Ferencvárosi Torna Club

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Oncsi
Ezzel a kerettel hozni kellene a meccseket !!!

REAL MADRID FERENCVÁROS TC

Chili7
Miért kéne? Mit érsz el vele?
Egyébként mit szeretnétek elérni ezzel a magatartással?

zaki
NB2-es szinten?

jobb mint tavaly

Zenszkij
Jó a keret? Hagyjad már, vérgyenge fox.

Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?

pffffffff... :C:C:C:C:C:C

zaki
Hát ez inkább szánalmas. Egy Makó ellen 1-1 otthon... Vicc. Hogy tudott idáig süllyedni ez a csapat... Pedig jó a keret...

Oncsi
1-1 maradt !!!! SIRALMAS !!!!!!! EGYSZERÛEN SIRALMAS !!!!

Oncsi
Lehet szidni a kis afrikait,de õ lövi a golokat !!!

Oncsi
Ndjodo góljával 1-1

Oncsi
VEzet a MAkó:S

Végül is mindegy hogy a stadionban vagy, vagy a székház elõtt, focit így se- úgy se fogsz látni...

Mostantól mindenkinek komolyan oda kell állni a tábor mellé, és nem bemenni a meccsre..

természetes, ha áron alúl adják el? tök mindegy mennyi a tartozás, attól a terület értéke nem változik... azt úgyis levonják a végösszegbõl. én arra célozgatok, hogy nem véletlen, hogy végül nem akadt pályázó. így verik le az árat, mert tudják, hogy a vezetõség úgy fog reagálni, mint ahogy azt a Rieb tette. / gondolom ez sem véletlen / már látom a magyarázatot: "sajnos muszáj volt ilyen olcsón is eladni a Fradit, mert sajnos senkit nem érdekelt, oda kellett adni annyiért amennyit ajánlottak" ugyanezt csinálják az egész országgal, csak "nagyban"... hányinger ez az egész már...

www.smart-bus.hu

Természtes, hogy ha Fradi fillérekért talál gazdát mivel ca. 1,5 Md Ft a tartozása. Nem az lesz most egy darabig kérdés, hogy hogyan lesz Nb1...hanem az lesz a kérdés, hogy lesz e futball csapat....
És ezt meg lehet köszönni az eddigi összes sportminiszternek, pénzügyminiszternek, a TSzelnököknek.... áááááá

Rieb-anc TAKARODJ!

én nem mondtam, hogy ez egyszerû, de szerintem ez lenne a jó... figyeld meg, hogy a végén fillérekért fogják elherdálni az egészet, kiszúrják majd a szemünk valami alamizsnával... én azt tanúltam az élettõl, hogy ahol vérszag van, oda gyûlnek a hiénák... márpedig a 6 hektárunknak vérszaga van... értékünk van, de pénzünk nem lesz belõle!!

www.smart-bus.hu

Kaplan
Gondolom üzleti szakon végeztél az egyetemem.. Ez nem olyan egyszerû, ahogy leírod. És most próbálok minden tiszteletlenség nélkül írni hisz öregebb vagy. Nem egyszer kellett már megtanulnom az életben, hogy semmi nem olyan egyszerû az életben mint amilyen könnyû leírni.

we all follow the arsenal over land and sea... we all follow the arsenal on to victory!

komolyan mondom, hogy 31 éves fejemmel sírni tudnék!!! a szertárostól felfelé takarodjon mindenki a picsába! a Nyílt szakmai igazgatónak, és csak olyan emberek jöhetnek az elnökségbe, illetve a Fradi közelébe akiknek zöld a vérük!! elleszünk mi pár évig... majd saját erõbõl talpra állunk!! vigyék a mocskos pénzüket ahová akarják...

www.smart-bus.hu

Kaplan
Lehet szépen lassan elfelejteni mindent, mert kezd megpecsételõdni a sorsunk. Tán még az NBII-t sem éljük túl..?

