25353
Whistler - Windows XP
-
#3281 Milyen programmal lehet letörölni azokat a programokat amik már nincsenek a gépen de még benne vannak a telepített programok listájában? -
#3280 http://www.supergamez.hu/listazas.php3?id=1056113015 -
Mi lehet ez? Az internet explorer-em adja be ezt a hibaüzenetet majdnem minden weboldal megnyitásakor. Ezt pl., ennek az oldalnak (sg fórum) a megnyitásakor adta be...Mi lehet a probléma, és hogyan tudnám megszüntetni? Előre is thx a segítséget... -
Twins #3277 Sziasztok!
Egy kis segítség jól jönne! A meglévő MSN messengerre rányomattam a 6.0 verziót. Fel is ült a gépre ugyan de halleluja mostmár két messengerem van (hogy a franc esne bele). Megpróbáltam letörölni a régebbi verziót, ezzel rendben is volnék (bár nem hiszem hogy maradéktalanul eltűnt), most viszont a Norton Internet Security buzerál miatta. Folyton bejelez, hogy az msn.msgr.exe megpróbál közlekedni a neten. 5let? Köszönöm! -
#3276 HKLM\System\Controlset001\Services\Cdrom kulcsban az Autorun értékét állítsd 0-ra. -
#3275 az automatikus lejátszást hogyan lehet kikapcsolni az összes meghajtóról? -
#3272 Hát ez fantasztik! :-DDDD
Újra villámgyors XP-m van!
Köszönöm szépen a segítséget!!! Nagyon hálás vagyok!
Mostmár csak ezt a task manager problémát kellene megoldani valahogy...:-)))) -
#3271 Köszönöm szépen, utána nézek!
Ha bejön, örök hálám nektek!!!! :-) -
#3270 Nekem is közel fél percet "gondolkozott" az XP-m mire lehetett használni, de a hálózati kártyának adtam egy fix IP címet, ahogy lentebb is írta valaki és azóta a jelenség megszűnt.
Részletes leírás az 5195-ös üzenetben itt:
http://forum.index.hu/forum.cgi?a=t&t=9045980&w=1480
-
#3269 Szerintem nézz hozzá a neten MS drivert.
Nekem Logitech egerem van, annak is a meghajtójában van acceleration. -
#3267 De azt honnan tudnám meg, hogy milyen service zárja be a task managert?
Sajnos nem tudok neked teszt ötletet mondani. De elképzelhető, hogy ez HW hiba. Az alaplapi idevezérlővel lehet valami.
De ez nem biztos. Sajnos ilyen mélységig nem értek a dologhoz. -
#3266 Meg kellene nézni , milyen service-ek futnak, amik közül valami - lehet, hogy szándékosan - bezárja neked a Task managert
Ami az IDE vezérlőt illeti ,mit tegyek?
Hogy teszteljem , hogy jó-e?
Software, vagy hardware hiba ez?
Vagy mi a teendő ilyenkor? -
#3265 A 3252-re nem tud senki megoldást?????? :-) -
#3264 Dehát az IP címet a szolgáltatótól kapom, mert ADSL-em van....
Sajna nem értem. :-( -
#3263 Én ettől függetlenül gyanakodnék az ide vezérlőre... -
#3262 Az XP ma úgy döntött , bekapcsolás után nem 30 másodperc alatt indul el, hanem mintegy 3 perc alatt.
Nézegetem az error logot, ezt találtam:
The device, \Device\Ide\IdePort0, did not respond within the timeout period.
Ez ott van vagy nyolcszor
Érdekes, most nézem, már régebben, pl június 14-i dátummal is látok ilyet
De akkor IdePort1 a hibás
Sőt, olyan is van, hogy a CD ROM:)
Aztán június 14-e óta mai napig semmi error
Ennek örömére a második vinyómat át is tette az XP PIO módba.
Amúgy , a WINXP rajta van egy hónapja, eddig semmi baja sem volt, a házhoz sem nyúlt a kutya sem.
Ja, s az évek óta rajta lévő WIN98-nak sincs semmi baja, imént megnéztem. Minden DMA működik szépen
Emiatt a Hardware hibát kizárnám.
