Ferencvárosi Torna Club

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

mukika
<#pias><#wink><#circling>

Közben:

Ferencváros - Rózsahegy: 1 - 1 az elsõ félidõben.

Láma!
Furulyás János az FTC elnöki posztjáról való lemondás után bejelentette: LEMOND AZ FTC LABDARÚGÓ RT. elnöki tisztségérõl is!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
<#wave><#worship><#worship><#worship><#worship><#nevetes1><#nevetes1><#nevetes1><#sir><#sir>
<örömkönnyek>

mukika
Február 26-án játszunk a Fehérvárral

CSAPATUNK MÉRKÕZÉSEI:
16. forduló

Február 26., vasárnap 11.30 FC Fehérvár : Ferencváros (TV:RTL Klub)
17.forduló
Március 5., vasárnap 11.30 Ferencváros : Bp.Honvéd (TV:RTL Klub)
18.forduló
Március 10., péntek 19.00 Lombard Pápa : Ferencváros (TV😄una TV)
19.forduló
Március 18., szombat 15.00 Ferencváros : Zalaegerszeg (TV:Sport Klub)

Hát ez remek... <#shakehead>

"nagyszerû", most már akkor 3 idegesítõ csatorna fogja adni a meccseket, bár még mindig a duna a legjobb

\"Ne hagyd elveszni Erdélyt Istenünk\" \"...egy 65 évet élt erdélyi sírjára az volt írva, hogy élt négy évet, 1940 és 1944 között. Az idő alatt észak Erdély vissza volt kapcsolva Magyarországhoz.\"

Hát inkább nézem a Duna TV-t ifj. Knézy Jenõvel, mint az RTL-t a ,,Jó ebédhez jó focit kívánok" gyereket. Remélem lesznek Fradi meccsek is!

A FRADIÉRT MINDENT, A FRADIT SEMMIÉRT!

mukika
Ez minket értin elég rendesen asszem...

Budapest, február 7., 19.10 Hétvégenként három találkozó is megtekinthetõ lesz.

A tavaszi szezonban a Duna Televízión is láthatóak lesznek magyar élvonalbeli labdarúgó bajnoki mérkõzések - tájékoztatta hétfõn az MTI-t Riskó Géza sportfõszerkesztõ.
- Minden pénteken 19 órától közvetítünk egy találkozót - mondta Riskó a távirati irodának.
- Az elsõ tavaszi fordulóból február 24-én a Zalaegerszeg-Debrecen találkozó látható majd nálunk. Ezzel régi igényt elégítünk ki. A Duna Televíziót rengeteg magyar nézi a világ legkülönbözõbb pontjain, és nézõink már nagyon várták, hogy élõben láthassanak magyar bajnoki mérkõzéseket. Mivel Amerikában és Ausztráliában is rengeteg magyar követi figyelemmel mûsorainkat, a bajnoki találkozókat éjszaka megismételjük, hogy a kinti magyarok is számukra megfelelõ idõpontban láthassák a meccseket. A jogtulajdonos RTL Klub változatlanul vasárnap délelõtt közvetít egy mérkõzést, ezen kívül szombat délután a Sport Klubon is látható lesz egy magyar bajnoki. A megállapodás értelmében mindig mi választunk harmadiknak, de a partnereinkkel kialakított jó viszonynak köszönhetõen abban maradtunk, hogy minden csatornának jut majd komoly rangadó is. Emellett hétfõ este egy új, élõ sportmûsorral jelentkezünk, melyben látható lesz a hétvégi forduló összefoglalója is. A Dunasport Aréna mûsorvezetõje ifj. Knézy Jenõ lesz.
(MTI)

Kaplan
Tudom, de szép álom.

we all follow the arsenal over land and sea... we all follow the arsenal on to victory!

bilibe lóg a kezed....

nem megbántani akartalak, de még sok víznek kell lefolynia a Dunán, hogy egy Zorro kaliberû játékos egy Messina kaliberû csapatból a Fradihoz igazoljob.... sajnos....

Kaplan
Zorro a Messinából szabad listán van, jöjjön már az a befektetõ...

we all follow the arsenal over land and sea... we all follow the arsenal on to victory!

valami gáz van....

Dárdai Balázs
Fehér Miki
Zavadszky
és most Bánka Kristóf (Törpe)

valami nem stimmel itt.....

Oncsi
Uhh elég durva !!!
Sok sikert a gyógyuláshoz,hajrá !!!<#eljen><#eljen>

REAL MADRID FERENCVÁROS TC

mukika
hosszú lenne ezt leírni... inkább adok egy linket.

