Windows XP

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hello!
Ma végre sikerült újratelepítenem a Laptopom! 😄
Sok hasznát vettem az ajánlott driver kimentõ proginak és a bios-beállításoknak.
Minden jól mûködik köszönöm a segítséget😊

Zan
Sziasztok!

Kellene egy olyan program,amivel boot-ból le tudom formázni a vinyót.Nem,nem megy a windows installer cd-vel,mert valamilyen oknál csak az installt ajánlja fel,törölni nem lehet pertíciót..(tényleg nem tudom miért,havernak kell,azt hiszem,hogy 2 Xp-t rakott fel egy partícióra..vagy nem tudom..<#levele><#vigyor4> )
Szóval,egy ilyen Cd-re kiírható formázóprogramot tudtok ajánlani?

Asrock Z68 Extreme3 Gen3,Intel I-5 3570 @4.5 ghz, Gigabite Geforce GTX 670 OC, 8gb Kingmax 2000Mhz, Enermax 550W,Creative SB X-fi Platinum Fatal1ty Champion,Logitech Z-5500 + G35,Samsung UE40D5003

Az elõfordulhat, hogy pont mikor az sp2 felrakásával egy idõbe kb. ment el a hangkártya. (kicsi az esélye, hogy pont akkor, de!)

Ez most egy teljesen újrarakott Xp sp2, nem valami módosított telepítõ volt ez ?
Vagy csak "sima" Xp -re tett sp2, mert ha így volt, teljesen új Xp telepítést próbálnék. pl. XP sp3 -mat kapásból.
Meg amúgy is, XP sp3 -mat feltenném.
Én arra tippelnék, hogy magába az Xp -be lehet valami gond.
akyyy
megcsináltam, de nem lettjó. ami van cd-n lévõ, azt is, meg le is töltöttem netrõl, azzal sem lett hang.

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

zagar
Azt írtad hetente vagy 2 hetente?

xNoodlex
Nem ezt írtam? 😄

MSI VX600 with Windows 7 Professional (x64)

zagar
Köszönöm szépen. Akkor elég a 2 hetente is?

xNoodlex
Nagyon sok registry pucoló progi van és nem hinném, hogy sok különbség lenne köztük. Én pl easy cleaner-t használok, de ott van a ccleaner is.
Hülyeség 2 naponta törölni. Hetente vagy kéthetente bõven elég...

zagar
Az enyémre senki?

Sziasztok,

Felraktam egy "szûz" XP -re ezt a bizonyos RTM Vista sidebar progit, remekül mûködik, kivétel a kis idõjárás gadget.
Nem a szokásos grafikát mutatja ( hold, nap felhõ esõ stb.) csak egyszínû kék az ablak és abban a Budapest és hõmérséklet.
Tudja vki miért?

Köszi

"Egyszer rájöttem mire gondol egy nő, aztán meggondolta magát...."

Kashim5
Üdv! Lenne egy kérdésem, hátha összefutott már vele valaki. Kb. úgy egy hónapja felraktam egy ilyen DX10 próba verziót xp-re, igen tudom hülyeség volt, nem kell lebarmozni, van elég önkritikám. Amúgy is szopok miatta eleget azóta. Bár érdekes, hogy problémám rögtön utána jelentkezett. Egy kis idõ múlva a windows live progik csak egy hibaüzenet után voltak képesek elindulni, nem nagy gáz, bár msn-nél már kicsit idegesítõbb volt minden ablaknyitásnál entert nyomogatni az ok-ra. Meguntam. Fogtam, dx uninstaller letölt, xp cd be (megjegyzem eredeti), csökkentett mód elindít, majd dx 8.1 visszatelepít cd-rõl. Windows bejön, dxdiag futtat, 8.1, frankó, örvendés... Azonban nem sokáig, mert ezután kezdõdtek a bajok. DX9 legújabb leszed, sikeres feltelepítés, azonban dxdiag továbbra is 8.1-et ír. WTF... Minden dx9-es játék fut, legújabbak is. Szóval a directx fennvan, azonban a steam furmányos, és okoskodásképp megjegyzi, hogy nem futtathatom a játékokat mivel csak 8.1-em van... Nos, elég sûrûn használom az említett progit, szóval ha ez a dolog nem lenne, simán belenyugodnék, de sajnos hiányzik cs+gmod. Azóta registry-t teljesen átnéztem, minden létezõn helyen ahol dx jelen volt és szükséges volt, átírtam dx9-es verziószámra, havertól is néztem át adatokat. Bemásoltam, még mindig 8.1-et ír... Egyszerûen már elképzelni nem tudom, hol nem képes felfogni hogy dx9-em van. Õrjítõ. Légyszi, ha valaki tud valami használható tippet, vagy került már hasonló szituba, ossza meg velem. Hálás lennék. XP reinstall, meg hasonló okosságokat köszönöm elõre is, de nem kérek. Már két éve stabilan fut a rendszer, nagyon sok programbeállítás, stb. van fenn. Elég sûrû határidõvel dolgozom, szóval nem szeretnék a közeljövõben újrapakolni mindent. Mert az jócskán egy teljes napomba menne. Köszi elõre is.

