Windows XP

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

gergely1991
Én erre már tegnap se akartam válaszolni mert minek?
Ha piszkált XP-t használsz akkor ilyen problémákra számítanod kell(pl.:rossz drivert telepít ezzel okozva kékhalált,vagy egyéb rendszerösszeomlásokat okoz).Ezért ilyenekkel ne is kísérletez.Mint a közmondás tartja😮lcsó húsnak híg a leve😊
Ha esetleg D-n is vannak fontos adatok akkor tedd be egy másik gépbe és jumpereld másodlagosként(ezáltal nem arról bootol be) és mentsd ki a fontos dokumentumaidat😊

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

De mikor beállítja láthatóvá, akkor gépindítás után is látható kell legyen, csak úgy nem látható gépindítás után, ha valamilyen okból nem menti le a beállításokat. Miután beállítottad, hogy látható legyen, akkor már be is kellene legyen állítva, mert az Apply és az Ok megnyomtad.
gergely1991
Esetleg megpróbálkozhatsz a intézõben:eszközök>mappabeállítások>nézet fül majd lejjebb görgetve a rejtett állományok-at megkeresed és a megjelenítés-t kijelölõd..

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Akkor valami gond van, mert ha átállítod miután a gépet újrainditod, akkor le kell legyen mentve az a beállítás.
Szerintem valami gond van az XP-vel, valami nem mûködik a rendszerben.
Nézz be ide: Start > Control Panel > Administrative Tools > Event Viewer itt nézd meg az összes hibákat (Application, Security, System, Internet Explorer, de inkább az Application és a System a legfontosabb), amelyek a mai nap (vagy amikor bekapcsolod a gépet) adodnak. Valami kellene legyen ott.
Mikor zárod le a gépet egy pillanatban azt írja, hogy Saving your settings... elvileg itt le kell mentse a beállításokat.
Qwerty4
Hello.

A Local Settings mappát az XP profilkönyvtárában lehetséges örökre "láthatóvá" tenni?Mert folyton rejtett, s ha átállítom láthatóvá, következõ gépindítás után újból rejtett lesz.

Qwerty4

Hát lehet, túlságosan megpiszkált xp telepítõt fogtál ki és pár nap után kiakadt nálad.
Van külön neve is ennek a megpiszkált xp telepítõnek !?
Azért kérdezem:
Csak, hogy más is lássa, hogy gond lehet ezzel.

Szerintem az lesz a vége, hogy új xp-t tehetsz.
Én is az xp sp3 cd boot / javítás chkdsk /r -t javasoltam volna, de már próbáltad azt írod.
Írod, hogy megcserélõdtek a partíció betûk. xp sp3 cd boot / javítás itt kell egy 1-est nyomni elvileg, de ha xp partíció nem C -írja, akkor 2-es számot kell megadni és ....
Hello,

szeretnék venni egy original windows 7-et, azonban minél olcsóbban. Mikor érdemes rászánnom magam a vásárlásra? Ünnepek után, nyári szünet elõtt? A vásárlás nem sürgõs számomra, csak az, hogy a lehetõ legjobb piaci áron jussak hozzá. Elõre is köszi a választ.
Még egy kis infó:

Dosba kilistáztam dir paranccsal a meghajtót és nincs meg a boot.ini. Próbáltam copy con paranccsal újraírni a fájlt, de azt kapom, hogy ( Copy con boot.ini) az elérési út vagy a megadott fájl nem érvényes. Mostmár ott tartok, hogy már meghajtót se tudok váltani, mindenre ismeretlen parancsot vagy a hozzáférés megtagadva-t írja. Nem tudok a visszalépni a gyökérkönyvtárba se cd se d: parancsokkal.

Próbáltam egy diskpart parancsot, mikor elõjön olyan képernyõ, mint a windows telepítõkor onnan kilépek akkor átrak a c:-re ahol most a cuccok vannak, de innen meg nem bírok visszalépni a d:-re ahol a windows van/volt/lenne. Remélem tud valaki segíteni. Holnap még próbálkozok vele.

Buherált XP SP3-as cuccot raktam fel egy pár napja.

Milyen Windows van meghibásodva? XP SP2?
Egy oem-es sp3-ast raktam be és nem jött ki ez, hogy másféle windows is lenne a gépen.