Oncsi
Mi történt Bokáddal?Baleset?

mukika
Sajna, ja. Nekem is 60 rongyot kellet fizetni (mûtétenként 30-30), hogy hamar meglegyen a mûtét a bokatörésemnél, és hogy hamar kijussak a kórházból. Amíg nem volt pénz, mondhatni, hogy rám se néztek. Pedig a nyílt törést hamar el kell látni.

mukika
Eger, február 6., 11.15 Az egri Fenstherm-kupán Nyilasiék diadalmaskodtak.

Döme lett a legjobb játékos

A döntõben 3-2-re gyõzött az Újpest ellen, ezzel ismét megvédte tavalyi kupaelsõségét a Ferencvárosi TC öregfiúk csapata az Egerben rendezett IX. Fenstherm-kupán.
A Kollár, Nyilasi, Détári, Pintér, Huszárik, Limperger, Duró, Lázár, Kincses, Ebedli és Horváth K. alkotta ferencvárosiak a lila-fehérek mellett a tatabányaiakat, a Vasas szeniorjait, a debrecenieket és a zalaegerszegieket elõzték meg.
A kétnapos jótékonysági rendezvény legjobb mezõnyjátékosának Détári Lajost választották, a legjobb kapus címet Koszta János (Újpest) érdemelte ki, míg gólkirályként a 7 találatig jutó Plókai Mihály (Debrecen) kapott különdíjat.

Magyar Egészségügy = 0!
Ma már ha nem lát egy kis hálapénzt a doki, meg sem vizsgálja rendesen a beteget!

Nyugodj békében!

mukika
Uhh... Hát igen ez a Magyar EÜ. :Cc

mukika
Azért ez már durva... Lassan havonta temetjük el a focistáinkat. <#szomoru1>

Nyugodj Békében!

és ez érdekes az nb1.hu fórumáról:

A néma bomba!

A sorozatos, sportolóinkat ért tragédia miatt szeretnék megosztani mindenkivel egy családomban megtörtént esetet, anélkül, hogy bárkit is megsértenék, esetleg rágalmaznák,
de azért jobb ha mindenki megismeri ezt a "történetet", hátha szó szerint sikerül vele megmenteni egy-két, esetleg több életet.
Szóval!
Kisfiam 1997-ben született teljesen normális lefolyással, rendes súllyal és testhosszal.
A születés utáni vizsgálatokat elvégezték rajta és mindent a legnagyobb rendben találtak.
Körülbelül hat hónapos lehetett amikor elõször vittük kardiológushoz, aki megállapított
egy enyhe szívzörejt nála, de azonkívül, hogy rendszeres kardiológiai ellenõrzést írt volna elõ
semmi más beavatkoznivalót nem talált.
A gyermekünk nõni kezdett és mint minden fiút, el kezdte érdekelni a foci.
Közben persze jártunk az orvoshoz aki csak annyit tett hozzá az addigi mondokájához, hogy nem valószínû, hogy a gyerekbõl élsportoló lesz, de azért hadd focizzon kedve szerint.
Úgy körülbelül öt-hat éves lehetett amikor a fizikai fejlõdése lelassult, lassabban nõt mint kortársai gyorsabban elfáradt, és valamivel jobban izzadt, mint a többiek. Másnak szerintem
fel sem tûnt volna, nem volt nagyon látványos a dolog, de azért mi el kezdtünk aggódni, hogy a gyereknek valami baja lehet esetleg.
Minden féle vizsgálatot elvégeztettünk rajta szegényen és nem orvosi utasításra, de egy kicsit kevesebbet hagytuk futkározni, focizni.
Minden vizsgálat negatív eredménnyel zárult, egyszerûen nem találtak semmit az orvosok.
Aztán kicsivel több mint egy évvel ezelõtt kiköltöztünk Németországba és ha nem is az elsõ, de a második utunk a gyerekorvoshoz vezetett, itt átnézték az otthonról hozott papírjait, megvizsgálták, súly magasság stb., majd rögtön beutaló a kardiológiára.
Ott aztán 40 perc ultrahang és rögtön minden kiderült.
Az amire M.o.-on azt mondták, hogy kezelést nem igényel, arról kiderült, hogy egy igen komoly veleszületett szívrendellenesség, ún. nyitott "Botallo-vezeték", ami a késõbbiekben,
fõleg ha a gyermek sportolni fog , igen súlyos következményekkel járhat.
-Ahhoz, hogy tisztább képet kapjatok a következményekrõl, beszúrok egy orvosi hozzászólást, hogy tulajdonképpen mi is ez a "Botallo-vezeték":

