FORMA1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Minstrel
a futam meg safety car mögött lesz, lol

http://topgearhungary.blogspot.com/

repvez
olyankor mi van ha q2-3 alatt öszetöri a verdát? a versenyre már nem hiszem hogy össze tudják kalapálni. ezért nem biztos hogy bátran nyomni fogják neki a srácok.
Norbi1990
LOL
Akkor nem fogják megtartani a Q2-Q3at és a Q1 sorrend alapján mennek.
van egy jó hírem mindenki számára😊 esik az esõ Melbourneben jelenleg is😄😄😄

Röhögnék, ha a futam idejére tolnák az idõmérõt...

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

passatgt
jobban jársz ha befektetsz egy usb-s dvb-t vevõbe, amivel tudod nézni m1-et hd-ben, lefedettséget tudsz nézni a mindigtv.hu-n

dx.com-ról kb 2500 ft-ért(postával együtt) lehet rendelni

Nem tudtok véletlenül normális M1 streamet ahol F1 közvetítés is van? A sajátjuk ugye online közvetítési jogok híján semmit nem ér, és sajnos a sok tudatlan online TV oldal egyszerûen csak azt embeddeli egy az egyben holott pont az egyetlen értelmes mûsort nem lehet így nézni rajta. Bezzeg ami nem elérhetõ gyárilag online, azt tudják nyomni 0-24 rendes házi streamrõl...

Van a livesport.cc, ott régen adták rendesen, de mostanában az is használhatatlan, csak hülye focimeccseket adnak egyfolytában, max a futamot még néha de azt is úgy, hogy elõtte valami tök mást írnak helyette.
Dietrich
valaki által hiányolt betétfutam..nos a rajtnál kezdett esni a végére szakadni az esõ..de szárítani õk sem tudtak viszont toltak egy jó kis 12 körös versenyt.

Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."

Master91
Az asszem nem átlagos szerelõ volt 😄
Igen, kicsit talán izgul, de milyen komoly háttér infói vannak. A legjobban az tetszett mikor valamelyik teljesen átlagos szerelõrõl elmondta, hogy szabadidejében Vespa motorokat szerel illetve újítgat fel.

Team Racing Republic http://www.racingrepublic.co.uk/

nearo
nem tudhatod, még nem volt ilyen helyzet 😊
sajna én még nem hallottam õket sokat, a reggeli idõmérõ végét csíptem csak el, és ha jól alakul az estém, akkor holnap is csak délután fogom megtudni, hogy milyen kommentátorok... de eddig mindenki csak jót mondott róluk, szóval bízom bennük, hogy végre színvonalas közvetítést nézhetek

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

úgy egy 3 éve mikor a Silvercartban voltunk pár haverral (ingyen bowling, billiárd és gokart nap volt) akkor az egyik csaj nagyon keményet balesetezett lebontotta a mûanyag "gumifalat" kb darabokra.😄 Ennyi erõvel az is veszélyes volt, mert, ha arra a felületre simán felfuthatott volna a kart aztán röpült volna kifele a pályáról

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

Nekem is nagyon szimpik igy elsore,bar a Szujo Zolin meg erezni egy kicsit,hogy "izgul"..itt-ott belebotlik a dolgokba,de legalabb javitja magat. Sebaj,majd belejon! <#eljen>

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

Jaja abszolút egyetértek, sõt megfejelem azzal, hogy 82 óta nézem (akkoriban még csak a Monacóit adták, aztán egyre több futamot) Dávid Sándor ugyan benne volt, sokat tudott csak épp kommentátornak volt unalmas.

PSNid: hunrika PS Homeid: ChrisLowe

95-96 óta nézek F1-et rendszeresen, bár nyilván az emlékeim kicsit megkoptak, de úgy érzem a mostani kommentátor páros az eddigi legjobb. Értenek hozzá, van humoruk, és nem csinálják a Palik féle totál felesleges drámát. (2 körrel a vége elõtt a 10 mp-re lévõ versenyzõ vajon utoléri-e még az elõtte haladót színvonal)

Team Racing Republic http://www.racingrepublic.co.uk/

a.carkey

A medve nem játék.

De baszki ez a megoldás? Akkor inkább soha ne rendezzenek versenyt mert abból még kevesebb baj lesz...
Ugyanmár ne röhögtess!

Egyébként ezekután arra vagyok kíváncsi mi az az esõ meg vízmennyiség a pályán aminél elengedik õket. Valaki itt írta lejjebb, hogy a vezetõk mehetnének nyugdíjba, mert lassan egy eurocenteres gokartverseny is több veszélyt hordoz mint az f1...

a.carkey
Nana. Még eshet éjjel 1kor is. 😄

A medve nem játék.

a.carkey
Bobák nem idén ment elõször? Elõtte nem Szújó volt? 😄

A medve nem játék.

