25350
Whistler - Windows XP
  • Breki33
    ja kene neki egy ujabb driver de az nincs

de nem szivesen cserelnem le ezt a jo kis kartyat

ha felrakom a 21.83-ast gondolod hogy annyit ugrik? Nem valami mas gond lehet itt?
  • Breki33
    Tegnap felraktam az XP-t
    nem ment az MX 300-as hangkartya az istenert se
    Erre tud valaki megoldast?

Ezenkivul a 3DMark200-es eredmenyem visszesett 5.500-rol 3.800-ra ez mi miatt lehet?
    HIaba rakom fel a 21.81-es drivert akkor se lesz jobb.

Amugy Abit KT7A-m van TB900-assal es GEforce 2 Mx 400-al

• KRi2
    -Pontosan mi a különbség a HOME és PROF. verzió között (az áron kivül)
    -Igaz az hogy az XP-t folytonosan regiszrálni, liszenszelni kellene hogy müködjön egy darabig?
  • A-Tom
    Énse tudom lerakni. Csak a hibernálás műxik. Ez valószínü régi alaplap/bios miatt lehet, ami még nem támogatja az összes APM funkciót.

Ikonok: a Control Panel / System -nél van egy Advanced fül, ott valamelyik gomb (nemtom, mer má W98 van fenn) megnyomásakor bejön egy lista, ahol a vizuális effekteket (smooth scrolling, font smoothing, menü árnyék, stb) tudod ki-be kapcsolni.
    Telepítéskor ezeket a gép sebességének megfelelően állítgatja.
  • Garfield
    Egyébként ismer valaki olyan helyet, ahonnan a Windows-frissítések letölthetőek külön-külön fájlban úgy, ezeket majd egy másik gépen teszem fel?