we all follow the arsenal over land and sea... we all follow the arsenal on to victory!

mukika
10.28: Érvényes a pályázat

Érvényes a pályázat, de azt még nem tudni, eredményes-e. Rieb György a 100%Fradi hetilapnak elmondta, hogy a KVI-tõl azt a tájékoztatást kapta, hogy a pályázat érvényes, ami azt jelenti, hogy adtak be pályázatot. Rieb hozzátette, hárman vették ki a pályázati anyagot, de hogy végül kik adták be, arról még nincs információja, hiszen ennél többrõl egyelõre nem tájékoztatott a Kincstári Vagyoni Igazgatóság. A részletes információkat a KVI hivatott bejelenteni, ami várhatóan másfél-két órán belül megtörténik majd. Természetesen honlapunk errõl is beszámol majd, illetve ha addig bármilyen érdemi információ kiderül az ügyben, akkor azt is közzétesszük.

mukika

jellemzõ :S

Oncsi
Orosháza -FTC 3-3

G: Mátyus,Ndjodo(2)

89.percben egyenlitettek ki:S

http://www.politaktika.hu/hirek/szektoron_kivul_a_ferencvaros

érdemes elolvasni...

A FRADIÉRT MINDENT, A FRADIT SEMMIÉRT!

FTC-Szolnok a székház elõtt:
1. rész
2. rész

12. játékos sehol😞(

chrissparduc
Sajnos szánalmas srácok! 😞
Ez a fradi már nem "A FRADI"!!! 😞

Siralmas ahogy van...

Amit meg az a kb40 15-17 éves müvel most a kapu mögött szánalmas... A cigányozásért pedig kiváncsi vagyok milyen bünti lesz, mert volt a meccsen.

Dzsodzso eddig is béna volt, de eddig azért be-betalált... az katasztrófa..

Nem tudom mi van itt,katasztrófa ez az egész.
Egy lövés volt egyáltalá egész meccsen amit mi megeresztetünk és a kaput eltalálta?Mert én csak a törtyögésre,forgolodásra,jobbról ballra,ballról jobbra ivelésre emlékszek.Jo a gól is ebbõl lett de hát ott is már ide iveli,oda iveli,14-16-20 méterrõl mért nem lehet ráb...ni azt a labdát hogy bevigye még azt a nyomorult szolnoki kapust is mindenestül... De hát nem...
Az Otto is 20 percekre eltünik.Ma Lipcseinek se ment.Talán tényleg csak Mátyus második félidei hajtása dicsérhetõ.
Ez az Afrikai is... Jó tudjuk ugye hogy most jöttek le a fáról,de hát akkor is.Nem igaz hogy ilyet házon belül ne találtunk volna,hanem ezt kölcsön kellett venni Kispestrõl...
Kiábránditó na...

Aki tudja hogy nem tud semmit, az máris tud valamit.

zaki
1-2... <#szomoru2>

Tojesz
Katasztrófális...

banok
ez egyszerûen borzalmas...

https://www.facebook.com/ferfiklubb/

szopunk...

szbm
Mindenki a Székház elé!

argentin Leandro Dizeo-t és a román Diagonescu-t teszteljük

az argentín jobb szélsõ védõ
a román pedig védekezõ középpályás, 21éves

nagyobb a valószínüsége, hogy a román játékost itt tartjuk

Chank Yan Chi-t az RTL-en kérdezgették
nyerni kell.
csakúgy mint holnap.

CSAK FERENCVÁROS!

A FRADIÉRT MINDENT, A FRADIT SEMMIÉRT!

