Gyorsabban a fénynél
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Lehetséges magyarázatok:
Einstein azt mondta, hogy semmilyen fizikai anyag nem haladhat gyorsabban a fénynél. Ez nem fizikai anyag, ez is fény( amirõl írnak).
Lehet h a gyors fénysugár, lyukat vágott a térbe, amin bement, a fénysugár elsõ fele, de a lyuk bezárult, mert nem volt annyi energia, hogy fentartsa még a fénysugár másik felének. Csak így lehet elképzelni azt az egészet.Einstein szerint, az a fizikai anyag, ami már elérné a fénysebességet, az az energia ami adná a plusz sebességet, a fény lehagyásához az átalakul tömegenergiává. DE a fénynek 0 tömege van.A fénynek nem lehet tömege, mert nem fizikai anyag. Így lehet, hogy ez a fény gyorsabban ment, a "sima" fénynél.
Másik magyarázat. ez a fény sokkal gyorsabban ment, mint 300*fénysebesség. ÉS a stopper már nem bírta mérni.
------>
másik magyarázat: Nemtudom h a fénynek van e gyorsulása, addig, míg el nem éri a max sebességet. A sebességnövekedés 300*fénysebesség pontjánál érzékelte a stopper, de tovább már sokkal, - sokkal gyorsabban ért bele a gázködbe. eztán meg amikor kiért... fogalmam sincs <-------------Ez hülyeség!!!!!!!!!!
Mint már sokszor megbeszéltük, ez egy nagyon speciális eset, és nem lehet felhasználni tetszõleges információ továbbítására.
Elég a Földdel és a két csillaggal példálózni az egyidejûség szemléltetésére, nem ?
"Az a helyzet, hogy a kvantummechanikában ismert a "0 idõ alatti" távhatás. Lásd fotonpárok, vagy a koherens szuperpozícióval kapcsolatos dolgok."
Ebbe ne köss bele, csak ha majd egyesítetted a kvantumfizikát a relativitáselmélettel <#ravasz1>#ravasz1>
---
Nnna, csak a lényeget hagytam ki: ha korlátozzuk fénysebességre az információátvitelt (v<c), azaz idõbe telik míg a másik eseményt befolyásolni tudjuk, ez az idõ pont elég lesz arra hogy elkerüljük a paradoxont minden szemlélõ szempontjából.
ONE DAY IGNUS WILL KILL YOU ALL
Pedig inkább éppen ez tartozik a relativitás-elmélet körébe, a másik dolog (közelebbi csillag, távolabbi csillag) egyszerûen klasszikus fizika.
"Az egyszerûség kedvéért most elfogadjuk hogy létezik végtelen sebesség, azaz a tér bármely pontjából bármely pontjába tudunk információt közvetíteni 0 idõ alatt."
Az a helyzet, hogy a kvantummechanikában ismert a "0 idõ alatti" távhatás. Lásd fotonpárok, vagy a koherens szuperpozícióval kapcsolatos dolgok.
A relativitáselmélet többek között azt is kimondja, hogy 2 esemény ami 1 szemlélõ számára ugyanakkor zajlik, nem biztos hogy más szemlélõk számára is ugyanakkor zajlik. A legegyszerûbb ebbe belegondolni ha veszed a Földet, és az égbolt ellentétes pontjain elhelyezkedõ 2 csillagot, amik 100 fényévre vannak a Földtõl. Egy esemény az egyik csillagon, egy másik esemény a másik csillagon történik; a Földrõl nézve ugyanakkor történnek, viszont egy csillagról nézve 200 évet késik a másik csillag eseménye. Gyorsan mozgó dolgoknál meg erõs gravitáció esetében még komplikáltabb, azt nem is részletezem itt, annyi a lényeg hogy lehetõséget adnak az ok-okozati összefüggés megszegésére ha a fénynél gyorsabban tudunk információt közvetíteni.
Az egyszerûség kedvéért most elfogadjuk hogy létezik végtelen sebesség, azaz a tér bármely pontjából bármely pontjába tudunk információt közvetíteni 0 idõ alatt.