"A ductus arteriosus vagy Botallo vezeték a nagyvérkört és a tüdõben lévõ kisvérkört köti össze. A méhen belüli életben a magzat nem lélegzik, a tüdõben nem történik gázcsere. A magzat vére a méhen belüli életben nyitott Botallo vezetéken keresztül "elkerüli" a tüdõt, rajta keresztül a vér a tüdõverõérbõl közvetlenül a nagyvérkör fõ verõerébe, az aortába jut. Megszületés után alapjaiban változik meg a keringés, légzés. Kinyílnak a tüdõ erei, beléjük áramlik a vér, az addig nyitott ductus arteriosus pedig záródik a változó nyomásoknak megfelelõen.
Elõfordul - elsõsorban kissúlyú koraszülöttekben - hogy a Botallo vezeték nem záródik. Ez számos problémát okozhat, mivel a kisvérkörben lévõ vérnyomást jelentõsen meghaladó nagyvérköri nyomás következtében a ductuson keresztül a vér eláraszthatja tüdõt. Légzési elégtelenség, keringési problémák jelentkezhetnek, a szervek oxigén ellátottsága romolhat annak minden következményével.
Ezért ilyen esetekben a Botallo vezetéket zárni kell. Ez elsõ lépésben gyógyszeres úton történik. Ha ez a próbálkozás eredménytelen, vagy a koraszülött valamely egyéb betegsége miatt nem alkalmazható, akkor jön szóba a mûtéti lekötés. Annak eldöntése, hogy indokolt-e a mûtét, az újszülöttgyógyászok feladata. Az, hogy gyermekük még mindig légzéstámogatást igényel amellett szól, hogy lehet hogy indokolt a mûtét elvégzése, bár több adatot is figyelembe
kell venni ezen kívül, elsõsorban a szív ultrahangos vizsgálatát. 1.5 hónapos korban már nem nagy az esély a ductus záródására. A mûtétet mi hónalji redõmetszésen keresztül végezzük, akár 500g-os koraszülötteken is. A mûtét általában biztonsággal elvégezhetõ, gyors javulást eredményez.
Magyarországon a katéteres zárást csak 10 kg-os testsúly felett végzik.

Dr. Kálmán Attila"

Ennek a vezetéknek a vizsgálatát M.o.-on rögtön a születés után végzik el, és ha akkor "nem veszik észre", ráírják a zárójelentésre, hogy "Botallo-zárt", mint a mi esetünkben is.
Akkor a késõbbiekben már senki nem fog figyelni erre, vagy legalábbis nagyon ritka lehet
azoknak az orvosoknak a száma, akiknek ez eszébe juthat, és ezen nem is lehet csodálkozni
mert, ha a megszületés után az áll a papíron, hogy zárt, akkor az biztos úgy is van.
Pedig sajnos nem mindig.

Amúgy ez a probléma kortalan, és aki nincs folyamatosan nagy terhelésnek kitéve, annál lehet, hogy nem is okoz problémát, de a probléma amit okoz végzetes.
Zavánál mit is írtak? Tüdöembolia-szívroham, hát ezt okozza az eldurrant "Botallo"is.

Már az elején írtam, hogy nem akarok senkit rágalmazni, nem akarok megbántani senkit, de
egy kicsit nagyobb orvosi , fõleg sportorvosi odafigyeléssel nagyon sok problémát ki lehetne szûrni-meg lehetne elõzni és akkor talánnem vesztenénk el huszonéves, vagy egyáltalán
semmilyen korosztályú aktív sportolót sem , többek között ebbõl a veleszületett rendellenességbõl kifolyólag.

Amúgy a gyerkõc jól van és hamarosan megoldják ezt a problémát, utána egy kicsit megserkentik a növekedését és minden a múlté lesz.
Remélem nem untattalak Benneteket,
Kívánok mindenkinek jó egészséget, sok sikert a sportban és az életben egyaránt.

EZT NEM HISZEM EL!!!!!

Nem volt gyõztese a mai estének, vert seregként vonult haza nézõ, játékos, vezetõ egyaránt. Sokadszor ismét vereséget szenvedett a magyar labdarúgás, ezúttal az élettõl kapott nagy pofont. Bánka Kristóf, egy fiatal, tehetséges, nagyreményû játékos távozott közülünk, igaz barátokat és szeretõ családot hagyva maga mögött.
Hirtelen jött a tragikus hír, sokkolva mindenkit a Fõnix csarnokban. Percekig néma csend, tanácstalanság lett úrrá mindenkin, az öltözõkbõl is csak a zokogás hangjait lehetett hallani. Nem is lehetett máshogy dönteni, nincs tovább, vége a mai estének. Egy éven belül másodszor állunk szomorúan, értetlenül a sors elõtt, másodszor kell feltenni a kérdést: Miért pont velünk történik mindez?
Nem maradt más, csak az emlékek, a szép emlékek, amit neki köszönhetünk. Rákospalotán soha senki sem felejti el, mekkora része volt Kristófnak abban, hogy ma a legjobbak között szerepelhetünk. Sokan úgy emlékezünk majd rá, ahogyan 2005. június 5.-én láttuk, élete talán egyik legjobb mérkõzésén: Kapura törni, berobbanni a védõk közé és gólt, gyõztes gólt szerezni a 88 percben. Visszahangzik a stadion, tombolnak a REAC drukkerek, egy kupacban a csapat. Gólszerzõ a 21-es számú Bánka Kristóf! Dunaújváros- REAC 1-2
Nálunk a fû megõrzi léptedet, szurkolóink kiáltják nevedet, szívünk õrzi emlékedet.
Nyugodj békében Bánka Kristóf.

