The Longest Journey

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

moonster
bogyoka, tessék leírni nyugodtan a véleményed. Itt nem szokás senkit lebarmolni a véleményéért.
bogyoka
Nekem is hirtelen ez volt a véleményem, csak nem mertem ide leírni😄

Olyan világosan beszélek, hogy kiolthatod a lámpákat, ha én éjjel megszólalok!

moonster
😄D
Beteg egy darabnak tûnik.
MerlinW

[merlinw.org]

Atomreaktor
Köszi, megnézem 😉

IMYke2.0.0.0
Ezt érdemes volna átnézned
Topics include:
What is SEO?
Understanding how search engines index content
Researching keywords
Using SEO tools
Optimizing pages for keywords
Optimizing code and site structure
Building links to your content
Optimizing non-text components of a web page
Analyzing content quality
Defining your audience, topics, angle, and style
Promoting your content via social media
Measuring SEO effectiveness
Setting up Google+ Local
Building links for an international audience
Optimizing ecommerce sites for search

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Atomreaktor
sziasztok! egy kis segítséget szeretnék kérni. készítettem egy weboldalt magamnak és megpróbáltam belevetni magamat a SEO rejtelmeibe... viszont rá kellett jönnöm, hogy nekem ez egy kicsit magas. a keyword-jeim és a meta adatok jónak tûnnek, de a google keresõben valahol leghátul vagyok megtalálható. van ebben esetleg tapasztalatotok? mit tudok még tenni, hogy kicsit elõrébb kerüljek?

szotyimutyi
De, csak gondoltam gyorsan "lekapom". Jól van,megoldom. 😊))

MerlinW

[merlinw.org]

szotyimutyi
Feltennéd a mi polcunkra is? 😊))

szotyimutyi
Nagyon köszönjük! 😊))
Ez a legjobb,amikor a semmibõl elõbukkan végre egy kis kaland! <#wave>

bogyoka
Nem volt nehéz, aki ismeri általában a kalandjátékokat, könnyû rájönni, hogy mit kell csinálni. Szerintem nem volt hosszú játék, olvastam, hogy valaki 5 óra 11 perc alatt végigjátszotta.
Persze volt 2 logikai feladat, amit csak segitséggel tudtam megoldani.

Atomreaktor
ez gyors volt 😊

mandm
Az ilyen az oldalakkal csak az baj, hogy pusztán a gyári specifikációkat hasonlítják össze, ami ugye sokszor nem fedi a tényleges tesztek eredményét és az adott termékköre jellemzõ sajátosságokat (pl.: egy fényképezõnél az optikát, stb.)

Tehát, érdemes tesztek után kutatgatni és az adott témában nagyobb tudásra szert tenni, hogy jól választhassunk terméket a néha túl széles és túl összetett palettáról.

Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

bogyoka
Végigtoltam, nagyon jó volt.😊 MOst már várom a Tomb Raidert.😊)

bogyoka
Nagyon tetszik, tegnap óta játszom és még nem akadtam el vele.😊)

MerlinW
Secret files 3. Virágboltból tölthetõ. Nyami.

[merlinw.org]

IMYke2.0.0.0
Szívesen, örömmel segítettem 😊

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Axon
Köszi, ez nagyon jó oldal.

IMYke2.0.0.0
Elég látványos összehasonlítás.

Axon
Tudnátok mondani egy oldalt, ahol sebesség alapján rangsorolva vannak a monitorkártyák?

Igazából két gyenge videokari közül kellene kiválasztanom a gyorsabbat, na meg, hogy kb. "mennyivel" is gyorsabb.
Gigabyte PCIE nVidia GT520 1GB N520D3-1GI
ASUS PCIE 210-SL-TC1GD3-L

Axon
Nálunk is sûrûn mondják, hogy a levelezõsök sokkal felkészültebbek és céltudatosabbak. Valószínûleg mert egyrészt már tudják mit akarnak, másrészt náluk sokszor már nagyon is tétje van a végzettség megszerzésének.

