Babylon5 (TV)

Oldal 1 / 21Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

stargatelost
Kijött az új film, ami ugye animációs, a Babylon 5: The Road Home.

A poszter elég kecsegtető, de sajnos magában a filmben nem így néznek ki. Elég gyenge az animáció, a karakterek egy részére nehezen lehet ráismerni. Maga a sztori nem volt rossz, hogy Sheridan megint ugrál az időben, meg most már alternatív világokban, de azért jobb lett volna, ha a nyitva hagyott kérdéseket zárják le.
Egynek azért jó volt, és talán lesznek még további filmek :)

Utoljára szerkesztette: stargatelost, 2023.08.24. 18:26:02

922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"

Van ra esely hogy lesz a magyar hbo maxona sorozat?

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

Jo volt, csak a 2-3-4 evad sokkal jobb lett, es ezek tettek legendassa a sorozatot, nem az 1:)

"soha rosszabbat"-> nem is lett rosszabb, hanem jobb:D

Szvsz jó volt az az első évad, soha rosszabbat ;) De csak egy kezdet volt, a folytatás meg ugye másmilyen, nekünk kicsit a szinkron miatt is, de főként a főszereplő kényszerű cseréje miatt. Én kíváncsi lettem volna/lennék, hogy milyen lett volna a teljes történet ív, ha marad Sinclair.

#saveSTO #bringbackoldUItoSWTOR #GoogleMondjonLe

Na erre kivancsi leszek, mert mindig nagyon kockazatos egy korabbi nagy sikerhez hozzanyulni. Nehez megismetelni a sikert.
De az is igaz, hogy akarmilyen jo volt, vannak nagyon komoly hianyossagai amiken lehet javitani. Az 5. szezon nagyon konnyen kijavithato, mert tudjuk miert lett gyenge.
Az elso szezonon is van mit javitani. Bar az azert lett gyenge, mert a kezdetekkor meg kerestek a sikeres formulat es hangvetelt, es nyilvan 30 evvel kesobb ujraforgatva ujra meg kell talalni hogy mi lehet sikeres a mai kozonseg szamara.

Mindenesetre kivancsi vagyok hogy csak ujraforgatjak a tortenetet, vagy a nagy sztorit megtartva a "monster of the week" epizodok teljesen masok lesznek.

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

Remelem valaki hozza igazitja a feliratot az uj verziohoz mert ujra neznem :P

Az igazi kockák értékelik a CGI-t, elvégre Amigákon készültek. :)

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

Az osszkepbe szerintem az eredeti urcsatak nem illenek. A diszlet az egesz jo es hiheto, de amit kulso kepre valtanak messzirol latszik hogy primitiv az egesz. Ne feledjuk, hogy az egyik elso olyan film/sorozat ahol ilyen technologiat alkalmaztak.

Nem tudom mennyire illenének az összképpbe teljesen újrarendelt űrcsaták.

Az lenne az igazi ha az urcsatakat teljesen ujrarajzolnak. 15 evvel ezelotti jatekok real time-ban tudtak olyan urcsatakat, amik nagysagrendekkel jobbak az eredeti Babylon 5 CGI-nel. Szoval szinte semmi penzbol lehetne hozni egy kozepkategorias, turheto animaciot.

//www.youtube.com/embed/W7aMhVqvgwU

basszus, amennyire ikonikus, annyira elátkozott ez a sorozat, olyan fiatalon halnak. :(

rip

BaliBoy

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

igen csak nálam az Me ott hibádzott hogy egy rohadt jó világból sikerült egy "1 gombos" játékot csinálni, akciórpgnek is harmatos, főleg a 3. rész, dehát ízlések és pofonok

Na igen, nem veletlen hogy ugyanazok imadjak az ME-t mint a B5-ot:D

Mindketto ugyanazt a tortenetvonalat hozza, amit en ugy imadok. Az elejen eleg sokaig "mindennapi" elet folyik, es csak tavoli legendak es pletykak vannak amit senki sem hisz el, lassan bontakozik ki, de aztan all-in megy a vegere es az egesz galaxis eg.

az ME trilógia nekem a legjobb játékélményem, nyilván ízlések és pofonok, de Shepard kalandjait eddig még semmi nem tudta megközelíteni szerintem.

