Windows XP

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Rettenthető
Hmm.
Némi aggodalom fogott el az utolsó néhány komment olvasása után, de azért hátha.

Szal win xp, több felhasználó (5), és azt szeretném elérni, hogy a total commander tulajdonságait a rendszergazdán kívûl még 1 személy (aki amúgy korlátozott) korlátlanul átállíthassa. Hiába adom meg neki az összes jogot a teljes totalcmd könyvtárra és azon belül is minden egyes tetves fájlra (ki tudja alapon).
A "mindenki" az asszem ki lett törölve és minden felhasználó külön hozzá lett adva ennél a tetves könyvtárnál, de csak 2-nek van modosító joga, ennek ellenére a rendszergazdán kívûl a másik nem tudja módosítani. Mindig ezt az üzenetet adja:

Szüntessem meg az írásvédettséget.

Illetve vajh megvalósítható-e, hogy az egyes felhasználók csak azon könyvtárakat lássák, amik nekik lettek krealva, pl.
Az "a" felh. csak a "c:\downloads\a" -t láthassa és abból ki se tudjon menni (mert más particiót le tok tiltani elõle, de ez vhogy nem megy).

A kvótakorlát hogy mûködik? A méretet meg tudom adni, de minden felhasználónál nézi külön, hogy a létrehozott fájlok összesége meghaladják-e a kvótát vagy hogy?

És végül, van egy könyvtár a gépemen, amit nem tudok törölni abszolute. Nem igazán akaródzik a format, mert finoman szólva tele a vinyó. Nincs bad sector a vincsin, és a fájlellenörzés is azt mondta minden jó, minden a legnagyobb rendben:-) De valahogy mégis elég zavaró. Megoldás?

Lassan kezdek az õrülethatárára kerülni, mert nem tudom én cseszek-e el valamit, vagy ez a winxp speciális képessége?

A demokrácia és a jogállam egy helyen található meg az egész Világon: A szótárban.

Azért köszi.

lck
Nemtom - Én a kisfiamnak próbáltam ilyen korlátozott fiókot beállítani ( hogy a távollétemben ne alkosson a gépben ) de egyszerûen nem volt egy normális szabályrendszer amihez lehetett volna igazodni. Voltak progik amik el sem indultak, voltak amik tiszta hülyék lettek tõle ( pl. hálózatot keresgéltek - pedig semmi közük nem volt hozzá ) voltak amikkel nem lehetett menteni. Szóval káosz.
Ezeket linux alatt lehet normálisan megcsinálni - csakhát ugye a játékok ...
Csao!
Kösz a reagálást, de csak van valami megoldás

lck
Tegyél le róla hogy a windowsban korlátozott jogosultságú fiókot normálisan használj. Az egy másik oprendszer.
Hali!

Egy kis segítség kellene.

Korlátozott fiók alatt nem mûködik a program. Mi ennek az oka.
A progit rendszergazdai jogosultságokkal rendelkezõ fiók alatt telepítettem.

Köszi a helpet, Rozoli

Köszi a tippet. Igazából ezt már éjjel próbáltam, de nem hatott.

Kösz, így már mûködik.

norbre
üdv az lenne a kérdésem, hogy valahogyan (pl segédprogival) lehet-e szabályozni hogy milyen progik szólalhatnak meg a hangkártyán?

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

Szerkessze a Rendszerleíró adatbázist, hogy visszaállítsa a Lomtár-t
Megjegyzés: Ez az eljárás nem fog mûködni, ha a Rendszeradminisztrátor a Csoportos Házirend-et használta ahhoz, hogy eltüntesse a Lomtárat (vagy "Minden ikont") az Asztalról.

Ahhoz, hogy a Lomtár ikon újra megjelenjen az Asztalon, szerkessze a Regisztrációs Adatbázist: 1. Kattintson a Start menüre, majd kattintson a Futtatás parancsra.
2. A Megnyitás ablakba gépelje be a regedit szöveget, majd kattintson az OK gombra.
3. Keresse meg a következõ Regisztrációs kulcsot:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Desktop\NameSpace
4. Kattintson jobb gombbal a 3. lépésben megadott Regisztrációs Adatbázis kulcsra, vigye a mutatót az Új-ra, majd kattintson a Kulcs-ra.
5. Gépelje be a {645FF040-5081-101B-9F08-00AA002F954E} szöveget, majd nyomja le az ENTER billentyût.
6. Kattintson az új {645FF040-5081-101B-9F08-00AA002F954E} kulcsra, melyet az 5 lépés szerint elkészített.
7. A jobb oldali panelben kattintson jobb gombbal az (Alapértelmezett) bejegyzésre.
8. A Sor Szerkesztése párbeszédablakba gépelje be a Recycle Bin szöveget az Érték Adat ablakba, majd kattintson az OK gombra.
9. Lépjen ki a Rendszerleíró Adatbázisból.

