23418
  • Zenszkij
    A Fradi nem az ultrák miatt Fradi, annak drukkolni, hogy ne legyen jó hangulat meg ne legyen sok néző, tehát ne legyen a klubnak elég bevétele nem szurkolóhoz méltó, aki ennek örül, az nem Fradi szimpatizáns, hanem egy bomlasztó rosszakaró huligán. Bojkottálják, magasról letojom, de hogy annak örülnek, hogy minél kevesebben vannak az minden csak nem szurkolóhoz méltó. Azt hiszik ők a Ferencváros, hát most Kubatov megmutatta, hogy kuss van és ki diktál. Ideje volt. Hiányoznak persze, de valahol meg kell most már húzni a határt.
    Utoljára szerkesztette: Zenszkij, 2014.09.17. 19:36:02
  • Kaplan
    Remélem, hogy ezzel egyetlen, magát valamennyire értelmesnek tartó ember sem tud azonosulni. Böszmeségeket össze tudunk hordani, reálisan felmérni, elemezni, majd konzekvenciát vonni már nem igazán. Többet kéne dolgozni, mint ilyen hülyeségeket gyártani a kis buksinkban. Alapfeltétel, hogy mindig az ellen kéne tiltakozni ami a jelen, nem egy olyan dolog ellen ami valakinek a fantáziájából kibukkant és harcol a saját elméje ellen.
  • Solt
    Dehogynem... vénaszkenner = tarkó alá ültetett chip! Nem tudtad? :D
  • Zenszkij
    :D azért itt még nem tartunk
  • masoma
    +1
  • Solt
    Sóhaj... :)
  • Grenzjager

"Nem tudom mi bajotok van a tarkó alá beültette chipes nyomkövetővel. Le van írva fehéren feketén, hogy ez a mi érdekünkben van, sajnos így is sokan tudtak belógni a secus haverok közül, hiába volt a tenyér szkenner. Pluszban hiába a sok kamera sajnos nem tudták beazonosítani a múltkori balhéban kik vettek részt, most viszont ez megszűnik. A stadionba csak úgy tudsz belépni, hogy amint a kapuhoz érsz a chip aktiválja magát, ha nincs chiped nem engednek be. Pluszba a sok állat végig lesz percről percre pontosan követve, így ha hasonló rendbontás lesz mint a múltkori nem kell a kamerákra hagyatkozni hisz centire pontosan megmondják hogy hol volt a delikvens a stadionban. Nem tudom mi miatt paráztok, hisz a közleményben benne van, hogy a chip csak akkor aktiválja magát ha a stadion területére lépsz, egyedül csak ott vagy nyomon követve. Amúgy a sok hőzöngőtől kérdem nincs mobil telefonjuk, az alapján is nyomon tudják követni őket, azzal miért nincs baj? Én büszkén lövettem be a chipet a tarkóm alá, nem is fájt...na meg nekem nincs is félni, meg takargatni valóm. Aki erre nem képes az nem fradista! Fogjátok fel hogy ez a Fradi érdeke!!"
  • Solt
    A szkenner azért kell, mert nem fényképes a kártya... A személyazonosságod igazolásával nem kell pöcsölni, odatartod a karod, és kész. Hiába kamera, ha az archoz nem tudnak személyt párosítani. Abban pedig biztos vagyok, hogy ez nem a jövő pinkódja... Ahhoz nem elég egyedi!

Egyébként meg kiváncsi lennék rá, hogy a hisztizők közül hánynak van i5S készüléke! :)

Sok kritika jogos, lehetne olajozottabb az egész, de gondolom ez majd idővel javul... Viszont ezek miatt nem meccsre járni egy ilyen arénába... Nekem ez agyhalál! Még mindig azt látom, hogy a fő gondjuk azzal van, hogy vége a "fedett" világnak!

