6256
  • surisomi
    #6256
    Az v1.36.1.21015 verzióra valahogy fel lehet varázsolni a régi magyarítást?
  • tigeroo
    #6255
    Egyik legjobb játék, mit mondjak még mindig!!
  • Daermon
    #6254
    Megérkezett az 1.33 patch
  • Daermon
    #6253
    Augusztus 17-én érkezik az 1.33 patch!
  • TBTPumpa
    #6252
    Boldog 20. évfordulót!
  • Daermon
    #6251
    20 éves a játék :)
  • Daermon
    #6250
    Jön a felfrissülés :)
  • prestor
    #6249
    Szia, épp ez az, hogy sehogy nem sikerül, ezért írtam az előző hozzászólást. Csak a tört verzióval (1.26a) működik nálam a magyar felirat.
    Ha az eredetire próbálom feltenni a magyarítást, ugyanazt a hibaüzenetet kapom mint te is.
  • foldi6
    #6248
    Szia, neked/nektek hogy sikerült a magyarítani a játékot? Battelnet, eredeti w3+kieg, friss patch War3_Hun.exe elindul, de nem csinál semmit, A WarCraft_III_hun.exe azt írja, hogy nem találja a játékot....
  • prestor
    #6247
    Szia!
    Bocsi a zavarásért, szeretnék egy kis segítséget kérni tőled.
    Az lenne a célom, hogy magyar feliratos legyen a játék, illetve 1.29 utáni patch-el működjön, a tényleges widescreen 1080p miatt. Láttam a kiírásod, miszerint sikerült ezt elérned az 1.30-as patch-el, tudnál nekem is segíteni benne? Megvan az eredeti classic war3+frozen throne, illetve a tört 1.26a is. Az eredetit ha frissítem, és felmegy a legújabb patch, akkor ugye a widescreen támogatás működik, viszont nem magyar. Ha az 1.26a-t indítom, akkor magyar, viszont csak úgy támogatja a 1080p-t, hogy szétnyújta a képet, nem valós támogatást ad. :(
    Segítséged előre is köszönöm, illetve bárkiét szívesen fogadom aki tud megoldást a problémára.
    Köszi előre is! :)
  • prestor
    #6246
    Köszi a választ. :)
  • Daermon
    #6245
    Szia!
    Nem lehet. Nem is tudom, hogy egyáltalán neki áll-e majd valaki.
  • prestor
    #6244
    Sziasztok!
    Tudna valaki segíteni abban, hogy lehet-e a Warcraft 3 reforged-et magyarítani? Ha igen, hogyan?
    Köszi előre is!
  • lwb
    #6243
    Nem az a bajom, hogy profitmaximalizálnak. Csinálják. Senki nem várja el, hogy karitatívkodjanak. Keressenek egy rakás pénzt. De mindezt lehet úgy is, hogy nem basszák át az embereket nagyon. Évtizedekig sikerült a többségnek, sokaknak még ma is sikerül. Azt sem hiszem, hogy a WC3-on így olyan sokat fogtak, többet, mintha tisztességgel elvégzik azt a munkát, amit ígértek. Szerintem ahhoz képest (a refundok miatt) még buktak is.

    A blizz szar kis garázsstúdióból nem úgy lett ekkora óriás, hogy minden játékost átbaszott, hanem hogy jó játékokat csinált. A WC széria, elejétől a végéig jó volt. A wow egy legenda. A diablo 1-2 (sőt, mai állapotában a 3 is) jó játékok. Az overwatchot is sokan szeretik. A HS lényegében MTG szintű földrengést okozott a számítógépes TCG-k terén. Nem szorulnának rá az ilyen pitiánerségre.
  • dantor7
    #6242
    Annyira aranyos olvasgatni ezen a fórumon is, meg redditen is, hogy hogy haldoklik a számítógép-ipar, hogy már mindenhol átkúrnak, már egy kenyérben sincs semmi liszt csak valami olcsó felfújó-anyag, stb.
    Vegyük észre: a profitmaximalizálás az EZ.

    Amikor sok-sok évvel ezelőtt mondtam, hogy nonszensz, hogy elfogadjuk, amit a cégek (vagy a kormányok) csinálnak azzal a felkiáltással hogy "hát a profit érdekében teszik"
    ÉS?

