Windows XP
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A kérdésem a következõ volna:
Van két gép, Switch-el összekötve. A két gép látja egymást, mindkettõn WinXP fut, a windows tûzfal ki van kapcsolva, rajtuk egy-egy rendszergazdaként bejelentkezett fiók van.
Az egyik gépen van egy mappa megosztva, amit a másik gép minden további nélkül lát és módosíthat is. Ez az alaphelyzet.
A kérdés a következõ volna: hogyan tudom megoldani új tartomány, új fiókok nélkül, hogy a hozzáférõ gép csak jelszóval juthasson be a megosztó gép mappájába? Akár az egész megosztó gépet is lehetne védeni valahogy egy jelszóval, akár csak símán a mappát, amit megosztok, lényeg, hogy aki fel akar csatlakozni arra a megosztott mappára, tudnia kelljen a jelszót.
(azért kérdem ezt, mert régebben kérte a gép a jelszót, mostanába meg nem, volt pár reinstall és nem tudom, hogyan oldhatnám meg megint a "hitelesített hozzáférést)
Elõre is köszi a válaszokat.
Intel Core2 Duo E8500 @ 8x400MHz; 2x 2 GB CSX DDR2 1066MHz; ASUS EN8800GT TOP 512MB; http://www.lostsite.hu | http://stalker.hardwired.hu/forum
Az ilyenek miatt fogunk kipusztulni, mert pazarolják a föld energiaforrásait. Fogadjunk, most is be van kapcsolva a numlock-od, pedig nem is használod a keypadot!
De csak óvatosan.
HWSW nem válaszolnak
Az élet semmi, csak egy árnykép, a gyengék menedéke, ami persze nem védheti meg őket. \"Az ember nem hal meg olyas valamiért,amiben ő maga nem hisz\" - A.H. Heil Sogron! ๏̯͡๏)
Elõre is köszönöm!
Intel Celeron 1,7Ghz, 768MB Ram, 7600GS 256MB
a hangot erösitsem vagy a hanghullámot,melyikkel jobb a minöség
iMac 20\" 2.4Ghz ,2Gb ram, 320Gb,ati HD 2600 ,OSX Leopard 10.5.5
akkor ha be van kapcsolva akkor jobban hallanak?
Bekapcsolja a hangkártya beépített "mikrofonerõsítõjét" (azért írtam idézõjelek között, mert nem kifejezetten erõsítõt kapcsol be, de a hatása hasonló).
" linux volt rajta ezt valaki törölte neki, de ha cd-rõl bootolnak, akkor valami olyat ír ki hogy grub>"
Tehát nem sikerült a CD-rõl való bootolás, és a linux (egyik) bootmanagere a grub indul el a vinyóról. Mikor elindul a gép egyböl kezd el nyomni a DEL (vagy F12) billentyût és meg kell keresni (be kell állítani) a bootsorrendet.

AMD Athlon X2 4800+ 3.00 GHZ, ASUS M2N-SLI, 2x2Gb DDR800 Kingmax, MSI GeForce 8800GTS 320Mb, Samsung 250Gb, Windows 7 x64
Mivel nemet a windowsom, ezert magadnak kell rajönni, hogy mi mit jelent a te gepeden...
Ez a ház olyan, hogy alul van benne 3 hely winchesternek, ami el van forgatva, tehát a winchester amit oda teszek nem lóg rá az alaplapra.
Nekem pont 3 winchesterem van, és mind a 3-at oda szeretném tenni alulra.
Ezzel csak 1 gond van: Ha odarakom az IDE-s winchesterem(amin a Windowsom van), akkor nem tudom egy kábelre kötni egyik optikai meghajtómmal sem.
Ez azért baj, mert az alaplapomon csak 1 normál IDE csatlakozó van, a másik 2 csatlakozónak külön vezérlõje van(ITE, ez a 2 csatlakozó tud RAID-et is).
Namost a Windows XP telepítõje nem látja a winchesterem, ha valamelyik ITE IDE csatlakozóra kötöm.
Jelenleg a winchesterem és a dvd írom a sima IDE csatlakozóra van kötve.