A hotfix.microsoft.com-on fent is van minden, de számomra rejtélyes okból minden jelszóval van védve.
  • Garfield
    Van is (a Winternals-féle), de nálam kb. "én-is-tudok-magas-hangon-énekelni-ha-a-tökeimet-markolásszák" alapon. Vagyis olvasni olvassa, de egy izmosabb lemezműveletnél jön a kékablak, ezután meg már csak arra kell figyelni (ha az ember nem akarja újraindítani a rendszert), hogy az NTFS-meghajtókhoz ne nyúljon, mert jön a következő kékablak. Röviden: szar.
  • John Rambo
    Hm es most olvasom hogy Win98 ala is van egy ugyes progi, amivel a 98 is latja az NTFS particiot, irni olvasni tud rola.
  • John Rambo
    Screamer: Partition Magic 7.0-val szepen at lehet konvertalni NTFS-re, utanna meg vissza FAT32-re. NTFS particiot minden olyan oprendszer latja amelyik tamogatja: WindowsNT, XP. Egy winchesteren lehet Fat32 is, es NTFS is, latni fogjak egymast. NTFS elonye nem igazan a stabilitas, egy kicsit gyorsabb lesz tole a system, es a fragmentalodas is kisebb lesz. /tehat ajanlatos a systemet NTFS-re, jatekokat, hurcolaszodwinyod particiojat pedig FAT32-re allitani. Vagy ahogy akarod :)
  • A-Tom
    nem találom........
    próbáld meg ide küldeni: [email protected]
    Kössz
  • KeviN
    Az NTFS-nek nincs sok koze a stabilitashoz. Szerintem 1bbkent erdemes, de vigyazz, mert amelyik winyon Ntfs van azt nem nagyon tudod hurcolaszni, csak olyan gepbe amelyiken szinten XP van. Igen, lathato marad a fat32, es sima az adatcsere(?) is :) A visszaallitast nemtom, de en bizok a Particion magicbe :)
  • screamer
    Sziasztok! Egy pár kérédsem lenne. Érdemes-e NTFS-el installálni az XP a stabilab futás érdekében? Az NTFS alatt látható marad-e egy síma FAT32-es partíció ill. winyó és köztük az adatcsere símán megy? Amennyiben NTFS van egy partición azt vissza lehet-e állítani FAT32-re? thx
  • KeviN
    Nem kell visszahozni oket, mert megvannak...csak az xp nem latja a particiot. Mint irtam dos lemezrol bootolva latom annak a winyonak a particiojat. Vegulis 1nlore ugy oldottam meg a problemat, hogy a szomszedba atvive, ott 1 win98-as gepbe berakva halon athuztam ami kellett, de piszkosul zavar a dolog.
  • zacsko
    Ajánlom a getdataback nevő progit, az visszahozza az adataidat akár újraparticionálás és formázás után is. Ha kell dobj mailt és elküldöm.
  • KeviN
    Nnnna ujabb problemaba utkoztem. Ugy laccik kell 2-3 honap, hogy kideruljenek a hibak. Szoval...beraktam 1 winyot a gepbe. Sajnalatos modon azonban elfelejtettem visszajumperelni (szep magyar szo tudom :) ) igy a secondary kabelen 2 slave volt. Azota nem latja azon a winyon a particiot. Probaltam mar mindent, de idaig semmi nem vezetett erdemenyre ( gyors felsorolas - masternek jumperelni - kivenni mellolle a masok winyot - uninstall a drivet, es ujrafelismertetni - system restore - safe mode -semmi nem muxik ), viszont dosbol latom a particiot. Magat a winyot jeloli, de azt mondja unformatted :) Valakinek valami otlet ?
  • item
    Egy gondom van vele, hogy néha beugrik az a bizonyos kékablak !! Sajnos megmaradt !! IRQ hibát irogat! De csak ha netezek akkor fordul elő!
    Ha valaki tudja mitől van irjon ide ! ABIT ST6 Celeron 800 Ati Radeon 64 mb ddr vivo 256mb (2x128mb/133 mhz sdram) Yamaha Xwave6000 hangk.30GB ATA100 Quantum, 15GB ATA66 Quantum Yamaha CDRW 8/4/24 Creative DVD 5x .KÉRDÉS ! :miért akad win2000 és XP alatt ez: "intel(R)82801BA/BAM SMBus Controller - 2443"
    Elnézést a sok szövegért ! HA VALAKI TUDJA AKKOR IRJON ! (köszönöm)...
  • mekkmester
    ftp://196.40.46.70/mattxp /xpmaster/Downloads/
    itt devilsown könyvtárban iso
  • bob
    Hál istennek !
    ezzel is egy kicsit okosabbak lettünk.
  • KeviN
    Megvan a hiba forrasa : az alaplap nem erzekeli, hogy 80 eres kabel van benn, csak 40-est erzekel :) Koszi a tanacsokat
  • bob
    A fene a pofáját!
    Próbáld meg feltenni a Tweak XP vagy az XP Powertoys progikat(http://www.widowsxp.nu/) valamelyikkel biztos hogy be lehet kapcsolni.Egy másik fórumban olvastam hogy valaki ezzel kapcsolta be az UDMA66-os módot.
  • KeviN
    No ezaz...ott az van beallitva, ha lehet hasznalja az udma-t, de nem hasznalja az alnok :)
  • bob
    Hát én egy kicsit bonyolult módon találtam meg(biztos van egyszerübb is):
    Control panel/Administrative Tools/Computer Manaement/Device Manager/IDE ATA ATAPI controllers/Primari IDE chanel/Advanced Setting-
    itt lehet beállitani Hogy pio vagy UDMA(ha lehetséges)modot
  • KeviN
    Valaki tud segiteni abba a kerdesben, hogy hogyan tudom beallitani, hogy hasznalja a quantum lct 20 40 Gb-s winyomnal az XP az UDMA modot, mert csak a pio modot hasznalja, es ez igy kisse kellemetlen. Tehat arra kene rajoni, hogyan lehet force modban UDMA hasznalatra kenyszeriteni az XP-t.