    Ne a profit határozzon már meg egy terméket, hanem az, hogy mennyire JÓ!

    Ha azt "megértem", hogy a Blizzard profitmaximalizál, akkor az azt jelenti, hogy ÉN IS profitmaximalizálok, és ezért döglődik a társadalom, mert -míg kölyök koromban- még átmentek a szomszédok egymáshoz MEGKÍNÁLNI egymást hogy nézd csak, ilyen sóletet hoztam össze, ma már mi megy?
    HA én meghívom MÁRPEDIG hívjon vissza, különben megszakítom a kapcsolatot vele mert *dobpergés* NEM ÉRI MEG!

    Na, ezt azért írtam be ide, hogy mindenki ébredezzen, legalább beszéljünk róla, mert sem a Warcraft, sem a Diablo, sem egyik nagy név sem érdemli meg ezt a szarrágó kapitalista hozzáállást, amit a legnagyobbak, akik ráadásul ROHADTUL MEGTEHETNÉK hogy minden shareholdernek 10 yacht helyett csak 9 legyen egy igazán jó játék mellett, de neeem, inkább kirúgják a csapat felét, a másik felét meg napi 12-16 óra munkával pár év alatt emberi ronccsá teszik.
  • lwb
    #6241
    Azért óriási különbség van a között, amit a W3 csinál és amit a WC3. Az E3-on bemutatott jelenet benne van a játékban. Nem lett kivéve, ugyanúgy, ugyanaz a játékban szerepel. Nincs feature strip. Annyi történt, hogy a demó anyag az E3-on egy felturbózott pc-n futott, amit aztán visszavettek, hogy a konzolokon is elmenjen, lehetőleg kétszámjegyű fps mellett. Ezt mindegyik nagy cég megcsinálta már, nyilván nem jó, de az ember kénytelen együttélni vele. Ha a Blizzard is csak annyit csinált volna, hogy itt-ott egy lightning effektet elvesz, meg a textúrák felbontása a lelassított Digital Foundry videón lászik, hogy alacsonyabb, esetleg az árnyékok felbontása is visszább lett véve, a textúrák széle recésebb picit stb, egy büdös szavam nem lenne.
    Ennyit csinált a Blizz szerinted? Tényleg? Hol az új UI? Ja, hogy egy reddit poszt alján John Doe fejlesztő azt mondta, hogy nem lesz? Akkor oké? Faszért nem olvasta a reddit posztot annyi ember, mint amennyi a blizzcont nézte, mi? Nyilván a fogyasztó a hülye. Hol vannak a cinematic in-game cutscene-ek? Nem a wowos történetet hiányolom, az nem érdekel, hanem amit a megjelenésig is ígértek, sőt a trailerben azóta is benne van, de a játékig már nem jutott el. Lényegében ugyanazt kaptuk, mint a SC remaster esetében, csak dupla áron. Ez oké? 15 dollár, ennyit ért volna ez a játék. De a blizz nagyot akart álmodni, ezért átnevezte reforged-nek és egy csomó új featuret ígért, amiből aztán nem lett semmi és megpróbálták elsunnyogni. Ennyi a történet, minden mást a rózsaszín fanboy szemüveged láttat csak veled.

    "Witcher Battle Arena"
    Miután nem játszok mobilon, most hallok először életemben erről. Az nem teljesen világos, hogy mit szeretnél mondani vele. A diablo immortalt kéne emiatt elfogadni és megszeretni? Ez egy moba volt, egy spin-off kísérlet mobilra, ami nem jött be. Bukott a blizz is mobaával, ha jól rémlik. Arra sem emlékszem, hogy bármi problémám lett volna a hots-szal, amikor megjelent. Nem értem, ezzel miért kéne, hogy gondom legyen. Ha valakit ez érdekel, egészségére. Más platformon van, mint amin én játszok, nem konkurál a nekem tetsző játékokkal, szóval hajrá, költse rá bárki a pénzét, aki akarja.
    Utoljára szerkesztette: lwb, 2020.02.11. 08:45:02
  • Pio
    #6240
    Értem, tehát akkor végülis kiegyezhetünk abban, hogy Részedről valójában nem ütközik alapvető elvi problémába az, ha egy multi tudatosan megtéveszt. Csak ezt szerettem volna tisztázni.