Hülyeség!
Ehhez mindkét partícióra fel kell tegyél egy-egy xp-t.
Inkább az elsõ partícióra tedd a win-t, a másikra az adataidat. Zenék, képek, videók. Ha beszarik a wined, úgyis újra kell telepíts minden progit. A legjobb lenne, ha nem sajnálnál egy kis pénzt vinyóra, de max 120 GB. Még jobb lenne ha vennél egy p4-et legalább. Elég olcsón hozzá jutnál mivel 60-70 körül kétmagos gépet összehajigálsz moncsi nélkül, tehát egy p4-es max 20k körül még elviselhetõ pénz a jelentõs teljesítménybeli különbségért. Azzal a régi géppel több a macera mint amit élveznél belõle. Bár nekem mindegy, de mazo gépekkel ne foglalkozz.

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

94mike
vagy frissitsd a illesztõ progi verziojátxD

Nokia 5800 Xpress music|Tdu:borsodileho[HUN] [...Scania R470 Topline...] [Disco\'s hit]

94mike
Ragdfel a hangkártya ilesztõ progiját ujbol..

Nokia 5800 Xpress music|Tdu:borsodileho[HUN] [...Scania R470 Topline...] [Disco\'s hit]

akyyy
de nicns sárga felkiáltó jel. a gép azt hiszi hogy mindne okés, minden mûködik, de hiába játszok le zenét, vagy bármit, nem hallani semilyen hangot. pedig hangszóró jó, miegymás.

biztos jó. amig nem tették fep sp2-õt, addig volt hang.

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

zagar
Sziasztok!

Melyik a legjobb, legmegbízhatóbb regisztrációs adatbázis kezelõ program xp-re? Én úgy 2 naponta szoktam törölni 2 programmal a regisztrációs adatbázist a Registry mechanic és az Ashampoo Winoptimizer 2008-at használom. Megfelel-e ez a két program erre a célra illetve milyen sûrûn töröljem az adatbázist?

Sziasztok! A következõ a problémám. Van egy nagyon gyenge gépem: 600mhz 256mb ram 20 gb winchester. A tervem a következõ volt: Létrehozok 2 partíciót 13 és 7gb. Mivel a gépem gyenge, ha túl sok programot telepítek nagyon belassul. Ezért csináltam két partíciót Partition manager-el (8.05). Az egyiken csak internetezni fogok, a másikon pedig telepítgetek. Már mind 2 két partícióra feltelepítettem a windowst, de bootoláskor nem tudom kiválasztani melyikrõl bootoljon. Ez a problémám. Mindig a 13 gigás partcióról indul, és a windows intézõben a 20 gigából csak 13-at látok. Tehát a másik partíció valószínûleg nem aktív. A segítségeteket elõre is köszönöm.
Sziasztok,

Tud vki. egy - vélhetõen torrentes -linket XP Professonal SP3 HUN -hoz.

Köszönöm

"Egyszer rájöttem mire gondol egy nő, aztán meggondolta magát...."

Megosztott meghajtók?

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

Örm
Sikerült fel tennem az LLTD válaszadót. De most meg az a bajom, hogy a Vistás gép látja az xp-s gépet és a megosztott partíciót is, de az xp-s laptop csak a pc-t látja a meghajtókat nem. Ilyenkor mit lehet csinálni?

Xbox 360, Xbox One,Samsung 42" 3D Apple MacBook Pro 15 retina

Örm
Kösz a segítséget!