NYUGODJ BÉKÉBEN KRISTÓF

(1982-2006)

mukika
2006. február 5.
Ferencváros - Érsekújvár 8 - 5 (3-1, 2-0, 3-4)

Budapesti Koriközpont, 500 nézõ, vezette: Ifj. Halassy
Gólszerzõink: Feil Arnold (2), Peter Oscarsson, Krisztu Gábor, Sándor Szilárd, Hoffmann Attila (2), Jánosi Csaba

Nemsokára elkezdõdik a számunkra létfontosságú mérkõzés, de mivel az Érsekújvár csapata késõbb érkezett, ezért a mérkõzés tolódik.

Az elsõ harmadban kissé idegesen kezdtünk, de ennek ellenére sikerült megnyugtató elõnyt szereznünk. Feil Arnold egy buli után a 9. percben szerzett gólt, amit a szlovák csapat egy percen belül kiegyenlített. A harmad vége azonban a mienk volt. Elõbb Peter Oscarsson lõtt egy gyönyörûszép gólt szólóból, majd Sándor Szilárd kopírozta le a svéd csatár teljesítményét, azzal a különbséggel, hogy õ az egyéni akciója után még passzolt, s Krisztu Gábor volt a befejezõ ember.

A második harmad egy gyors góllal kezdõdött, Sándor Szilárd egy szép támadás végén lõtte ki a jobb alsó sarkot. Ezután hosszú ideig inkább csak bírkóztak a felek, a mieink még mindíg kicsit idegesebben játszottak mint azt a játék engedte volna. A harmad végén azonban újra megvillant az elsõ sor, válogatottjaink háromszögelése végén Feil Arnold az üres kapuba ütötte csapatunk ötödik gólját.

Sajnos a harmadik harmadra sem nyugodtunk meg igazán, az Érsekújváriak kihasználtak egy-két emberelõnyt. Szerencsére az elsõ sorunknak helyén volt a szíve, csapatkapitányunk Hoffmann Attila emberhátrányból, majd emberelõnybõl is betalált, a az i-re a pontot Jánosi Csaba gólja tette fel. Ezzel eldõlt hogy csapatunk megnyerte a középszakaszt, és két hét múlva az Alba Volán ellen kísérelheti meg a döntõbejutást.

Jeeeee. Lassan 3 hónap után végre a haverokkal egy fontos kis meccsen, szép gyõzelem... jó pár sör... aztakurva de hiányzott ez az egész! <#vigyor2><#vigyor2>

mukika
Hogy egy kicsit, boldogabb dolgokról is beszéljünk. Jégkorong: Ma eldõl... <#wink>

Szurkolj Te is a helyszínen!
A Budapesti Koriközpont címe: Budapest, Homoktövis u. 1.
Tömegközlekedéssel:
- a Lehet tértõl vagy Újpest Központ megállótól a 14-es villamossal a káposztásmegyeri végállomásig
- Újpest Városkapu megállótól a Piros 122-es busszal a Homoktövis u. megállóig

miccoli002
BOCS EGY KICSIT SOKRA SIKEREDETT!!!!!
SORRY!!!!

miccoli002
Ha a Fradi jelenlegi vezetõségében csak egy olyan ember lenne mint Dalnoki volt,akkor ez a csapat már évek óta a BL fõtáblán játszana.
És eggyetértek azzal is,hogy a fradi esetleges új stadionját róla kellne elnevezni,vagy esetleg Albertõl.

Nyugodjon Békében!

Nyugodjon Békében Dalnoki Jenõ bácsi!
Köszönünk mindent!

Nyugodj Békében Jenõ bácsi! <#sir><#shakehead><#rinya><#szomoru1>

Oncsi

ÖRÖKKÉ EMLÉKEZNI FOGUNK RÁD !!!