Beteszed a Windows telepítõ CD, megadod, hogy új Windows telepítés, észreveszi, hogy már egy verzió van a gépen és ott kell legyen egy Javítási lehetõség (To Repair press R) és ekkor kb annyi idõbe telik, mint egy új Windows telepítés, de a feltelepített programok mûködni fognak.
Ha a próbléma megjelenése elött frissítve volt a Windows, akkor miután megjavítja a Windowst a telepítõ CD, azután újból fel kell frissítsd.
Üdv!

Egy kis segítség kellene. Összetett a probléma leírom az elejétõl:

Mai nap bekapcsoltam elõször a nagygépet, erre windows indításkor egy hibaüzenet fogad mégpedig:

Hiányzó NTLDR
Újraindítás: ctrl+alt+del

Ezt nagynehezen sikerült megoldani windows cd-vel javítási konzolból copy parancsokkal, de a köv. újraindításnál a következõ probléma lépett fel:

Érvénytelen boot.ini
A Windows nem indítható, mert az alábbi fájl hibás vagy nem található:

Windows\System32\Hal.dll

Erre nem tudok semmilyen megoldást. Próbáltam a következõ dolgokat:

1. XP cd-rõl javítási konzolba. Expand paranccsal kitömöríteni a windows/system32-be a cd-n található hal.dl_ tömörített fájlt. Megis csinálta, de úgyanúgy nem mûködik.

2. Windows support szerint próbáljak meg, egy bootcfg /list parancsot.
Erre azt írja, hogy nincsenek megjeleníthetõ rendszertöltési elemek.

Ezekután megpróbáltam egy del c:\boot.ini-t, erre azt írja, hogy nem található a fájl.

Ráadásként még a bootcfg /rebuild parancsot is megnéztem. Ekkor azt írja, hogy Nem lehetett windows-telepítéseket keresni a lemezeken. Ez a hiba sérült fájlrendszer miatt történhet meg, mivel emiatt a bootcfg nem tud futni. A lemezhibák felismeréséhez futassa a chkdsk parancsot.

3. Futattam a chkdsk-t /p és /r részparanccsal is. Kiírta, hogy hibák találhatók meg stb. De azt, hogy javította volna nem láttam.

4. A fixboot parancs is megvolt, de nem segített. Viszont a fixmbr parancsot nem merem megcsinálni, mivel valamilyen hiba folytán felcserélte a particiók betûjelét (ezt windows telepítõbe láttam). A fixmbr-re azt írják, hogy tönkre teheti a particiókat elérhetetlenné válnak. Na ettõl félek, mivel van a c: ami a windows, és van a d: amin vannak a cuccok. Ez 400 GB teli adat. Most megcserélõdött és a d: a windows c: a cuccok.

Egy helyen olvastam, hogy a boot.ini-be állídhatódott el valami, de azt DOS-on belül nem lehet tudtommal módosítani. Meg alapból nem is találja valamilyen okból a gyökérkönyvtárba.

A windowsom egy XP SP3-as buherált cucc. Leszedtem egy eredetirõl másoltat abba van javítási konzol azzal próbálgatom. Tudna valaki valamilyen megoldást írni erre. Az újratelepítést elakarnám kerülni, hogyha lehet. A válaszokat és a fáradozást elõre is köszönöm. Remélem jó helyre írtam.

marsu
Sziasztok.

Most jelenleg mûködõ rendszeremrõl tudok e egy telepítõ cd/dvd-ét készíteni??
Valamilyen programmal?

Elõre is köszi
Sziasztok!

Az XP guruktól szeretném kérdezni a következõt: hogy lehet a hangerõ növekedés/csökkenés léptékét megváltoztatni, és az új step értéket alapértelmezetté tenni? Történt ugyanis, hogy vettem egy távirányítót a PC-mhez, ami viszi a hangerõt is, de túl nagy lépésekben, nekem finomabb állítási lehetõségre lenne szükségem. 25 lépésre bontja a hangerõállítást, de ez nem távirányító specifikus, mert a billentyûzeten a hangerõ +- is ugyanezt a 25 lépést használja.

Letöltöttem egy programot (Power Mixer), amiben van egy nagyon hasznos utility, az "Audio Taper Editor", ami elvileg pont erre van: átállítani a lépésszámot, lépésközt, és elvileg ki is írja registrybe (tehát valahol itt van a kutya elásva), de sajnos csak _elvileg_, mivel hiába állítok be 35 osztópontot új értékekkel, nem változik semmi, újraindítás után sem.

Szóval van ötlet, hogy a registryben (vagy esetleg máshol??) hogy lehet állítani ezt a lépésközt?