Sziasztok! Az egyik ismerõsömnek átállítodott a kilépési menû ikonosról lehuzóssá. Hogyan lehet visszakapcsolni a hagyományos három ikonos kilépési menût? Valószínûleg valami hálozatos beállítás után, ment el neki, mert egy wifi-s cuccost tett be, bár ebben nem vagyok biztos! windows XP SP3
Nyitsz egy parancsori ablakot.A letöltött frissítést(magyar)kézzel behuzod ide.Ki hagysz egy szóközt és betallózod mellé WindowsXP-KB922120-v5-x86-HUN.exe -x:C:\TEMP Ezután entert nyomsz.Kicsomagolja a C:meghajtón létrehozott TEMP mappába.
Ezekhez a mûveletekhez nem szükséges a parancsor használata.Megnyitod a SP2QFE mappát.A rspndr.exe-t bemásolod a C:Windows/System 32/mappába.
A rspndr.sys-t bemásolod a C:Windows/System 32/drivers/mappába.
A Vezérlõpult/Mappa beállításai/Nézet/kijelölöd a rejtett fájlok és mappák megjelenítését.Alkalmaz,ok.
Ezután a C:Windows könyvtárban megjelenik,az eddig rejtett inf mappa.Ide kell bemásolnod az ip mappában lévõ rspndr.inf-t.
Végezetül a Parancsorba beírod rspndr.exe -i és entert nyomsz.

Örm
Kösz ezt ismerem, de nem igazán vágom ezt a parancssoros dolgot. Le tudnád írni részletese, hogy kell? Kösz a segítséget!

A GeForce egy nVidia által gyártott videókártya széria. Nézd meg még 1x.

Az LLTD válaszadó telepítése Windows XP SP3 rendszerre:Link.

Örm
Hello!
Tudnátok ajánlani olyan SP3-as release-t amibe bele van integrálva az a frissítés, hogy Vistás gép lássa az xp-s gépet? A laptopomon van sp3-as xp és a hivatalos frissítést nem tudom feltenni, mert nem kompatibilis az sp3-as frissítéssel. Kösz a segítséget!

Ezek szerint próbálgasd: | #20224

Ezeket találtam, részleteket, többet én se tudok róla.
Megnéztem, van az Advanced menüben olyan hogy:
SATA Controller mode: AHC és Compatibility
A compatibility-re kéne akk állítani?

Még ott nem próbáltam de megnézem.
Most egy Carlosca féle laptop xp-t is töltök reménykedve hogy azzal már jó lesz.

Köszi a segítséget megnézem hogy mûködik-e amit írtál

Ezeket találtam a neten:

" - A bios-ban próbáltad az AHCI-t átállítani "

" - Biosban az advanced menüben a AHCI funkciot kell disabled-re állitani "

" - Biosban átállitod az ide vezérlöt satára, mert most ahci-n van "

Elvileg Sima Xp sp2 -es telepítõvel mûködik, olyat láttam most a neten.
xNoodlex
Ha a 256-osnak alacsonyabb a frekvenciája és mindkettõ benne van a gépben az alacsonyabb frekvencián fog mûködni mind2.

Eszközkezelõ, hogy áll ?

Így próbáltad pl. akkor:
Sajtgép - Tulajdonságok / Hardver fül / Eszközkezelõ és itt ami sárga jeles eszköz / ... annak illesztõ program frissítés és megadni neki ezt a Drver csomagot, (persze elõtte a 100.000 Windows Drivers pack rar-t kicsomagolod és beteszed valamilyen virtuális meghajtóba pl. DAEMON T -ba és ezt adod meg.) Értelemszerûen tovább az ablakba és elvileg szépen megkeresi ami kell.
Persze Én is jártam úgy már, hogy valamilyen eszközhöz nem volt Driver ezekben a Driver csomagokba az az nem talált magától.

Hangkártya biztos jó amúgy ?
Megpróbáltam az .nrg file-t felülírni de ha beteszema cd-t akk sem bootol be rendesen. Csak az A: meghajtón vagyok. És parancssorból nem tudom hogy hogyan kellene feltelepíteni az xp-t. Ha valaki tud kérem segítsen nekem hogy hogyan tudom ujrarakni a toshiba L300 as laptopomat.