Elore is koszi : KeWiN
  • TomBond
    Igen igazad van de sajnos nem tudom már a forrást ugyanis nem itthon találtam rá, és a floppyn már nincs rajta a forrás.
  • TomBond
    Windows komponenesek eltávolítása

Az XP megjelenésével a Microsoft elvette a lehetőséget hogy eltávolíthassunk számos Windows komponenest, és ha jól emlékszem akkor ebben a részben is olvastam arrol hogyan lehet megszabadulni ezektől a komponensektől. Most viszont lehetőséget adunk erre a jogra:
    Nyissuk meg a C:\WINDOWS\Inf directoryt (természetesen ha nem egyezik meg a meghajtó betűjele, helyettesítsük)
    Nyissuk meg mondjuk notepadal a sysoc.inf file-t. Valami hasonlót kell látnunk itt:

[Version] Signature = ”$Windows NT$”
    DriverVer=06/26/2001,5.1.2505.0

[Components]
    NtComponents=ntoc.dll,NtOcSetupProc,,4
    WBEM=ocgen.dll,OcEntry,wbemoc.inf,hide,7
    Display=desk.cpl,DisplayOcSetupProc,,7
    Fax=fxsocm.dll,FaxOcmSetupProc,fxsocm.inf,,7
    NetOC=netoc.dll,NetOcSetupProc,netoc.inf,,7
    iis=iis.dll,OcEntry,iis.inf,,7
    com=comsetup.dll,OcEntry,comnt5.inf,hide,7
    dtc=msdtcstp.dll,OcEntry,dtcnt5.inf,hide,7
    IndexSrv_System = setupqry.dll,IndexSrv,setupqry.inf,,7
    TerminalServer=TsOc.dll, HydraOc, TsOc.inf,hide,2
    msmq=msmqocm.dll,MsmqOcm,msmqocm.inf,,6
    ims=imsinsnt.dll,OcEntry,ims.inf,,7
    fp_extensions=fp40ext.dll,FrontPage4Extensions,fp40ext.inf,,7
    AutoUpdate=ocgen.dll,OcEntry,au.inf,hide,7
    msmsgs=msgrocm.dll,OcEntry,msmsgs.inf,hide,7
    msnexplr=ocmsn.dll,OcEntry,msnmsn.inf,,7
    smarttgs=ocgen.dll,OcEntry,msnsl.inf,,7
    RootAutoUpdate=ocgen.dll,OcEntry,rootau.inf,,7
    Games=ocgen.dll,OcEntry,games.inf,,7
    AccessUtil=ocgen.dll,OcEntry,accessor.inf,,7
    CommApps=ocgen.dll,OcEntry,communic.inf,HIDE,7
    MultiM=ocgen.dll,OcEntry,multimed.inf,HIDE,7
    AccessOpt=ocgen.dll,OcEntry,optional.inf,HIDE,7
    Pinball=ocgen.dll,OcEntry,pinball.inf,HIDE,7
    MSWordPad=ocgen.dll,OcEntry,wordpad.inf,HIDE,7
    ZoneGames=zoneoc.dll,ZoneSetupProc,igames.inf,,7

[Global]
    WindowTitle=%WindowTitle%
    WindowTitle.StandAlone="*"

Azok a bejegyzések, amelyek HIDE bejegyzést tartalmaznak, szó szerint el vannak rejtve, tehát emiatt nem látjuk a Windows komponensek között. Ahhoz, hogy ezek megjelenjenek a listán, cseréljük le a ,HIDE bejegyzéseket üresre.

Tehát álljon itt egy példa; a legutolsó HIDE-os bejegyzés:

MSWordPad=ocgen.dll,OcEntry,wordpad.inf,HIDE,7 helyett
    MSWordPad=ocgen.dll,OcEntry,wordpad.inf,,7

Miután a kívántakat lecseréltük, mentsük el a file-t és indítsuk újra a rendszert.

A végére még egy jó tanács:
    Ha esteleg ezzel feborulna a ”béke” a rendszeren belül, akkor innen nyugodtan ki lehet másolni a bejegyzést és felülírni a megadott file-t, annyi módosítással, hogy az első sorban
    [Version] Signature = ”$Windows NT$”
    az NT helyett a megfelelő operációs rendszert nevezzük meg.

