25353
Whistler - Windows XP
  • Bilux
    Borg a SbLive driver-vel kapcsolatban ne feledd,hogy még amerikában sem jelent meg AZ ÜZLETEKBEN az Xp...
  • Borg
    Mindenki csak a hülye FTPket hajtja, hát, kis értékelés is az XPről, ha szabad:)
    Pár napja tettem fel a devild0wn féle finalt.
    XP 2562ről upgradeltem, azért döntöttem az upgrade mellet mert, láttam hogy azért a finalig már kemény változásokon ment át, még ha nekem ment is rendesen a 2462 MINDEN PROBLÉMA NÉLKÜL.
    Szóval belöktem a CD-t, előugrott nekem jókis M$ dizájn, mondom neki UPGRADE, jól:)
    Féltem töle, hogy összezavarja a rendszert vagy valami, de nekiugrottam, próba cseresznye. Ketyergett kicsit, kére a mellékelt serialt, aztán restart, és már installolt is, semmit nem kellet belenyulnom, 20 perc mulva harcra kész új XP világitott a monitoron:) Persze ez a 20perc relativ, nekem P3 750@833, és 512 PC166os ram van, ezzel simán megy.
    Szóval itt viritott, az első utam a regeditbe vezetett, ugyanis a ZApro, ami még az elözö XPben rendesen ment, itt bekettyózott, és ki akartam irtani. Sikertelen voltam, registriböl nem tudtam, uninstallt nem akartam, tehát kilöttem a servicet (True Vector logging) egyelöre igy jo volt, aztán meg upgradeltem, az XP kompatibilis verzióra, ami azonban ugyancsak problémákat okoz néha, ugyan megy, de indulásokor 10böl 2esetben nem tudja inicializálni a True Vector cuccot, és nem indul el. Akkor restartolom a ZA-t, azt jo megint.
    Utana gondoltam megnézem mi a téma driver ügyben.
    Live, MX, LAN, minden uj drivert kapott, minden megy.. fasza.
    MXnél hiányoznak a Detonator féle beállito fülek (ezt nem értem miért nem tesznek olyant be alapbol), szóval frissitettem jol, 12.00 WHQLre.
    Negativ. Tuningot nem jegyzi meg, amit NVMAXbol adok neki (210/210). Feltetttem tehát 12.41et (btw többet teljesit 3dmarx2001ben, mitn elözö XPvel), de tuningot ez sem komálja, restart után elfelejti. Irány a www.ntcompatible.com, kerestem uj drivert, találtam is; 14.10 WHQL, mondom süti. Fel is tettem, minden király, mindent elfelejtett, szokás szerint, kis 19"os moncsimon 640ben viritott be a windows restart után:) Nembaj, elnézzük. Mindent beállitottam, és felvettem NVMAXban az órajlet is, csodák csodájára megjegyezte az overclockot! Királyos. Mentem is 3dmarx2001be tesztelni, 2395 pont asszem, lassabb.. DE sokkal szebb a képe valahogy, nem tom mér, de ez van. Hagyom fent.
    Teszt közben bevillant, hogy a refresh rate elég tré, szóval ezt megint gyalog kellett beállitanom regeistryben (HKEY_LOCAL_MACHINE/SYSTEM/CurrentControlSet/Services/nv4/device0/NV_11modes kulcs, persze csak MXhez, itt az elsö refresh értéleket átirni, a szükséges felbontások mellett értelem szerint, de csak az elsöket!). Ezután minden jo, videokártya téren.
    Izzitok egy kis Faithlesst, de bakker miez! negyed akkora a default hangerő a Live!on mint azelött. Mondom negative, lets frissités, elöször WDM 3300ra, ami el is pusztitotta a rendszert install alatt. Igen, lefagyott, és csak ctrl+alt+delete böl tudtam lelöni, ami után ugyan helyreállt a rendszer, de 8 devldr32.exe futott, amit persze rutinosan le akartam löni servicekböl. Na ekkor besokallt, és kiütötte magát kékhalállal, hogy igy error meg ugy error, forduljak M$ékehez, vagy maufacturerhez, vagy fel...dumpolta a memoryt, hogy ne vesszen el semmi kékhalál közben, azt ujrainditotta a rencert. Szokásos scandisk, 10perce..