Ja és szerinted mikor volt biztonságosabb az f1 most vagy 20 éve?
Ez is tény. :-)

DasIsFuck
hát ugyan mind1 milyen magas felbontásba látol egy közvetítést, vannak olyan biztonsági tényezõk amiket, csak a helyszínen lehet látni.

Ez olyan, mint hogy nem mindig a legnagyobb balesetbe van a legnagyobb veszély vagy sérülés.

"Mi egy bankrablás egy bankalapításhoz képest?"

lac coo
De ugye abból még nem volt baj ....

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Bazze érthetetlen vagy? Azt tudom, hogy össze tudom hasonlítani a 90-es vagy akár a 4-5 évvel ezelõtti tv adással!
Szerintem bõven elég kiindulópont különösen úgy, hogy a mait már hd-ben látom. Lehet vitatkozni de azt gondolom az tényként leszögezhetjük, hogy két tv adás azért összehasonlítható. Ergo ez nem vita tárgya! :-)

Túl vannak biztosítva ez a véleményem! (ezzel vitatkozhatsz) :-)

pedobear

Tudomány, technika és gazdaság vegyes topic: http://sg.hu/forum/tema/1108932295

Carlos
<#taps>

Þór vígi þessi rúnar

Master91
Kit--Kat
Aha, szóval te jobban tudod, hogy élõben hogy festenek a vízátfolyások és az eltömõdött elvezetõ csatornák. Klasz.

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

ScarY MAN
szerintem meg kurvaunalmasakvagytok. pont.

...

Az baromi olcsó kifogás, hogy tv-n keresztül nem jön át, mert azt 100 %ra állíthatom, hogy láttam már jóval nagyobb esõt forma1-ben szintén tv elött ülve. Azzal azért összehasonlítható, nem?
Könyörgöm nézzetek már meg pár régi esõs futamot youtube-on és utána gyertek vissza! Ja és azokhoz vegyétek hozzá, hogy túrót foglalkoztak ilyen olyan ütközésvédelemmel, konkrétan koporsóban versenyeztek! Persze fejlõdünk okés, hogy védik õket, senki nem akar ujjabb halált, de így bebiztosítani komolyan gáz. Mi lesz a következõ? Berepül egy madár a pálya fölé és beküldik a sc-t? Nehogy nekirepüljön valamelyik pilóta sisakjának... Életveszély!!
Azért remélem a YouTube videó összehasonlítható a mai hd-s tévéadással...

Azért az esõ kapcsán, nem árt megjegyezni, hogy ez egy szûkebb utcai pálya, plusz van fél tucat ujonc meg a szezonkezdet hatására adrenalintol tulfutott piloták. Elsõ futamokon esõ nélkül is káosz szokott lenni. a q1 elsõ fele így is tele volt sárga zászlókkal, tehát aki ügyesen megy az is megszopja mert nem mehet tempót. 3 percenként lehetett volna törmeléket takarítani, szépen letelik az idõ aztán mért kört se tudnak menni. q3 ba vki odabaszza a falhoz és annyi, nem is maradna idõ mért körökre...
Ne mondjátok már hogy ez jo lett volna... Nem kell most esõ még, lássuk az erõviszonyokat ,esõ nélkül is van izgalom most.

Kit--Kat
Azt ne felejtsük el, hogy sok tényezõ mellett azóta is változott, hogy már nem igazán állíthatják az autókat esõre kényük-kedvük szerint, amely megint egy fontos hátráltató tényezõ.

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

Master91

lac coo
Ez nem fér az én fejembe sem sehogy: drága, veszélyes, értelmetlen, csúszós, stb... de azért jóóóó dolog az, kifelé a pályára ! 😊

Régebben ezt leszarták , azt nem állítanám biztosra , hogy annak idején a pilóták is egyetértettek-e vele, most már figyelnek erre, mi ebben a baj ?

nearo
Hát de ha szar a gumi, akkor tényleg balesetveszélyes... ez olyan mintha hógumival járható útra kiterelnéd az autósokat nyárigumival, mert nem balesetveszélyes az az út, csak szar a gumi.

