1043
  • _Vegeta_
    En ismerem delenn kedves. :>
  • Chrysadee
    Sziasztok!
    Ha már B5 letöltésnél tartunk, nézzetek el ide:)
    http://spacedee.4u.hu
  • _Vegeta_
    Most fogjak csak kiadni a filmeket!

Aha ertem, aze vmi jajj de sajnalom meg hasonlokat megerdemelne. :)
  • Bucser
    Egyébként kijött az összes B5 sorozat DVD-n...

Itt nézd meg..

A többit pedig Itt megtalálod.
  • Bucser
    Érdekelt a hír de egy halálhírre mit lehet írni?
    Kedveltem bár más szerepét nem láttam. Ennyi.:( Sorry hülyeségeket meg nem akarok írni róla...
  • _Vegeta_
    Még nemjott ki osszes b5 dvd-n!
    Azert szep h senkit sem erdekel a hir....
  • Bucser
    Ment privát:)
  • Punker
    melyik hub-on mert koli-n csak pár részt találtam, persze lehet megnézem megvan dvd kölcsönzőben
  • Bucser
    Igen kijött DVD-n... Az összes film és Season is. Dc-n letölthető az összes sorozat. Most is azt szedem már csak a 3. season 2. fele és a 4. season kell meg néhány nagyfilm.
  • Punker
    DC-n találtam pár részt már csorog is lefelé :)
  • Punker
    kijött ez DVD-n?
  • Prof William
    Ja a B5-ben láttam először olyat hogy egy hajó forog, hogy legyen benne gravitáció.

A régebbi földi hajókon meg az sem volt. Ott ültek beszíjazva a székbe.
    Nagyon tetszett.
  • _Vegeta_
    Gondolom ertesultetek mar, hogy Richard Biggs meghalt! En nagyon megdobbentem, hisz fiatal volt még... :(
  • _Vegeta_
    Felesleges vitazni ezen. Kinek ez, kinek az jon be.
    En azert szeretem jobban B5-t mert sokkal tortenetcentrikusabb, es persze fizika technikai resze sokkal hihetobb.
    A ST meg 1 fasza scifi.
  • Tuvok #69
    Mégis belekezdtél... :D
    Hurroghatod a Treket akármeddig, akkor is az marad a legnépszerűbb messze a B5 fölött, ha fejőstehén, ha nem, és én is azt mondom, hogy nem kezdek bele, és be is tartom. :)
  • Bucser
    Na erről hosszas vitákat tarthatnánk... Inkább nem kezdek beele.... Nagyon sok jól átgondolt felépített univerzium nem lesz sikeres és nagyon sok összecsapott átgondoltatlan pedig igen... Star Trek első sorozata (a William Shatneres) Azért volt sikeres mert egyedülálló volt akkoriban... Next Generations meg azért mert arra épített és szintén egyedülálló volt.... De nem átgondolt... Akit (rajtad kívül) eddig kérdeztem Star Trek-ről és B5-ről (végignézte mindkét sorozatot és nagy ST fanok voltak ) Mindannyian azt mondták, hogy B5 sokkal átgondoltabb jobb viszont rövidebb és nincs nyitvahagyva a téma... magyarul nem egy fejőstehén mint ami az ST-ből lett...
  • Tuvok #67
    Egyik általában adódik a másikból. :)
  • Bucser
    Egyébként készül egy újabb B5 galaxyban játszódó sorozat vagy film még nem tudom... JMS oldalán volt fenn az Info. Aláírta a szerződést és minden el vanrendezve hozzá.. Nem tudom mi lesz a címe:)) Eddig csak egy rövidítés jelent meg róla:)
  • Bucser
    Nem attól fut az 5 sorozat és 10. film belőle mert átgondoltabb.. Hanem mert népszerűbb....
  • Tuvok #64
    Az a faszi, amelyiknek a bigyó volt az orra fölött, mondta, hogy a minbarik is ősi faj...
    A B5 meg sztem nem átgondoltabb az ST-nél, különben nem az 5. sorozat és a 10. film futna belőle...
  • _Vegeta_
    Pfu emberek most latom csak, sok ügyeskezű megcsinalta a feliratokat dvdrippes b5hoz, elso szezonhoz! Ugynezki ujra vegignezem. :))
  • _Vegeta_
    Faxom, a minbari hol osi faj neked ? ehhem...
    osi fajok (b5 univerzumban) akik tobb millio evvel ezelott "uralkodtak" jartak a galaxist! A minbarik is ugyanolyan fiatal fajok mint az emberek, 1000eves elteressel, ami a milliohoz kepest nem sok. Mégvmi: sok tobb osi faj maradt még az arnyakon vorlonokon, es loriennen kivul! Pontosan oket kerestek h segitsenek az arny haboruban!