XP alatt eltávolítottam a Primary Channelt, restart után UDMA Mode 5 lett megint
Kérdés, hogy meddig...
Volt valakinek hasonló tapasztalata?
Segítsetek, ha tudtok, legyetek szívesek
-
#3259 Fix/dinamikus ip nem lényeg. Valami más lesz a gond, de nekem úgy tünik ez default az XP-ben...:-(
-
#3258 Máshogy kezeli az XP a cd író drivereket!
Szerezz be egy relative új íróprogramot.
Sajnos nem tudom, melyik lenne jó a te íródhoz, nekem egy 12-szeres LG-m van, ehhez a Roxio Easy CD Platinum-ját használom, minden gond nélkül!
Egyebet nem tudok mondani...:-D -
#3256 Kerio Personal Firewall ( www.kerio.com ) -
#3255 tudnátok ajánlani egy jó, ingyenes tűzfalat?
eddig az ATGuard-ot használtam, de az csak 98-on megy, most 98 és XP alatt is ugyanazt a túzfalat szeretném használni
-
#3253 Nálam is ugyan ez a helyzet.
Szintén 2 gépes hálózat, mindkét gép XP és nem is lassuak.
A bott piszokgyors, de miután megjelent az asztal és eltünik a homokóra, még csak olyan "félkész" a rendszerem. A hálózati kapcsolatokat nem is lehet kb. 1 percig megnyitni.
Tuti, hogy a hálózatkezeléstől van, mert egyik ismerősöm is ebben a cipőben jár. -
#3252 Szasztok! Gondom van!
Azt figyeltem meg, hogy pár hete a feladatkezelőmet ha megnyitom, akkor egy-két másodpercig marad fenn, aztán eltünik.
Ugyanakkor a taskbar-ban megjelenik a kis zöld ikonja, de ha feléviszem az egeret rögtön eltünik.
Ha egymásután 20-szor nyomom meg a CTRL+ALT+DEl-t, akkor 20 kis ikon lesz a taskbar-ban, de mind eltünik ha feléviszem az egeret.
Ezálltal elég nehezen oldható meg egy-egy lefagyott program bezárása.
Volt valakinek hasonó már, esetleg tudtok megoldást erre?
Előre is kösz! -
SirAir #3247 Sziasztok!
Egy nagy problémám lenne, amire már régóta nem találok megoldást. Néha egy-egy program feltéte után (mindig más) az XP a következő bejelentkezéskor percekre leáll és a Task Managerben a felhasználók kb. 2 percig nem jelennek meg. Ez alatt az idő alatt egy halom dolog nem müxik (videovezérlő, modem, programok telepitese, ...stb.). Mitől lehet ez a probléma. Eddig csak az újratelepités segített, de ezt már unom. Nem hiszem, hogy nem lehet megoldani. Nagyon köszi a választ! -
#3246 Sziasztok.
Nem tudja valaki, hogy honnan lehet leszedni programok magyar nyelvű leírását???
Pl: NeoBook 4-ét??
-
#3245 regedit
hklm = hkey_local_machine :)
hippy:
Van ilyen progi Fat32-re, több is, az egyiket azt hiszem, HiddenFolder-nek, vagy MagicFolder-nek hívják (vagy valami ilyesmi).
-
hippy #3243 Igazából nem a képzett behatolóktól tartok,csak többen is szokták használni a gépemet.Külön felhasználókat nincs kedvem beállítgatni,de nem szeretném ha minden cuccomat bárki megnyithatná.Lehet hogy egy rejtett mappa is elég lenne,de szeretnék biztosra menni.Mindenesetre köszi a választ:) -
hippy #3241 Tudna valaki mondani 1 jó progit amivel mappákat titkosíthatok?Az a gondom,hogy az XP-súgója szerint-csak NTFS formátumban tud titkosítani,az enyém pedig nem abban van.Előre is köszi! -
#3240 ja és ha ms-dosban formatálok akkor mit kell beirni lécci segitsetek -
#3239 Léccci segitsetek formatálni akarom a prticiot amin a WIndows xp van telepitve de akárhogy probálom bezárni a programokat mindig azt mondja hogy zárjam be a segédprogramokat a lemezkezelöket meg ami a lemezen fut de nem jo mit csináljak ha ms dosbol formatálok akkor ugy jo lesz???