    Aztán elindult a windoz, még hang is volt, de a 8 devldr32 még mindig ott volt. Tré. Mind1, próbáljuk LiveWare for 2kval, fel is ment, de semmi nem fut belőle, GRATULA KEDVES CREATIVE LABS BAKKER... szó mi szó tehát, egy creative labsos driver sem megy XP alatt. Ok, jolvan van jokis function, uninstall. Lefagyott rá! Teljesen kész. Akkor remove. Lefagy. Update, XP alapdriverére. Lefagy. Safe mode, unistall. Lefagy. BAKKER mondom sosem lesz rendes Live! támogatásom igy, de ez tarthatatlan állapot. Isteni szikra, system restore. Bingo, visszaállitotta a rencert, alap XP driverre, de hogy roahdjon meg minden mást is visszaállitott alapra:) tehát MX művelet is indul elöröl. De legalább Live most megy jol, igaz a hangeröt kicsit feljebb kelett tennem erösitön, és a 2 kimenetet sem tudom használni a liveon. Negative tehát, Creativék remélem hamar adnak supportot ehhez, addig senkinek nem ajánlom a kisérletezést ezzel, mert komoly kompatibilitási problémák vannak XP és crea driverek közt.
    Mind1.
    Ezekután már szépen megy minden, net is, játékok is, programok is. Gyorsabb is lett, meg szép is. Vannak csillivilli themek, szép lett a dizájn is, stabil is, azóta semmi nem fagyott, de még akkor sem ugy fagytak persze a driverekkel hogy ne lehetett volna viszaállitani! ez pozitiv. Egyéb kompatibilitási gondok nincsenek benne, de azért még mondjuk egy a4tech wop35 drivert el tudnék viselni hozzá, ami tudja állitani a követési sebességet XP alatt, nem mintha nélküle nem menne.
    Tényleg rengeteg az uj funkcio. Nagyrészt apróságok, de tényleg hasznosak, szerintem mindenkinek tetszeni fog.
    Aki meg még mindig win9x vonalat nyuzza az felejtse el gyorsan:) (Linuxosok meg kiméljenek)
    Még egyszer mondom, immár minden megy belöle,gyorsabb és szebb is. Megéri feltenni, ha megvan a rendszered hozzá (256ram, 1.2GB free hely a winyodon.)
    Ja és ez a verzio ugye se activational, se time limit/bombal nem rendelkezik, szóval érdemes feltenni.
    Remélem segit ez a kis info, és nem csak a helyet foglalja itt:)
  • mekkmester
    Wincommander ftp-je, vagy FlashFXP ftp.
  • Dreet
    mekkmester sajnos nem
  • mekkmester
    ftp://download:[email protected]:6789
    XP Plus Pack Full 217 MB Rar-ban.
  • Borg
    Apo: de. Itt nélam a CDn. :) Máshol nem public, sorry
  • mekkmester
    Dreet! Nem tudsz belépőt a
    63.68.214.3 /pub/incoming/test/bin/sh/c/d/c/filled.by.numerike/ -re véletlenül? Reggel elindítottam a letőltést, délben áramkimaradás, most "anonymous" kitiltva. Itt állok egy fél ISO-val. Köszi, mindenféleképp!
  • Apo
    Borg, ird meg hol, vagy hogyan erheto el a 2600 Corp. edition?
  • Apo
    Van egy WinXP 2600 Plus! tools is valahol, ki tudja hol? (310 MB koruli a nagysaga)
  • Apo
    Valakinek nincs meg a WinXP prof Corp. edition?
    En lattam egy ftp-siten de nem jott le.
    ftp://216.146.134.36/ /Windows.XP.Pro.Corporate.Final-DEVILS0WN/xpcorppro-devilsown.r00 a cim.
  • Dreet
    Vicces srác vagy Feri!
    Mi a túróért izzitod a kedélyeket?
    Inkább publikus servert keress és azt tedd közzé.
  • Borg
    Egytértek! Ma tettem fel a 2600as !finalt!, upgradelte alapbol a 2462est, 20perc alatt! Video, és hangdriver frissités után minden megy rendesen, mindenféle feltörés nélkül ! (csak serialt kell, nincs activation és timebomb se)(windows.xp.pro.corporate.final-devilsd0wn)
  • Bilux
    Én azt mondom,hogy ez az XP egy istencsászár..:)
    Hibernate 2sec alatt betölt...
    Megmerem kockásztatni hogy sima indításkor is gyorsabb mint a Me volt....
    Én aszem maradok ay XP-NÉL!!!!!!!!!!!!
    NAGYON NAGYON SZÉP...:)))))))))))))))9
  • mekkmester
    Használtál valami "csalást"-t? Az enyém a glorisoft-ról van, az ottani "megoldást" használtam,majd elválik használ-e.Ha nem én is a 2000-hez fordulok.Ismered a 3in1 w2k-t?
  • Dreet
    Hát felraktam a corporate verziót. Ebben szerencsére nem volt regisztrációs folyamat.
    De van egy sanda gyanúm hogy visszatérek a 2000-re.
  • Bilux
    Hali mindenkinek..
    Felraktam a 2600 finalt...
    De mit csináljak,hogy ne keljen regisztrálni???
    Emilben ha lehet légyszí segítsetek...most raktam felelőször....:(
  • Dreet
    itt elméletileg fenn van a wxp corporate am valamiert ki be kapcsolgatjak a servert. Am eleg gyors.

