182112
  • cement
    már ekkor is segg álla volt :D
  • IXEMGabeo

DDD
  • mcmoha
  • pedobear
    http://formula.hu/hirek/153/383/82399/niki-lauda-kapja-a-bernie-ecclestone-dijat
  • Stockbauer33 #141985

link
  • FeikG
    Ezért állítom én azt és akadok ki amikor Vettel-t fikázzák,(vagy Sumit)persze,hogy nem mindegy milyen az autó alattad,de nem nézik honnan jött,mikor mivel mire volt képes.
    Egy nagyon jó kocsival,ami jól is van beállítva,sokan tudnak jól menni.
    Vilnöv,Hakkinen,Button, Webber és még Kimi is,csak hirtelen egy pár nevet említsek,ami persze nem azt jelenti,hogy ők nem lennének zsenik,de Vettel vagy Sumi vérprofizmusa,messze van tőlük.
    Lehet vitatkozni vele,de én nem fogok,mert én ezt látom,így meggyőzni az ellenkezőjéről engem nem lehet.
  • IXEMGabeo
    bezony:D azzal a Toro Rossoval nem lehetett volna nyerni szárazon. Maximum a 3., 4. erőforrás lett évvégére, de így is a Ferrari, Mclaren és a Renault, de még a BMW is jobb technikával rendelkezett már akkor, tehát azért is volt nagy dolog az a győzelem mivel a kegyvesztett Bourdaist is agyonverte és még az esős nagydíjakon szenzációsan teljesített Seb. Pedig az év elején alig fejezett be versenyt ugye milyen érdekes:)
  • FeikG
    Úgy emlékeztem,csak az időmérő volt esős...tévedtem :(
  • FeikG
    Igaz! elqrtam:) de a lényegen nem változtat..
  • IXEMGabeo
    Monza esős volt 2008-ban ez totál nyilvánvaló...vagy te melyikről beszélsz?
  • FeikG
    De hát persze könnyű laikusságot azzal leplezni,hogy valaki csak azért jó,mert az autója az,a dolgok mögé látni! az már nem megy.
    Annak ellenére sem,hogy Az az űrautó,ami 2008-ban még a béka segge alatt sem volt,azzal Vettel a következő évben,már harcban volt a VB-ért.
    Akárcsak Sumi azzal a Ferrarival nyert 96-ban,már 4 futamot,ami előtte,pontot szerezni sem tudott.
    Lehet véletlen is...a lófaszt véletlen!!!!!
  • FeikG
    Ez is már megint milyen okostojás megállapítás!
    2008-ban egyedül több pontot szerzet,mint a 2 RB és csapattársa összesen.
    Ráadásul az a futam nem volt esős!
    Esős futam abban az évben a Brazil volt,ahol mesterien versenyzett.
    De ha ez neked csak ennyi,akkor nyugodtan hányd tele te is a topicot a Vettel imádatoddal
  • Totti5
    Red Bullnak nem kell világbajnok pilóta, mert van nekik, ráadásul még Vettel 10 évig a toppon lehet velük is. AZ RB házon belül akart valaki, ő lett, hogy mennyire volt jó döntés majd elválik, ha nem fog beválni akkor megválnak tőle.
  • Norbi1990
    Ricciardo fog még Vettel agyára menni az biztos :)

Sokkal szimpatikusabb nekem Ricciardo, mint Vettel vagy Webber.
  • Minstrel
    Most nem pont rád gondolok ezzel, de régen "mindenki" Ricciardo-zott, amikor még WSR-ben ment, hogy így meg úgy mekkora versenyző milyen nagy bajnok lesz Forma-1-ben stb. Most attól, hogy két szezon nyűglődött a STR-el még lehet jó versenyző, Vettel se volt minden futamon dobogón az STR-el, összejött neki egy esős győzelem és ennyi, ráadásul akkor még jobb is volt az autó.
  • precise
    illegális a redbull?

http://www.racedepartment.com/2013/09/red-bull-racing-using-thermoplastic-floors/
  • IXEMGabeo
  • Peppus
    Honnan tudjátok milyen erőt képvisel Ricciardo? Szerintem jó döntés volt őt odatenni. Fiatal, agilis majd bizonyítani fog. Most kit vártatok? Kimit? vagy Alonsot? Csak a sértődés lenne, ha esetleg nem ők nyernek, mert Vettelnek fejlesztenek, meg hogy a csapattal sem értik meg magunkat.. blablabla.. Ricc egy fiatal srác, akinek tökéletes a második hely is. Senki sem várja, hogy a VB címért harcoljon jövőre. Esetleg ha mégis, akkor meg ő az új csodagyerek. Neki ez hatalmas lehetőség. Remélem a Ferrari is kidobja Massát, és egy fiatal tehetséget ültetnek a helyére. Anno Hamilton is majdnem világbajnok lett újoncként egy Alonso mellett. Bármi lehetséges. :) Én sok sikert kívánok neki.
  • Kit--Kat
    Állítólag a legerősebb pilóta felállást keresték. :DDD
    Ebbe semelyikük nem fért bele.
  • IXEMGabeo
    kaphatta volna ugyanúgy Vergne is...valamelyik fiatalt illett már kipróbálnia a Red Bullnak...
  • Kit--Kat
    Nem mintha nagyon vissza kéne fogni. Az állítólag gyengébb és tapasztalatlanabb csapattársát sem tudta megverni eddig.

Vicces, Hogy Ricciardo a nagy semmire kapott egy top ülést.
  • IXEMGabeo
    egy idő után nem fog megelégedni a szerepével

az ember mindig többet akar az ő célja pedig a bajnoki cím

nem hinném, hogy olyan a személyisége, hogy totálisan alárendelje a saját céljait a csapatának...
  • Master91
    Ha Vettel elmegy, Ricc marad ugyan úgy 2. pilóta, Vettel helyére meg valami gyorsabbat és fiatalabbat hoznak.