:CCCCCCCCC

pedig reménykedtem, hogy Szekszárdot kapjuk :S

mukika
a lilákat kiejtõ felcsút lesz az ellenfelünk az mk-ban.

jaaa...igen ott volt, de gondolom nem mernek "zsákbamacskát" venni, mert ki tudja mennyire lesz 100%-os a sérülés után, sajnos õ sem fiatal már...😞

www.smart-bus.hu

én ugy tudtam, hogy a Hajduk Split-be volt eddig ahogy számolom csak pár hónapot

hogy mi? nem tudok gondolkozni, mert sík ideg vagyok! 😊

www.smart-bus.hu

már a horvátoknak sem kellett? 😮

nem is tudom már, hogy ki említette, hogy a befektetõ nem jön, ha balhék vannak. ezek szerint most folyik a "rendcsinálás"? ránk uszítanak ilyen primitív állatokat csak azért, hogy látszat béke legyen a stadionban és kiárulhassanak mindent. az mlsz ehhez aszisztál, és mi még ezekkel kötünk egyezséget, ahelyett, hogy a gatyájukat is lepereltük volna. hányinger ez az egész... baszhatjuk a hõn áhított befektetõt, ha nem engednek majd be a stadionba csak divatdukkereket, vagy ha szájkosarat húzunk a bejáratnál... szép nagy legelõ lesz ebbõl az egész országból, kolompot meg majd lehet venni hitelbõl...

www.smart-bus.hu

mukika
"Eljutottunk odáig, hogy a saját vezetõségünk üldözi azokat a szurkolókat, akiknek már nem csak szórakozás egy Ferencváros mérkõzés, hanem az életük."

"A biztonsági cégnek alkalmazottjainál azonban viperát láttam kilógni a zsebekbõl és volt akinél kettõ is volt! Most hoztam el menyasszonyomat elõször meccsre és nagyon meg volt ijedve.
Amikor motozásra került sor, akkor lepõdtem meg legjobban. Egy velem egykorú férfi motozáskor amikor a bokámtól ment a kezeivel felfele egyszer csak a péniszemet kezdte fogdosni. Nem hittem a szememnek. Úgy szóltam hogy mit csinál.
Erre felállt a fiatalember és mondta nekem( kb 40 kg súlykülönbség van kettõnk között) hogy: Te fasszopó itt azt csinálok amit akarok, úgy hogy fogd be a pofád, vagy különben meg leszel késelve. A barátnõm is hallotta és akkor döntöttünk úgy, hogy nem kívánjuk megtekinteni a találkozót. Még utánunk ordított a biztonsági cég alkalmazottja, hogy el lehet takarodni ha nem tetszik valami te kislány. A kollégái meg csak röhögtek rajta.
Azóta nem voltam a Ferencváros mérkõzésén, és nem is nagyon tervezem ezek után."

"BKV elleni találkozóra a barátnõmmel mentünk ki, nekünk a 2. vonalban is Fradi, a Fradi. Igyekeztünk idõben bemenni, a kapunyitáskor már itt álltunk a parkoló felöli bejáratnál.
Pár perc után arra lettünk figyelmesek, hogy egy nagydarab fõnöknek kinézõ fülbevalós rendezõ (ha jól tudom Õ a vezetõje a szekuritinek) nyakonragad egy srácot és arrébb kísér, igazából rángat.
Szerencsére képben vagyok a Fradi vezetésével és láttam, hogy Faragó úr is végignézte ezt és nem tett ellene semmit.
Felháborító, nem is mertünk annál a kapunál bemenni."

"Az elsõ otthoni meccsen a hypós néven ismert egyén sokak, és az én szemem láttára is ütött le 2 szurkolót, bent a stadionban a meccs végén. Bevallom fogalmam sincs mik voltak az elõzmények, de ez akkor is elképesztõ! Mit képzel magáról? Hogy történhet ez meg? Kigyúrt emberek verhetnek ma fiatal szurkolókat (azok voltak) az üllõi úton??"

"Az új szezon elsõ bajnoki mérkõzésén egy rokonomat szó szerint kiütött "Hypós" Ferenc a mérkõzés végén"

"Az elsõ fordulóban, a mérkõzés végén a szemem elõtt ütöttek meg többször egy fiatal szurkolót, a bejáratnál megalázó hangnemben beszéltek több szurkolótársammal, akik éppen nem tudták, éppen melyik kapun kell bemenniük."

