23418
  • Láma!
    persze általánosságban nem rendbontás, de jogilag/szabály szerint az. ezért sorolom oda én is, akármennyire is ezek ellen a szabályok ellen vagyok énis.
    azonban észre kéne vennünk hogy az MLSZ a fönök, nem mi, és minél jobban ugrálunk annál jobban meg leszünk b.szva.
    amig ezt nem fogjuk fel, addig az MLSZ-nél számolgathatják a pluszbevételt...
  • Láma!
    a görögtüz valóban szép, nekem is tetszik, és jo látni.
    DE! mindezek ellenére tilos. és nem ugy tilos hogy "jolvan, ne csináljátok már légyszi..."
    hanem ugy hogy keményen büntetnek érte.
    a biztonsági ember feladata az hogy rendet tegyen, hogy a csapatot/stadiont/békés szurkolót ne érje kár.
    ök mindent megtesznek, csak pont ezt nem...
  • kuzco007
    énis ugyanúgy megveszem a bérletet és nem bontom a rendet, mint Te, viszont a görögtűz kifejezetten szép látványt nyújt, a szurkolókat is feltüzeli és az elmúlt 10 fordulóban egyszersem repült be a pályára semmilyen görögtűz, szóval...mi ebben a rendbontás? a biztonsági meg minek rohangáljon minden tűznél? ő is ugyanúgy Fradista!
  • JimKirk
    Szerintem a pirotechnikai eszkozok hasznalata nem sorolhato bele a rendbontas kategoriaba! Abban viszont igazad van, hogy "esszel" kellene csinalna, nem ugy hogy kart teszunk a sajat stadionunkban, vagy ugy, hogy emberekre dobaljuk!
    El kell fogadni, hogy a magyar szurkolok nagyresze az olasz ultra vonalat koveti, annak pedig resze a pirotechnika(es a egy kis egeszeseges testmozgas)!
  • Láma!
    rendbontásnak hivom azt ahol nem tartják be a szabályokat.
    ergo Herta meccs (ott is a "mieink" voltak, biztonságiak ide vagy oda...), görögtüzek (amit 2 méterröl néz a sárgamellényes ahogy lentebb irtam), és ehhez hasonlok....

az hogy a vezetők vigyorogva nézik a wc-k állapotát....
    őszinte leszek, énse költenék már erre a stadionra egy fillért se, ha minden papirom megvan arra hogy felhuzhassak egy másikat...
  • JimKirk
    A szivembol szolsz, testverem!
  • Grenzjager
    rendbontás az elmúlt 5évben konkrétan hol? és miért is? (én is tudom h volt, de Te konkrétan melyikre gondolsz? és miért volt megbontva a rend?

amúgy csak halkan megsúgom, a csaját csapatodnak a vezetői vigyorogva nézik ahogy bokáig érő hugyban mész wc-re a szünetben. Sajnos, de ez van....

• Láma!
    megbocsáss, de nem vagyok hajlandó azonosulni a rendbontó, szabályokat semmibe vevő, SAJÁT csapatának székét felgyújtó és azt vigyorogva néző söpredékkel.

ha emiatt kevesebb vagyok a szemedben, hát vállalom.
    viszont ezután is ugyanugy megveszem a bérletet, ahogy évek ota, és ugyanugy nem adok támadási felületet az MLSZ-nek (értsd: betartom a szabályokat.)
  • Grenzjager
    ....s ma edz a csapat amúgy, tudja valaki?

Mert az Újpest ellen nyújtott kitűnő eredmény "jutalmául" csak csütörtökön volt a héten az első edzés.... Az edző meg FA tanfolyamon Angliában, Há kő' papír a to dö hángárien futboll?
  • Grenzjager
    a példákban nem a pirotechnikai eszköz a lényeg. Civil rendőr aki ilyet bevállal, s volt hozzá még lúzer is hogy lebukjon, csak azért pirotechnikát akartak lenyomni a torkán, mert az volt kezükben... ha a hűtőszerkény ajtaja lett volna a kezében, akkor a hűtőszekrény ajtaját nyomta volna le a torkán. Meccseket meg pirotechnika alkalmazása nélkül is félbe lehet szakítani a lelátóról, ehhez csak akarta kell úgymond. Nem a pirotechnika a lényeg. Az csak egy eszköz.
  • Grenzjager
    a Balkánon nem rendeznek még egy másodosztályú meccset sem petárda robbanása nélkül. Sehol, Zágrábtól, Szarajevón,Belgrádon, Szkopjén,Szófián át Isztambulig.
    Ezek lehetnek válogatott meccseken is, az uefa ellenőr meg általában nem jegyez sokat ott.... s na... a sok görögtűz SZÉÉÉP ez van (Horváto)
  • Grenzjager
    az MLSZ tilt mindent ami pirotechnika.
    Pl teljesen röhejes de a Videotont is megbüntették a fehérvári szurkolók viselkedése miatt a FTC-DVSC mérkőzéseken történteken. Láttam. Az mlsz meg egy

