182111
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
precise #143603 Újabb F1 Film
http://sg.hu/listazas.php3?id=1382812555 -
#143602 Ennek az ökörségnek szerencsére jövőre vége. -
#143601 Nagy részét, nyilván van amit nem, de valós amit állítasz.
Mondjuk durva, még ha nem is olyan nagy tétel, hogy Vettel minden versenyre újat festet, a kis csapatoknál meg lehet kb. csak menza szintű kaja van.. :D:D:D:D
-
McCartman #143600 Kétlem, hogy a RBnál ne a legoptimálisabb taktikát adták volna Vettelnek. -
#143599 hát a pirelli szerint a lágyon rajtolók lehet már a legelején kijönnek,mert a közepes keverék gyorsabb versenytempóra képes(konkrétan azt emlegették hogy akár a 2.körben is cserélhetnek)
akkor viszont a Merci is rohadtul benézte és örülhetnek ha pontot szereznek,Vettel viszont dobogó közelébe jöhet vissza szvsz -
McCartman #143598 Az is érdekes, Vettel futamgyőzelemre kínált szorzó emelkedett az időmérő után annak ellenére, hogy fölényesen nyert és az egyik közvetlen riválisa, Grosjean kiesett a versenyből.
Mit kellett volna tennie, második sorból indulnia Webber mellől a kemény keveréken, hogy ne csökkenjenek az esélyei? :D -
#143597 -
#143596 Előnyt nem szerezhet a pályán kívül, mert azt figyelik, ha pedig ront és kimegy akkor az eleve időveszteség. Rontás és rontás és bukótér és bukótér közt is millió eltérés van. Lehet hogy blokkol a kereket és belemegy a falba pl... attól nem lesz izgalmasabb a futam, hogy sóder van ott, nincs hatása egy versenyre... 1-1 szituációra lehet ami random jön, de ezen meg kár rágódni, mert lehetne minden kanyaron hogy miárt úgy van és miért az van ott. -
Chris Lowe #143595 Már hogyne számítana! Leírtam ezerszer, hogy a sóderágy jóval drasztikusabb mint az aszfalt, egyszerűen nem engedi a hibát. Igen jó esetben visszajöhet a pályára, mégis nagyobb az esély, hogy beleragad és mehet zuhanyozni. Azért vették ki, mert nagy sebességnél nem ér semmit a fékezés pattog rajta az autó és nekiszáguldhat a falnak. Viszont mostmár nyomhatják a pilóták, nincs vesztenivaló, max felszed egy kis koszt a gumira.
Egyébkent nem tudom minek válaszolok neked, mert annak tényleg se eleje se vége...
Épp ezért nem koptatom a billentyűzetet a koba vs gutierez vagy a grojean ingadozó teljesítményére. Legyen elég annyi, hogy tavaly őmiatta bukta az összetett második helyet a lotus. -
#143594 Teljesen jól látod Kimit -
W aWaW Wah #143593 ha jol látam bal föntröl elsö az Kubica, 3-ik Vettel, 6-ik Di resta, 7-ik talán Rosberg?
aztán alulrol jobbrol a második az Kimi, mellette Alonso -
#143592 -
#143591 Egyszerűen se eleje se vége annak amit írsz. Egyrészt olyan pilóta akit kivet a mezőny nincs most az F1ben, így a tinihülyegyerek érvelésed máris bukott.
Semmivel könnyebb végigmenni a pályán, legalább is ezen a szinten semmit nem számít, hogy ott fal, sóder vagy aszfalt van. Az adott ponton mindig határon mennek, ha kell akkor 1 centire a faltól. Ha hiba csúszik bele, akkor annak a körnek úgy is lőttek. A sóder max arra jó hogy aki kisebb sebességnél hibázik az ott marad vagy átszántja és fal vagy visszajön a pályára, de ezzel tonna koszt hord fel a szerelők meg kavicsozhatnak egy jót...
Koba több okból kifolyólag kényszerült kimaradni. Nem ő az első és nem is az utolsó... nem kell minden nap krokodilkönnyeket hullatni érte. Megy máshova, lesz lehetősége versenyezni, ha pedigösszejön akkor visszakerül. Ha olyan nagy tehetség, hogy hosszú távon az F1ben a helye akkor egyik s másik menedszer, csapat felfigyel rá.