    Nem a Gwentről beszéltem lentebb, az a Witcher 3 után jött ki. The Witcher Battle Arena a játék neve, amolyan egyszerűsített moba volt mikrotranzakciókkal, csak sajnos nem sikerült túl jól, 11 hónap után be is zártak a szerverek, aki pénzt költött benne az így járt, no refund. Így jártak azok is, akik konzolon fogtak bele a Gwentezésbe és költöttek rá pénzt, az is nagyjából 1 évig húzta. Mondjuk ott legalább kaptunk fél évet, hogy átmentsük gogra az állásunk és PCn folytassuk, ha rendelkezünk olyannal (Mac kliens nincs).
  • lwb
    #6239
    Ja, és az EA egy negyedév alatt húzott be 1 milliárdot. Ez kimaradt tegnap.

    További jó fogyasztást kívánok. Andrew Wilson is köszöni szépen az új Bugattit!
  • lwb
    #6238
    A különbség csak annyi, hogy a TW3 még a downgrade után is gyönyörű volt, szebb, mint minden, ami abban az évben jelent meg és a konzolok ezzel is alig bírtak el. Szóval emiatt nem nagyon vagyok zabos. Azért igen, hogy ha feature-öket vesznek el egy játékból, ami amúgy semmi több, mint egy HD remastere egy 20 éves játéknak. És igen, a UI, amit nagybetűvel ígértek (ígérnek még ma is a traileren, ami fent van az oldalon), az pl. ilyen. Vagy a cinematic kamera a cutscene-eknél. Nem lett volna nekem bajon a WC3 Reforged-dal, ha SC Remaster áron és marketingen tolják.

    Zárszó: a TW3 számos ígért feature-t később visszatett a játékba (miután kijött az erősebb konzol-félgeneráció), így pl. a HDR-t és a 4k felbontást is.

    Nézd meg a leglike-oltabb kommentet a linkelt videódban ... Ha WC3 downgrade oka az lett volna, hogy nem bírja a vas, a pofám befogom.
    Ja, és a gwent annyira mobiljáték, amennyire a hearthstone. Nem emlékszek nagy tiltakozásokra a hs kiadásakor. A diablo immortalhoz sok sikert és jó szórakozást kívánok neked. Remélem megvéditek majd Allen Brockkal együtt Kína becsületét is közben. Ez túnik most a blizzard táján a legfontosabbnak.
  • Pio
    #6237
    Pár napja már így van, de most a support FAQ-ra is kitették: aki nem elégedett a Warcraft 3 Reforgeddel az egy formon párat kattintva visszakérheti az árát függetlenül attól, hogy mikor vette és mennyit játszott vele.
    Élelmesebbek megvehetik, végigjátszhatják, aztán visszaválthatják. :)
  • Pio
    #6236
    A lentiek után kifejezetten furcsa, hogy egy olyan játékot hozol fel bezzegpéldaként, ami egy jelentős grafikai downgrade-en esett át, amit ráadásul egyáltalán nem kommunikáltak és a retail játékban szembesült vele mindenki.
    A fenti cikkből idézet az indoklásról: "We didn’t ‘downgrade it. It’s impossible to downgrade a game that didn’t exist before or wasn’t playable before.".

    Egyébként lehet, hogy az emberek megharagudtak a CD Projektre, amikor mobiljátékot csinált a Witcherből a második rész után és emiatt nem vették elegen a folytatást. Tudunk más példáról is a történelemben, amikor egy kiadóra megharagszanak egy mobiljáték miatt... :D
  • lwb
    #6235
    Teljesen független és offtopic info*: az EA 1 milliárd (!) dollárt csinált csak a mikrotranzakciókból. A Witcher 3, ami jobb mindennél, amit az EA az elmúlt 20 évben kiadott, összesen nem csinált ennyit minden platformon, összeadva, öt év alatt.
    Loot box lófasz emote-okkal tele vs. az évtized egyik legjobb, legigényesebb open world játéka. Loot box lófasz tánc emote-tal nyer hands down. Az utolsó ember kapcsolja le a villanyt.

