The Longest Journey
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
425 kb/sec. 😊)) hmmm....
...no vagyok. nagy nehezen ideértem. 😊
akkor most parancsra megy a myst III exile. 😊
akkor most parancsra megy a myst III exile. 😊
Szia Macs!
Jó újra látni.
Örömmel tölt el az is, hogy nem raboltak el a kalózok és nem tettek ki egy lakatlan szigetre néhány kiéhezett csippendél fiúval összezárva

Jó újra látni.
Örömmel tölt el az is, hogy nem raboltak el a kalózok és nem tettek ki egy lakatlan szigetre néhány kiéhezett csippendél fiúval összezárva

A Myst 4-rõl a következõ infot találtam. Ezt figyeljétek:
"A DVD-ROM-on, magyar felirattal megjelenõ játék november elejére várható."
Remélem nektek is szemet szúrt az egyik lényeges részlet.
MAGYAR FELÍRATTAL
Tudom, hogy sokan elég jól beszélnek angolul és õket ez nem igazán hozza lázba. De egy kaland játéknál elsõdleges fontosságú a fordítás, hiszen így az angolul nem tudók ki sem tudják próbálni a kaland játékokat. Másik tényezõ ami talán mégfontosabb, hogy végre ember/vásárló számba vesznek minket is és legalább egy magyar felírattal ellátják a játékokat.
Igaz, hogy így november elejére csúszik a megjelenése, de legalább tudjuk, hogy miért.
Mondjuk 10 ezer forint lesz az ára, ami kívül esik azon a határon, amit "szerintem" egy program ér. Tudom ezen éles viták robbannak ki általában kinek mi-mennyit ér meg de ebbe most ne bonyolódjunk bele. Remélhetõleg azért az ftpnk-re is felkerül egyszer a magyar verzió.
M.A.D.: Ezek után tényleg feltölthetnéd a Myst III-at ha még a bírtokodban van, gondolom nem csak én kaptam kedvet hozzá.
"A DVD-ROM-on, magyar felirattal megjelenõ játék november elejére várható."
Remélem nektek is szemet szúrt az egyik lényeges részlet.
MAGYAR FELÍRATTAL
Tudom, hogy sokan elég jól beszélnek angolul és õket ez nem igazán hozza lázba. De egy kaland játéknál elsõdleges fontosságú a fordítás, hiszen így az angolul nem tudók ki sem tudják próbálni a kaland játékokat. Másik tényezõ ami talán mégfontosabb, hogy végre ember/vásárló számba vesznek minket is és legalább egy magyar felírattal ellátják a játékokat.
Igaz, hogy így november elejére csúszik a megjelenése, de legalább tudjuk, hogy miért.
Mondjuk 10 ezer forint lesz az ára, ami kívül esik azon a határon, amit "szerintem" egy program ér. Tudom ezen éles viták robbannak ki általában kinek mi-mennyit ér meg de ebbe most ne bonyolódjunk bele. Remélhetõleg azért az ftpnk-re is felkerül egyszer a magyar verzió.
M.A.D.: Ezek után tényleg feltölthetnéd a Myst III-at ha még a bírtokodban van, gondolom nem csak én kaptam kedvet hozzá.
helloak mindenki!
Megjelent már a syb2 magyarul???
Miujsi a szerveren? Jól viselkedtek szépen?

Megjelent már a syb2 magyarul???
Miujsi a szerveren? Jól viselkedtek szépen?

www.extragyongy.hu
hát... nem is tudom.. tudod mit? (de csak mert ennyire jófejvagyok) várhatok még pár napot.. egyefene