Atomreaktor
Én is levelezõn végeztem a könyvtár szakot és a tanárok nem egyszer mondták, hogy a lvelezõsök mennyivel ügyesebbek és rendesen megtanulják a tananyagot. Szerintem a bolognai rendszer sem túl jó, rászabadítják a 18 évesekre, hogy úgy csinálod ahogy akarod, azok meg arra használják, hogy kitolják a bulizós korszakukat néhány évvel 😊 Nincs ezzel sem baj persze, de legalább tanulna is mellette. Mondjuk hiába tanul, gyakorlatilag én is csak a papírt értem el a szak elvégzésével, mert nem elég gyakorlatiasak az órák, a leadott anyag 90%-a hasznavehetetlen volt!

via_mala
Sziasztok!
Ha már hardver: Samsung laptop-okról milyen véleménnyel vagytok?
Én ezzel szemezek:
http://www.ssos.hu/index.php?tpl=product&prID=42081

SAMSUNG NB NP300E5C

Intel i5-3210M Processor (3M Cache, up to 3.10 GHz), 15.6" LED HD (16:9, Anti-Reflective), 6GB (DDR3 1333MHz/4G*1+2G*1), 1000GB (5.4RPM SATA), Super Multi Dual Layer (SATA), 802.11bgn, 10/100/1000, 4.0, NVIDIA GeForce 610M Graphics, Optimus? technology 1GB gDDR3, Li Ion 6 Cell (4800), Windows 7 Home Premium 64 bit , Blue-Silver, 0.3M Pixel HD Int Camera, 3xUSB 2.0 port, 4in1 (SD / SDHC / MMC / SDXC), Matt kijelzõ, 2,3 Kg, 367.9 x 243 x 29 ~ 34.9mm

- Mi a különbség a tudatlanság és az apátia között? - Nem tudom, de nem is érdekel. %%%%%%%%%%% A System Shock 2 multiban is extázisba ejt! %%%%%%%%%%%

mandm
Nem tudom, nekem nincs ilyen nyomtatóm. Próbáld meg újra értelmezni mit írnak! Elsõként be kell lépni ebbe az üzemmódba, majd másodjára kiválasztania funkciót.

kirol
Hú, köszi szépen! Ez tök jó.
Csak nem értem, nem sikerül.

Jelmagyarázattal:
~ A: POWER
~ B: Cancel
~ "A": POWER nyomvatart
~ "B": Cancel nyomvatart

Nem ezt írja?

- B + "A"
- "A" + B
- "A" + 2x B

mandm
Innét letöltheted a Service Manualt (A "Get Manual"-ra kattintva.)
A 20. oldalon a <Service mode operation procedures> -nál megtalálod, hogy miként kell a szerviz módba belépned. Neked, majd az "EEPROM information print" funkciót kell. Ez kinyomtat sok mindent, melynek magyarázatát a a 23. oldalon a <How to read EEPROM information print> -nál találsz meg.
Itt, ha jól olvasom a "PAGE(All=..." -nál lesz az lapadagoló által betolt összes lap száma kiírva.

Sok sikert!

Az http://elektrotanya.com oldalt ajánlom mindenkinek, aki hasonló információkat szeretne beszerezni készülékekrõl!

kirol
Elromlott a régi nyomtatóm, vettem egy Pixma IP4950-et. Létezik olyan program, ami kiolvassa/mutatja, hogy hány lapot nyomtattam eddig?

Axon
Én kilóra szoktam venni a fát. Pontosabban mázsa a mértékegység. 1-2 mázsa fa bõségesen fedezi az összes nyári bográcsolást, szalonna sütést.
Ha jól emlékszem akkor 1700-2000 Ft között van egy mázsa akác fa.

Én már gyerekkoromban sem szerettem, amikor a popcornt (akkor még pattogónak hívták) literben mérték. Na ott is volt csalásra lehetõség bõségesen.

kirol
Az nem lenne furcsa? Aprítva már alig van közte hely, szóval úgy kisebb térfogatot tölt ki. Kevesebbnek kellene lennie, nem?

IMYke2.0.0.0
Én úgy tudom, hogy 1,5-es szorzóval számolhatsz ilyenkor.

kirol
A PC-s témától eltérõ egyéb kérdést vetnék fel pihentetésképpen. 😊

Favásárlásról van szó.
a. 1 m3 = 1*1*1 m-es rakás
b. 1 erdei m3 = 1*1*1,75 m-es rakás

És mi van akkor, ha hasogatva szállítják ki?
HA szépen összerendezzük a hasított fát hány m3 lesz a és b esetben?

MerlinW
FX6100 (30k) vs i5-2500K (50k)

i5 egy picivel gyorsabb csak, viszont 20k-val drágább. Miután a játékok egyébként is VGA-ra támaszkodnak nagyrészt, szerintem most bestbuy az FX.

Sõt, 35-ért van AMD FX-6200 3.8GHz Black Edition BOX. Ez Turbo-val 4,1GHz-en ketyeg, igaz terhelve 24W-al többet eszik, mint a 6100.