Na igen, eleve eleg nehez ilyen szuk retegnek nagykoltsegvetesu filmet/sorozatot csinalni, az Expanse is bukdacsol elegge hogy kapnak-e penzt az ujabb szezonokra. Es manapsag egyebkent sem elunk tul scifi-s idoket... A 2010-es evek trendje szerint ha a jovobe tekintunk akkor az csak valamifele apokalipszis lehet. De trendfordulok mindig jonnek, lassuk mit hoz majd a kovetkezo. Talan 2020 ujra scifi lesz...

Az egyetlen ami szamomra a kozelebe ferkozott az nem is egy sorozat, hanem egy jatek, a Mass Effect. De lassuk be, az sem mas, mint egy Babylon 5 ujrafeldolgozas:)

szomorú tény, hogy még mindig ez a legnézhetőbb scifi sztori, sajnos az Expanse nem fogja überelni (szerintem) a legutóbbi 2 csapnivaló könyv miatt.

Ebben igazad van, ezert is neztem ujra oket, hogy kerek egesz tortenetkent lassam az egeszet, minden utalassal es aprosaggal egyutt. Szoval meg nem bantam azert:) De mig a tobbi szezont (najo 2-4) akarhanyszor ujra tudom nezni, az elsot csak neha-neha.
Legalabb egyszer persze ez is kotelezo.

azért van pár érv az egyes szezonra is
sinclair és a rengeteg utalás a további évadokra, szinte minden részben van egy apró megjegyzés amit majd láthatunk egy később részben valamilyen formában, ez tette számomra igazán vonzóvá az első évadot

Elég jó kis cikk a sorozatról

Sceleton
"We are Rangers.
We walk in the dark places no others will enter.
We stand on the bridge, and no one may pass.
We engage in battle, we do not retreat.
We live for the One, we die for the One."

Est Sularus oth Mithas!

Egyetertek, en is nemreg kezdtem ujra. Legutobb eleve a 2. szezonnal kezdtem, szoval most ravettem magam az elso szezonra is, de annak a 2/3-ada tovabbra is unalmas... Aztan 2x01-gyel beindulnak a dolgok:)

most nézem megint újra, nagyon jó

Sceleton
:(

Est Sularus oth Mithas!

molnibalage83
A Babylon átok. Eszméleten sok szereplő hunyt el közel 60 évesen... :(

Stephen Furst 63
Michael O'Hare 60
Jerry Doyle 60
Jeff Conaway 60
Andreas Katsulas 59
Richard Biggs 42, igen korán. :(

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

kíváncsi vagyok, itthon megjelenik-e

Ainz
RIP
Legjobb sci-fi ever!
Totti5
Mr. Garibaldi, Jerry Doyle, the actor best known for his role on 'Babylon 5', has died at the age of 60 . <#sir>

Utoljára szerkesztette: Totti5, 2016.07.29. 17:56:14

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

hat vagy letoltod DVD formatumban, es akkor semmi akadalya, vagy konvertalgatsz picit. De miert kene? ma mar majdnem minden tud divx-et lejatszani.

Sziasztok. szeretném meg kérdezni hogy a sorozatot ki lehet úgy írni dvd re hogy dvd formátomú legyen ?
sokszor megnézem, újra és újra, döbbenet, hogy a legtöbbjük, pláne az igazán fontosak (nyilván szubjektív (Michael O Hara, Jeff Conaway, Richard Biggs, Andreas Katsulas, Tim Choates!!!)) 60 év körül mentek el :((

Totti5
Most találtam ezt a videót :((

http://www.youtube.com/v/C5KlNEh2Yo4&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

BRAT
Megjegyzés: Itt látszik csak igazán, hogy az Excalibur-class milyen lóbaszó méretû hajó.

A Crusade-ben nem igazán lehetett érzékelni a méreteit.