[merlinw.org]
😊) Igen, de még van pár nap amíg kijön a piacra.
az igen. az a hivatalos info. a 3DVD sem hivatalos. egy külföldi fórumon írták. sajna hivatalosan sehol sincs a méret. a 3GB meg sima ügy, ha azt veszszük hogy az MGS2 1DVD és 7,6GB-t tesz fel hdd-re.
Biztos vagyok benne hogy Myst 4 1DVD-s lesz, és 4CD körüli.
Biztos vagyok benne hogy Myst 4 1DVD-s lesz, és 4CD körüli.
[merlinw.org]
Akkor ma este ne kezdjem el a Myst III-at?
És ehhez mit szóltok majd? Leisure Suit Larry: Magna Cum Laude
És ehhez mit szóltok majd? Leisure Suit Larry: Magna Cum Laude
Én akkor sem hiszem el, hogy egy kiadó van olyan hülye (meg a programozók), hogy 3 dvd-n adják ki. Ez szerintem csak rémhír. Viszont az a 3 GB szabad helyigény az talán reálisnak tûnik.
"Myst 4, it's on 3 DVDs, that's right 3. Full install will be about 10GB"
hát a képeket elnézegetve ez még így is nagyon furcsa...
hát a képeket elnézegetve ez még így is nagyon furcsa...
[merlinw.org]
http://www.ubi.com/US/Games/myst4_pc.htm
ennyit írnak róla
3GB szabad hely kell neki. Hát nemtom. Nekem mégcsak nem is tetszik a graf.. mondjuk a játék sem.. az elõzõek sem jöttek be.
ennyit írnak róla
3GB szabad hely kell neki. Hát nemtom. Nekem mégcsak nem is tetszik a graf.. mondjuk a játék sem.. az elõzõek sem jöttek be.
[merlinw.org]
A hivatalos oldalán nem írnak errõl valami kézzel foghatót?
- Hány DVD-n jelenik meg?
- Milyen technológiával készül?
stb.
- Hány DVD-n jelenik meg?
- Milyen technológiával készül?
stb.
Én nem tudok semmit a Myst 4-rõl, de nem VRML cucc lesz ez? Az azért igencsak megdobja a helyigényt. Csak egy ötlet.
Én még nem is játszottam a Myst III progival, mert anno összekevertem a realMysttel. Az megvolt régebben.
Most már ez is.
Most már ez is.
El leszünk kényeztetve, annyi szent. A hó végén jön ki a Myst IV és most meg ez:Leisure Suit Larry: Magna Cum Laude aranylemezen (Okt.5.). 😊
Jöhet. Érdemes lesz belenézni a 4. rész elõtt, nameg úgy is ráfér már a szerverre egy kis frissítés.
Myst III exile (4CD) még fenn van az egyik gépen nálam. jövõ hét végén viszem haza, mert kell a hely idebent. Feltöltsem majd?
mai technológiával? hát.. a syberia is prerender hátterekkel mozgott és 2cd-re ráment. És nehogy azt hogy szebb vagy nem szebb az tök mindegy, hiszen egy 1024-es kép mérete minõségtõl függõen kb 20%-ban különbözhet. A másik hogy 18GB-os játékban nem 200 hanem mondjuk 3000 szoba szoba lehetne ha mondjuk az erõs túlzássnak számító 6megás képekkel számolunk. de legyen 4megás hogy odaférjem maga a kód is. Így is 3000 szoba 4megás pre-renderrel, + marad 6gb a programnak. (lehet 2000 szoba, ha több felbontásban tárolják a képeket, ami ugyancsak programozói lustaság lenne..., még a 6GB programhely is soknak tûnik...) Ilyen szvsz nem lehetséges manapság. Azaz igen, de akkor tényleg ki kell rúgni mindenkit...😄
[merlinw.org]
A Myst sorozat teljesen kimaradt az életembõl. Az elsõ rész eredeti cd-je volt anno nálam. Ha jól emlékszem win3.1 kellett neki, de akkor még nem igazán fogott meg. Mondjuk a 3. részrõl sok jót hallottam. Talán Raven volt az alcíme. Na azt igazán megnézném ha fel tudja valaki tölteni.
4 dvd-s a Myst 4??!! Rula

