The Longest Journey

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

kirol
Köszi, itt aztán van bõven.<#guluszem1>
Melyiket ajánlod?

Atomreaktor
elfelejtettem szólni, hogy a last express 2. cd-je is felért már teljesen.

IMYke2.0.0.0
Ahogy ígértem, a TLJ2-õn: "PDF - i2k".

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

kirol
Nálam is hasonló volt, meg van benne ilyen nyilazós marhaság, hogy van valami, alatta meg kettéválik, és ez a konvertáltban össze - vissza jelent meg.

mandm
PDF - WORD, EXCEL konverterbõl a SOLID nevezetû tûnt a legjobbnak. Bár nekem ez sem oldotta meg a problémát, mivel a táblázatokat TAB-bal igazított sima bejezdésekre alakította, és az üres cellákat egyszerûen kihagyta (még TAB pozíciót sem rakott) ill. a pdf-ben a lábléc nem láblécként jelent meg a wordben. Ezek egy közel 1000 oldalas (benne 100-200 oldalon átívelõ táblázat) pdf esetében olyan problémák voltak, hogy letettem a konverzióról.

Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

kirol
Bakker, tényleg! a Canon driverben is van egy csomó mód. És én eddig észre sem vettem.<#nemtudom>

mandm
Most próbaként Windows XP alá feltettem egy Canon BJ10 (õsrégi) nyomtatót. Semmi gyári driver csak amit az xp ad.
És a Nyomtató tulajdonságok Általános fülön alul a Nyomtatási beállítások gombot megnyomva ott a lehetõség az elrendezésa beállítására: "oldal per lap"
Nézd meg! Ha kell akkor tedd fel mégegyszer egy eredeti xp-s canon nyomtatót a windows alá!

takysoft
immár nem nehéz...
leszedtem.. 1.8 Mb lett.
bármilyen flashdrive-on simán elfér.
fent van a serveren, lekaphatod.(a régin)
kipróbáltam, müxik offline is.

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

kirol
Hát ez csak természetes.<#whatever>

Köszi!

Az utóbbi progi engem is érdekelne <#nyes>
takysoft
az elte html oldala igencsak HTML, szó szerint... semmi php, meg hasonló asszem
ha gondolod megpróbálom neked leszedni egy offline böngészõvel.
talán egy flash-drive hurcolása nem olyan komoly feladat..
bár az offline-böngészõk(weblap letöltõk) néha igen meg tudják keseríteni az emberek életét, így biztosat nem garantálok.

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

IMYke2.0.0.0
Most olvastam végig a problémádat.
Ha délutánig ráér, akkor otthonról felteszek neked egy olyan programot a TLJ2-re, amivel könnyedén átkonvertálhatod a *.pdf fájlodat *.doc-ba, és utána könnyedén szerkesztheted, javíthatod és nyomtathatod.
Sõt, teszek fel olyan progit is, amivel a védett *.pdf fájljaid elfelejtett jelszavait is vissza tudod kapni - mert ugye, a saját PDF-edrõl van szó, aminek elfelejtetted a jelszavát... <#vigyor>

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

kirol
Csak Adobe -os a cucc. <#rinya>

IMYke2.0.0.0
Wordben megoldható - emlékeim szerint.

kirol
Ezt az enyém is tudja (Canon Pixma IP 3000), csak olyat nem találok, hogy 2 oldalt rakjon egy oldalra.

IMYke2.0.0.0
Nekünk olyan HP-nk van a melóhelyen, ami két oldalasan (is) tud nyomtatni: kinyomja az egyik oldalát, majd visszahúzza a lapot és nyomja rá a második oldalt . HP LaserJet 2300dn.

mandm
Mondom... ez driver függõ. Ma már a HP-k általában tudják. Canon-t nem ismerem

Jah...igaz PHP már durva...úgy mint a Java is. De a html sztem tök egyszerû mert alig vannak parancsok és nem kell hülye ciklusokat meg számokat variálni mint egy programban. Meg nagyon könnyen kezelhetõ benne a hiba. Sõt...,kevés html tudással is lehet igényes weboldalt csinálni. Fõleg a lényeg a külalakra megyen...jól megválasztott színek...tartalom stb.<#hawaii>

MerlinW
Oké, nem úgy értettem hogy abszolut ne tanulja meg a html-t, csak hogy ha komolyan akar vele foglalkozni vegye kezelésbe a újabb technologiákat is, mert megéri. Természetesen elsõsorban html-ben kell valamit varázsolni, amit utána tovább tud fejleszteni.

PHP-t ne soroljuk ide mert az szerver oldali dolog és az már valóban programozás, nemúgy mint az említett nyelvek. HTML, CSS, XML, stb csak makrónyelvek.