Elõre is köszönöm

Hello mindenkinek!
Zsolt01 Által ajánlott Sata driveres xp-t letöltöttem megcsináltam a dolgokat ugy ahogy írva vagyon. Mert a rapidsharesat nem lehet letölteni. Így a data-sat szedtem le és a boot file-t javítottam. El is mentettem és csak az ott említett Képfájl szerkesztõ progi látja a mentett verziót se xpvel nem látom se total comande se parancssor:S Az isot látom de azt meg hiába írom ki mert nem bootol be az xp róla. Segítsen valaki pls még mindig azL300 as latopommal szenvedek !! :S

baromsag, ne vedd ki.. az 512 eleg keveske xp ala, en min 1 gigat adnek neki vagy 2-ot.. (az igaz ,hogy a 256-os nem sokat segit de leglabb vmi..)
A gépemben van egy 512MB,és egy 256MB-os ram,úgy hallottam, hogy a 256-os belassíthatja a 512-est, és hogyha kivenném a 256-ost, gyorsabb lenne a gép.Kérdés:Sztetek kivegyem vagy ne...?
akyyy
Kipróbáltam ezt az universal driver dvd-t, de ezzel sem lett jó, nincs hang továbra se a gépen.
relatek ac'97.
asszem geforce alaplap. mit tévõ legyek?😞

bojti
Megoldva

xNoodlex
Hát a fiók beállításoknál ki lehet azt kapcsolni, de ha nem megy Tweak UI progival is megtudod oldani AutoLogonnal.
LINK hozzá

Bence94
üdv! olyan problémám van, hogy amikor indítom a gépet a windows nem jelentkezik be automatikusan hanem nekem kell rá kattintani.mi a gond? csak egy profil van.eddig mindig jó volt csak most nem.

GTA V Több patchet kevesebb \"next weeket\" kedves DICE..

Figyelj. Amit a | #20206-ba írtam, hogy akinek csináltam / akiknek adtam és használták, Gond nélkül mûködik azóta a velük megoldott "dolog" !!!

Akkor mire fel vonod kétségbe a megbízhatóságukat, ha "feketén fehéren" leírtam | #20206, hogy tökéletesen megy a gépük az ismerõseimnek ezekkel a cuccokkal !

Internetrõl minden egyes Diver beszerezhetõ, igen.
De pl. ahogy írtam a | #20208 -ba Internet nélküli gépekhez tökéletesek ezek a cuccok.

(Nincs mit hozzáfûznöm, téma lezárva szerintem.)
xNoodlex
Az lehet, de ezeket a gondokat hivatalos oldalról is meglehet oldani, legalábbis én eddig mindig megtudtam és az 100%-ig megbízható. Nem az a kérdés, hogy megoldja-e, hanem hogy mennyire megbízható...

bojti
Üdv !<#integet2>
Tegnap feltettem a Rayman nevû játékot . Kerestem hozzá cracket -, sikerült is , viszont a játék nem indult - gyenge hozzá a gép . Késõbb eltávolítottam , viszont minden indításkor feldobja a Windows ezt :

Ez most vírus lehet ? A pogramfile-oknál a ubisoft mappa üres. Ezek meg az induló programok .
Melyiket töröljem ? <#email>

Kössz a válaszokat elõre is !<#help>

Nagy hülyeség berakni windows search 4.0-ba az összes meghajtót indexelni mindenestül? <#hehe>
abban az esetben valoban..
Pl.: Azért jók, ha internet nélküli géphez hívnak.
Googlival mindenhez lehet talalni drivert, amihez van..
Minek leszedni ekkora packokat?Raadasul gondolom ezek nem a legfrissebb driverek.. Bar nekem mind1😊

akyyy :
Realtek AC'97 Audio Codecs

itt van driver pl hozza, ha nem megy vele akkor vmit elcs.tetek az xp-n..

Hogy mennyire megbízhatóak !!!

- XP Universal Driver Pack (25 000 Soft drivers for over hardware components)
Ezzel megoldottam 1 havernál a Hangkártya felrakást, nem volt meg hozzá neki a Driver. Azóta gond nélkül megy neki.

- Xp 50000 Universal Drivers
Ezt oda adtam egy ismerõsnek és õ is megoldott 1 Hanghártya dolgot.
Másik ismerõs meg a Laptopja összes Driver-ét megoldotta vele.

Amit találtam tegnap: | #20198, még nem próbáltam, nem tudom, hogy milyen.
De rossz nem lehet szerintem ez se !
Voldi
Pontosan hogyan tudnám a Start gomb Start feliratát egy saját képre cserélni? És ennek milyen határai vannak?