4 dvd-s a Myst 4??!! Rula

Igen, de gondolj bele, hogy mennyibe kerülne akkor a játék. 40 rugóba? Nem lenne ember aki megvenné, lehet akármilyen fasza game. Ilyen korszerû tömörítési technikák, és éles verseny közepette egyik cég sem engedheti meg ezt.
Hát nem'tom. Egy nyúlfarknyi demoval játszottam, amiben igen szép pre-renderelt képek voltak, de kb 5 perc alatt ki lehetett végezni, és közel 200 MB-os volt!
Ha bedigiznél mondjuk 200 szobát, helyszínt részletes textúrákkal, egyes szobarészletekre külön ráközelítve is, vajon nem telne be vele akár 4 DVD is?
(Az emlegetett demo lelõhelye.)
Ha bedigiznél mondjuk 200 szobát, helyszínt részletes textúrákkal, egyes szobarészletekre külön ráközelítve is, vajon nem telne be vele akár 4 DVD is?
(Az emlegetett demo lelõhelye.)
- Mi a különbség a tudatlanság és az apátia között? - Nem tudom, de nem is érdekel. %%%%%%%%%%% A System Shock 2 multiban is extázisba ejt! %%%%%%%%%%%
Ez kizárt. Vagy 4 cd-s lesz, vagy 1 dvd-s. Még a legnagyobb, legújabb játékok is csak 1 dvd-n jöttek ki. Szóval nem igazán hiszem.
Én azt hallottam, hogy a Myst IV az 4 DVD-n jön ki...
Tehát 10 GB kevés neki.
De lehet, hogy csak rémhír volt.
Tehát 10 GB kevés neki.
De lehet, hogy csak rémhír volt.

- Mi a különbség a tudatlanság és az apátia között? - Nem tudom, de nem is érdekel. %%%%%%%%%%% A System Shock 2 multiban is extázisba ejt! %%%%%%%%%%%
No, vagyok. Szóval? Menjen fel az SH4? Vagy Sims2-õt akarjátok?? 😊)
Esetleg, a 2 hét múlva kijövõ Myst 4-et?
Esetleg, a 2 hét múlva kijövõ Myst 4-et?
Köszi!
Ma délután ismét rávetem magam.
Az elején amikor a ködben elveszõ kislány után szaladok, akkor bejutok egy sötét sikátorba ahol minden véres. Aztán egy zsákutcában rámtámad két késes "izé". Mivel azt sem tudtam mivel/melyik billentyûvel kell harcolni, így hamar legyújtottak, aztán egy kávézóban felébredtem, mint egy rémálomból. Nos a kérdésem, azt a két "izé"-t le lehet valahogy pofozni, vagy mindenképpen megkéselnek és ez része a rémálomnak. Vagy esetleg le lehet õket pofozni és még tovább kell kóborolni a városban.
Ma délután ismét rávetem magam.
Az elején amikor a ködben elveszõ kislány után szaladok, akkor bejutok egy sötét sikátorba ahol minden véres. Aztán egy zsákutcában rámtámad két késes "izé". Mivel azt sem tudtam mivel/melyik billentyûvel kell harcolni, így hamar legyújtottak, aztán egy kávézóban felébredtem, mint egy rémálomból. Nos a kérdésem, azt a két "izé"-t le lehet valahogy pofozni, vagy mindenképpen megkéselnek és ez része a rémálomnak. Vagy esetleg le lehet õket pofozni és még tovább kell kóborolni a városban.
felraktam hogy megnézzem😄