203.253.24.93/incoming/~<1sp>tagged/By<1sp>tremor/WinFXP<1sp>Prof/
  • Dreet
    ftp://63.208.37.6/_vti_pvt/ici/By<1sp>Paul/3<1sp>/Plus/

- Windows XP Plus! Pack
  • Dreet
    azt meg nem tudom de amint megtalalom jelzem
  • mekkmester
    Ahogy elnézem, ez a 2600-as is megfelelő lessz.
    Dreet, az oké hogy van de hol???
  • Dreet
    Windows.XP.Pro.Corporate.Final-DEVILS0WN

nos mostmár van ilyen is
  • Borg
    Itt már megvan, ugyanaz mint anno a w9xhez is volt plus, uj themek, szinösszeállitások ilyenek... asszem valami 6 uj theme van benne..
  • A-Tom
    Üdv! Kéne nekem FTP build 2600 letöltési cím! Thanxx
    Másik: Office XP final letöltési címet nem tud valaki?
  • Bilux
    De adok egy tippet...Ha ti már nem segítetek..:(
    INFO on how to remove Activation (IE make the CD a VLK): by Beta-X

Extract the CD to a TEMP dir
    Open /I386/setup.ini
    You see something like this

ExtraData=707A667567736F696F697911AE7E05
    Pid=55034000

Change PID to "51883270"

SAVE

INFO on how to bypass 180 day bomb
    Open REGEDIT
    Select "HKEY_LOCAL_MACHINE"
    Select FILE: LOAD HIVE
    Look for Setupreg.hiv in the /i386 dir of the CD
    Then give it the name "REGHIV"
    Go to:
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SETUPHIV\ControlSet001\Services\setupdd
    and change
    (Default) REG BINARY to nothing but "0"'s
    Then select HKEY_LOCAL_MACHINE\SETUPHIV\ and choose file:unload HIVE
    The HIVE file is now modified.