"Kazincbarcika-Ferencváros: Bár tudom ez magánügy, de erre a mérkõzésre betegen utaztam le, lent pedig kiderült, hogy mindenféle mondvacsinált indokkal nem engednek be a stadionba kb 100 másik Fradi szurkolóval egyetemben. A miért igazából nem derült ki számomra. Így az utcáról nézhettem a stadion falait, a rendõröket és a rendezõket, akik végig önelégült vigyorral álltak az ajtóban, egyikük folyamatosan egy boxert pörgetett a kezében"

"Kazincbarcikára érkezvén T.CS. közölte, hogy nem enged be minket. Majd több szurkolót is úgy engedett csak be, hogy nyakonszorítva közölte a rendszabályokat röviden."

"Kazincbarcikán a beléptetésnél voltam szem és fültanúja, hogy szintén fiatal szurkolókat fenyegettek, hogy ha szidni merik az MLSZ elnököt akkor: "jól meg lesztek baszva a kurva anyátok!" és ehhez hasonló gyöngyszemek! Leutazunk sokan, hogy szurkoljunk, és ezt kapjuk?"

"Tizenéves gyerekeket terrorizál Tóth Csaba és Karsai Ferenc, akik egykor a Ferencváros szurkolói között huligánként voltak számon tartva. Fekvõtámaszok, szóbeli fenyegetések, kitiltások, stb...
Ne haragudjanak, de mit szólnának ahhoz, ha ezt mind magukkal csinálnák meg kedves Ferencváros vezetés?"

"A múlt heti Kazincbarcikai meccs elõtt épp, mentünk be jegyet venni, mikor a biztonsági fõnök, azt mondta az egyik kb 13-14 éves kissrácnak, hogy csak úgy mehetsz be ha csinálsz vagy 30 fekvõtámaszt"

"két 15 körüli gyerek szó szerint remegõ kézzel
tartotta oda a jegyet a biztonságiak felé. biztos kijönnek
következõleg is és Fradista válik belõlük."

"Munkám miatt elég sok külföldi stadionban megfordultam az elmúlt években, de mindenhol kulturált, segítõkész rendezõkkel találkoztam. Kopasz, kigyúrt verõlegényekkel sehol.
Elvárom ezért Önöktõl, hogy nagyon rövid idõn belül vizsgálják ki a történteket,és végre egy európai normáknak megfelelõ biztonsági szolgálat dolgozzon a stadionunkban."

"Tudtommal több, börtönviselt "úr" is szolgálatot teljesít a biztonsági szolgálatnál...
Valamint késekkel, viperákkal állnak a beengedõ kapuknál."

"Ajánlom Önöknek nézzenek jobban körül a Ferencváros háza táján, mert a bûnözõk nem mi vagyunk..."

"végtelenül megalázó, mikor Hipos Ferenc azt ordibálja
sztentori hangon az arcomba közelrõl, hogy a "teknõsbéka
fejû" Bánknál csak én vagyok "faszszopóbb here" a Fradinál.
és még vagy 5 percig ilyesmit, cifrázva"

"Sokak azért nem járnak meccsekre, mert ezek az emberek elveszik sok ember kedvét az egésztõl. Én nem vagyok egy rinnyás ember, de lassan én is meggondolom, hogy járjak e ki, és hogy fizessem e a 12ezer FT-os tagdíjat!!!"

"A kirekesztett szurkolók között az FTC több Rendes Tagja is megtalálható volt."

