The Longest Journey
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Azért a memtest86-ot mindenképp futtasd le 2-3-szor!
- Mi a különbség a tudatlanság és az apátia között? - Nem tudom, de nem is érdekel. %%%%%%%%%%% A System Shock 2 multiban is extázisba ejt! %%%%%%%%%%%
-----------------------------------------
.:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2004® - Elsõ számú honlap
.:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2004® - Második számú honlap
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Tökéletesen mûködik.
Egybõl elindul bootoláskor a memória ellenörzõ.
Egyébként az elkészített floppy-t ne is próbáljátok windows alól megnézni mert nem tudja olvasni.
Ha már nincs szükség a floppyra akkor meg kell formatálni, hogy újra lehessen használni.
1. Szar a ram.
2. Jó a ram, csak összeakadt a lapoddal. Megesik sokszor. Valahonnan szerezz Goldmemoryt, csináld meg a lemezt és futtasd le. Hibát fog találni, szinte tuti.
Mindkét esetben vidd vissza. Mellesleg nem semmi, hogy egy tesztet nem voltak képesek lefuttatni...
Indítsd el az install.bat -ot
Kérni fogja a floppy meghatód betûjelét.
Nyomj neki egy a betût, mivel gondolom a kismeghajtód az A jelû.
Ezután pedig nyomj neki egy entert. Elkezdi megbuherálni a floppyt. Ez max 5 másodpercig tart.
Indítsd újra a gépet és a bios-ban állítsd át, hogy floppyról bootoljon a gép.
Ennyi
ki is próbálom úgyhogy eltünök néhány percre.
Ha megtennéd, majd leírnád részletesen, hogy mit is kell vele csinálni, mert láma vagyok ehhez, köci.
De Axon progiját használd elõbb, az kicsivel gyorsabb lesz.
Ha azzal semmi gond mutatódik ki, akkor futtasd le a 3D Markot, írd be majd ide a végeredményt és a géped konfigját (CPU, RAM, VGA, oprendszer, DirectX és VGA-driver) és mi megmondjuk, hogy mi a gebasz.
Memtest86 a neve
Felteszem a szerverre.
Töltsd le és indítsd el az install.bat -ot, csak elõtte tegyél egy floppy-t a meghajtóba. Ez csinál egy bootfloppy-t, amivel indítsd el a géped.
Ezek közül lehet hibás egy vagy 2. Amikor egy komplexem munkát végzel - és közel 300-400 MB RAM kell, akkor a hibás RAM-chip(ek) miatt elszáll az alkalmazás.
Amikor pedig egy kevésbé memóriaigényes program fut, az elfér a hibás elõtti (egyébként mûködõképes) RAM-elemek egyikében... ergo: nem érzékeled a hibát.
De mondom, próbálj egyszerre több dolgot mûvelni ---> Explorer, WinAMP (lehetõleg CD-rõl menjen a zene), másolj át egyik partícióról a másikra, indítsd be a grafikai vagy videoszerkesztõ program egyikét és
végeztess vele egy konverziót - mindezt együtt.
Akkor kiderül, hogy melyik alkalmazás száll el memory dump hibával...
Holnap ünnep, tehát hosszú hétvége. Nem szívesen mennék neki a hétvégének egy beteg géppel.
Az igazi mondjuk az általam említett memória teszt lenne. Ha az jelez hibát, már tényleg nem röhögne rajtad senki.
Hát ha ezek után visszavinném, hogy cseréljék ki, kiröhögnének.
Ez érdekes.
Tényleg ritka az ilyen hibrid alaplap, ami mindkettõt kezelni tudja.
Vajon jó foglalatba tették a memóriát? Mert biztos, hogy nem mindegy melyikbe paszírozta bele a kis muki a boltban.
Memória modul tulajdonságai
Sorozatszám Nincs
Modul mérete 512 MB (2 rows, 4 banks)
Modul típusa Unbuffered
Memória típusa DDR SDRAM
Memória sebessége PC2700 (166 MHz)
Modul szélessége 64 bit
Modul feszültsége SSTL 2.5
Hiba felismerési módszer Nincs
Frissítési gyakoriság Csökkentett (7.8 us), Self-Refresh
Legmagasabb CAS késleltetés 2.5 (6.0 ns @ 166 MHz)
Memória modul jellemzõi
Early RAS# Precharge Nincs támogatva
Auto-Precharge Nincs támogatva
Precharge All Nincs támogatva
Write1/Read Burst Nincs támogatva
Buffered Address/Control Inputs Nincs támogatva
Registered Address/Control Inputs Nincs támogatva
On-Card PLL (Clock) Nincs támogatva
Buffered DQMB Inputs Nincs támogatva
Registered DQMB Inputs Nincs támogatva
Differential Clock Input Támogatva
Redundant Row Address Nincs támogatva
Alaplap tulajdonságai
Alaplap azonosítója 62-0627-001131-00101111-040201-VIA_P6$P4VMM2KOB P4M266 NDFSMx Release 06/27/2002
Alaplap neve ECS P4VMM2
Front Side Bus tulajdonságai
Busz típusa Intel NetBurst
Busz szélessége 64 bit
Valódi órajel 100 MHz (QDR)
Effektív órajel 400 MHz
Sávszélesség 3200 MB/mp
Lapkakészlet busz tulajdonságai
Busz típusa VIA V-Link
Busz szélessége 8 bit
Alaplap fizikai információk
CPU foglalatok 1
Bõvítõhelyek 2 PCI, 1 AGP, 1 CNR
RAM foglalatok 2 SDR DIMM, 2 DDR DIMM
Integrált eszközök Audio, Video
Fizikai formátum Micro ATX
Alaplap mérete 240 mm x 240 mm
Alaplapi lapkakészlet P4M266(A)
Alaplap gyártó
Cégnév Elitegroup Computer Systems Inc.
