33675
-
#33394 Csak HDD-ről (esetleg SSD-ről) sokkal gyorsabban kódolhat. -
#33393 Vagy AnyDVD is tud on-demand védelmet kikapcsolni és akkor nem kell merevlemezre másolni, mert mindent látni fog. -
#33392 Köszi, máris kipróbálom. -
#33391 A lemez védelemmel van ellátva.
DVDFab-bal szépen ISO-ba, a HDD-re mented, majd betöltöd Deamon Tools-ba és így már le tudod majd rippelni kedvenc, erre használt programoddal az epizódokat. -
#33390 Egy problémám van, hátha tudtok segíteni.
Az óvoda kért meg, hogy írjam már ki nekik az összes magyar népmesét. A könyvtárban meg is van az összes része 6 db műsoros dvd-n. Ebből kellene nekem avi-kat csinálnom.
Csináltam már ilyet régebben nem volt sosem gondom, van rá 2 programom is ami dvd2avi konvertálásra képes. Csakhogy. Minden lemezen van vagy 6-7 darab 1 gigás .vob állomány, ezek tartalmazzák a lemezenként kb. 20 db mesét, amelyek ösz hossza kb. 180 perc lemezenként. Csakhogy a rippelő programok annyit látnak, hogy van egy darab 9 perces állomány a lemezen. 9 perc hosszú az első mese. Szóval csak az első mese végéig látják az állományt és ennyit hajlandóak rippelni. Van valami ötletetek?
Vagy esetleg van olyan lejátszó program, ami egyben rögzíteni is tud miközben lejátssza a dvd tartalmát? Olyasmire gondolok, mint egy asztali dvd felvevő, amivel rögzíteni lehet a tv műsort. -
#33389 Pedig az a helyzet, hogy pont azt teszi :) -
#33388 Hát a fiatalkort nem fogja emulálni semmi :) -
#33387 Egészen megszoktam én is. Feltettem a tabletre is és bizony a nagyobb képernyőn jóval élvezetesebb a játék. Mondjuk sokszor érdekes érzéseket kelt bennem ez az egész. kamasz korom játékait nyomom a mai csúcstechnológián ujjal bögdösve a képernyőt egy vonaton, miközben néha bevillannak a régi képek, mikor a barátom C64-én fekete-fehér tévére kötve, joystickel irányítottuk a Maniac Mansont... -
#33386 Én a Chrono Trigger-rel játszom telefonon (scummvm verzió) és nagyon meg vagyok elégedve, mind a játékkal, mind az irányítással. Egyszerűen szuper :) -
#33385 Próbáltam SpeedFan -al, de nem is látja a ventijét. :( -
#33384 Egy porszem sincs rajta. -
#33383 Én elvinném egy laptop szervizbe - szétszedik, kitisztítják, javítják, amit kell. -
#33382 Ebben tudna valaki segíteni:
Van egy HP Compaq Presario CQ56 -om. És ahogy bekapcsolom máris ezerrel zúg a ventillátora és sosem hagyja abba. Nagyon zavar.
Holott a CPU 32 fokos csak, de ezerrel teker a venti.
Már felraktam a legfrissebb biost, de semmi sem változik. hiába kapcsoltam BIOS-ban bármit is. :( -
csgj #33381 Sziasztok!
Volt itt szó nemrég a Secret Worldről. Csütörtöktől én is játszom (mivel már nem havidíjas, és így megéri :-D), folytatom a trial-ban indított karakterrel. :-)
Annyira Longest Journey-s/Dreamfallos Starkos feeling, hogy nem bírtam megállni a megvásárlását. :-D -
#33380 nagyon koszonom:)) -
#33379 A fejlécben levő honosítást használd. -
#33378 sziasztok,,,,
a regi (nem crackes) 4cd-s verziom van meg...win7-64 es a rendszerem....
a jatek gond nelkul telepult,de az intro utan kidob...
a hivatalos patch 1.61 erre mar nem megy fel.
a GOG os verzio tokeletesen megy,1.61 es patchel is.viszont arra meg nem tudtam felrakni a honositast...
