Windows XP

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ffxi
THX!!!!

Fákjúal!

#17146 folytatása:Most van egy ujabb dolog.Beütöttem a kodot,IP cim lekérdezés meg is találta be is irta hogy csatlakoztatva és mégse megy a net láttatok már ilyet? mi a gubi van?
Windows Registry Editor Version 5.00

"EnableBalloonTips"=dword:00000000

ebböl csinálj egy reg fájlt....

ffxi
Hy all!
A buboréktippeket hogyan lehet kikapcsolni? agyamra mennek :@

Fákjúal!

A fizikaicím-kiterjesztés (PAE x86) – áttekintés

A fizikaicím-kiterjesztés (PAE X86) az AWE (Address Windowing Extension – címtartomány-leképezési bõvítmény) API-t használó és Intel Pentium Pro vagy késõbbi processzorral, és több mint 4 gigabájt (G😎 fizikai memóriával rendelkezõ számítógépen futó szoftverek számára lehetõvé teszi, hogy több fizikai memóriát képezzenek le az alkalmazás virtuális címtartományába.

A PAE X86 az AWE API-t nem használó alkalmazások számára is elõnyös, mert az operációs rendszer a nagyobb fizikai memória segítségével csökkenti a lapozás mértékét, és így növeli a rendszer teljesítményét. Ez a több alkalmazást futtató összevont kiszolgálók számára is hasznos.

Azok az alkalmazások, amelyek nagy mennyiségû adatot kezelnek, jobb teljesítményt érnek el azáltal, hogy az adatokat nem a lemezen, hanem a memóriában tárolják. A PAE X86 például jelentõsen javítja az alábbi típusú alkalmazások teljesítményét:
Adatbáziskezelõk, mint például a Microsoft SQL/E 7.0 vagy késõbbi verziói.

Tudományos és mérnöki alkalmazások, például áramlástani számítások.

Statisztikai elemzõ alkalmazások, amelyek széles körû adatbányászatot végeznek.

A PAE X86 frissítései

A következõ frissítések hozzáadása történt a végrehajtás-letiltási lapvédelemként is ismert Adatvégrehajtás megakadályozása (DEP) szolgáltatás támogatása céljából:
A Windows Server 2003 Service Pack 1 (SP1) és Windows XP Service Pack 2 (SP2) rendszerû számítógépeken a PAE automatikusan engedélyezett, míg a DEP a végrehajtás-letiltási lapvédelem szolgáltatást támogató processzort tartalmazó számítógépeken engedélyezett.

A Windows Server 2003, Standard Edition SP1 és Windows XP SP2 rendszerben a PAE mód engedélyezésekor legfeljebb 4 GB memória címezhetõ meg. A fizikai címtartomány 4 GB-ra való korlátozása révén megelõzhetõk a PAE móddal kapcsolatos illesztõprogram-kompatibilitási problémák.

Egy kérdés még 32bites XP-4giga RAM ügyben:érdemes-e a boot.ini-ben használni a /3GB vagy a /PAE kapcsolót?

Hello!
Az lenne a kérdésem hogy lehet-e pendriveról xp-t feltelepíteni?
Sziasztok.Van egy kis problémám.Van egy routerem,be van állitva le van kodolva.Van 2 laptop ami rendesen müködik kábel nélkül.(én állitottam be).Tegnap hoztam még egy laptopot rá a win+progik rá a wireless drivert is ráraktam meg is találja a hálozatot(tehát látja a routert)csatlakozni akarok persze kéri a kodot,be is adom és IP lekérdezés és utánna kidob hogy korlátozott.Megprobáltam vagy 5-ször is gondoltam rossz kodot adtam de nem.Mi lehet a bibi? Ja az Eszközkezelöbe amugy a sárga kérdöjelnél van egy olyan hogy Modem Device on High Definicion Audio Bus tudom hogy nem ez a baja de ez mi akar lenni? ezt is hogy lehet orvosolni?gondolom egy driver kéne erre is.Ha valaki tud segiteni megköszönném.Köszönöm.
Köszi!