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

Meghazudtoljuk, mert mostanában trendi lett félni az esõs futamoktól...És úgy tûnik ez úgy terjed, mint a kor. Nemcsak az ausztrál futamról van szó meg a mai napról. Mindig ez van 2009 óta, ha esõs versenyre avagy idõmérõre kerül a sor. Mennek a kifogások, hogy kevés a "biztonsági szervezet", drágák az alkatrészek, nyálkás, csúszós a pálya, a gumik valóban szarok arra rá lehet fogni, de, ha meghallom, hogy balesetveszélyes vagy csúszós, túl sok a vízátfolyás ez mind színtiszta kifogás...

lac coo
Hát én nem vagyok kalendárium, utána meg nem nézek az tutibiztos, de igazán nagy esõ nekem továbbra is lutri szerû dolognak rémlik .....

De mindegy, akinek nem tetszik nem nézi, aki felfogja, hogy nem biztonságos az elfogadja, ilyen egyszerû dolog ez 😊

Nagyjából le se szarja senki a véleményünket, fõleg ha még azt is meghazudtoljuk, megkérdõjelezzük amit azok mondanak akik ott voltak ! LOL 😊)

2007-ben a Fuji nagydíjon is csak Alonso esett ki, Nürburgingen is csúsztak ki sorban, de mégis versenybe maradtak a nagyok ott is.

1995 Spa: Nagy esõzés volt a futamon egyik "ász" sem esett ki sõt Schumi a 15. helyrõl nyerte meg a futamot megelõzve Hillt.

1996 Barcelona: Egyik nagyágyú sem esett ki pedig Spanyol éghajlatra nem jellemzõ módon óriási monszun esõzések voltak a pályán, Schumi azt is behúzta. Az autók lényegesen nehezebben voltak vezethetõk, mint a mai érában.

1997 Monaco, 1998 Argentína, 1998 Brit nagydíj ahol kb majdnem minden versenyzõ kicsúszott mégsem fújták le a futamot, igaz, hogy beküldték a SC-t kissé jogosan, de a nagyágyúk Schumi, Hakkinen versenybe maradtak. Na az volt igazán "esõs" futamnak nevezhetõ ahol aztán tényleg nagy vízátfolyások voltak mégsem álltak le. 1998 Montreal, 1998 Spa: Nem kell kommentálnom, azt látni kell😄

2000 Kanada

2001-es Maláj futamon sem estek ki a nagyok

2003 Brazília: Nem kell kommentálni mekkora balesetek voltak itt valóban mindenki szinte kiesett, de a legvégsõbb esetben fújták le az egészet amikor már annyi gumitörmelék és alkatrész törmelék volt a pályán, hogy tényleg tömegbaleset veszély volt.

2003 USA

2007 Kína

Vagy a 2008-as szezonban is rengeteg esõs verseny volt mégis versenyben maradtak az élversenyzõk.

Nem ezen múlik. Van benne mázli faktor is, hogy olyan íveken haladj ahol nem úszik fel az autó vagy éppen elkerülöd az aquaplaning hatást igen, ennek ellenére plusz kihívás esõben vezetni. És, ha már milliókat keresnek ezek a versenyzõk akkor igen is vezessenek ilyen körülmények közt. Ha tehetném anyagilag jégen próbálnám ki a gokartozást, de sajnos az anyagi és a földrajzi körülményeim ezt nem teszik lehetõvé

lac coo
No de mégis milyen érvet vársz, vagy mire ???
Aki ott volt mind azt mondja, qrva sok víz volt, nem volt értelme folytatni.... Mi idehaza néhány ezer kilóméterrõl a varázsdobozon azt láttuk, hogy de ez nem igaz, de még mi várunk magyarázatot, hogy ugyan miért látta azt amit látott és döntött amit döntött !!!??? !

Hogy jön ide a kérés, hogy ugyan indokold már meg mitõl láttad ott úgy a helyszínen, hogy sok volt a víz ?! LOL .....

Ulvar
Én nem esek át a ló másik oldalára. Wéber Gábor is egy ember, aki tévedhet bizonyos dolgokban, bár olyanokat mond hogy kb. tátva marad a szám és folyik a nyálam és néha úgy gondolom hogy õ nem ember hanem egy robot a tökéletes mesterséges intelligenciával, mert embertelen információ mennyiséget mond az autókra közvetítés alatt! Szememben az egyik legtiszteletreméltóbb személyek közé tartozik Magyarországon! Viccen kívül én pl. szívesen tenném a Hungaroring élére, bár õ is tudja hogy a politikát kiszeretné hagyni az autósportból, így tuti nem vállalná, bár ezt nem tudhatom csak feltételezem.

