LG 795FT FLATRON 17\'
Oldal 1 / 5Következő →
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
hírdesd meg itt az aprón, vagy a prohardveren.
Jaja. en meg a 775-ot kerdeztem, de mostmar inkabb a 795 erdekelne. Azt 85 korul lattam valahol. Es ti ?
LYONESS - Your Cashback Company
Ki tudja , Bp.-en most hol a legolcsobb a 17-es LG Flatron monitor ? En 71+fa -ert tudok. Tud ennel valaki kevesebbet ?
LYONESS - Your Cashback Company
Semmi gond a Flatronokkal. Én eddig se ebben a fórumban, se máshol a magyar WEB-en nem találkoztam a "3-éves flatronok problémája" jelenséggel. A sajátom is kitûnõ egészségnek örvend.
Ellenben korábban volt itt egy "tévészerelõ" néven elhíresül fórumozó aki ezt a baromságot híresztelte.
Ellenben korábban volt itt egy "tévészerelõ" néven elhíresül fórumozó aki ezt a baromságot híresztelte.
Az FD Trinitron képcsõ belül hengerpalást, kívül sík.
Hat mit mondjak nem volt az INFO valami nagy szam.
Ja lattam Mag monitort (term. sik kepcso) es az is geometriai hibas volt... Szoval ne tessek szidni a Flatront. Amugy a Philips-nek voltak kiallitva minitorai ami kozul egy volt "sik kepcsoves". Amikor kozelebb ertem jot rohogtem: MAGA A KEPCSO GOMB VAGY HENGERPALAST VOLT CSAK ELOTTE VOLT EGY SIK UVEG... :-) Nesze neked sik kepcso. Az ocsem 10 eves Tatung monitorahoz veszek egy uveglapot es meg van oldva a sik kepernyo, olcson!!!
Ja lattam Mag monitort (term. sik kepcso) es az is geometriai hibas volt... Szoval ne tessek szidni a Flatront. Amugy a Philips-nek voltak kiallitva minitorai ami kozul egy volt "sik kepcsoves". Amikor kozelebb ertem jot rohogtem: MAGA A KEPCSO GOMB VAGY HENGERPALAST VOLT CSAK ELOTTE VOLT EGY SIK UVEG... :-) Nesze neked sik kepcso. Az ocsem 10 eves Tatung monitorahoz veszek egy uveglapot es meg van oldva a sik kepernyo, olcson!!!
Marhaság az egész. Ha nem tévedek 3 éve még meg se jelent ez a típus, akkor nem tudom ez, hogy van?
"Nekem egy szervízes mondta,hogy tele van 3-éves flatronokkal a mûhely... "
"Nekem egy szervízes mondta,hogy tele van 3-éves flatronokkal a mûhely... "
Oké, visszam1ek a saját fórumomhoz. 1ébként #220.
Atus!
Én a márkára írtam, hogy ugyan az. A két típus képcsöve NEM ugyanaz.
A különbségeket #219 -be leírtam. Több infót én nem tudok.
Én a márkára írtam, hogy ugyan az. A két típus képcsöve NEM ugyanaz.
A különbségeket #219 -be leírtam. Több infót én nem tudok.
Ha ua., miért más?
795FT:
Teljes képernyõ: 325.4x244.1mm
775FT:
Teljes képernyõ: 326.7x245.5mm
795FT:
775FT:
Az 1024x768-as felbontás nekem elég, maradok a 775-nél.
Igen. Mind a kettõ Flatron, csak az egyik 775 a másik 795 típusjelzésû.
795FT:
Kép:
Max. villogásmentes: 1280x1024/75-85Hz Maximális felbontás: 1600x1200/75Hz Szín reprodukálás: korlátlan Pont frekvencia: 203MHz
775FT:
Kép:
Max. villogásmentes: 1024x768/85Hz Maximális felbontás: 1280x1024/60Hz Szín reprodukálás: korlátlan Pont frekvencia: 110MHz
Szóval az eltérés pontfrekvencián,és a képfrissítési frekvncián kívül, a tiéd mármint a 775FT egy picivel szélesebb és magosabb (1mm).