    (* nem az)
  • Terawatt
    #6234
    Ja igen: Hong Kong miatt van korona vírus, hogy ne legyen tüntetés, amit Kína csinált az Amcsi és a világ cégeinek pénzéből, így a Blizzard az elnyomás és kapitalizmus szimbóluma. Ott kell köpködni ahol lehet.

    Kikalapálják a zavaróbb bugokat (pl, hogy hősök között nehézkesebb itemeket pakolni az új hitbox miatt) és lesz ladder teljesen korrekt lesz egyet értek. Remélem a playerbase is egészséges szinten lesz, mert jó lenne egy második aranykor W3nak. GoGrubby!(aki most már 10k plusz ember szokta nézni egy időben, nagatív reklám is reklám?)
  • hawkie22
    #6233
    Most ha refundolsz, akkor a játék még megmarad az accountodon vagy az is eltünik? Lehet, hogy hülye kérdés, csak nem tiszta.
    Utoljára szerkesztette: hawkie22, 2020.02.04. 20:13:11
  • Pio
    #6232
    Az elejével teljesen egyetértek, látványosabb kommunikációra lett volna szükség. De balhé akkor is lenne, legfeljebb talán valamivel visszafogottabb. Lásd ebben a konkrét esetben is elképesztő mennyisége csúsztatás vagy egyszerűen totál fals vád hangzik el, kapódik fel nemcsak közösségi média, de mainstream sajtó szintjén is (fact-check nélkül), amik elhangoznának akkor is, ha lettek volna action kamerás cutscene-ek. A Blizzard PR az azért mostanában történelmi mélyponton van akár a teljes gaming ipart tekintve is, gyakorlatilag bármit bárhogy csinálnak abból háborgás van.
    Érdekes módon alapvetően nem a játékaik minőségét érintő ügyek kapcsán, azzal továbbra sincs különösebb probléma. Egyébként azt tényleg teljesen őszintén mondom, hogy ez a mostani helyzetre is igaz, ha a játékot önmagában nézed, elvonatkoztatva a 2018-as - egyébként öles betűkkel írt "WORK IN PROGRESS - ART AND EFFECTS NOT FINAL" feliratot tartalmazó - trailertől, akkor egy abszolút korrekt HD remake, ami egy picit itt-ott bugos, de teljesen játszható. Azt érezni rajta, hogy talán 1-2 hónappal előbb jelent meg, mint kellett volna, de ezt leszámítva abszolút oda tehető a Starcraft Remastered mellé, ami 8,5-ös metascore-on és 7,9-es userscore-on áll jelenleg.
  • lwb
    #6231
    Nem hülyéztem az embereket, ilyet nem írtam sehol. Miattam jól szórakozhatsz azon is, ha nézed, ahogy a festék szárad, engem nem érdekel, a te dolgod. Viszont a vásárló a pénztárcájával szavaz. Ha sokan lennének olyanok, akiknek ez igenis bassza a csőrét és ezért nem veszik meg, akkor a kiadók sem tehetnék meg az ilyen pofátlan húzásaikat, mert pénzt buknának rajta. Amíg ez nem így van, addig nem lesz változás. Metacritic hisztike nem számít, ha a nap végén az elvont erőforrások miatt ócsított játék visszahozza bőven az árát.
  • lwb
    #6230
    Ez a "változik a terv", ez egy kurva nagy bullshit. Egyszerűen annyi történt, hogy valahol, valamikor egy vezető a cégnél szépen elvont erőforrásokat a reforged csapattól más projektbe, amitől nagyobb bevételt reméltek. Ezek után szépen elsunnyogták a feature strippet és mindenféle "ti kértétek, hogy ne legyen wowos" dumával próbálják maszatolni, hogy ezzel együtt az ígért újítások fele is ment a kukába.

    És igen, jobb kommunikáció meg mondjuk -10 euró legalább az árból, az lett volna a minimum. Ez így semmivel nem jobb a SC remasterednél és az ha jól emlékszem fele ennyibe került. 15 euró. Ott tényleg nem ígértek semmi mást, csak egy remastert és azt is kaptuk. Itt "reforged" az alcím eleve, mindenhol harangozták be, hogy mennyivel több lesz ez, mint egy szimpla remaster. Azt lófaszt lett több.