★ 汤姆 李

kijozu
megcsináltam de mindig visszamegy a JELENLEGI WEBBÖNGÉSZÕ HASZNÁLATÁRA!
faszért ilyen szar ez az xp!
:@

^^Arielle Forever^^

Esetleg Start/Programok hozzáférhetõsége és alapértelmezései/Egyéni/Alapértelmezett webböngészõ választása/.

kijozu
nah senki nem tudja?:S

^^Arielle Forever^^

Mr_no_NaMe
Sziasztok!
Régen birtokoltam egy olyan egyszerû kis programot, ami lehetõvé tette, hogy a winfosban történõ modifikálható sebességeket állítsa. Tehát az összes olyan dolgot aminek csak beállított sebessége volt, azt szépen fel tudtam gyorsítani, vagy épp lelassítani, legyen az film, játék, program vagy akár mi. Egy kis téglalap alakú halványkék kezelõfelületre emlékszem a közepén egy csúszkával ami a gyorsítás mennyiségét jelentette. Nagyon kéne most ez a program. Valaki nem tudja véletlenül ennek a nevét?
Úgy tudom a RAM méretének másfélszerese.

Gondolom már jópárszor ki lett tárgyalva amit kérdeznék(ezért sry): a lapozó file méretére mi a javasolt xp-n?
Köszi!

★ 汤姆 李

Húú wazzee pedig a Mozilla a nyerö...valamit jól elkavartál, egy új XP nem ártana..sztem....<#worship>

kijozu
hello all!

most olyan problémám lenne hogy véletlenül beállítottam a Mozilla Firefox-ot alapértelmezett böngészõvé!
írtak olyanokat hogy internet explorer/eszközök/internetbeállítások/programok és ott jelöljem ki hogy ellenõrizze az IE hogy alapértelmezett böngészõ e!
meg is van de nem történik semmi és ha letörlöm a moziilát a akkor belépek az IE-be és beírom pl www.sg.hu és hiba a file megnyitásakor vagy mi! mert a mozilla nyitná meg de az nincsy fönn akkor! és a mozillával nem megy a Windows Live Messenger!
plz help!!
THX

^^Arielle Forever^^

Narxis
Ennek van egy egyszerûbb módja is, de azt csak privát üzenetben, ha érdekel.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Olyan programot keresek, hogyha van például virus írtó (próba verzió) teszem azt 30 napos és lejárt. Ezek után kitörölném és felraknám voálá megint 30 napos próba verziót kapok. És természetesen minden ilyen programra jó legyen! Ha valaki tud egy ilyen programot lehetõleg ingyenest , és baromi jó magyar az azonnal írjon!

Köszi
(azért nem kell minden feltételnem megfelelnie, de lécci írjatok ha tudtok ilyet)
És 2GB-hoz kell? Sokszor hallom játék alatt, hogy "darál" a vinyó... :S

www.smart-bus.hu

Met
4 giga ramhoz minek lapozó file?

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Ma raktam a gépbe 2X2giga DDR2-es RAM-ot.Addig ok,hogy a 32bites XP 3gigát lát belõle.De ilyenkor mennyire célszerû állítani a lapozófájlt?A 4giga másfélszeresére?

hi. nemtom mennyire tudsz angolul de itt szépen le van írva minden, képekkel illusztrálva.

segítség

ffxi
HELP!
Amikor kilépne az a Win-t, hogy kikapcsoljon. A beállítások mentése képernyõnél lefagy, így nem tud a gép kikapcsolni. 😞

Fákjúal!

oks köszke

MSI K9n neo V3 ,4800+X2 Athlon64 DDR2 4X1GB/800 Kingston, Sapphire HD3850 256mb

[HUN]FaTaL
akkor nem lesz levédett hálózatod😊 egyébként az autologotn be lehet kapcsolni valahogy csak nem tudom hogyan, mert én nliteban szoktam😊

http://goo.gl/gd6Zi5

De akkor a gép bekapcsolásakor kérni fogja a jelszót....
és én meg nem akarom hogy minden egyes bekapcsoláskor magyarázzon , hogy írjam be a jelszót..

[HUN]FaTaL
Magát a felhasználói fiókot védd le jelszóval, mind a két gépen (Ugyanaz legyen a jelszó) és kész is😊

Sziasztok!
A windows\system32\b.exe fájl része a Vindóznak? Kicsit gyanús a file,
de Avast nem minõsíti virusnak, de Trojai még lehet. Ha kilövöm akkor meg nem indul az explorer (nem mintha hiányozna :-)
Ha tud vki vlamit róla hlp.
Hali!
Megosztottam a vinyómat hálózatba és leszeretném védeni jelszóval...
azt hogy lehet megcsinálni?
a hálózat beálítása varázslóval ilyet nem találtam
se a felhasználói fiókoknál...
valaki tud segíteni?