-Egy olyan ember szükségleteire gondolt, akit még csak nem is ismert és soha nem is fog látni.- "DERSZU UZALA" &#9771; Zemdee bodáá Irán! &#9771;

BRAT
Ezt a B5 vs ST videót melyik csapat készítette?
Volt ennek a csatának és elõzményének valami egész estés film változata?

http://www.youtube.com/v/akZFKKYqsAQ&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

-Egy olyan ember szükségleteire gondolt, akit még csak nem is ismert és soha nem is fog látni.- "DERSZU UZALA" &#9771; Zemdee bodáá Irán! &#9771;

60 éves korában elhunyt a Babylon 5 címû sci-fiben látott Michael O'Hare, aki a sorozatban Jeffrey Sinclairt alakította három éven keresztül. A Magyarországon is vetített széria egyik fõszereplõje szeptember 28-án halt meg, egy pár nappal korábban kapott infarktus vitte el.
A hírt a sorozat kreátora, J. Michael Straczynski tudatta a Facebookon, tõle tudják a sci-fi rajongók, hogy halála elõtt öt napig már kómában volt.

R.I.P.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

stargatelost
A G'karos, Franklines kérdést visszavonom, most olvasom, hogy a színészek meghaltak 2004-ben és 06-ban :( :( Basszus :(

#1005: Ja, most olvasom wikin, hogy mik voltak a tervek. Ez a Lost Tales antológia jó ötlet lett volna. De nemtom, mit izélt Straczynski a költségvetés miatt, nem volt semmi gond a Voices in the Dark-kal. Meg csak akkor csinál újabb filmet, ha mozis nagy költségvetésû lesz. Hát lol, arra várhat... meg hát mi is... :(

922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"

Több film nem lesz egyhamar. Érdemes megemlíteni, hogy az utolsó filmet kb 1,5 millió dollárból készítették, emellett a díszletek egy részét a rajongóktól vették vissza :)

stargatelost
B5 - The Legend of the Rangers: To Live and Die in Starlight

Ááááá de mérges vagyok :S Ez bizony nagyon, de nagyon jó volt. Már a kezdés gyanús volt, így gyorsan utánaolvastam, és eléggé meglepett, hogy ez egy harmadik sorozat pilotja lett volna :O Szóval ilyen szemmel néztem végig ezt a filmet, és ezért vagyok mérges, mert ebbõl baromi jó kis sorozat lehetett volna.

A CGI már a mai elvárásoknak megfelelõ volt, részletgazdag (Minbar épületei tök jók voltak), a technika is végre hihetõ volt, hogy a jövõben járunk (pl.: holoruha) (Kár, hogy eddig kellett várnunk erre, kíváncsi lettem volna a B5-re hihetõ technikai megvalósítással, amik tényleg a 23.-ik századba helyezik a sztorit.)

A karaktereket egybõl megkedveltem (B5-tel, Crusade-el ellentétben), ezzel se volt probléma. Fiatalos volt, dinamikus, izgalmas, látványos.

És hogy miért fuccsolt be? Hát a rohadt, nyomorék foci miatt, ahogy olvasom wikin. :S :S Nagyon, de nagyon kár érte. :(

Babylon 5: The Lost Tales

Ez igen érdekes volt. Az elsõ fél óra egy hatalmas WTF és kérdõjelek halmaza számomra, majdnem kinyomtam a picsába a filmet. Jön egy pap, vallásos maszlag folyamatosan, ördögûzés, megszállt ember, biblia... <#wilting> Folyamatosan ott volt bennem, hogy ez mégis mi a tököm, mert nem b5, az biztos. Semmiben nem kapcsolódott a további egy órához. Teljesen felesleges és értelmetlen volt. Aztán szerencsére jött Sheridan. Na az már ütõs volt. A jövõkép (ugyancsak hihetõ volt végre - repülõ kocsik) durva volt. És a látvány meg egyszerûen gyönyörû, B5 részletesen kidolgozva, Minbar még részletesebben, a Starfury-k is nagyon szépek voltak. Hú de jó lett volna így látni az alapsorozatot is :D

