289
Milyen (olcso de jo) hangkártyát érdemes ma venni?
  • kowajano
    meg a sülyesztöben :)
  • Laalee
    ma neki olyan van es mint tudjuk, minidg az a jo ami nekunk van :)

tehat a gus PNP pro a kiraly :)))
    csak egy kérdés: miért mondja mindenki, hogy a sonicfury nagyon ász?
    (nekem mondjuk olyan van, de nem értem az istenítés okát...)
    tényleg tisztán szól, nagyon alacsony az alapzaj
    de
    a többi új kártyánál ez nincs így???
  • kowajano
    Navarro
    hogy nem analog uton hanem digitális uton jut el a hangszoroba vagy a dekoderbe a jel. digitális jobb mert semmilyen külsö jel vmi zavaro jel nem rontja a minöséget /pl. hangkártya alapzaja/ de szerintem ez olyan dolog hogy ezt a különbséget ugyis csak müszerel lehet kimutatni vagy esetleg a vájtfülüek észreveszik :)
    van optikai és koax is . optikai aszem ilyen kis fekete kocka alaku aljzat a koax adja magát olyasmi mint az RCA.

Coine
    egy kérdés:
    ha UT zel vagy Unreal motoros játékokal jáccol/ pl. Undying/ nem esik szét a hangja zenéje a játéknak?
  • dewdew
    Mindenhol.
    Nem hiszem, hogy számit ezer forint ide vagy oda.
    Lassan két sör annyiba kerül.

Bár ahogy ezt leirtam, bennem is kétségek merültek fel. Az a két sör, az bizony két sör!!!
  • Coine
    Sony/Philips Digital Interface, digi csatlakozó, lehet erre is akasztani hangfalat meg minden cuccost, azt írják elég jó minőségű...
    És a Value-n télleg nincs.
  • yas
    Sziasztok.
    Igen is van köze a tv kártyának hozzá.
    Most 1 SB Ensoniq van nálam (hétfőig). Ezzel is sztereóban szól.
    Az SB Live!-al nincs állítási lehetőség az audio fülön. Még 1 érdekesség, hogy PAL DK módban az Ensonoq-val jó, míg az SB Live!-al nincs hang.
    Ha tudja valaki, hogy lehet képet beilleszteni a fórumba és érdekel a téma felrakhatok 2 képet a beállítás panelről.
    Üdv yas.
  • Coine
    Ja és ha igazi király hardveres MIDI kell akkor szerintem YAMAHA, abban asszem az a király...
  • Coine
    Ha olcsón kell ott a Fortemedia (PCI 801), ez olcsó....
    Ha király kell vedd meg a DOBOZOS Videologic SonicFury-t kb. 25+ÁFÁért, DE AZ AZTÁN TUD!!!!!!
    Creative a középút :-)
  • dewdew
    Tamogatas szempontjabol mindenkeppen Creative valamelyik termeke a legjobb, arra mindent megcsinalnak, hiszen az az etalon.
  • dewdew
    MX 400
    Nem lesz hozza driver, mert felvasaroltak a ceget, es nem folytatjak a sorozatot. Tehat hosszu tavon nerm eri meg.
  • Coine
    Nem nagyon éri meg, van nála jobb.
    Most neked 5.1-es vagy 4.1-es rendszerhez kell?
    4.1-re ott a Live! Value
    5.1-re pedig: SB Live! 5.1 és Platinum; Videologic SoniFury (nagyon ász!!!)+Jazz/Fortemedia PCI 801 (árlistákban Jazz 6 csatornás hangk., nekem ilyen van és jól teszi a dolgát az 5.1-es Jazz hangfallal, semmi recsegés és lehet érzékelni a térhangot.)

