23418
 • Jim Morrison
  #23418
  kicsit megkésve.... ^^

  Hihetetlen, hogy Dibusz van rendre a legtöbbet játékban, mert állandóan hátrafele passzolnak. Labdával futni luxus, egyedül a tokmac tudja ezt a hihetetlen bravúrt.
  Azt csak az utolsó meccsen ebből kapott a fradi 2 gólt. de úgy rémlik az elmúlt pár hétben több gólt is kaptak emiatt - vagy legalább majdnem.
  Szurkolok a fradinak a nemzetközi porondon, de az állandó (indokolatlan) hazaadástól falra mászok
 • IXEMGabeo
  #23417
  megvan az elso pont 25 ev utan:)

  2-2 a Dinamo Kijev ellen hatranybol
 • IXEMGabeo
  #23416
  Grat szépen teljesitettek
 • Láma!
  #23415
  "csak" 25 évet kellett várni, de megvan :D
 • akyyy
  #23414
 • Láma!
  #23413
  bajnokcsapat...
 • banok
  #23412
  Debrecent se... :(
 • Láma!
  #23411
  se... .:D
 • banok
  #23410
  Verjük a lilákat!
 • Solt
  #23409
  Na az engem nem vonz, a játékunk nem fog változni amíg a Doll az edző, szóval a kör be is zárult. :)
 • Hunor1
  #23408
  van éppen, csak szerintem mindenki az üllői129-re jár :)
 • Solt
  #23407
  Semmi változás... nem nagyon van miről írni! :)
 • Hunor1
  #23406
  ups, lassan egy éve nem ír ide senki ? :)
 • Rudee
  #23405
  Ott a Sternberg, ívelget is befelé. Védő, tudom, de legalább van. Radó balosa se rossz, de használni nem szokta, egy önző kis pöcs.

  Ezek a csapatok amúgy is úgy be vannak tömörülve védekezéskor, hogy a 4 védő közt lézengő támadó nem sokat ér. Még akkor se, ha Böde az. A Djuricinről ne is beszéljünk.
 • Solt
  #23404
  Játék szempontjából összefügg... :) Nézd meg, hogy a jobb lába miatt állandóan befelé indul el, ezzel mégjobban összehúzva a védősort... nem véletlen, hogy a Böde ennyire kevés labdát kap, egyszerűen nincs helye, mert bárki játszik baloldalon, mindenki a nyakára viszi a védőket. Ezért kéne balra egy bal lábas alternatíva, aki a vonal mellet indul el, széthúzza a védőket, és első szándékból tud beadni. Játszhat jobb lábas baloldalon, de akkor jobbra kéne egy bal lábas, plusz a szélső védőknek azonnal fel kéne futniuk a vonal mentén. A lényeg az, hogy bal lábas támadó hiányában sokkal kisebbek a variációs lehetőségeink, és a betömörülő védőkkel szemben sokat számít ha a két szélsőt lehet cserélgetni. Csapatjáték szempontjából én nagyon hibás döntésnek látom, hogy az összes támadónk jobb lábas.

  A Leo is sokkal hasznosabb lenne a középpályán, de amióta a Doll itt van, nem találtak legalább egy értelmes belső védőt, aki a Leo-t kiválthatná. Az, hogy a Nalepa a legjobb belső védőnk, sok mindent elárul az igazolásokról.
 • Rudee
  #23403
  Jobb lábas, de balszélső. A két dolog nem feltétlen függ össze. Ott van Reus, aki szintén jobb lábas, de bal oldalon játszik.

  Lamah más kategória, Ő azért komolyabb csapatoknál edződött.
 • Solt
  #23402
  A Moutari jobb lábas, amikor jött, ott volt jobb lábas szélsőnek a Varga, Lovrencsics, Radó, Ryu négyes... :) A Radónak szerintem több lehetőség kéne... nézd meg a Vargát is, ahogy kapja a lehetőséget, egyre jobb...

  A Lamah sem volt nagy kedvencem, de a játék szempontjából sokat számított, hogy amikor meghúzta szélen, egyből jött a beadás, és nem kellett a visszacsel, hogy a jobb lábra kerüljön a labda. Egy sima helycserével tudtuk váltogatni a játékot... átment a bal lábas jobbra, a jobb lábas balra és akkor már tükörszélsőként játszottak.