Kérdéseim:
- Most akkor ez lesz a sors, amit láttunk a negyedik évad zárásában? És ezután lesz majd az, hogy visszakerül az emberiség a középkori körülmények szintjére, és várják az Õrszemek visszatérését?
- Meg G'kar és Franklin a Peremvidéket fedezik fel? (Ezt csak említik) Ez lett volna a harmadik sorozatban késõbb? Vagy miért kellett ezt így elhinteni? :D

De a fõ kérdéseim a következõk, amikre (szerintem) nem kaptam választ:
- Delenn hogy kerül oda Mollari császárhoz, miért fogják el? (ugye amikor Sheridan a jövõbe utazik)
- Lyta meg Garibaldi kötött valami egyességet az ötödik évad végén. Ennek se lett befejezése. Meg a telepata háborúról sem tudtunk meg sokat, csak néha meg lett említve a Crusade-ben, hogy volt.
- Mi lett akkor a Földet kipusztítani akaró drakh vírussal? Ebben a két filmben legalább említés szintjén elmondhatták volna, hogy hogyan sikerült megfékezni.
- És persze a negyedik évadzárásban látott jövõképet is jó lett volna jobban kitisztítani.

A fõ-fõ kérdés pedig, hogy arról tudni-e valamit, hogy Straczynski tervez-e még filmeket? :) Vagy valamit ebben az univerzumban. Bármi jöhetne, mert már a látvánnyal nem lenne gond :)

stargatelost
Crusade megnézve. Szerintem nem volt olyan vészes, a második felére már belerázódtak a dolgokba. 12-es rész gigalol volt, X-akták utalások minden sarkon, Mulderre és Scullyra hajazó két idegen :D :D Végén a Cigis :D

Azért én néztem volna még, legnagyobb erénye ez a bolygó-felfedezõsdi volt, meg mindig más helyszín, kicsit az SG-re hajazott :)

stargatelost
Na, visszavonom azt, hogy nem foglalkoznak a Földdel a Crusade-ben. A 10-es rész elején van egy ISN híradás, amiben feszülõ helyzetrõl és közelgõ gazdasági összeomlásról beszélnek. Ja és amit ti mondtatok, az sem állja meg már így a helyét, mivel említést tesznek róla, hogy az Õrszemek is keresgélnek gyógymód után :) Szóval nem csak az Excalibur van ezen a küldetésen, csak õ van a középpontban, mondhatni jelképe az egésznek.
Amúgy a 8-as, 9-es rész kifejezetten tetszett, érdekes sztorik voltak, jól is voltak megcsinálva. Jó CGI, jól megcsinálták a várost (ami végre nem hasonlított annyira emberire), és végre az idegeneknél is arra törekednek, hogy kevésbé legyenek humanoidok (pl.: a 8-as részben lévõ idegenek).
Ja és belebegtettek bizonyos átívelõ szálakat is, talán mégis bánni fogom a kaszát? :)

B5-ben épp az volt a koncepció, hogy a földi történésekrõl nekünk épp úgy nincs fogalmunk, mint az állomás többi lakójának, csak az átszûrõdõ félinformációk ismertek.
Így jobban átérzi a nézõ, hogy milyen érzés a hazától elzárva élni.

stargatelost
Na, közben eszembe jutott egy jelenet a Crusade elsõ részébõl, de nem csoda, hogy el is felejtettem, annyira rohadt gagyi volt. Amikor Gideonnak megmondják, hogy menjen a hajóval ellenszert keresni, azt hiszem elõtte mutatnak tv adást zavargásokról az utcán. De a szánalmas ebben, hogy ilyen 90-es években felvett igazi zavargásokról mutogatnak felvételek, hát azt hittem leszakad a pofám. Inkább ne mutassanak semmit, ha nem tudják elfogadható módon tálalni, mert ez így siralmas volt.

A másik meg, hogy belegondolva szerintem az emberek tényleg leszarnák a munkát, és tényleg egy durva posztapok világ kerekedne végül.

Amúgy nem hinném, hogy Földi állapotokat mutogattak volna. Már a B5-ben is személy szerint kicsit hiányoltam egy Clark szemszögébõl végigvitt sztorivonalat, hogy jobban utáljuk (mert így csak egy név volt a tettekkel). Nem hinném, hogy itt belementek volna jobban a Földi dolgokba.