"Sajnálattal kellett tudomásul vennem a tegnapi FTC - Vecsés mérkõzés elõtt, hogy tucatmagammal egyetemben ki vagyok tiltva az Üllõi úti stadionból. Legalábbis én még csak errõl tudok, ugyanis még nem kaptam meg a hivatalos, errõl szóló levelet, melyben pontosan le van írva, hogy milyen és mikor elkövetetett cselekedetemért tiltottak ki. A levelet továbbra is várom az Önök részérõl, ugyanis ha tudják kit tiltanak ki, akkor feltételezem, azt is tudják, hogy hova kell a levelet küldeni"

"Elõször "Hypos Feri" most már mellényben történõ verbális kifakadása már meg se lepett, amikor is kis buzinak, köcsögnek nevezte a stadion mellett elhaladó Ferencváros szurkolókat, de mikor a pálya sarkánál egy családapát, aki a fiával és a feleségével volt kinn a mérkõzésen a korlát másik oldaláról fenyegetett 4-5 sárga mellényes rendezõ, hogy "szétbasszák" stb, az már tényleg sok volt és felháborító."

"Utolsóként távoztam én is a helyszínrõl, csak úgy mint egy apa kisfiával.
Kifelé menet megpillantottak egy a "szemetek" közé rakott ANGOL nyelvkönyvet és el akarták vinni, bár a securitysek nem is tudhatták, hogy esetleg õk az igazi tulajdonosai, habozás nélkül 4-en, 5-en mentek az apának!
Ahol érték ütötték, rúgták, esélyt sem hagyva arra, hogy jóvá tegye "bûnét" és visszaadja a könyvet!
Meggyõzõdésem, hogy a biztonsági õrök nagy része, csak a balhét keresi, és ebben még egy 12 éves forma kissrác sem akadályozza meg õket..."

"Az elmúlt két fordulóban rengeteg olyan,számomra teljeséggel elfogadhatatlan esemény történt,ami miatt,úgy döntöttem,hogy amíg a jelenlegi biztonsági cég az Üllõi úton megtalálható lesz,sem én ,sem pedig családom nem látogatjuk a Ferencváros labdarúgó mérkõzéseit.
Nem vagyok hajlandó kitenni sem családomat, se saját magamat, rendezõi mellény mögé bújó
bûnözõk kénye, kedvének."

"2 hónapja még a nem egészen 1 éves ikreimmel, családostól
voltam meccsen. most sehogy sem mehetek."

"Ha úgy gondolják, hogy mindez így rendben van, kérem ne
tegyenek semmit."

Végre egy normális írás:

Mindkét oldalról zárt kapukat döngetnek

Labdarúgás - A Ferencváros elnöksége és a stadionból kitiltott szurkolói továbbra sem békülnek

A ferencvárosi B közép az egyesület vagy a biztonsági cég döntése miatt legfeljebb a székház elõl buzdíthatja a csapatot. Lapunk párhuzamos interjút próbált készíteni a szurkolók egyik vezetõjével, Boros Bánk Leventével, illetve Berki Krisztiánnal, az FTC Zrt. igazgatótanácsának vezetõjével. Hogy most mégis egy valós riportot olvashatnak egy elképzelt párhuzamos interjúról, az nem a véletlen mûve.

"Bocsánat! Ide bemehetek? Innen nem vagyok kitiltva?"
Kihagyhatatlan ziccer volt. Boros Bánk Levente, a Ferencváros Szurkolók Szövetségének (FSZSZ) alelnöke nem is mulasztotta el megkérdezni az Üllõi út 129. portáján, hogy átlépheti-e a Ferencvárosi Torna Club székházának küszöbét. A stadionét ugyanis sem õ, sem a vele érkezõ Magyar Balázs FSZSZ-elnök, sem pedig vagy kétszáz társuk nem lépheti át egy közelmúltbeli, a nézõtéri rendbontások elõtti döntés miatt.

