Windows XP

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Penec
Sziasztok!

Van egy olyan kérdésem h. amikor bekapcsolom a gépet elekzdi bekapcsolni aztán amikor a töltös xp logo jön ujraindul. Ezt megcsinálja vagy 10-15ször, de mindíg csak reggel gondolom mert akkor hideg a gép. Miután betöltött eddíg rendesen müködött de az utóbbi idoben kb fél óra müködés után kikapcsol. Nincs valami ötletetek h. mi a baj én hardwerre tippelek.
Thx

nekem meg még mindig nem hozza elö csökkentett módot😞((((

Sadist
Csak amennyiben a K1337H4X0R nevû microsoft által kiadott javítást beleintegrálod az XP telepítõlemezébe.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Nos, a 15399 a nyerõ szám, köszi szépen! Hali
zvaragabor
Azért, mert PeeVee a Firefox böngészõhöz mondta a megoldást. Internet Explorerhez: Eszközök > Internetbeállítások > Tartalom fül > Személyi adatok/Automatikus kiegészítés > vedd ki a pipát az Ûrlapok, és a Felhasználónevek és jelszavak az ûrlapokon elõl.

Chaos Anno Domini

Kipróbáltam, nem mûködik. Ha explorert használok, ugyan úgy megmaradtak a személyes cuccok mindenhol.
nekem FIREFOXom van, ESZKÖZÖK/SZEMÉLYES ADATOK TÖRLÉSE-vel szoktam törölni azt amit nem kéne másnak feltétlen látni! Asszem keresõs cuccokat is kitörli..

Sziasztok! Kérem aki ért hozzá segítsen! Hogyan tudom megoldani azt,h bármelyik honlapon ahol ki kell töltenem pl a név beviteli mezõt, (freemail, stb) vagy pl a google keresõben is ha rákeresek valamire, akkor ezt ne jegyezze meg, és késõbb ne kínálja fel újból ha azonos kezdõbetûvel írok be valamit. Adatvédelem miatt zavar de nagyon. :-( xp-m van
f8 vagy f11-rõl hallottam, hogy el lehet indítani a gépek velük csökkentett módban... Ez úgy oké, mert elindítottam már régebben a gépem elég sokszor csökkentett módban de most NEM MEGY!! hiába nyomkodom bármelyiket, nem megy.... vmi más módszert tudok mondani rá?... lehet windowsom hibás ami épp fenn van, de vhogy nincs kedvem újrainstallálni.. PLZHELP! kössz!

ja már leírták elõttem bocsi nem figyeltem...😛

start menü, futtatás, és ide írd be hogy msconfig, itt a jobbszélsõ fül (automatikus indítás)...itt van minden😊

Sziasztok!lehet hogy nem ide tartozik, de azt szeretném kérdezni hogy genuinelntel x86 family 15 model 1 stepping 3-as procira rálehet rakni az xp-t?

😊

GA EP35-DS3, C2D E6400@3,2, Geil Ultra 2x1 CL4, GTX 280 1024MB, 250GB WD RE, TT Armor Jr., Logitech X-230...Win 7

Qwerty4
de jó, legalább mind2-en tanultunk vmit, én a te verziódról nem tudtam 😊

Qwerty4

jéé tényleg sose figyeltem hogy van ilyen a vezérlõpultban 😄 én a start/futtatás/msconfig parancsot használtam

GA EP35-DS3, C2D E6400@3,2, Geil Ultra 2x1 CL4, GTX 280 1024MB, 250GB WD RE, TT Armor Jr., Logitech X-230...Win 7

Qwerty4
Angol win-ben:Start menü/Settings/Control Panel/Startup
De ezt több progival is lehet kezelni könyebben: pl. System Mechanic, RegClenaer, stb.

Qwerty4

szia azt hol tudom kikapcsolni h amikor betöltödik a rendszerr egy csomo olyan folymat indul el aminek nem kéne.és emlékszem h ezt valahol meglehet mondani h mi menjen és mi nem

Asus P5B,E1200@3,2ghz,2*1gb Kingmax 1066mhz@cl4 HD2900 pro@900/2500mhz,Toshiba 60GB,Maxtor 160GB,Samsung 500GB,Vista Ultimate, Logitech Z2300,Acer 22\",Sok hűtő:)

Én se nyomok ott semmit azaz nem nyomok ESC-t, de utána kis winyódolgozás mellett villog bal fennt az insert és nem történik semmi majd jöhet a reset. Asszem megnézem majd a neten a pontos idõt valami tuti pontos kell 😄 aztán kikapcs a szinkronizáció.