[merlinw.org]

moonster
EJj srácok, gondolkodóba ejtettetek... 😊

Nekem GigaByte P43 ES3G, C2D 7500 @3200, 4GB DDR2 800Mhz, Nvidia 9600GT adja a gépem. Most veszek cimbitõl egy 460GTX-et, kb 20k-ert.

Felcsigáztatok a hardverekkel. Az intelt követtem mostanság, nem az AMD-t, de lehet, h jobb lenne AMD, ha már ilyen jó ár/teljesítményben van.
MerlinW
AMD FX8-as procicsaládja 8 magos. Idén télen/tavasszal jelentek meg. Ráadásul csupán 50k körül mozog az áruk

rivjú

Játékoknál nincs rá szükség, de ugye a játék a PC felhasználás kb 10%-át teszi ki. Minden másra pozitív hatással vannak a magok (szerverek, matekozó alkalmazások (CAD, videószerkesztõk, grafikus alkalmazások, fejlesztõi eszközök, stb)). Ettõl függetlenül játékosok is veszik, hiszen "olcsó", a jövõben hasznot hozhat, illetve az AMD foglalatokat nem kukákázzák 1-2 évente, mint az Intel. Tehát hosszú távon kifizetõdõbb az AMD rendszerek használata.

[merlinw.org]

Evin
Már 8 magosat is lehet kapni.

Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.

Axon
Na akkor a memória modul legalább tisztázva lett és mint említetted, akkor húzni sem érdemes ez irányban az órajeleket.
Látom Merlinw, hogy neked is hasonló procid van, de felhúztad 3,9 gigahercre. Mik a tapasztalataid melegedés, stabilitás terén és mennyire érezhetõ a gyorsulás például a játékoknál?

enlightened
6 magos proci? Én eddig abban a hitben voltam, hogy 4-nél megállnak. Mindenhonnan azt hallom, hogy még a 4 -et se használja ki a programok 90%-a, mert nem több szálúra írják õket. Amikor játszom nézni szoktam a kihasználtságot, a legtöbb játék a 4 magomból 2-õt használ a másik 2 parlagon van. De egyébként hogy oldották meg hogy 6 mag legyen? Anno úgy tudom a 2 magosnál összedrótoztak 2-t. A 4 magosnál meg 2 2 magosat, a 6 magosnál, hogy drótozzák össze õket és hogy kommunikálnak ezek egymással? Tényleg szükség van manapság 6 magra?

Csak azért kérdezem, mert én is fejleszteni szeretnék, olvastam cikkeket és már téljesen össze vagyok zavarodva, nagyjából képben vagyok, hogy miket kell fejlesztenem és mit tarthatok meg a régi gépbõl, de 6 magos proci tényleg meglep, mert errõl még nem hallottam. És ha 1333-as procit vegyek tényleg 1600-as memóriát vegyek én úgy hallottam azzal nem lesz frankó.

MerlinW
1333Mhz-es RAM-okkal gurul az Intel.

Vehetsz 1600-ast bele, de felesleges. A memóriavezérlõ immár a prociban van, az pedig fixen 1333Mhz-et tud. 1600-on vagy egyéb sebességen ezért asszinkron lesz a dolog, ami által amennyit nyersz, annyit vesztesz. Tehát max számokban látni különbséget.

Nekem is 1333-on mennek az 1600-as moduljaim. (csak azért vettem ezt, mert akkor éppen ez olcsóbb volt)

[merlinw.org]

Axon
Na ez a samsung monitor nem szerepelt a bolt kínálatában, pedig árban pont annyi mint a 27 colos Benq. Majd utána érdeklõdöm.
hdmi kábelem az van, igaz 5 méteres 😊

Axon
Köszönöm a válaszokat. A monitorral kapcsolatban sikerült lehangolnotok 😊
Azt képzeltem, hogy ez lesz a "fokozhatatlan", aztán kiderül, hogy a "futottak még" kategória.
Azért nem írtam árakat, mert nem tudom még a pontos összeget. Szerintem a 27 colos benq-nál fogok maradni.

