Monitorok
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
JA és azt is mondta, mintha mozogna a kép: "az egész kép, de csak akkor látod ha a sarkokat nézed, lassan expandál kb 2 mm-t, aztán visszahúzódik"
1024x768@85 és @100 Hz is.
LG 795 FT (nem Plus)
Ötlet?
1024x768@85 és @100 Hz is.
LG 795 FT (nem Plus)
Ötlet?
Hello. dott egy LG 795FT monitor. De mintha nem lennének teljesen párhuzamosak a dolgok a képernyőn, pl windowsban. Ha a képernyő tetején párhuzamos a műanyag kerettel, az aljá nem. Vagyis egyik haverom valami ilyesmit mondott...
Ez optikai csalódás vagy monitor hiba?
Ez optikai csalódás vagy monitor hiba?
Melyek (márka) azok a crt monitorok melyek mélysége 20-40cm -el rövidebbek?
és ezek mé nem terjedtek/nek el?
és ezek mé nem terjedtek/nek el?
lll l ll lllll l lll ll
érdekes ..én is a metro ból szándékszom monitort venni...most karácsony közelettével...de az adi g900 vagy m900...az egyik flat a másik nem..még filózom..mert azért 30 ezer van a 2 között...és mindkettő 19" os..hamár lúd..-)
That\'s All Folk\'s
Ennek a monitornak egy baja lehet csupán: nem flat. Én ennyiért megvenném. Főleg, ha tényleg 19-es. A JAG, amivel a menüt irányíthatod jól használható, könnyen megszokható. A pixel méretet (0.26 mm) soknak tartom, de ugye nem mai darab már ez a monitor. Jópár éve gyártják.
Én ennek a kistestvérét használom több, mint két éve és nagyon elégedett vagyok vele. (MAG XJ 500T - 15" /14 látható/)
Én ennek a kistestvérét használom több, mint két éve és nagyon elégedett vagyok vele. (MAG XJ 500T - 15" /14 látható/)
Ezt könnyen kiszámolhatod:
110 kHz/1024 függőleges pixel
107,421875 Hz az érték, de valszeg 100 Hz a valós.
110 kHz/1024 függőleges pixel
107,421875 Hz az érték, de valszeg 100 Hz a valós.
Errol a moncsirol van valakinek tapasztalata?
Igaz hogy 19-es de a METRO-ban Brutto 87.487 csak
Szerintetek megeri?
MAG XJ810
Gyártó: MAG
A termék honlapja: www.maginnovision.com/Products/crt.asp?pn=XJ810
Képcsõ 19col (18.0col látható) Super High-contrast FST, 90'deflection, Anti-glare, Anti-static, Anti-reflection
Pixel méret 0.26 mm
Szinkron jel Horizontal: 30-110 kHz
Vertical: 50-160 Hz
Maximum Felbontás 1600x1200 Non-interlaced
Standard Kép Méret 355x265 mm
Kompatibilitás PnP, Windows system, IBM PC AT/XT, Macintosh PC, Power PC
Plug&Play DDC1/2B
Sávszélesség 200 MHz
Áramellátás 100-240 VAC, 50/60 Hz
Tanusítványok FCC-B, MPRII, TCO95, TCO99 (optional)
Igaz hogy 19-es de a METRO-ban Brutto 87.487 csak
Szerintetek megeri?
MAG XJ810
Gyártó: MAG
A termék honlapja: www.maginnovision.com/Products/crt.asp?pn=XJ810
Képcsõ 19col (18.0col látható) Super High-contrast FST, 90'deflection, Anti-glare, Anti-static, Anti-reflection
Pixel méret 0.26 mm
Szinkron jel Horizontal: 30-110 kHz
Vertical: 50-160 Hz
Maximum Felbontás 1600x1200 Non-interlaced
Standard Kép Méret 355x265 mm
Kompatibilitás PnP, Windows system, IBM PC AT/XT, Macintosh PC, Power PC
Plug&Play DDC1/2B
Sávszélesség 200 MHz
Áramellátás 100-240 VAC, 50/60 Hz
Tanusítványok FCC-B, MPRII, TCO95, TCO99 (optional)
Én is láttam már párat, de ezeken HÓNAPOKIG UGYANAZ a kép volt. Ennek nem sok esélye van egy otthoni gépnél.
Hát igen. Ezért úgy készítik el a tartórészt, hogy könnyen pozicionálható a monitor. De hát most is szemből nézed! Nem? 