Grozsan azért van itt mert láták benne azt ami idén ki is jött. Nem hülyék azok a szakemberek ott, 10-20 év tapasztalattal a hátuk mögött, ezeket látják, tudják. -
#143590 az oké,de most az összes nem EU konform játszóteret is inkább elbontják hogy ne legyen hol felnőni a kölyköknek,azokon meg hiába esel le mert puha a padló,nem tudod magad beverni és még sorolhatnám.én nem vagyok egy hú de vénember,de mi még legalább megtanultuk mi az a veszély és vigyázzunk magunkra különben nagy gondok lesznek...nem jó irányba halad a világ. -
Chris Lowe #143589 Értem én csak nem akarom.
...meg el is ment a beszélgetés ebbe az irányba, holott első hsz-em még a vonalak engedélyezett levágásáról szólt. whiting-nak meg vissza kéne ülnie az iskolapadba ha azt hiszi, hogy nem szerez előnyt a kanyarlevágásból a pilóta. -
Lokker #143588 Látom még mindig nem érted. Pedig kellene ha már olyan rég nézel F1-t mint ahogy mondtad. Már rég nem a tehetség beszél, hanem a PÉNZ. Ha most az lenne amit te akarsz akkor nagy valószínűséggel megszűnne az F1 vagy lenne 5-6 csapat akik képesek fennmaradni. Ugyan ez igaz a többi autósportra. Kár ezen rugóz, mert változtatni nem fogsz tudni rajta. Ha meg ennyire bosszant akkor nem kell nézni és nem lesz ami zavarjon/idegesítsen. -
Chris Lowe #143587 Mielött grojean miatt nekem ugranak...szvsz olyan ugráló a teljesítménye, hogy ez nem profi szinvonal.
És még valami: természetesen régen is voltak fizetős pilóták, csask épp nem rúgtak ki középcsapatból tehetséget a fizetős miatt. -
Chris Lowe #143586 Jobban kijönne a pilóták közötti különbség, a szerényebb képességű nyilván visszavenne, nehogy megint kicsússzon a sóderba, ezzel egyenes arányban kevesebb lenne a fizetős pilóta, mert többet számítana a tudás. Soroljam még?
Komolyan nem hiszem el, hogy minden velem ellenkező azon rugózik, hogy én vért akarok látni...ez nem igaz, egyszerűen visszaállna a világ rendje, nyilván nem lennének 18 éves tinik hamar kiderülne ki az aki ide való. Kell a biztonság, de ezekkel a bababarát tilke pályákkal durván túllőttek a célon. Az utóbbi időben is voltak tehetségek elég akár kobayashi-ra gondolni, nézzük meg hova jutott miközben egy grojean a tavaly év után is ittvan vagy massa aki gyakorlatilag értékelhetetlent mutat évek óta...a ferrariban. -
#143585 Nem tudom meg mondani hogy mikor láttam legutóbb top10ből valakit ki sodródni / csúszni saját hibájából a pályára futam alatt. -
#143584 kicsit nagyobb a súlya annak, hogy hibázol - kiesel mint annak, hogy hibázol - mínusz két pont(ha közvetlen mögötted van valaki, de néha még akkor sem) -
#143583 http://instagram.com/p/f7pPUtQapW/ -
#143582 LOL. Nincs súlya...... ?????
Nincs hát, hogy is lenne, elbukni egy akármilyen pontot érő helyet ...áááá, azt leszarják F1-ben :)
De neked mint nézőnek ,mi az izgalom abban, hogy beragad a kavicsba ahelyett hogy küzdhetne tovább ? -
#143581 http://www.hirado.hu/Formula1/Hirek/2013/10/26/17/Az_FIA_az_idomeron_elnezobb_volt_a_palyalevagokkal.aspx -
#143580 Mert így nincs súlya a hibáknak... illetve van, csak kicsi. De nem is kellene falakkal körbeépíteni a pályákat, elég lenne visszahozni a sóderágyakat. -
#143579 Nekem attól semmi nem lesz izgalmasabb, ha valaki összetöri magát, az miért baj, ha el is rontja, egyrészt nem töri rommá magát és az autót, másrészt visszaáll és folytatja ????? Ezzel mi a gond, ha ezt elmagyarázza nekem valaki ..... -
#143578 Alonso a 8. rajtkockát kaparintotta meg, míg a hasonlóan taktikázó Mark Webber a 4-ediket. „Ha a tempónk meglesz hozzá, az autónk olyan jól reagál majd, mint az időmérőn, és a lágy gumikkal adódó gondok miatt korábban kereket cserélők forgalomba kerülnek a kiállásuk után, a győzelem talán köztem és Webber között fog eldőlni" – bizakodott a Sky Sports-nak nyilatkozva a spanyol.