Oncsi
Nyugodj Békében Jenõ bácsi !!!<#sir><#sir>

In memoriam... (egy par evvel ezelotti inteju)

"Dalnoki Jenõ hetvenesztendõsen, két infarktussal és sikerekkel a háta mögött hálás Istennek

Zöld spenót – fehér tojással

A minap ünnepelte 70. születésnapját a Ferencvárosi Torna Club egyik legismertebb és legeredményesebb labdarúgó-edzõje, Dalnoki Jenõ, aki annak idején a KEK-döntõig veszényelte védenceit. Az ismert trénerrel a Nemzeti Sport munkatársa beszélgetett.

Jenõ bácsi, ez nem lehet igaz, spenótot ebédel tükörtojással?! Én is szeretem, hiszen egészséges, de egy ilyen õsfradistának, mint ön, alighanem sokkal többet jelent a zöld fõzeléken a tojásfehérje... Finom étel ez, de eddig valahogy bele sem gondoltam, hogy zöld-fehér. De nem vagyok ám nagyevõ, ezt is csak bekanalazom, aztán már megyek is vissza a könyvtáramba pakolászni. Legalább tízezer könyvem van, és imádok közöttük lenni.

Nem illik ezzel viccelõdni, de néhány éve a fél ország Petõfi Sándort, pontosabban a költõ sírját kereste, ön pedig, ha jól tudom, megtalált valamit, ami roppant értékes.

Meg én, és talán ez a legféltettebb kincsem: Petõfi Sándor három eredeti verse. A legtöbb férfi kocsmába jár, én pedig tessék, költõk mûvei után nyomozok... Nem akarok itt büszkélkedni, de nem csak Petõfit találtam, van nekem József Attilám, Radnóti Miklósom, Arany Jánosom, és mind-mind eredeti.

Azért furcsa ez, Jenõ bácsi. Akik látták önt játszani, tudják, hogy keményebb volt a betonkerítésnél, ha kellett, becsúszott, ha a helyzet úgy hozta, akkor vállal tessékelte odébb a szemtelen jobbszélsõt, máskor egyszerûen eléállt: na, gyere, öcsi, próbálj meg túljutni rajtam! Szóval, ilyen kemény férfi létére honnan a vonzódás a költészethez?

Mondom, ez volt a hobbim. Nem voltam nagy táncos soha, a kocsmákat pedig jó nagy ívben kerültem, életemben nem ittam meg összesen egy liter bort vagy pálinkát, és addig, amíg a csapattársaim szórakozni jártak, én afféle kutatómunkát folytattam.

Ugye nem azt akarja mondani, hogy úgy élt, mint valami szent?

Dehogy voltam én szent! Csak addig, amíg a többiek söröztek vagy fröccsöztek, én bambit ittam. Olykor tiszteletemet tettem az ÉDOSZ-székházban, az volt a törzshelyünk annak idején, és faltam a pacalt. Olcsó volt és finom, de soha nem éltem nagylábon. Ha már szóba került az ivás, nem tudom, hallotta-e, hogy néhány éve mivel vádoltak a Ferencváros akkori vezetõi?

Hát... Hallottam ezt-azt, például azt, hogy úgy eszi a Cavintont, mint a szeplõs Pistike a málnaízû töltött cukrot.

Jó vicc. Cavintont életemben nem szedtem. Persze ha így halad, sõt, rohan az idõ, elõbb-utóbb majd rákényszerülök. Igen, ezt is mondták rám, ezt a Cavinton-szedést, de azzal is megvádoltak, hogy alkoholista vagyok. Ezt képzelje el. Én mint alkoholista!...

És? Most is haragszik valakire?

Nem én. Tudja, mi a legfontosabb? Hogy nagyszerû a kapcsolatom Istennel. Nem tudok elég hálás lenni neki, olyan élettel ajándékozott meg, amit talán meg sem érdemeltem. 1950-ben lettem állandó csapattag a Ferencvárosban, hogy 1966-ig zöld-fehér mezben futballozhassak, és aztán sem kellett elszakadnom szeretett klubomtól. Edzõként dolgozhattam gyerekekkel és a felnõttcsapattal is. Olimpiai bajnoki címet nyertem Helsinkiben és bronzot Rómában. Bajnokcsapat edzõje lehettem, és elmondhattam magamról, hogy a Ferencváros az irányításom alatt 1975-ben a KEK-döntõig menetelt. Hát kérdem én, számít ezek után az, hogy mit terjesztett rólam mondjuk a korábbi Fradi-elnök, Szívós István?

Nem akartam ünneprontó lenni, hiszen mégiscsak a születésnapja miatt kerestem meg, de ön hozta szóba mindezt, így muszáj megkérdeznem: miért lett nemkívánatos személy az Üllõi úton?