A gép cserére viszont rábeszéltetek. Természetesen nem csak procit cserélném le, hanem alaplapot is, hiszen az újabb procik már nem mennének bele a régi alaplapomba. Nézegettem az amd-ket, de magasnak találom a fogyasztásukat. Mióta nõnek a fiaim, állandóan megy a gép és zabálja az áramot rendesen. Egy energiatakarékosabbat kerestem, még ha drágább is (meglepetésemre a 27 colos, monitornak is csupán 30W-os a fogyasztása a gyártó szerint).
Erre a procira gondoltam:
Intel LGA1155 Core i5 3550 3.3GHz (77 w-os a fogyasztása)
Milyen sebességgel hajtja ez meg a memóriát? Ehhez is 1600 mhz-es modul kell? Nem vagyok képben mostanában.
Költségek terén még csak tapogatózom. Most amolyan "soha vissza nem térõ akció"-s helyzetben vagyok, úgyhogy gyorsan kellene döntenem 😊

MerlinW
Hát igen, a VGA-d túlerõben van. A proci+ram a leggyengébb láncszemek.
Én is az új architektúra vásárlását ajánlom. Olcsóbban kijössz hosszú távon. Nem muszáj drága intel-t venni, Egy AMD FX 6100-as procival is teljesen jól jársz (~30k, 6 mag, 3300Ghz). Olcsóbb hozzá az alaplap is.
~60k-ból kijön a az egész. A mostani lap+ram+procit pedig némi szerencsével akár 30-40k-ért is el tudod adni.
Arra figyelj, hogy AMD esetében 1600Mhz-es memóriákat vegyél.

[merlinw.org]

enlightened
Monitort azt én is szeretnék cserélni, mert nekem is kocka monitorom van 4:3 és iszonyúan zavar, hogy az új játékoknál kb már semmit nem látok a képernyõbõl mert szélesre van tervezve mind.

A te videokártyád elég jó, szerintem is egy nagyobb procival jobban ki lehetne használni, csak hát ugye a nagyobb procihoz, új alaplap is kell, ha jól tudom a core 2-es proci lga775-ös foglalatba mennek, úgyhogy abba max egy core 2 quadot lehet még rakni, i3,i5,i7-hez már új alaplap kéne. Memória szerintem 4 GB manapság még elég, bár abból is a többség 8 at pakol, attól függ mennyire akarsz játszani, gondolom most DDR2-est használsz, a DDR3-as memóriák olcsóbbak és jobbak, mindig az újabb kategória kerül kevesebbe, gondolom abból több van nekik raktáron. A mostani Core2-d Bus sebessége gondolom 1066 Mhz, tehát ha jobb procit veszel mondjuk 1333 vagy 1600 Mh-zel akkor a memóriából is olyat is érdemes venni.

Nem szerettem sosem fejleszteni a gépet, kb ha valamit kicserél az ember az egészet cserélni kell, procinál a memóriát mindenképpen érdemes a proci Mhz-ére cserélni, de ha procit cserélsz akkor alaplapot is kell általában és akkor még arra is figyelni kell az alaplapnál, hogy mekkora méretû mert a nagyobb alaplaphoz nagyobb ház is kell :S Meg persze attol is fugg mennyit akarsz rákolteni.

Én most egy Intel g41-es alaplapot vettem, mert a core2quad-om meg akartam tartani és abba még pont belefér, viszont DDR3-as ramot tudtam hozzá venni, mert a régibe még DDR2 volt és az 1333-as Mhz-et is rendesen támogatja mert a régi alaplap 1066 ig tudott és overclockolva használta az 1333-as procim.

IMYke2.0.0.0
24"-es monitor már abszolút nem luxus, manapság. Sõt, a 27"-es sem annyira.
Mivel nem írtad meg, hogy végül is mennyi pénzed lenne a dologra, és azt sem, hogy mindenképp ragaszkodnál-e a "srác" üzletéhez (ha igen, akkor weboldal kéne) vagy sem, így elég nehéz tanácsot adni.

A LED-es monitorok is LCD-technológián alapuló példányok , csak "környezettakarékosabb" megoldást nyújtanak, és a megvilágításból adódóan akár 1-2 cm alatti vastagságú kávákat is produkálhat. Ennyi az összes elõnye.
NE DÕLJ BE a marketing dumáknak a kontraszt aránnyal (jellemzõen x millió : 1-hez arányt írnak) és a színhûséggel operáló szövegeknek!
Egy LCD-monitor SOHA sem lesz színhû. Amennyiben a színhûség (90+ vagy 100% Adobe RGB tartomány) a szempontod, akkor mélyen a zsebedbe kell nyúlnod és IPS-es monitort keress! [Dell 27" - 2560x1440, 6 ms, 1 milliárd szín]

Az általad kinézett BenQ 27"-es valódi kontrasztaránya például "csak" 1200:1-hez , a válaszideje 5 ms. Ez nem sok, és voltaképp nem is nagyon érhetõ tetten.
A beépített hangcsipogóinak köszönhetõen, a HDMI-re kötött DVD/BD/multimedia lejátszóval közvetlenül nézhetsz filmet vele - kikerülve a plusz áramzabáló gépet. Vagy ráköthetsz egy konzolt. Ezek plusz pontok!
Negatívum, hogy a HDMI kábelt neked kell megvenned, mert nem adnak hozzá!