„Ha viszont a lágy gumik tartósabbak lesznek a vártnál, ezért a többiek jobban el tudják nyújtani az első etapjukat, nehezen fogjuk behozni a lemaradást. Úgyhogy ez nem a mi kezünkben van, hanem a stratégián múlik majd, elsősorban a lágy gumik viselkedésén." -
#143577 "régen ilyenek voltak a pályák, sóderágy, gumifal satöbbi ma meg kimegy az aszfaltozott búkótérbe, integet a nézőknek és folytatja"
Sokkal több most sem kellene egy picit értelmesebb szezon eléréséhez. -
#143576 Ráadásul ezeket a sisakokat minden futam utám elárverezik és nyilván a pénzt jótékony célokra fordítják. -
#143575 A sisakokat meg szokd meg.
Nem az f1 teher arról ha nem tudod meg különböztetni a pilótákat... -
Lokker #143574 Még mindig nem értelek. Abban mi a jó ha a szerencsétlen csapatnak kb. minden második futamon majdhogynem újjá kell építeni az autót? Így is sok a csóri csapat akik éppen csak megélnek. Nagyon a múltban élsz, el kell fogadni, hogy már a pénz beszél, ezért kár siránkozni. Az, hogy Vettel meg sorra hozza az első helyeket nem hinném, hogy csak a guminak köszönhető. Precízen 110%-ot oda tesz a pályán mint minden más sportban a sportolók ha eredményeket mutatnak fel. A többi csapat meg összeszedhetné már magát. Ha meg nincs hova kicsúszni csak a fal akkor meg vonatozás van. Ez egyéni vélemény, én így látom. -
Chris Lowe #143573 Köszönöm.
Annyit még hozzátennék, hogy azok a jó pályák ahol van lehetőség hibázni...régen ilyenek voltak a pályák, sóderágy, gumifal satöbbi ma meg kimegy az aszfaltozott búkótérbe, integet a nézőknek és folytatja. Totti eztszereti, megkapta. Ennyi.
Loeb meg leginkább azért legenda, mert nem volt ellenfele! Nincs subaru, toyota, audi és még sorolhatnám.
Vettel élményautózik mert megteheti, mert olyan szintkülönbség van az ő autója és a többi között mint anno a citroen/loeb párosnál. Embertelen módon vezet? Jah az időmérőn megy egy gyors kört kers-el vagy anélkül aztán nézheti a boxból, hogy ki kőzelíti meg fél másodpercre...
Persze nem tagadom, hogy idén nem hibázik, dehát alonso, rai sem hibázik szóval ezt tudná más is hozni, csak épp ő ül jókor jó helyen...mint loeb.
FIA-nak változtatni kéne, mert a ralli,wtcc és f1 egyre inkább a sisakfestésről és hasonló baromságokról szól. -
#143572 félreértelmezésből jeles -
#143571 Oké, neked az izgalmas hogy anno évente hunytak el pilóták, mert nem volt eléggé biztonságos? téged az izgalommal tölt el hogy összetörthetik magukat? ez szomorú... így is túl sokan maradnak ott a pályákon, idén is volt már nem 1 olyan baleset ahonnan már nem szállt ki, vagy nem állt fel a pilóta, de az is szörnyű, ha sérülést szenved. Azt hogy atz F1ben kvázi nem volt életveszélyes baleset az csak is azoknak a szakembereknek köszönhető akik a pályákat és autókat minél biztonságosabbá teszik. Bármi történhet most is bárkivel, ez sosem lesz kiszűrve, de hál isten nagyon ritka.