Ha csökkentett módban inditom a windows,akkor nálam is kiirja,hogy akarom-e hogy betöltse az SPDT sys-t,ha nem akkor nyomjak ESC-t.Eddig nem is figyeltem.Nem nyomok én semmit,aztán mehet a csökkentett mód.Az idõ szinkronizáció nálam sem megy.De nem is érdekel.Világ életemben letiltottam ezt a funkciót.Az integrált telepitõvel soha semmi gondom nem volt.Megspórolom a szervizcsomag meg a frissitések letöltésének és telepitésének idejét.
Qwerty4.Ha siet a számitógép órája,okozhatja az is,hogy az alaplapon lévõ gombelem kezd kimerülni.

Azt kihagytam, hogy töröltem a Daemon Tools és az Alcholt is, aztán felnyomtam az 1.50-ás SPTD drivert, de úgy se akar menn ia csökk mód. Igen nem is szoktam használni egyszerrre a kettõt az ok, hogy most mégis: nem találtam RMPS Emulációt a DT-ben, így muszáj volt felraknom az Alchololt.
Ha nem sikerül megcsinálnom a csökk módot, akkor XP reinstall lesz. Remélem tudtok mondani még ötletet 😊 Jó lenne tudni hogy oldható meg, ha 3.x is elõjönne.

Nálam meg nem is szinkronizál se a time.windows.com-ról se a másikról. Kiírja hogy hiba történ a szinkronázálsá során. A tûzfalat is kikapcsoltam már, de úgy se ment. (mikrós netem van, de anno ment a szinkronizálás.

Én valahogy nem bízok az integrált telepítõben, de ez csak SZVSZ.
Igen fennt van ez a frissítés 7.13-án szedtem le a update-tel.

Qwerty4
most pl. 4 percet és 2 órája állítottam be a pontos idõre <#wilting>

Qwerty4

Szerintem, nem siet mert internetrõl szokott szinkronizálni...Mennyit siet?
Qwerty4
Üdv!

Mi lehet az oka annak, hogy a számítógép órája folyton siet?
Úgy tapasztaltam azóta vannak ilyen problémák amióta netem van, tehát 1 és fél éve.

Qwerty4

Igen,mert kilövi a hangkártya illesztõ programját is.Ezért nincs hang.Javaslom látogass el a windows update webhelyre.

Üdv mindenkinek!
Van egy kis problémám és segitséget szeretnék kérni.
XP,SP2 van a gépen. Most lett bekötve a kábeltévés internet. Nos!
A gép bekapcsolása után véletlenszerû idõpontban (kb.5-15perc) elõugrik egy hibaüzenet és utána nem lesz hang a gépen. A rendszerben azt irja, hogy minden oké, de egy pigyenést se hallok.
Remélem sikerült a képfeltöltés, de ha nem akkor a hibaüzenet:
"Generic Host Process for Win32 Services"

Lehet, hogy valamilyen médiás progi vagy kódek vagy ilyen zavar, be.
A segitséget elõre is köszönöm!

ui.:ha nem lesz megoldás akkor azt csinálom, hogy szûz xp, után egyesével, lépésenként kell feltennem a dolgokat. Nem kis idõ lesz.

zvaragabor
csgery
SP3??<#wow1> És ez mit is takar, azon kívül, h SP3?😄
Rage47
na kíváncsi leszek a fullra:p biztos lenyomja a vistat😄
kopa1
Itt az XP SP3 belsõ bétatesztereknek kiadott változata:
Rapidshare
Figyelem! Mindenki saját felelõsségére használja!

,,Linuxot a stabilitásért, Macintosht a produktivitásért, Windowst a pasziánszért\" -.-\" 4ever / A lényeg lényegének lényege lényegében lényegtelen /

Clidey
Köszi a tippeket mindenkinek! <#eljen>
A rendszervisszaállitás sajna nem járható út, mert nem volt bekapcsolva. 😞
Természetesen csökkentett módban is végigszkenneltem a gépet, és semmit se talált úgy sem - tehát több mint valószinû hogy sikerült teljesen eltávolítanom azt a g*nya trójait. És felugró ablakok sincsenek már böngészés közben.
De többé nem bízom a NAV-ban, tettem fel helyette Sophos-t. A rendszergazdánk szerint gyorsabb és hatékonyabb is. Hát remélem is... ha a melóhelyem rendszerét rá meri bízni, nem lehet olyan rossz... 😄

A hiányzó menüpontok visszaállítására meg egy véletlen folytán jöttem rá, leírom, hátha szüksége lesz valakinek itt is rá (bár inkább ne legyen... 😄)