  Na mindegy, kiírtam a mérgemet... remélem a nyáron lesz valami előrelépés... :)
 • Rudee
  #23401
  Ősszel a szélsőjáték kb nulla volt, azért kellett Ryu. Bár nem volt egy megváltó. Moutari meg balszélső, amiből pont hiány van. Ő az első meccsei alapján nem is lehet rossz befektetés.
  Radó például hulladék ebben a szezonban. Játszott eleget, jól viszont egyedül a Koroncó ellen :D Annál azért több kell.
 • Solt
  #23400
  Igen, tavaly a többiekhez képest annyival jobb volt a keret... Lamah, Nagy Ádám, Ramirez, három kulcsjátékos volt, tudtuk pótolni őket? Nyilván erősödtek a többiek is, de ahogy záródik az olló, egyre jobban az számít, hogy milyen edző ül a padon... a tavalyi kerettel a tavalyi ellenfelek ellen szerintem bármelyik nb1-s edző bajnok lett volna.

  Dilaver eredeti posztja védekező középpályás, ebből csináltak jobb hátvédet, de így is két évig egyedül volt erre a posztra!

  Az érkezők alapján én úgy látom, hogy Doll kapcsolatai érvényesülnek leginkább, nem véletlenül erős a német vonal... ettől még lehetne posztra igazolni, de még a szándék sincs meg. Mi szükség volt a Ryu-ra, vagy a Moutari-ra, amikor a posztjukon ott a Varga, Lovrencsics, vagy a Radó, aki alig kap lehetőséget, pedig ennyit ő is nyújtana!

  Alapos átszervezés kéne az egész keretben, kétlem, hogy erre lesz anyagi lehetőség...
 • Rudee
  #23399
  Akkor tavaly a keret nyert bajnokságot?

  Dilaver jó jobb oldali védő, de annyit sérült, mint Woodgate volt fénykorában. A Fradi keretét fiatalítani kellene még egy kicsit, talán most ha nem lesz bajnoki cím akkor lesz is némi tisztogatás. Leandro, Hajnal, Cukic már csak dísz.

  Az hogy Oroszék kit igazolnak meg legkevésbé Doll-on múlik. Ő megnézi a jelölteket, javaslatot tesz, aztán vagy megegysezil velük a vezetés vagy nem. A Fradi neve hallatán mindenki csillagászati összegeket kér, nem csoda, ha 10-ből 2-vel meg tudnak egyezni.
 • Solt
  #23398
  Ettől egy jó edző még ki tudja hozni a tudásbeli különbséget a játékosaiból... itt nem csak a helyezéséről van szó, hanem főleg a mutatott játékról. Sokkal gyengébb állománnyal rendelkező csapataok fociznak le minket, szorítanak a kapunk elé rendszeresen.

  A Vidi jó példa, mert a Berg-t sem tartom jó edzőnek... :) Vannak jó pillanataik, de ez javarészt a tudás különbség miatt van, nem azért mert jó edző ül a kispadon. Nézd meg a Vasas, Honvéd, Újpest, vagy éppen a DVTK játékát... sokszor látszik, hogy gyenge a keret, de mégis van elképzelés, látni mit akarnak, tudnak védekezni és dominálni is, ha kell.

  Ehhez képest nálunk mi van? Rendszeresen posztidegen helyen játszanak játékosok, egy posztra van, hogy 5 játékosunk van, van, hogy egy sem... bal lábas támadónk egy darab sincs, de az egész keretben tán összesen ha van 2 bal lábas játékos úgy, hogy elvben dominálni akarunk, tehát fontos lenne, hogy szét tudjuk húzni az ellenfél védelmét. Nem hiányposztra igazolunk, hanem jön mindneki aki éppen elérhető, aztán megpróbáljuk hozzáigazítani a játékunkat... van vagy 5 db jobb lábas szélsőnk, abból az egyik jobbhátvédet játszik úgy, hogy láthatóan idegen neki ez a poszt... amióta a Doll itt van, egy kényszer szülte jobbhátvéd van a keretben, két év kellett ahhoz, hogy igazodjanak erre posztra.

  Egyetlen jó húzása volt, amikor a Somalia-t betette védekező középpályásnak. Sírtam tőle, de aztán kiderült, hogy az iszonyatos sebessége miatt működik. Amikor elment, szerencsénk volt a Nagy Ádámmal, mert megoldotta ezt a posztot... amikor ő elment, megint lett ott egy lyuk amit a mai napig nem oldottak meg, ezért nem tudunk olyan magasan védekezni, mert nincs aki a kontrákat megfogja. A belső védő, bal hátvéd témakörbe bele sem kezdek... Egy nagy katyvasz az egész keret, tele jó játékosokkal, akik a kezdő közelébe sem kerülnek, mert van még másik 4 jó játékos az adott posztra, máshol meg kutyaütők játszanak, mert nincs alternatívájuk...