Ezekkel a mai TFT cuccokkal csak az a baj, hogy a rálátási szög még mindig kisebb, mint egy CRT-nél. Bár szemből kiváló, de oldalról eléggé csúnya a képe.
Én egy Samsung SyncMaster 151B-t vettem. Ez egy új termék, a képfrissítése 75 Hz. Tökéletes játékhoz (Q3A!) egyáltalán nem mosódik el. Hátránya, hogy csak a legnagyobb felbontásban szép a képe. Nem tudom miért, de gyanítom, a technológia az oka. De nem igazán baj, mert mindent 1024x768-ban futtatok, e felett már zökkent a gép, alá meg a mai átlagos gépek nem igen kívánkoznak. De végre egy monitor, amin a fekete az fekete és nem 240W-ot zabál (MAG), hanem 30-at.
Hát ez az! Nekem azt mondták, hogy árt a monitornak a sűrű ki-be kapcsolás. A TFT-nek nem? Mert akkor az ember elküldi aldni mondjuk 3 perc múlva. St azt mondta, hogy a TFT akkor 'dolgozik', amikor sötét és így nem jó a sötét képernyőkímélő. Ezt szerettem volna más forrásból is lecsekkolni.
kepernyokimelo?? minek ha nem ulsz a gep elött kapcsold ki a monitort...
Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me
A TFT monitorok is igényelnek képernyővédőt? Sötétet vagy világosat? Monnyon má' valaki rá valamit! 

enis gondolkozom egy 17-es monitor vasarlasan.
konkretan ezen: Samsung SAMTRON 76E
namarmost itt helyben (videken) 63.000 arat mondtak a hetvegen, de a Tesco-ban 57-ert lattam
a hetvegen. MA meg nezem a DEpo-ban
brutto: 54.999
MOst akkor mivan esik az ara?...
konkretan ezen: Samsung SAMTRON 76E
namarmost itt helyben (videken) 63.000 arat mondtak a hetvegen, de a Tesco-ban 57-ert lattam
a hetvegen. MA meg nezem a DEpo-ban
brutto: 54.999
MOst akkor mivan esik az ara?...
Van olyan játék, ami ezt ki is bírja 😊
Ha nVidia alapú a kártyád, akkor van egy segédprogi, ami elvégzi a defaultok beállításait a kedved szerint. Ennek neve:
HHP_NvRefFix_21b169.zip
Én is ezt használom és konstans 120 Hz-el bámulom a játékaimat. Mondjuk a CS-t csak 85Hz-el, de ez a felbontás miatt van (nem bír többet a monitor)
Ha nVidia alapú a kártyád, akkor van egy segédprogi, ami elvégzi a defaultok beállításait a kedved szerint. Ennek neve:
HHP_NvRefFix_21b169.zip
Én is ezt használom és konstans 120 Hz-el bámulom a játékaimat. Mondjuk a CS-t csak 85Hz-el, de ez a felbontás miatt van (nem bír többet a monitor)
A Windows standard képernyő frissítése 60Hz. A DirectX 8-ban a MS áttért egy más frissítés megállapítási rendszerre, amit a régi játékok még értelemszerűen nem ismernek. Van egy megoldás: Állítsad a windows képernyő felbontását a játék felbontására, majd játék közben alt+tab a windowsba, majd alt+tab vissza a játékba. A frissítési frekvencia marad a külső, windows-os.
Taiwan Video Monitor 😊)) 15"
Törölt felhasználó
köszi!
Hali.
Olyan gondom van, hogy a mama gépében valamilyen compaq videókártya van, de 1 lukkal kevesebb rajta mint a monitor csatlakozólyán, ezáltal nem tudom a monitort rákötni. Mit lehet tenni? Van ehhez valami átalakító vagy csak egyszerűen varázsoljak oda 1 lukat?
Üdv, Yas.
Olyan gondom van, hogy a mama gépében valamilyen compaq videókártya van, de 1 lukkal kevesebb rajta mint a monitor csatlakozólyán, ezáltal nem tudom a monitort rákötni. Mit lehet tenni? Van ehhez valami átalakító vagy csak egyszerűen varázsoljak oda 1 lukat?
Üdv, Yas.
ja és nem muszály Adi t venni, ez csak az én saját véleményem volt, nem tukma.-) ...de sajna a többit nem nagyon ismerem. Lehet hogy hiba, de nem nagyon zavar, ameddig megelégszem ezzel a márkával.