röhej... ez már nagyon jó lépés a "modern" futball felé, ami csak a globalizációról, kapitalizmusról, történelem és múlt nélküliségről, a sehova se tartozásról szól. Ülve - mert állva legyen tilos - szurkolni, gólnál esetleg fel lehet állni. Ütemes taps, ileltve a szpíker 50e giga hangfalon szól a szurkolókhoz hogy mit énekeljenek, ha azt szabad. Sapka, magas gallérú felső is tilos a kamerázhatóság kedvéért. Innentől mindenki aki gyújt görögtűzet, azt a szurkolásért, a koreográfiáért, a modern futball ellen teszi.

a modern futball ellen!!
  • kuzco007
    Fradistaként saját szurkolóid ellen, gratulálok...
  • Láma!
    sosem robbant még fel benzinkút cigicsikk miatt itthon, mégse nagyon szeretik ha rágyújtasz...

nem az a lényeg hogy történt-e már valami, hanem hogy történhet. ismerve a fradi szurkolókat és a jelenlegi helyzetet, egyre inkább valószínü hogy történne is, ha nem fékezik meg...
  • Rudee
    Ott arra használják, amire való. Nem a másikat dobálják, meg még csak nem is a biztonságiakat.
  • Rudee
    Ja, akkor dobálják csak a másik nézőt, míg meg nem sérül valaki?
  • 9csöves9
    kíváncsian várom a bemásolt híreket hogy balesetet okozott.lehet jönni a Dida féle színészkedéssel,de én konkrétan egy esetre emlékszem amikor komolyabb "balesetet" okozott a piró,pedig nem mondhatni hogy nem követem figyelemmel európa lelátóinak eseményeit.amire én emlékszem,hogy egy álruhás rendőrt küldtek a balkáni fiatalemberek közé kamerázni és neki próbálták a torkán ledugni a pirót.ilyenkor nálam nem a piró rossz mondás jut eszembe,hanem az "aki hülye haljon meg" féle...
  • kuzco007
    erre mondták lejjebb, hogy ésszerű keretek között nyílván nem lenne ebből probléma

szerbia am UEFA ország? mert sztem igen és ott nem 1-2, hanem 10-20 ezer ember visz kisz görögtüzet és gyújtbe vagy elég csak törökországban a besiktasnál maradnunk, gondolom a legtöbben látták a bajnoki ünneplős videót...ott tuti nincsenek ekkora büntetések
  • Rudee
    Talán azért szúrja a szemüket, mert az idegbajos táborok nem egyszer dobálták már a másikat, ezzel balesetet okozva.
  • karajjj
    ezel maradéktalanul egyetértek :D
  • banok
    hitelkártyán egyébként is jobban mutatna... XD
  • karajjj
    nekem nem Michel Platini van a személyimen :D
  • Láma!
    kiegészítés, megtörtént úgy hogy a jelenettől nem több mint 2-3 méterre állt 2 biztonsági ember, akik ezt mosolyogva nézték, nem először ebben az évadban...
  • Láma!
    hát ez már jo kérdés...

valószinüleg nem tudják bár tény hogy balesetveszélyes, pláne ha sokan vannak meccsen.

de emelett látványos is, és ésszerű keretek között használható lenne.
    viszont az ésszerűset nehezebb kivitelezni mint betiltani az egészet ugy ahogy van...

mert amig az idióta "szurkoló" meggyujtja a görögtüzet, rendben. lenget vele, rendben, aztán 10 mp után rájön hogy ez meleg... elhajitja, röpül egészen 6-8 sornyit lefele a cucc, landol egy széken ami meggyullad, kis barátunk odamegy, és röhögve, vállatvonva visszamászik övéi közé.. na amig ez megy, addig támogatom hogy betiltsák.

leirt jelenet megtörtént FTC-Videoton meccsen az O szektorban.
  • 9csöves9
    nem erre voltam kíváncsi,de akkor így kérdezem.az uefának miért szúrja a szemét ennyire?szerintem ezt még ők sem tudják...
  • Láma!
    engedd meg hogy elmondjam.
    a kibaszottul fene nagy veszedelmet ugy hivják hogy UEFA!
    az MLSZ pedig az uefa hatáskörébe tartozik, és ha itthon nem fékezi meg a pirot, amit az uefa évek óta tilt, akkor bizony a fönök seggberugdossa kistulokikékat...

ilyen egyszerű ez...
  • 9csöves9
    elmondhatná egyszer valaki,hogy mi olyan kibaszottul fene nagy veszedelem van a piróban,hogy kis túlzással már halálbüntetést akarnak miatta bevezetni.te tudod?
  • karajjj
    attól még lehetne kulturáltan viselkedni
  • kuzco007
    kabaré ami itt folyik...nem attól lesz európai a focink, hogy a lelátót európaivá tesszük, ennyit erről...
  • Grenzjager
    mocskos mlsz a cashtelekivel és kúman brigáddal amelynek mert megvertük Albániát szerződés hosszabbítás jár kriminalizál mindent ami pirotechnika, s ilyen ügyekkel tereli el a figyelmet a saját mlsz disznóságairól.....
    ..amúgy pl mi az msz felügyeleti szerve?

Ezek után szurkoljak a válogatottnak? Ez nem válogatott, csak egy MLSZ DREAMTEAM....

Közben javában erősít a zöld-fehér vezetőség.
    Az egyértelműen Ferencváros kötődésű, hátvéd, Bognár Zsolt.
    .....nos ő már a Diósgyőrnél edz. Szép volt Berki! Bobby meg csak ne nyilatkozzon ezután se.... húzzon haza pudingot zabálni

az egész csapat meg megérdemelt pihenőjét tölti, csütörtökig jelszó: csak semmi edzés, csak semmi mozgás.Hát de nem?
    kitűnő formában van a csapat, nincs már hova fejlődniük, hozzák az eredményeket, a tabellán is megfelelő helyen pozicionál a csapat?
  • Fabio Capello
    Az élvonalbeli labdarúgóklubok felét pénzbírsággal sújtotta keddi ülésén a Magyar Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága, többet közülük visszaesőként. A DVSC-FTC mérkőzés kapcsán pirotechnikai eszközöknek a stadionba való becsempészésével megvádolt Lipcsei Gábor (FTC) ellen felfüggesztette az eljárást, mert a rendőrségtől még semmilyen vizsgálati eredmény nem érkezett meg, azokat a bizottság szeretné megvárni.

A hétvégi, Újpest–Ferencváros bajnokin történt rendzavarások kapcsán még ugyancsak tart a vizsgálat, azzal így leghamarább jövő kedden foglalkozik majd a testület.

A testület az MLSZ elnökségének augusztus 27-i ülésén hatályon kívül helyezett határozatokkal kapcsolatban új eljárás keretében is új döntéseket hozott. Alább összesítettünk.

A büntetési tételek a következők:

Debrecen - 200 ezer forint, az FTC elleni mérkőzésen a szurkolók pirotechnikai eszközöket használtak

Ferencváros - 400 ezer+800 ezer forint, a Debrecen elleni mérkőzésen a szurkolók pirotechnikai eszközöket használtak, illetve a ZTE elleni mérkőzésen történt rendzavarások miatt, a klub visszaesőnek számít

Bp. Honvéd - 300 ezer forint, az MTK elleni mérkőzésen történt rendzavarások miatt, a klub visszaesőnek számít

Diósgyőr - 300 ezer+300 ezer forint, a DVSC, illetve az Újpest elleni mérkőzésen történt rendzavarások miatt, a klub visszaesőnek számít

Kecskemét - 200 ezer forint, a Videoton elleni mérkőzésen történt rendzavarások miatt

Videoton - 300 ezer+150 ezer forint, a Kecskemét, illetve az Újpest elleni mérkőzésen történt rendzavarások miatt, a klub visszaesőnek számít

Újpest - 400 ezer+600 ezer+1 millió forint, a Győr, a Diósgyőr, illetve a Videoton elleni mérkőzésen történt rendzavarások miatt, ráadásként utóbbi kapcsán soron következő két bajnokiját zárt kapuk mögött köteles lejátszani. A Kecskemét elleni találkozóval egyet már letudtak ebből a lila-fehérek, de további egy még vár rájuk - a határozat még nem jogerős -, a klub visszaesőnek számít

ZTE - 200 ezer forint, a Paks elleni mérkőzésen történt rendzavarások miatt, a klub visszaesőnek számít

Mivel Robert Davison az Újpest elleni találkozón sem nyilatkozott, a Ferencvárost visszaesőként 500 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezték.