AMugy azért formatálok mert ujrarakom a xp profot.
Lécci segitsetek kösz -
#3238 HKLM\System\CurrentControlSet\Services\Cdrom
Az AutoRun kulcsot írd át 1-re (ha nincs, akkor hozd létre).
-
Don Vito #3232 Köszi -
#3231 Nem babráltad esetleg a Temporary Internet Files könyvtárakat, nem törölgettél belőlük kívülről? Egy próbát megér: Tools - Options - General fül, itt a Temp.Int. fájloknál a Delete Files gomb. Ez kitöröl mindent rendesen és eltávolítja a hivatkozásaikat is. A lapok következő meglátogatásakor újra letöltődnek a képek/flash-ek és rendesen a helyükre kerülnek.
-
#3229 Ez tudtommal nem XP gond, hanem táp gond!
Próbálj meg egy másik tápot belerakni, szerintem ez megoldja a problémádat!
Aztán lehet, hogy nálam okosabb XP guruk tudnak valami megoldást, én csak egy szimpla HW technikus vagyok :-) -
Don Vito #3228 Srácok segítsetek! Hogyan tudom beállítani XP-ben hogy leállításnál magától lelője a powert, mert így nyomva kell tartani a bekapcs gombot vagy tíz másodpercig. Ez azóta van hogy 98-ról áttértem XP-re, ja és egyébként professional. Előre is köszönöm a segítséget -
#3227 Köszönöm szépen a segítséget!
:-) -
#3226 Nem kivánom hálózaton használni, csak a kollégám a cégnél megmutatta, hogyan lehet behatolni egy otthon tűzfal nélkül hagyott gépre!
És ezeket a megosztásokat mindenképp szerettem volna kikapcsolni!
A felhasználóban meg nincs hiba, csak nem ért még annyira az XP finomhangolásához, mint egyesek...
(ahogy a cégnél solgozó rendszergazdák se, szal....) -
#3223 Állítsd le a 'Kiszolgáló' nevű service-t. Vigyázat, ezután minden más megosztásod meg fog szűnni és nem is fogsz tudni ilyesmit létrehozni!
-
#3222 A gond az XP!
Nekem is sok bajom volt vele hálózaton.
Azt javaslom cseréld le az xp-t ha hálón szeretnél csinálni valamit.
-
#3221 Szasztok!
Egy kérdésem lenne.
WinXP Pro magyar corporate edition-t használok.
Hogyan lehet a C$, D$, ADMIN$ megosztásokat meszüntetni?
W2K alatt ezt simán meg lehet tenni. Itt miért nem?
Természetesen rendszergazda vagyok a saját gépemen stb stb....
ELőre is THX a válaszokért! :-) -
#3219 Hello!
Volna egy problémám, mégpedig a hálózattal kapcsolatban. Csillag-elrendeződést akartam, van is egy switch a ház közepén. Három gép lenne összekötve, koax kábelekkel. Két gépen windows 98se, egyiken XP van, mindhárom gépbe hálókártya (2 Realtek és 1 KTI Fast ethernet 10/100 Mbps) a kártyák fel vannak ismerve, illesztőprogram van. Az XP-n indítottam el a hálózat beállítása varázslót, megi is csináltam, majd a többi gépen is ugyanezt. Az egyiken azt írta ki, nem találja a hálózati hardvert, pedig mindenhol, az eszközkezelőben is látszik. A másikon működött addig amíg ki nem kapcsoltam és reggelre, nyoma sem volt a hálózatnak. A P4-es gépen egy másik merevlemezen fenn van a 98SE és azalatt prímán működik mind a három gép (Itt is lefuttattam az XP-hálózat varázslót). Mi a probléma????? Kérlek válaszoljatok, és ne legyetek szűkszavúak, ha kell kezdem előlről az egész hálózatot hardver installálással stb.
Hixer