Use
    http://www.winchan.net/win2000/bootcd.htm for bootable CD info

• Bilux
    Akkor majd 3hónaponként újra telepítek...:)
  • Borg
    Ez mind szép és jó, csak épp a legujabb hiresztelések szerint az eddig megjelent 2600as verziókban timebomb van, amitöl 120 ill 180 nap után fuccs az egésznek, hiába is törli akár az ember az installdate keyt :(
  • Borg
    Immár csaknem 8 hónapja van XP a gépemen, az első bétáktól kezdve.
    A ram kérdéssel egyetéretek, nekem most 512 PC166 van benne, és ezzel már egy kerrentést nem hallok a vinyótol.) 256al már neki lehet állni.
    A játékok kérdéssel abszolute nem értek egyet, nekem MINDEN játék fut, és MIND GYORSABB, mint WinME alatt voltak. Lehet ez a wink2-s detonatorok kérdése is, de tény, hogy gyorsabbak XP alatt, 3-15FPS+ mindenképp van. 3Dmark2001 teszt is sokkal szebben lefut, és ugyanolyan tuningolás mellett STABILABBAN mint ME alatt.
    Swap file kérdéshez csak annyit, hogy ehhez képest a 98/ME NEM kezelte a swap filet:))
    Valóban 2600.3 lesz a final, de a 2535-ös verziótol kezdve csak bugfixek vannak benne, és nincsenek ujitások!
    Szóval ha valakinek rendesen fut a 2535, annak nem érdemes a 2600.x-re frissiteni.
    A 120/180 napos evaluation timeok miatt meg senkinek ne fájjon a feje, keressétek a winlogon opcio alatt az INSTALLDATE keyt, és töröljétek, jól:)
    Az meg aki 2600.1-2-3 között cicózik az meg nevetséges:)))
  • SAntA_ClAus
    Es mikor jon ki a vegleges XP????
  • Dreet
    WINDOWS XP Build 2600.1 ISO

198.112.160.35/TEMP/PCD/4<1SP>speedfxp<1SP>/ikel/blaa/mekker/Spuuuuuug/Microsoft.Windows.XP.Professional.Build.2600-PiEGiSO/
  • mekkmester
    Nézd meg a #344-et.
  • Borg
    Valaki irhatna ide egy listát, hogy miket is újitottak/változtattak a 24xx verziók óta, legalábbis a látható különbségeket, köszi.
    (ugyanis nekem 2462van, és tökéletesen müxik, nemtom érdemes e frissiteni)
  • SAntA_ClAus
    Help te letoltotted valahonan vagy valakitol szerezted???
    HA letoltotted add mar meg honann!
  • SAntA_ClAus
    Help! Honnan toltotted le a 2600-t???????
    Adj mar egy comet legyszi!Vagy irj mailt!
  • Bilux
    egyébként most megvan a reset3.03
  • Bilux
    Nekem meg az lenne a kérdésem,hogy mi az a reset3.exe mikor kell használni...
    Elkezdem felrakni a Win-t beirom a key-t majd...
    mikor hogy segítsetek pleaseeeeeeeee
  • SAntA_ClAus
    Szerbusz Help!

Ha csak ez az egyetlen OP rendszer lesz a vinyon akkor erdemes NTFS fajlrendszert letrehozni! Sokkal megbizhatobb mint a FAT 32-ő!
    DE ha sima user vagy szerintem a legjobb valasztas a FAT32! Egyszeru s 100-ból 90 gepen ez talalhato!
    A Dontes a tied!
    Melyik XP-t rakod fel? MAr megvan a 2600 neked?
  • SAntA_ClAus
    De honnan lehetne letolteni? Legyszives egy jo linket.
  • mekkmester
    Helló!
    a http://sn8.net:8081/usa_2600__x86fre.pro_whistler.iso letöltéséhez tud valaki user/password-t ????
  • Bilux
    oksi köszönöm akkor már szedem is...
    Egyébként mi kell hozzá,hogy ne szarakodjon..
    Mármint key vagy valami..Légyszi aki tudja az emilben megírhatná!!!
    Vagy itt.
  • SAntA_ClAus
    Tenyleg megjelent a vegleges XP? Ha igen honnan lehetne majd esetleg letolteni?