Legegyszerübb módja a tanulásnak, ha kitûzöl magad elé egy célt, és megpróbálod azt megvalósítani. Puskázni ér, lopni nem😊

[merlinw.org]

Ezzel nem értek egyet.A HTML mindig is az alapja lesz mindennek.Amellett persze új dolog az XHTML a CSS vagy a kár a PHP is,de egy alapot jó megtanulni és nem mindjárt a kemény valóságot. A weblap író progiról meg annyit,hogy a legjobb a jegyzettömb, én is mindig azzal csinálok mindent. A tutorial-t meg még anno a CD Games mellékletén találtam. De a GS-e DVD-n is jók voltak egy idõben<#alien2><#papakacsint>

kirol
Ezt hogy lehet: egy lapra 2 oldalt nyomtatni canon driverben?

MerlinW
Sajna mint mondtam nem használk ilyeneket, de az oldalán biztos le van írva😊

[merlinw.org]

mandm
Feltéva, ha a pdf security bejegyzései ezt engedik, és akkor sem word dokumentum szerûen tudod majd szerkeszteni.
Én megpróbálnám a nyomtató driverben: lehet-e skálázni, méretezni a nyomtatást? lehet-e több oldalt egy lapra nyomtatni (pl. két oldal egy lapra)? Lehet-e dupla oldalas (a lap minkét oldalára) nyomtatást. Ez utóbbi két opcióval akár negyedére lehet csökkenteni a felhasznált papír mennyiségét (egy a/4-es lapra négy dokumentum oldalt nyomtatok)

A konvertálók általában jók, de a táblázatoknál és a fejléc/láblécnél vigyázni kell. Ott jobb ha ellenõrzöd a kész word doksit (pl a lábléc a wordben nem láblécként fog szerepelni, hanem a szövegben)

kirol
Na megvan, ez zsír nagyon!<#eljen>
Köszi! <#worship>

kirol
És ezt a Solid- ot honnan lehet beszerezni?

Van egy Solid nevü progi, ami word-be tud pdf-es állományt konvertálni. Nekem ez viszi az ábrákat is.
Vagy Abode Acrobat (nem reader) progival kell megnyitni. Akkor szerkeszthetõ.
serito
Ha jól tudom az Adobe Distriller-el át lehet konvertálni a PDF-et text file- nak.

Core i7 920@4Ghz|Thermalright TRUE Black|GigabyteEX58-UD5|3X1GB Kingmax 1333| 2x250GB SATAII|MSI 4870 1GB OC|Corsair TX650W |LG 2252TQ TFT|VistaUltimateX64

kirol
Azt nem tudjátok, hogy hogyan lehetne egy Adobe Reader dokumentumnál a betûméretet megváltoztatni?
Mert ki kellene nyomtatnom valamit, de vagy 24 -es a betûmérete, és így 115 oldal.
Ha meg átrakom Word -be, elvesznek az árbák (kis nyilazós szarságok). <#nemtudom>

serito
Az 5.5-ös Home Site -ot most töltöm, az megfelel az Xhtml + Css "szerkesztéshez" ? Az ELTE Html oldala tökéletes, frankón leírja a dolgokat, csak mindíg kéznél kéne, hogy legyen, de net nélkül ez nehéz.

Core i7 920@4Ghz|Thermalright TRUE Black|GigabyteEX58-UD5|3X1GB Kingmax 1333| 2x250GB SATAII|MSI 4870 1GB OC|Corsair TX650W |LG 2252TQ TFT|VistaUltimateX64

MerlinW
xhtml+css-re példa a www.magyaritasok.hu portál. Egyetlen hátránya, hogy teljesen kompatibilis a böngészõkkel (IE,Mozilla) csak az IE7 megjelenése után lesz, Operával meg lehet h soha, de azzal mi webfejlesztõk nem is foglalkozunk😊

IE7 talán még idén kijön, szal mire megtanulod abszolute áptudét leszel😊

[merlinw.org]

MerlinW
Notepad-ozom, ill php expert editort használok. De van pl a homesite, meg egyéb xml editorok, guglin találsz milliót. Tulképpen mind sima szövegszerjkesztõ, csak némelyikben vannak segitségek, mint parancslista, egyebek.

Az xhtml meg ugyanaz szinte mint a html csak szigorubb a szintaktikája. Illetve xhtml+css párositással, táblázatok nélkül tudsz oldalakat készíteni ami egyész sokkal gyorsabb, másrészt könyebben karbantartható, hiszen csak a css leírófile-t kell módosítani.

