Windows XP

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Namármost, én 1 hétig távol voltam nyaraláson, ezalatt 1 valaki használta a gépet egyszer (asszem). Õ semmi programot nem rakott fel, nem állított semmit. Amikor én használtam utoljára (kb 1,5 hete) én se rakosgattam progikat. Csüt. este, amikor hazaértem, ugyan megjelentek a FastTrak-os írások, de utána egyszer még elindult rendesen a win. Aztán másnap már nem indult el csak csökkentett módban (ahogy írtam már, nem volt hajlandó betölteni semmit üdvözlõképernyõ után). Így kénytelen voltam csökkentett-ben próbálkozni, eddig sikertelenül. Ti vagytok az uccsó reménységem, aztán vihetem el itthonról a gépet vki okosabbnak (ami azért jóval kényelmetlenebb dolog).

\"Hard to see, the dark side is.\"

biomage
megoldodot a probléma ha nem irj privit

Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8

biomage
azt a programot már letöröltem de a probléma nem szünt meg

Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8

Asszem régebben nekem is volt ilyesmi, de már nem nagyon emlékszem hogy tûnt el. De nem nagyon zavart, ezért nem igazán jegyeztem meg. Mi a nagy hely elõtti progi? Talán olyan cucc, ami nekem is volt, és talán beugrik valami.
biomage
segitene valaki #9082 itt a kérdés

ja, de van ott egy recovery cd, ami egy live linux disztrib ami tartalmazza ezt is. jo 100 mega az egesz, de legalabb nem kell linuxot telepiteni a gepre.

Köszi.

Ezt érdemes megnézni (és meghallgatni): http://www.bugyimirklityko.hu/

lck
Linuxra jó.
Banyapapa
köszönöm

persze, az imagerol megallapithato, viszont, ha mar visszaraktad a celgepre, akkor nem latszik mivel csinaltad. magyarul eleg a mentes cdt eldugnod

http://www.partimage.org/ probald ki ezt pl.

A ghost rak valami bejegyzést az imageba, amibõl megállapítható, hogy vele lett csinálva? A legalítás miatt kérdezem, hogy meglehet e állapítani, hogy ghostal lett visszarakva?

Ezt érdemes megnézni (és meghallgatni): http://www.bugyimirklityko.hu/

Banyapapa
Elirtam.
másképpen:" van-e más alternativ program ilyenekre"😛

ingyenes programhoz, pl linuxhoz, nem kell ghost... mondhatni beepitett ghost van ( man dd )

stratoman
A NortonGhost azok közé a progik közé tartozik, amik megérik az árukat. Még én is megvettem otthonra, pedig a gépemen még az xp is warezolt.
Akinek ennyit nem ér meg az adatok biztonsága, majd komolyabb adatvesztésnél fizet a Kürt Kft-nek, fõleg ha egy üzletrõl vagy cégrõl van szó.
Errõl az az ismerõsöm jut eszembe, aki szintén csak ingyenes progikat használ a gépén, mert mint mindig mondja, nincs pénze rá, hogy megvegye.

De ugyanez az ember nem sajnálja még most sem a pénzt a napi egy doboz 600 Ft-os cigarettára. A cigaretta árából egy hónap alatt megvehetné a NortonGhost-ot, ha mást nem is.

12346
hát ez hihetetlen😛

Met
Bármilyen furcsa is, vannak emberek akik ha van rá mód inkább az ingyenes progikat használják.
Az is lehet, hogy egy üzletbe kell neki és ott nem szokás lopott progikat használni mert nagyon sokba kerül a büntetés.

