Windows XP

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Én is frissítettem Windows-t, de soha nem volt ilyen gond. Az kell hogy menjen, tehát sikeres frissítés, stb. Az ilyen hasonló dolgokat és az ilyen viselkedéseket csak kártevõ programok okozhatják.

Más böngészõt pedig sikeresen fel kellene lehessen telepíteni, semmi sem akadályozhatja meg. Én azt mondom, hogy egy vírus van a gépedben és az játszadozik veled.
daeemoon
Sziasztok!

Adott a következõ szituáció:
Windows XP sp2, letöltöttem a frissítéseket, és sikeresen hazavágta az Internet Explorert, és néhány gépen lévõ képet sem lehetett megnézni. Próbáltam mindenféle uninstallal, reinstallal, sehogy sem bírtam mûködõképessé tenni az IE-t. Más böngészõt a tulaj nem fogad el, úgyhogy az nem megoldás.

Azonban próbáltam SP3-ra frissíteni CD-rõl, viszont mikor a telepítõ újraindította gépet, és elindult a telepítõ, néhány feltelepített cucc után kék halál, és újrakezdte a telepítést. És ezt csinálja a végtelenségig, és sehogy se sikerült rávennem, hogy ezt abbahagyja (telepítõ CD-vel sem), vagy hogy egy korábbi konfigot visszaállítson. Tehát most ott vagyok, hogy van egy XP, ami mindig frissíteni akarja magát, de mindig kékhalálba torkollik.

Láttok rá valami megoldást a formázáson kívül? Hiren's Boot CD-ben nincs valami progi, amivel rendszervisszaállítási pontokat érvényesíteni tudnám? Mert Winfosból az sem sikerült. :/

R420
Olyat tudnál linkelni?: D

@toki.picturepush.com \"A bank az a hely ahol az embereknek pénzt adnak csak be tudják bizonyítani ,hogy nincs rá szükségük !\"

Evin
Nem lehet, hogy .Net kell hozzá?

Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.

Sziasztok
Köszi szépen sikerült😊 Leformáztam, Ubuntu CD-rõl memteszt is volt (Nemvolt bibi) és utána sikerült felpaszírozni a win-t😄
Kellemes ünnepeket^^
R420
Hiába,feltelepítem de a program még ettõl nem fut régebben így csináltam azt hiszem.

@toki.picturepush.com \"A bank az a hely ahol az embereknek pénzt adnak csak be tudják bizonyítani ,hogy nincs rá szükségük !\"

Dj Faustus
R420
Sziasztok!
Tudna valaki linkelni egy vcredist-et 32 bites az op.
Elõre is köszönöm!

gergely1991
memória-ellenõrzésre ajánlom a memtest86-ost
van például ubuntu live cd-n meg külön is persze😊

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Azt ajánlom, hogy formázd le az egész hard-ot BIOS-ból (ne a Windows telepítõ CD-vel), mert ha tényleg vírus van, akkor sikeres lehet. Persze a RAM memóriát is kell ellenõrizni, hogy jó-e vagy nem jó.
Hello
Kéne egy kis segítség, lehet h nem jó helyre írom, de remélem tudtok segíteni...A minap újra akartam húzni a windows-t, mert lassú volt stb. Be is bootolok a CD-rõl, de amikor be kéne jönni a telepítõ felhasználói felületére (Szóval amikor már nemscak azt irogatja lenn h ez meg az betöltése) akkor kapok egy kékhalált és kész (Stop:0x00000050,PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA) Kigoogliztam, és valami féregvírusról irogat, meg h a RAM baja lehet..De hát vírus nemigen lhet hiszen leformáztam, a RAM-nak meg sztem nincs baja, mert most Ubunturól írok amit gond nélkül feltett...
Elõre is köszi hogyha tud ebben segíteni nekem valaki😊
Ricsi
Shortstop
de az.
hogy lehet hibás egy olyan lemez amit most vettem?
Azon amin a rendszer van azon csináltam ilyet de semmi változás.

gergely1991
esetleg nem chkdsk/f ?
Hibás lemezterületek javítása...

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Shortstop
Sziasztok! Segítségetekre számítok, remélem valaki tud mondani valami használhatót!