Termék információ http://www.ecsusa.com/products
BIOS letöltés http://www.ecsusa.com/downloads/bios.html
Viszont történt mégegy furcsa eset. Föl tudtam rakni az egyik focigamet, és az ment!!!! Ez a PES 3. Viszont az összes többi továbbra is elszáll hibaüzivel az install közben. Komolyan nem értem. Mivel elindult már az egyik játék, így kétlem, hogy komolyabb baj lenne a RAM-mal.
A hiba pedig valószínûleg az, hogy vacak modult raktak a gépedbe. Vidd vissza! (Lehet, hogy már más is ezt tette vele .....)
(Egyébként én 256MB 83.3 MHz-en futó SDRAM-os Cel400@450 MHz-es géppel végigvittem a Max Payne 2 elsõ fejezetet. 😊
- Mi a különbség a tudatlanság és az apátia között? - Nem tudom, de nem is érdekel. %%%%%%%%%%% A System Shock 2 multiban is extázisba ejt! %%%%%%%%%%%
Én meg tudom nézni neked, ha kell...
Platformfüggetlen nem kell neki oprendszer. Ez a program automatikusan végigfuttat vagy kismillió memóriatesztet és szól ha hibát talál.
Azért fontos, hogy ne legyen operációs rendszer, mert az oprendszer nem enged hozzáférni bizonyos memória területekhez, így viszont a teljes memória modulod minden kis bittecskéjét végig tudja bogarászni a program.
Azért nézz körül a BIOS-ban is. Alapból úgy van beállítva, hogy felismerje a memória frekvenciáját. Ezt ki lehet kapcsolni és be lehet állítani, hogy 256 MHz-en ketyegjen. A 333 Mhz-es memóriákat is lehet 256 Mhz-en használni.
ha ez nem segít, akkor....
Azonfelül, nekik csak az eladás számít.
De próbálj meg csak mondjuk egy 3D Studio Max-ot futtatni, vagy egy 3D Mark 2005 tesztet, netán egy videovágást...
Az alaplapi kézikönyvben tudod megnézni, vagy ha az már nincs meg, akkor az alaplaod gyártójának honlapján, a termék adatlapján.
Amennyiben az alaplapd csak 266 MHz-es RAM-okat támogat, akkor jobban teszed, ha azonnal visszaviszed a boltba, és lecseréled 266 MHz-esekre... Elég ritkák manapság, de kapható még.
Nekem is 266 MHz-es alaplapom van, 266 MHz-es RAM-okkal. Elõször csak 256 MB volt, aztán fél évvel késõbb újabb 256 ugrott be a gépembe - 2003 nyarán.
- az alaplapod DDR RAM kompatibilis?
- az alaplapod támogatja a 333 MHz-es RAM-okat, mert, ha csak a 266 MHz-eseket, akkor a szindróma csak a memóriák húzásával (BIOS) oldható meg.
Ennyi elsõre.
Remélem itt vannak hozzáértõ emberkék, mert egy nagy problémám lenne. Ma délelõtt elvittem a gépemet egy pc-boltba, és kicseréltem a régi 256 sd ramomat, egy 333 MHz-es 512 MB DDR ramra. Amióta visszahoztam a gépemet, akármelyik játékot akarom installálni a legtöbb még installálás közben elszáll valami crc-s hibaüzenettel. A cd-kkel biztos nincs baj, mert ezek a játékok mind voltak már fenn a gépemen, csak letöröltem, mivel kevés volt nekik a memória. Így jártam a Max Payne 2, és a Broken Sword 3 telepítésénél is. A Call of Duty installja az el sem indul, nem tom miért. Mondom ezek mind jók voltak korábban, csak akadtak mint állat. Egyszerûen ötletem sincs mi lehet a baj, semmi máshoz nem lett nyúlva a gépemben, csak a RAM lett kicserélve. Kérlek segítsetek, mert már szeretném kipróbálni, hogy mit tud ez a sok memória. Elõre is köszi a válaszokat.
ON:
A pangást úgy február-március körülre jósolom

On:

.