• Grenzjager
    Jóreg:) Még nem láttam hogy írtál mikor elkezdtem :)
  • Grenzjager
    Ez az egész rendszer feleslegesen túlkomplikált úgy a ahogy van.
    Debrecen-Pécs negyedórája megy a meccs, de még 50-75 ember áll sorban és itt is jó sok ruhavizsgálat, mert lehet az előző 3 őr szarul végezte a dolgát, mert amúgy a szekusok alkalmatlanok arra hogy hatósági jogokkal ruházzuk fel őket a stadion területén. És a megoldás nyilván az, hogy még 3-4 sort beiktatni a ruhavizsgálatra, még több szint kell. Nem egy szint ahol normálisan végzik a munkájukat, hanem 6-7 szint és talán valaki esetleg hátha. Sok volt itt a 2500 néző, van még kit elüldözni. Lehetőleg az összes eszköz bevetni ami ezt segíti? pl vénaszkenner? Az emberek többsége be van tojva attól, hogy a "jővő pinkódját" szórja minden sittes alakok elé, egy olyan stadionban amelynek a főszponzora meg egy biztosító, amely jártas egészségügyekben, meg sokaknak azt sem tetszett ahogy Kubatovék a külföldi rendőröknek lepasszolták az adatokat...... ugye a magyar magyaros adatfeldolgozás és későbbi hasznosítása -> lásd Rijeka, illetve azt is hogy a zártkapu + lové most is összejött hogy a tábor bent sem volt.

BE VAN MINDEN KAMERÁZVA! Aki zsidózik, cigányozik, románozik, buzizik, palesztinozik, szidja a játékosokat, bírót, a partjelzőt, az mlszt, szidja az újpestet, vagy egész borsod megyét, egy tibeti vagy egy székely zászlót lenget vagy bármely megnyilvánulásában politizál, dohányzik, nyílt lángot használ bármihez, bedob bármit a pályára, most is fülön lehet csípni és kivezettetni, és milliókra perelni, minthogy akik utolsó Fradi-Újpesten a lilákhoz rohantak be. Ők is olyan faszán be lett azonosítva, ja hogy ők is jegy nélkül voltak?? mind a százan?? óó akkor nem az előénekest kéne b@szogatni. Nem is biztos hogy belógott, lehet hogy a nagymamája kártyával vette.. nem tudom konkrétan, szerintem SOLT se. De Ő is!! EGY FŐ :)))
    Szóval ez az egész érdekes... Nem tud a Ferencvárost rendet teremteni vénaszkenner nélkül? Dehogynem, csak szándék kell, ennyi.

MLSZ? Ad hoc nem tud kimenni egy ember élete első adott klub meccsére (innentől nem értem hogy a kormányzati törekvés miért futball-turizmus mellett áll ki, nem pedig a "hagyományos szurkolók" mellett. Amúgy meg miért nem mehet ki egy ember ad hoc egy meccsre, és miért nem élvez előnyt a "hagyományos, lokális" szurkolás?
  • Solt
    Sajnos változnak az idők, kint is egyre inkább a színház jelleg dominál, ezt akarják itt is. Ha rendszeres nemzetközi szereplők akarunk lenni, akkor be kell állni a sorba, különben többet lesz zárva a stadion, mint nyitva. Teljesen kiszűrni minden szart amiért büntetnek nem lehet, viszont, ha a klub mindent megtesz, akkor az egy jó érv, lásd legutolsó büntetés elengedése. És akkor még a szponzorokról nem beszéltünk... Nagyobb cég nem fog milliárdokat a Fradiba fektetni, ha nincs rend. ( szalonképesebb viselkedés ) Így is kiemelten figyelnek ránk, és minden szarért jön az antiszemita jelző... Ha a klub nem lép fel teljes szigorral, akkor se nemzetközi szereplés, se szponzor... És akkor még ilyen közepes játékosok sem lesznek...

Sok mindenben egyetértek veled, viszont a klubvezetésel szembemenni a szkenner miatt, és ezért nem járni meccsre ostobaság! Hacsak nem azzal van a gond, hogy megszűnt a következménynélküliség. Akinek ezzel van baja, az ne is menjen...

A sok szar ellenére ez az utóbbi évek legjobb ( a többi szarhoz képest ) klubvezetése, ha ezeket elzavarják, ennél csak szarabb fog jönni, ráadásul a trenddel más sem fog szembe menni.

