182279
  • IXEMGabeo
    10-6-4 régi pontrendszer:

Rosberg: 44 pont
    Hamilton: 46 pont

2003-2009-es pontrendszer:

Rosberg: 52 pont
    Hamilton: 48 pont

És ez a számolgatás akkor lesz érdekes, amikor vége lesz Brazíliának ugyanis a pontok duplázódni fognak:S:S
  • Peppus
    és szinte az összes érdekes/kérdéses jelenetet cseszték megmutatni.
    van 1000 kamera, de szinte semmit sem mutattak meg.
    Dögunalmas a futam, és még ezekről is lemaradtunk.

• IXEMGabeo
    FIA ma nem volt következetes (mikor azok?)

Perez-Button eset szerintem versenybaleset, de sokak szerint büntit érdemelt volna, HAMÁR

2 Marussiás a rajtrács elhelyezés?! miatt kaptak büntit, ami nem a versenyzők hibája

Vergne büntit kapott veszélyes boxutca kiengedésért, amiért régebben pár futammal ezelőtt nem volt büntetés...igaz, hogy évek óta a tankolás betiltása óta számtalan ilyen eset volt a bünti elmaradt mindig...és még ráadásul 5 másodperc ráadásul ez megint maximum a csapat hibája

Gutierrez is valamiért büntit kapott volna, amikről nem értesültünk miért, de kiesett mielőtt megtörtént volna:DDD

Kimi-Chilton eset...nem láttuk, de a bünti jogos lett volna az elmondottak alapján...Karthikeyan is kapott anno 12-ben mikor Vettellel szemben sikertelen volt az elengedése...bár ez Monaco és történhetnek ilyen incidensek talán ezért kapott csak megrovást Chilton->véleményes eset

Kimi-Magnussen eset: Megint csak azt tudom elmondani, hogy Monaco

• AnuluWork #149239
    A két marha meg észre se veszi.
  • paj01
    vicc hogy a 3. helyről(ami manapság elég előkelő) kieső pilótáról a közvetítésben egy kurva szó sem esik meg egy felvételt se tudnak előkaparni h mi volt. Plusz még csak bünti sincs érte, hihetetlen.
  • IXEMGabeo
    Kimi nyilatkozata

versenyzői parádé példája zseniális xD
  • IXEMGabeo
    Az elmúlt 6 versenyből számomra

Bahrein tetszett a legjobban ez szerintem egyértelmű talán ott volt a legnagyobb versengés

2. Monaco (Nekem ez a verseny kissé a régi időket idézte a hibákkal, meghibásodásokkal, előzésekkel és az 1. helyért szoros és vérre menő küzdelmet illetően)
    3. Barcelona, (végére maradt a döntés az 1. helyet illetően, több jó párharc is kialakult csapaton belül)
    4. Ausztrália (nem volt rossz, de jobb szokott lenni tegyük hozzá a DRS megjelenése óta nem ugyanolyan ez a pálya...azóta nincsenek itt izgalmas versenyek)
    5. Kína (Évek óta izgalmas versenyeket produkál idén pont nem)
    6. Malajzia, amit nem láttam csak részleteket belőle;) (Mindig is izgalmas helyszín volt, de idén minden papírforma szerűen alakult és még a verseny is száraz körülmények közt zajlott)
  • adam46
    Igen, a Ferrari az elmúlt időszakban nem a taktikájáról híres, se nem az autójáról...
  • IXEMGabeo
    mehetne is, mert ott szenvednek;)))

Magnussen is a végén cseszte el, de csúnyán, pedig még Vergne ellen is volt egy szép előzése...

ebből látszik h Button rutinosabb kell ő még a csapatnak...
  • Master91
    mehet vissza a McLarenbe akkor , csak ezt tudom mondani
  • IXEMGabeo
    khm...Nos mindenki döntse el;)

reálisan nézve a Merci a csapat érdekeit szem előtt tartva nem hozhatta volna ki Hamiltont máskor...a SC rosszkor jött az ő szemszögéből...pozíciókat buktak volna ugyanis a többi csapat is 1 kiállással dolgozott kivéve talán Grosjeant és Kimit (de ő kényszerből állt ki 2x utólag kiderült)
  • IXEMGabeo
    és Chilton volt Kimi veszte...az kemény:)
  • IXEMGabeo
    akkor annyi...nincs miről beszélni...
  • AnuluWork #149229
    Akkor a bucifejűt se küldené el, ha MTVAs mikrofonnal próbálkozna. :D
  • nearo
    lehet az anyanyelvén jobban szeret nyilatkozni:)
  • AnuluWork #149227
    MTV? :D Valahogy a finn tévét nem küldi el automatikusan az anyjába. :)
  • AnuluWork #149226
    Akkor azt büntetik. Mármint a lekörözés miatti defektokozást.
  • Jeffjohnson
  • Shiwo
    pedig még a végén az interjú során mondta is valamelyikük, tán Hamilton, hogy látta Kimmit defektes kerékkel
  • Master91
    De nem érted hogy még egyszer bekellet hogy jöjjön mert defektet kapott rögön?
  • IXEMGabeo
    Nem láttam, hogy defektje lett volna...