    Nem hülyék az emberek, megjegyzik az ilyesmit.
  • Pio
    #6229
    Azért "kicsit" erősnek érzem, hogy már itt tartunk, hogy (a Blizzardra hivatkozva) gyakorlatilag hülyézed azokat, akik megvették a játékot és jól elvannak vele...
  • lwb
    #6228
    Nem kell refundolnom, mert szerencsére nem rendeltem elő és bár perceken múlott, végül megnéztem pár kritikát mielőtt a vásárlásra kattintottam volna - és így szerencsére nem vettem meg. Nem a 30 euróról van szó, mint pénzről. Az lószar, kávépénz, semmi. Az elvről. A pénzemért én elvárom, hogy ne átbasszanak, hanem minőséget adjanak, azt amit ígértek. Ha valami jó, azért kifizetem akár a százszoros árat is. Ha érzem, hogy át akarnak baszni és le akarnak nyúlni, akkor 1 euró is sok.

    Ez nem hiszti, ez vásárlói igényesség. Ha sokan lennénk ilyenek és kevesebben olyanok, akiknek minden jó, akkor nem lennének ilyen sunyi alattomos húzások sem a kiadók részéről.
  • Terawatt
    #6227
    Official oldalt kellett volna rendbe rakni amikor kijött a hír, hogy változik a terv plusz rendesen kikommunikálni. Most senki nem sírna miatta. "jajj bugos a releasekor a game" úgyis lejárt lemez manapság. Már már kötelező elem.
  • Daermon
    #6226
    Milyen kis hisztis vagy :D
    Mehet a refund
    Sajnálom nekem bőven megért 30€-t. Hibákat meg kipatchelik, ez van, nem halok bele, nem fog így maradni.
  • lwb
    #6225
    Tényleg nem értem, ez miért jó dolog neked. A fejlesztő ígér valamit, blizzcon 2018 nagyszínpad, kivetítő. Aztán sunyiban folyamatosan vissza-vissza vesz feature-öket és a végén kiad valamit, ami messze alulmarad ígért tartalomban és látványban is ahhoz képest, amit korábban milliók előtt ígértek. Mindezt 30-40 dollárért. Egy majd 20 éves játéknál, ami lényegében kapott egy HD peccset azt' helló, ugyanazt megveheted megint. Még a nyomorult, már akkoriban elavultnak számító UI-t sem voltak képesek a mai elvárásokhoz igazítani.

    Ne a "yt megmondó embereket" gyűlöld, hanem azt a multit, amelyik minimális munkával akar maximális bevételt szerezni. Mert ennyi áll a feature-strip mögött: nem kell bele annyi munkaóra, a hülyék úgyis megveszik majd. Ez volt a nagy stratégia. Beharangozok valamit milliók előtt, aztán mást adok nekik. Lehet mutogatni elrejtett reddit posztokra, hogy "de hát mondták". A blizzconon volt a beharangozó, a donwgrade nem kapott ilyen fórumot.
    És leszarom a peccseiket. Menjenek a picsába. Eredetileg kellett volna rendes játékot kiadni, volt rá 17 évük. Lusta szarháziaknak végre át kéne végleg menni a kínai mobilpiacra, úgyis oda vágynak.
  • Daermon
    #6224
    Blizzard válasz, jön patch is, stb.
    Aztán lassan szegény youtube megmondó embereknek is új témát kell keresni. Ahogy néztem Twitchen pörög a játék, 1v1-be pikk-pakk behív, meg láttam már valami verseny féle is van.
  • lwb
    #6223
    Ez egy történet, ahol a recognition, a blizz és a modder kapcsolata meseszerűen ideális. Ennek semmi köze az új (tavalyi? pár éves?) use policy-hoz. Ez teljesen a blizz jóindulatán áll, ezzel a sráccal így bántak, lehet mással meg nem fognak így bánni. A lényeg, hogy a jelenlegi szabályok alapján ennek a teljes ellenkezőjét is megtehetik, teljesen a jóindulatukra van bízva a szerző.