szal a "p" -vel tudod lelõni a filmeket
shift - futás
space - eksön
i - inventory
F2 majd F1 save
F2 majd F3 load
F2 lépkedsz az 5 slot között
q oldalazás bal
r oldalazás jobb
lõni mivel kell arra nem emléxem, de mint mondtam azt is a bill bal oldalán kell keresni😄
szal a "p" -vel tudod lelõni a filmeket
shift - futás
space - eksön
i - inventory
F2 majd F1 save
F2 majd F3 load
F2 lépkedsz az 5 slot között
q oldalazás bal
r oldalazás jobb
lõni mivel kell arra nem emléxem, de mint mondtam azt is a bill bal oldalán kell keresni😄
[merlinw.org]
SH4: jah közben lehúztam, de hülye módon töröltem a rar-okat... szal ha MAD valami oknál fogva nem tudná folytatni, akkor feltolom a 2.5gigás iso-t... de úgy is tudni fogja😄
Sherlock: nagyon komoly a stuff minden közepes angolosnak ajánlom😊
Fordítások: lásd: CarajoEsp😊
Macsek merre van nem láttam évek óta...
Sherlock: nagyon komoly a stuff minden közepes angolosnak ajánlom😊
Fordítások: lásd: CarajoEsp😊
Macsek merre van nem láttam évek óta...
[merlinw.org]
ha jól emléxem a többi a szokásos y,x,c,v,b(?),space,enter vagy tab
animációkat is valamelyik bötüvel tudod lenyomni. ha tévedtem bocs, de az tuti hogy a nill bal ildalát nyomogasd😊
animációkat is valamelyik bötüvel tudod lenyomni. ha tévedtem bocs, de az tuti hogy a nill bal ildalát nyomogasd😊
[merlinw.org]
Sorry, nem tudok segíteni ... én a Silent Hill 2-nél már beszereztem egy 10 gombos gamepadot (kb 3-4 ezer Ft-ért bárhol lehet venni) és azóta nem szenvedek a konzolról portolt játékokkal. Játék élményt a könnyû kezelhetõség kb. megduplázza, szóval nagyon ajánlom mindenkinek ...
By the perception of illusion we experience reality.
Van egy kis problémám a Silent Hill 1-el.
Nem tudnátok segíteni a kezelõgomb kioasztással.
Bementem a konfigjába, de ott mindenféle színes gombocskák voltak csak. Gondolom a PS1-es gamepadjának gombjai szerint.
A nyilakkal megyek és a space az akció gomb erre rájöttem, a többit nem ismerem, pedig már többször végignyomkodtam az összest
Na meg át lehet valahogy ugrani a kezdõ filmet?
Nem tudnátok segíteni a kezelõgomb kioasztással.
Bementem a konfigjába, de ott mindenféle színes gombocskák voltak csak. Gondolom a PS1-es gamepadjának gombjai szerint.
A nyilakkal megyek és a space az akció gomb erre rájöttem, a többit nem ismerem, pedig már többször végignyomkodtam az összest
Na meg át lehet valahogy ugrani a kezdõ filmet?
Atya úr isten!!!!!!!!!!!!
Hát nem mondom most alaposan könybe lábadt a szemem. Az egyik (ha nem a )kedvenc játékom. Ez olyan nekem mintha belevettek volna egy 10milliárdról szóló végrendeletbe.
Köszönöm Axon és a másik fordító köszönöm.