Az ultrák kurvára hiányoznak, de azzal, hogy a szkennerre van kihegyezve a hisztijük, maguk alatt vágják a fát! Amennyiben egy kis eszük lenne, akkor benyelnék a szkennert és a stadionban küzdenének a színház ellen, meg a többi dolog ellen, ami nem tetszik nekik. A "Kubatov nem kell a szkenner helyett" számon lehetne kérni az elszámoltatást, meg lehetne mutatni milyen a színházi hangulat, és milyen egy rendes foci meccs. Így az idő ellenük dolgozik, és mivel nemzetközi trend ami itthon is megy, ők fogják húzni a rövidebbet.
  • Grenzjager
    Drang:)
  • Grenzjager
    Az elmúlt évtizedekben a szar és a mégszarabb klubvezetés váltotta egymást a Fradinál. (nem lehet találni magyar szurkolót aki ne tudná ezt elmondani). Hogy Kubatovék melyik brigádban tartoznak elárulja, hogy ők mennyire tették felelőssé az előző vezetést bizonyos hibákért, mennyire sikerült az átvilágításuk. Kb szemethunytak Berkiék dolgai felett, és az ügynek magyaros módon vége. Azt meg hogy a piro/füst a stadionban? ugyanmár ezt törvény tiltja, nem a Fradi szabályzata, a tiltakozó drapit se vihetnéd be, de tiltakozni lehet. Székely zászló sincs már, szinte sehol, mert necces, politika, sérti a románokat (kb mint a palesztin zászló ügye). Mondjuk egy magyar zászló is erősen politika, olyan nacinolaistaféle....
    Sok a politika.. mondja ezt Kubatov, Deutsch, Kósa, Orbán..... De a legjobb amikor Garancsi államtitkár magántulajdonú csapata mérkőzik az MSZP főtámogatójának, Leisztingernek csapatával, és a "Strum und Drag" feliratot, szélső jobboldali nézeteknek vélve büntetik a diókat a vélhetően csak nyolc általánossal bíró MLSZ tagok.

(amúgy meg várom, hogy a fesztiválokkal is kezdjenek valamit, a Szigettel, az Ozorovával, regisztráció, vizeletminta, mert sok a drogos.... szóval hagyjuk már a fenébe ezt a népnevelő szöveget mert köze sincs hozzá.).

MTK-Fradi, Bozsik stadion, meccs napon nem lehet jegyet venni.
    MTK-ás szempontból: Jegyárusítás: klubkártyával vásárolható, csak személyesen, nincs online értékesítés, jegyvásárlás, Sze, Csü, Pé 10-14.
    Fradinál még annyival meg volt spékelve, hogy csak és kizárólag külön busszal lehetett utazni a Népligettől. Azért az kemény hogy a 750 néző előtt rendezett MTK-Fradi előtt aki megjelent az érvényes jegyével,. szkennelt tagságival a Bozsiknál, azt hazazavarták, mert hogy nem busszal jött...... Ezek után mondja még azt valaki, hogy itt az az érdek, hogy minél több szurkoló menjen ki..... Nincs erre utaló magatartás a vezetők részéről.

Őrület ez az egész úgy ahogy van, MLSZ-estül, csillogó vadi új stadionokkal, klubvezetőkkel együtt.
    Hogy a szkennernek legyen értelme, fontosak a vidéki meccsek, ahol nincs szkenner a beléptetésnél. Na ugye itt jönnek majd a visszaélések, őr által, biológiai szemmel végezett ellenőrzések, 5-6-szor ruhavizsgálat.

Viktor nem akar káromkodást hallani magyar stadionban......
    ...csak a színházban nem köpnek a színészek a színpadra, valamint a klasszikus, ha legyeket elkergeted, a szarra ki lesz kíváncsi?
  • Solt
    Értő olvasás?
  • bubu13
    Te komolyan beveszed, hogy azok a szurkolók akik mindenhová követik a csapatot ingyen jutottak be? Nèzd meg facebookon mikor ezt mondta kubatov mennyi jegyet gyüjtöttek össze. Ha meg tènyleg bementek ingyen az kinek a felelősège? A securityè lenne de ők sosincsenek elővève èrdekes.. Bűnöző az összes akik ugyanúgy sok pènzt lenyúlnak a Fradiból.
    Mond már meg mikor volt cirjusz utoljára, hogy ennyire kell ez az azonisítás.
    Nem lènyeg a hangulat?! Akkor mièrt azzal promózzák az új játèkosoknak a klubbot, hogy a szurkolásról vetítenek videót vagy a folyosón van a poklos felirat.. Ilyen hülyesèget, hogy senkinek nem fog feltünni, hogy nincs hangulat.. Fizetett szurkolók vannak ott. B-Kőzèp feliratú drapival :D Mèg helyesen se tudták leírni.. Most hètvègèn a stadionnál is többen lesznek liláknál a vendègszektorban ami szègyen.. Nen fognak eltörölni minket ebben biztos lehetsz!
  • Solt
    De hasonlítsuk, mert mint említettem, mindkét helyen a rend fenntartása a cél. Elég egyszerű a történet...