Nagyon egyszerû a válasz: azért, mert mindig megmondtam a véleményemet, és pontosan tudtam, mivel okoznak kárt a klubnak. Én akkor is veszekedtem, amikor eladták Lisztes Krisztiánt...

Ma már mások irányítják a klubot, így, gondolom, szeretettel látják, ha idõnként megjelenik.

Azt csak hiszi. Képzelje el, kimentem a legutóbbi Magyarország-Moldova meccsre az Üllõi útra. Még korán volt, a csapatok sehol, engem pedig megállított a portás, és megkérdezte, hogy kit keresek. Mondtam neki, ki vagyok, õ meg erre azt mondta: Dalnoki Jenõ... Magának itt nincs keresnivalója. Na, ehhez mit szól?

Jenõ bácsi, rendkívül tisztelem önt a pályafutásáért, a klubhûségéért, de nem lehet, hogy enyhe üldözési mániája van?

Soha nem volt üldözési mániám, pedig lehetett volna. Bizonyára nem tudja, hogy engem annak idején megpróbált kicsinálni, eltüntetni az MLSZ vezetõsége. Kutas Istvánék egyszer kijöttek a Fradi-pályára, én akkor már sikeres edzõnek vallhattam magam, és azt mondták Dékány Ferencnek, az akkori szakosztályvezetõnek, hogy nem ülhetek le a Fradi kispadjára. Dékányról tudnia kell, hogy a legjobb barátom a mai napig, úgyhogy kiállt mellettem.

Beszéljünk inkább a szép emlékekrõl. Ki volt a legkellemetlenebb ellenfele? Tudom ám, hogy kit mond majd: Sándor Csikart...

Ha tudja, akkor miért kérdi? Persze, hogy õ volt. Csikarnál veszedelmesebb jobbszélsõt nem hordott a hátán a föld. Én gyors voltam, de ez a nyavalyás Csikar felvette velem az iramot, egyszerûen nem mertem otthagyni. Még akkor is ott ácsorogtam vele a félpályánál, amikor közülünk mindenki támadott, de még így is sokszor becsapott.

Ki volt a kedvence abból a csikócsapatból, amelyet ön rakott össze? Emlékszem, nap mint nap olvastam a Népsportot, az meg csak írta az ismeretlen neveket, hogy ez is meg az is bekerült a Fradiba.

Egyszerre kilenc ifistát hoztam a felnõttcsapathoz, aminek aztán késõbb meg is lett az eredménye, hiszen bajnokok lettünk. A mai napig szajkózom, hogy sok saját nevelésû gyerek kell, mert azok tudnak csak igazán küzdeni a klubért. Nekem szerencsém volt, tehetséges srácokkal dolgozhattam. Közülük Vépi Pétert és azt a csibész Ebedli Zolit szerettem a legjobban.

Remek eredményeket ért el a Fradival, de a csúcs a KEK-gyõzelem lett volna. Bár az a Dinamo Kijev Oleg Blohinnal már-már verhetetlen ellenfélnek tûnt.

Jó csapat volt a Dinamo, de nem verhetetlen, jellemzõ, hogy a májusi, három-nullra elveszített baseli KEK-döntõ után nem sokkal egy spanyolországi tornán teljes csapattal legyõztük õket. A KEK-döntõ elõtt a magyar futballvezetés mindent elkövetett, hogy ne mi gyõzzünk.

Jaj, már megint...

...ahelyett, hogy mi is elhalaszthattuk volna a bajnoki meccsünket, akárcsak a Kijev, játszanunk kellett Békéscsabán, ahol egyrészt jól megvertek, másrészt pedig jól összerugdostak bennünket. Tartalékosan álltunk ki a Dinamo ellen, de azért én így is büszke vagyok a KEK-második helyre. Büszkeséggel tölt el, hogy 1989-ben kitüntetést kaptam Joao Havelange-tól, a FIFA elnökétõl, máskor pedig Göncz Árpádtól vehettem át a Tiszti Keresztet. Mellesleg a tizenötödik kerület díszpolgára vagyok, és mindörökké fradista. Boldog ember vagyok, és még az sem zavar különösebben, hogy volt két infarktusom. Az Isten úgyis szól majd, ha mennem kell.

NÉVJEGY

DALNOKI JENÕ

Született: 1932. december 12., Budapest.

Sportága: labdarúgás.

Klubja: Ferencváros.

Legjobb eredményei: játékosként kétszeres bajnok (1963, 1964), VVK-gyõztes (1965), olimpiai bajnok (1952), olimpiai bronzérmes (1960), tizennégyszer szerepelt a magyar válogatottban, 283 mérkõzésen játszott a Ferencvárosban, kilenc gólt szerzett. Edzõként bajnoki címet nyert (1975–76), MNK elsõ hely (1973, 1974, 1976, 1977).