Hát nem mondom most alaposan könybe lábadt a szemem. Az egyik (ha nem a )kedvenc játékom. Ez olyan nekem mintha belevettek volna egy 10milliárdról szóló végrendeletbe.
Köszönöm Axon és a másik fordító köszönöm.

D.B.U.T.T...Don\'t Break Up The Team.
The Dig és a Broken Sword (összes) nagyon jók. 😊)
Az SH4 félkész állapotban, mert nagy nehezen megtaláltam (ismét)at URU-t, amit az elsõ addonja elcseszett a gépemen. Letörölte az egész alapjátékot anno, így most azt húzom le veszedelmes gyorsan.
Aztán...SH4. 😊
Az SH4 félkész állapotban, mert nagy nehezen megtaláltam (ismét)at URU-t, amit az elsõ addonja elcseszett a gépemen. Letörölte az egész alapjátékot anno, így most azt húzom le veszedelmes gyorsan.
Aztán...SH4. 😊
Silent Hill rajongóknak jó hír, hogy a SH3-nak elkészült a fordítása már tesztelési fázisban van és hamarosan letölthetõ a gamehunter oldaláról.
Még egy fordításbeli hír, amelyhez egy nyúlfarknyi közöm nekem is van. Régóta szívügyem a Broken Sword 1 lefordítása. Nekem volt egy megkezdett fordításom, amely kb. 2 %-ig jutott. Igaz nem nagy mennyiség még ha a szöveg állomány grandiózus méretét nézzük is. Szerencsére a Broken Sword 3 fordítójának sikerült felkelteni az érdeklõdését a BS1 iránt és elküldtem neki a megkezdett anyagomat is. Az, hogy benne lesz-e az én munkám vagy teljesen az elejérõl kezdi a srác azt csak én fogom tudni, de ez nem is érdekes, a lényeg, hogy gõzerõvel fordítja úgyhogy hamarosan ezt is élvezhetjük magyar nyelven.
Másik kis szívem csücske a The Dig. Belenéztem a magam szerény eszközeivel, de elég kevés szöveget találtam benne. Egy hozzáértõ biztos tudná a módját, hogyan lehet kinyerni a szöveget belõle.
Még egy fordításbeli hír, amelyhez egy nyúlfarknyi közöm nekem is van. Régóta szívügyem a Broken Sword 1 lefordítása. Nekem volt egy megkezdett fordításom, amely kb. 2 %-ig jutott. Igaz nem nagy mennyiség még ha a szöveg állomány grandiózus méretét nézzük is. Szerencsére a Broken Sword 3 fordítójának sikerült felkelteni az érdeklõdését a BS1 iránt és elküldtem neki a megkezdett anyagomat is. Az, hogy benne lesz-e az én munkám vagy teljesen az elejérõl kezdi a srác azt csak én fogom tudni, de ez nem is érdekes, a lényeg, hogy gõzerõvel fordítja úgyhogy hamarosan ezt is élvezhetjük magyar nyelven.
Másik kis szívem csücske a The Dig. Belenéztem a magam szerény eszközeivel, de elég kevés szöveget találtam benne. Egy hozzáértõ biztos tudná a módját, hogyan lehet kinyerni a szöveget belõle.
Én is epekedve várom, hogy felkerüljön a SH4. Nekem a DC eleve kiesik mivel a munkahelyi tûzfal ezt nem tolerálja.
Azzal kell kezdenem, hogy jó sok idõt elpazaroltam amíg kinlódtam a netrõl letöltött epsx emulátorral. Amikor már végkép feladtam csak akkor néztem meg az iso-t és láttam, hogy egybe van építve az emulátorral. Ezután tükör elé álltam és roppant szigorú önkritikát gyakoroltam
A SH1 eszméletlenül tetszik, mostmár értem miért példálóztak minden résznél az elsõ résszel.
Válaszolva a kérdésedre nekem cd-re írás nélkül is ment simán daemon toolsal.
A PH7 alkönyvtár a Photo Shop-ot takarja és Mimacska privát cuccai közé tartozik. De ezek mérete nem tartozik bele a "Mi" 10 gigánkba (legalábbis Macsek ezt mondta).
A SH1 eszméletlenül tetszik, mostmár értem miért példálóztak minden résznél az elsõ résszel.
Válaszolva a kérdésedre nekem cd-re írás nélkül is ment simán daemon toolsal.
A PH7 alkönyvtár a Photo Shop-ot takarja és Mimacska privát cuccai közé tartozik. De ezek mérete nem tartozik bele a "Mi" 10 gigánkba (legalábbis Macsek ezt mondta).
Nekem viszont kellene az SH4, mert nem nagyon szeretem a DC-t és társait. Meg pénzt sem nagyon akarok költeni rá, így látatlanban.
Látom MAD kolléga beelõzött az SH1 feltöltésben 😉 ...nem gondoltam volna hogy így felpezsdül az élet ... 😊
Úgy ráizgultam a Silent Hill témára, hogy újra elkezdtem ... Szal' azt akartam kérdezni, hogy bár az EpsxE -vel nagyon szuperül megy a game és antialias bekapcsolásával egész jó a grafika, sajna csak a cd-re kiírt változattal tudok játszani ... fekete képernyõ van, ha iso-ról indítok. Van valakinek valami tapszatalata a témában ?
Ja, és szeretném megkérdezni a PH7 könyvtár mit rejt ?
Úgy ráizgultam a Silent Hill témára, hogy újra elkezdtem ... Szal' azt akartam kérdezni, hogy bár az EpsxE -vel nagyon szuperül megy a game és antialias bekapcsolásával egész jó a grafika, sajna csak a cd-re kiírt változattal tudok játszani ... fekete képernyõ van, ha iso-ról indítok. Van valakinek valami tapszatalata a témában ?
Ja, és szeretném megkérdezni a PH7 könyvtár mit rejt ?
By the perception of illusion we experience reality.