Aztan, marhara nem erdekel h melyik melyiknek a konkurense. Persze egy sorozatot a penzert csinalnak, errol szol a filmipar!
    Csak annyit h a b5 sokkal atgondoltabb mint a ST.
    Mach 9es fezer delokalizalt plazma dekoder :D - álá ST
  • Tuvok #61
    A történelmünket meg nem tagadhatjuk meg...
    Legalább jól olvasd már el...

Senki nem mondta, hogy nem vagy vele tisztában, és azt se mondta senki, hogy a B5 a DS9 alapján készült, hanem csak az azzal való konkurálásra. Ennek olvass utána, de vagy a Trekkies 1-ben, vagy a B5 fanos filmben volt erről szó.
    Ki lehet. Bizony ki.
  • Punker
    lol B5-t sokkal hamarabb ismertem meg mint DS-9-t :)
  • Bucser
    Nem értem miért kéne megtagadni a történelmünket????? Gőzöm nincs honnan vetted ezt.... Mind1 inkább nem írok semmit, mert úgy néz ki, hogy abszolúta nem vagyunk egy hullámhosszon... Nem értem mit akartál mondani az előző írással:(( Sry Kevés vagyok ehhez...

Egyébként nem tudom hány évesnek néztél, hogy ezt be kellett írnod ide: "...egyszerűen egy jól megírt forgatókönyv látványos grafikába öntve..."