Van 3db HDD-m ebbõl 2-n van rendszer (XP SP3) és van egy teljesen új.
Egyszerûség kedvéért számozni fogom a HDD-ket.
1-es: majdnem teljesen halott HDD-n XP SP3 gyakorlatilag már nem használom, csak végszükségre van.
2-es: ezt a merevlemezt használom ez is kidolgozta már magát amint azt a teszter programok mutatják. Bár szerintem ezzel csak szoftveres gond lehet inkább.
3-as: teljesen új HDD

Az alaplapom P5LD2 4db SATA csatival de én csak az elsõ két slotot használom ezek közül.
2-es HDD bent van SATA1-ben, az 1-es HDD pedig a SATA2-ben és nem indul az XP chckdisk /f hibát írva... Pedig két-három hónapja még mûködött a kettõ együtt.
Minden marad ahogy van, annyi hogy BIOS-ban megváltoztattam azt hogy most az 1-es HDD-rõl bootoljon és így elindul az XP és látja a másik winyót is probléma nélkül. Ugyanez érvényes akkor ha az új 3-as HDD-t teszem be a 2-es helyett.
Viszont ha bent van a 2-es és a 3-as és ugye a kettesrõl kellene bootolnia akkor megint jön a chckdisk /f hibaüzenet az xp betöltése közben.
Próbáltam az alaplapon a SATA2-bõl átrakni más slotba de nem jártam sikerrel, ebbõl gondolom, hogy ez akkor nem lehet hibás.

Kifogytam az ötletekbõl.

gergely1991
az ingyenesnek nincs valós védelme így az fenn maradhat😊
2.kérdésre kártevõirtó a válasz

Toto652
Ahha... a kis köcsög megbújt... se az Iobit Security se az Avira nem találta... most már fennhagyom ezt a Malwarebytes-t. Köszönöm!
Nem zavar be majd az Avirának? Ez is vírusirtó vagy konkrétan Malware ellen van?
gergely1991
Elképzelhetõ hogy ahhoz a fájltípushoz a IE program van társítva vagy a vírus( szórakozik veled...
A feladatkezelõben milyen állományok futnak?
pl.:Malwarebytes Anti-malware-vel nézd át..

Toto652
Sziasztok!
Mi megtestesült szentséges jó atyaúristen ez a sz*r?!
Ezt írja ki, amikor Scannelnék, és szintén amikor elindítom a services.msc-t (ott akartam megnézni hátha ott bujkál)
A másik fele, meg hogy mi a tök köze van az Internet Explorernek a Scanneléshez? Sose használom, mert gagyi.
Valaki tudja hogy tudom megjavítani ez a lópikulát?
Tippelek:
USB-s billentyûd van pl. vezeték nélküli !?
Tegyél rá másik billentyûzetet.

Múltkor Én is találkoztam egy ismerõsnél ilyesmivel és ez volt a gond!
gergely1991
ezt a lemezt más gépben is kipróbáltad?
És ez nem kalóz verzió?:S(akkor megvan oldva a probléma)

gergely1991
Elképzelhetõ hogy védekezik a géped bizonyos hülyeségektõl.....
információ Angol

Windows XP helyett nem vírust telepítsz véletlenül?
rayman12
most behozott egy hibát: General Protecion Fault . És sok szám meg mindenféle kód, mi lehet ez.

amd athol X2 5600+ , at radeon hd4670

rayman12
A bill bevan dugva az hétszentség, a gyorsaság meg nem számít.

Evin
Vagy nem vagy elég gyors, vagy nincs bedugva a billentyûzet.

rayman12
Hello a win7 emet akarom lecserélni xp re de gondom akadt még pedig hogy beálitom hogy cd röl bootoljon , majd behozza ezt: a CD röl való inditáshoz nyomjon meg egy bilyentyüt.. nyomok midnent semmi sem történik :S valaki pls segítesen

Szerintem valami trójai okozta, lehet hogy most tiszta a géped, de valószínûleg a registry-ben meg kell legyen változtatva az az érték, ami a lezárás helyett az újraindítást adja. Én azt ajánlom, hogy futtasd le a Malwarebytes's Antimalware (free verzióját), persze elõször frissíted, mert ez nagyon átnézi a registry-t.
Az egyik karbantartott gépemen ugyan ez a jelenség. Várom én is a tippeket.

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

gergely1991
start>futtatás>eventvwr.msc (majd a "rendszer"-t válaszd ki)
Ott nem ír ki valami hibajelenséget?

Evin
Videót Xvid-be, a hangot meg mp3-ba tömörítsd. Ha még mindig nagy, vedd lentebb a minõséget, és kisebb lesz, és kb annyival csúnyább is.

Azt hiszem félreértettetek! Nem mûködés közben áll le, vagy indul újra a gép, hanem amikor én választom a Start menüben a leállítást, akkor nem áll le, hanem újraindul! Nem lett újratelepítve, nem kerültek rá új driverek, minden ment a gépen rendben évekig, majd pár napja produkálj ezt a jelenséget.

Vírus, trójai, stb. nincs, több írtóval is kerestem.
Na most csináltam belõle egy 5885070 méretû fájlt ami ugyancsak .avi kiterjesztésû. Most ha viszont a winrar-al becsomagolom akkor se sokkal kisebb csak 5818971. Hogy csináljam, hogy még kisebb legyen?

Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 2400G|G.Skill Aegis 2*8Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|Seagate Barracuda 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3 Plus|Philips 243V7|Windows 10 Home 64bit|Ess10

Köszi.

Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 2400G|G.Skill Aegis 2*8Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|Seagate Barracuda 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3 Plus|Philips 243V7|Windows 10 Home 64bit|Ess10

Evin
Újra kell kódolni az egész videót, gyengébb minõségûbe. Másképp nem lehet jelentõsen csökkenteni a méretét. Ehhez meg VirtualDub ajánlott.

Sziasztok!

Igazából a gondom nem szervesen kötõdik az XP-hez, ha off lennék akkor bocsi!
Tehát van egy .avi kiterjesztésû fájl ami kb. 145mb-ot foglal el. Ezt a fájlt szeretném becsomagolni - lehetõleg .rar - formátumba. De, ha elindítom a winrar-t akkor hiába állítom be, hogy a legjobb tömörítés, akkor is csak 136mb-os fájl lesz betömörítve. Kérdésem, hogy mit kellene rajta beállítani, hogy még kisebbe tömörítse be? Vagy ha netán a winrar-al nem lehet akkor mivel tudom ezt megcsinálni? Köszi.

Levelezõmben egy linkre kattintva nem jelenik meg az oldal,
hanem azt írja ki, hogy az alkalmazás hiányzik.
Milyen alkalmazást töltsek le? A levelezõ Windows Mail.
Kösz ha segítesz, Üdv. [email protected]
gergely1991
És azt nem írja hogy melyik fájl állt le?:S
Általában az egyik svchost miatt csinálja..

Evin
Pár éve egy suliban egy trójai játszott így. Bekapcsoltad a gépet, és pár perc múlva már állította le. Még nézd át a Malwarebyte és a Spybot Search $ Destroy progikkal, ha azok sem tlálnak semmit ami megoldaná a dolgot, akkor passz.

Nem 1 módosított xp telepítõvel csináltad, ha igen próbálj másikat (nem piszkáltat).
Ahogy Evin írta...

+ Hibásan mehetett xp telepítés talán, - újra telepítés.
+ Driverek fent vannak! Ugyan ezek a Driverek voltak elötte is !?
Mert ha nem, lehet az a gond. (Nem mindig jók az újabb Driverek.)
Automatikus újra indítás kikapcsolása:

Vezérlõpult/rendszer/speciális lapfül/indítás és helyreállítás mezõben katt a beállítások gombra/rendszerhiba mezõben szedd ki a pipát az automatikus újraindítás elõl.

Amikor kikapcsolnád vagy lefog állni, vagy Kék halált kapsz.
Ha kék halál lesz, akkor kiírja, hogy mivel van baja:
- Driver probléma
- Szoftver probléma
- Hardver (eszköz) probléma
lehet.
Tipp:
- Táp hiba, teszt másik Táp.
- Xp megsérült pl. valami fertõzés a gépen
- Bios megkergült, Alaplap Bios reset (Áramtalanít Alaplap elem kivétel 1-2 perc, vissza)
Jó az XP erre a gépre, mert évek óta ez van rajta, s eddig mûködött. Most jó pár napja csinálja ezt az újraindítási hülyeséget. A NOD32 nem talált rajta semmi fertõzést.
Evin
Vírus vagy trójai. Csökkentett módban át kell ellenõrizni a rendszert.
Vagy talán ahhoz a géphez nem mindegy milyen Win-t raksz fel.

Sziasztok!

Mi okozhatja azt a problémát, hogy a Start menü Leállítás parancsát választva a Windows XP elõször kiírja, hogy a Windows leáll, majd nem kapcsol ki a gép, hanem újraindul? Természetesen a párbeszédablakban is a Leállítás parancs van kiválasztva.

Köszi
Endiman
Sziasztok!

Egy Dell pc-re feltettem egy szûz XP-t, de ahogy bejön az asztal, kb 1 perc múlva megjelenik egy kis ablak, hogy azonnal mentse le minden munkáját mert a windows újra fog indulni és visszaszámol....
És állandóan ezt csinálja. Mitõl lehet ez? <#shakehead>

(Lehet pont most elszállt volna valami, pl. Táp ! Teszt másik táp.
Alaplap hiba is okozhat talán ilyet.)
Csak tipp:
- életlenül nem egy módosított xp telepítõvel csináltad !?
- Véletlenül a gépbe nem nyúltál, eszköz ki majd vissza valamit. Mert ha igen, talán valamelyik táp csatlakozó nincs tökéletesen visszadugva.
Daell Drow
Fel raktam minden drivert, de giy is ugyan az a helyzet.
Evin
Szerintem egy vagy több alaplaphoz tartozó driver hiányzik. Nézz szét a gyártó honlapján.

examinee
Úgy rémlik egy T-online-os leírásban láttam. De sokat szenvedtem havernál ezzel. Örülök, hogy mûködik. Mindjárt adom a számlaszámom is. 😄