urbijoe
tud valaki olyan progit amivel bizonyos tartalmakat tudok blokkolni hogy ne hozza be egy böngészö sem?

iMac 20\" 2.4Ghz ,2Gb ram, 320Gb,ati HD 2600 ,OSX Leopard 10.5.5

Arms
Hali!
Az lenne a kérdésem, hogy amikor bekapcsolom a gépet nem megy tovább annál a résznél mikor elkezd tölteni a xp, annál a résznél ujraindul. Én alaplapra gyanakszom, mert a hálókábelnél sem világít a kis led és a hálókártya meg az alaplapra van integrálva.
Valami más ötlet?
THX!

Köszi!
[HUN]FaTaL
Kidobni a vinyót a kukába, de elõtte megpróbálhatod újraformázni, hátha még menthetõ. Ments adatot elõtte (ha még tudsz).

Sziasztok!
Volna egy kérdésem.

(A fáljrekordszegmens olvashatatlan)ezt írja a D meghajtóra

Ezzel mit lehet csinálni?
Mi az a pm? Egyébként érdekelne ez a program nem tudsz adni linket vagy valamit?
Köszi
urbijoe
köszi

Met
Szerintem egyszerûbb itt szétnézni.

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Vannak olyan progi amivel mappat tudok jelszóval védeni (lehetõleg magyar, ingyenes, és egyszerû és egyben jó) csak olyat találtam ami angol és nekem magyar kellene

Nekem van egy progim, nem ingyenes, telepítõje angol, de ki lehet benne választani a magyar nyelvet. Végül is nem lekódolja, hanem láthatatlanná teszi a mappát, fájlokat, komplet meghajtót, akár a vezérlõpultot is. Ha érdekel írj pm-t!
urbijoe
honnan tudom letölteni az összes eddigi frissitést az sp2 ota?
mert bele akarom integrállni egy telepitölemezbe

[HUN]FaTaL
Sziasztok! Notebookom van és az lenne a kérdésem hogy nem lehetne beállítani valahogy hogy a fedél lehajtásakor kikapcsoljon a gép? Vistan be lehetett. XP csak alvást engedélyez (vagy ha bekapcsolom akkor hibernálást) de nekem leállítás kellene. Elõre is köszi a választ.

Jaffa 2843
megoldva

ASROCK Z370 Extreme4, Intel Core i7-8700K, GIGABYTE GTX 1080, CORSAIR DDR4 16GB 3000MHz, Asus Xonar STX, Sennheiser HD600, Beyerdynamic DT 190, Logitech G613, Logitech G305, CM690 II, Acer XB271HU

Jaffa 2843
nem oldotta meg a gondot

ASROCK Z370 Extreme4, Intel Core i7-8700K, GIGABYTE GTX 1080, CORSAIR DDR4 16GB 3000MHz, Asus Xonar STX, Sennheiser HD600, Beyerdynamic DT 190, Logitech G613, Logitech G305, CM690 II, Acer XB271HU

francois
Hello, szeretném a winrar kiterjesztésû fájlok ikonját megváltoztatni de nem tudom hogyan lehet. Próbáltam a winrar.exe fájl ikonját megváltoztatni de nem engedi. Segítsetek légyszi.

TweakUI:Link.
A programon belül My Computer/Drives/.

Jaffa 2843
hi valaki tudja erre mi a megoldás?
a probléma az hogy nincs ott a szokásos C, D, stb meghajtók a legördülõú menüben és nemtom kiválasztani azt a helyet amit szeretnék

Vannak olyan progi amivel mappat tudok jelszóval védeni (lehetõleg magyar, ingyenes, és egyszerû és egyben jó) csak olyat találtam ami angol és nekem magyar kellene
Nekem winrar kéne de köszi
Sziasztok

Nekem meg az lenne a gondom, hogy melyik programmal lehet védeni a programokat? Tehát ha tegyük fel, 5 hónapja feltelepítettem pl. a nero-t, és az nem marad ott a végtelenségik, hanem valami oknál fogva kitörlödnek maguktól. Ez számomra idegesítõ, Mit kéne vagy nem kéne még feltelepíteni sp2 kívül? Vagy ez közönséges MICROSOFT WINDOWS XP HOME EDITION probléma.
de proffesionnal rendszerrel is ki szoktak néha törlödni a programok maguktól,. <#oooo><#kocsog><#szomoru1><#conf>

Csá!