    És igen, a DOTA előtt se gondolta senki, hogy valaki DOTA-t fog csinálni. Az is vicces volt. Egész addig, amíg meg nem csinálták. Onnantól már nem lett vicces.
    A probléma egyébként az elv. Pláne, amikor a blizznek javítani kellene az image-et, akkor is előjön a kapzsi szarházi mentalitás. Mindezt egy subpar remaster mellett, aminek még a mai napig a hivatalos oldalán látható trailere egészen más játékot mutat, mint amit végül kiadtak.
    Utoljára szerkesztette: lwb, 2020.02.03. 07:40:07
  • Daermon
    #6222
    Amúgy annyira nevetséges, amit a community művel. Ez a custom map-os dolog külön vicces, mintha hirtelen mindenki a DOTA 3-at csinálná és ez sérti őket :D
  • Pio
    #6221
    Ajánlom figyelmedbe az alábbi irományt, egy olyan srác véleménye és tapasztalata a témában, aki 17 éve modokat fejleszt Blizzard játékokhoz, ha érdekel, hogy mi van a rideg, nyakatekert (és egyébként továbbra is teljesen industry standard :) ) jogi terminológia mögött valójában.
  • dantor7
    #6220
    Amúgy, csak gondolj bele amit irtál.
    2020 van. Ma már TÉNYLEG eszébe sem jut senkinek, nem is tudom, az, hogy normálisak legyünk egymással?
    Csak mocskos szerződéseket, agyatekert módon megfogalmazott agreement-ekkel dobálózik "mindenki" vagyis a legnagyobbak, a legdörzsöltebb ügyvédekkel... mit ügyvédekkel, egyenesen már a parlamenti pártokban vannak embereik.
    Nem, nem a Blizzardnak - hanem a Blizzardot birtokló részvényeseknek.

    Teljes mértékben biztos vagyok benne, ha a Blizz nem rögtön ügyvédekkel ront a srácra, hanem ne adj Isten felveszi FEJLESZTŐNEK, még csak nem is kell milliárdossá tenni, csak jól megfizetni a kreativ (!!!) embereket és ott a siker.
    Ehelyett ELFOGADJUK, simán benyeljük, hogy ja, a céges-ügyvédi-politikai-stb. világ "ilyen". A lóf---t ilyen, mi tettük ilyenné, pontosabban hagytuk.

    Már a vote with your wallet is lejárt lemez, mert a bugyuta játékokkal sikeresen elérték, hogy már nem is éri meg fejleszteni bármi értékeset, mert az nem könnyen monetizálható (???)

    Komolyan, eljutottunk oda, hogy házat nem azért épitünk, hogy lakjanak benne, telefont nem azért, hogy telefonáljunk, játékot is már csak azért gyártanak, hogy lóvé legyen belőle. Mert a részvényesek azt szavazzák meg, aki több lóvét igér nekik.

    Milyen agyatekert hülyeség ez úgy, ahogy van... és milyen szomorú is egyben.
  • TBTPumpa
    #6219
  • TBTPumpa
    #6218
    lol


    Ez a szöveg epic:
    "Oh, no. It's too late. These players have all pre-ordered the game. They may look fine now, but it's a matter of time before they ask for a refund."
    Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2020.02.02. 15:59:45
  • lwb
    #6217
    Nem hiszem, hogy mindkét fél elégedettségével zárult volna. Az, hogy a blizznek fájt a dota fiaskó, az elég közismert tény. Próbálkoztak saját moba-val is, hots, annak tudjuk, mi lett a vége. Nyilvánvaló a számomra, hogy ezért szigorítottak az EULA feltételeken - a linked szerint először 2011-ben, ami kb egybe is vág a 2010-es jogvitával időben.

    A WC3-ban az fáj nekem, hogy nem ezt ígérték. Elhiszem neked, ha valaki a wc3 redditet követi, meg az insider fórumokat, annak nem volt akkora a meglepetés. De ilyenkor is mindig azt mondom, hogy ha módosítanak valamit a bemutatott és a végleges változat között, akkor a módosításnak legalább akkora nyilvánosságot kell kapnia, mint az eredetileg bemutatott változatnak. Ez a tisztességes.

    Egyébként a félrevezető tavalyi "gameplay trailer" még ma is fent van a hivatalos oldalon. Aki csak azt nézi, azt gondolhatja, hogy megkapja azokat az in game átvezetőket. Ezt legalább le kéne venni.

    Az emberek nem szándékosan keresik a hibát a blizzen. A sc remaster pl jól sikerült, meg is vettem, azt kaptam, amit vártam.