Babylon5 (TV)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ami a második részt illeti: Na és mi van a Narn-okkal például?
A White Star pont a másik oldalon helyezkedik el, kvázi le is írtad: az a lényeg, hogy jól nézzen ki. Pont.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Este, no de aztán reggel 😊)))
de a többi faj vadászainál már nem ügyeltek semmilyen téren erre
Hát, ha belegondolsz a földi a legfiatalabb ûrcivilizáció. Ezért aztán teljesen logikusan ennek a fajnak a kezébe kellett a legprimitívebb, és mai szemmel legjobban megfogható gépeket adni. Ezekben nincs mesterséges gravitáció (csak forgással), és a hajtásuk is eléggé elavult és energiaigényes. Viszont emberi leleményesség szerint jól megformált.
A mimbarik vadásza tipikus hightech cucc, teljesen más elméletû meghajtórendszerrel (ha erõs a motor nem kell nagy erõkar a gyors forduláshoz)
A White Star hajóknál szintén ez a helyzet, megaztán a legfejlettebb ûrhajó nézzen már ki jól 😊)
A mimbari hajókon nagyon tetszett a két fõ löveg, azok már majdnem fegyverhajók voltak
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
Hát dunno, szigorúan saját vélemény, de ha ez a mértékalap, akkor a Crusader kb. egy 70 IQ-s buta liba. 😉
Egyébként meg honnan tudod, hogy nem venném el? A szellemi szépség fontos, de a fizikai szépség is sokat nyom a latba. 😊
Hát, nekem a StarFury tetszett a legjobban. Az egy zseniálisan megalkotott ûrvadász.
A B5-el kapcsolatban a legnagyobb szívfájdalmam az, hogy megalkották ezt a szuperül kitatlált ûrvadászt, de a többi faj vadászainál már nem ügyeltek semmilyen téren erre. Sõt! Valamikor a 3. évadtól csak tovább romlik a helyzet (White Star, Starfury Thunderbolt), és egyre kevésbé ügyeltek a rendes ûrfizikára. Mintha lett volna egy hú de jó ötletük, de arra már nem futotta, hogy ezt tovább is vigyék. A Nova és Omega hajók már nem ügyeltek pl. a fizikára...
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
Szivesen felszallnek, egy omegara. 😊
Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!
hát egy 120-as IQ-jú nõ után te se vennél el egy 100-asat (bár az is átlag feletti)
Nekem jobban tetszettek a klasszikus EA hajók
Hát, nekem a StarFury tetszett a legjobban. Az egy zseniálisan megalkotott ûrvadász. És tényleg az, szóval ha nekem feladatba adnák, hogy tervezzek egy ûrvadászgépet, csakis ilyet csinálnék. Végre nem etetik az embert azzal a marhasággal, hogy az ûrben úgy kell repülni, mint a légkörben (IFH kellett, vagy fél óra mire megszoktam a vezérlését, utána viszont már el is felejtettem a buta régi légkörös beidegzõdéseket 😊))
Viszont az, hogy nekiáll kvázi erre építeni az egészet (ha jól belegondolunk, mindent, az egész világot!)...
Sõt, a teljes story alapját is. Sinclar, aki mimbari, csak nem születése óta. Akit istenként tisztelnek, nem származása, hanem tettei és bölcsessége miatt 😊)) Nagyon durva, ezt nevezem storynak 😊
azok a szobrok Londo lakosztályában
jaja, Lenier-nek mutatja meg, a kaszinós verekedés után 😊))
- Jo igaz, de annyira nem volt rossz csak a b5 tul magasra tette a mercet, szentem. 😊
Furcsa, mert ahhoz képest még szerepel a fogalomtárakban. 😊
Jo tudom mit takar az ateizmus, jomagam is materalistanak tekintem magam, de egy ilyen embernek a tudomany az istene, szentem. 😉
mrzedd #134: Micsoda fogalmazasmod. <#taps>#taps>
jaja, csakhogy az igazi B5 fan-ek éppen az IQjáért szerették a B5-öt, szóval ez egy kicsit olyan volt, mintha matekversenyre fõiskolai helyett a szakközepesre csöppennél be. Nem az a szint 😊)
Hát dunno, de az elsõ évad ettõl függetlenül belefulladt...
A hajó viszont teccett, bár Sharidan irányítása alatt valahogy jobbnak tûnt (és jobban kihasználtnak).
Nekem jobban tetszettek a klasszikus EA hajók (Nova, Omega), de ez persze egyéni meglátás. 😊
Egy népet csak a kúltúrájának és vallásának egyidejû bemutatásával tudsz teljesen ábrázolni (pár egyénrõl nem lehet általánosítani)
/agree
Viszont az, hogy nekiáll kvázi erre építeni az egészet (ha jól belegondolunk, mindent, az egész világot!)... hát...