Az FTC örökös bajnoka. "

akár lehetne DALNOKI STADION is... !!

Rudee
Szomorú gyõzelem

<#sir>

Nyugodjék békében Jenõ bá.

Szar Bayern, szar Bayern :)

mukika
- Igaz, hogy edzõi pályafutása csúcsán lehetett volna szövetségi kapitány is?
- Igaz.
- Miért nem lett?
- Nem léptem be a pártba. Kerek-perec megmondták, ha párttag leszek, kapitányt csinálnak belõlem, de csakis akkor. Mondanom sem kell, hogy ez mennyire ellenkezett az elveimmel, természetesen ilyen áron nem akartam kapitány lenni.
- Az igaz, hogy az 54-es aranycsapatnak is a tagja lehetett volna?
- Valószínû. 1952-ben megnyertük a helsinki olimpiát, majd amikor hazajöttünk, felszólítottak, hogy lépjek át a Honvédba. Természetesen nekem a Ferencváros volt a mindenem, ezért nemet mondtam. A következõ éjszaka pedig eljöttek értem, megbilincseltek és bevittek katonának. Ha akkor a Honvédot választom, akkor lehet, hogy ott lehettem volna a berni vb-döntõn. Azt azonban nem tudták nekem megbocsátani, hogy nem hagytam ott a Ferencvárost.

Viszlat Jeno <#sir>

BUDA > miskolc.

mukika
Elhunyt Dalnoki Jenõ

Dalnoki Jenõ játékosként is edzõként is maradandót alkotott

Dalnoki, az álomedzõ

Nyugodj békében Jenõ bácsi. Soha nem felejtünk el! Könnyen meglehet, hogy õ volt az utolsó IGAZI Fradista... Már van egy jó kis edzõ is az égi csapatunkban.

Szép volt fiúk!
<#eljen>

Én azért reménykedek, hogy a csapat összetart, akárki is ül a vezetõség élén.
(remélem te is)
Abban egyetértünk, hogy a liláknál jobb a szervezés mint nálunk...
Azt sem firtatom, hogy nyakig bennt vagyunk a sz*rban.
Csak már "kicsit" elegem van az egészbõl.

Rudee

Szar Bayern, szar Bayern :)

mukika
Itt volt a lehetõség a változásra, és semmi sem változott... sõt lehet, hogy még nagyobb gödör lett.

Az Újpestieket, nem a helyezésük miatt irigylem, hanem a felfogás, vezetõség stb. miatt. Elértek egy olyan szintet, ami nekünk, most, még mindig csak álom. Bár egyszer fent, egyszer lent. De mi most rohadtúl lent vagyunk, hozzájuk képest... Sajnos. :[

Én azért nem irigylem õket...
Örüljenek a fejüknek, hogy most ilyen rossz helyzetben van a Fradi,
és nekik meg jól megy.
Bízzunk a Változásban!

,,Fradi volt, Fradi lesz, mí a Földön ember lesz! Míg egy MAGYAR ember lesz!"

<#eljen>

djemba-djemba
jaja<#levele>

mukika
sajna teljesen igazad van... a lilák okkal röhögnek/tek rajtunk... irigylem õket. de akkor is csak lila majmok maradnak! 😛

bármily furcsa, de az kéne mint Újpesten. Csak zöld-fehérre lefordítva.

Egy vérbeli, fasza, ízég-vérig Fradista, gazdad üzletember vegye meg a klubot !!

mert ahogy nézem csak egyre éhesebb TSZ elnökö jönnek...

bevalllom õszintén már most kiváncsi vagyok a lilák Fradi elleni koreográfiájára

Minket is ki fog rabolni, és felhúz az Üllõi úti sportlétesítmény helyére egy Húsüzemet....

KOMCSIK TAKARODÓ A FERENCVÁROSTÓL!

..csak az a baj, hogy télen nincsenek forradalmak... még a Fradinál se

....mondjuk érzésem szerint tavasszal sem lesz... nyáron meg meleg van, õsszel meg.....

Máris van Ináncsy-ügy

Budapest, február 1., 20.40 Ingatlanspekuláción kívül csak egy gyorshajtás szerepel a Fradi elnök priuszában.