That\'s All Folk\'s
nekem egy Adi Pro Vista moncsim van..és mivel nagyon szeretem, ezért döntöttem ugy, hogy ha már kedvelem ezta márkát, akkor maradok is ennél. Döntésem a következő lett...Adi M900 19" igaz csak 96KHz horizontális képfrissítés, és csak 1600*1200 a max reso, de ár teljesítmény arányban szerintem nagyon megérte. Meg vagyok vele elégedve. Vagy itt van még egy, jobb, ha esetleg több pénzed van monitorra: ADI G900 19" ez annyiban más, hogy szebben néz ki, 0,25 ös pureflat képcsöve van. Drágább ugyan nem is kicsit. De mindkettőt volt alkalmam kipróbálni, és csak jót tudok róluk mondani, bár persze a másodikat csak pár percig volt alkalmam tesztelgetni.
buy
buy
That\'s All Folk\'s
Törölt felhasználó
19"-os monitort vennék, de nemtudok választani. Van valakinek valamelyik típusról tapasztalata!?
en csak a notebook ok tft jebol tudok kiindulni abbol lattam mar joparat, akad is itt egy joparszazezres dell is 14col os tft vel. nos szerintem fos a kepe egy flat hoz kepest, nemhinnem hogy ezeknek a
Mire kell figyelni egy TFT monitor vásárlásakor? A monitor tényleg sötét színnél van igénybevéve, ellentétben a katódsugarassal?
jo kepuk van, szerintem domborut ne vegye, ninsc olyannagy különbseg a flat és a normal között.
a felsoroltak közul a 753dfx esetleg nezd meg a 755df et is.
a felsoroltak közul a 753dfx esetleg nezd meg a 755df et is.
Na még mindig semmi?
Szal ezek miatt kéne hozzá rendes driver, valószínű orvosolná a problémákat.
\"The problem of leadership is inevitably: Who will play God?\"
Most el akarsz keseríteni...
Jó-jó, nem mai gyerek már a csöppség, kb. 4-5 éves lehet, de akkor is...
Mondjuk a tényleges képmérete nagyobb (17"-ról beszélünk) egy ugyanakkora Flatronénál, de hát azért összehasonlíthatatlanul rosszabb képet produkál, ráadásul 1024x764x75Hz-nél enyhe fejfájást okoz nálam, ha mondjuk két óránál tovább nézem. Ja, és jönnek rá a bogarak...!
A régire nem jöttek, há' erre meg mé'???
85Hz-re meg nem tudom rakni (1024x768-ban), mert látszólag bírja ugyan de elkezd villogni, szabályos időközönként elmegy a kép egy pillanatra, majd visszajön. Nem tudja erre valaki a megoldást?
Jó-jó, nem mai gyerek már a csöppség, kb. 4-5 éves lehet, de akkor is...
Mondjuk a tényleges képmérete nagyobb (17"-ról beszélünk) egy ugyanakkora Flatronénál, de hát azért összehasonlíthatatlanul rosszabb képet produkál, ráadásul 1024x764x75Hz-nél enyhe fejfájást okoz nálam, ha mondjuk két óránál tovább nézem. Ja, és jönnek rá a bogarak...!
A régire nem jöttek, há' erre meg mé'???
85Hz-re meg nem tudom rakni (1024x768-ban), mert látszólag bírja ugyan de elkezd villogni, szabályos időközönként elmegy a kép egy pillanatra, majd visszajön. Nem tudja erre valaki a megoldást?
Érdekes, ugyanakkor idegesítő jelenség történt. Áthelyztem a monitort a szoba másik oldalához, aminek szomszédjában van a TV. Egy darabig semmi baj nem volt, de egyszer amikor kikapcsoltam a monitort néhány percere, majd visszakapcsoltam, a kép teljesen kiszélesedett, elgörbültek a szélek és hiába akarok a szélességen állítani, digitálisan kijelzi, de nem reagál. Valószínűleg a másikszobában lévő TV mágnesezte el. Most már nem akar javulni a helyzet, minden felbonrásban ezt csinálja. Az esez után közvetlenül 640*400-ban még rendesen ment, persze utána ott is bekrepált. Vajon ez valójában mitől lehet és mit lehet ilyenkor csinálni? Előfordult ez mással is?
Szerinted ez a rendkívül agyafúrt megoldás még nem jutott eszembe, mexikói?? 
Csak éppen a neten egy helyen se lehet megtalálni, legfeljebb olyan embereket, akik szintén drivert keresnek hozzá.
Nem véletlenül kérdeztem ám itt...