A Vasas 1 296 000 Ft, a Diósgyőr 1 274 000 Ft, a DVSC-TEVA 1 215 000 Ft, az FTC 2 052 000 Ft, a Győr 681 000 Ft, a Kaposvár 2 618 000 Ft, a Kecskemét 471 000 Ft, az MTK 1 875 000 Ft, a Lombard Pápa 1 186 000 Ft, az Újpest pedig 4 503 000 Ft pénzbüntetést köteles megfizetni, amennyiben különböző jogcímen keletkezett, MLSZ-szel szembeni lejárt tartozását a határozat jogerőre emelkedésig nem fizeti meg.

A kiállítottak közül Vlado Jeknic (Diósgyőr) két, míg Nagy Sándor (Lombard) és Bajner Bálint (Honvéd) egy-egy bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

-------------------------

na ez kedves... még egy két néma meccs a "nagy" Davisontól, és megy is csődbe a klub... A többiről nem is beszélve, bár ahogy elnézem a listát, igen csak bepöccent az MLSZ
  • Grenzjager
    nagyon zsír volt az út, mégha rövid is volt a túra:))))
    a meccs...a csapat (?!?!?!) a szokásost hozta a pályán. Ok, az elmúlt meccsekhez képest felpörögtek......

S ami a vicces, a meccstől csütörtökig(!!) pihenőt kaptak a játékosok, semmi edzés. Bravó bobby! ez mi, jutalom vazze? Az úttesttől kaptunk ki!! Minimum kapásból meccs után edzés ezért ott a városszéli álomgyárban!! S kiket büntetnek? ok biztos kapunk mi is..s csak a szurkolók miatt?? NEEEEM. A bzi angol megint eltűnt meccs után (vmi szigetországi meccsre sietett), nem is gratulált az ellenfél edzőjének, nem is nyilatkozott a hivatalos kötelező(!) meccs utáni sajtótájékoztatón. (ezért már büntette az MLSZ a Fradit, remélem most is, és kapunk 100 millát, s azt ossza be az MLSZ szezon végééig, s szurkolók miatt mostantól csak egy forintra lehessen büntetni:P)

on tour Újpest
    Újpest - FERENCVÁROS 2 - 1 2009/10 I. Félidő
    Újpest - FERENCVÁROS 2 - 1 2009/10 II. Félidő
  • banok
    én se véltem felfedezni "jó játékot" a Fradinál de még jó teljesítményt sem.
  • Zenszkij
    Hülyék ezek az angolok. Ez az Alcantara meg Joaquin egy nagy rakás lókupac, nevetséges. Ne nevettessük már ki magunkat ilyen tehetségtelen játékosokkal. Lipcsei már lépni nem bír, rendre az ellenfél támadásainak végére ér vissza (amúgy szeretem mert ősfradista), Rósa is kiöregedett. FIATAL MAGYAROKAT kéne játszatni, tehetségeket, nem külföldi szutykokat meg öregembereket...Venni kéne épkézláb játékosokat, költeni a csapatra, nem ilyen kiesőzónás tökikkel kiállni. Első sorban ezt az angol edzőt kéne kivágni, nem foglalkozik ez igazán velünk, bazz a Fradinak mindig bajnokesélyesként kell játszania. Jó a döntetlen, fenét jó, nyerni kell mindenütt!!! Abdi pl. tehetséges, végre cselez, Morrisson, Wolfe se rossz. Haber szépen véd, ügyes gyerek lesz. De mondom pénz nélkül nem lesz jobb foci...
  • Curesz
    most ugye nem mondod komolyan, hogy jól játszottunk? mer ha neked ez jó...
  • Fabio Capello
    Hadd tippeljek, mit mondana: az első félidőben egyszerűen fenomenálisak voltunk, a másodikban pedig csak úgy szárnyalt a csapat...

Sajnálom, nekem juszt se szimpatikus az angol muksó... :/
  • Láma!
    jaja, nem voltunk rosszak, viszon Boby megin nem nyilatkozott...:D
  • kuzco007
    wolfe is jól mozgott, bár azért voltak elrontott megoldásai is, de végre mutatott vmit, igaz neki felemás a szereplése a Fradiban
  • Láma!
    jaja, vele nagyon jol jártunk!
  • kuzco007
    haber isteni tehetség:O