Nagyon köszi!
computerguru
winrar program,jobb egérgomb,kibontás ide,vagy ahova akarod,katt az elsõ linkre (rar-ra),ha nem fûzi utánna a többit,akkor próbáld meg a többire is külön,hogy kibontás ide,vagy.....,ne az installer fájlt használd!

Az ITALO fogalom,amit csak az érthet igazán,aki benne élt. Csak fiataloknak,Vasárnapi koktél,Poptarisznya,Magnóról-magnóra,Pillantás az Európai discokba,Töltsön egy órát kedvenceivel.

Framsen
Sziasztok !

Letöltöttem egy 4 CD-s játékot
Benne van külön-külön a 4 db CD tartalma (.rar formátumban) és egy Installer fájl, amit ha elindítok felrakja a CD1 tartalmát, de a CD2 -höz érve megáll.
Mit kell csinálnom, hogy folytassa a telepítést ?

Elõre is köszi !

Intel Core i7-10700 / 32GB DDR4 2933MHz / MSI GeForce RTX 3070 Ti VENTUS 3X 8G OC // VATSIM ATC& X-Plane Pilot

Helló!
Szeretnék egy kis segítséget kérni.
Szeretnék 3 gépet egy otthoni hálózatban összekapcsolni, de ebbõl 2 gépen Win Xp a harmadikon pedig Win 7 van. A 2 Xp-s gépet össze tudom kapcsolni(meg már egyszer a 7-est is hozzájuk tudtam, csak most szétesett a kapcsolat és már nem emlékszem, hogy hogy kellett).
Tehát ha valaki le tudná írni, hogyan hozzam létre a kapcsolatot, azzal sokat segítene.
gergely1991
sajátgép>mappabeállításai>nézetfül>egyszerû fájlmegosztás(pipa eltüntet)>törlendõ mappa kijelölése>helyimenü(jobb egérgomb)>tulajdonságok>biztonság fül>speciális>profilod megkeresed(kijelölöd)>szerkesztés gomb>kikeresed a törlést és engedélyezed...

jaja egyik vinyon volt egy xp abba voltam bent a másikon meg amit akartam formázni leformázta és a végén kiadta hogy nem tudta a formázást befejezni.
pedig akkor a xp a másik vinyon futott nem amin formáztam szal nem értem mért nem szedte le róla a cuccost 😄 aszt letöröltem az egészet egy fájl kivételével a system mappában aszt nem engedi sehogy leszedni :S
computerguru
Akkor nálad valami más lehet! Simán lekellene,hogy törlödjön az elõzõ XP.
Megformáztad rendesen? Partició törlése,lassú formázás megvolt?

Az ITALO fogalom,amit csak az érthet igazán,aki benne élt. Csak fiataloknak,Vasárnapi koktél,Poptarisznya,Magnóról-magnóra,Pillantás az Európai discokba,Töltsön egy órát kedvenceivel.

gergely1991
Formáztad rendesen?

helló újratelepítettem az xp-ét de nem engedte az elõzött leszedni és csak töröltem (1 fájlt nem enged) betöltéskor mind a 2öt kiírja.
hogy lehet a másikat eltüntetni vagy törölni a maradékot? köszi választ!
Köszöntem. Most ott tartok hogy sikerült egy két dolgot felrakni,a wifinél a Atheros AR5B97 fölment csak ugye nem csinál semmit mert hiányzik az illesztõprogramja(ahol keresek mindenhol csak Win 7-re találok).Már két driver keresõt is végigfuttattam a gépen ezt nem is érzékelték<#falbav>
akyyy
van a gépbe kártyaolvaso, régen felismerte a 8 gb-osat amit telohoz adtak, most meg bedugom, a gép ad hangot hogy felismerte, de nem történik semmi. ha 2 gb-sat tudöok bele, azt felismeri. mit csináljak?

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

Dj Faustus
Akkor fogni kell egy hardverdetektáló szoftvert - Lavalys Everest/Piriform Speccy/SiSoft Sandra/HwInfo32/... - és összeszedni vele milyen hardverek vannak a gépben, és az alapján a chipkészlet - Intel/Realtek/Atheros/Broadcom/Synaptics - gyártójának weboldaláról össze kell szedni a drivereket.

gergely1991
A hivatalos oldalukon is csak win-7-es driverek vannak:/

Sziasztok. Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Szerintetek hol találnék Acer Aspire 5736Z-XP hez drivereket? Mert konkrétan XP-hez nem találok.Ha valaki tudna linket adni megköszönném.

<#worship>
Sziasztok!