• Dikkma
    Hát, mint yas is mondja, valami van.
  • kowajano
    eehh jo kérdés
  • yas
    thx mindenkinek.
    Körbenézek, de előbb újra telepítem a Win98-at. Lehet hogy csak a win tréfálkozik velem.
    A barátomnak 1 value kártyája van és azzal tökéletes a Miro.
  • Propeller
    Silly : én nem tom megmondani. :)) de ez elég kellemetlen lehet, főleg ha midizni akarsz. A kártya amúgy isten, de gondolom bugzik 1000-el a játékok alatt manapság, nem ?
    yas : őőő izé hát az 5.1 eléggé más, mint a 128, csak ugyanúgy kezdődik a neve... Arra lennék kíváncsi, hogy mit szólna a Miro egy sima 4.0-ás :) Live-hoz.. mert ha semmit, akkor ne is reménykedj. Azért nézz körül a Miro háza táján.
  • kowajano
    Yas
    talán cserélj drivert hátha segit
  • yas
    Sziasztok.
    Nem biztos, hogy teljesen ide tartozik, de most vettem 1 SB Live player 5.1-et.
    Sajnos a Miro PCTV pro csak monóban jön vele.
    Az érdekesség az, hogy volt nálam kölcsönbe 1 SB 128 Pci és ezzel viszont sztereó volt a vétel.A Miro csak simán SoundBlaster-nak ismeri fel, miközben a driver SB Live! [E800].
    Hogyan lehetne beállítani, hogy sztereó legyen a vétel?
    Előre is köszönöm.
    Üdv, yas.
  • Silly
    Sziasztok!
    -...Egy GUS PNP hangkártyám van és fogalmam sincs miért de az első(0-1)BANK-ban lévő memóriákat 0.5M-nak ismeri fel még akkor is ha 4M-ás van benne. Ha valaki meg tudja mondani, hogy miért van az, azon infót szívesen venném.
    Megértéseteket előre is köszönöm...
    Sziasztok.
  • kowajano
    hát végülis ha 10 körül akkor ott van a yamaha,vagy a Genius az fm801 csippel de szerintem ezek nem tudnak hw hullámtáblát se hát a line in jük meg olyan amilyen.vagy ott az MX 400
  • Propeller
    Dehonnem. 4 csatornás Yamaha őőőő asszem 752-es, ha nem tévedek nagyot.
  • kowajano
    Navarro
    szerintem a zeneiráshoz kell a lehetö legnormálisabb hangkártya.Nem Live ra meg MX re gondolok.Azok inkább játékra jok . Ugyhogy ami zeneszerkeztéshez jok azok általában többe is kerülnek. Én ajánlom neked a Terratec DMX et aszem talán egy 20 bol kijön :) van optikai digitális kimenete és 4 csatornát tud.Tesztekben is nagyon jo lett . A Pixelnél ugy tudom ök a hivatalos viszonteladok náluk lehet ilyet kapni.

MÁs. Nemtom hogy vettél Slash a Hertánál 18E sonicfuryt ma bent jártam náluk és a OEM et adták 27325ft ért a dobozost meg 33625ft ért
  • kowajano
    ja igen és a 12kilo a hütöborda :)
  • kowajano
    na már a philips is adott ki 5.1 kártyát

99USD be kerül.támogatja az EAX 1.0 2.0 A3d 1.0 Ds-t,megfelel pc98 99 szabványnak,full duplex,64 hardweres hullámmtábla,48khz mintafrekvencia,digitális SP/DIF kimenet stereoAC3 vagy DTS SP/DIF bemenet meg még sok minden.
    van teszt is rola még a Videologickal LIVE al FM801 5.1 is összehasonlitják
    http://3dsoundsurge.com/reviews/AcousticEdge/AcousticEdge.html

• Propeller
    A 12 kilós erősítődben egy 5 grammos Motorola processzor végzi a munka 99%át.. (a végfokot most kihagyjuk a képből.)
  • Propeller
    Osztán beválik ?
  • dilic
    nagyszerű
  • kowajano
    nem is kell dobozos felesleges kapsz hozzá egy dobozt meg pár db cd t amit az OEM hez is megkapsz
    18900 ft meg már egész elviselhetö
  • dilic
    Ha az ember rászánnya a pénzt, akkor amint mondjátok kap egy mindent támogató kártyát???
  • kowajano
    mind a két hangkártya ugyanaz
    csak az egyiket a Videologic Sonicfury néven europában Santa cruz nééven amerikában lehet kapni
    kártya ára elég borsos a dobozos változat ára brutto 33625ft az OEM é pedig 27325 ft brutto
    drivertámogatás pedig lesz hozzá folyamatosan egyébbként meg még nagyon uj termék és elsöre semmi sem tökéletes jönnek hozzá folyamatos a javitások. A tudásába nem folynék bele mert nagyon sok mindent tud inkább olvasd el a cikket bár már kicsit régi a cikk, a bene irt hibákat már valoszinü hogy orvosolták
    http://www.hwsw.hu/oldal.php3?cikkid=356&oldal=1
  • dilic
    Mennyi egy Turtle Beach hangkártya???
  • diegho™
    Csak a driver nem biztos. Azt nem tudom, hogy a Sonic Fury milyen, de az összes Turtle Beach nagyon király, szerintem az egyik legjobb hangkártyatípus.
  • diegho™
    Jól beszélsz!
  • CybeRick
    A TURTLE BEACH összes kártyája király. Mindig is az volt, és lehet az is lesz. Nem csak hang, de zenekártya is. Na annak már van hangzása!
  • dilic
    És jelenleg lehet ilyet kapni Magyarországon, ha igen akkor mennyiért.
  • diegho™
    Mindent.
  • dilic
    Mit tud az a hangkártya?
    Mit támogat?
  • diegho™
    Jó az, de akkor már inkább Turtle Beach Santa Cruz!
  • dilic
    Nagyon jó a Videologic Sonicfury, de még egyetlen egy normális drivert sem adtak ki hozzá.
    Bár remélem nemsokára kiadnak valami jót is hozzá.
  • kowajano
    lehet