Ennek ellenére Riccardo élete lehetősége előtt áll, ha Mini Webber lesz akkor is
  • Jeffjohnson
    Én őszintén szólva nem tartom Ricciardo-t egy kiemelkedő tehetségnek nem hinném ha Vettel átigazol (nem tartom valószínűnek legalábbis addig amíg Newey ott van) akkor Riccardo vb-t tudna nyerni. Egy motivált Webbert aki mellé odaáll a csapat -és képesek szerencsétlennek egy normális Kers, kuplungot, első szárnyat, jó box munkát... stb. nyújtani- én jobb pilótának tartok.

Nem is igazán értem mi szól mellette talán inkább csak az, hogy saját nevelés meg, hogy a 2. számú helyre tökéletesen beillik és örülni is fog neki de Ricciardo jövőre bizonyíthat, hátha vannak még csodák.
  • Minstrel
    Ha egyszer Vettel elmegy onnan akkor lehet Ricciardo az új Vettel és ezért megéri egy-két évet másodiknak lenni.
  • madmanic
    ..és SOHA nem lehet világbajnok...

• HunnernesKonge
    Azért azt ne feltételezzük már róla, hogy nincs tisztában a multi21-el meg azzal, hogy mire számíthat a red bull-nál. Mégis odament, valószínűleg azokért a dolgokért amit leírtam. Na meg, több mint valószínű, hogy tisztában van azzal is, hogy a Torro Rossoban középmezőnyben szenvedhetett volna élete végéig, vagy csak simán elveszi előle a helyet egy fizetős pilóta más kis csapatnál, a nagyokhoz nem könnyű bekerülni.

Félre értés ne legyen, én sem örülök neki, hogy Vettelt tolják mint a güzü, annak ellenére, hogy szimpatizálok vele, de egy top csapathoz kerülés ne legyen már egy "tehetséges versenyző karrierjének megfojtása".
    Csak ezért írtam amit...
  • IXEMGabeo
    mindenesetre nehéz dolga lesz és a jó autóért cserébe fokozottan rajta lesz a teljesítési kényszer a nyomás

Perez 1. éve a Mclarennél felemás, voltak izgalmas versenyei, volt, ahol Buttonnál jobb volt, de összességében ott is a brit a falkavezér még. A csapat ellenben nem úgy tűnik, hogy keresztbe tenne Pereznek egyenlő küzdelmet hirdetnek ott, de nyilván minden más lenne azért, ha vb esélyes autót építettek volna. Ricciardonál is ilyesmire számítok ellenben, ha előjönnek ugyanazok a problémái, amik Webbernek akkor ott 100% a szabotázs a RB-nál:))
  • Master91
    Sztem a pilóták 95%-ra igaz hogy nem lenne elég a 2. hely.
  • Shiwo
    viszont ha sikerül neki, vagy akár csak megizzasztja Vettel-t, akkor nem úgy fognak rá tekinteni, hogy "egyszer véletlen jó kocsit toltak alá és béna volt a csapattársa", hanem mint aki tényleg VB-nek született tehetség

• nearo
    Na igen, csak szerintem szegény szerencsétlen Ricciardo nem hobbiból vezet F1-es autót mindegy minden alapon, hanem azért jött ide, hogy világbajnok legyen. Neki nem elég a második hely, ő első akar lenni, az pedig Vettel mellett elég nehéz lesz.
  • HTS s3rg1nh00
  • HunnernesKonge
    Szeretném, ha az én karrieremet basznák el így mint szegény szerencsétlen Ricciardo-ét, aki 1 büdös petákot nem kell vigyen a versenyzői székhez jutáshoz, bőven rommá keresi magát, az utóbbi évek legjobb technikájába ülhet bele, a legjobb mérnökök által tervezett autóba, a legjobb csapathoz. De sajnálom szegénykét
  • Jeffjohnson
    Ugyanezt el lehet mondani Ferrari/Alonso párosra nem értem számotokra miért minden egyoldalú.

Egyébként ha Kimi odament volna akkor sokkal kevesebb negatív kritika ment volna. A csapat üzenete egyértelmű vb-t akarnak nyerni azt pedig nem lehet úgy ha két top pilóta kioltja egymást mert jövőre már nem olyan biztos az RB erőfölénye mint most, ezért minden a csapattárs által elvett pont nagy veszteség lehet.
  • IXEMGabeo
    Hülkenberg;)
  • Master91
    Pontosan, akármit csinál RedBull/Vettel, a többség akkor is bele fikázik valahogy

Lehet most már fókuszálni Alonso/Rai/ Massa ülésére !
  • G_ArchAngel #141953
    Ricciardo a 2. pilota -> Vettel fel a bajnok csapattarstol
    Ricciardo nem kapja meg az ulest -> szart sem er a Red Bull / Toro Rosso utanpotlas neveles

Kicsit olyan van van-e rajtad sapka, Nyuszika...?
  • Krigare90
    Most olvastam a Red Bull honlapján, hogy Ricciardo lett a másik versenyző 2014-re. Véleményem szeritn jól döntött a csapat.
  • Master91
    Fernando is faster than you!
  • IXEMGabeo
    Ricciardo 1. RB-os éve tanuló év lesz Vettellel nem fogja felvenni a versenyt. Nagy a gyanúm, hogy Sebastian 2014 után lelép és az ő ideje utána fog eljönni arra, hogy vezéregyéniséggé váljon. Meglepődnék, ha hagynák Vettel mellett versenyezni. Sajnos a Red Bull nem erről híres bármennyire is ezt sugallták mindig is:)