[NST]Cifu
Én megmondtam. :)

Hozzá kell tenni, hogy lehet, hogy a Földi állapotokat a késõbbi évadokban fejtették volna ki. De lehet, hogy jobban jártunk így.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

stargatelost
Elkezdtem a Crusade-et, felénél járok. Ez tényleg nem valami jó, ugyanaz a szindróma, csupa érdektelen sztori. Annyi pozitívum, hogy legalább az ellenszer keresésre vannak felfûzve, valamint hogy végre nem egy helyszínen vagyunk, hanem ide-oda mennek. De a karakterek semmilyenek, laposak. Gideon talán még a legkiemelkedõbb, ha lehet ilyet mondani ilyen mezõnyben. Az õ karakterét azért árnyalják, de hát õ a fõszereplõ, ez elvárható.
Technomágusok egy vicc. Nem is tudom, hogy gondolták ezt komolyan, már a név is röhej önmagában.
A fõcím elõtti logó teljesen abszurd, és érthetetlen számomra. Mint valami nyolcvanas évekbeli gagyi kardozós sorozat kezdése lenne. Aztán ami utána jön, az is pocsék azokkal a kérdésekkel. Áhh, egyszer elég is volt végignézni.
Valamint egy jókora verés jár annak, aki a 4:3-as képaranyért felelõs, hogy úgy adták ki a dvd-t.

Egyébként nem csak az hülyeség, hogy egyetlen hajót küldenek a vírus ellenszerének a felkutatására. Mi van a Földön? Vagyis minek kéne lennie? Ha jól értettem, akkor köztudott ez az öt éves dolog, hogy utána halott az emberiség. Hát basszus, itt olyan posztapokaliptikus világnak kéne lennie már az elsõ hónapokban a Földön, lázongások, felkelések, otthagynák az emberek a munkát, mert hát minek dolgozzanak, ha meghalnak. Fosztogatások, fegyveres összecsapások, háborús helyzet, stb. Nem tudom, ezt nem igen gondolták át szerintem, amikor elõjött ez az ötlet. Hülyeség így.

[NST]Cifu
Egyébként olvastam, hogy annyira ráhajtottak a realitásra, hogy eredetileg még az Omega-osztály hajtómûveinek lett volna egy rotáció-kiegyensúlyozó rendszere is. Ugyebár a forgó szekció miatt a hajó gyorsításkor "eltérne az iránytól" (hasonló, ahogy a huzagolt csövû fegyverbõl kilõtt lövedék a huzagolás forgási irányába "elhúz"). De idõhiány miatt végül is errõl letettek, és csak egy nagy, egyenes hajtómûszekciót kapott.

Amúgy a Nova-osztály a másik nagy kedvencem, arról például bárki kitalálja, hogy hadihajó :)

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Nekem is az omega Rombolók voltak a kedvenceim. Olyan... valószerûek voltak.

Tetszett hogy a sorozatban a fiatalabb fajok hajói mindig inkább funkcionálisabbak voltak és az idõsebb fajoké (Kentauri, Minbari) pedig már mûvészibb jelleget mutattak.

Pl az ilyen kis nüanszok hogy a fajok hajói különbözõ stílusjegyekkel bírtak (pl a Minbari hajók szerkezete kissé emlékeztetett arra a csontkinövésre a fejüköm) szintén telitalálat volt.
Punkerwork
Omega-osztályt hihetetlen jól megtervezték, azóta is etalon szerintem!

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

A poén az hogy a hiperszuper ûrjacht battleship semmilyen stílusjegyet sem mutat fel (max egy gigantikus vibrátorét.) ami olyan jó volt a régi sorozatban.

Amúgy az összes dologgal mit írtál egyetértek.

Én is furcsáltam hogy az emberiség fennmaradása (vagy legalábbis 90%-nak pusztulása)a tét és nemhogy tucatjával küldenék a kutatóhajókat csak küldik hõseinket és kész.

Oldal 1 / 21Következő →