Mivel "Futtatás..." menüm sem volt, így az intézõbõl indítottam egy gpedit.msc nevû (windows/system32) alkalmazást (Csoportházirend). Az itt megjelenõ lehetõségek között keresgélve megtaláltam a Felhasználó konfigurációja/Felügyeleti sablonok/Rendszer/Ctrl+Alt+Del beállításai/Feladatkezelõ eltávolítása sort, ami "Nem konfigurált" állapotot mutatott, ám ennek ellenére mégsem mûködött a feladatkezelõ. Jobbkatt rajta, tulajdonságok, majd beállitottam "letiltva"-ra. Nyomtam egy OK-t, s lám, lett feladatkezelõm azon nyomban! 😛 Ez után már nyugodtan visszatehettem a beállítást "Nem konfigurált"-ra, a feladatkezelõ mûködését már nem befolyásolta. 😊
A fenti mûveletet elvégeztem a többi hiányzó szolgáltatás (leállítás, futtatás parancs hiánya a start menübõl) esetében is, csak a következõ helyen: Felhasználó konfigurációja/Start menü és Tálca

Szóval a problémám megoldottnak látszik! 😊)))

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Szerintem nem kellene az Alcoholt,meg a Daemon Tools-t párban használni.Ütközhet egymással a két program.Ráadásul elég mélyen beépülnek a rendszerbe.Elég nehéz tökéletesen letakaritani õket.A frissitésekre visszatérve én elég régota integrált telepitõt használok.A mostani windowsomban az SP2,meg 247MB-nyi biztonsági és hibajavitás van integrálva.Köztük egy halom olyan is,amit a windows update nem is kinált fel letöltésre.Példának okáért itt van ez a frissités:Link.Nem tudom nálad az intel processzoros gépedre fel van-e telepitve.

1. Most szedtem le, mindjárt felrakom és tesztelgetem majd a napokban. Igazán eszembe juthatott volna nekem is itt keresni, na mind1, köszi!
2. Mindkettõ van a gépen most, bár újraraktam már a daemont hátha. Megpróbálom letörölni mindkettõt, talán megoldódi ka gond. Amúgy nem értem miért, de állandóan "elromlik" az SPTD driver. PerfectDisk 8-al többször nem tudtam offline defragmentálást végezni, csak a daemon újrrakása után.

Igen ezt már azért nem is mondtam, feltételeztem nem lesz ilyen egyszerû.

1.A Kevés a rendszererõforrás az API végrehajtásához:Support Microsoft.com
Adtak ki rá javitást:Link.
2.Szerintem az Alcohol,vagy Daemon Tools zavar be.

Sadist
A futtatás menüpontot alapesetben a start menü tulajdonságainál tudod beállítani: jobb klikk a tálcán, tulajdonságok, start menü, testreszabás, futtatás megjelenítése. Bár nem hiszem, hogy ilyen egyszerûen menne. Ha valahogy sikerült megoldanod, akkor dobd a Nortont, és szerezz be inkább egy NOD32-t.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Elég szar ügy :S. Csak tippeim vannak, talán egy rendszervisszaállítás, de csak akkor ha nem régi a mentés, mert az se kellemes, ha sokat módosítottál a rendszeren, de nem volt rendszervisszaállítási pont kreálva. Elõtte még csökkentett módban egy vírus és kémprogramekeresést végezz el, hátha mégis bennt maradt valami. Ez utóbbira javaslom a Spyware Doctort (ez talán nem megy csökk módban, de már rég kellett csökk módban keresgélnem írtókkal, így nem emlékszem pontosan, lehet tévedek) vagy a CounterSpy-t (ez talán könnyebb a másik kicsit "problémás").
Nem csak a Nav2007 mindegyik beenged párat, 100%-os védelem nincs, de ezt megközelítõ akad pár.

Így kapásól ennyi jutott eszembe.

---------------

Nekem is lenen 1 ill. 2 problémám:
1. Gyakori, de nem állandó problémám a következõ:
Alkalmazás által generált üzenet: Windows - Rendszerhiba : Kevés a rendszererõforrás az API végrehajtásához.
aztán rá 2 másodpercre ez van az eseménynaplóban: Az illesztõprogram vezérlési hibát talált a következõn: \Device\Harddisk0\D. (ez utóbbi nem mindig jön elõ a hibával együtt)
Kb 1 hónapja volt winyó és memó teszt meg a gép is viszonyag új amúgy.

2. Az elõbbi hiba korábbi gond. A napokban észrevettem, hogy nem tudok csökkentett módot indítani vagyis a rendszerválasztó menüben kiválasztom a csökkentett módot majd jó pár sor szöveg lefut aztán kiírja ha nem akarom hogy betöltse az SPTD drivert akkor nyomjak ESC-t. Próbáltam mindkét esetben, de a vége az lett hogy a bal felsõ sarokban villog az insert és kész. A gép dolgozik, de semmi.