795FT:
Kép:
Max. villogásmentes: 1280x1024/75-85Hz Maximális felbontás: 1600x1200/75Hz Szín reprodukálás: korlátlan Pont frekvencia: 203MHz
775FT:
Kép:
Max. villogásmentes: 1024x768/85Hz Maximális felbontás: 1280x1024/60Hz Szín reprodukálás: korlátlan Pont frekvencia: 110MHz
Szóval az eltérés pontfrekvencián,és a képfrissítési frekvncián kívül, a tiéd mármint a 775FT egy picivel szélesebb és magosabb (1mm).
De a képcsõ remélem ua.?
A pontfrekvencia a 795FT -nek (203MHz) közel a duplája mint a 775FT -nek (110MHz).
-----------------------------------------------------------------------
Típus: 795FT
Képernyõ:
Méret: 17" (16.02") Flatron
Képpont méret: 0.24 mm Fókusz: dupla/dinamikus Bevonat: tükrözõdésmentes, antisztatikus
Hasznos képméret:
Kép:
Bemenet:
Típus: analóg RGB, 0.7Vp-p/75ohms pos. Szinkronjel: szeparált Vízszintes eltérítési frekvencia: 30-96 KHz Függõleges eltérítési frekvencia: 50-160 Hz
Memória:
12 gyárilag beállított, 26 felhasználó által beállítható
Szabályozás:
Típus: digitális OSD OSD funkciók: fényerõ, kontraszt, szín szabályozás, H/V pozíció, H/V méret, párna torzítás, párna kiegyenlítés, trapéz, parallelogram, párna méret, forgatás, video szint, DDC be/ki, 8 nyelv, OSD pozíció, lemágnesezés,lehívás, H/V moire, H/V konvergencia, képtisztaság
PLug & Play: VESA (DDC1/2😎
Kompatibilitás:
VESA, IBM PC, MAC & SPARC
Video Bemeneti csatlakozó:
D-sub 15
Hálózati feszültség:
90-264V, 50-60 Hz
Teljesítmény felvétel: 130W (on, max) 8W (suspend stand by) 3W(off)
Méretek (szélesség/magasság/mélység):
415x435x439 mm
Tanúsítványok: MPR-II, TCO-99
DPMS - Display Power Management Signaling
-------------------------------------------------------------------------
Típus: 775FT
Képernyõ:
Méret: 17" (16") Flatron
Képpont méret: 0.24 mm Fókusz: dupla/dinamikus Bevonat: tükrözõdésmentes, antisztatikus
Hasznos képméret:
Kép:
Bemenet:
Típus: analóg RGB, 0.7Vp-p/75ohms pos. Szinkronjel: szeparált Vízszintes eltérítési frekvencia: 30-70 KHz Függõleges eltérítési frekvencia: 50-160 Hz
Memória:
11 gyárilag beállított, 25 felhasználó által beállítható
Szabályozás:
Típus: digitális OSD Elõlapon: hálózati kapcsoló, beállítás (1), OSD be-ki, választás (2), fel-le (2) OSD funkciók: fényerõ/kontraszt, gyári és egyéni beállítás (6550K, 9300K,felhasználó által), H/V pozíció, H/V méret, oldalkorrekció kiegyenlítés, párna kiegyenlítés, trapéz, parallelogram,forgatás, video szint, DDC be/ki, nyelv, OSD pozíció, lemágnesezés,lehívás,moire csökkentés, H/V info
PLug & Play: DDC2B, USB
Kompatibilitás:
Video bemeneti csatlakozó:
D-sub 15
Hálózati feszültség:
90-264V, 50-60 Hz
Teljesítmény felvétel: 105W (on, max) 15W (suspend stand by) 5W(off)
410x438x440 mm
Tanúsítványok:
MPR-II, TCO-95
-----------------------------------------------------------------------
Típus: 795FT
Képernyõ:
Méret: 17" (16.02") Flatron
Hasznos képméret:
Kép:
Bemenet:
Típus: analóg RGB, 0.7Vp-p/75ohms pos. Szinkronjel: szeparált Vízszintes eltérítési frekvencia: 30-96 KHz Függõleges eltérítési frekvencia: 50-160 Hz
Memória:
12 gyárilag beállított, 26 felhasználó által beállítható
Szabályozás:
Típus: digitális OSD OSD funkciók: fényerõ, kontraszt, szín szabályozás, H/V pozíció, H/V méret, párna torzítás, párna kiegyenlítés, trapéz, parallelogram, párna méret, forgatás, video szint, DDC be/ki, 8 nyelv, OSD pozíció, lemágnesezés,lehívás, H/V moire, H/V konvergencia, képtisztaság
PLug & Play: VESA (DDC1/2😎
Kompatibilitás:
Video Bemeneti csatlakozó:
D-sub 15
Hálózati feszültség:
90-264V, 50-60 Hz
Teljesítmény felvétel: 130W (on, max) 8W (suspend stand by) 3W(off)
415x435x439 mm
Tanúsítványok: MPR-II, TCO-99
-------------------------------------------------------------------------
Típus: 775FT
Képernyõ:
Méret: 17" (16") Flatron
Hasznos képméret:
Kép:
Bemenet:
Típus: analóg RGB, 0.7Vp-p/75ohms pos. Szinkronjel: szeparált Vízszintes eltérítési frekvencia: 30-70 KHz Függõleges eltérítési frekvencia: 50-160 Hz
Memória:
11 gyárilag beállított, 25 felhasználó által beállítható
Szabályozás:
Típus: digitális OSD Elõlapon: hálózati kapcsoló, beállítás (1), OSD be-ki, választás (2), fel-le (2) OSD funkciók: fényerõ/kontraszt, gyári és egyéni beállítás (6550K, 9300K,felhasználó által), H/V pozíció, H/V méret, oldalkorrekció kiegyenlítés, párna kiegyenlítés, trapéz, parallelogram,forgatás, video szint, DDC be/ki, nyelv, OSD pozíció, lemágnesezés,lehívás,moire csökkentés, H/V info
PLug & Play: DDC2B, USB
Kompatibilitás:
Video bemeneti csatlakozó:
D-sub 15
Hálózati feszültség:
90-264V, 50-60 Hz
Teljesítmény felvétel: 105W (on, max) 15W (suspend stand by) 5W(off)
410x438x440 mm
Tanúsítványok:
MPR-II, TCO-95
Atus!
Az, hogy a szem nem érzékeli, és az, hogy milyen hatással van a szemre az alacsonyabb képfrissítés az két külön dolog. Erre nálamnál jóval okosabb emberek már megadták a választ.
Ha van alkalmad nézdd a képernyõt egy ideig 75Hz-en aztán váltsál át 100 Hz-re és magadtól is rá fogsz jönni a különbségre.
Az, hogy a szem nem érzékeli, és az, hogy milyen hatással van a szemre az alacsonyabb képfrissítés az két külön dolog. Erre nálamnál jóval okosabb emberek már megadták a választ.
Ha van alkalmad nézdd a képernyõt egy ideig 75Hz-en aztán váltsál át 100 Hz-re és magadtól is rá fogsz jönni a különbségre.
Az egyiknél másodpercenként 100x frissül a képernyõ a másiknál 85x.
A szemednek az utóbbi károsabb.
A szemednek az utóbbi károsabb.
Attol meg homalyos, ha keves az erosito!
Ha gyenge az erosito, akkor egymas melletti fekete meg feher pixelbol sotetszurke, meg vilagosszurke lesz...
Na, mindegy, 21"-esemben is csak 240MHz-s van :-(
Ha gyenge az erosito, akkor egymas melletti fekete meg feher pixelbol sotetszurke, meg vilagosszurke lesz...
Na, mindegy, 21"-esemben is csak 240MHz-s van :-(
235-os pixel frekvencia??? Nem keves az egy kicsit?
A 19"-es Iiyamaban 300-as van...
A 19"-es Iiyamaban 300-as van...
A 19' változat
Size(VIS) 19"(18")
Pitch Stripe Pitch : 0.24mm
Mask type Slot Mask
TM 40%
Phosphor P22
Focus Dynamic
Maxmum Resolution 1600x1200/85Hz
H-Frequency 30~107KHz
V-Frequency 50~200Hz
Pixel Frequency 235MHz
Faceplate treatment W-ARASC
Ára: ???
Size(VIS) 19"(18")
Pitch Stripe Pitch : 0.24mm
Mask type Slot Mask
TM 40%
Phosphor P22
Focus Dynamic
Maxmum Resolution 1600x1200/85Hz
H-Frequency 30~107KHz
V-Frequency 50~200Hz
Pixel Frequency 235MHz
Faceplate treatment W-ARASC
Ára: ???
hát igen az Eizo-nál nincs is jobb...
Haaat, a nagy Samsungok tenyleg nem egy nagy eresztesek, de en egy 510b-rol irtam.
Haverom viszont viszi vissza a 900NF-et, mert szar a kepgeometria... Most mar banja, miert nem Eizot vett... (loveja megvolt ra...)
Haverom viszont viszi vissza a 900NF-et, mert szar a kepgeometria... Most mar banja, miert nem Eizot vett... (loveja megvolt ra...)
De gagyi teszt, meg a Sonyt se teszteltek...
Igy konnyu kihozni a Flatront gyoztesnek...
Kb. olyan ez a teszt, mint 2 eve a magyar Chip-ben 15"-os teszt. Kihoztak a Belinea 105046-ot gyoztesnek. Erre vettem egyet, es MASNAP vittem vissza, hogy ez ritka gagyi, nezhetetlen kepe van...Aztan kicsereltettem egy Samsungra, ami a tesztben JOCSKAN le volt maradva, de nagysagrendekkel szebb kepe volt...
Szoval nem minden teszt realis, inkabb az van, ki fizet tobbet...
Chipek biztos 640x480 60Hz-n teszteltek a monitorokat, ott jo volt a Belinea is... csak 1024x768-ban volt ritka tragya.
Eddigi kedvencem a iiyama volt, de mostanaban inkabb az Eizora szavaznek (ha lenne 2x annyi penzem, mint az iiyama 21"-esem ara :-) )
Igy konnyu kihozni a Flatront gyoztesnek...
Kb. olyan ez a teszt, mint 2 eve a magyar Chip-ben 15"-os teszt. Kihoztak a Belinea 105046-ot gyoztesnek. Erre vettem egyet, es MASNAP vittem vissza, hogy ez ritka gagyi, nezhetetlen kepe van...Aztan kicsereltettem egy Samsungra, ami a tesztben JOCSKAN le volt maradva, de nagysagrendekkel szebb kepe volt...
Szoval nem minden teszt realis, inkabb az van, ki fizet tobbet...
Chipek biztos 640x480 60Hz-n teszteltek a monitorokat, ott jo volt a Belinea is... csak 1024x768-ban volt ritka tragya.
Eddigi kedvencem a iiyama volt, de mostanaban inkabb az Eizora szavaznek (ha lenne 2x annyi penzem, mint az iiyama 21"-esem ara :-) )
"...a Sony cég által kifejlesztett Trinitron katódsugárcsõ (aperture grille vagy guard grille) vezette be. Ebben az esetben a színhármasok egymással párhuzamosan helyezkednek el (az elektronágyúk pedig egy sorban), a maszk pedig itt nem fémbõl készült lemez, hanem kifeszített drótok alkotják. Ezek a drótok párhuzamosak, ám ahhoz, hogy a párhuzamosságuk tökéletes legyen, óriási erõvel feszítik ki õket. Az erõs feszítésnek ellenálló keretet kell biztosítani, ez teszi a Trinitronos monitorokat nehezebbé. Ezzel a technikával a kép világosabb és élessége is jobb. Ennek ellenére a Trinitronnak megvan az a rossz tulajdonsága, hogy bár nehezen és fõleg nagyobb felbontásnál, de észrevehetõ az az 1 vagy 2 stb. vízszintes rögzítõ szál, ami a függõleges szálak stabilizálására szolgál."
Tévészerelõ!
Jobb lenne ha visszafognád a hangnemet amibe belekezdtél. Engemet te csak ne "öcsizzél" mert én is elõtudom venni a szókincsem, de lehet az neked álmatlan éjszakát fog okozni.
Ha személyeskedni akarsz velem mindenáron azt légyszíves ne regisztrálatlan nic -el tedd, és ha lehet inkább MAGÁN levelezés útján.
Ha lehet akkor a topic témájával kapcsolatba írjál!
Az általam idézett cikknek legalább van információtartalma, ami közvetlen a topic témájához kapcsolódik. A cikk nem a te kérdésedre adott választ, de ígérem ha ilyen gondod van neked külön kapcsolási rajzot fogok beszerkeszteni.