Nagyon sok izgalmas autó/motorsport sorozat van. Tudod nem a sztárok miatt kell nézni, hanem a versenyzés szépsége miatt, arra pedig számtalan szériát talál az ember, csak mivel nem a kedvence megy ott, nem nézik.
S ha F1ben túllép valaki a szűkláttükörűségen, akkor ott is nagyon szép csaták mennek hátról hétre. Már teljesen mindegy az RB az évad felétől nagyon jó, a többiek meg azóta se. Ez már rég elment. Vettel élményautózik, ami nem azt jelenti hogy nem nyomja tövig, mert embertelen módon teszi, s ahogy együtt él az autóval az egyedülálló a mai mezőnyben. A többiek szenvednek, egyszer fent, egyszer lent, nincs semmi ritmusuk.
Rally... Loeb egy LEGENDA. Semmit nem tett tönkre, egyszerűen egy UFO, olyan hihetetlen tehetséggel ami másnak nincs meg a mezőnyben.
Nézzük az idei évet. Már csak funból indul. Első versenyt megnyerte, következőn egy 2. hely becsúszott, aztán két verseny kimaradt, majd benézett és megint nyert. Ez hihetelen.
Retteghet a WTCC mezőny:) Kíváncsi leszek mit alkot pályaautózásban. -
Chris Lowe #143570 Amióta magyar tévében nézhető az f1 azóta nézem...vagyis asszem...82 körül kezdték kb. akkor még csak monaco volt meg monza. Szal azóta volt pár unalmas szakasz, volt egy év amikor nagyon sima prost ev volt, mansell vb győzelme is sima volt, meg ugye a schumi pár év és most vettel. Viszont akkor és most az a különbség, hogy akkor még a bőrüket is kockáztatták ami (ha nem vagyunk álszentek) plusz izgalomfaktor. Vettel éra alatt és kicsit a schumi is ez megszünt ergo kis tùlzással vasárnapi autókázást látunk, max a háttérben van feszültség egy maldonado,grojean,hülkenberg satöbbi szinten mivel az nem egy stabil állás(épp emiatt nézhető még az f1). Na meg azért mert semelyik autóversenyes kategória nem jobb. Wtcc szintén jó nagy frissítésre szorul, a rallit tönkretette a citroen,loeb éra, bár ott még van a fentebb említett plusz izgalomfaktor, csak épp lehetetlen tévében közvetíteni.
Amúgy igazad van hülyeségeket írtam ne foglalkozz vele, pláne ne kommentáld. Megköszönöm. -
IXEMGabeo #143569 parc fermé szabályok vannak:((( -
#143568 Mondjuk ez tényleg nagyon szánalmas. Pláne azután, hogy már a veszély sem áll fenn, hiszen pont ezért hozták vissza a tavalyi gumikat. Nagyon lebutították az F1-et.
Remélem jövőre az új szabályok felfrissítik újra. -
#143567 Tipikus F1 Live. Aki a Forma 1ben vitte valamire, annak volt némi pénze is a tehetség mellé ;) persze kivételek biztos vannak -
#143566 Több hülyeséget is írtál, nem kommentálom miket.. -
Chris Lowe #143565 Azt kell mondjam a vettel/redbull tönkreteszi a forma1-et. Hülyegyerek idióta stílussal, apucit mondjuk mellőzi a futamokról cserébe festeget sisakokat szünidejében...kéne egy komoly fordulat ebben a sorozatban ami kurta nehéz mert jó sok pénz kell hozzá...valszeg jövőre két tizenéves orosz pénzeszsák nem elég hozzá. Igazából már nem is kerül be az f1-be tehetség csak lóvéssrác. Kobayashit kinyomták jött helyette egy bilifejű gutierez, bianchi a marussiában nem tud mit tenni, de a nagycsapatok is erre mennek...perez a mekiben, massa évek óta bénázik a ferkában.
Jövő évi egyedüli érdekesség ha összekerül a lotusba a gro/mal kettős, mert akkor nekik nem a tapadást meg a légellenállást kell beállítani hanem még két ütközőzóna előre hátra aztán had szóljon! :-D -
#143564 Ez egy ilyen idény. De ez van. Legyen meg neki a negyedik, aztán jöjjön egy új korszak. Talán! az majd valamit segít. Ha nem, nagy gáz van, és aki ebbe pénzt öl, az Margit.