Windows XP/SP3-am van.
Azt vettem észre, hogy ha új hónap kezdõdik akkor az elõzõ havi Rendszer-visszaállítási pontjaim mind eltûnnek/törlõdnek.
Szeretném megkérdezni, hogy be lehet-e állítani úgy, hogy megmaradjanak azok is, de legalább az elõzõ egy hónap mindenképpen.
Ha igen akkor leírnátok, hogy hol/hogyan kell ezt beállítanom? Én nem tudom hol keressem.

Köszönöm elõre is mindenkinek.

Martinez01
Sziasztok!
Nem tudjátok mi ennek a hibajelenségnek a megoldása?

"Fehér ingem tiszta legyen, olyan, mint a hó. Átok engem el ne érjen, ne bánthasson a szó."

Dj Faustus
Vagy a Microsoft oldaláról elérhetõ a próbaváltozat, vagy akár meg is vásárolható.

Dj Faustus
Ingyenes alternatíva: OpenOffice.
Érettségin elfogadják - az alap- középfokú oktatásban tanultakhoz bõven elegendõ.

Ha meg mindenképpen warezolni akarsz, irány a fájlmegosztó hálózatok világa - torrent, eMule, DC++,...

94mike
Sztem ide tartozik..kellene nekem 1 program,a microsoft word..amit számtek órán szoktak a diákok használlni,nos én ezt megis találtam google-ban,de azonban 1 képnézegetõt kapok..valami viewer,nekem ez a szerkesztõ kéne..remélem értitek hogy mire gondolok! aki tudna nekem segíteni,annak a levelét pm-ben várom,köszönöm!😄

Nokia 5800 Xpress music|Tdu:borsodileho[HUN] [...Scania R470 Topline...] [Disco\'s hit]

Holnap ránéz egy nálam hozzáértõbb haver.
Termék kulcs kicserélése és akkor elvileg jó lenne.
Ha érdekel szólj és Privátba ....
igen, köszi, valamiért nem mûködött, újrahúzom.
RelakS
xp-t lehet usb-s vinyóra telepíteni?
Melós laptopnál feltelepülni még feltelepült, de utána az indulást kb 3 másodperces vakarózás után kék halállal jutalmazza

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

computerguru
Már irtam neked,nem olvastad?<#nezze> 23654

Akkor itt az ideje lassan beruházni egy Windows 7 Home Premium 64 bit-re, persze eredetire.

Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 2400G|G.Skill Aegis 2*8Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|Seagate Barracuda 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3 Plus|Philips 243V7|Windows 10 Home 64bit|Ess10

Az lesz, köszi. Ez a csótány sajna csak XP-t bír.
Húzd le a legújabb Xp-t és akkor nem kell szaroznod vele. Amúgy is volt bõven probléma a rengeteg frissítés eszközlésével, érdemesebb egy SP3-mal integráltat feldobni. Keresd a Carlosca féle 2009.04.16.-án kiadott verziót, az tuti jó. Ha meg elbírja a géped, inkább Win7-et használj, mert az XP felett már jócskán elhaladt a kor.

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

Rátaláltam, és köszönöm. Letöltöttem a progit, de az SP1 még mindig nem akar felmenni az XP-re (érvénytelen termékkulcs...)
Nem zavar, h érkezett egy üzenet a postaládádba?

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

Evin
Google
Mivel elég kicsi, nem-torrenten elõbb megtalálod.

Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.

Köszi a válaszokat, csak az istennek nem találok élõ torrentet WGA crack-hez. Valaki tud egyet?
Egy ismerõsnél úgy jártam, hogy Videokártya (Nvidia) drivert feltettem, gép újra indítás után (jelenség mint nálad talán) telepítõt újra indítva gép újraindulás és jó lett.
Evin
Szedd le, újraindítás, rakd fel megint, újraindítás.
Ha így sem jó, rakd vissza a régit.

Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.

Help!
Segítsetek.A gépemen NVIDIA GeForce 8800 GT van 182.06 ezzel a driverrel.
Megpróbáltam frissíteni erre 260.99 WHQL.Minden rendben ment a gép újra indult de a képfelbontás a legalacsonyabb lett és nem tudok állítani rajta.Mit tegyek???
Köszönöm a válaszokat és a segítséget elõre is.
Vagy meg kell venni eredetiben és nincs ilyen gond!

Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 2400G|G.Skill Aegis 2*8Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|Seagate Barracuda 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3 Plus|Philips 243V7|Windows 10 Home 64bit|Ess10