A Lomtár ikon újra megjelenik a Windows Asztalon.

Tomicsek
itt keress a RECYCLE bejegyzésre, hátha van egy reg fájl.

Légyszi segítsen valalki!

Frankón eltüntettem, ahogy a leírás van, exportáltam is, késõbbre. De miután eltûnt asztalról object desktopba se akaródzik mûködni.
Persze regeditbe az importálás nem segít, vissza se rakja asztalra.
Ilyenkor mi a helyzet?

Na sikerült:

Lomtár eltûntetése

Sziasztok!
Tudnátok segíteni, hogyan lehet kikapcsolni bejelentkezéskor, hogy X új üzenete érkezett?
Az történt, hogy egyik ismerõsöm nálam állította át az msn-es jelszavát. Ehhez be kellett lépnie a passport.net-re, meg a hotmailjébe.
Ezek után a windows automatikusan azt hiszi, hogy az az én címem, azt jelzi ki, hogy oda hány új levél érkezett. Kicsit zavaró 😊

Válaszotokat elõre is köszönöm!
Srácok van arra megoldás, hogy a lomtárat levakarjam az asztalról?
Ugyanis object desktopkba szeretném csak látni.

Elõre is kösz a válszt!

Az sajnos nem segített 😞

Csak halkan, mert ez illegális...

Tomicsek
Csinálj egy rendszervisszaállítást.

Üdv!
Elõjött egy olyan probléma az Xp-vel, hogy amikor bejelentkezem a rendszerbe elõugrik egy ablakban a c:\windows\system32 könyvtár tartalma. Nagyon zavaró. Idáig nem csináltam, nem értem mi ez az új módi.😞
Van valakinek ötlete hol lehetne ezt kikapcsolni?
Segítséget elõre is köszi!

Csak halkan, mert ez illegális...

Sziasztok. Egy kis segítség kellene nekem is. A gondom az hogy a számítógép inditása után egy darabig normálisan mûködik minden(kb 20 percig) aztán leáll a svchost exe alkalmazás. Ez azt okozza hogy elmegy a hang a gépen. Már próbáltam másik kártyát is de azzal is ua a helyzet. Minden megy tovább a gépen de a hang elszáll. Légszi ha vki tud segítsen.

(LEÍRÁS:Hibás alkalmazás: svchost.exe, verzió: 5.1.2600.2180, hibás modul: netapi32.dll, verzió: 5.1.2600.2180, memóriacím: 0x0000a3c0.)

Qwerty4
aha...amúgy más progiba is megtudtam volna nézni, de jó ha az ember sok progit ismer...köszi.Az a helyzet semmi kirívót nem találtam.
Az a pár kilobájt bad sector lehet a hibás talán, én erre gyanakszom a legjobban.

Qwerty4

Tomicsek
Nem, csak itt minden induló dolgot meg tudsz nézni, mivel írtad, hogy a windows indulása után jön létre az a mappa.

Qwerty4
spyware támadásra gondolsz?

Qwerty4

Met
#12468-re valaki?
csak exe fileokat nem enged módosítani és látszólag nem használja semmi a fileokat

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Tomicsek
Link ezzel nézd meg, mik indulnak a Windows indításakor.

Qwerty4
Van egy gondom, nemrég kellett újratelepítsem a Windows XP Sp2-t és csináltam egy MENTEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEES mappát, kb. ennyi E-vel, persze volt sok almappája meg fájljai.
Szóval próbáltam letörölni ezt a mappát miután rendet raktam, le is töröltem viszont néha újrakeletkezik ez a mappa windows elindítása után akárhányszor törlöm.
Megpróbáltam Registry Cleanerekkel kinyirní, de épp ellenkezõ a hatás(pl. ha System Mechanic 5 fix registry pontjával próbálom tisztítani a már letörölt mappa visszajön)
Megjegyzem, a merevlemezemen van vagy 36 kilobájt bad sector.Talán ez a baj?
Hogy tudnám örökre eltûntetni ezt a mappát?

Qwerty4

Gondolom próbáltad a jobb klikk/nézet/ és itt az opciókat variálni, már csak azért is, hogy ez a bug esetleg megszûnjön. Sajnos egyéb megoldást nem tudok.
Ha te arra gondolsz, hogy épp egy korlátozott fiókban vagy és úgy akarsz jogokat adni egy másik fióknak, fõleg adminisztrátorit, akkor az lehetetlen, csak adminként oldható meg.
Gondolom TC-vel próbáltad, vagy mind1 milyen program csak adminisztrátori módban fusson, mert ha nem, akkor nincs joga fájlokat felülírni, és ezért adódhat ez a probléma.