Béla szemszögébõl nézve egy A esemény elõbb bekövetkezik, mint a B esemény, így B eseményt, és valószínûleg az õt megelõzõ körülményeket is tudjuk módosítani, akárhol is történik az, így B eseményt függõvé tudjuk tenni A-tól (pl. mind a kettõ egy ímél, és B szövegét az A alapján határozzuk meg)
Sanyi szemszögébõl nézve viszont B esemény következik be elõbb, és ha õ meg az A eseményt mintázza a B-rõl akkor nagy bajok vannak.
(Egy valamivel pontosabb és bonyolultabb magyarázat:
http://www.theculture.org/rich/sharpblue/archives/000089.html)
(Bakker, analízisre kéne tanulnom erre itt magyarázom a relativitáselméletet. Menthetetlen vagyok... ) <#whatever>#whatever>
"Einstein elmélete szerint semmilyen fizikai anyag nem képes a fénynél gyorsabban menni, mivel ez - más dolgok mellett - azt is jelenti, hogy visszafelé haladnánk az idõben"
pusztán logikai alaponn.. attól hogy 'a' gyorsabb 'b'-nél - amirõl most még azt gondoljuk hogy nincs nála gyorsabb - abból miért következik hogy akkor már az idõben is utazunk?
** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"
Aki nem veszi észre a nyilvánvaló hülyeséget azt csak sajnálni tudom.
Ja, babajaga = wanek = lola, mi? 😊
Engem nem ejt zavarba mert egy óriási BAROMSÁG! Csak gondolkozni kell.A szülészek legközelebb olyan gyereket segítenek a világra aki meghal mielött megszületett volna. Kicsit sok a hülye áltúdós. Elgondolkozott már valaki hogy miért nem kapnak az ilyen barom találmányok kiagyalói soha Nobel díjat?
Persze a kvantummechanika is simán bekavarhat.

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)
okosak,osztán jön valami másik Einstein-féle embör, oszt fölborogatja az elméleteiket, mint széllökés a kerti asztalt.
Nohát
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
Gondolj arra, ha például szuperszámítógépekkel szimulálnánk egy kis univerzumot, amiben aztán a virtuális anyagból egyszercsak gondolkodó lények jönnének létre.
Õk is csak maximum modellezni tudnák a világegyetemük mûködését. Arra már képtelenek lennének, hogy saját valójában lássák a hardvert, amin futnak. pl. Leírhatnák az órajel (idõ) törvényszerüségeit, de soha nem jöhetnének rá, hogy azt egy órajel-generátor chip kelti.
Én így értettem.
Amúgy meg
Class is over.
Az univerzum korárát már meglehetõsen pontosan meg tudják határozni: Az elektromágneses hullámok lecsatolódása óta 13.7 Mrd év telt el. Az azt megelõzõ szakasz pedig kb. 300000 évig tartott.

Maximum csak kibõvíteni.
Azok az idõk már lejártak.
A Védák azt tanítják, hogy az Univerzumban 4 irány van, de az ember a tökéletlen érzékeivel csak 3-t érzékel. Ha ebbe a negyedik irányba mozdulsz, bárhova eljutsz. Lásd még Abbot Síkföld címû mûvét. Valahogy én is így képzelem el: van egy olyan irány, ahova elmozdulva látni egy kockának egyszerre mind a hat oldalát.
Ha a fény erre megy, akkor gyorsabban ér oda, mint a fény sebessége.
Abban szerintem igazuk van a tudósoknak, hogy rakéta meghajtással nem lehet elérni a fény sebességét. (végtelen tömeg 0 kiterjedés)
Akkor talán a másik módszert kellene elõtérbe helyezni... "felfele, de nem északra" (Abbot Síkföld)
Szerintem 1-2 év, és lehet újra írni a fizika tankönyveket.. 😊
Ezek szerint a tehetetlenségi tömeg mindaddig nem is létezik, amíg a test nyugalomban van?
Ha ez így van, akkor a testnek mihez képest kell nyugalomban lennie?
Jool elmlékszem, hogy ennek az egésznek esetleg köze lehet a Higgs-bozonokhoz?
Ha ez így van, akkor a tehetetlenségi tömeg egyfajta közegellenállás?
További kellemest.
Tudna -e valaki segíteni nekem Az ikerparadoxon feloldása témájú könyv beszerzési lehetõségét illetõen. Bennetek minden reményem.