  A Vidi esetében legalább arra figyelnek, hogy adott poszton legyen két jó játékos... nem egy, nem öt, kettő!
 • Rudee
  #23397
  Ahogy Európában sok helyen, úgy itthon is kiegyenlítettebb lett a bajnokság. A 12 csapatos rendszerben kezdik kiismerni egymást a csapatok, akkora taktikai zseni meg nincs egyik csapatnál sem, hogy hétről-hétre valami újat találjon ki.
  Láthatod, hogy a Videoton a (szerintem) kimagasló keretével sem képes meglépni, pedig ott aztán van 2 azonos képességű játékos minden posztra.

  Ez a Gyirmót pl hiába tök utolsó, otthon mégse kapott ki 2 gólnál többször csak 2x az eddigi 14 meccséből. A Paks se túl erős kerettel van megáldva, de otthon mégis csak 1 meccset buktak el. A csapategység olykor pótolja az egyéb hiányosságokat.
 • Solt
  #23396
  Láttad a válogatott esetében is, hogy mennyivel jobb teljesítményre képes egy játékos, ha centire tudja, hogy mi a dolga. Természetesen a képességek behatárolják a lehetőségeket, de nézd meg, hogy mennyivel gyengébb keretekkel is előttünk járnak...
 • Rudee
  #23395
  Vagy ha nem képesek elvégezni amit az edző kér.
 • Solt
  #23394
  Egyetértek ezzel, de itt jön be az ami a válogatottnál is volt... akkor hoznak rendszeresen rossz döntést, ha nem tudják pontosan mi a dolguk.
 • Rudee
  #23393
  Én sok meccsen úgy láttam idén, hogy a játékosok rengeteg szituációban nem képesek jó döntést hozni.
 • Solt
  #23392
  Nekem akkor sem tetszettek a Doll húzásai amikor bajnokságot nyertünk, de ebben az idényben abszolút bebizonyosodott, hogy nem jó edző. A bajnoki címet is annak tudom be, hogy klasszisokkal jobb volt a keretünk mint a többieknek, most, hogy egy kicsit gyengültünk, rendre lefociznak minket a papíron nálunk jóval gyengébb csapatok is.
 • Rudee
  #23391
  Itt a 3 pont fontosabb volt, bár a végén majdnem el is úszott, de végül meglett.

  Egyébként kétlem, hogy kérte volna Doll 3-1-nél hogy álljanak vissza. Egyszerűen ennyire sikerült megoldani a helyzetet. Tudat alatt a játékosoknak is az előny megőrzése lehet a cél.
 • Solt
  #23390
  A Doll meg egy pöcs... :) 3:1 vezetünk a kieső ellen, akinek fele annyi pontja van mint nekünk, a csapatuk értéke szerintem kb a tizede a miénknek, ezek meg beállnak védekezni, vagy mondhatnám úgy is, hogy a kapunkhoz szögeznek minket! Szégyen és gyalázat!
 • Rudee
  #23389
  Ez a Gera még mindig egy állat.
 • ReszegKoldus
  #23388
  https://www.facebook.com/gy.kaluzsa/videos/10212080933007352/
 • Lópikula
  #23387
  Nem hiszem, hogy Doll ellen játszanának. Amíg Hajnal, Gera, Cukic, Leandro 35 plusszosok meg Nalepák kavarnak a csapatban nem lehet csapatról beszélni. Nem hiszem el h 4 favágó fiatal magyar védőt nem tudunk kitermelni. NEVETSÉGES.
 • ReszegKoldus
  #23386
  Rakják már ki Dollt, már majdnem 3 teljes éve itt van, mi ez már...
 • Solt
  #23385
  Kurva idegesítőek...
 • Rudee
  #23384
  Nem, már hetek óta látszik. Ekkora forma hanyatlás a földön nincs. Pár hónapja még tudtak egymás után 10-15 jó passzt produkálni, most meg nem.
 • Solt
  #23383
  Csak én érzem úgy, hogy a Doll ellen játszanak?
 • Solt
  #23382
  De jobban játszottak... rúgtunk egy gólt, majd feltörte a hátunkat a saját kapunk, mindezt úgy, hogy papíron cirka kétszer értékesebb a játékoskeretünk. A második félidőre a Ramirez hülyesége rányomta a bélyegét, de ettől még az első félidőhöz sem volt sok közünk... Sokkal szervezettebbnek tűnt a Vasas.

 • Rudee
  #23381
  Nem játszottak jobban. Fölényben voltak, ami közel egy félidőnyi emberelőnyben nem véletlen.
  A szünet előtt lehetett volna akár 0-2 is, de a kontrából megindulót azonnal lefaultolták.
 • Solt
  #23380
  Semleges drukkereknek ez kiváló találkozó volt... nekünk nyilván agyhalál, én is kiégtem. A kassai meg minden renoméját elvesztette... rettenetesen gyengén vezette ezt a meccset. Ettől függetlenül el kell ismerni, hogy a Vasas jobban játszott nálunk.
 • ReszegKoldus
  #23379