Mondjak jó vezetőséget? Mi a jó vezetőség neked? Haverok beengednek ingyen, bármikor lehet cirkuszt csinálni, mert éppen valami nem tetszik, és mindehhez a vezetőség asszisztál? Ilyen nem lesz...

Adott a mostani... rendet raktak a káosz után, gyakorlatilag megmentették a klubot. Világszínvonalú stadiont kaptunk, plusz apránként próbálják összekovácsolni a csapatot. Csak nézd meg milyen játékosokat hoztak eddig...

Besic pénz... elég egyértelmű, persze gumicsontnak jó. A többi indok meg... az egészről süt, hogy azzal van bajotok, hogy csontra beazonosíthatóak vagytok, és nincs több ingyen cirkusz. Átlátszó...

Nem azt mondtam, hogy nő a nézőszám, hanem azt, hogy, ha jól megy majd a csapatnak, akkor nőni fog! Ha pedig így lesz, akkor mindenki elfeledkezik majd rólatok... a hangulat miatt ezért kár lenne. A hiszti meg nem hiányzik.

• bubu13
    Azèrt ne hasonlítsuk össze mert az egyik szórakozás lenne ahova az ember elmegy ès megnèzne egy jó meccset. Sehol máshol nincs ilyen követelmèny mint itt. Pedig máshol mèg több balhè is volt. Biztos a családok is az ultrák miatt nem járnak meccsre ahogy mondják azt èvek óta. Nem a szar foci, a bunda, az árak vagy a bűnöző security miatt akiknek kellenek az adataid. Ha meg nem tetszik a rendszer kivezetnek ès ott vernek meg. De mindenèrt a szurkoló a hibás...
    Mondj egy jo vezetősèget akivel elègedettnek kène lenni mert úgy nehèz ha folyton a szemedbe hazudnak!
    furulyas, szeiler, varszegi, mccaba (berki,rieb) ès most kubatov. Mond melyik volt az mostanában vagy az elmúlt 15 èvben aki nem károsította a Fradit?! Bl pènz hol van? Nb2 is gondolom a szurkolók miatt van. Utána jött a köcsög angol a területèrt a köcsög kis vasaltherèjű berkivel aki azóta is abból èl, hogy szètlopta a Fradit. Jött kubatov aki tènyleg el lett fogadva az elejèn. Átvilágítást igèrt ès annak nyilvánossá tètelèt ami azóta se látott napvilágot. Megkaptuk a stadiont amit neki ès a kormánynak köszönhetünk, de ott is ígèrgetès ment már. 20%os áremelès helyett 100% lett. Tárgyalás a csoportokkal ès ők is szembe lettek köpve. Besic pènz se tiszta mèg a mai napig.
    Szóval akkor ezekből melyikkel kellett volna elègedett lenni?!

Èn is úgy látom, hogy csak úgy rohamosan nő a nèzőszám az egèsz Mb1ben. :D mtk ellen 800 nèző mikor tavaly csak idegenben 3000-4000 voltunk ès mèg lehetne sorolni. Egyik vezetősèg se tudta eltörölni a Fradi táborát akkor majd a listás kubatovnak fog pont sikerülnie...

• Solt
    Miért ne hasonlítsuk össze? Mindkettőnél követelmény a rend érdekében, hogy beazonosítható legyél, ennyi.

Volt már egyébként olyan, hogy elégedettek voltatok bármikor is a klub vezetéssel? Én nem emlékszem ilyenre...

Az a mi szégyenünk lesz, ha az eddigiek után a klubvezetés bukik meg... nézd meg honnan jöttünk, és most hol tartunk. Ki lehetne harcolni a görögtüzet, bármit ami a Puskásban, vagy a régi stadionban is volt, csak EZÉRT kéne küzdeni, és nem a szkenner ellen. Azzal, hogy a szkenner ellen megy a lázadás, ez pontosan azt üzeni kifelé, hogy a balhés résznek nem tetszik a sztori!