Néha chaten írtunk egymásnak F1en kívüli dolgokról, amikben mondhatom magam szakértõnek. Szívesen találkoznék már vele személyesen egy fórumon és vitába szállnék vele. Megkérdezném személyesen ugyanezeket, amikrõl mi vitázunk, és ha olyan érveket mond amiket alá is támaszt (mindig ezt teszi szóval efelõl nem aggódnék), akkor elfogadnám és szépen csendben maradnék, és azt mondanám itt mindenkinek, amit õ mondott. Addig viszont megvan a saját véleményem, és ki fogok mellette tartani.

War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC

lac coo
Bárhogy pörög az agyam, nagyon nagy esõben nekem úgy rémlik sok ász kiesett, mert tolta neki, mert tolnia kellett hisz volt vesztenivalója, és mert loholt valaki elõtte vagy utána, míg a kényelmesebbje gyökkettõ tempóban furikázott és bejött neki, mert aki kockáztatott, sokszor el is bukta 😊

Zsótika is behúzott egy pontot, de nem rémlik, hogy a nagy esõmenõ mivoltja miatt ... 😊

Maradjunk annyiban, hogyha megfelelõen vezethetõ technika van alattad akkor könnyebben maradsz versenyben. Ez nagyon igaz volt a Schumacher-Hakkinen érára méginkább igaz volt a Senna korszakban...

lac coo
no ez totál nem igaz, 20+ éve nézek F1-et, nagyon nagy esõben szinte soha nem a legügyesebb legerõsebb marad talpon, hanem a legszerencsésebb, legfélõsebb 😊))
De mondom, értelmetlen még csak beszélni is róla, lassan ott tartunk, hogy minden létezõ ember, pilóta, riporter tv-s anyámkínja azt mondja, hogy jó döntés volt, csak mi rinyálunk, hogy nem igaz ?! 😊)))

Totti5
Habár szíve szerint Rosberg folytatta volna a kvalifikációt, azt elismerte, hogy a stewardok jól döntöttek, mert igencsak kockázatos lett volna ilyen körülmények között pályára küldeni az autókat.

„Ez nehéz, mert sok a vízátfolyás, mi pedig sok kanyart teszünk meg teljes gázzal. Egy városi pályáról van szó, ami miatt sok fehér vonal van a pályán, ezek pedig esõben meglehetõsen csúszósak. És ha még vízátfolyások is vannak, akkor igazán rizikós a helyzet.”

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

Totti5
Akkor valaki csináljon egy szép bannert!

Nincs benne a munkaköri leírásomba hogy profi banner készítõnek kell lennem a házigazdaság mellett😄

Master91
++++++1
Totti5
Nézd ha neked nevetséges azok álláspontja akik az F1ben dolgoznak, ott vannak akkor inkább én érzem úgy hogy ez megnevettetõ, persze ha én vagyok az és a helyszíni szakemberek, pilóták azok, akkor teljes mellszélességgel vállalom. Tudom hogy mindig széllal szembe menni a legjobb dolog és otthon a legnagyobb szakértõ az ember, de azért ne essünk át a ló túlsó felére.

Nekem nem kötelezõ beállni a sorba fikázni õket. Elfogadtam a döntést, értem az érveket.

Azért az a mindenki túlzás. És már Ulvar is leírta elõttem, hogy az marad talpon, aki a legerõsebb, legügyesebb. Abszolút nem volt probléma ezzel régen, ha 6-8 autó maradt a végén. (Lásd 1996 Monaco amikor 4 autó ért célba az esõben). 90-es években a kisebb csapatoknak még tartalék autójuk se volt és nem sírtak, ha nem tudtak elindulni a versenyen. Úgy jártak. Ugyanúgy drágák voltak az alkatrészek mégsem volt érdekük, hogy ez miatt kihagyják az esõs futamot. Csak most elfelejtettem azt a tényt, hogy mindenen spórolni kell. Spúr világot élünk még mindig válság van. Teszttilalom van, tankolás betiltva a gumik olcsó hulladékok, az alkatrészek természetesen drágák és kevés van belõlük nem kellene összetörni(Archangel kollega írta) ez is rendben lenne, de még nem indok arra, hogy esõben féljenek kimenni.

desigo
Egy aktuális kép is jó lesz a bannerba...
Ulvar
Tõlem törölheted én nem idegeskedem én vitázom egészségesen, ezért hívják ezt fórumnak. Anyázni nem anyáztam senkit, max a szériát 😊.

War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC

Totti5
Vagy azt is megtehetném hogy törlöm a sok rinyálást. Bannert meg csinál az aki akar és ki lesz rakva. Nem tudom mi lett a régivel.