• bob
    Tedd fel a 14.61 drivert XPre és2000re van én is azt használom.Nekem bevált.Ez a legujabb ASUS driver.Leszedheted az Asus honlapjáról.(ftp)
  • Nark
    Asus 7700-as videokartyahoz letezik asus xp driver????Én nem talalok.Az nvidias nem igazan jön be mert egy ket game szaggat ami akkor se szaggatott mikar szarabb gepem volt mint most.Pl a nfs Porshe ezt csinalja.Az is igaz hogy csak akkor volt hajlando elindulni ha a compatbility modnal a win 98/me op hasznalja.Maskülömbe meg se mukkan. Egyebkent nem mindig sikerul az xp-nek atvagni az adott progit,ritka az az eset hogy sikerül.
  • A-Tom
    lécci rakd fel. Van egy másik is, de az se fogad sokat. Jön rá egy csomó levlist, aztán állandóan tele a mailbox
  • Inquisitor
    Olyat még nem láttam XP alatt, hogy megfagyott és nem írta ki mi a baja :)
    Nekünk állandóan anyázott az nVidia driverre, aztán egyszer kibökte, hogy gagyi a ram!
    Kicseréltük ... és voilá! (Na igen és mivel az új ram CAS2 volt, 1,5x gyorsabb lett a gép.)

Ar-nak meg üzenem (#850), hogy az Intel NEM csinál az i740-hez új drivreket, a beépített MS driver (ha van) nem tartalmaz SEMMILYEN videókártyához OpenGL-t, legalább is eddig így volt ...
  • A-Tom
    bootolható a CDm, de havernak kell feltenni, és neki nem ATAPI a CD-ROMja, és nem akar bootolni
  • A-Tom
    Ja meg kéne finalhoz boot floppyk
    2505-höz van, de az nem jóó
  • A-Tom
    Nemtom. CD-ről csedtem le. Tartalomból hogy lehet megállapítani?
  • A-Tom
    Hi! Kaptam egy Windows XP Final-t bin+cue -ben. Kerestem hozzá CD keyt. De még nem telepítettem fel.
    Namost ehhez a verzióhoz kell vanami crack? És milyen limitek vannak benne?
    Köszi
  • Borg
    Nekem megy tökéletesen.
  • Buba
    A fagyás valószínűleg rossz memóriamodul miatt volt, a last known good configuration nem segít rajta. Csak az az egy felhasználó halt meg, más felhasználóval minden megy.
  • Borg
    Bootmenübe nyomod magad, és ott last known good config betöltése..
    vagypedig ráinstallod az XPt repairt nyomva amikor kérdezi.
    Elég szar lehet a vas az XPd alatt ha ilyen fagyást tudtál kihozni belöle.
  • Buba
    Help!!! Egy lefagyás után (annak ellenére hogy NTFSt használok) meghibásodott a User Registry-m (NTUSER.DAT). Ha be akarok lépni ezzel a felhasználóval, azt mondja hogy hibás és nem tudja betölteni ezért egy ideiglenes könyvtárba másolja a Default Usert és oda léptet be :(
    Hogy lehetne ezt kijavítani? Van olyan program ami memóriába be nem töltött registryt tud javítani?
    System Restore kikapcsolva :(
  • Evil
    szoval a meglevo fat32 es particiokat ntfs re konvertalhatom adatvesztes nelkul?Es utanna az xp meg is formazza oket ntfs re?
  • Borg
    Felajánlja hogy konvertálja a meghajtót, particiot amit akarsz NTFSé. A konverziótol nem veszik el semmi adatod.. csak ha ujraparticionálod, vagy formázod.
  • Evil
    a win xp telepito felajanlja hogy megformazza a vinyot ntfs re vagy kell kulon ntfs format progi?Ja es most kettebe van a vinyo particiozva fat32 n.Ha atrakom ntfs re akkor oda lesznek az adataim?Egyaltalan mi ennek a muveletnek a menete?
  • bob
    Köszi Kami !!! nagyon jó ez a progi amit találtál
    a kikapcsolásra,meg a restartra.