Nagyon remélem, hogy az úgynevezett ultrák értelmesebbik része befejezi durcát, mert nagy összegben mernék fogadni rá, hogy ti húzzátok majd a rövidebbet. Ha menni fog a csapatnak, akkor nem lesz támadási felület, és előbb utóbb emelkedni fog a nézőszám nélkületek is... a Kubatov pedig mindent megfog tenni azért, hogy menjen a csapatnak... ha szarul állunk, erősítenek még, de ők nem fognak meghátrálni!
  • bubu13
    Ne hasonlítsuk már össze egy másik országba törtènő utazást ès egy hètvègi szórakozási programot! Melyik europai stadionba kell mèg ehhez hasonló rendszer?! Kitiltja kubatov a tábor előènekesèt mert ráfogja, hogy nem vett sose jegyet vagy Vègel Tomi esete is ha nem áll be a sorba őt is kifogja mikor neki több ezer szurkoló ott lètèt köszönhetnè meg a klub ès nem csak focira vitt embereket! Milliós büntetèseket akar kifizetni olyan szurkolókkal akik ott se voltak a meccsen. Ugyanolyan politikus mint a többi. Hazudott a jegyàrakról a belèptetèsről a règről igèrt átvilágítás nyilvánosságra hozásáról ès stb. . Mikor volt utoljára botrány magyar pályákon?! Utoljára lilák ellen a 6:0nál vagy hazai pályán a diók ellen azóta semmi. Azèrt kell a szkenner mert pár görögtűz begyullad a meccsen vagy mièrt? Èrdekes mikor a lilák ellen fèlidőben az egèsz stadionos tüzezès volt vagy mikor visszajöttünk az Nb2ből ès a pokol volt az nem volt baj sőt mèg az van kiírva a folyasóra is.

Előbb utóbb úgyis bele fog bukni kubatov már most látszik.
  • Solt
    Igen, ez elég gyanús... nagyon érinthetetlen a brigád.
  • Solt
    A vénalenyomat nem ujjlenyomat, nem annyira egyedi...

Hogy miért nem elegek az általad felsoroltak? Mert kijátszható... bent pedig elég a sál az arcod elé, ha hamis adatokkal mentél be, nehezebb, vagy nem lehetséges a beazonosítás. Kártya + szkenner ezt 99%-ban kizárja. Aki nem akar cirkuszt, annak ez maximum morgolódásra adhat okot, de visszatartó tényező nem lehet. Szerintem...

Több mint tíz éven át mentem rendszeresen meccsre, idegenbe is. Láttam, ismerem, tudom, hogy milyen a kemény mag... ha valami nem tetszik nekik, a saját szurkolójukat is megverik, klublegendát üldöznek el ( Varga Zoli ), stb. Egy ilyen stadionba, európát megcélozva, megértem, hogy kontroll nélkül nem akarják beengedni őket! A 40-hez közelítve átérzem a vezetés ezirányú törekvéseit...

Tagja vagy valamelyik ultra csoportnak?
  • Grenzjager
    Na ez ügyben a szekuval kéne beszélni (akik ugye hozzáférnek minden adathoz), hogy miért és hogyan engedték be (stadionban hatósági jogkörrel bírnak szinte) ezt a pár főt és tették tönkre anyagilag a Fradit. De a szekutéma tabu a Fradiban.
  • masoma
    Neked ez a véleményed, legyen. Én nem fogok meccsre járni úgy, hogy egy olyan "testi adatomat" kell megadnom, amit később nem tudok megváltoztatni (arc, szül. idő, anyu neve, cím nem volt elég?). A technika fejlődésével elképzelhető, hogy a pin kód helyett majd a vénalenyomatot kell használni és utána már késő bánat. Ez "csak" a mennyei magyar foci, minek ez a felhajtás, több szurkoló ettől nem lesz, jobb foci ettől nem lesz, hangulatról meg ne is beszéljünk...
  • Zenszkij
  • Solt
    Azért, hogy az XY szurkolói kártyával XY menjen be, és ne YZ... így nincs variálás, haveri beengedés, stb. Aki csak a szkenner miatt nem megy meccsre, azt nem tartom Fradi szurkolónak. Ebben semmi megalázás nincs, nem néznek bűnözőnek...