A Terminál Fórum egyépként mûködik.
Jobb lenne ha visszafognád a hangnemet amibe belekezdtél. Engemet te csak ne "öcsizzél" mert én is elõtudom venni a szókincsem, de lehet az neked álmatlan éjszakát fog okozni.
Ha személyeskedni akarsz velem mindenáron azt légyszíves ne regisztrálatlan nic -el tedd, és ha lehet inkább MAGÁN levelezés útján.
Ha lehet akkor a topic témájával kapcsolatba írjál!
Az általam idézett cikknek legalább van információtartalma, ami közvetlen a topic témájához kapcsolódik. A cikk nem a te kérdésedre adott választ, de ígérem ha ilyen gondod van neked külön kapcsolási rajzot fogok beszerkeszteni.
A Terminál Fórum egyépként mûködik.
Kosz, hogy kijavitottal, regen tanultam mar fizikat :-) Elektronikahoz meg csak annyit ertek, amennyit a "mezei" informatikusoknak ujabban oktatnak...
Mindig tanul vmit az ember :-)
Mindig tanul vmit az ember :-)
Nekem teljesen mindegy hogy miért kell várni 10 percet, meg hogy mi hûl ki és mi nem. A lényeg, hogy ez a funkció elvégzi a dolgát. A cikk írója pedig nem hiszem, hogy tankönyvet akart írni a tévészerelõ szakmunkás tanulók számára.
Én azért másoltam be az említett idézetet, mivel gondolom nem mindenki számára tiszta, hogy a monitorán mire jó ez a funkció.
Tisztelt Tévészerelõ!
Te írogatsz itt jó ideje mindenféle nic néven.
Megkérlek szépen, ha van egy kis idõd írjál már valami hasznosat is!
Én azért másoltam be az említett idézetet, mivel gondolom nem mindenki számára tiszta, hogy a monitorán mire jó ez a funkció.
Tisztelt Tévészerelõ!
Te írogatsz itt jó ideje mindenféle nic néven.
Megkérlek szépen, ha van egy kis idõd írjál már valami hasznosat is!
Utálom, ha valaki rögtön anyáz. EVA jól csinálta ( de gondolom nem õ szedte szét a moncsiját).
Remélem, Nebancsa, te sem haragszol rám, mert én pl. nem szeretem az Abitot.
Mondjuk, ha nem lennék egy kicsit forróbb fejû, mint kéne, akkor el lehetne terjeszteni ezt a jókisfiú stílust itt, a fórumban, és ennek szerintem sokan örülnének. Mondjuk az összeszokottabb közösségek, mint a hw fórum, szerintem már egész normális, a sok idegennek teret adó fõoldal viszont botrányos.
Remélem, Nebancsa, te sem haragszol rám, mert én pl. nem szeretem az Abitot.
Mondjuk, ha nem lennék egy kicsit forróbb fejû, mint kéne, akkor el lehetne terjeszteni ezt a jókisfiú stílust itt, a fórumban, és ennek szerintem sokan örülnének. Mondjuk az összeszokottabb közösségek, mint a hw fórum, szerintem már egész normális, a sok idegennek teret adó fõoldal viszont botrányos.
Nebancsa: nekem az 55 cm-es txt-s Samsung tevem feleolyan nehez, mint a 21"-es Iiyamam. (51 cm...)
Dehogy is...
Most egy 15"-os DTK-t nézek, egész jó, csak ne bökné a domborulata a szemgolyómat... :-)
Most egy 15"-os DTK-t nézek, egész jó, csak ne bökné a domborulata a szemgolyómat... :-)
Esetleg nagyitoval probaltad mar?
En itt az orrom elott levo 0.28-as, 5 eves 14"-es szemrongalon (640x480 60 Hz...) speciel latom, hogy delta. Pedig meg le se vettem a -5-os szemuvegemet :-))))))))) (kicsinyit...)
Igazabol feher kepen lehet jol kivenni (mint pl. a Supergamez hattere, hozzaszolas box :-) )
Deltanal a jobbra kovetkezo pixel kekje fel pixellel magasabban/alacsonyabban van, es nem egysorban.
Inline-nal egy szintben vannak, trinitronnal is.
LG weblapjan meg semmi ertelmeset nem talal az ember, meg angolul se tudnak...