Óóóó dehogynem 😊 Na lássuk mennyire emlékszem: a Centauri vallás olyan, mint a régi görög, mindenre van egy isten. Továbbá istenként tisztelik a NAGY császárokat (ez egy kicsit egyiptomi). Továbbá láttuk szerelemistenük szobrát, amibõl megincsak kiderült pár dolog 😊
És a kultúrájukba is betekintést ad pl: a házasság csendbes ceremónia, az elmélkedés ideje, a halál ünnepelendõ. Apszolút monarchisták, a hierarchiai felépítésük a "nagy" házakon és családi kötelékeken alapszik.
Áhhh... rémlik valami, azok a szobrok Londo lakosztályában. 😊))
Az, hogy van nálla rosszabb, még nem mentség. 😊
MAS: Materialista lehecc, de ateista nem, mert az nemletezo fogalom. 😊
Furcsa, mert ahhoz képest még szerepel a fogalomtárakban. 😊
Ateizmus: azon nézetek összefoglaló neve, melynek hívei nem hisznek Isten vagy az istenek létezésében, közönbös számukra, vagy egyenesen elvetik azt.
Alapvetõen semmi bajom a vallások bemutatásával, de nekem akkor sem illik a képbe. Én alapvetõen ateista ember vagyok, egy sci-fitõl pedig nem teológiai értekezést várok
Egy népet csak a kúltúrájának és vallásának egyidejû bemutatásával tudsz teljesen ábrázolni (pár egyénrõl nem lehet általánosítani)
És éppen ezt keverte bele JMS olyan szépen és bukoltan. A mimbarik vallása pl teljesen megfogott. Logikus és megérthetõ, talán egy kicsit a budhizmusból eredeztetve.
Apropó, a Centauri vallásba nem igazán ad betekintést emlékeim szerint
Óóóó dehogynem 😊 Na lássuk mennyire emlékszem: a Centauri vallás olyan, mint a régi görög, mindenre van egy isten. Továbbá istenként tisztelik a NAGY császárokat (ez egy kicsit egyiptomi). Továbbá láttuk szerelemistenük szobrát, amibõl megincsak kiderült pár dolog 😊
És a kultúrájukba is betekintést ad pl: a házasság csendbes ceremónia, az elmélkedés ideje, a halál ünnepelendõ. Apszolút monarchisták, a hierarchiai felépítésük a "nagy" házakon és családi kötelékeken alapszik.
Szóval elég részletes a kidolgozottsága 😊
Crusadert szentem egyaltalan nem szurtak el. Sok scifi sokkal bugyutabb, lasd stargate. Nemhagytak kibontakozni a crusadert. Ez lett volna olyan igazi startrek feelinges cucc.
MAS: Materialista lehecc, de ateista nem, mert az nemletezo fogalom. 😊
Igen, õ akart mást csinálni, de nem is tudom, hogy olvastam, vagy láttam egy riportot vele, ahol azért elég alaposan kifaggatták, és valahogy nekem az jött le, hogy mást akart csinálni, de nem ezt, ebbe belekényszerült
Hát lehet, hogy belekényszerûlt, de könyörgõm, õ találta ki az egészet (és a B5 alatt felépített 1000 éves idõvonal ekkor már ott volt a kezében). Õ döntött arról, mirõl fog szólni a Crusader. Szerintem magával az alaptörténettel van a baj. Ez a bizonyos vírus-dolog iszonyatosan kidolgozottlannak tûnik. Persze lehet, hogy csak azért, mert a történetnek csak az elejét ismerjük...
sztem igen 😊 pláne ha belegondolsz, hogy az összes fontosabb faj vallásába is betekintést ad, a mimbarikéba pedig elég mélyet (és sztem piszkosul ki van dolgozva). Szóval ha így nézzük a B5 a vallásról is szólt, és bizony kellett bele egy felemelkedett, egy erkölcsileg fedhetetlen, egy messiás ...
Alapvetõen semmi bajom a vallások bemutatásával, de nekem akkor sem illik a képbe. Én alapvetõen ateista ember vagyok, egy sci-fitõl pedig nem teológiai értekezést várok (ez csak vicc, persze). 😊
Apropó, a Centauri vallásba nem igazán ad betekintést emlékeim szerint. 😉
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Ha valakinek megvan az angol felirata ezeknek a filmeknek, az is jöhet!
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Itt egy lista az eddig kijött / hamarosan megjelenõ B5 DVD-krõl: http://babylon5.scifi.hu/b5/b5hirek/hirek.htm#b5dvd
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.
De vehetsz Ázsiai importot is 299.99-ért (én attól óvakodnék).
Példának okáért haveromnak is megvan az ST NextGen, szezononként 200sokdollár, szal. egy igazi fan-nak semmi sem drága.
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Amazon Bab5
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"