Bűnözőnek akkor vagy nézve, amikor mondjuk Amerikába óhajtasz kijutni... ott ujjlenyomatot vesznek, és kapod a hülye kérdések sorát, majd, ha nem tetszik amit mondtál, nem engednek be... Érdekes módon ez ellen senki nem lázad.
  • Zenszkij
    voltam Vecsésen, a Groupamában még nem voltam
  • masoma
    nem azért, mert nincs kedvünk elhiheted...most lehet jönni azzal, hogy rongálnánk, antiszemita/rasszista rigmusokat skandálnánk és félünk, hogy beazonosítanak...ezekkel a csúcskamerákkal is be lehet azonosítani bárkit, minek a szkenner. felháborító, hogy bűnözőnek nézik az embert baromi megalázó és ez ellen tenni kell, ki tudja hová fajulhat a dolog. Amúgy én nem nézem le azokat az embereket akik kimennek a groupamába csak szerintem elhamarkodott döntés... nehogymár bármit meg lehessen az emberrel csinálni. vecsés ellen nem tudom kint voltál-e, na ott érezhetted az összetartást az egységet (még hangulat is volt mellékesen) és nemhogy szkenner még kártya se kellett.
  • Zenszkij
    igen, annyira fanatizmus, hogy már a hazai meccsekre se járnak :D
  • Grenzjager
    Miez? Az IKEA ULTRAS??

• masoma
    te ezzel basznád el a hétvégéd, másnak meg ez a fanatizmus...
  • ReszegKoldus
    szerintem "szokás" nyugaton is, de azért ez remek példa volt, mert nekik aztán biztos rohadt nagy utat kellett volna megtenniük idegenbe... :D

közben 2:0
    Utoljára szerkesztette: ReszegKoldus, 2014.09.14. 19:01:50
  • Zenszkij
    Mellesleg a Real Madrid Atletico Madrid meccsre a Bernabeube szerintetek hány Atletic szurkoló váltott jegyet? .....25 fő. :D Nyugaton nem szokás ez az idegenbe utazgatás. Otthon költenek kéthetente a saját stadionukba. Aki akar menjen csajágaröcsögére drukkolni, azt bassza el az egész hétvégéjét.
    Utoljára szerkesztette: Zenszkij, 2014.09.14. 18:50:37
  • Grenzjager
    A csoportok közleménye a demonstrációval kapcsolatban
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Szurkolótársaink!

Amint azt korábban jeleztük, a szeptember 21-ei derbi alatt a stadionon kívülre szorult szervezett szurkolói csoportok bejelentett demonstrációt, közös meccsnézést szerveznek.
    Helyszín: az Albert Flórián stadion előtti terület, a sas szobor körül
    Gyülekező: 15:00-tól
    Az Újpest - Ferencváros mérkőzés 16:30-kor kezdődik, amelyet egy óriáskivetítőről kísérhettek figyelemmel, garantáltan valódi, Ferencvároshoz méltó meccshangulatban!

Kérünk minden szurkolótársunkat, hogy a jelen helyzetben jelenlétével, hangjával támogassa a Fradi Táborát, hogy minél hangosabban hozhassuk minden futballvezető tudomására amit mostanra mindenki lát: legyen bármilyen modern is egy stadion, szurkolók nélkül mit sem ér az egész körítés! Hisszük, hogy egy meccs kihagyása - legyen az akár az évben leginkább várt mérkőzés is -, közelebb hozhatja a lehetőségét, hogy mihamarabb megtelhessenek élettel és szurkolókkal az új stadionunk lelátói is.

Az rendezvényre minden Fradistát hívunk és várunk!

Hajrá Fradi!