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

12346
nem vágom mi a baj azzal, hogy nem free

biomage
félreérteted nincs sok program 79 eltávolitható van
42 útán egy hatalmas semmi található
üdv........

lck
Nem igazán. Nemtom pontosan hol tárolja a win telepítési információkat - lehet hogy a lendszerleíró adatbázisban ? - az pedig jó nagy.
Ha így járnék megnézném valami más programmal az eltávolítás menût. Pl.: a jv16 PowerTools-ban van ilyen, ha ott felsorolja a feltelepített progikat, akkor ott el is tudod távolítani. Mondjuk attól még a vezérlõpultban nem lesz benne.
biomage
az én problémámra tudsz megoldást

biomage
halgas rá és sem tudtam volna jóbbat

lck
A Ghost egy teljes partíciót ( vagy wincsesztert ) tud lementeni másik partícióra, wincseszterre, vagy CD-re DVD-re ( hordozható meghajtóra). Egy nagy, tömörített image fájlt készít róla. Ez azt jelenti hogy win reinstall-ra nincsen szükség, mert ha a gohst-tal visszaállítod a rendszerpartíciót akkor az azon lévõ valamennyi adatot felülírja. ( visszacseréli az elmentett állapotra ) Egyébként egy rendkívül hasznos progi.

Sajnos winre tudtommal csak fizetõsök vannak. pl:Norton (Symantec) Ghost , Drive Image.

Egy nagyon kényelmes - bár nem jogtiszta - megoldás a Hiren's BootCD. Ez egy bootolható cd ami tartalmazza pl. a Norton Ghost és Drive Image DOS-os változatát is ( regisztrálva ). Igy ezeket a programokat fel sem kell telepíteni a winre, csak a boot cdrõl kell indítani a gépet és ott lehetõség van a mentésre és visszaállításra is.

Én a 6-os veziót használom már egy éve. - Nagy megelégedettséggel.
A 7.2-es most tûnt fel a neten, de az sajnos nekem nem bootol a cd-rõl, ezért Én a 6-ost javaslom. Nézz utána. Egy kb. 40 megás iso fájlból áll, amit ki tudsz írni CD-re.
Banyapapa
Lenne 1 kérdésem.
Most perpill elég jo az XP,semmi ganéj semmi felesleges progi,plussz frissitések is rajta vannak jol.
Ezt igy teljes egészében le lehet ugymond "ghost"olni?
Tom van az a norton-os cucc de az ugy látom nem free,szal van más megoldás ilyenre?

És a másik, ha valami gond lenne a géppel,és win reinstall lenne,elég a progit felrakni aztán a lementett ghostbol viszarakja a cuccokat?
Progi,driver update stbstb.

Hardware elemekhez nem lenne nyulva remélem jo sokáig.

biomage
hellósztok
nos a programok telepitése és eltávolitásában van a problémám
ahol el lehet távolitani a programokat van egy nagy üreség hely
javaslat

biomage
mikor kezdte el ezt pontosan
azt irtad hogy nem álitotál semmit a biosban elöte
és a windowsban miket állitotál be utolsó jó bejeletkezés és kijelentkezés allat??? és milyen szoftvereket telepitetél fel

Nah mennem kell, vasárnap estig csináljátok meg a gépemet pls. Ha nem nagy kérés😊

Ez rendben van de eddig nem irt ki még hasonlót sem. Most mi a rákot akar csinálni nekem a FastTrak-el meg a Raid-el.

biomage
amugy ez azt jelenti (No Drive attached to FastTrak controller, The BIOS is not installed) hogy nincs meghajó csatlakoztatva ami fasttrakok kontrolálna a bios nem installált

Ezzel mit is akarsz mondani?

biomage
nem a dmi pool data az utolsó üzenet a biostol utána a windows fut

Nah nekem akkor már azután írja ki. Magyarul ez az uccsó dosos rész windows betöltés elõtt.

biomage
hol irja ki ezt (No Drive attached to FastTrak controller, The BIOS is not installed)ez ellöt (verifiing dmi pool data) vagy utána

cenobite
Köszönöm a választ. Akkor most felzúzom az Xp-t. Még sohasem volt a gépemen, remélem nem fog bekavarni...

gamertag: kenobita

stratoman
Láttam már olyat, hogy csökkentettbe mûködött, de normálba nem. Akkor garanciában kicserélték a vinyót, azóta semmi baja.
Egyébként ez az unokatesóm gépe volt.

biomage
elolvastam a manuálját feltelepiteted a raid kezelö szoftverjét ird le pontossan hol irja ki az elsö üzenetet
kezdem és videokártya fekete képernyön utána cpu ram vinyok kiirása
jön egy fekete képernyö táblázat (pci device listing itt a pci eszközöket látod allul verifiing dmi pool data)ami ez uttán jön az windowsos info

Más vinyó meg jelenleg nincs kéznél.
Amúgy most mennem kell, vasárnap este leszek legközelebb.
Pls, aki tud segíteni, olvassa el a #9055-t.