En itt az orrom elott levo 0.28-as, 5 eves 14"-es szemrongalon (640x480 60 Hz...) speciel latom, hogy delta. Pedig meg le se vettem a -5-os szemuvegemet :-))))))))) (kicsinyit...)
Igazabol feher kepen lehet jol kivenni (mint pl. a Supergamez hattere, hozzaszolas box :-) )
Deltanal a jobbra kovetkezo pixel kekje fel pixellel magasabban/alacsonyabban van, es nem egysorban.
Inline-nal egy szintben vannak, trinitronnal is.
LG weblapjan meg semmi ertelmeset nem talal az ember, meg angolul se tudnak...
Nezd meg kozelebbrol, igy fejbol nem mondom meg.
Nincs a kornyeken Flatron :-)
Deltanal a 3 alapszin pontjai egy 3szoget alkot.
Hagyomanyos kepcsovek altalaban ilyenek.
Inline-nal egymas mellett vannak 1 sorban
Emlekeim szerint az osregi Commodore monitorom ilyen volt, sot a TV-m is ilyen.
Trinitronnal szinten egymas mellett van az R,G,B, de itt az egymas alatti pixelek kozott nincsen maszk.
Egyszinu kepnel nincs fekete csik az egyes sorok KOZOTT, csak a 2-3 merevitoszalnal)
Flatronban ilyen ugye nincs...
Nincs a kornyeken Flatron :-)
Deltanal a 3 alapszin pontjai egy 3szoget alkot.
Hagyomanyos kepcsovek altalaban ilyenek.
Inline-nal egymas mellett vannak 1 sorban
Emlekeim szerint az osregi Commodore monitorom ilyen volt, sot a TV-m is ilyen.
Trinitronnal szinten egymas mellett van az R,G,B, de itt az egymas alatti pixelek kozott nincsen maszk.
Egyszinu kepnel nincs fekete csik az egyes sorok KOZOTT, csak a 2-3 merevitoszalnal)
Flatronban ilyen ugye nincs...
nyunyu!
Én sem akarok vitázni, csak egy korábban letöltött cikkbõl idézgetek.
"Az elektronágyúnak azt aképességét jelzi, hogy milyen pontosan érinti a foszfor képpontot. Például egy teljesen piros képen, ha nem megfelelo a képtisztaság, akkor rózsaszínes, vagy zöldes foltok jelenhetnek meg. Ez a jelenséget okozhatja az árnyékmaszk sérülése (pl. monitor ütodése), vagy a képernyo felmágnesezodése. A DEGAUS funkció (demagnetizálás) elháríthatja ezt a problémát. "
Én sem akarok vitázni, csak egy korábban letöltött cikkbõl idézgetek.
"Az elektronágyúnak azt aképességét jelzi, hogy milyen pontosan érinti a foszfor képpontot. Például egy teljesen piros képen, ha nem megfelelo a képtisztaság, akkor rózsaszínes, vagy zöldes foltok jelenhetnek meg. Ez a jelenséget okozhatja az árnyékmaszk sérülése (pl. monitor ütodése), vagy a képernyo felmágnesezodése. A DEGAUS funkció (demagnetizálás) elháríthatja ezt a problémát. "
??? Demagnetizalas miota vezeti el az elektromos toltest??? Azt a foldeles vezeti el.
Oke, hogy nalunk (bme) a villamosoknak van olyan tantargy, hogy elekromagneses terek, de az elektromos, meg a magneses ter a 2 nagyon kulonbozo fogalom... (De nem fuggetlen, ugyanis a mozgo elektromos toltes magneses teret indukal!!! Lasd trafo... Mintahogy a mozgo magnes is indukal elektromos toltest. Lasd generator...)
Na, inkabb nem megyek bele, elvegre "csak" infos vagyok... (mint ilyen, kocka a villamosok szerint...)
Oke, hogy nalunk (bme) a villamosoknak van olyan tantargy, hogy elekromagneses terek, de az elektromos, meg a magneses ter a 2 nagyon kulonbozo fogalom... (De nem fuggetlen, ugyanis a mozgo elektromos toltes magneses teret indukal!!! Lasd trafo... Mintahogy a mozgo magnes is indukal elektromos toltest. Lasd generator...)