Csak éppen a neten egy helyen se lehet megtalálni, legfeljebb olyan embereket, akik szintén drivert keresnek hozzá.
Nem véletlenül kérdeztem ám itt...
Nincs valamelyikőtöknek Philips Brilliance 1709-es monitora?
Hogy szereztetek hozzá drivert?
Én egy windows-os, Brilliant-os driver használok, de nem a legjobb, elég homályos a képe, ráadásul a régi Daewoo-mnál jóval randább színpalettát mutat (túl nagy hőfokú, dominál a vörös, amit hiába állítok vissza kisebbre, mert minden képfrissítésváltáskor (hmm...csinos kis szó) visszaállítja magát veresre).
Ha valaki tud valamilyen driverről, szóljon please!
Hogy szereztetek hozzá drivert?
Én egy windows-os, Brilliant-os driver használok, de nem a legjobb, elég homályos a képe, ráadásul a régi Daewoo-mnál jóval randább színpalettát mutat (túl nagy hőfokú, dominál a vörös, amit hiába állítok vissza kisebbre, mert minden képfrissítésváltáskor (hmm...csinos kis szó) visszaállítja magát veresre).
Ha valaki tud valamilyen driverről, szóljon please!
Nekem az ellenkezője volt: Elsárgult a monitor, vagyis "kifolyt" (
) belőle a kék szín, neked meg a fordítottja van, elkékül a képernyő, vagyis a sárga komponenssel van gondod. Én ezt a problémát egy ideig egy roppant kifinomult módszerrel oldottam meg, vagyis ha hirtelen besárgult a kicsike, akkorát b***tam az oldalára, hogy mindjárt jobb belátásra tért...
De hát ez nem mehetett örökké, mert egy idő után egyre kevésbé reagált a verésre -elfásult...😄 -, s így célba vettem a boltot, ahonnan származott, s ők két heti szervízelést követően 4000Ft-ért visszaszolgáltatták.
Szerintem neked se érdemes vele tovább vesződni, vidd el szervízbe, mert ez már a képcső, illetve az azt vezérlő elektronika hibája.
Véletlenül nem egy Daewoo CMC-1427S modellről van nálad szó?
) belőle a kék szín, neked meg a fordítottja van, elkékül a képernyő, vagyis a sárga komponenssel van gondod. Én ezt a problémát egy ideig egy roppant kifinomult módszerrel oldottam meg, vagyis ha hirtelen besárgult a kicsike, akkorát b***tam az oldalára, hogy mindjárt jobb belátásra tért...
De hát ez nem mehetett örökké, mert egy idő után egyre kevésbé reagált a verésre -elfásult...😄 -, s így célba vettem a boltot, ahonnan származott, s ők két heti szervízelést követően 4000Ft-ért visszaszolgáltatták.
Szerintem neked se érdemes vele tovább vesződni, vidd el szervízbe, mert ez már a képcső, illetve az azt vezérlő elektronika hibája.
Véletlenül nem egy Daewoo CMC-1427S modellről van nálad szó?
Eizo spec-eket nézd meg a www.osiris.hu-n, ha az eizo site-jain bóklászol, hamarabb akadsz egy kávéfőző specifikációira 😊
en meg szinten samsung ot es flat ot de biza nincs benne ket csik ugyhogy ez jobb😊 ellenben ez a basyottdraga sony itt elöttem szar. bal also sarokban görbül par milimetert a kép és meg 2 idiota csik is van benne...
Próbáld ki a Samsung 950P-t, elég kellemes, és én csak 85+sarcot hagytam érte ott egy hete. 

Én vettem, és nagyon jó. Szép képet ad, OSD-s, és ki..szott sok mindent lehet rajta állítani, mint minden rendes monitoron. Elég magas frekvenciájú a frissítése(1024x768-ban 100Hz a windows szerint, de van egy kis powerstrip nevű progi, amivel kb 108Hz-re lehet vinni). Szóval tök jó. Érdemes megvenni.
Nekem is FD Trinitron képcsöves monitorom van(MAG 796 FD), tehát van miből kiindulnom, de azt gondolom, hogy, ha valaki CAD-re használná a monitort, akkor nem biztos, hogy célszerű elkezdeni kisérletezni ilyesmi monitorokkal, hogy éppen kifogjon egy közel tökéletes geometriával rendelkezőt. Inkább vegye meg az ilyen szempontból már kiforrot képcsövű moncsit, és azt ugyanúgy tudja használni másra is, de CAD-nél nem csapja be a különböző mértékű geometriai torzulás.