A Windows csak külön driverrel látja az ITE-s IDE csatlakozókra kötött meghajtókat.
Tehát ha Windowst telepítek, akkor mindenképp a sima IDE csatlakozóra kell kötnöm a winchesterem.
Mivel az új házban nem fogom tudni egy kábelre kötni a winchesterem, és az egyik odd-m, ezért az odd-imet az egyik ITE-s csatlakozóra kell kötnöm.
A kérdésem az, hogy a Windows telepítõ tud -e telepíteni egy olyan optikai meghajtóról, ami az egyik ilyen speciális ITE vezérlõs IDE csatlakozóra van kötve?
Ezt megtudhatnám akár most, mert az egyik odd-m az egyik ITE-s IDE csatlakozóra van kötve, de nincs ketvem szétk*rni a windowsom.
Azért azt megpróbáltam az elõbb, hogy bootolni bootol -e a win cd errõl a meghajtóról, és igen bootol, de nem mentem tovább, töltögette a drivereket, és kinyomtam a gépet.
Szóval a telepítõ elindulni valószínüleg elindul, de arra lennék kíváncsi, hogy amikor a windows telepítését végzi már, akkor is futna -e normálisan, tudná -e olvasni a cd-t.
egyik ismerõ vett egy gépet és linux volt rajta ezt valaki törölte neki, de ha cd-rõl bootolnak, akkor valami olyat ír ki hogy grub> és nem bootol be cd-rõl. tudna valaki valami okossat mondani, hogy hogyan tudnák elindítani az XP telepítõjét?
Floppy nincs a gépben így nekem nincs ötletem.
Sajna nem tudom, hogyan müködik pontosan es neked mi nem megy.
Amugy ra is kereshetsz a .wab fajlokra es ha megtalaltad, akkor egyszerüen kimasolod valahova.
Elötte allitsd at a gepet, hogy a rejtett fajlokat is mutatja, különben nem fogod megtalalni.
Ha az, akkor kell neki egy SCSI driver, amit discetröl tudsz neki elöbb megadni. Figyeld alul a kiirast es legelsönek kiirja az SCSI drivert...nyomd meg az F6-ot es utana rakd be a discetet az A meghajtoba stb.
Kösz.
Az lenne a kérdésem, hogy hogyan tudnám a windows xp által engedélyezett egyidejû max. 10 hálózati kapcsolatot feljebb tornászni. Azt szeretném, hogy 1 géphez 20 gép tudjon kapcsolódni a hálózaton, könyvtár megosztással. (Igy csináltam: net use x: \\192.168.12.24\megosztott)
Köszi!
Vettem egy western digital 250gb vinyót (16mb cache) és az a gondom,hogy nem tudom felrakni rá az xp-t.
Beraktam az xp cd-t,bootolt,leforámztam a vinyót viszont mikor elkezdené telepíteni a rendszert valami hibaüzenetet ír ki és nem tudok tovább menni..azt olvastam itt a fórumon,hogy floppyról kéne a drivert felrakni hozzá,de az a gondom,hogy nincs a gépembe floppy meghajtó,mert teljesen új házat vettem és nincs benne floppy..mi ilyenkor a teendõ??
Van egy 80gb maxtor vinyóm is,ha berakom mindkettõt akkor látja a gép mind a 2 vinyót,és a 80gb-on van is xp,de mikor elindulna a rendszer róla akkor kiakad a gép...
Segítsetek légyszi!!
Ja és ez az alaplapom van:GigaByte GA-K8N Pro-SLI (S939-nForce4 SLI-Dual DDR 400-Dual PCI-E x16-4 SATA II
Sehol nem talalok rola semmi infot...
köszi
...Nyugi!Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezemből...
http://flickr.com/photos/zolika90/
megkérdezném:
ilyet ír ki kikapcsoláskor a Windows (nagy hibaüzenetbe) " A meghajtó nincs kész. Lehet, hogy nyitva van az ajtaja. Ellenõrizze az A: meghajtó..."
vagy valami hasonlót... miért írja ezt ki nincs is a: meghajtó.. és nem egyedi eset láttam már máshol is..
ott se volt pedig..
valaki
...Nyugi!Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezemből...