q3-ban?

Mindenen el lehet gondolkozni.
  • ember
    1. a Q3 valódi játék, máig többen játszanak vele profi szinten, mint a wolffal vagy a mohaa-val valaha is fognak.

2. mindez annak ellenére, hogy a Q3 kivétel volt, mert csak multi-játék, tehát SP-ben nem versenyezhetett a rá épülő SP játékokkal. A Doom 3 viszont NEM mp lesz.

ha régebbre visszanézel, a Q1-et a maga idejében senki sem tudta überelni, doom-ot meg főleg nem. a q3 óta az ID elleneseknél elterjedt ez az király engine - nulla játék vélemény, és elfelejtik, hogy az ID régebben a játékmenetet is forradalmasította az FPS-ek terén, és hangulatban is utolérhetetlenek voltak.
  • Lazarus
    es ehez nem kell jósnak lenni hogy két évvel a megjelenés előtt kikövetkeztesse az ember...
  • Garfield
    Az UT-nél, mint példánál maradva: nagy durranás lesz az UT2003, de érdekes módon azért sokan az Y project-re, Postal 2-re vagy a Raven Shield-re készülnek.
  • Garfield
    Az Unreal-lel ugyanez volt, bár ott inkább az UT aratott nagyobb sikert. ElUT-zgatott az ember, de egy Undying vagy egy Deus Ex azért vígan be tudott mosni az U(T)-nek hangulatban, játékélményben.
  • Lazarus
    erről van itt szó kérem!
  • Garfield
    Ha így nézzük, a Q3 is király játék volt. Csak épp az engine-nel készülő játékok még jobbak voltak...
  • Lacc
    Én azt mondtam hogy szerintem a Doom 3 is nagyon jó játék lesz nem pedig azt hogy überel minden utána megjelenő gamét
  • Garfield
    Úgy, hogy itt arról megy a vita, hogy az id cuccai csak egy-egy újabb engine-generáció mérföldkövei, vagy valódi játékok?
  • ember
    garfield, hogy hasonlítod össze a q3-at négy SINGLE PLAYER játékkal?

egész más kategória
  • Garfield
    Te meg akkor, amikor a D3-t überelő játékok jönnek ki a D3 engine-jével..
  • Garfield
    Bazze, még mindig ezzel a techdemo-dolognál vagytok leragadva? Úgy látom, rossz volt a szóhasználat.

Mivel másképp nem megy, akkor példákat hozok:

Q3

kontra

MOHAA
    RtCW
    JK2
    ST: Elite Force (2)

Így hirtelen ennyi...

Akkor átfogalmazom: az id-szoftverekben megmutatják, íme itt egy új motor, ők mire képesek, aztán jönnek mások és kihozzák a maximumot az engine-ből.
  • Lazarus
    Én csak azt mondom hogy a Doomnál lesz jobb!!!!! >:(

Szerintem ez elfogadható
  • Dikkma
    De ők már két éve tudják, hogy ez nem fog nekik tetszeni, szal én ebben nem lennék olyan biztos a helyedben.
  • Dikkma
    Mondjuk azok a játékok ultragagyik voltak. Utálam őket.
  • Lacc
    Fogtok ti majd nagyot nézni mikor kiderül hogy egy überfasza játék ez a Doom 3 nem pedig egy "techdemó"
  • Dikkma
    Éstényleg!
  • Lazarus
    heretic doom motorral készült tuttommal
  • Lazarus
    jahajdejó példát montam csak most esik le...
    Mi lesz ha a Doom3 és a belőle felhúzott gamma között akkora különbség lesz mint anno a q2 és HL közt?

És szerintem ez teljességgel lehetséges nem a doomot akarom ezzel szidni...
  • Dikkma
    Adtak ki a Doomra modot? Lehet, már kopik a memóriám :))