[merlinw.org]

serito
Igen ezt ismerem, csak mivel nincs netem otthon ezért nehéz a használata.
Melóidõben pedig nem venné ki jól magát, ha HTML szerkesztgetnék mégha az apám a fõnököm akkor sem.

serito
A XHTML (+ XML, CSS) szerkesztést milyen progival csinálod? Mit érdemes használni, ha a Dreamweaver nem jó? Misrosoft Front Page?

takysoft
A legjobb magyar HTML tananyag a világon az ELTE HTML speci oldala.

Pöpecül ott van minden.
A legelsõ HTML tanagyag rublikában vannak a fejezetek.
van ilyen online kódátíró-kipróbálgató is.. nagyon jó.

serito
Köszönöm, utánanézek a dolgoknak.

MerlinW
Dreamweaver könyvbõl csak azt fogod megtanulni, hogy kell használni a programot. (én nem szeretem...) Viszont könyv nélkül is meg lehet weaverrel tanulni a html-t. létrehozol benne valanmit, majd megnézed milyen kodot generál. abba beleírsz majd megnézed mi változik és hogyan. Autonom pikkpakk el lehet így sajátitani. A HTML parancsokat is tartalmazza a weaver, ill a www.w3c.org az egész szülõatyja, ott mindent megtalálsz az alapoktól a high-end netes technologiákig.

Lényeg hogy vagy táblaorientáltan "kódolsz" (mert ez ugye nem programozás, csak scripttelés), ez a HTML,
Vagy hanyagolod ezt az elévült technikát (HTML lassan a múlt) és rögtön az XHTML (+ XML, CSS)-t tanulod meg. Ezeket ugyancsak a w3c-rõl be tudod vágni.

Könyv meg van millió a boltokban, ill angol nyelvüt tudok adni sokat. Én speciel nem használtam semmit, csak netet, s ebbõl élek 6 éve😊

Ha kérdésed van kérdezz bátran.

[merlinw.org]

serito
Én is foglalkozom a témával , bár csak kontár módon, ezért keresem a Dreamweaver MX kézikönyvet. Abból talán lehet valamit tanulni, mert amit a neten találok néhény oktatóprogit az OK, de nem tudom hazavinni, és otthon meg nincs netem, igy használhatatlan.
Van-e valamilyen ötleted, hogy a neten kívül, hogy lehetne tanulni a szerkesztést (otthon, nem suliban), vagy ha neked megvan a könyv akkor kölcsön adnád-e?

serito
Ezen én már 1 éve átestem. Kitartás....
Igen, az otthoni gépemen megy rendesen, csak a melóban van egy kicsit gyengébb gépem,és azon kellett a képminõséget alacsonyra venni.
Mégegyszer is köszönet...<#worship>

Axon
Most mondja itt nekem valaki, hogy a hólyag-ot azt ly-vel kell írni. Ha tényleg így van, akkor elnézést :-)
Attól az még akkor is olyan volt, mint egy gömbakvárium...

Axon
Örülök, hogy végre mûködik :-)

Axon
Most jövök az egészségházból laboron voltam. A jogsi meghosszabításához kell. Majd szétszakadt a hugyhójagom, mivel a reggeli elsõ vizeletre volt szükség. Félig raktam a poharat, azután még jó 2 perci engedtem az anyagot :-)
Lépek is vissza lebonyolítani a második fordulót. Körzeti orvosi rendelõbe bejutás kétszáz versenyzõvel a rajtnál.... na ott megmérettetik ki a férfi... :-)

MerlinW
én😊

[merlinw.org]

takysoft
na ez az... ebbõl még rondítani....
mind1. megkukkolom, azt meglátjuk.
eddig csak a bs1-2,m3 van fent igaz?

Lord Myn
Szerintem nem. De ha belegondolsz, akkoriban azért elég "kockásak" voltak a videók és az audio sem volt HD minõség, végülis az akkori P1-esek ezt bírták.

MSI H370 Gaming Plus|Core i7 8700|32GB DDR4|Gainward RTX 3070 8GB GDDR6|SB X-Fi Titanium HD|XPG 512GB SSD|WD Blue 1TB SSD|WD Blue 6TB HDD|ZALMAN 600W

takysoft
most komolyan, tenyleg nem észrevehetõ a változás a scummos játékokban? video/audio?

Boldog szülinapot!!!<#wave><#wave>
(csak most jutottam gép elé)
kirol
Köszi a segítséget.<#wave>

serito
Örülünk???<#nevetes1><#wink><#guluszem1><#taps>

kirol
Sikerült! Hazaértem! <#taps>

serito
Egyéb dolgai mellett foglakozik valamelyikõtök webszerkesztéssel?