Na, inkabb nem megyek bele, elvegre "csak" infos vagyok... (mint ilyen, kocka a villamosok szerint...)
"Mit tesz a Degaus?
A teljes elektronikát és a képcsövet, beleértve a maszkot is (árnyék, vagy rostély) demagnetizálja, vagyis a felesleges, esetleg képzavart okozó elektromos töltést elvezeti. Így az elektronágyú elktromos gerjesztésében nem léphet fel zavar. A legtöbb monitor automatikusan demagnetizál bekapcsoláskor, és sok készüléken megtalálható erre egy külso kézigomb. A monitor kézikönyvében megtalálja, hogy készüléke tartalmazza-e a fenti technológiák közül valamelyiket.
Amikor kézzel demagnetizáljuk a monitorunkat a kép hirtelen beremeg, és szép lassan az általunk beállított kép helyreáll. Ha a képtisztaság nem áll helyre, várjon 10 percet a következo DEGAUSsal, hogy a demagnetizátor áramkör kisüthesse magát.
Ha a képtisztasági probléma továbbra is fennáll, a megbízott szervízben egy speciális eszközzel ezt megpróbálhatják ezt orvosolni."
Namármost! A 795FT kézikönyve írja, hogy frekvenciaváltáskor(is) a sötét periódus ideje alatt auto degaus-t végez.
A teljes elektronikát és a képcsövet, beleértve a maszkot is (árnyék, vagy rostély) demagnetizálja, vagyis a felesleges, esetleg képzavart okozó elektromos töltést elvezeti. Így az elektronágyú elktromos gerjesztésében nem léphet fel zavar. A legtöbb monitor automatikusan demagnetizál bekapcsoláskor, és sok készüléken megtalálható erre egy külso kézigomb. A monitor kézikönyvében megtalálja, hogy készüléke tartalmazza-e a fenti technológiák közül valamelyiket.
Amikor kézzel demagnetizáljuk a monitorunkat a kép hirtelen beremeg, és szép lassan az általunk beállított kép helyreáll. Ha a képtisztaság nem áll helyre, várjon 10 percet a következo DEGAUSsal, hogy a demagnetizátor áramkör kisüthesse magát.
Ha a képtisztasági probléma továbbra is fennáll, a megbízott szervízben egy speciális eszközzel ezt megpróbálhatják ezt orvosolni."
Namármost! A 795FT kézikönyve írja, hogy frekvenciaváltáskor(is) a sötét periódus ideje alatt auto degaus-t végez.
Frekvenciavaltaskor???
Milyen gagyi megoldas az mar???
Idegesito lenne.
Frekivaltaskor egy rele szokott kattogni, mivel az kapcsol ide-oda. Emiatt nincs egy ideig kep...
degauss itt nincs. Degaussnal VAN kep, es akkor remeg jobbra-balra a kep, egyre csokkeno intenzitassal a kep.
Uzemmodvaltaskor csak addig ugrik a kep, amig PONTOSAN be nem lovi a megfelelo uzemmodba.
Milyen gagyi megoldas az mar???
Idegesito lenne.
Frekivaltaskor egy rele szokott kattogni, mivel az kapcsol ide-oda. Emiatt nincs egy ideig kep...
degauss itt nincs. Degaussnal VAN kep, es akkor remeg jobbra-balra a kep, egyre csokkeno intenzitassal a kep.
Uzemmodvaltaskor csak addig ugrik a kep, amig PONTOSAN be nem lovi a megfelelo uzemmodba.
Bocs, most latom, hogy ez a forum csak a 17" flatfon-rol szol... 😞(
Gyerekek !
Az ELSA-t senki nem ismeri ???
Az ELSA-t senki nem ismeri ???
Ezt a tipust nem ismerem, de szerintem ilyenkor a lemagnesezo dolgozik (jobb monitoroknal a a "degauss" menuponttal ez kezzel is kerheto). Lehet, hogy a driver a gep oraja alapjan idokozonkent inditja, a tokom tudja..
Én alapvetõen elégedett vagyok a 795FT-mel, viszont kb. havonta egyszer tapasztalok egy erõs ugrást a képernyõn, amit zaj is kisér, majd egy olyan 20mp alatt visszatér a rendes állapotba. Más is tapasztalta már ezt?
Oldal 1 / 5Következő →