A Ferencváros Szervezett Szurkolói Csoportjai
  • Kaplan
    Köszönöm!
  • Grenzjager
    A derby alatti demonstrációra.
  • Kaplan
    Ez a mai meccsre érvényes közlemény?
  • Grenzjager
    Végel Tamás (ex-Fradibusz) írása
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    "MINDENKIRE SZÁMÍTOK, NAGYKANIZSÁTÓL, KAPOSVÁRON ÁT, SZATMÁRIG!"
    EGYSÉGBEN AZ ERŐ!
    Kedves Barátaim, Fradisták, FradiBusz-hálózat utasok!
    Nem is tudom, hol kezdjem. Hosszúra sikeredett, de kérlek olvassátok el.
    Mint emlékeztek pár hónapja, lemondtam a FradiBusz-hálózat főszervezői titulusáról. Ezt nem azért írtam ide, hogy érzékeltessem, ez mekkora dolog - mert nem az - hanem, hogy tisztázzak pár dolgot.
    Az elmúlt évek során rengetegszer fordult elő, hogy Klubunk vezetőségével egyeztetnem kellett különböző számunkra fontos kérdésekben. Lemondásom fő oka, pedig ez volt. A vezetőség hozzáállása hozzám és ezáltal hozzátok. Sok mindenről nem tudtok, így leírom, azt, hogy mivel segítette a Fradi, a FradiBusz-hálózatot:
    - A szervezők, a sok ténykedésért cserébe ingyen látogathatták a Fradi hazai meccseit
    - Kaptunk 30 darab busz táblát
    - Ingyen kitették nekünk a híreket a fradi.hu-ra és a Fradi hivatalos Facebook oldalára
    - A FradiBusz találkozón biztosítottak nekünk néhány mobil wc-t, továbbá a Fradi Sör bevezetésekor 10 tálca sört kaptak a Budapestről induló járatok, promóció céljából.
    - Idegenbeli meccseinkkor biztosított a Klub a FradiBusz-hálózatnak belépőjegyeket.
    Körülbelül ennyi. 4 év alatt. Pedig voltak terveim, hogyan lehetne kivitelezni, hogy legalább egy Fradi-Újpest meccskor, amikor biztosan több mint ezren indulunk útnak, miként lehetne olcsóbb utazást biztosítani a vidéki Fradistáknak, miként lehetne szervezettebb, még nagyobb ez az egész kezdeményezés, de nem érdekelte őket. A fentebb említett segítségek is... Mindenért harcolnom, vitáznom kellett. Nem egyszer alázkodtam meg a vezetőség előtt. Általában majd MINDEN KÉRÉSEM (!) úgy nézett ki, hogy időben felhívtam XY-t, nem vette fel, aztán egy másik döntéshozó személyt a Fraditól, az sem, aztán mást, az sem. Ezt megtettem napi egyszer pár napon keresztül. Semmi válasz. Küldtem udvarias sms-t, semmi válasz. Küldtem udvarias e-mailt, semmi válasz, aztán amikor napokig, hetekig válaszra se méltattak, mindig erősebb, arrogánsabb stílusban írtam e-mailt, érdekes, ekkor azonnal jött a telefon, hogy én milyen bunkó vagyok. Igen, volt, hogy ezekkel a szavakkal és ez rendszeres volt.
    Már az utóbbi két évben motoszkált bennem a gondolat, hogy helytelen irány, az, ha ennyire a vezetőséggel akarunk együttműködni, hisz éreztem: nekik ez az egész FradiBusz-hálózat csak egy púp a hátukon. Azzal, hogy sokszor család, egyetem, iskola, munka mellett vért izzadó szervezőim ingyen látogatták a meccseket - 28 fő - nem egyszer kaptam meg: megkárosítjuk a Fradit, hisz ez mekkora bevétel kiesés az FTC számára. Ti is láttátok a régi és az új stadionunkban a folyamatos teltházakat, ahol a fizető nézők elől vettük el az ülőhelyet? Én nem, csak azt láttam, hogy többször elfordult: több mint ezer belépőjeggyel rendelkező Fradistát szervezünk, de a ferencvárosi vezetőséget ez nem érdekli.
    Idén tavasszal, az Újpest-Fradi összecsapáskor az FTC megkövetelte, hogy csakis buszokkal közelítsük meg a Szusza Ferenc stadiont. Azt a stadiont, amelyet már évek óta metróval, majd közös vonulással vettünk be. A mérkőzés előtti hetekben 150 jegyet igényeltem a Fraditól, azok számára, akikről tudtam: minden meccsen ott vannak, legyen az hazai vagy idegenbeli, de vidékiként, nincs esélyük rá, hogy belépőjegyhez jussanak. A Fradi rábólintott. Így bekértük mindenkitől a jegyekhez szükséges adatokat, elutalta a 150 fő a belépőjegy pénzt és vártuk a meccs napját, a pénteki napot. Szerda este érkezett az e-mail, csak 100 jegyet kapok, osszam be, ez van. Két nap múlva derbi. Hétköznap. Sokan