Már 2.x járok így és nem tudom miért. Nem tudom mi okozhatta akkor és most.

Ha valakinek van valami ötlete hallgatom.

Elõre is köszönöm.

Clidey
Sziasztok!

Akadt egy kis problémám, gondoltam hátha rá tud valamelyikõtök valami megoldást...

A rohadt NAV2007 zokszó nélkül beengedett egy Trojan.Vundo trójait, minek következtében szépen eltûnt a start menübõl a "Futtatás...", valamint a "Leállítás" parancs is, ráadásul még a Ctrl+Ald+Del-re felbukkanó feladatkezelõ sem indul, "A Feladatkezelõt letiltotta a rendszergazda" felkiáltással... 😞(((
A trójait úgyfest sikerült teljes mértékben eltávolítanom, se a NAV, se a Sophos, se a Panda online scanner nem talál semmit, valamint a spec. Vundo-eltávolító stuffok sem találnak semmit.
A kérdés már csak az, hogy hogyan lehetne a fent emlitett fícsöröket visszavarázsolni a vindózba, lehetõleg reinstall nélkül?

A válaszokat/segítségeket/ötleteket elõre is köszönöm!

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

lck
Jó a professional.
alert
Ha valamivel nem volt semmi gond az nem elég jó a mai világban? 😄D

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

Helló mindenkinek! Mostanában szeretném újratelepíteni a Windowst, és azt akarom kérdezni, hogy melyik XP-t tegyem fel? (Homet, Professionalt, esetleg valami mást?)
Nekem most a Professional van fent és nem volt vele semmi gond...
Viszont azért teszem fel a kérdést, mert lehet, hogy nektek jobbak a tapasztalaitok.
A válaszokat elõre is köszönöm!

Lehet hogy nem ide jön bocs de hogy lehet media player 11-al feliratot feltölteni
a segítséget kösz.
Sadist
Épp ez a baj, hogy rohadtul nem így van. Ha új vinyót teszek bele, akkor már nem engedi még egyszer neten aktiválni, úgyhogy jópénzért lehet hívni microsoftékat és könyörögni új kulcsért. Ez az aktiválás is csak arra jó, hogy a normális usereket szopassa.

Elnézést hogy két helyre írtam, de ez aktívabbnak tûnt. A többit ott folytatom.

Köszönöm!
aszizoli
Segítséget kérek topik #10662 hsz.

Az ilyenek miatt fogunk kipusztulni, mert pazarolják a föld energiaforrásait. Fogadjunk, most is be van kapcsolva a numlock-od, pedig nem is használod a keypadot!

Sziasztok!

Nekem a következõ a problémám. Újraraktam Windows barátunkat, és minden teljesen jól megy is rajta. A filmeket persze kodek nélkül nem játssza le, hang van kép nincs. Ez ok.

De utána bármilyen kodeket felrakok (próbáltam divx-xvid, Klite 2.5.4 és Klite 3.3.0-ásal is persze külön külön) behal mindegyik lejátszó (próbáltam Media és BS playerrel is) valamint kodekkel és kodek nélkül is VLC playerrel. Semmi sem viszi a filmeket.

Elõtte Klite 2.5.4 volt és ezek a lejátszók, viszont régebbi videokártya driver, és minden rendesen futott

Most pedig a log-ok között ez van :

Nem válaszoló alkalmazás: Wmplayer.exe, verzió: 6.2.8.9938, nem válaszoló modul: hungapp, verzió: 0.0.0.0, memóriacím: 0x00000000.

Sajnos a neten nem találtam semmit.

Esetleg van valami ötletetek, hogy mi lehet a gond?

Köszönöm elõre is!
aszizoli
A ".DAA" kiterjesztés a Poweriso progi által létrehozott képfájl.

Az ilyenek miatt fogunk kipusztulni, mert pazarolják a föld energiaforrásait. Fogadjunk, most is be van kapcsolva a numlock-od, pedig nem is használod a keypadot!

Met
azért hülyeséget ne írj

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Jani Hun
õõõ ez nem jött be amugy meg az obliviont szedtem e torrentrol atneveztem es kiirta h cant opet file szal akkor most?^^ bocsi h nem a windowsal kapcsolatos de sztem ide illik a kérdés😄

gamer since: ,,Created: Apr 03 2005, 15:51:56 CEST"

nevezd át *.avi-ra, majd inditsd a media playerrel- ha nem megy,töltsd le ezt: VLC media player