Most ketten átléphették, ennek láttán a gyanútlan szemlélõ egy Friderikusz-féle békítõ show-ra is gondolhatott volna, de errõl itt szó sem volt. Az FSZSZ ugyanis közleményben deklarálta, hogy nem tárgyal az FTC vezetõségével. Õk interjúra készültek, ahogyan a szerzõ is, de kiderült, hogy a klubon belülrõl a még utoljára bõvített névsorhoz képest is sokkal többen jöttek el. "Tényleg már csak tíz biztonsági ember hiányzik innen, hogy kivigyen bennünket, ha olyat mondunk, ami nem tetszik nektek" – jegyezte meg Boros nem minden irónia nélkül, midõn az utoljára egyeztetett hármas fogat (Rieb György FTC-elnök, Berki Krisztián, a zrt. igazgatója, Lapid Lajos biztonsági igazgató) helyett hat FTC-funkcionáriussal nézett szembe az FSZSZ két vezetõje.

Kitiltás kontra nem beengedés
Okkal vetõdhet fel persze az is, hogy minek ekkora feneket keríteni egy elnökség kontra szurkolók találkozónak. A miértért elég az elõzõ szezonig visszamenni, amikor kiderült, hogy a Ferencváros címerében szereplõ három E betû közül az Erõ szón kizárólag a szurkolókat lehet érteni. A klub, illetve a csapat messze nem képviselt akkora erõt, mint korábban. A másodosztályt és a szponzorokat képtelen volt megnyerni, az MLSZ-szel szemben hiába gyõzött a bíróságon, más ügyekben elkövetett adminisztrációs hibák miatt itt is kénytelen volt visszakozni. A drukkerek viszont kitartottak a csapat mellett, és nemegyszer tízezernél is többen jöttek ki az Üllõi útra.

Abban már az összejövetel elején megegyeztek az érintettek, hogy szükség van a szurkolókra, még abban is megvolt a konszenzus, hogy a magyar törvényeket betartó szurkolótábor, illetve rend kell az Üllõi útra, de talán ez volt az utolsó, kollektív bólintásokkal kísért néhány mondat.

A nézõpont szerint kitiltásként (FSZSZ) vagy nem beengedésként (FTC-elnökség) értékelt lépés okainak boncolgatása ugyanis mélyen gyökerezõ ellentéteket hozott felszínre. A Ferencváros vezérkara által készített kimutatás szerint az elmúlt öt évben a szurkolók miatt százmillió forintos kár érte a klubot. "Ebben az idényben már két- és háromszázezer forintot kellett befizetnünk az MLSZ-nek, a rasszista megnyilvánulások és a szövetség vezetõinek szidása miatt, plusz egy hónapra felfüggesztve kaptunk egy zárt kapus bajnoki meccset is – mondta Rieb György. – Ez nem kevés pénz. Abból a minimális költségvetésbõl, amennyivel a Fradi dolgozik, ez jelentõs összeg, és teljesen feleslegesen ki kell fizetni. Azt szeretnénk, ha a jövõben ilyeneket nem kellene kifizetnünk, ha nem lenne olyan fenyegetettség, hogy három, aztán hat pontot vonjanak le a csapattól, majd kizárják, mert a szurkolók igen kicsi része nem tartja be azt az elõírást, ami minimálisan elvárható a labdarúgópályákon."

Közterület vagy magánterület
Magyar Balázs szerint a százmilliós kimutatás volt a mostani drasztikus intézkedések fõ oka, és az összeget õ legfeljebb annyiban vitatja, hogy az valójában csak 73 millió, nem pedig a hatásvadász szempontból tényleg jobban hangzó kerek összeg. "Valóban voltak nagyobb tételek, de négy-öt éve történt esetek miatt. Az utóbbi majdnem három évben, mióta ezzel a vezetõséggel dolgozik az FSZSZ, egymillióra büntették a klubot. Abszolút pozitív folyamatok indultak el, azt hiszem, jól látszik a tendencia. Nonszensz, hogy ilyen pozitív folyamatoknál ilyen drasztikus, és hozzáteszem, törvénytelen intézkedést hozzanak. Az utóbbi egy évben szurkolói gyûjtések voltak, társadalmi munkában dolgoztunk, az idegenbeli meccseinket magunk biztosítottuk, és ezekkel több millió forintot spóroltunk, illetve adtunk a klubnak. Mindezek után, elnézést, hogy saját példát hozok, de megalázó és felháborító, hogy engem, aki ebben segédkeztem vagy éppen szerveztem az összefogást, balhés, a Fradinak szándékosan kárt okozó személynek nyilvánítanak, és rámutatással, mindenfajta sporttörvényt és jogszabályt mellõzve, bizonytalan idõre eltávolítanak a stadionból."

Rieb György szerint azonban nem kitiltásról van szó, hanem a beengedés megtagadásáról. "Alapvetõen nem közterületen vagyunk, hanem magánterületen. A magánterületen viszont a magánterület tulajdonjogát vagy bérleti jogát élvezõ üzemeltetõ határozza meg a játékszabályokat. Ha én bemegyek egy étterembe, szétverem, kárt okozok, akkor a kárt meg kell térítenem, és még ki is tiltanak. Itt, nálunk is van most már egy belsõ rend, amit be kell tartani."

Az elnök az új szurkolói házirendre utalt, amely harmonizál az MLSZ szabályzatával, és amelynek aláírása után a szervezett szurkolói csoportok azonnal visszatérhetnének a lelátóra. Csakhogy a drukkerek vitatják a házirend jogszerûségét. Egyetértenek azzal, hogy a rasszizmust és az antiszemitizmust számûzni kell a stadionokból, más területeken (bírók, klub- és szövetségi vezetõk bírálása) viszont ragaszkodnak a szabad véleménynyilvánításhoz, ehhez szerintük alkotmányos joguk van. "Az FSZSZ világéletében azt vallotta, hogy valamennyi állampolgárnak, intézménynek be kell tartania a hatályos törvényeket – mondta Boros Bánk Levente. – Az FSZSZ a törvényesség talaján áll, szemben az MLSZ-szel és az FTC-vel, illetve annak vezetésével. Olyan házirendet akar a szurkolókra erõszakolni, amely az alkotmányt is sérti. Rá akarja erõltetni a szurkolókra, hogy járuljanak hozzá saját jogaik megcsorbításához, innentõl kezdve kérdéses, hogy ha az MLSZ szabályait betartja az FTC, akkor a magyar jogszabályokat miért nem."

Házirend van, rend nincs
Rieb György szerint viszont nekik nem volt más választásuk a házirend megalkotásakor, hiszen a bajnokságot az MLSZ szervezi, így aki abban indul, el kell hogy fogadja a szabályokat, különösen akkor, ha majdnem kétmilliárdos adóssággal küszködik. Ha pedig azt elfogadja és alkalmazza, akkor bizonyos esetekben szankcionálnia is kell. Mint a mostani "nem beengedésnél". Az eljárás a másik oldalnak nem tetszik, az FSZSZ szerint a sportrendezvényrõl való kitiltást az 54/2004-es kormányrendelet szabályozza, és azokat a lépéseket a klub nem tartotta be. Boros Bánk Levente szerint a Fradi nem a jogszabályoknak megfelelõ módon, hanem a kollektív bûnösség alapján, írásbeli figyelmeztetés, indoklás nélkül, rámutatásos módszerrel tiltotta ki õket a stadionból, holott érvényes jegyük volt, amivel szerintük létrejött a mindkét oldalra érvényes, kötelezettségeket is tartalmazó szerzõdés. A vezetõk szerint viszont szükség volt ilyen drasztikus lépésre, mert elapadnának a még meglévõ bevételi források is, a szponzorok esetleges felbukkanásáról nem is beszélve. "Az intézkedés óta három meccsünk ment le balhé nélkül – mondta Rieb. – Az elmúlt három mérkõzés bebizonyította, hogy ha nincs káromkodás, nincs ordibálás, rasszista bekiabálás, akkor nincs fenyegetettség. Ennél jobb bizonyíték nem kell."