szabadságot vettek ki, elutalták a jegy pénzt, megadták az adataikat és nagy elánnal várták, mikor lesz már péntek reggel, hisz indulás. Soha, senki, ennyi emberért felelősséget válallva, még nem hozott ilyen jellemetlen helyzetbe. Mit mondjak az 50 főnek? Mi alapján választunk ki 50 főt? Ez még semmi. Ekkor még nem vettem át a 100 darab jegyet. Csütörtök. Kapom a teefont, hogy ha nem a Fradi által szervezett BKV buszokkal megyek Újpestre, akkor 2 évre, minden Fradi meccsről ki vagyok tiltva és a foglalt 100 jegyet nem vehetem át. A jegyek átvételekor alá kellett írnom, egy erre vonatkozó jogi dokumentumot. Miután meg se fordult a fejemben, hogy ne a Táborral tartsak Újpestre és a 100 jegyet nem hagyhattam náluk 1 nappal a derbi előtt, így aláírtam a kitiltásom. Ekkor megtört valami bennem, a FradiSzívemből kivágtak egy darabot. Tudta a vezetőség, hogy milyen lelkesedéssel, őszinte Fradizmussal szerveztem a FradiBusz-hálózatot, hogy minél többen legyenek a meccseinken, erre engem, a legnagyobb "károkozót" ugye, kitiltják. Már ekkor le akartam mondani...
    Aztán jött az új stadion. Nem akartam elhinni a pletykákat, hogy kamera erdő mellett, még vénaszkennert is bevezetnek, továbbá, hogy egy új kártya kell majd. Levezettem már sokszor, hogy ez az élőben regisztrálós új szurkolói kártya, teljesen ellehetetleníti a FradiBusz-hálózatot. Most nem teszem meg.
    A vénaszkenner bevezetésekor, pedig úgy éreztem, ha lemondásommal nem demonstrálom elégedetlenségemet, akkor a lelátó népe utálhat meg, de nem csak ezért tettem, amit. Ekkor telt be a pohár. A sok megaláztatás, a kitiltás és az új stadion körüli intézkedések megtörtek engem is és lemondtam a főszervezői posztról, hisz több útvonal szeretett volna továbbra is a Fradival együttműködve szervezni.
    Nem normális ami jelenleg a FTC-nél folyik. Rossz az irány és tényleg ki fog veszni a szenvedélyes fanatizmus, az őrületes szurkolás. El fog veszni a B-közép és meg fognak szűnni a csoportok, hosszú távon... Ezért kell MOST együtt demonstrálnunk, jövő hét vasárnap. Szeretnék én is még főszervezőként, egy a vidékieket megbecsülő FTC vezetőség irányította Fradi meccseire járni, szeretnék még vénaszkenner nélkül szurkolni és szeretném, ha az új stadionban telt házak előtt hajszolnánk bele a csapatot a győzelembe.
    De ehhez össze kell fogni. Az elmúlt hónapokban 1-2 kisbusz érkezett FradiBusz név alatt az új stadionba. Épp ezért kellene, most egy olyan létszámot produkálnunk, amelyre felkapná ország-világ a fejét. Amely létszámon még talán a Fradi vezetése is meglepődne. Képzeljétek el, ha most, egy demonstrációra (!) több százan, majd ezren, egységben, KONVOJBAN vonulnánk be a Népligetbe!
    Óriási lenne!
    Mindenkire szükség van. Tessék szabaddá tennünk magunkat az nap és induljanak azok a kis- és nagy buszok. Vegyük fel a fehér SZSZJN pólót, aztán robbanjon úgy a Fradi induló vasárnap, mint még soha. Robbanjon úgy, hogy vegye észre mindenki: változás kell a Fradinál és a magyar labdarúgásban, mert a nézhetetlen foci után, a hangulat is elvész majd a lelátókról.
    Kérek mindenkit, hogy vasárnap, együtt, konvojban vonuljunk be a demonstrációra, erőt adva ezzel mindenkinek és a Csoportoknak is. Így kérek mindenkit, legyen együttműködő az nap, ne legyen fontosabb egy korai sör a "gombáknál", ne legyen fontosabb más, csak az, hogy mi, vidékiek, FradiBusz-hálózat tagok, EGYSÉGBEN jelenjünk meg.
    Mindenkire számítok, Nagykanizsától, Kaposváron át, Szatmárig!
    EGYSÉGBEN AZ ERŐ!
    VOLTUNK, VAGYUNK LESZÜNK!
    VASÁRNAP TALÁLKOZUNK!
    HAJRÁ FRADI!
    Üdvözlettel: Végel Tamás
  • ReszegKoldus
  • Grenzjager
    Félni azért félek, a Chelsea elleni meccset itt nézte, és még 3 hét kell mire jó állapotban lesz.... Mi történt, lábtörés?...

A horvátjainak mikor lendülnek jó formába? Vagy ha nem tudnak, akkor minek koptatják a kispadot....
  • Láma!
    de náluk jóval fiatalabb, csak 26