kerek megoldasokat..koszonom:)) -
#33377 A férfi férfi marad, ha a fene fenét eszik is :)) -
#33376 Na megvolt a nagy kísérlet. A scummvm-et telepítettem fel az app store-ból Galaxy Ace androidos telefonra. Legnagyobb meglepetésemre magyar nyelvű menüvel indult el a scumm. Ezután rátöltöttem a merlinW féle magyarított fight the amazon queen-t. Nem akarta felismerni. Erre az app store-ból telepítettem a scumm-hoz tartozó queen plugint és ezután már simán felismerte a file-t. A játék elindult és be lehetett kapcsolni a magyar feliratot. Elsőre picit szokatlan az irányítás, de hamar meg lehet szokni. Gondolom tableten ugyanez a metódus és ott a nagyobb képernyő miatt valószínűleg még egyszerűbb az irányítás. -
#33375 Ilyen "izéről" még nem is hallottam, bár elsőre én is asszociáltam mint Imyke :)
Remélem ma már lesz időm végre kísérletezni a scumm-al. Mint említettem tabletten és telefonon is ki akarom próbálni. A tabletten különösen jó lenne, mert a fiaim folyton azt nyúzzák a sok idióta játékkal játszanak és egy kis putt-putt üdítő színfolt lenne számukra. -
#33374 -
#33373 :DD
A méretéről csak annyit, h a végén a barna dugót a telefon headset (3.5 jack) aljzatába lehet beDUGni :) -
#33372 Rossz az, aki rosszra gondol. :)
Én először mikrofonra gondoltam. -
#33371 Elolvastam amit írtál, mégis, a képre nézve valami más jutott eszembe... -
#33370 Nem nagyon voltak ott jobb gombos dolgok, de ha jól rémlik, akkor azt a hosszabb ideig való nyomva tartással oldják meg sok helyen.
Egyébként érdemes a telóhoz venni egy spec Kapacitív pen-t v stylust.
Már kicsi pénzért is lehet.
E-bay
Honi bolt -
#33369 Megnéztem a videót. Sajnos ezen a kütyün végig egy kis golyóval (trackball) irányították a játékot. Kézzel biztos nem olyan egyszerű és a jobb-klik-re sem kaptam belőle választ.
Mindenesetre ki fogom próbálni, először a tablettemen és ha azon boldogulok, akkor mehet a telóra is. -
#33368 Egyszerűen és nagyszerűen:)
-
#33367 Így már értem. Valami miatt azt hittem, hogy a GF-et is támogatja a scumm, de tévedtem.
Akkor ez egy jó kis projekt lesz.
2 hete vettem egy androidos telefont (ez az első). Hamarosan kipróbálom rajta a scumm-ot. Kíváncsi vagyok hogyan játszhatóak rajta a régi klasszikusok.
Vannak tapasztalataitok?
Például miként lehet irányítani egy játékot? Nagy krumpli újjal megpróbálunk rábökni egy pici tárgyra, akkor mi van? Na meg rányomok valamire, akkor az az egér bal gombja (gondolom), de mi a helyzet az egér jobb gombjával, azt hogyan lehet előhozni? Hirtelen ezek a kérdések fogalmazódtak meg bennem. -
#33366 Nem ugyanazokat. A Residual engine-t használó játékokat, mint pl az említett Grim Fandango. (konkrétan a GF miatt indult a projekt 9 évvel ezelőtt)
ScummVM eredetileg a Scumm engine-es játékokat (Monkey 1-2, S&M, DotT, stb) "emulálta" és csak később jöttek hozzá plusz anyagok.
Még nagyon alfában van a cucc, de a Grim már majdnem teljesen kész. A Monkey 4 viszont még játszhatatlan.
Van szép antialiasing támogatás, Roland emuláció és egyéb nyalánkságok.
-
#33365 Na ez egy érdekes projekt. Mi ennek az értelme? Ugyanazokat a játékokat fogja futtatni, vagy egyéb vizekre eveznek. Nekem például a Myst 3 nem rémlik a scumm csomagból. -
#33364 ResidualVM, a ScummVM testvérprojektje, első körben a Grim Fandango, Monkey Island 4 és Myst 3-hoz. -
#33363 Hú, nagyon szépen köszönöm, már annyiszor kerestem pedig, nem adta be nekem a google, persze pár nappal ezelőtt próbáltam, akkor még nem volt. Most már sikerül tovább lépnem a játékban. Köszike.Pussz -
#33362 sőt, itt a végigjátszás is: link -
#33361 egy fórumot találtam, itt lehet, hogy beszélnek róla: link -
#33360 Nem, már régóta várok, hogy legyen valami végigjátszás, egyszerűen nem tudok rájönni a logikájára, valami táblás játékot kell játszanom, 5 fajta bábuval, de nem megy. :D -
#33359 sikerült azóta megoldani? -
#33358 Boldog Karácsonyt :)
Jó lenne ha sok játék kijönne mostanság, bár van egy jó kalandjátékom a Louisiana Adventure, és nem találok hozzá végigjátszást, nem tudok egy feladványt megoldani. Játszott valaki vele? -
#33357 Boldog, békés, szeretetteli karácsonyt! A családtagok a fontosabbak, mint a játékok - de utóbbiakból is kívánok azért sokat nektek :) -
#33356 Kellemes Karácsonyt Mindenkinek, sok-sok játékot a fa alá ;) -
#33355 Hát igen ahogy Tornquist is írja ez a stílus sajnos nem olyan sok embert érdekelt már 6 éve se. Ráadásul csak PC-re kiadni manapság valamit nagyon veszélyes. Úgyhogy producert találni egy ilyen PC kalandjátékra nagyon nehéz lesz.