Az IDE kábel mértani pontossággal a helyén van. De ha vmi baj lenne akkor mér tudnék most csökkentettbe itt lenni?

stratoman
Fel fogja ismerni a win98-at és a menübõl választhatod, hogy az xp-t vagy a 98-at akarod-e indítani. Az XP lesz az alapértelmezett.
Ha XP-vel indítasz akkor lesznek olyan programok amik elindulnak, de lehet, hogy sokat újra kell telepíteni.

cenobite
Ja, nem írtam: D-re szeretném rakni az Xp-t.

cenobite
Sziasztok!

Adva vagyon:

C: 40 Gb Maxtor ----- Win98SE-vel+egyéb cuccok
D: és E: szintén 40 Gb Maxtor, ebbõl a D: tök üres, elõtte Win98Se volt rajta.

Kérdés:
Fel tudom -e telepíteni úgy az Xp-t, hogy utána a C-t is tudom indítani/használni Win98-al és a D-t is az Xp-vel? Valamint, ha Xp-vel indítok, akkor tudom -e használni a Win98 alatt felrakott progikat?

Elõre is nagyon köszönöm a segítséget!

stratoman
Ez akár valamilyen vinyóhibára is utalhat. Elõször nézd meg a kábeleket, hogy a helyükön vannak-e, nincs-e pl. az IDE kábel kicsúszva a vinyóból, ha a kábelekkel minden rendben esetleg próbáld ki egy másik vinyóval.

Nah idõközben rájöttem hogy már ki van kapcsolva a RAID és soha nem is használtam, úgyhogy nem értem, mér akar RAID-ezni és mér jön folyton ezzel a FastTrak-al.

Bios reset alatt azt érted, hogy load setup defaults? Ez már megvolt és nem segített.
Amúgy amikor elindítom akkor folyton a RAID-hez akar meghajtót telepíteni. Máshol olvastam, hogy Raid-et ki kell kapcsolni, de nekem sztem minden tök alapon volt nem piszkáltam semmit bioszba, másrészt azt se tom hol kell kikapcsolni bioszban.
Amúgy nem volt bioszfrissítés, és egy 80 gigá Seagate vinyó van benn.

biomage
bios reset talán segit
és lenne két kérdés volt bios frissités és milyen vinyo van csatlakoztatva

Hali, lenne egy gondom:
Windows indulás elõtt a következõ feliratokat látom:
"Scanning IDE Drives.....
No Drive attached to FastTrak controller, The BIOS is not installed."
Ezek után elkezd töltõdni a windows, majd bejön az üdvözlõképernyõ és megáll. Egy idõ után bejön a háttérkép de semmi más (magyarul nem jön be a windows). Jelenleg csökkentett módban vagyok hálózattal.
Az alaplap pedig Asus P4C800-E Deluxe.
Kérem a tapasztaltabbak segítségét. Nagyon megköszönném.

Banyapapa
Na lehet sikerált, let belöle (ha ráviszem a kurzort) egy MS-DOS kötegfájl.

Köcc😊

Úgy próbáld elmenteni, hogy a mentési ablaknál a fájltípusnál minden fájlt választasz ki, különben up.bat.txt lesz a fájl neve. Ha be van kapcsolva, hogy mutassa a kiterjesztéseket, akkor a már elmentett fájlt simán nevezd át up.bat.txt-rõl up.bat-ra.
Banyapapa
Ja nemugy, beirtam ezeket egy jegyzetömbe, oszt annyi.
Hogy hogy lesz ebböl bat,nemtom, elnevezhetem up.bat-nak akkoris szövegfájl marad.
mind1 odaadom akié azt eltököl vele.