Gondolom nézted a Task managert, hogy nem fut a felülírandó fájl. A másik amire gondolok, hogy egy csúnya rootkit támadta meg a géped, és az csinálja ezt veled. Sajnos velem is megesett múltkor egy ilyen, és csak a tiszta format segített.
norbdog
Üdv!
Hogyan lehet jogokat adni,elvenni egy fióktól? A korlátozott fióktipuson belül értem. A vendégnél is meglehet oldani?

Elõre is kösz a választ.

j0nNyKa
Udv!
Az mitol lehet, hogy a windowsom a desktopot ugy kezeli, mintha ie ablak lenne?
Ha az ikonjaimat 1 sorral lentebb akarom huzni a kepernyo tetejetol, akkor automatikusan visszarakja. Ha 1 program kirak 1 uj ikont az asztalra, az a sajatgep fele kerul, a kepernyon kivulre, es megjelenik lent, illetve jobb oldalon 1 scrollbar.
Ezt mi okozhatta, es hol lehet esetleg valtoztatni rajta ?

SG troll, ban, büntetőpont, hsz törlés FAQ: http://kocsog.eu/ban/

kösz elmentettem. És a fájlaim meg dokumentumaim eltûnnek ha újrateszem XP-t vayg megmarradnak ?

neevous
hello!
engem is érdekelne a dolog😊. tudnál liket dobni a full verzióról?

GyimiGábor
Köcce <#vigyor>

Mystro - Mystro Portál - www.mystro.try.hu Intel Core 2 Quad Q6600, Geforce 8800GTS 512MB, Gigabyte GA-P35-DS3L

Tomicsek
GyimiGábor
Lehet hogy nem ehhez a témához tartozik de van olyan program amivel be lehet idõzíteni hogy mikor kapcsoljo ki a gép miközben fut rajta 1-2 program (pl.: tv-t nézek...)?

Mystro - Mystro Portál - www.mystro.try.hu Intel Core 2 Quad Q6600, Geforce 8800GTS 512MB, Gigabyte GA-P35-DS3L

Met
Az mitõl lehet, hogy nem tudok felülírni fájlokat mert "vagy használatban van vagy írásvédett". pl. játék crack
Próbáltam csökkentett módban is, Spybot, Adaware leírtott mindent, látszólag nem futott olyan progi ami használná, bár egy frissen felrakott játékot nem használ semmi.

petipetya
Talan ez megoldas lehet a serial hianyara ->

- Elinditod a Windows xp sp2 professional telepiteset.

- Particio formazasa ntfs-re, majd utana kikapcsolod a gepet, es reggel folytatod.

- Reggel annak rendje s módja szerint bootol geprol,de nem ker szeriaszamot.

Met
ez jó😊
Nem Sp2-es verziója van?

Én már cseréltem többek közt alaplapot azon a gépen, a sysrep használatával meg lehet oldani újratelepítés nélkül.

Link

http://www.winportal.net

Met
én általában jelentõsebb hardver csere után telepítgetem újra, tavasszal volt 1 éves de bevírusosítottam úgyhogy legyalultam😊

Qwerty4
csak nálam ilyen problémák nem szoktak lenni, max. spyware vagy vírus

Qwerty4

Nem mindenki telepít azonnal újra a legkisebb hiba esetén is, lásd #12452.😊

Egyébként nálam 4 éve van fent.😊

http://www.winportal.net

Qwerty4
2 éve<#wow1><#wow1><#wow1>

Qwerty4

Tomicsek
Itt van minden, partícióméretet neked már nem kell megadni, a C mérete adott.Link.

valaki tud egy leírást ,hogy kell xp-t újretelepíteni?
már én is meg akarom tanulni , mert ez az xp is lassan 2 éve gépemen van

Oksa, kössz😊
Tomicsek
A Windows XP telepítõ Cd az kell. Arról bootolsz, és a c re újratelepíted.

Csáó! Nem tudjátok, hogy kell indító lemez nélkül újratelepíteni az XP-t. Mert nekem olyan hogy a vinyó 2 partícióra van osztva (1. XP 2. a dokumentumaim). De én csak az XP-t akarom telepíteni. H E L P
Qwerty4
akkor jó hogy nem kellett windows reinstallhoz folyamodni

Qwerty4

Neogan
Thx ez megoldotta!

One man\'s hero, is another man\'s demon...