A Vác elleni meccsig tényleg nem kellett. Vácott ismét kint maradtak a balhésnak tartott drukkerek. Bent közben játszottak egy hangulattalan, felhangoktól sem mentes mérkõzést. Ez tovább erõsítette azt a patthelyzet-érzést, amely az eszmecserén kialakult. A szurkolók egyebek között nyilvános megkövetést várnak, az FTC vezetése meg azt mondja, aki aláírja a nyilatkozatot, már a Szolnok ellen a lelátón ülhet.
A csapat meg közben hozzászürkül az idegenbeli mezhez a másodosztályban.
(Moncz Attila, Magyar Hírlap)

2 perces interjú: Kolláth György alkotmányjogász

–   Jogszerû vagy jogszerûtlen volt a Fradi-szurkolók kitiltása?
–   Jogszerûtlen és ellentétes a sporttörvénnyel. 2000-ben, illetve 2004-ben olyan sporttörvény készült, amelynek értelmében lett volna törvényes lehetõség is a kitiltásra, nemcsak a közhatóságnak, bíróságnak, hanem a klubnak is.

–   Hogyan?
–   Olyan jogsértés megállapítása lett volna szükséges, amelyet egyenként kell megállapítani, és amellyel szemben bírósághoz lehet fordulni. Az, hogy néhány tucat ember ide be nem jön felkiáltással nem engedünk be szurkolókat, lehet, hogy céljában helyes, de megoldásában jogsértõ, mert jogorvoslattal sem lehet élni ellene. A Fradi megoldása ebben a tekintetben jogellenes. Tehát ebben a vonatkozásban a szurkolóknak igazuk van, még azoknak is, akik korábban rasszista, erõszakos megnyilvánulásokkal kárt okoztak a klubnak, és például miattuk büntette meg az MLSZ a Fradit.

–   A Ferencváros úgy érvel, hogy szerinte a meccs magánrendezvény.
–   Ez a fotósok és tudósítók Diósgyõrbõl, illetve Nyíregyházáról való kitiltásakor is felvetõdött, és akkor is tévesnek bizonyult. Esküvõi partira, eljegyzésre igaz, bajnokira vagy kupameccsre nem. Egy labdarúgó-mérkõzés úgynevezett nyilvános magánrendezvény. Az arra jegyet váltó szurkolóval szerzõdés jön létre, ebben mindkét fél vállal kötelezettségeket, a szurkoló magatartási szabályokat is. Ennek elvben ott kell lennie a jegy hátoldalán. Arcra nem lehet szankcionálni, az nem állna meg a bíróság elõtt.

–   Ki hozza a játékszabályokat?
–   Döntõ mértékben a bajnokság szervezõje, az MLSZ, amelynek versenykiírása rengeteg mindent megszab. Kisebb mértékben pedig a pályaválasztó, hogy elkerülje a büntetést. Az MLSZ versenykiírása mindenre módot ad, ami a törvényes szankcionáláshoz, kitiltáshoz szükséges, de ezeket a normákat végig kell csinálni és be kell tartani.
(Magyar Hírlap)

www.smart-bus.hu

szvsz jól hangzik 😊

Kaplan
Emberek között van fajta, drukkerek között nincs megkülönböztetés. Vagyunk Mi és vannak a kívûlállók.

BL-t a következõ 30 évben 1000%, hogy nem nyerünk, talán bejuthatunk úgy 5-6 év múlva a csoport kõrbe. Ettõl függetlenül téged is értelek valahol, de nekem mindig azt verték a fejembe, hogy nem csak a cél számít, hanem az odavezetõ út is. Tudom, hogy manapság már a cél szentesíti az eszközt, de ezt az elvet én soha nem fogom magaménak tudni. E mellett tisztában vagyok vele, hogy a fajtám kihalófélben van...

www.smart-bus.hu