Úgy gondolod én nem vagyok vele tisztában????
    Azzal meg gondolom, mindenki tisztában van, hogy miért készülnek a sorozatok, csak azt mondtam, hogy a B5 nem a ds9 alapján készült, hogy annak konkurenciája legyen.... Teljesen más az egész.. Csak ennyit mondtam... De mind1 kiforgatni mindent ki lehet..
  • Tuvok #58
    Az ősi fajokból ?
  • RelakSfromhome
    Má nem azért, de a Minbarikon kívül még ittmaradtak néhányan.
  • Tuvok #56
    A film "Kapcsolat" (Contact - 1997) Jodie Foster-rel. :)
    A jövőről ne filozofálgassunk, mert se Te, se én nem tudjuk mi lesz akkor. Próbáld azt nézni, hogy ma mi van, és mi volt 300 éve. Max ennyit tehetünk.
    Ezek pedig színtiszta filmsorozatok, nem tudok ősi faj elméletről, és az Árnyakat legyőzték, utána húztak csak el a Vorlon, meg a többi, a Minbarikat kivéve. Aztán jött a földi háború, ott is a jó Sheridan legyőzte a gonosz politikust...egyszerűen egy jól megírt forgatókönyv látványos grafikába öntve. Az ST, azaz a konkurens DS9 meg pont ugyanilyen, és hogy miért futott két űrállomásról szóló sorozat szinte egyidőben, annak bárhol utánaolvashatsz, színtiszta üzletpolitika és harc a nézettségért. A vallást meg fölösleges idekeverni, semmi köze a dologhoz. Nem mondom, hogy a B5 vicc, nem szólom le, nem fikázom, pedig az ST jobban bejött már akkor, amikor a B5 még hátsó gondolat sem volt.
    A történelmünket meg nem tagadhatjuk meg, de erről nincs most kedvem írni.
  • _Vegeta_
    Koszi bucser, megeloztel, de tokeletesen osszefoglaltad a mondanivalot. ;) A ST egy igazi sci-fi, sztem nagyon jo, hagulataban is meg mindenben.. Viszont a Galaktikus Foderacio.. hat eleg lol szovetkezet. :) Nah m1, mint mondtam a b5 sokkal hihetobb, Strazinsky nagyon nagy koponya.
  • Punker
    épp ezért szeretem mindkettőt :) a B5 egy emberi sorozat de méha kell egy kis mese is szórakozásnak.
  • Bucser
    Bocs de B5 és DS9 között annyi a párhuzam , hogy mindkét sorozat egy állomsáról kapta a nevét ugyanis JMS már 90-ben megírta a teljes történetet és timeline-t csak egyik stúdió sem vállalta az elkészítését a túlságosan komoly mondanivalók miatt.... Ugyanis nagyon sokszor semmilyen árnyalt célzás nincs benne, hanem keményen a pofába mondja a lényeget... szerintem DS9 komolytalan mese a B5-höz képest...
  • Bucser
    Szerinted az emberi gyarolóság elveszik a 23. századra?? szerintem nem:)) Ősi fajok??? Én csak egy mondatot idéznék a Kapcsolatok című flmből "Ha minden 100. galaxisban van egy olyan naprendszer mint a mienk és minden 1000. ilyen naprendszerben létezik olyan bolygó mint a Föld és minden 1000-ik ilyen bolygón kialakult az élet bármilyen intelligens formája Akkor is több ezer faj létezhet az Univerzumban és ha ez nem igaz az a Világegyetem legnagyobb pazarlása lenne..." A Vallások sokszor csak a hiedelmeikbe kapaszkodtak.... És nem tudom végignézted e a B5-t de nem győzött senki... egyszerűen csak elmentek a vitázó felek.... És nem tudom miért tagadod az ősi faj elméletet??? Miért ne lehetne??? több milliárd éves az egész Univerzum... Nem emberi mértékkel kell ám számolni.... Bűnös Hatalomvágyó politikusra csak egyetlen példa : Josif Stalin.... Adolf Hitler.... De ha régebbről kell Akkor Julius Ceasar vagy még régebbről? Bármelyik egyiptomi Fáraó vagy azok gyilkosa... A Háborúk és az aljasság végigkísérte az emberiség törtnelmét.. miért ne a 23. századra ne lenne jellemző??? Mellesleg az ST nagy Föderációja egy vicc... Nem hiszem el, hogy nicsennek benne villongások (alá B5 marsi függetlenedés). Ahogy Punker írta túlságosan idealizált és erősen mellőz minden valóságalapot.... Nekem nem tetszett az ST világa soha sem... egyik sorozat sem.... A B5 viszont bejött és gondolokodok a DVD kollekció beszerzésén...
  • Tuvok #51
    Egyébként a B5 a Deep Space Nine sikerét megtörni akaró hollywood-i produkció volt 95-ben, azt már döntse mindenki el maga, hogy melyik a jobb, kinek a ló, kinek a szamár...
  • Tuvok #50
    Hát egyik a másikhoz tartozik...
  • Punker
    ja és nem a vallások hanem az egyházak azok amik elhatárolódnak a fejlődéstől szerintem.
  • Punker
    én a saját szemszögemből nézem.
  • Tuvok #47
    Vallás ? A vallások mindig elhatárolták magukat a tudománytól, a fejlődéstől. Ha miattuk készült volna a B5, sok embert húztak volna karóba. :DDD
  • Punker
    nem a többi faj ábrázolására gondoltam, amúgy az ősi fajok bele illenek bizonyos szinten az emberi vallásokba.....
  • Tuvok #45
    Árnyak ? Vorlonok ? Ősi fajok ? Háborúhoz vezető félreértések ? Győz a jó, pedig esélye se lenne ? Bűnös hatalomvágyó politikus ? A 23. században ? Reális ábrázolás ?
  • Punker
    szerintme meg fölösleges összehasonlítani a 2 hangulatát, a Trek túl van idealizálva elsődleges irányelv és a többi, a B5 hangulata sokkal jobban visszaadja az emberi faj kicsinyes tulajdonságait.