SC amikor bent volt akkor Rosberg, Grosjean, Hamilton, Ericcson? és Kimi voltak a sorrend majd hirtelen azt látni, hogy 1 körrel később behajt a boxba...Merci érdekes módon megoldotta, hogy kihozták őket 1-2-be...Ferrarinál is sikerülhetett volna és akkor ugyanúgy 3. és 5. hely...szerintem a konstruktőri pontok tekintetében is jobban járnak;)), én erre a defektre és Marussiás felvételre kíváncsi lennék...meg, hogy miért is nem büntették meg az illetőt (Chilton/Bianchi?)
  • nearo
    Kimit is kihozták azonnal, amikor a többieket, csak lett egy defektje egy lekörözött Marussia miatt, így jönnie kellett megint. Vagy valami ilyesmi.
  • IXEMGabeo
    Szujó sokat hibázott, olykor azt se tudta hol van...
  • IXEMGabeo
    és Lewisnek hány vitatható és gyökér húzása volt pályafutása során?:) ha szándékos volt, ha nem nem büntették meg Rosbit...

erről megoszlanak a vélemények egyébként nem osztott nem szorzott volna

most Rosbergnek van 1 db strigulája eleddig a kemény 8 éves pályafutása múltán, amit behúzhatunk a neve mellé...annál se lehet eldönteni, hogy szándékos volt vagy sem...
  • bakkerman
    Hülk 6 futam,6 pontszerzés,összetett 5. hely eddig,le a kalappal!
  • IXEMGabeo
    congrat a győztesnek...

congrat Bianchinak megvan a Marussia első pontjai!!!

Massa taktikája is bevált, Ricciardo még mindig remek, Vettelre rájár a rút, Raikkonen taktikáját szépen elcseszte a Ferrari, de majd kíváncsi leszek Kimi mit nyilatkozott ezzel kapcsolatban...érdekes volt, ahogyan a Ferrari reagált a SC-nál és 1 kört vártak mire kiszedték onnan pff...

Hamit pedig a szeme miatt sajnáltam, azért az kellemetlen lehet vezetés közben...futam utáni reakciói alapján dúl a feszültség a 2 versenyző közt (Nico vs. Lewis)... Mostantól kezdve nem szabad Rosbit sem leírni, habár Montreal Hami pályája felé billenhet a mérleg...kérdés mennyire vadul be ezek után..nála semmi sincs kizárva...

Nekem tetszett a futam az elmúlt monacoi versenyekhez képest jó volt (2011-nél azért nem), sok összeakadás, elfüstölések, műszaki hibák...szoros küzdelmek, előzések.

FIA pedig ismét alkotott, Vergnenek nem adtam volna büntetést...

de kb a fél mezőnyt ezekkel az 5 másodpercekkel sújtották minden szarért...és pl Button az elején kiforgatta Perezt, azért se járt semmi (bár szerintem versenybaleset volt), csak értitek itt megint nem volt meg a következetesség
  • Peppus
    Ezen a hétvégén Hamilton picit túlzásba vitte a dolgokat..
    Nem fogják odaajándékozni neki a VB címet, Rosberg is pont annyira bajnok akar lenni mint ő..
    Úgy viselkedett egész hétvégén mint egy sértődött hülyegyerek.
  • Minstrel
    Alkatrész ment a szemébe
  • McCartman
    Szemelvényeket láttam csak a futamból, de nem is bánom.
    Hamiltonnal mi a balhere történt a végére, hogy elkezdte letolni a RB?
    Ez a futam már az időmérővel el lett kúrva, nem kicsit, nagyon.
  • Norbi1990
    Akit érdekel. Indy500 stream. Most fognak indulni.
  • a.carkey
    Ők egy délvidéki magyar és szerb ember? Mármint Lajos és Nikó?
  • Szabi #149211
  • bakkerman
    Nagyon durva viszály van Lajos meg Nikó közt
  • HTS s3rg1nh00
    Bianchi 9. végül
  • mcmoha
  • a.carkey
    A Hamilton-Rosberg harchoz visszatérve, hogy ne csak Senna-Prostozzunk, íme egy másik csapat:

• a.carkey
    A következő futamtól kezdődik az idény, túlestünk a kezdeti szarakodáson, végre szopnak a technika miatt, ahogy kell egy ilyen sportban, és kipipálva a VIP utánfutós bohóckodás is. Persze mindez annak, akit még érdekel ez a mára rendkívül izgalmassá lett sport ...
  • Norbi1990
    Monacoba az :D
  • adam46
    Szóval ha valaki egy másodpercen belülre ér, az hihetetlen kemény támadásnak számít. Köszönjük Szujó.
  • b-type
    Nem úgy néz ki, és most nem bántani akarom Vettel-t, hanem inkább dicsérni Ricciardo-t. Nem csak Vettel tud odaérni.
    Qva jó tempót ment a végén a Red Bull.
    A két Mercedes meg..pfff. gyakorlatilag 2 másodpercen belül lekövetni a másikat egész 68 körben..
    Kár hogy pont akkor jött az első SC. :(