Ha több pénzed van, akkor én ezt a belépõszintû Samsung 27"-est ajánlom: Klikk!

Axon
Tervezem, hogy lecserélem a monitoromat. jelenleg egy samsung 204B-m van. Ez még hagyományos 4:3-as monitor, mivel a régi játékok miatt ezt jobban preferáltam és ez a 20 colos volt akkor a létezõ legnagyobb monitor. Most viszont már én is át akarok nyergelni a wide kategóriába. Nézegettem a 24 colos modelleket, de úgy néz ki, hogy talán egy 27 colos is beleférne. Beszámítanák a régit, meg a mostanira is jelentõs kedvezményeket adna a boltos, mert elég sok megrendelést vittem, neki.
Nem igazán vagyok otthon a monitorokban mire is kell figyelni.
Gondolom a LED-eseket elõnyben kell részesíteni, de azt "hallottam", hogy a válaszidõk már annyira alacsonyak, hogy nem igazán számítanak (pl. 2 ms vagy 5 ms között már nem igazán lehet különbséget látni egy átlag szemû embernek).
24 colosban ezzel kacérkodok:
BENQ 24" GL2450HM 2ms LED

27 colos méretben meg ezzel:
BENQ 27" G2750 5ms
vagy ezzel
BENQ 27" GW2750HM 4ms VA panel LED

Lövésem sincs mi is az a VA panel és, hogy kell-e az nekem. Azt olvasom róla természetesen, hogy szebb, meg az árából is sejthetõ, hogy valami jó dolog, csak azt nem tudom, hogy én érzékelnék-e különbséget. Szóval ha van tapasztalatotok, akkor adhatnátok tanácsokat.

Közben a srác próbál rábeszélni egy gépcserére. utoljára még merlinW-el egyszerre cseréltük le a gépeinket egy Intel Core Duo 8400-es procis gépre. Eddig nem volt vele gondom, de lehet, hogy ráférne egy frissítés. Mondjuk a videokarit azt közben cseréltem benne. Valószínûleg ezért nem éreztem, hogy lassú lenne a gépem. Most egy ATI 6870-es kártya van benne. Csúcs játékoknál nem bírja a max. grafikai beállításokat (kb. 70-80% os beállítások mellett játszhatóak a játékok), viszont lehet, hogy egy gyorsabb proci+memória páros ezen is változtatna.
Tapasztalatokat, véleményeket ezen a téren is szívesen veszek, mert roppant bizonytalan vagyok.

enlightened
Kicsit túlpörögtem a dolgot, mindegy inkább lepattanok errõl a felsõoktatás témáról, mert már túlságosan belemerültem, amúgy sincs már hozzá sok közöm. Moonster progit megnézted? Valamit lehet belõle érteni? 😊

moonster
Nekem is feher volt, de csak mert at van allitva a scriptben feketere a doboz hattere. Ad-BLock v No script-ben allitgass 😊

Nem a másikat kell köpködni, elég, ha megcáfolod. Az egészséges vita jó, a sárdobálás nem, éérteeem? 😊
IMYke2.0.0.0
Engem is meglepett a stílus.
ahogy az is, hogy nem látom amit gépelek, mert a szövegmezõben FEHÉRREL jelenik meg a bevitt szöveg 😊

szotyimutyi
Megerõsíteni szeretném,hogy a topik mindig arról volt híres, hogy megfelelõ hangnemben beszélgettek a tagok egymással. Egymás kioktatása, stb. sem volt divat.Amirõl saját környezetünkben tudomásunk van, azt senki nem kérdõjelezheti meg.
Valamint mindegyikünk tudna kiselõadásokat tartani a saját szakterületérõl,mégsem tesszük.Továbbra is maradjunk egymás iránt tisztelettel.

Axon
Attól, hogy te azt hazudod, hogy az írásaim nem igazak, még a tények tények maradnak.
Ebben a topikban sosem volt divat hazugnak nevezni a másikat. Ez egy baráti közösség és ha nem tetszik valami, akkor veheted a sátorfádat. Senki nem fog sírni utánad.