Alig választották meg a Ferencváros elnökévé, máris kipattant az elsõ ügy dr. Ináncsy Miklós személye körül. A húsipari nagyvállalkozó tíz évvel ezelõtt keveredett bele egy házvételi ügybe, amely még napjainkban is éli utóéletét a bíróságokon.
A történet lényege röviden: a Fradi elnöke megvásárolta Kassa György budafoki villáját, ám az adásvétel jogi útra került, mivel az eladó nem kapta meg a vételárat. A pereskedés odáig fajult, hogy Kassa Györgyöt végrehajtók lakoltatták ki a villájából, miközben az ügy a Legfelsõbb Bíróságig jutott. Nem mellékesen: minden szinten Kassa Györgynek adott igazat a bíróság, vagyis Ináncsy és társai színlelt szerzõdéssel jutottak a budafoki házhoz.
A Ferencváros hétfõn megválasztott elnöke a Napkelte szerdai adásában tett egy próbát arra, hogy tisztázza magát ez ügyben
- Jobb tisztába tenni mindent az elején és akkor békében, nyugodtan dolgozhat. Mi ez? - tette fel Gyárfás Tamás a kérdést a ferencvárosi klubelnöknek.
- Vásároltam egy lakást 1996-ban, amire az eladó, Kassa György három hónap visszavásárlási jogot szeretett volna. A közjegyzõ jelenlétében megkötöttük az adásvételi szerzõdést, én kifizettem a pénzt. Késõbb tudtam meg, hogy ugyanennél a közjegyzõnél Kassa úr egy tartozást elismerõ okirat kíséretében kölcsönadta a pénzt Szanyi úrnak…
- Ne mondja ilyen részletesen, kilakoltatta, vagy sem?
- Én nem lakoltattam ki senkit, a végrehajtók viszont megtették ezt, mivel bírósági felhatalmazás volt a kezükben erre nézve. Késõbb aztán a tartozást elismerõ okiratot visszavonták, majd Kassa úr a visszavont okiratra hivatkozva végrehajtót küldött Szanyi úrhoz, aki közben elajándékozta a lakást. Miután azonban kiderült, hogy a végrehajtásban Kassa úr csak a negyedik helyen áll, ezért Szanyi és Kassa urak megegyeztek, hogy az az okirat, nem okirat. Szanyi úr eközben egy évet ült börtönben, Kassa úr pedig felfüggesztett börtönbüntetést kapott rágalmazásért.
- Látom, hogy hibáztam, azt hittem, hogy ez egy húsz másodperces történet...
- Csak egy mondatot még, aztán nem is akarom tovább folytatni. Kassa úr elõttem ezt a lakást már másoknak is eladta, felvette érte a pénzt, jogerõs bírósági ítélet született róla, hogy csalt. Én jóhiszemûen vásároltam meg a lakást, de ez egy jóval hosszabb történet annál, hogy errõl egy perc alatt érdemben lehetne bármit mondani, és az ügy még mindig folyik.
- Én hibáztam, mert mi Ferencváros-ügyben hívtuk, és ezzel az üggyel kapcsolatban csak azt akartam mondani, hogy ez még csak a kezdet. Tudja, hogy mibe nyúlt, hogy mit vállalt?
- Természetesen tudom.
- Ezzel senki nem foglalkozott tíz évig, most meg Kassa úr fõszereplõ lett.
- Megeshet, de az én életemben semmilyen más hatósági ügyet nem találnak. Maximum a gyorshajtásért kapott büntetésem lehet téma.

ezt a tsz elnököt KI KELL VÉGEZNI!!!

ÉLETÉVEL KÁROSSÍTJA A FÖLD EMBERI GÉNÁLLOMÁNYÁT !!!!

JackDaniels
Ennmél a Fradinál ami folyik, hát, no comment. Magyarország legnagyobb multú, legnagyobb hagyományokkal rendelkezõ klubja ilyen m,élyre süllyedjen, ez azért kissé sok. Komolyan mondom, hogy lassan forradalmat kellene kirobbanti ezek ellen a bukott kommunista TSZ elnökök ellen!! Nem tudom elhinni, hogy senkinek sem lenne érdeke az, hogy ez a klub állandó tagja legyen a BL csoportnak, pedig a jelenlegi állás is ezt bizonyítja. Nagyon szomorú vagyok. Az édesannyát teherbe verhetné minden egyes fasszopó buzi, aki ezt a kommunista vén gecit ide engedte, ez sem lesz külömb mint a furulya. Ideje lenne már felébredni és kicsit bele is invesztálni ebbe a klubba, vagy hagyni, hogy valaki belefektessen, és neveljen olyan fiatalokat, akik méltóak lehetnek a 3E betû jelentésére!! Kurvára elegem van mán abból, hogy mindig mások a hibásak, soha sincs semminek sem felelõse, kínlódik a klub úgy, ahogyan tud. Aki pedig kicsit is segítene, azt tüzes vassal zavarják el bizonyos emberek.

\"Never say never!\" W Churchill